Ziua Logo
  09:58, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-09-20
MariusR din Paris (...@laposte.net, IP: 81.66.69...)
2005-09-19 23:55
Mai e de facut...

Parte a proasta e ca ambasadele (Paris) nu mai elibereaza pasapoarte simple si nici nu le prelungesc pe cele emise in 2001! Ca sa-si poata prelungi viza de studii pe un an, un student (sau cineva care are contract de munca) sau se intoarce in tara sau face o cerere de eliberare de nou pasaport care sigur dureaza (cu toata procedura de urgenta!). In situatii in care o simpla prelungire a pasaportului pare, in mod normal, o simpla formalitate, la ambasadele noastre devine o munca de Sisif...mai ales cind esti in asteptare de o viza de sejour dupa multe luni si-ti dai seama ca autoritatile locale nu pot sa-ti dea un an de drept de sedere pentru ca data limita a pasaportului e inferioara celei de pe viza... Cei care valideaza legile, fac ca de obicei: fara sa gindeasca la situatii neprevazute. De altfel articolul demonstreaza inca odata ca pina nu se isca un scandal, n-are nimeni timp sa gindeasca la ce dracu tot voteaza, ca doar e la norma.

Scorilo din Buridava (...@yahoo.com, IP: 160.36.225...)
2005-09-20 04:02
Re: Mai e de facut... Marius

La 2005-09-19 23:55:36, MariusR a scris:

> Parte a proasta e ca ambasadele (Paris) nu mai elibereaza pasapoarte
> simple si nici nu le prelungesc pe cele emise in 2001!

Formularul de pasaport (cartzulia, ca atare) s-a schimbat dupa 2001 cu una cu mai multe "elemente de siguranta", d-aia pasapoartele "vechi" nu se mai prelungesc la nici o ambasada, nu numai la Paris. Nici macar in tara nu poti sa-l mai prelungesti, trebuie sa iti scoti pasaport nou.

Asta e; ghinion da nesansa...

> Ca sa-si poata
> prelungi viza de studii pe un an, un student (sau cineva care are
> contract de munca) sau se intoarce in tara sau face o cerere de
> eliberare de nou pasaport care sigur dureaza (cu toata procedura de
> urgenta!). In situatii in care o simpla prelungire a pasaportului
> pare, in mod normal, o simpla formalitate, la ambasadele noastre
> devine o munca de Sisif...mai ales cind esti in asteptare de o viza
> de sejour dupa multe luni si-ti dai seama ca autoritatile locale nu
> pot sa-ti dea un an de drept de sedere pentru ca data limita a
> pasaportului e inferioara celei de pe viza... Cei care valideaza
> legile, fac ca de obicei: fara sa gindeasca la situatii neprevazute.
> De altfel articolul demonstreaza inca odata ca pina nu se isca un
> scandal, n-are nimeni timp sa gindeasca la ce dracu tot voteaza, ca
> doar e la norma.
> 

Olga Khan (, IP: 68.104.210...)
2005-09-20 08:42
De partea LEGII

Sa vina din gura studentului care invata la Paris asa o vorba joasa si nedemna !!! chiar imi vine sa cred ca de aici pana la Congo nu e mult.

Pasaportul este un document foarte important, notiune pe care cum observ romanii ignora, cred ca e doar Buletin de pe vremuri si fiind roman ai voie sa mergi unde vrei si sa faci ce vrei, nimeni n-are voie sa-ti stea in cale.

Pe majoritatea grupurilor de discutii in romana apare tema si posesorii se simt ofendate ca va trebui sa inlocuiasca documentul.
Se ia ceva din drepturile lor umane si fiinte libere, interpreteaza respectarea legii, e pacat ca se declara si din crusta superioara dar nu al tarii unde lucreaza, doar de unde provin, unii spun cu rusine ca sint ROmani. S-ar preface in ori ce daca ar putea doar sa-si lepede pielea.

Gasesc foarte ofensiv procedura, ei romanii trebuie sa mearga liber prin lume ca doar sint romani !!! pasaport au sau nu, sa nu intereseze pe nimeni. Ei au suferit comunism, libertatea e drumul codrul numai trasnetul daca le loveste, li s-au taiat drumurile.

Cu toate facultatile la bord cum se prezinta majoritatea si nota "0" zero in cunostinte civile, ma surprinde educatia romana si cea Europeana daca Marius este asa de pierdut prin Paris. Sa fie si prin culoarele Sorbonne-ului ??? sau undeva la munca cu viza de student.

