Ziua Logo
  23:35, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2005-10-06
CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 65.71.212...)
2005-10-06 04:08
Nu-i de gluma, fratilor !

SARS-ul va fi tinut sub control, ne spune domnu' David. Da' parca poti sta linistit ? Poti sti cine-ti sufla-n ceafa si te umple de microbi ?

Sunt convins ca scientistii (vorba lu' domnu asclepios) au lasat dracului forumurile si alte preocupari stiintifice de baza si s-au apucat de treaba in vederea eradicarii SARS-ului care a mai fost eradicat o data. Toti scientistii muncesc din greu pina seara sau chiar noaptea tirziu pentru a vindeca aceasta lume bolnava si bolinda care una-doua se contamineaza de cine stie ce virusuri aiurite.

Mai, fratilor, acuma pe bune, ce ne-am face fara acesti dedicati scientisti si scientiste ? In timp ce fraieri agramati si anagramati isi pierdE vremea pe forumuri, grobianindu-se ridicol, iei, scientistii, sunt ocupati si preocupati cu reluarea programelor care facE legatura intre clinica, fizica, chimie, biochimie, biofizica, biologie celulara cell signaling, genetica, marketing, electronica, gablonzerie, pedanterie, dantelarie, marochinerie, shmecherie, and so on. Iar daca vreti si citeva exemple de astfel de programe mishto pe bune am sa vi le enumar : SDPMA, SRI, KGB, IHP, HIP-HOP, EXPASY, EXTASY, BLAST, BALAST, SMART, STUPID, FASTA, NEVASTA, ALIGN, MALIGN, si lista este cu mult mai scurta.

Dar, atentie, cei care pot avea acces cu succes fara abces sunt cei care E calificati si au certificate de ,,iuzar". Acestia pot juca pe daiboji folosind toate bazarele de date bio-medicale. Iar daca nu stiati, acu' aflati, bai fraierilor : ca un astfel de luser, aaa, pardon, .... iuzar nu se mai poate ascunde chiar daca esti, doamne fereste om de stiinta pentru ca totzi ESTE monitorizati si motorizatzi. Daca nu esti ,,cuminte" te papa Kunta Kinte, ceea ce nu este deloc comod pentru ca poti fi trecut pe linia moarta si te papa o citatziune pe adresa locala unde locuiesti de intrii in boala si nici bani de coliva pentru mosh grigore nu-ti mai ramin la ciorap.

Da domnilor. Trebuie sa stiti ca GINDIREA, aceasta insusire suprema a omului nu poate face abstractie de bazele de date cu care s-a aflat in contact de cind ie haul si birgaul ci poate face numai CONEXIUNI. Pentru ca v-am imbirligat mintile trebuie sa va si explic cum vine chestia cu trestia. Deci, Pe conexiuni se bazeaza procesul creativ in stiintza. Da,da ! Pe aceasta capacitate de CONEXIUNE se bazeaza de fapt si talentul de a OBSERVA. Observati ? Deci, o gindire EXERSATA pe baze de date MULTIPLE aflate doar in inter-relatie de cauza, va duce repede-repede la profit DIRECT ingnorind factorii de ,,decizie" si ,,control". Adica, sintetizind, se poate spune ca daca n-ai, nu-i bai, ca e mai bine sa nu ai, decit sa ai. Ca cine n-are, n-are de unde sa aibe.

Ca sa pricepeti cum vine chestia cu aceasta boala SARS-ul, trebuie sa va zic si una de dulce : ginditi-va, bai fraierilor, numai la efectele capacitatii de predictie si SIMULARE in diferitele domenii de domenii.Stiti voi ce se intimpla cu saraca structura tertiara a unei molecule proteice cind executi o mutatie punctiforma de excizie, aditie sau exchange ? Stiti ? Stiti o coacaza ! Dar ce se intimpla din cauza schimbarii contextului energetic al atomilor ? Aveti voi habar, bai fraierilor, sa vezi toate aceste chestii in tri-dimensional sa-ti cada falca nu altceva, ca apoi sa-i mai tragi o apreciere incotro o va apuca o astfel de molecula pe un ,,signaling pathway", adica, mai pe romaneste, dealu-i deal si valea-i vale, mindra-i mindra pina moare ? Ia puneti-va bibilicile la gindeala si aflati ca in enzymology unde recunoasterea la nivel molecular se efectueaza pe principul ,,first come, first served" iar modificarea structurii tertiare are efect imediat, direct. Ei ? M-am facut clar ? Tractoristule, n-ai adormit inca ? Daca nu, apoi afla ca in farmaceutica exista deja discipline de COMPUTATIONAL CHEMISTRY care ignoreaza pe diversi domni ! Aha ! Ce sa mai zic de Molecular Genetics unde treaba e si mai si ? Toate astea la un loc, noi, scientistii de bine le mai numim in termeni grobiani globali : Genomics sau Proteomics, si sunt available la Walgreens sau Wall-mart, buy one, get one free !

