Ziua Logo
  09:47, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-09-12
Tonicul (...@yahoo.com, IP: 82.76.108...)
2006-09-12 11:31
Statul e Gagiu`!

Statul e Gagiu`!

Nu e misto, nu e "cool" ca probleme extrem de importante pentru tara sunt discutate la un spritz, intr-o bodega? Nu e meserias gagiu` ala de l-am ales presedinte? Doar e om de viata… Doar e om dintr-o bucata… E prea… "viu" pentru a suporta catusele unei Constitutii oricum perimate! Gagiu` e mai presus de legi fundamentale sau alte bazaconii asemanatoare. Gagiu`, precum Ludovic al XIV-lea, ar vrea sa inteleaga toata lumea: "Statul sunt EU!".

Va mai amintiti cum era ponegrit Iliescu inaintea ultimelor alegeri? Toata lumea ii sarea in cap pentru ca, incalcand Constitutia, participa la campania electorala a PSD-ului, pozand pentru afise electorale impreuna cu premierul de atunci, candidat la presedintie, Adrian Nastase. …Si? Gagiu` ce face, in schimb? – Isi baga nasul in permanenta in treburile mici si mari ale partidelor politice. Trece, deci, pe o treapta superioara fata de predecesorul sau! Nu il intereseaza doar partidul propriu, isi doreste sa le controleze pe toate. Daca s-ar intalni vreodata cu pestisorul de aur, singura sa dorinta ar fi ca toate formatiunile politice din Romania sa-si dea mana, sa se uneasca si sa-i creeze lui un Partid. Mare, frumos si luminos… Un Partid care sa fie in toate cele ce sunt…

Sa-i spuna lui mutu` ca nu stia nimic despre trecutul stralucitor de curat al zburatoarei politice. Bineinteles ca stia! Ceea ce nu l-a impiedicat insa nici o clipa sa incalce Constitutia si sa se amestece in problemele interne ale PNL-ului, afirmand ca el, unul, ar alege-o pe Muna Musca drept candidata la sefia Camerei Deputatilor.

Apoi, pentru cine mai crede inca in boala subita a lui Stolojan (extrem de viril in ultima perioada, cel putin pe plan politic) sau in lacrimile de compasiune ale Gagiului, iata aici "speculatiune": planul a fost evident – Stolojan se retrage pentru ca EL sa devina presedinte. Apoi, cele doua partide se unesc. De fapt, de facto, PD-ul absoarbe PNL-ul. Daca se intampla ca vreun liberal sa miste in front, sa se opuna, scoatem asii din maneca – pseudoliberalii infiltrati in PNL. Scoatem azi un Stolo, maine o Musca, poimaine un Stoica… Gasim noi o solutie! Cu atat mai mult cu cat de-alde Musca sau Stolo stau excelent in sondaje. Apoi, daca astia nu-si fac datoria, ne descotorisim, incet, incet, de ei. Mai scoatem la lumina un dosar, ne mai facem pe urma ca ploua, oricum, ii scoatem din scena. Cu atat mai mult cu cat de-alde Musca sau Stolo stau excelent in sondaje! Ceea ce e bine, imi foloseste, dar e si rau, pentru ca pot deveni, pana la urma, o amenintare. Uite, de pilda, zburatoarea-turnatoare – la premiile "10 pentru Romania" a castigat la doua sectiuni. Si mi-a aruncat, la microfon, in fata audientei locale si a unei tari intregi, un: "Sa ziceti mersi, domnule presedinte, ca sunt femeie. La increderea de care beneficiez, daca eram barbat…". Inca de atunci mi-a incoltit in minte ideea: "O voi mai folosi un timp, o voi lasa sa mai bazaie putin, dupa care ii voi aplica un "mae geri" fatal cu pliciul. "Jap intre aripi!" Si, uite-asa, mai scapam de un pericol…

Actualul presedinte calareste inca bine procentele. Se simte al dracului de bine pe sa, iar bidivii il asculta fara sa cracneasca. - Semn ca romanilor le place stilul abrupt, frust, adeseori chiar marlanesc spre odios. …Ce pot sa spun? Sa le fie de bine! "Sa trrraiti biiine!" Si eu l-am votat pe respectivul personaj. Am crezut insa atunci ca votez, chiar si asa, mai "din topor", un presedinte. Din pacate si spre deziluzia mea, am ales, de fapt, un gagiu!

Liviu Plesoianu
e-actual.ro

Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2006-09-12 13:30
Re: Statul e Gagiu`!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00683 sec.