Ziua Logo
  19:19, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Dezvaluiri

2005-10-31
Olga Khan (, IP: 68.104.208...)
2005-10-31 01:57
Crima organizata

Deja cand am pornit din Bucuresti mi s-a parut ca aud miscari pe podul trenului, am raportat celui de servici; (in vagonul de dormit International unde toti am cumparat biletul in valuta), ca sint persoane pe pod.

Tzaranoiul a facut o mutra !!! si-mi zicea ca nu exista posibilitatea, dar nu voia sa verifice nimic desi am insistat.

Am mers sa vorbesc si cu alti calatori ca aveau usile deschise de cabina ca era foarte cald, am pornit dupa amiaza cu soarele pe cer, era candva dupa 21 Julie 1994, era extrem de cald si in RO si in toata Europa.

Pana la iesirea din RO nimeni n-a dormit, mi s-a parut curios cum lucrau ROMANII graniceri pe tren: strigau cat le tinea plamanii ca: aici sint niste americani, stii tu din care, pretind ca au si ceva bani !!!

Nu mi-a placut deloc dar nu stia nimeni la cine striga ca era numai tipul in cabina de cearceafuri de pat.

Foarte scarbos imi cerea sa-i arat cati bani am si din ce o sa traiesc
AFARA !!! Ca toti ca mine avem impresia ca avem si bani si gogomanii din astea graia timpitul de tzaran imputzit pana-mi verifica pasaportul.

Eu cred ca la cei din podul vagonului dadea informatie.

Cand am auzit "sisait" ca de sarpe venind de sus din tavanul cusetei, iar m-am dus sa reclam si ma facea ca noi innebunim pe unde sintem in strainatate ca nu-i nimic nici unde.

Erau patru barbati turci in cuseta vecina si le-am intrebat sa dea si ei cu parerea. Dupa acea am realizat ca faceau gauri pe rand in cusete ca si alta a mai zis ca aude ceva si pe urma n-a mai auzit nimic.

O romanca din Italia avea lantzuri sa-si lege usa cusetei si sa-i puna lacat cat doarme dar au taiat specialistii lantul ei si a fost jefuita ca restul.

Niste copii aveau banii lipiti pe burta, le-au si zgariat cu cutitele cum le taiau dar nimeni n-a fost omorat sau ranit ca banii erau la suprafata.

Mi-au spus alti calatori ca s-a intimplat si in tren dinspre Cehoslovacia atacuri, dar erau si multi morti ca s-au batut cu tiganii.

Totul este organizat de cineva ca in conditii normale n-ar avea voie sa fie nimeni pe podul vagonului cu pornire din Bucuresti, tren International.

Vamesii jegosi, ranceziti si impututi comunica cu ei la fel si cu cei din vagonul de dormit ca ei nu sint nici gazati si nici atacati, dar nici nu depun efort sa opreasca actiunea, e foarte curios !!!

Ungurii sint in legatura ca in gara Budapesta sta trenul un timp lung si toate usile sint deschise chiar si al vagonelor internationale si tiganii mergeau sa foloseasca WC-urile din tren !!! nici asta n-a gasit romanii neobisnuit cand am reclamat ca eu nu dormeam.

Dupa ce a pornit trenul din Budapesta s-a intimplat atacul ca mai era putin pana la granita, si vamesii unguri tot in capitala s-au urcat in tren si n-au vazut nimic sau nimic nu li-s-a parut suspect ca-s cam multi pasageri fara pasaport pe trenul international !!!

Au inceput controlul la capat si cand au ajuns la vagoane de dormit tiganii au si coborit ca doar au URLAT si ei tare ca: va avertizam cine
n-are pasaport in regula cu viza si bilet de tren international sa coboare imediat ca va fii amendat !!! Deci le da si o somatie ca vin in control.

La nimeni n-au mai apucat sa controleze nimic si erau foarte calmi cu totii jos pe peron sau cei din tren. Urlatul desperat al calatorilor de care erau responsabili nu le durea nici in cot.

Se faceau ca noi sintem nebuni, ei nu stie despre ce vorbim !!!

Ne-a dat hartie sa facem cereri de reclamatii pentru Bucuresti si el le va depune cand ajunge inapoi din Paris.

Ce usor este munca hotilor si ce bine organizat, aparat si de granicerii maghiari, austriecii nu se amesteca, doar aud cate ceva de la calatori deja e zi cand se ajunge trenul la granitele lor.

Am crezut ca e vorba de vreun story vechi in articol, nu de acum 4 zile dar e bine de stiut in preajma caderii CFR-ului ca trenul circula la fel ca altadata !!!

