Ziua Logo
  09:43, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-22
Ratacitul (, IP: 24.201.203...)
2006-08-22 00:16
Este normal ce se intampla acum

Este normal ce se intampla acum. CNSAS-ul este o institutie eminamente politica. Este normal deci sa se implice in politica. Inca de la definirea celebrei legi TICU, o insailare nefericita de termeni quasi-juridici pe o pretentie total nefondata de judecator suprem a personajului in cauza s-au pus bazele acestei decredibilizari masive a singurei institutii care ar fi putut face lumina in chestiunea in cauza, am numit Justitia.
Dar, pentru ca Justitia sa faca lumina si pentru ca cei care intr-adevar au suferit de pe urma securitatii sa o poata accesa cu documente in regula, ar fi trebuit o transparenta totala, transparenta cum e numai cea data de publicarea a absolut tuturor dosarelor pe INTERNET.
Dar are interes clasa politica pentru a face asa ceva? Nici vorba. Hai, spre exemplu sa analizam cazul Mona Musca. Ce face CNSAS-ul cu (pana de curand) campioana moralitatii politicii romanesti? Ii da apa la moara: a facut transparent doar dosarul de recrutare, nu insa si cele 15 note informative pe care le-a dat. De ce? Pentru ca in dosarul de recrutare nu se spune mai nimic - cu exceptia notabila ca-i pune in evidenta caracterul protagonistei care a luptat (hahaha) 16 ani cu "hidra securista". Dar daca se intampla sa se publice si notele informative si vreo cativa prieteni afla in ce mod ordinar au fost turnati de Dana-Eva? Nu cumva i-ar putea trece vreunuia prin minte s-o dea in judecata pentru delatiune ? Nu cumva spasita deputata (apropos, multi o vedeau in fruntea Camerei!!!) ar putea pierde procesul si s-ar alege poate chiar cu ceva ani de inchisoare?
Deci, este evident ca situatia actuala de opacitate semitransparenta convine tuturor - Mona-Eva-Dana e in continuare deputata , isi pastreaza privilegiile si isi incaseaza salariul, sforarilor de la CNSAS si sefilor politici ai acestora le convine ca (viitoarea) "independenta" (hahaha) deputata va juca exact asa cum i se canta, nici un pas in plus, iar celor de la putere neimplicati in manaria descrisa mai sus ca nu pierd un vot pentru alte legi tampite creierate de alti TICI frustrati si cam analfabeti de felul lor. A, sa nu uit, si opozitiei ii convine ca si ea are Monele-Danele-Evele ei.
Deci singura solutie este publicarea integrala pe INTERNET a tuturor dosarelor.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00614 sec.