Ziua Logo
  09:46, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-08-29
DORIN TUDORAN din USA (...@comcast.net, IP: 66.208.51...)
2006-08-29 17:47
CITEVA GINDURI LA SFIRSIT DE ZI

1. E adevart ca multi scriitori cred ca totul trebuie sa se invirta in jurul ideilor si problemelor lor. Dar o eroare la fel de mare este sa crezi ca daca un fenomen, o preocupare, o intimplare vine sau tine de breasla cu pricina el nu e caracteristic si pentru restul societatii.

2. Turnatoria si politica sunt mai degraba vocatii decat... consecinte. Un scriitor care toarna si face politie politica ar face acelasi lucru si daca ar fi turnator (in fonta), parasutist, contabil sau zugrav

3. Nu stiu la cine se refera povestea lui Ghita Bizonu', dar ma bucur ca am facut acelasi liceu. Pare a fi un personaj (cel din povestire) intre Petru Dumitri si Nicolae Breban, dar partea tare a lui Ghita nu sunt detaliile foarte exacte. A stabili o echivalenta intre ce pretinde Ghita ca a fost reactia lui Barbu in acel caz si turnatoria si politia politica facute cu program in alte multe situatii e o eroare.

4. Daca nu vrem sa vedem diferenta intre coliziuni provocate de interese personale si apartenenta la o coterie ori alta (literara), si ce s-a intimplat la scara nationala e dreptul nostru. Numai ca ar fi bine sa ne amintim ca un mare filozof ne prevenea ca de uitam trecutul (adica ce l-a facut marsav), riscam sa-l vedem repetindu-se.

5. In sfarsit, asa este: problemele Romaniei sun cu mult mai mari decit o furtuna oriu alta intr-un pahar de CNSAS sau de apa. Asa ca las responsabilitatea abordarii si rezolvarii lor pe seama altora mai priceputi. Cum ar fi Calugarul. Spor la treaba, prea-cucernice!

DT


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00491 sec.