Ziua Logo
  09:46, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-08-15
Camelian Propinatiu din Bucuresti (...@home.ro, IP: 82.78.3...)
2006-08-15 02:17
Dar scriitorii cand?


Tineretul idealist, minoritatea care vrea sa sfinteasca locul, este puternic impresionat de demascarea dnei Musca, nu crede ca dl Patriciu, ca liberal finantand PSD dar si activitati culturale, va avea de suferit, si se intreaba acum daca pentru importantul obiectiv care a fost Scoala de la Paltinis se poate scrie deja o carte despre reteaua de urmarire-influentare (evident una ampla), avand in vedere si speranta ca dl Plesu, ca membru CNSAS neagreat initial de dl Patapievici, va fi manifestat preocupari in elucidarea acestui mister cutremurator.
Totodata, tineretul viseaza la a fi incurajate si uniunile de creatie sa adere la demersul VOCI CURATE, dat fiind faptul ca scriitorul roman, mai ales de la Eminescu la Eliade, este un influent formator de opinie, iar un sef de Uniune tocmai a fost detronat pe motive de turnatorie datorita adevaratei noastre doamne, Doina Cornea.
Dar totu-i vis cand resemnarea se teoretizeaza, cum pe site-ul Romaniei Literare editorialul din 8 ianuarie 2003, al dlui Nicolae Manolescu, "Imposibila lustratie", te convinge ca securitatea avea "cadre bine pregatite, numai sefi de promotie", ea "ne-a salvat de comunism, si a preluat apoi puterea politica si pe cea economica" si "din punct de vedere economic, cei mai multi dintre acesti oameni sint capitalisti convinsi si pariaza fara ezitare pe economia de piata; din punct de vedere politic, ei n-au nimic contra pluralismului ori a democratiei in masura in care nu le lezeaza interesele materiale", la care aprecieri se adauga, bineinteles, imposibilitatea de a se trece peste oprelistile tehnice!

O scrisoare unei femei care cade este doar o lovitura... mediatica, menita uitarii, iar istoria intelectuala se face la momente potrivite, cum a fost la 1977 momentul Goma si al Vaii Jiului. Si nu le poti rata fara compromiterea autoritatii Carturarului in aceasta tara. Tineretul idealist, minoritatea care vrea sa ramana si sa sfinteasca locul, reciteste aiurit cum doamna Mona Musca, deplangand moartea lui Alexandru Paleologu, in Jurnalul National (Un senior al liberalismului, 060906), isi aminteste inceputurile carierei politice proprii astfel: "Fiecare sedinta a PAC-ului era un soi de cenaclu, o bucurie a spiritului, o sarbatoare a inteligentei. Nici nu putea fi altfel, cata vreme aceste sedinte erau prezidate de Nicolae Manolescu, iar in jurul mesei se regaseau oameni precum Dan Grigore, Mihai Sora, Stelian Tanase, Stere Gulea, Mircea Ciobanu, Stefan Augustin Doinas, Calin Anastasiu si, fireste, deloc in ultimul rand, Domnul Alexandru Paleologu." Chiar asa, nici unul dintre acesti sensibili domni n-a mirosit nimic? se va pune firesc intrebare despre inteligenta si intelighentie daca bulgarele de zapada al adevarului se va topi in loc sa creasca, tocmai in acest moment in care fostii nostri aliati germani ne dau exemplara pilda a spovedaniei semnate Gunter Grass.



« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00597 sec.