Ziua Logo
  03:14, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-08
Cristina_Iosef din Canada (...@uwo.ca, IP: 69.156.110...)
2006-09-08 22:21
Adevarata morala,

ca si adevarata politica este aceea care cauta sa-i apropie pe oameni unii de altii, ca ei sa isi faureasca cu eforturi comune fericirea mutuala. Eu asa simt. Orice morala care separa interesele noastre, de acelea ale semenilor nostri, este falsa, absurda, contrara naturii.

A-ti pune basmaua legata la spate si a-ti ridica poalele-n cap in fata intelectualilor neamului tau , din tara sau de peste hotare, este imoral si absurd. Exista intelectuali cu simpatii inradacinate in conservatorism, asa cum, pe de alta parte, exista si intelectuali care au fost toata viata democrati. Natiunea trebuie sa ia aminte de la ei, si sa culeaga ce-i bun pentru neam. Nu cred sa mai existe comunisti ascunsi sub numele de intectual. Sau daca exista sunt foarte putini, si de neluat in seama, sau de compatimit, ii stim cine sunt. A crea o stare beligeranta intre intelectualii conservatoristi si cei de orientare democrata este o crima nationala. Mai avem sa chemam minerii sa-i ia la bataie pe toti, ca sa-i potoleasca si sa-i extermine, ca natia romana sa devina total vulnerabila.

Andrei Plesu este un erudit care, alaturi de altii, face cinste neamului romanesc. Dansului i se poate reprosa, poate, pasivitatea si ingnoranta fata de ceea ce marea masa de maruntzei au asteptat de la dumnealui, adica, sa se implice mai mult in viata politica si sociala. Nu se poate mai mult, sa luam dar, ceea ce a putut dansul sa ne ofere. Si asta NU este putin. Plesu este un carturar peste care nu se poate trece usor, improscandu-l cu noroi de dragul <minerilor si mineritzelor>

Oricum, nu este de uitat faptul ca, in final, morala sta in fapte si nu in sentimentele pe care le transcrii in cartile tale, sau in prelegerile stralucite tinute in fata unei multimi, care se afla pe aceeasi unda de gandire cu tine. Deci, faptele vorbesc! Iar despre faptele dlui Plesu, inca mai avem de luat aminte, desi dansul se aproprie de 60 de ani.

Talentul de a scrie reprezinta puterea omului Plesu, geniul insa, este acea entitate in puterea careia se afla omul Plesu. Pana acum nu l-am vazut iesind din comunul omului erudit. Nu este timpul trecut ca dl Plesu sa devina cu adevarat activ, trecand peste tzfnele mediocrilor, de dragul celor care asteapta sa-i vada adevarata genialitate, in caz ca a fost inzestrat cu asa ceva. Ceea ce ar fi posibil.

Dlui Plesu nu trebuie sa-i fie frica. Marile spirite au fost mereu in opozitie cu mediocrii, care prin natura lor, nu inteleg ca in actiunile geniului, nu exista prejudecata, ci numai manifestarea onesta si curajoasa a inteligentei, in folosul celor multi.

Va puteti pune in slujba celor multi, dle Plesu ? sau veti ramane numai apreciatul carturar erudit. Si atat.

Cu stima,
Cristiana


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00658 sec.