Ziua Logo
  06:58, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-09-27
Marrina din Romania (...@yahoo.es, IP: 82.79.246...)
2005-09-27 14:56
A cui este Transnistria


Problema Trasnistrieie ridica doua probleme. Istoric, cui a apartinut acest teritoriu.
Roamaniei, Rusie sau Ucrainei?
1. Stim ca republica Moldova este un stat artificial, dar care are mai bine de vreo 70 de ani. Roamnia ar trebui sa se amestece in acest conflict numai daca crede ca intr-un timp accerptabil Republica Moldova se va uni cu Romania. In acest caz va trebui sa vedem ce parti din aceasta Republica au apartinut Romanieie si sa ne batem numai pentru acelea.
2. daca eternizarea existentei republicii Moldova este un dat, atunci ar cam trebui sa ne asumama rolul pe care ni-l atribuie NATO si UE. Daca ne bagam ca musca-n lapte, s-ar putea sa ne inecam.
Voronin a facut anul acesta prea multe gesturi antiromanesti ca sa il credem ca este de buna credinta. El se uita la noi numai in perspectiva intrarii noastre in UE. Altfel, cred ca il deranjeaza sa-i amintim ca este roman si nu moldovean.
Mai este o problema. Majoritatea cetatenilor din Republica Moldova nu vor unirea cu "patria MAMA", si cum dragostea cu forta nu se face ar cam trebui sa o lasam mai moale, ca vin puternicii zilei si ne dau peste mana..Cred ca ar trebui sa-i gasim o ocupatie lui Basescu. Propun o mica flotila pe malul lacului de la Vila Lac II..
PS Dintre toti presedintii postdecembristi, numnai Basescu s-a lacomit la "bucatele" ceausiste (vezi vila Lac II). daca o folosea Iliescu, presa si asa zizsa societate civila ar fi urlat prin toate ziarele si pe la TOATE POSTURILE tv..cURAT OBIECTIVITATE.

MC din salonic/chisinau (...@bstdb.org, IP: 195.170.23...)
2005-09-27 16:23
Re: A cui este Transnistria

La 2005-09-27 14:56:55, Marrina a scris:
> Mai este o problema. Majoritatea cetatenilor din Republica Moldova nu
> vor unirea cu "patria MAMA", si cum dragostea cu forta nu
> se face ar cam trebui sa o lasam mai moale, ca vin puternicii zilei
> si ne dau peste mana..

de unde stii mataluta ca cetatenii RM nu vor unire cu RO? ai facut dumneata vre-un sondaj de faci declaratii de genul acesta?

Vasile Calmatui din Paris (...@wook.com, IP: 81.57.219...)
2005-09-27 22:01
A cui sînt românii din Transnistria?

> Daca ne bagam ca musca-n lapte, s-ar putea sa ne inecam.

Deci "dacã ne plãteste cineva sau dacã primim ceva, ne implicãm, iar în rest, ne în cot de românii de acolo"? O idiotenie mai mare n-am auzit

> Voronin a facut anul acesta prea multe gesturi antiromanesti

Anul acesta a fãcut MULT mai putine ca în trecut, si crede-mã, cu timpul nu va face deloc (împins de Rusia si hãrtiut de Ucraina, n-are altã iesire; deasemenea chiar si în partidul lui tot mai multi recunosc cã e o prostie "moldovenismul primitiv")

> Mai este o problema. Majoritatea cetatenilor din Republica Moldova nu
> vor unirea cu "patria MAMA", si cum dragostea cu forta nu
> se face ar cam trebui sa o lasam mai moale,

dar a încercat vre-o datã România sã facã dragoste "cu binisorul"?

PS: ziarului ZIUA - de ce nu scriti în limba româna corect, adica nu utilizati si CARACTERELE CU SEMNE DIACTRITICE(ãÃâÂþÞºª)? Nici macar nu permiteti utilizatorilor sa scrie cu diacritice pe forum. Daca cu 3-5 ani în urma ne-utilizarea diacriticelor se putea oarecum justifica din cauza unor incompatibilitati tehnice, acum ne-utilizare lor nu se mai poate justifica. Acum toti pot citi în româna cu diacritice, chiar si cei ce au un system Windows sau un browser web mai vechi. Exemplu de server bine configurat - Jurnal de Chisinau - http://www.jurnal.md/articol.php?id=3713&cat=&editie=413
Daca nu aveti nici un informatician de treaba &icirc;n echipa, va spun ce tre' de facut - puneti <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> &icirc;n "cap"-ul paginelor HTML


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00645 sec.