Ziua Logo
  10:03, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-10-04
matemca (, IP: 193.231.170...)
2005-10-04 07:08
Tupeu de pesedist

"CORLATEANU MINTE CU NERUSINARE"! zice dl Serban Simedrea din Bucuresti. Eu ma tem ca tupeul corlatoiului este fara margini!
Numirea lui in fruntea DRP-ului dupa catastrofala prestatie a lui Doru Vasile Ionescu adusese o raza de speranta printre romanii de peste granita. Tanar, chipes, fost consilier personal al primului ministru Nastase, Titus Corlatean parea omul care va redresa situatia departamentului, aducand'o cel putin pana la standardul perioadei in care a fost pastorit de Viorel Badea. Mi'aduc aminte ca prima calatorie a lui a fost in Ungaria, pentru a vedea "modelul maghiar", dupa cum afirma intr'o interventie telefonica Nastase la o emisiune a lui Adrian Paunescu, dedicata romanilor de peste hotare! Din pacate. o data instalat in fruntea departamentului Corlatoiu, numit in locul lui Duvaz si purtator de vorbe al PSD,l'a transformat intr'o sectie de propaganda si de asemenea si'ntr'o "pusculita"a partidului de guvernamant! A marit organigrama cu 45 de posturi, angajand tineri cu "dosar" bun (fii si fiice sau nepoti de "colonei", dupa aprecierea unui apropiat al sau, o verisoara, ori ofiteri acoperiti SIE (vezi cazul Vulpasin) sau apropiati ai PRM pripasiti de cativa ani la MAE (ex. G. Micu). Ce a urmat se vede in memoriul publicat de Romanian Global News! JAF LA DRP! La plecare, dupa pierderea alegerilor de catre PSD, l'a lasat pe Vulpasin sa faca "curat" in urma sa!
Si pentru ca exista "pericolul" ca DRP sa treaca in subordinea MINISTERULUI CULTURII, pastorit de Mona Musca, iar Viorel Badea avea sansa sa redevina secretar de stat si in felul acesta s'ar fi dovedit furaciunile pesediste, Corlatoiu si sleahta ramasa in "adormire" gandind ca cea mai buna aparare e atacul, au pus la cale o diversiune, atacand in presa pe Eugen Popescu si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni. Castigul lor a fost ca DRP n'a mai trecut la Cultura, ci la Externe, iar Viorel Badea n'a mai ajuns secretar de stat ci in locul sau a fost numit Mihai Gheorghiu care, chiar daca e bine intentionat, ma tem ca'i lipseste experienta, iar activitate Departamentului a ramas blocata de 10 luni! Aflat in subordinea MAE, DRP nu mai are libertate de miscare si de exprimare! Un exemplu ar putea fi recenta vizita la Romanii din Serbia a lui Mihai Gheorghiu, vizita mediazata numai de Romanian Global News!
Acum, din nou Corlatean in loc sa raspunda punctual la acuze, ataca! Din nou pe Eugen Popescu (caruia insa se fereste a'i pomeni numele) si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni, careia din nou nu'i da numele!
In realitate Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni si Agentia de presa Romanian Global News au "preluat" activitatea DRP (fara a avea fondurile acestuia) fiind cei care au luat atitudine in cazul "bisericii romane de la Malainita", sensibilizand opinia publica, mass media, pe presedintele Basescu si pe fostul Ministru al Culturii Mona Musca, initiind o petitie de sprijin semnata on line de peste 1000 de persoane, atragad atentia in privinta intentiei autoritatilor maghiare de a inchide scoala romana din Aletea (prima scoala romaneasca de stat din Ungaria, infiintata in 1940!), sprijin pentru romanii din Serbia, Ucraina, Moldova, etc!!!
Ma tem ca in ciuda faptului ca Titus Corlateanu e deputat si observator europarlamentar, autoritatile competente ar trebui sa se autosesizeze si sa cerceteze cu impartialitate dezvaluirile din memoriu! Iar Premierul Tariceanu sa transfere inapoi DRP, scotandu'l de sub pulpana MAE, unde activitatea ii este blocata, sa se faca o selectie a personalului ramas, acordandu'i din nou statutul de functionari publici, retras "pe sest" de Corlatean ("prietenii" stiu de ce!), pentru ca Departamentul sa ajunga cel putin la performantele si prestigiul din 1998-2000! Desi e foarte greu!
In privinta Aliantei si a Coalitiei, ar trebui ca in regim de urgenta sa promoveze Legea pentru Romanii de Pretutindeni, al carui proiect, elaborat de Alianta in 2004 si imbunatatit ca urmare a discutiilor cu romanii din diaspora, dar si din tara, se gaseste pe site-ul Romanian Global News (www.rgnpress.ro)
Ma tem ca in privinta lui Titua Corlatean nu pot sa zic decat "sa'ti fie rusine corlatoiule", esti un adevarat om F.N.D. (Fara Neam si Dumnezeu)!
matemca


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00621 sec.