Viza care nu se va mai prelungi pe acest considerent ca a pacalit Statul.

Viza de student este in forta daca studentul este inscris la cursuri de zi si le frecventeaza, totul se reporteaza la birourile de emigrare unde este in "file" deci n-are rost transpiratia gratuita si acuzatia cunostintelor de a "sufla" pe nimeni.

Nici a blama Romania n-are rost ca asta este lege internationala

Sa nu fi auzit de evidenta populatiei si controlul frontierelor si emigrare ? doctori, ingineri ??? nu-mi vine sa cred ca doar nu numai math si anatomie au invatat cu capul in sac sau nisip, sint si cei mai destepti in lume, recunoscuti cate unii dar cunostinte generale: limitate la zero.

A fi roman, dupa el este sa n-ai treaba !!! dar idolizeaza nemtii !!!
ca acolo se respecta legea si la elvetieni, ca de nu !!! nu te recomanda nimeni sa devii cetatean (daca ai cu ce plati). De ce nu se uita in fata lui si sa evalueze diferentele sa vada daca chiar se merita sa se subestimeze in fata altor natiuni care nu pretind acest lucru de la el !!!

Frustrarea inteleg in multe cazuri dar nu se poate trai cu trecutul impins in fata mereu, trebuie uitat si urmarit si respectat legile noi ca de aici apare si emanciparea si civilizatia natiunii, acea forma nemteasca ravnita de multi nu se poate realiza cu oamnei care numai dupa inselare se uita ori ce ocazie se iveste si coruptia le este idea de baza.

S-a spus foarte clar si este valabil LUMII intregi ca dupa September 11
s-au introdus Pasapoarte noi in fiecare tara de pe glob cu aceasi
lay-out pe toate paginile doar limba primara este caracteristic respectivului stat.

Nu stiu de ce mai comentati situatia asta in loc sa va documentati cu cateva click-uri pe site-uri guvernamentale unde se da mura-n-gura si pe romaneste. Fiecare vrea sa bata sistemul cu o prostie nascocita si se fac de rasul lumii. A trecut timpul micilor falsificari, ciubucurilor pentru eliberarea anumite documente legale precum pasaport ca s-a introdus pretul de urgenta sa economisesca valoarea parfumului Dior din talcioc.

Pasaportul nou este si evidenta criminalilor, celor care nu se intorc in timp si multe alte cazuri, ca se foloseste un BAR COD ca la credit card si se stie cine esti dupa o atingere, indiferent de vraja personala.

A doua scutire de obicei romanesc sau lapadare de narav, nu va mai fi nevoie de minciuna acuzatoare de caracter necinstit.

De la America la Zimbilezia sistemul de urmarire a migrarii popoarelor este la fel si toate documentele personale interne precum Cartea de Identitate sau Buletinul NOU, Permisul de Conducere etc. sint la fel.
Romania nu este independent in acest procedeu care inconjoara lumea, tii minte Y2K, n-ai nevoie de povesti.

Tinere, asa se face peste tot pe Planeta Pamint cu personele straine in fiecare Stat !!!

Daca nu esti cetatean al unei tari n-ai drepturi la nimic degeaba scrii prosti despre ce nu te-ai interesat inainte sa pleci sau sa asculti de cineva care are cunostinta.

O era s-a terminat si la sectia de pasapoarte, va urma alt departament.

In fine o sa fie pe bulevard si cetateni civili cu capul pe umeri, nu femei
nebune alergand si urland ca sint nedreptatite de autoritaile legale de a pleca din Romania cum era acum cateva decade.


*************************************



La 2005-09-20 04:02:59, Scorilo a scris:

> La 2005-09-19 23:55:36, MariusR a scris:
> 
> > Parte a proasta e ca ambasadele (Paris) nu mai elibereaza pasapoarte
> > simple si nici nu le prelungesc pe cele emise in 2001!
> 
> Formularul de pasaport (cartzulia, ca atare) s-a schimbat dupa 2001 cu
> una cu mai multe "elemente de siguranta", d-aia pasapoartele
> "vechi" nu se mai prelungesc la nici o ambasada, nu numai la
> Paris. Nici macar in tara nu poti sa-l mai prelungesti, trebuie sa iti
> scoti pasaport nou.
> 
> Asta e; ghinion da nesansa...
> 
> > Ca sa-si poata
> > prelungi viza de studii pe un an, un student (sau cineva care are
> > contract de munca) sau se intoarce in tara sau face o cerere de
> > eliberare de nou pasaport care sigur dureaza (cu toata procedura de
> > urgenta!). In situatii in care o simpla prelungire a pasaportului
> > pare, in mod normal, o simpla formalitate, la ambasadele noastre
> > devine o munca de Sisif...mai ales cind esti in asteptare de o viza
> > de sejour dupa multe luni si-ti dai seama ca autoritatile locale nu
> > pot sa-ti dea un an de drept de sedere pentru ca data limita a
> > pasaportului e inferioara celei de pe viza... Cei care valideaza
> > legile, fac ca de obicei: fara sa gindeasca la situatii neprevazute.
> > De altfel articolul demonstreaza inca odata ca pina nu se isca un
> > scandal, n-are nimeni timp sa gindeasca la ce dracu tot voteaza, ca
> > doar e la norma.
> > 
> 
> 

MariusR din Paris (...@laposte.net, IP: 81.66.69...)
2005-09-20 09:38
Olga, mama...

Inainte de valida measjul, ar fi fost bine sa recitesti ce am scris. Am nevoie de pasaport peste doua zile si spun ca la ambasade nu exista posibilitatea sa-mi dea unul nou pe loc pentru ca nu se dau decit in Romania. Dealtfel, as fi vrut s a te vad intr-o situatie similara... Vad ca esti de acord cum ca in august cind s-au confiscat pasapoartele la nefericitii care au depasit limita (limita, care nu prea cred ca in drepturile omului e prevazuta) si au fost obligati sa intre fraudulos in tara, ca ultimii banditi, cu riscul de a intra in puscarie, pentru ca niste neghiobi nu s-au gindit la toate situatiile. Ce spun eu in mesaj, nu e vorba de ilegalitate, ci de a gasi solutii legale, adica ori consulatele au posibilitatea sa-ti dea un pasaport nou, ori il prelungesc pentru o perioada de un an (provizoriu) si simultan sa poti depune cerere pentru unul nou care are toate semnele de verificare, pina cind iti rezolvi situatia. Cred ca din nou esti de acord ca legile se voteaza in Romania si dupa ce-si dau seama ca e o timpenie ce au facut, trec sa le modifice si sa le revoteze. Nu ar fi putut in august sa sa gindeasca ce efecte "colaterale" poate avea aplicarea confiscarii actelor atit de "importante" (uite ca englezii inca n-au buletin!) cum au facut-o acum (cu toate ca daca citesti la sfirsit cu chitanta ATM te bufneste plinsu' de atita cretinatate)? Din nou, nu inteleg ce au pasapoartele noi cu cele vechi? Adica azi sint "valid" ca am inca pasaportul vechi, dar dupa ce expira sint perimat sau in ilegalitate? Sau sint roman vechi si stricat ca n-am pasport nou? Banditii vor face acelasi lucru si cu pasapoarte noi sau vechi, asa ca importanta pe care o dai unui act de identitate ramine nesemnificativa... E pur si simplu un act de identificare si nu o dovada de buna conduita. Nu prea am inteles ce are studentul cu Congo, dar poate e prea de dimineata...

Olga Khan (, IP: 68.104.210...)
2005-09-20 10:54
Marius, tata sau fiu doar . . . . . Olga, mama ...

Ori cum il sucesti, n-ai dreptate. Stii si tu dar incerci sa fortezii media poate sta cineva de partea ta. Povesti din astea dramatice, situatii de nedescris aud zilnic si saptaminal vreo 10 in diferite forme si de la diferite nationalitati est europene.

Argumente si intrebari convingatoare cate nu mi se pun ca-mi cer ajutor poate eu reusesc ceva, ca ei deja au platit niste excroci care le-a luat banii dar spera dreptate gratuit, rapid si fara intrebari si documente justificative.

Ca la unu a expirat pasapaortul romanesc de 2 ani dar mama e pe moarte si urgenta este maxima !!!

Alta s-ar opera ca n-are asigurare aici dar la fel nici nu stie unde-i pasaportul ca e venit cu loteria de vize !!! parca asta ar fi si scuza si iertare la cazul ei neglijat de 25 de ani. Terminal este diagnozat.

Sirul de motive este foarte lung si variat, din diferite zone insa trebuie sa iei la cunostinta, vrei nu vrei ca: de expirarea valalbilitatii documentelor personale numai TU singur esti responsabil !!! nici pe mama, sotia pe nimeni nu poti amesteca in neglijenta perosnala ca nici un court nu accepta !!!