Era prima vizita al copiilor mei in ROmania, s-au convins de tot le spuneam !!! de numai. Nici nu vor sa auda de acest cuvant, RO.

Mi-au rugat sa nu ma supar dar sa nu mai vorbesc de aceasta tara ca au vazut destul in 3 saptamini, Ardealul le-a placut dar Bucuresti-ul deloc.

MariusR din Paris (...@laposte.net, IP: 81.66.69...)
2005-10-31 08:25
Re: Crima organizata

Am fost martor la un fapt similar, dar ceva mai devreme: in decembrie 1990(aproape 16 ani). Sint convins ca "gasca" care opereaza pe un spatiu foarte scurt-dupa ce pleaca trenul din Budapesta si intra la Curtici-sint "in cooperare"cu vamesii, granicerii sau ce o mai fi fost si or mai fi. Pe atunci un tinar rrom (nu stiam ca le spune asa pe atunci), foarte "charmant" pe frantuzeste, care vorbea impecabil si germana si italiana (am fost intr-adevar impresionat, cu toate ca si eu vorbeam bine) si foarte curat imbracat si foarte tinar(vreo 20-25 de ani), i-a lasat pe doi dintre co-compartimetarii mei fara pasapoarte si fara bani. Asa ca si austriacul si italianul au trebuit sa coboare din tren ca nu mai aveau acte... Aceeasi poveste: am adormit toti... Cum eram student pe vremea aia, mie nici nu mi-au luat - ca n-aveau ce - si nici nu mi-au dat (ai dracu'!). Nici urma de "charmant" la Curtici cu toate ca urcase la Budapesta! E prea dubios ca nimeni n-a facut plingere si ca autoritatile (si maghiare si romane) nu s-au sesizat, sau ca abia acum se scrie in ziare. Cred ca cel mai bine e sa se inchida vagonul si sa nu coboare nimeni pina nu sint controlati toti (e debil ce spun, dar nu vad cum dracu scapa sau nimeni nu e vinovat de fiecare data...). De atunci merg cu avionul pentru ca am si alt pasaport, si credit card ...si nu mai sint student.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.104.208...)
2005-10-31 10:41
Re: Crima organizata

Eu am facut la romani, Unguri si Ambasada Romana cand m-am intors dar pe nimeni nu-l intereseaza nici de acum incolo treaba asta.

Nimeni n-a primit nimic desi am expediat cu aviz de primire care mi-a venit inapoi cu cate o semnatura ca un "o" si tot ei urlau pe mine ca de ce nu stiu numele persoanei cu acre vreau sa vorbesc, care a semnat.

Fiica mea a vazut criminalul, tziganus cum il descrii tu doar mai multi erau si nu credea ca erau curati si eleganti, si-l ameninta ca-i taie gatul cu un cutit mare daca urla ca ea deja s-a trezit din gazare.

A vazut armata maghiara si a strigat HELP cat a putut si tot personalul din tren si vamesi plus graniceri l-au numit nebuna ca ce agitatie vrea sa faca, ei nu inteleg.

Si eu am vazut din ei ca mergeau in baie dar erau de speriat si responsabilul cu vagonul de dormit a lasat usa deschisa ca ei sa se plimbe pe culoarul vagonului de dormit cum vor si sa foloseasca WC-ul.

NU am facut de placere calatoria cu trenul, partea asta era ca sotul aa plecat inapoi cu masina la Frankfurt cu 3 saptamini mai inainte ca sa maiarat copiilor din minunea de tara romania. Am avut credit card si bani nu asta era problema doar ca nu gaseam bilete de avion pana la Franfkurt.

M-a costat mult mai mult biletul de TREN Buc- Zurich- Frankfrurt decat partea de calatorie cu avion din Frankfurt-Los Angeles-San Diego !!!
















La 2005-10-31 08:25:59, MariusR a scris:

> Am fost martor la un fapt similar, dar ceva mai devreme: in decembrie
> 1990(aproape 16 ani). Sint convins ca "gasca" care opereaza
> pe un spatiu foarte scurt-dupa ce pleaca trenul din Budapesta si intra
> la Curtici-sint "in cooperare"cu vamesii, granicerii sau ce
> o mai fi fost si or mai fi. Pe atunci un tinar rrom (nu stiam ca le
> spune asa pe atunci), foarte "charmant" pe frantuzeste,
> care vorbea impecabil si germana si italiana (am fost intr-adevar
> impresionat, cu toate ca si eu vorbeam bine) si foarte curat imbracat
> si foarte tinar(vreo 20-25 de ani), i-a lasat pe doi dintre
> co-compartimetarii mei fara pasapoarte si fara bani. Asa ca si
> austriacul si italianul au trebuit sa coboare din tren ca nu mai
> aveau acte... Aceeasi poveste: am adormit toti... Cum eram student pe
> vremea aia, mie nici nu mi-au luat - ca n-aveau ce - si nici nu mi-au
> dat (ai dracu'!). Nici urma de "charmant" la Curtici cu
> toate ca urcase la Budapesta! E prea dubios ca nimeni n-a facut
> plingere si ca autoritatile (si maghiare si romane) nu s-au sesizat,
> sau ca abia acum se scrie in ziare. Cred ca cel mai bine e sa se
> inchida vagonul si sa nu coboare nimeni pina nu sint controlati toti
> (e debil ce spun, dar nu vad cum dracu scapa sau nimeni nu e vinovat
> de fiecare data...). De atunci merg cu avionul pentru ca am si alt
> pasaport, si credit card ...si nu mai sint student.
> 

