Ziua Logo
  09:39, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-08
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 202.104.107...)
2006-09-08 05:50
Shezi ghinishor si badie PLESU shezi ghinisor

De regula dezgustul fatza de sistemului clientelar mafiot a camarilelor cu organizare feudala care alcatuiesc peisajul cu pretentzii culturale romanesc ma impiedica sa ma manifest intr-un fel atunci cand are loc un “scandal” in cadrul acestuia

Faptul ca aceste camarile traisc exclusiv din periutza care si-o administreaza reciproc si din pomana care pica din afara sau pe linie de partid de la stat este o realitate demonstrabila atat contabil cat si statistic prin prezentza ei nula si semnificatia inexistenta a acesteia , dovedita prin faptul ca nu doar nu sunt prizatzi inafara tzari, dar nici macar citatzi sau folositzi ca referintze . Si nu pentru ca valoare intelectuala a lor ar fi discutabila , pregatirea, bagajul de cunostiintze si maiestria lor stilistica fiind indiscutabila .

Ceea ce le lipseste respectivilor kappo de gasca e sistemul . Sistemul care sa lii faca sa recunosca valoarea dincole de biografie si dosarde cadre sau afiliere politica.

Ori in lipsa acestui sistem ce va mai miratzi ca respectivii “culturnici ” sar unii la gatul altuia la cea mai mica dovada de “infidelitate” fata de gasca de ex Gabriela Adamesteanu il executa finaciar pe Ardei Umplut = Ion Cristoiu dar nu se poate atinge de vidanja natzionala W.C. Tudor

Sau va mai amintitzi de linshajul Marino cel ce a refuzat sa cadorisesca cu premiul intai cu coronitza o opera “plesheasca” nici ecumenuica dar nici laica nici stiintzifica dar nici mistica nici roman dar nici dizertatzie , ma rog rezultatul unui condei care s-a labartzat pe hartie deltafel plin de talent dar lipsit complect de organizare scop si metoda.

Pur si simplu linsajul a ajuns sa fie un modus vivendi prin care se pastreaza puritatea ideologica a neantului intelctualoid care se inghesuie disperat la ciolanul care este de la an la an din ce in ce mai mic.
Faptul ca lui Plessu i se reproseaza ca drept securism un dezacod cu o grupare cum sa ii zic ….. mistico-yoghinoida se circumscrie precis acestei ciolaniade .

Sa ma explic . Plesu si al sau Academie/Centru sau Institut (na ca imi scapa) pentru studii Central Europene traieste din subventzii externe . Daca este manjit ca securist sadea crede gasca mofluza ca respectivele subventzii pe care “strainezii” le au in planul de cheltuieli le ar putea intra in teschereul lor cam golutz in ultima vreme de cand Soros a cam inchis robinetul.

Iar fondul ultim al acestor mizerii nu este “moralitatea” anti-limbincurista revoltata de exprimari de genul gretzos telenoveliste “…apelez ….. , la dreapta dumneavoastra judecata si la intelegerea dumneavoastra omeneasca...” (cand e pusa asa fara adresant respective fraza pare chiar normala ). Fondul ultim e lipsa banilor coroborata cu cresterea pohtei de mai bine, care face necesara “rarirea” turmei. Si de aceea orice ocazie e buna pentru ca cei prinsi la cotitura sa fie linsatzi in in public si astfel :

-Dizidentul Sorin Antohi => devine liceanul arivist care dorea sa isi faca o cariera turnand la Secu
-Exilatul la Tescani (Apropos a vizitat cineva din cei pe de porum respective comuna ? Ca sa intzelega de ce o deportare acolo e o condamnare la sarcie lucie un fel de condamnare la putrezire de viu inlatzuit pe stalp in mijlocul slendorii naturii) => devine agentul instigator , creierul din spatele represiunii anti MT

Toate aceste situatii sunt doar varful iceberg-ului .
Pur si simplu lipsa resurselor ii indemana sa compromita cautarea valorii amendand-o la cautarea valorii printre cei din gasaca nostra sa comporomita idea de cel mai bun sa castige reducand-o la cel mai bun dintre ai nostrii sa castige .

