Ziua Logo
  07:26, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-08-29
Adi din Japonia (, IP: 150.29.211...)
2006-08-29 10:24
D-lui Tudoran, bancul cu soricelul, rahatul si pisica

D-le Todoran,

odata, un soricel incoltit de o pisica nu gaseste alt loc sa se ascunda dacat intr-o gramada de rahat moale, proaspat depus de un maidanez.
Insa, ii ramane codita afara, pisica vede, il extrage cu grija din rahat, si il mananca. Morala: nu oricine te scoate din rahat pentru ca iti vrea binele.

Sa revenim la oile noastre: cred ca nu sunteti atat de naiv, sau rau intentionat, sa sugerati ca oricine i s-a opus lui Ceausescu dorea doar binele Romaniei. Imi amintesc de zilele din decembrie 89 (permiteti-mi sa nu folosesc termenul revolutie, D-nul Alex Mihai Stoenescu stie foarte bine de ce) cand, in valtoarea evenimentelor, un domn fost general (avea un nume maghiar, dar asta n-are nici o importanta) s-a prezentat la TVR Libera ca persecutat si opozant a lui Ceausescu, facand si imprudenta sa specifice natura opozitiei sale: nu a fost de acord cu pozitia lui Ceausecu de a nu participa, impreuna cu celelate popoare fratesti, in frunte cu cel sovietic, la ajutorarea poporului ceho-slovac, greu incercat de contrarevolutia pusa la cale de niste elemente declasate si tradatoare in frunte cu Dubcek.
Intrebare retorica: oare cati din "eroii" rasturnarii lui Ceausescu, prenzentati pe ecranele TV in cadrul emisiunii "revolutia Romana in direct", scenariul si regia KGB, GRU & co, unii inca protagonisti ai vietii politico-economice din tara, erau si sunt agenti (operativi sau de influenta) ai unor servicii secrete straine. Afirmatia mea este urmatoarea: nu tot ce se facea, spunea, la Radio Europa Libera, avea ca unic scop binele Romaniei si a poporului Roman. Probabil cineva poate "contabiliza" manipularile, minciunile, etc.., facute de ei cativa ani buni inainte, si in timpul rasturnarii lui Ceausescu (vezi descrierea celor 50000 de oameni asasinati la Timisoara, lucru care a scos in strada bucurestenii, inclusiv pe mine).

Revenind la Vadim: faptul ca dusmania unui grup de scriitori nationalisti (Barbu, Vadim, etc) fata de alt grup de scriitori "internationalisti" protejatii lui Gogu Radulescu, om de influenta al sovieticilor in CPEX, s-a reflectat in articole violente, denigratoare, multe incorecte, NU CONSTITUIE, in opinia mea, POLITIE POLITICA. Vedeti, va rog, relatiile dintre anumiti scriitori, din perioada interbelica, ce se dusmaneau, ce anume scriau unul despre altul, si cum se atacau. Un istoric al literaturii romane va poate da detalii.
Scrieti, in raspunsul dat unui alt forumist, ca Vadim "atarna de gatul Romaniei post-decembriste ca o piatra de moarade aproape 17 ani". Eu unul nu-mi aduc aminte ca Vadim sa fi capusat Petrom, Petromidia, Combinatul Siderurgic Galati, sa fi devalizat banci, sa fi decretat ca industria romanesca e un morman de fiare vechi, sa privatizeze pe doi lei (si cu comisioane de nici nu ne putem imagina) cam tot ce avea Romania, sa incheie contracte de constructii de autostrazi la pret dublu, sau sa aiba vreo contributie la evaporarea flotei. Asa ca, permiteti-mi sa nu vad vreo legatura intre starea actuala (deplorabile) a tarii si prezenta lui Vadim in viata publica. Asta ca sa nu mai vorbim ca in multe cazuri a incercat sa stopeze jafuri despre care era informat ca se pun la cale. Sper ca in cazul Rosia Montana sa aiba mai mult succes (pentru nestiutori, el a atras atentia pentru prima data asupra acestui caz). Tot interventia lui, la Senat, a oprit votarea, pe nemestecate, a aberantei legi a minoritatilor nationale, in varianta UDMR (varianta care acum este respinsa de toate celelalte partide). Ca transilvanean, ii sunt recunoscator.

Daca intr-adevar revista Saptamana era organul literar al Securitatii, atunci in razboiul dintre Servicii secrete straine + Radio Europa Libera, contra Securitate + Saptamana, prima tabara a invins. Rezultatele se vad azi, atat in nivelul de trai al marii majoritati a populatiei, cat si in nivelul activelor Romaniei care mai sunt in mana romanilor. Noroc cu generalul Gusa (Dumnezeu sa-l odihneasca) ca Romania mai exista ca stat unitar, si ca rasturnarea lui Ceausescu nu a fost urmata si de faza a doua: reunificarea Moldovei de pe cele doua maluri ale Prutului ca RSS Moldoveneasca, si Transilvania fie independenta (sub influenta maghiara), fie chiar alipita la Ungaria.

Domnule Tudoran, inchei: daca cineva informat si obiectiv ar face un top (ca tot e la moda) al romanilor care au facut cel mai mult rau tarii in ultimii 60 de ani, ultimii 35, sau ultimii 17, tare ma tem ca vadim nu intra nici macar in primii 10000, in nici unul dintre topuri.

fufu din Zimnicea (...@yahoo.com, IP: 89.32.147...)
2006-08-29 17:09
Re: Bancul cu soricelul, rahatul si pisica

Bancul asta il ziceau numai securistii, inainte de 1989, ca sa ne explice ca de fapt ne vor binele cind ne scot / ne baga in rahat.
Niste bancuri mai recente nu ai la inventar?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00719 sec.