Da, da, cum spuneam, regresam progresind !

alias (, IP: 207.200.116...)
2005-10-06 20:58
CALUGARUL ,Re: Nu-i de gluma, fratilor !


> .................................................................

> Ca sa pricepeti cum vine chestia cu aceasta boala SARS-ul, trebuie sa
> va zic si una de dulce : ginditi-va, bai fraierilor, numai la
> efectele capacitatii de predictie si SIMULARE in diferitele domenii
> de domenii.Stiti voi ce se intimpla cu saraca structura tertiara a
> unei molecule proteice cind executi o mutatie punctiforma de excizie,
> aditie sau exchange ? Stiti ? Stiti o coacaza ! Dar ce se intimpla din
> cauza schimbarii contextului energetic al atomilor ? Aveti voi habar,
> bai fraierilor, sa vezi toate aceste chestii in tri-dimensional sa-ti
> cada falca nu altceva, ca apoi sa-i mai tragi o apreciere incotro o va
> apuca o astfel de molecula pe un ,,signaling pathway", adica, mai
> pe romaneste, dealu-i deal si valea-i vale, mindra-i mindra pina moare
> ? Ia puneti-va bibilicile la gindeala si aflati ca in enzymology unde
> recunoasterea la nivel molecular se efectueaza pe principul ,,first
> come, first served" iar modificarea structurii tertiare are
> efect imediat, direct. Ei ? M-am facut clar ? Tractoristule, n-ai
> adormit inca ? Daca nu, apoi afla ca in farmaceutica exista deja
> discipline de COMPUTATIONAL CHEMISTRY care ignoreaza pe diversi domni
> ! Aha ! Ce sa mai zic de Molecular Genetics unde treaba e si mai si ?
> Toate astea la un loc, noi, scientistii de bine le mai numim in
> termeni grobiani globali : Genomics sau Proteomics, si sunt available
> la Walgreens sau Wall-mart, buy one, get one free !
> 
> Da, da, cum spuneam, regresam progresind !
--------------------------------------------------------------------
Da, Da !

Ca virusii sunt oportunisti !
Cand virusul se apropie de o celula din trup, mai intai "bate la usa" prin metode chimice precise. Mesajul este perfect. Si poate fi inteles fara ambiguitate.
Mesajul este, de fapt, acesta:
- Sunt aici. Pot intra?

Daca celula este puternica, ea va respinge virusul, iar mesajul este anulat.
Daca celula este slaba, va fi receptiva la mesaj. permitand virusului sa intre.In unele cazuri celulele ureaza chiar "bun venit" musafirului. Virusul este practic inghitit de celula, ca si cum ar fi aspirat.

Cum asa ?
Iata cum: virusul inseala celula , parand a fi una de acelasi fel. Este ca un lup imbracat in haina de oaie. Celula nu poate distinge mesajul virusului de mesajul ce este in ea insasi.

Folosind inselarea pentru a intra in celula, virusul foloseste apoi subversiunea pentru a scoate la iveala ucigasa lui activitate.
Al doilea mesaj:
- Ma vei reproduce? M-ai lasat sa intru. M-ai recunoscut ca fiind ca tine... Reproducerea mea este importanta !

Celulele au fost destinate sa se reproduca singure, pe ele insasi.
Un virus nu se poate reproduce fara ajutorul unei celule gazda. El este total dependent de victima pentru a se sustine. Cand un virus gaseste o "gazda", incepe sa-i fure hrana.

Unii ar putea crede ca daca celula moare, moare si virusul odata cu ea.Insa nu este asa.
Geniul distructiv al virusului ii confera abilitatea de a se misca spre celula vecina, inainte ca (virgula) celula infectata sa moara...

Si alta celula va imbratisa virusul...
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00700 sec.