( Am invatat asta si eu in RO la Drept, Business Law dar atunci a trebuit sa ascultam si sa retinem ce ni se spune, decand cu freedom, nimic nu mai e important.)

Ai curajul sa amesteci si Drepturile Omului in afacerea de pasapoarte oprite ??? stii cand a fost intocmit documentul in Geneva ??? am impresia ca tu trebuie sa te documentezi cu mult mai multe decat eu !!!

Aceste persoane daca sint saraci nu inseamna ca pot sa faca ce vor doar ca sint romani, te faci iar de doua parale. Ce ar fi daca s-ar clasifica oamenii dupa avere, capacitate intelectuala, culoare de piele si ar avea acces dupa aceste criterii sa treaca granitele statelor ???

Sa-ti spun eu sau stii si singur !!! Ca sa obtii pasaport este un privilegiu, nimic obligatoriu de la nici o tara, dar o sa mai citesti tu reguli diplomatice cand ai timp sa vezi cine are dreptate.

Este o mare decadere morala in care traiesti si nu numai tu, esti si in confuzie cu obligatiile Ambasadelor pentru cetatenii unei tari.

Ce au pasapoartele noi sau cei vechi de nu mai sint valabili ??? pentru ca s-a dat termen pe intreaga lume sa se schimbe, si unde-i lege nu-i tocmeala, la fel legea se executa nu se discuta si ce ai zis deja ca studiezi ??? Asta e atitudine de om educat la Paris ??? cunosc Franta nu-mi da explicatii Pariziene cu ce se maninca cous-cous royal.

Dezavantajul pasaportului vechi este ca iti poate refuza intrare chiar si ungurii ca n-au cum sa te verifice si asta e motiv destul ca te retratgi din societate ca nu-ti faci document nou, iar o alta ridicare de ton si esti bagat in oala cu teroristii. Sa vad acolo cine te asculta.

De ce aduci la suprafata "banditii" ??? ca ce o sa faca, ai vre-un motiv, asa se pierde incredere si omenire, prin incapatinare si neatentie, lipsa de diciplina si obraznicie maxima.

Nu se cucereste lumea de azi cu aceste instrumente, pierzi si nici nu mai ai ce sa pierzi, actele se fac doar intr-un fel. End of the story.
Pacat ca nu vrei sa intelegi, si asta n-are nimic nici cu voturile !!!











La 2005-09-20 09:38:42, MariusR a scris:

> Inainte de valida measjul, ar fi fost bine sa recitesti ce am scris.
> Am nevoie de pasaport peste doua zile si spun ca la ambasade nu
> exista posibilitatea sa-mi dea unul nou pe loc pentru ca nu se dau
> decit in Romania. Dealtfel, as fi vrut s a te vad intr-o situatie
> similara... Vad ca esti de acord cum ca in august cind s-au confiscat
> pasapoartele la nefericitii care au depasit limita (limita, care nu
> prea cred ca in drepturile omului e prevazuta) si au fost obligati sa
> intre fraudulos in tara, ca ultimii banditi, cu riscul de a intra in
> puscarie, pentru ca niste neghiobi nu s-au gindit la toate
> situatiile. Ce spun eu in mesaj, nu e vorba de ilegalitate, ci de a
> gasi solutii legale, adica ori consulatele au posibilitatea sa-ti dea
> un pasaport nou, ori il prelungesc pentru o perioada de un an
> (provizoriu) si simultan sa poti depune cerere pentru unul nou care
> are toate semnele de verificare, pina cind iti rezolvi situatia. Cred
> ca din nou esti de acord ca legile se voteaza in Romania si dupa ce-si
> dau seama ca e o timpenie ce au facut, trec sa le modifice si sa le
> revoteze. Nu ar fi putut in august sa sa gindeasca ce efecte
> "colaterale" poate avea aplicarea confiscarii actelor atit
> de "importante" (uite ca englezii inca n-au buletin!) cum
> au facut-o acum (cu toate ca daca citesti la sfirsit cu chitanta ATM
> te bufneste plinsu' de atita cretinatate)? Din nou, nu inteleg ce au
> pasapoartele noi cu cele vechi? Adica azi sint "valid" ca
> am inca pasaportul vechi, dar dupa ce expira sint perimat sau in
> ilegalitate? Sau sint roman vechi si stricat ca n-am pasport nou?
> Banditii vor face acelasi lucru si cu pasapoarte noi sau vechi, asa
> ca importanta pe care o dai unui act de identitate ramine
> nesemnificativa... E pur si simplu un act de identificare si nu o
> dovada de buna conduita. Nu prea am inteles ce are studentul cu
> Congo, dar poate e prea de dimineata...
> 

radiogaga din Valahia (...@2post.net, IP: 81.183.221...)
2005-09-20 13:39
Olga esti un pic pe langa subekt fie voba intre noi!

