Ziua Logo
  09:46, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-08
Tony (, IP: 67.86.177...)
2006-09-08 03:30
Victima Andrei Plesu

Draga Andrei,...
(nu e bine, prea familiar)
Stimate d-le Plesu
( iar nu e bine, prea protocolar, pompos de...)
D-le Andrei Plesu
(ah din nou esec, caci dl in cauza nu apleaca urechea la cuvinele (icnite) ale anunimilor; vom vedea mai la vale de ce...)
Onprata instanta,
In calitate de avocat al diavolulu va rog sa-mi permiteti sa semnalez urmatoarele:
1. Dupa cum ne-a obistuit, dl. Amdrei Plesu isi construieste pledoariile impotriva celor care il contesta dupa un tipic bolshevic. Va invit sa nu va mirati prea tare. Cum gaseste dl Plesu de cuviinta sa-si construiasca apararea? Simplu prin demonizarea contestatarilor. Acestia sunt intotdeauna rai, rau-intentionati, prosti, lichele sau au aceeasi pozitie pe care au exprimat-o si niste lichele. Acesta este argumentul principal cu care dl Plesu isi incepe pledoariile. Valabilitatea unui enunt care (intamplator) il contesta depinde in logica domniei sale de calitatile morale si intelectuale are celui care le enunta. Interesanta optiune. In final cand terenul este pregatit isi aminteste si de continutul contestarii si introduce argumentele logice ale dreptului la replica. Nu pot sa-l suspectez pe dl Plesu de neinteligenta. Domnia sa a realizat desigur ca daca si-ar fi inceput dreptul la replica barbateste, cu argumentelor (cam palide si cam mincinoase prin omisiune) impactul ar fi fost departe de cel scontat.
D-lor jurati, cel mai grav este insa faptul ca dl Plesu denatureaza cu buna stiinta natura acuzatiilor care i se aduc si se apara (cu o disperare suspecta) impotriva onor pseudoacuzatii pe care domnia sa le selecteaza si le reformuleaza cu mare grija. Domnilor, Andrei Plesu (ucenicul nevrajitor al lui Noica in ale rezistentei prin cultura) nu a fost colaborator al Securitatii. Dinpotriva a fost o victima a sistemului (ca noi toti, nu-i asa?) . Domnia sa este vinovat insa de faptul ca a colaborat indeaproape cu sistemul in savarsirea propriei transformari in victima. Domnia sa a promis tacit sistemului o multipe de lucruri acceptand sa fie membru de partid foarte de tanar, sa fie scretar (sau ma rog interfata) sa calatoreasca in strainatate si sa beneficieze de burse (privilegii d-le Plesu pe care le aveau foarte putini). Acum d-lui vrea sa ne convinga de faptul ca a fost dizident prin aceea ca a incercat sa fenteze sistemul refuzand sa plateasca integral costurile privilegiilor avute o vreme. Sistemul s-a razbunat asa usor, facndu-l pe ditamai filozoful bibliotecar, si introducandu-l (desi nu merita) intr-o galerie care-i mai cuprinde pe Blaga, Eminescu, Petrini... Nu pot aprecia cat de grava e aceasta vina a d-lui Plesu. Rog jurati sa fi indulgenti daca vor constata ca in schimb, dl. Plesu a "rezistat" prin cultura si a transformat tanara speranta de la Paltinis in ceea ce astepta Noica, natia si poate el insusi.

Astept, onorata instanta, cu mare nerabdare concluzia juarilor...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00712 sec.