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2005-10-31 11:35
Re: Olga ai scapat ieftin

Un prieten de-al meu ce traieste in Germania de loc din Tg. Mures, ungur, a fost jefuit in Budapesta ziua in amiaza mare. Era cu masina cu nr. de Germania, masina plina, nefasta si doi copii, a fost oprit de o masina cu girofar si a fost controlat de doi politisti falsi, Aveau un fel de uniforma care aducea cu cea de politist. Desi prietenu meu vorbea perfect ungureste, a fost acuzat ca nu a dat prioritate la nu stiu ce intersectie i s-a cerut actele, l-au controlat de bani. I-au "confiscat" pasaportu si i-a luat toti banii si i-au spus sa-i urmeze la sectia de politie.
Pe drum "politistii" s-au facut disparuti.

A reclamat la politie si aia i-au ris in nas. A trebuit sa stea vro doua zile prin Budapesta ca nu avea nici un fel de acte.

Io nu mai trec de ani de zile prin Ungaria, nici cu masina nici cu trenu ci numai pe deasupra.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 207.232.97...)
2005-10-31 19:50
Re: Crima organizata... Olga si NT...

Suna absolut incredibil tot ce povestiti, si-mi pare rau ca ati ajuns sa aveti asa probleme... Pe de alta parte, va multumesc pt. faptul ca v-ati obosit sa postati toate aventurile astea, undeva unde altii pot afla de ele si-si pot lua masurile de precautie necesare.

Am auzit ca nici in Ro trenurile nu mai sunt foarte sigure si e bine, mai ales pt. cei veniti "de-afara", sa fie evitate pe cat posibil. Tot mai bine cu masina saraca...

La 2005-10-31 01:57:11, Olga Khan a scris:

