Ziua Logo
  10:00, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-08-15
GeorgeM (...@yahoo.com, IP: 193.231.80...)
2006-08-15 15:37
Marele invins este America - jandarmul universal e gol!

Dincolo de responsabilitatile reale sau imaginare atribuite Libanului, Hezbollahului sau Israelului am vazut luna asta pe jandarmul universal scapinandu-se cu bastonul in cap, nestiind ce sa faca! America incepe sa se incurce in propriile intentii, vrea democratie dar nu-i place pe cei legitim alesi, sustine drepturile omului dar se uita-n alta parte cand acestea sunt calcate in picioare. Mesajul antiterorist nu mai prinde decat la vreo 30% de americani si vreo 60% de israelieni. Restul lumii nu-l mai ia in seama pe Bush sau daca unii-l mai iau nu misca un deget.
Acum 4 ani prin mediile neocons din Washington se afisa superior: in urmatorii 10 ani nici un presedinte american nu va mai calca la ONU si pentru ca organizatia nu s-a pliat cererilor americane de a valida invazia Irakului a fost dinamitata, ridiculizata, minimalizata sistematic. Patru ani mai tarziu si un rahat irakian cat toate zilele, ONU a devenit importanta! De ce? Ca pe jandarmul mondial nu-l prea mai asculta nimeni!!! Si nici nu prea poate sa faca mare branza. Armistitiul a fost facut la ONU nu la Washington!! Jandarmul american se dadea de ceasul mortii sa obtina ce? O rezolutie, chestie de aia de care zicea ca Saddam se sterge cu ele la fund si trebe real american power sa-l scarmene pe bandit. Si cu cine, cu Franta aia la care se uitau ca la rahat prin 2002!
Jandarmul este nevolnic rau daca ajunge sa linga unde a scuipat. Asadar, cooperarea internationala in Consiliul de Securitate al ONU a reusit sa impuna partilor un armistitiu, facand ceea ce in mod evident America n-a putut sa faca. America n-a putut opri razboiul, l-a oprit ONU!! Lasati-l pe jandarmul universal fara job....

Muck cel mic (...@yahoo.com, IP: 67.161.47...)
2006-08-15 17:09
Re: Marele invins este America - jandarmul universal e gol!

Aaa, nu pe jandarmul universal l-ati rugat sa faca pace in Liban? Da, America a pierdut, orice s-ar fi intamplat: daca Israelul isi facea de cap in continuare, America a pierdut pentru ca e un jandarm universal. Daca Israelul a facut pace, America a pierdut pentru ca nu poate sa fie un jandarm universal.

Daca America a pierdut orice s-ar fi intamplat, nu e asta mai degraba o axioma decat o concluzie? Cu alte cuvinte, ce ar fi trebuit sa se intample ca America sa nu fi pierdut?

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 208.207.43...)
2006-08-15 17:11
Re: Marele invins este America - jandarmul universal e gol!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00663 sec.