Ziua Logo
  06:52, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-09-22
careeste (...@yahoo.com, IP: 83.103.225...)
2005-09-22 09:29
CONFLICT DE INTERES SI MANIPULARE

Domnule V.

Romania are nevoie de 1 milion de locuinte? La o medie de 3 locatari pe locuinta unde sunt cei 3 milioane de oameni ai strazii? Populatia conform estimarilor statistice va scade in urmatori ani la 16 milioane de la 23 milioane locuitori ceea ce inesma ca 2.3 milioane de locuine vor veni pe piata fara ca sa existe cerere. Dvs. ar trebui sa stiti asta mai bine, de ce continuati sa dezinformati populatia? De ce indemnati populatia sa ia credite la dobinzi total neavantajoase? Ca sa cistige proprietarii bancilor? De ce sa inundati piata imobiliara cu bani? Ca sa poata vinde scump cei care acum prin manipulare pietii citva ani in urma au cumparat multe terenuri si locuinte la preturi nesemnificative. Ar trebui sa stiti ca in romania si nu numai, piata imobiliara e mult peste nivelul de echilibru iar bula inflationista cel putin in termeni reali se va sparge, iar multi ce cumpara acum terenuri si locuinte se vor trezi peste civa ani ca au platit de 2-3-4 ori mai mult de cit merita.
Cei care vor sa isi cumpere locuinte la aceste preturi unflate sa isi analizeze pozitia foarte atent altfel risca sa regrete amarnic peste citva ani.

Si inca un lucru domnule V. ca sa existe necesitate de 1 Milion de locuinte ar trebui sa existe un milion de familii care sa aibe banii necesari pentru achizitionarea unei locuinte! Asta este cererea in economia de piata! Altfel vorbim doar de o dorinta, iar dorintele au prea putin de a face cu realitatea economica.

gigi6 (, IP: 86.125.99...)
2005-09-22 13:46
Re: CONFLICT DE INTERES SI MANIPULARE

Pentru careeste
Nu este loc de dubiu la capitolul numar de locuinte necesare.Suntem cei mai inghesuiti in Europa(15mp spatiu locativ/caciula),comparativ cu media europeana 45mp.Citeam,nu demult, ca si pentru morminte se produc dispute.Cu alte cuvinte,si aici e inghesuiala mare.Chiar daca-n 2050,vom fi doar 16mil.,cererea va "zbiera"si acum si-n anii ce vin.Problema este ca nu se intilneste cu oferta.Populatia nu se inhama la credite imobiliare,de spaima jugului returnarii ratelor in conditiile in care lefurile sunt mizerabile.Chiar si pentru un cuplu,aflat la inceput de drum,care cistiga,sa spunem,1000euro lunar,ridica din sprincene daca li se prezinta calculul ratelor pe urmatorii 10-15ani,functie de durata acceptata.Dar oare cite cupluri/familii sunt in aceasta pozitie-clienti solvabili dealtminteri-orice banca ar recunoaste-o.Sa gîfîi 15-20ani nu e o perspectiva deloc încîntatoare.
O cunostinta îmi povestea ca-n America,daca soliciti un credit,fara sa ai un istoric,esti privit ca un martian.Cum dracu poti trai fara credite?De pe ce planeta vii?E de neconceput sa nu fi "logodit" cu bancile.Evident ca vorbim de o alta lume,plasata intr-un alt spatiu-e tot sub soare,e adevarat,dar mult mai asezata,cu o alta cultura ce genereaza alt tip de comportament economic.
Noi,in schimb,suntem mult mai trogloditi decît ne putem descrie.Mai saraci fiind,practicam credite scumpe.Multe aspecte din realitatile romanesti sunt pur si simplu fafkiene.Ce se platesc cu asupra de masura.Cum?...Zacînd in saracie,ca-ntr-o mlastina din care e dificil sa te desprinzi.

