Ziua Logo
  07:25, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-31
fufu din Zimnicea (...@yahoo.com, IP: 89.32.147...)
2006-08-31 00:09
Hai la noi sa vorbim nimnica

1) Zice omu': "Orice abordare a lucrurilor din perspectiva morala - bazata pe diferenta, in ultima instanta arbitrara, dintre bine si rau - este de natura sa dezbine." Adica cel care vorbeste de bine si de rau vrea numai dezbinare.

Asta vine cam asa. Il prind doi derbedei pe A.S. pe-o strada umbrita, ii baga niste pumni in freza si-i iau portofelul. Cind acesta se scoala de jos si-i intreaba "De ce, nene Anghelache?", aia o sa-i raspunda: "Hai, moshule, nu ne mai lua cu morala, ca dezbini societatea! Mai bine sa ne pupam in gura si sa ne avem ca fratii!".

2) Zice omu': "Presedintii de pana acum ai Romaniei post-comuniste, constienti de nevoia solidaritatii de interese si simtaminte a romanilor (...) au procedat cu prudenta atunci cand a fost vorba de devoalarea, evaluarea si condamnarea trecutului recent."

FALS. Presedintii de pina acum (adica Iliescu si Constantinescu) au procedat la o blocare a situatiei, la ascunderea adevarului si a dosarelor, la temporizare, la metoda "de ce sa ne bagam?", "sa vedem ce-o sa mai fie" etc. Nu solidaritate cu victima, ci lasitate, comoditate si complicitate cu agresorul.

3) Zice omu': "Personalitate eminamente conflictuala si excesiva, presedintele Basescu a deschis dosarele trecutului, secondat si concurat de un partid liberal care..." etc.

FALS. Basescu a deschis dosarele - probabil - sub presiunea integrarii europene. Adica UE ne dadea banetul, iar securistii ne-dati-in-git-pina-acum il palmau in buzunarele proprii, cu ajutorul structurilor cu lunga experienta competitionala. Baietii de pe-afara or fi zis: Bai, romanasilor, ori va faceti curatenie in garsoniera, sa ajunga banii unde vi-i trimitem noi, ori nu mai capatati altii. Legile economice l-au impins pe Basescu sa scoata dosarele, nu marea lui dorinta de moralitate.

4) Zice omu': "de ce condamnarea sa se limiteze numai la fosta politie politica, iar nu sa vizeze si celelalte institutii de forta ca Militia sau Armata? Ori pe procurori si judecatori fara colaborarea carora multi opozanti nu ar fi ajuns la inchisoare? Dar si pe cei din industrie, agricultura, comert etc.? Cu totii - exceptand disidentii si somerii - au contribuit prin munca lor la mentinerea statului totalitar."

FALS. Rationamentul asta e fix ca al infractorului de drept comun, ajuns la tribunal: "Dom' judecator, da' ce, numa' io am furat? Altii au violat. Altii au omorit. Va rog sa-mi dati drumul. Eventual sa ma pedepsiti numai dupa ce-i prindeti si pe toti ceilalti".

"Disiparea culpabilitatii" se cheama shmecheria asta de trei parale.

Iar shmecheria comunistoidului Adrian Severin se cheama "intoxicare prin presa".

fufu din Zimnicea (...@yahoo.com, IP: 89.32.147...)
2006-08-31 00:30
A propos

...Ca am uitat sa intreb:

Cite episoade mai are Severin asta prin bibilica? O tzine tot asa, gaia-matzu, de vreo trei zile, de zici c-a intrat in criza diplomatica. Sau sint ceva probleme la partid?

Du-te, dom'le, mai fa si chestii serioase...

catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2006-08-31 10:20
Noua doctrina..........

noua doctrina a romanului se pare ca este: critica-l pe celalalt, desfiinteaza-l, da-i la bot! toata lumea stie sa critice pe toata lumea. din ce in ce mai multe minti luminate se nasc si au abordari meteorice care dau lumina in gindurile celorlalti... este ca si farul din alexandria:o minune a lumii!!! ajunsi in mocirla ne este mai usor sa socam prin mirosuri si mai grele... peste noapte se nasc anticomunisti care nu au cunostinta despre istoria comunismului. suntem anti-marxisti dar nu am rasfoit o fila din el.. unii habar nu au in ce domeniu a activat!... dar suntem impotriva caci e kinky.. e la moda.. SUPER...
in fiecare dimineata citesc poezia Epigonii... multi nici nu stiu cine a scris-o... abia mai cunosc trecutul dar se cred de viitor... SUPER


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00471 sec.