Ziua Logo
  10:04, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-09-04
DORIN TUDORAN din USA (...@comcast.net, IP: 68.39.59...)
2006-09-04 17:33
PENTRU LUCID

1. Nu cred ca e nevoie de inca 20 de ani pentru a vedea in ce privinta/e si in ce masura a avut dreptate Noica. E destul de evident chiar si in acest moment. Dar,...evident, alti 20 de ani ne vor ajuta sa avem o perspectiva si mai exacta. Chiar si asupra lucrurilor in care Noica s-a inselat.

2. In general -- nu doar in cazul lui Noica -- sunt sceptic in privinta delimitarilor atat de transante precum acel facut pipi pe propria-mi generatie. E ceva bun in fiecare generatie, ceva ce se poate implini sau, vai!, poate ramane la jumatatea drumului.

3. Orice as fi avut sa-i reprosez lui Noica, am facut-o de pe pozitia unui respect desavarsit pentru un carturar de talia sa. Nu l-am numit vreodata "ceausist". Ce m-a tulburat la un moment dat (si nu am fost singurul ce a resimtit acel soc) a fost aparitia unor elemente ce puteau face posibila o asociere intre "ceausism" si un anumit fel de a aborda anumite subiecte detectabil in anumite pagini ale lui Noica. Imbecilul national-comunism al lui Ceausescu si al ciracilor sai ar fi trebuit sa ne faca pe toi (implicit pe un carturar ca Noica) sa stam la o distanta foarte precauta de focarele cu care am fi putut fi asimilati; cu sau fara motive reale.

Cele bune,

DT

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-09-04 19:54
Domnule Tudoran, va rog sa-mi premiteti sa fac o mica remarca :

chiar daca ati scrie un articol despre starea vremii, tot s-ar gasi o multime de forumisti care sa va contrazica si sa incerce sa va demonstreze una-alta, doar asa, de dragul de a se da mari.
Stiu ca nu-i luati cu adevarat in serios, sunteti mult prea destept ca sa faceti asta, dar uneori mi se pare ca ati cheltuit prea multa energie in raspunsuri - nu merita ! Ironia va prinde mai bine.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00673 sec.