SonOfRain (...@yahoo.com, IP: 80.96.234...)
2005-09-22 16:33
de ce aleg autofinantarea

eu castig peste 1700 euro lunar de vreo si refuz sa platesc prin dobanzile uriase niste angajati incompetenti si sa platesc sediile in care se lafaie bancile din Romania.
banci care au si tupeul sa spuna ca piata este : "extrem de instabila" .
oare din cauza cui? cine a acordat credite preferentiale? cine a aceptat sa supraevalueze niste apartamente cat cutia de chibrituri si sa acorde credite pt. cumpararea lor?
cum sa evoluam cand la noi numai comisionul de rambursare anticipata este de 2% iar la spanioli dobanda e de 3.5 , nu 10% ca in .ro ?
exista deasemeni o mare lipsa de concurenta: firmele de constructii au adaosuri de peste 80% si totusi oamenii se inghesuie sa cumpere.
companiile producatoare de materiale formeaza monopoluri , in .ro un sac de ciment costa 17RON, la nemti e 2,5euro.

problema majora in Romania este ca nimeni nu intelege ca trebuie sa aibe o strategie pe termen lung.
eu cred ca totusi investitorii adevarati vor veni putin mai tarziu dar si cand vor veni ii vor lasa in chiloti pe speculantii de azi.




La 2005-09-22 13:46:23, gigi6 a scris:

> Pentru careeste
> Nu este loc de dubiu la capitolul numar de locuinte necesare.Suntem
> cei mai inghesuiti in Europa(15mp spatiu locativ/caciula),comparativ
> cu media europeana 45mp.Citeam,nu demult, ca si pentru morminte se
> produc dispute.Cu alte cuvinte,si aici e inghesuiala mare.Chiar
> daca-n 2050,vom fi doar 16mil.,cererea va "zbiera"si acum
> si-n anii ce vin.Problema este ca nu se intilneste cu
> oferta.Populatia nu se inhama la credite imobiliare,de spaima jugului
> returnarii ratelor in conditiile in care lefurile sunt
> mizerabile.Chiar si pentru un cuplu,aflat la inceput de drum,care
> cistiga,sa spunem,1000euro lunar,ridica din sprincene daca li se
> prezinta calculul ratelor pe urmatorii 10-15ani,functie de durata
> acceptata.Dar oare cite cupluri/familii sunt in aceasta
> pozitie-clienti solvabili dealtminteri-orice banca ar recunoaste-o.Sa
> gîfîi 15-20ani nu e o perspectiva deloc
> încîntatoare.
> O cunostinta îmi povestea ca-n America,daca soliciti un
> credit,fara sa ai un istoric,esti privit ca un martian.Cum dracu poti
> trai fara credite?De pe ce planeta vii?E de neconceput sa nu fi
> "logodit" cu bancile.Evident ca vorbim de o alta
> lume,plasata intr-un alt spatiu-e tot sub soare,e adevarat,dar mult
> mai asezata,cu o alta cultura ce genereaza alt tip de comportament
> economic.
> Noi,in schimb,suntem mult mai trogloditi decît ne putem
> descrie.Mai saraci fiind,practicam credite scumpe.Multe aspecte din
> realitatile romanesti sunt pur si simplu fafkiene.Ce se platesc cu
> asupra de masura.Cum?...Zacînd in saracie,ca-ntr-o mlastina din
> care e dificil sa te desprinzi.
> 

gigi6 (, IP: 86.125.99...)
2005-09-22 18:50
Re: Pentru SonofRain

De-as avea 1700euro lunar,m-as inhama la vreo 3-4tipuri de credite,platind astfel batalioane de incompetenti.O suma fabuloasa pentru un ins ce a cistigat,cu larghete spus,20000euro in 15 ani de munca.Atit am consumat in 15ani,fiindca atit a fost plapuma.
Actualmente,sunt mai sarac decit in 1995,de exemplu,si tare ma tem ca si peste 10 ani voi fi la fel de sarac.Nu ma vaicaresc,nu e nici pe departe o solutie,insa munca la români produce saracie,atît de ineficienti suntem.E un proverb"5cistig,7maninc,ce-mi ramine bag in punga"...Ni se spune de vreo 10ani ca consumam mai mult decit producem.Perfect adevarat.Partea dramatica este ca odata cu tsunami-ul economic din 2007,sansele de a produce se vor spulbera.Deja se scurg bani in contabilitati straine din industriile acaparate-otel,petrol,telecomunicatii,distributiile de gaze etc.
Cum spune analistul economic Ilie Serbanescu-Te intrebi ce mai e românesc?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00748 sec.