Ziua Logo
  07:30, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-28
plongeur.alpin (, IP: 87.91.117...)
2006-09-28 21:58
Re, Re la Seherezada "Gili, holocaustologii...

Nu ma voi ocupa de problema "holocaustologi, etc." care starneste , de regula, pasiuni ad hoc, dar trebue sa constat ca sunteti un pic scurta la istorie. Mi-ati/ne-ati putea spune cati ani ati avut in 1940, daca ati avut, sau de unde detineti informatii istorice pretioase?
1. Cine credeti ca ar fi trebuit sa conduca tara, sau ar fi putut, in acei ani, cand Antonescu a fost chemat s-o faca, spre ghinionul sau, din domiciliul sau fortat?
2. Evrei cu influienta din SUA au reactionat tarziu, putin spus, pentru ajutorarea co-etnicilor din Germania care erau deja raportati de buna vreme, de ce ar fi trebuit sa cunoasca Antonescu faptul, in plus si-a permis sa dea cu pumnul in biroul lui Hitler, in prezenta sa, fapt autentic, spre stupefactia celor prezenti.
3. Sunt germani de caracter care nu aveau habar ce se intampla la Auschwitz, mai priviti la TV, emisiuni serioase.
4. Ati auzit de coloana 5-a, in slujba sovieticilor inainte de ultimatumul din 1940 si care (evrei) trageau in armata romana ce se retragea in ordine? Si au omorat militari nevinovati. Comparati cu numai rapirea a doi soldati israelieni si ce a urmat.
5. Antonescu era de o austeritate recunoscuta privind tentatiile materiale lumesti, nu a acumulat bunuri, a avut, normal, o resedinta de serviciu, altfel a murit "sarac", fata de politicieni trecuti si prezenti. Sotia a trait din mila taranilor in satul unde a fost deportata si apoi din a cunostintelor din Bucuresti.
6. Sunt evrei care sustin din cele spuse, nu unul.
7. Ce parere aveti de statuia lui Horty ridicata in Ungaria de unde au fost, in timpul sau, deportati la Auschwitz sute de mii de evrei? Norocul celor scapati prin eroismul contelui de Wallenberg, cu sustinerea evreilor din SUA, asta in 1944.
8. Ce parere aveti de statuia ridicata in fosta Autonoma M. a criminalului, declarat, de razboi, conte (nu-i retin numele) care a omorat romani si evrei dupa cedarea teritoriului si care nu au tras in trupele ocupante?
Fara numar, nu ma luati de antisemit si daca-mi dati 80-90 ani si peste nu ma deranjeaza faptul, indiferent cati am, ar trebui sa aveti aceeasi varsta pentru a marturisi cu atata presupusa veridicitate.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00628 sec.