Urmaresc dialogul surzilor si mutilor si observ ca fiecare e preocupat cu dreptatea lui.

Eu in locul tau as sta un pik shi ash kujeta...
daca Magyarorszag si Jarmania sau Gretzia poate sa-ti elibereze pasaport unguresc, nemtesc respectiv grecesc la ambasada din Lagos sau Montevideo atunci ce te face sa crezi ca antevorbitorul tau e nedemn de statutul de parizian (uakauei?) pt. simplul motiv ca vrea si el ca ambasada romaniei sa-i dea pasaport nou in Paris.

Contraiecsemplu...ambasada romaniei din Budimpesta (cum zice Horvatul) e capabil (adike képes) sa-ti elibereze foaie de drum noua e drept in 3 luni.

Dar vezi ca pot si romanii.

NU te mai ratzoi la sracul student ca nu in tot ce spune e rau intetionat sau prost informat.

Kellemes napot



La 2005-09-20 10:54:08, Olga Khan a scris:

> Ori cum il sucesti, n-ai dreptate. Stii si tu dar incerci sa
> fortezii media poate sta cineva de partea ta. Povesti din astea
> dramatice, situatii de nedescris aud zilnic si saptaminal vreo 10 in
> diferite forme si de la diferite nationalitati est europene.
> 
> Argumente si intrebari convingatoare cate nu mi se pun ca-mi cer
> ajutor poate eu reusesc ceva, ca ei deja au platit niste excroci
> care le-a luat banii dar spera dreptate gratuit, rapid si fara
> intrebari si documente justificative.
> 
> Ca la unu a expirat pasapaortul romanesc de 2 ani dar mama e pe moarte
> si urgenta este maxima !!!
> 
> Alta s-ar opera ca n-are asigurare aici dar la fel nici nu stie unde-i
> pasaportul ca e venit cu loteria de vize !!! parca asta ar fi si
> scuza si iertare la cazul ei neglijat de 25 de ani. Terminal este
> diagnozat.
> 
> Sirul de motive este foarte lung si variat, din diferite zone insa
> trebuie sa iei la cunostinta, vrei nu vrei ca: de expirarea
> valalbilitatii documentelor personale numai TU singur esti
> responsabil !!! nici pe mama, sotia pe nimeni nu poti amesteca in
> neglijenta perosnala ca nici un court nu accepta !!!
> 
> ( Am invatat asta si eu in RO la Drept, Business Law dar atunci a
> trebuit sa ascultam si sa retinem ce ni se spune, decand cu freedom,
> nimic nu mai e important.)
> 
> Ai curajul sa amesteci si Drepturile Omului in afacerea de pasapoarte
> oprite ??? stii cand a fost intocmit documentul in Geneva ??? am
> impresia ca tu trebuie sa te documentezi cu mult mai multe decat eu
> !!!
> 
> Aceste persoane daca sint saraci nu inseamna ca pot sa faca ce vor
> doar ca sint romani, te faci iar de doua parale. Ce ar fi daca s-ar
> clasifica oamenii dupa avere, capacitate intelectuala, culoare de
> piele si ar avea acces dupa aceste criterii sa treaca granitele
> statelor ???
> 
> Sa-ti spun eu sau stii si singur !!! Ca sa obtii pasaport este un
> privilegiu, nimic obligatoriu de la nici o tara, dar o sa mai citesti
> tu reguli diplomatice cand ai timp sa vezi cine are dreptate.
> 
> Este o mare decadere morala in care traiesti si nu numai tu, esti si
> in confuzie cu obligatiile Ambasadelor pentru cetatenii unei tari.
> 
> Ce au pasapoartele noi sau cei vechi de nu mai sint valabili ???
> pentru ca s-a dat termen pe intreaga lume sa se schimbe, si unde-i
> lege nu-i tocmeala, la fel legea se executa nu se discuta si ce ai
> zis deja ca studiezi ??? Asta e atitudine de om educat la Paris ???
> cunosc Franta nu-mi da explicatii Pariziene cu ce se maninca cous-cous
> royal.
> 
> Dezavantajul pasaportului vechi este ca iti poate refuza intrare chiar
> si ungurii ca n-au cum sa te verifice si asta e motiv destul ca te
