Ziua Logo
  13:31, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-15
Arogantu' din Tibet (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-08-15 19:58
“Fenomenul” Severin ...

Pentru cititorul neavizat – domnul Adrian Severin pare un om plin de idei; bune, proaste – nu are importanta !
Partea proasta este ca ideile bune etalate sint – de regula – adevaruri elementare, de nimeni contestate; cel mult – i se poate reprosa ca nu are calitatea morala sa le promoveze ! Cel putin – nu atita timp cit apartine unui “grup de interese” vizat de respectivele afirmatii …
Partea si mai proasta este ca nu i se intimpla prea des "idei bune”; eufemistic vorbind – nici nu-mi mai amintesc de cind nu am mai vazut una prin textele domniei-sale …
Partea catastrofala, insa, este cu totul alta: ca nici macar ideile proaste nu-i apartin; ma rog, nu toate …
Sa luam, de pilda, ideea de “tranzitie” de la “ordinea totalitara de tip comunist” la … ce sustine domnia-sa: “ordinea liberala”. In opinia domniei-sale – “tranzitia” trebuie sa fie o “perioada de dezordine” De ce ?! Foarte simplu – pentru ca, in felul acesta, nu contrazice “viziunea” fostului ( ?! ) sau sef ideologic, in ale carui strune “cinta” in mai toate editorialele preluate de ZIUA !
Sa mai luam – tot cu titlu de exemplu – atitudinea sus-numitului fata de organizatiile non-guvernamentale, privite – ce surpriza ! – ca “organizatii antisistem”. Las deoparte faptul ca pina si Iliescu s-ar sfii azi sa emita o asemenea gogomanie – dar a sustinut-o, intr-o forma sau alta ! – si ma intreb (pe domnul Severin nu-l mai intreb – si-a definit pozitia !): daca ONG-urile s-au constituit CONFORM LEGILOR ROMANESTI si au actionat in conformitate cu acestea – de unde rezulta caracterul “antisistem” ?! Doar din faptul ca nu au “simpatizat” cu sistemul dorit ( si IMPUS ! ) de mentorul sau ?! Sa fim seriosi !
Ceea ce-I reprosez domnului Severin nu este ca imbratiseaza ideile sustinute de Iliescu – ci ca nu are decenta sa o recunoasca deschis !
Intreg editorialul de azi este o reluare a ideilor iliesciene despre tranzitie – coafate in fraze mestesugite a la Severin !
Cel putin una, insa, este proprietatea domnului Severin: “Prin procedee subtile, alegerile castigate de unii in Romania au fost infirmate in strainatate” !
Fie-mi ingaduit, domnule Severin, sa intreb: unde ati citit despre “infirmarea in strainatate” a alegerilor din Romania ?!
Si, ca supliment pentru mintea odihnita cu care veniti de fiecare data pe paginile unui ziar respectabil, ce puteti spune despre alegerile de la 19 Noiembrie 1946 ?! Romania, desigur …

Arogantu' din Tibet (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-08-15 21:14
"Fenomenul" Severin ... - Scuzele mele !

Pentru cititorul neavizat - domnul Adrian Severin pare un om plin de idei; bune, proaste - nu are importanta !
Partea proasta este ca ideile bune etalate sint - de regula - adevaruri elementare, de nimeni contestate; cel mult - i se poate reprosa ca nu are calitatea morala sa le promoveze ! Cel putin - nu atita timp cit apartine unui "grup de interese" vizat de respectivele afirmatii !
Partea si mai proasta este ca nu i se intimpla prea des "idei bune"; eufemistic vorbind - nici nu-mi mai amintesc de cind nu am mai vazut una prin textele domniei-sale !
Partea catastrofala, insa, este cu totul alta: ca nici macar ideile proaste nu-i apartin; ma rog, nu toate !
Sa luam, de pilda, ideea de "tranzitie" de la "ordinea totalitara de tip comunist" la ce sustine domnia-sa: "ordinea liberala". In opinia domniei-sale - "tranzitia" trebuie sa fie o "perioada de dezordine". De ce ?! Foarte simplu: pentru ca, in felul acesta, nu contrazice "viziunea" fostului ( ?! ) sau sef ideologic, in ale carui strune "cinta" in mai toate editorialele preluate de ZIUA !
Sa mai luam - tot cu titlu de exemplu - atitudinea sus-numitului fata de organizatiile non-guvernamentale, privite - ce surpriza ! - ca "organizatii antisistem". Las deoparte faptul ca pina si Iliescu s-ar sfii azi sa emita o asemenea gogomanie - dar a sustinut-o, intr-o forma sau alta ! - si ma intreb (pe domnul Severin nu-l mai intreb - si-a definit pozitia !): daca ONG-urile s-au constituit CONFORM LEGILOR ROMANESTI si au actionat in conformitate cu acestea - de unde rezulta caracterul "antisistem" ?! Doar din faptul ca nu au "simpatizat" cu sistemul dorit ( si IMPUS ! ) de mentorul sau ?! Sa fim seriosi !
Ceea ce-i reprosez domnului Severin nu este ca imbratiseaza ideile sustinute de Iliescu - ci ca nu are decenta sa o recunoasca deschis !
Intreg editorialul de azi este o reluare a ideilor iliesciene despre tranzitie - coafate in fraze mestesugite a la Severin !
Cel putin una, insa, este proprietatea domnului Severin: "Prin procedee subtile, alegerile castigate de unii in Romania au fost infirmate in strainatate" !
Fie-mi ingaduit, domnule Severin, sa intreb: unde ati citit despre
"infirmarea in strainatate" a alegerilor din Romania ?!
Si, ca supliment pentru mintea odihnita cu care veniti de fiecare data pe paginile unui ziar respectabil, ce puteti spune despre alegerile de la 19 Noiembrie 1946 ?! Romania, desigur !

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.35.183...)
2006-08-15 21:22
Mai, Champolion, fa o traducere si pentru noi !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00735 sec.