Si da ar fi bine ca “elitele ” sa nu se mai vaneze prin procese dar n-ar fi suficient . Caci acesta e doar un sindrom al bolii si nu boala insasi. Boala insasi este ceceitatea in fatza valori si neinsusirea lui “traieste si lasa-i si pe altzii sa traiasca ”. Si nu doar de azi de ieri . Dintotdeuna ! De aia Brancusi nu a avut loc in Ro
De aia Eliade in epoca la varful de creativitate dat de tineretze a fost sublim dar irelevant
De aia Caragiale s-a refugiat la Berlin. De aia Macedonsky altminteri poet decent dar ireverentzios a fost mazilit. De aia, de aia, de aia .

De aia vorba mea catre dom Pleshu in dulshele grai moldovinesc otz Tescani ar fi : “Shezi ghinisor badie , shezi ghinisor si vezi-tzi de opera ca prin asta ai sa nemuresti ca o imortela-n glastra noastra” Si prin asta ne folosti noua aici acum si in istorie nu prin scrierea sau ne-scrierea de memorii la iubitul secretar general sau rapoarte catre Secu in care itzi afirmi sustzinerea sau oprobiul intelectual fatza de MT.

Cai daca la ora actuala cel mai popular si cunsocut poet roman e Adrian Paunescu iar principala obiectzie pe care intelighenztia o ridica in fatza operei sale e lipsa de discernamant valoric. Poate ca mai mult decat o neurmarire de tzatze prin tribunale i-am putea cere acestei elitei o editzie ALEASA SI COMENTATA Adrian Paunescu opere princes Caci chiar daca omul Paunescu ne este indigest artistul Paunescu ne este folositor si deci necesar in definirea culturii natzionale si de aceea artistul Paunescu trebuie promovat chiar daca omul Paunescu trebuie evitat .

Cand vom fi in stare de asa ceva atunci vom putea privi la actuala dosariada din cultura ca la ceea ce este ea in fapt , o imensa ciolaniada de un prost gust deshantzat si manifest. Un imens kitsch moral

Caci cata vreme cultura nu este un taram al spiritului liber si se inaltza si exprima fara teama ci un camp de batalie in care ne firma adeziuna la linia blah balah balah antiislamofascista si integrata in concertul demoractziilor westice blah blah blah ce va mai miratzi ca asa cum a fost executa politic Mona pentru “Bashism” fara aprobare Tariceneasca est executa acuma si Plescu pentru ca n-a dat destul la gasca din ceea ce a inshfacat ca minsitru . Iar daca politica romaneasca e mai murdara ca un meci de catch topless in noroi de ce va miratzi ca a nostra “cultura” se starduie din greu sa o depasesca la mitoicanie.

Cai ea de mult nu se revendica pe sine din sine ci doar ci se umfal in peene ca un lautar cu suta de lei lipita de frunte care pazeste firoscos intrarea in crasma ca sa nu intre competitzia si sa ii ia lui bachshishul zilnic .

Farimitza Lambru (...@yahoo.com, IP: 66.98.168...)
2006-09-08 08:37
Te rog, Laur, da-mi un numar de cont sa donez pentru un abecedar pentru d-ta, sa intelegem si noi ce scrii!! Merci!! ndc

L

Farimitza Lambru (...@yahoo.com, IP: 66.98.168...)
2006-09-08 08:41
Te rog, Laur, da-mi un numar de cont sa-ti donam/ . . . SCUZELE MELE !!


Acum observ, incifrate in hieroglifele d-tale, ca d-ta, chiar la modul serios, nutresti impresia ca Adrian Paunescu este cel mai important poet roman de la Al Deparateanu ("Locuinta mea de vara/ e la tara". . .) incoace.

Primeste-mi scuzele. Faptul ca ai asa o parere grandioasa despre cel mai bulimic poet al natiei noastre explica multe. Poate chiar mai mult decit aveam nevoie sa intelegem.

moroianu (...@k.ro, IP: 89.120.132...)
2006-09-08 13:30
Re: Consideratiile de mai sus trebuiesc coroborate cu comentariul postat la articolul de azi al d-lui Unteanu,...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00696 sec.