> Deja cand am pornit din Bucuresti mi s-a parut ca aud miscari pe podul
> trenului, am raportat celui de servici; (in vagonul de dormit
> International unde toti am cumparat biletul in valuta), ca sint
> persoane pe pod.
> 
> Tzaranoiul a facut o mutra !!! si-mi zicea ca nu exista posibilitatea,
> dar nu voia sa verifice nimic desi am insistat.
> 
> Am mers sa vorbesc si cu alti calatori ca aveau usile deschise de
> cabina ca era foarte cald, am pornit dupa amiaza cu soarele pe cer,
> era candva dupa 21 Julie 1994, era extrem de cald si in RO si in
> toata Europa.
> 
> Pana la iesirea din RO nimeni n-a dormit, mi s-a parut curios cum
> lucrau ROMANII graniceri pe tren: strigau cat le tinea plamanii ca:
> aici sint niste americani, stii tu din care, pretind ca au si ceva
> bani !!!
> 
> Nu mi-a placut deloc dar nu stia nimeni la cine striga ca era numai
> tipul in cabina de cearceafuri de pat.
> 
> Foarte scarbos imi cerea sa-i arat cati bani am si din ce o sa traiesc
> 
> AFARA !!! Ca toti ca mine avem impresia ca avem si bani si
> gogomanii din astea graia timpitul de tzaran imputzit pana-mi
> verifica pasaportul.
> 
> Eu cred ca la cei din podul vagonului dadea informatie.
> 
> Cand am auzit "sisait" ca de sarpe venind de sus din
> tavanul cusetei, iar m-am dus sa reclam si ma facea ca noi innebunim
> pe unde sintem in strainatate ca nu-i nimic nici unde.
> 
> Erau patru barbati turci in cuseta vecina si le-am intrebat sa dea si
> ei cu parerea. Dupa acea am realizat ca faceau gauri pe rand in
> cusete ca si alta a mai zis ca aude ceva si pe urma n-a mai auzit
> nimic.
> 
> O romanca din Italia avea lantzuri sa-si lege usa cusetei si sa-i puna
> lacat cat doarme dar au taiat specialistii lantul ei si a fost jefuita
> ca restul.
> 
> Niste copii aveau banii lipiti pe burta, le-au si zgariat cu cutitele
> cum le taiau dar nimeni n-a fost omorat sau ranit ca banii erau la
> suprafata.
> 
> Mi-au spus alti calatori ca s-a intimplat si in tren dinspre
> Cehoslovacia atacuri, dar erau si multi morti ca s-au batut cu
> tiganii.
> 
> Totul este organizat de cineva ca in conditii normale n-ar avea voie
> sa fie nimeni pe podul vagonului cu pornire din Bucuresti, tren
> International.
> 
> Vamesii jegosi, ranceziti si impututi comunica cu ei la fel si cu cei
> din vagonul de dormit ca ei nu sint nici gazati si nici atacati, dar
> nici nu depun efort sa opreasca actiunea, e foarte curios !!!
> 
> Ungurii sint in legatura ca in gara Budapesta sta trenul un timp lung
> si toate usile sint deschise chiar si al vagonelor internationale si
> tiganii mergeau sa foloseasca WC-urile din tren !!! nici asta n-a
> gasit romanii neobisnuit cand am reclamat ca eu nu dormeam.
> 
> Dupa ce a pornit trenul din Budapesta s-a intimplat atacul ca mai era
> putin pana la granita, si vamesii unguri tot in capitala s-au urcat
> in tren si n-au vazut nimic sau nimic nu li-s-a parut suspect ca-s
> cam multi pasageri fara pasaport pe trenul international !!!
> 
> Au inceput controlul la capat si cand au ajuns la vagoane de dormit
> tiganii au si coborit ca doar au URLAT si ei tare ca: va avertizam
> cine
> n-are pasaport in regula cu viza si bilet de tren international sa
> coboare imediat ca va fii amendat !!! Deci le da si o somatie ca
> vin in control.
> 
> La nimeni n-au mai apucat sa controleze nimic si erau foarte calmi cu
> totii jos pe peron sau cei din tren. Urlatul desperat al calatorilor
> de care erau responsabili nu le durea nici in cot.
> 
> Se faceau ca noi sintem nebuni, ei nu stie despre ce vorbim !!!
> 
> Ne-a dat hartie sa facem cereri de reclamatii pentru Bucuresti si el
> le va depune cand ajunge inapoi din Paris.
> 
> Ce usor este munca hotilor si ce bine organizat, aparat si de
> granicerii maghiari, austriecii nu se amesteca, doar aud cate ceva de
> la calatori deja e zi cand se ajunge trenul la granitele lor.
> 
> Am crezut ca e vorba de vreun story vechi in articol, nu de acum 4
> zile dar e bine de stiut in preajma caderii CFR-ului ca trenul
> circula la fel ca altadata !!!
> 
> Era prima vizita al copiilor mei in ROmania, s-au convins de tot le
> spuneam !!! de numai. Nici nu vor sa auda de acest cuvant, RO.
> 
> Mi-au rugat sa nu ma supar dar sa nu mai vorbesc de aceasta tara ca au
> vazut destul in 3 saptamini, Ardealul le-a placut dar Bucuresti-ul
> deloc.
> 
> 
> 

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.104.208...)
2005-10-31 22:12
Re: Olga ai scapat ieftin

Pentru noi nu e usor de trecut pe deasupra ca ce ma fac in RO fara masina ?? Acolo incepe sa vrajeasca cu costul masinii de inchiriat si n-am chef sa iau taxi sau sa stau intr-un loc.




La 2005-10-31 11:35:03, neamtu tiganu a scris:

> Un prieten de-al meu ce traieste in Germania de loc din Tg. Mures,
> ungur, a fost jefuit in Budapesta ziua in amiaza mare. Era cu masina
> cu nr. de Germania, masina plina, nefasta si doi copii, a fost oprit
> de o masina cu girofar si a fost controlat de doi politisti falsi,
> Aveau un fel de uniforma care aducea cu cea de politist. Desi
> prietenu meu vorbea perfect ungureste, a fost acuzat ca nu a dat
> prioritate la nu stiu ce intersectie i s-a cerut actele, l-au
> controlat de bani. I-au "confiscat" pasaportu si i-a luat
> toti banii si i-au spus sa-i urmeze la sectia de politie.
> Pe drum "politistii" s-au facut disparuti.
> 
> A reclamat la politie si aia i-au ris in nas. A trebuit sa stea vro
> doua zile prin Budapesta ca nu avea nici un fel de acte.
> 
> Io nu mai trec de ani de zile prin Ungaria, nici cu masina nici cu
> trenu ci numai pe deasupra.
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00895 sec.