Ziua Logo
  09:59, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-09-23
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 24.91.178...)
2006-09-23 01:21
Indoiala (deci necredinta) creaza diviziune

Inca o deductie: Si intrucat Zurvan se indoise de eficacitatea jertfei sale (<Care ar putea fi folosul sacrificiului oferit de mine?>>) el a zamislit doi fii: Ohrmazd, <<in virtutea sacrificiului oferit>>, si Ahriman, <<in virtutea indoielii incercate>>. Deci indoiala creaza diviziune. Prima idee a fost buna, iar a doua a venit datorita indoielii ce a facut sa se nasca doi fii. Altfel ar fi fost numai unul si bun. M-am gandit si inainte ca atunci cand ai copii, parca nu mai esti o singura persoana ci te simti divizat intre ei; nu mai poti fi fericit daca unul din ei sufera cu ceva, sau cand ei sunt fericiti, suntem si noi (hai mai bine s-o zicem pe-aia buna despre fericire, ca sa atragem mai multa fericire!) Se vede ca asa se simte si Tatal Ceresc divizat intre noi.
Se vede ca tot asa au fost nascuti si cei doi fii ai lui Abraham (cred ca nu-i bine zis Avram intrucat mai intai l-a chemat Abra, iar Dumnezeu i-a zis ca pe viitor numele lui va fi Abra-ham - adica tatal a mai multor natiuni. Deci terminatia <<ham>>, asta vroia sa semnifice. Or, cand zici Avram nu ai cum sa faci diferentierea): Mai intai s-a nascut Ishmail pentru ca Sarah s-a indoit ca vor mai putea face copil, dat fiind varsta ei inaintata, si atunci l-a pus sa faca copil cu slujnica; apoi , datorita sacrificiului oferit prin gazduirea si ospatarea celor trei straini, l-au putut avea pe Issac. Dar Sarah nu a crezut nici dupa ce strainii I-au spus ca intr-un an va naste un copil, si pentru ca a ris, numele copilului inseamna <<cel care ride>>. Ishmail a iesit un razvratit, dupa cum a zis Dumnezeu, pentru ca si mama lui era razvratita.
Iata de ce Iisus a zis sa nu ne razvratim si daca cineva iti trage o palma intoarce si celalalt obraz. Cred ca a zis asta pentru ca-i chestiune de karma si nimeni nu va primi palme daca nu le merita, si nici nu va primi mai multe decat merita. Cine a furat, va fi furat de altii, dar cine a fost cinstit nimeni nu se va atinge de ce-i al lui, iar cand pierde ceva le va gasi.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00610 sec.