Ziua Logo
  09:59, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-31
Vasile Teodorovici (...@videotron.ca, IP: 69.70.216...)
2006-08-31 03:55
Colabo?

Despre colabo se poate vorbi daca exista doua parti in conflict. Nu zic sa fie cea de genul Franta in al doilea razboi mondial, macar Cehoslovacia dupa infiintarea miscarii "Carta '77" a lui Havel. In Romania nu a existat o opozitie de mai mult de cate o persoana contra regimului Ceausescu, dupa 1965.
Deconspirarea in curs nu "afecteaza" nicicum anii in care a existat opozitie anticomunista, pana in 1964.

micutu204 (, IP: 86.105.149...)
2006-08-31 08:28
Re: Colaborationism total - rabufnirea a fost indusa-aranjata discret tot de est

Oponentii de pina in ' 64 ,erau in puscarii , cei din munti erau morti s-au arestati , si Rominia era dincolo de 'Cortina de fier" o inchisoare-stat .
Occidentul nu vroia sa stie nimic din interior ,au fost niste infiltrari pina in "50 , dar particulare nu de stat , ca doar stiau ce se semnase la Teheran- Ialta ! Cind ESTUL (KGB ) a avut nevoie de tehnologie si valuta , au dechis cu precautie usa , pe unde au scapat una-doua voci si unu-doi spioni-infiltrati !
In "62 s-a terminat cu satul romanesc ,a fost colectitivizat total .
Puscaria-stat , fizica si intelectuala , functiona perfect !
Dupa ' 64 , prin ' 75 , au aparut unii dizidenti - intelectuali , ca restul erau sub observatie severa ( dupa deschiderea lui Tito, cel mai apropiat occident si ala cu riscuri ca era semi ... ) .
Colaborationismul era oriunde : mergeai la servici ,la scoala pentru a educa in spirit proletar , pe santierele tineretului , la cules recolta,in armata, educatie crestina doar acasa , mergeai la mitinguri ( asta nu era tot colaborationism ? ).....
Cei care nu aveau ' origini sanatoase' si stiau ca fara UTC-PCR nu pot avansa si ca puscaria era aproape poate mai cricneau ceva , in spirit de fronda ; ceilati le intorceu spatele -nu ma bag ! Tot colaborationism !
Faptele , actiunile , afirmatiile de dinainte , F.F.F. putine , conteaza acum ! Nostalgici + raspindaci+ ... sint cu duiumul acum !!
Va mai trece cel putin o generatie ,de acum in colo , ca sa se estompeze trecutul unora , de fatada cu igrasie , care ies pe firmament acum , iar cei tineri sa le stie radacinile !
Eu imi permit sa le arat altora obrazul si sa fac afirmatii cu ce stiu despre ei , nu permit copiilor mei acest lucru , dar ei STIU si o sa poata cauta arhive-carti- memorialistica !
Informatia zboara f f f f f f f repede acum !
DACA AR FI FOST INERNET IN ' 55-' 60 !?

Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2006-08-31 11:29
Micutule

micutu204 (, IP: 86.105.149...)
2006-08-31 22:02
Re: Miss RODICA ?

miss Rodica , dul. Vasile se referea la dosaeriada- anticomunism si "....O PERSOANA ...." ca dizidenti ,inainte si dupa " 64 . Eu am incercat sa spun de ce s-a ajuns asa , si ce presupun ca se va intimpla in viitor !
Matale ar fi trebuit poate sa te legi de problematica expusa , de dinainte si de dupa "89 , si nu de suferinte-bucurii ale mele personale (punctuale ) ! Matale cind ai aflat de si despre luptatorii din munti , de puscarii ,de Pitesti , de zarca , de neagra, de mina, de canal ,de baragan,de domiciliu fortat , de Goma si ce afacut-scris el, ......, ......., ..... ? Multi , foarte multi nu au stiut nimic , sau nu au conceput ca se putea asa ceva , la citiva zeci de meti de casa lor cea fericita , ......
De secu-raspindaci nimic ?

pa ne mai citim pe net
ps nu sint chiar asa de mic domnisoara !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00519 sec.