Ziua Logo
  10:01, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-25
Nero (...@yahoo.com, IP: 86.104.126...)
2006-09-24 22:54
Nu exista nici o Europa crestina!

Domnule, nu exista nici o Europa crestina! Intreaga Europa e laica si nu da doi bani pe religie. Iar partidul popular tot laic e, nicidecum catolic.

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2006-09-24 23:35
Iar partidul popular tot laic e, nicidecum catolic ?

Te referi la PPE din Europa ? Daca da, ala e super crestin, fac parte partidul lui Angela, a lui Aznar, a lui Berlusconi, si alte 2 italiene, a lui Barroso, a lui Karamanlis, care e grec ortodox, si multe altele.
E cel mai consistenta grupare crestina in UE. Sunt si laici, dar tot la valorile crestine se raporteaza.
Iar ca nu da doi bani pe religie, pe asta s-o crezi tu.
Nero, ti faccio nero !

La 2006-09-24 22:54:44, Nero a scris:

> Domnule, nu exista nici o Europa crestina! Intreaga Europa e laica si nu da doi bani pe religie. Iar partidul popular tot laic e, nicidecum catolic.

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.149...)
2006-09-25 07:33
Re: Nu exista nici o Europa crestina!

Europeanul (...@k.ro, IP: 84.183.202...)
2006-09-25 12:56
Re: Iar partidul popular tot laic e, nicidecum catolic ?

La 2006-09-24 23:35:27, Oriana a scris:

> Te referi la PPE din Europa ? Daca da, ala e super crestin, fac parte
> partidul lui Angela, a lui Aznar, a lui Berlusconi, si alte 2
> italiene, a lui Barroso, a lui Karamanlis, care e grec ortodox, si
> multe altele.
> E cel mai consistenta grupare crestina in UE. Sunt si laici, dar tot
> la valorile crestine se raporteaza.

Oriana, ai dreptate, exista foarte multi europeni care raporteaza la valorile crestine, nu e nimic rau in asta...si oricum mjoritatea acestora considera religia fiind o chestie privata. Si mai ceva, nu stiu cum e in Italia sau in Spania....dar in Germania, aripa dreapta nu constituie majoritatea.

Oriana (, IP: 213.140.17...)
2006-09-25 15:57
European: "nu stiu cum e (cu partidele crestine) in Italia ...."

Te pot lamuri doar cu Italia, dacva te intereseaza, e clar filo catolic Forta Italia, care nu este de dreapta, ci liberal, plasat mai degraba la centru, deci moderat (condus de Silvio) si primul partid in Ita, electoral, cu apr. 30%.

Urmeaza Alleanza Nazionale a lui Fini, electoral in jur de 11-17% care este o dreapta moderata, nimic de-a face cu fascismul pe care l-a abolit definitiv la Congresul de la Fiugi, mai bine de un deceniu in urma, clar catolic este UDC a lui Casini, electoral intre 7-17%, (plus cateva altele minore, electoral intre 2-5 %).

Si Lega Nord, cam 5% general si max 20% in determinate zone din nord, asta este cel mai puternic aparator al cattolicismului, traditiilor, etc. Nici pe departe nu e dreapta de tip le Pen or Haider or Vadim, ca vad pe multi care se tot pronunta fara sa cunoasca realitatea.
Astea majore, electoral, sunt acum, toate, la Opozitie.

In adunarea pestrita de la guvernul comunist actual, ai doar Margherita, clar cattolica, condusa de Rutelli (fost verde, fost radicalist, etc) si care a adunat , pe toti cattolicii ramoliti din defuncta DC - democrazia cristiana, partidul ominpotent ce a ruinat Ita, aliat cu PC, ca sa poata guverna, ce credeai ?
Tot ce nu merge in guv. actual, e punctual contestat de Margherita cattolica, e un soi de hibrid catto-comunist.

Aici e ghinionul, ca pina si in Vatican, sunt scisiuni marcate intre cattolici si catto-comunisti, nu e cazual ca strainii au ales un Papa conservator, de si-au mincat mainile catto-comunisti, pretendenti la scaun papal, alde cardinal Martini de la Milano.

Mai vrei una? Il stii pe senatorul DC Giulio Andreotti, culo e camicia cu Vaticanul? E un filo islamic de cand a construit prima moschee in Europa, la coastele Vaticanului. Dar, cand Opozitia crestina a vrut ca guv. italian sa ia pozitie pro Papa cu bordelul citatului bizantin, Manuel Paleologo, ghici cine a pus veto deciziv ??? Andreotti Belzebu', ca asa-l cheama presa, de ani.

In Senat guvernul nu face un pas fara voturile decizive ale senatorilor cu pannolini... octogenari, senatori pe viata, si Bezebu' e unul din cei 7, a blocat o motiune pro Ratzinger.
Un cattolic or un catto-comunist ? Simplu, nu ?

Profit de ocazie sa te salut si sa-ti urez bun-revenit pe forum, chiar daca unele, zic unele, nu toate, din ce scrii tu... imi scartzaie pe la ureche, ha ha ! Ciao !





« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.