> retratgi din societate ca nu-ti faci document nou, iar o alta
> ridicare de ton si esti bagat in oala cu teroristii. Sa vad acolo
> cine te asculta.
> 
> De ce aduci la suprafata "banditii" ??? ca ce o sa faca, ai
> vre-un motiv, asa se pierde incredere si omenire, prin incapatinare si
> neatentie, lipsa de diciplina si obraznicie maxima.
> 
> Nu se cucereste lumea de azi cu aceste instrumente, pierzi si nici nu
> mai ai ce sa pierzi, actele se fac doar intr-un fel. End of the
> story.
> Pacat ca nu vrei sa intelegi, si asta n-are nimic nici cu voturile !!!
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> La 2005-09-20 09:38:42, MariusR a scris:
> 
> > Inainte de valida measjul, ar fi fost bine sa recitesti ce am scris.
> > Am nevoie de pasaport peste doua zile si spun ca la ambasade nu
> > exista posibilitatea sa-mi dea unul nou pe loc pentru ca nu se dau
> > decit in Romania. Dealtfel, as fi vrut s a te vad intr-o situatie
> > similara... Vad ca esti de acord cum ca in august cind s-au confiscat
> > pasapoartele la nefericitii care au depasit limita (limita, care nu
> > prea cred ca in drepturile omului e prevazuta) si au fost obligati sa
> > intre fraudulos in tara, ca ultimii banditi, cu riscul de a intra in
> > puscarie, pentru ca niste neghiobi nu s-au gindit la toate
> > situatiile. Ce spun eu in mesaj, nu e vorba de ilegalitate, ci de a
> > gasi solutii legale, adica ori consulatele au posibilitatea sa-ti dea
> > un pasaport nou, ori il prelungesc pentru o perioada de un an
> > (provizoriu) si simultan sa poti depune cerere pentru unul nou care
> > are toate semnele de verificare, pina cind iti rezolvi situatia. Cred
> > ca din nou esti de acord ca legile se voteaza in Romania si dupa ce-si
> > dau seama ca e o timpenie ce au facut, trec sa le modifice si sa le
> > revoteze. Nu ar fi putut in august sa sa gindeasca ce efecte
> > "colaterale" poate avea aplicarea confiscarii actelor atit
> > de "importante" (uite ca englezii inca n-au buletin!) cum
> > au facut-o acum (cu toate ca daca citesti la sfirsit cu chitanta ATM
> > te bufneste plinsu' de atita cretinatate)? Din nou, nu inteleg ce au
> > pasapoartele noi cu cele vechi? Adica azi sint "valid" ca
> > am inca pasaportul vechi, dar dupa ce expira sint perimat sau in
> > ilegalitate? Sau sint roman vechi si stricat ca n-am pasport nou?
> > Banditii vor face acelasi lucru si cu pasapoarte noi sau vechi, asa
> > ca importanta pe care o dai unui act de identitate ramine
> > nesemnificativa... E pur si simplu un act de identificare si nu o
> > dovada de buna conduita. Nu prea am inteles ce are studentul cu
> > Congo, dar poate e prea de dimineata...
> > 
> 
> 

MariusR din Paris (...@laposte.net, IP: 81.66.69...)
2005-09-20 17:47
Re: Olga esti un pic pe langa subekt fie voba intre noi!

Mutumesc, Radio, pentru sprijin. Incepusem sa cred ca iar sint numai eu pe dos. Sa-i fi raspuns Olgai ca cu disciplina (de partid?) eram si acum si mincam seminte din mina "marelui conducator". Nu am timp sa urmaresc toate schimbarile de legi din tara. La viteza cu care sint schimbate, azi pot sa devin infractor din ieri om cinstit si invers... O sti Olga din cine mai e compus guvernul, azi, ca eu nu mai tin pasul! Ce sa mai zic de legi? Ma gindesc cu groaza lumea pe care o viseaza de pe-acolo pe unde o fi Olga: "disciplina"! Sper sa nu mai stea in Romania ca sa-si gaseasca usor discipoli "disciplinati" care stiu cum se maninca couscous royal la Paris (nici legatura asta n-am intels-o, dar nu mai conteaza). Inca o data , multumesc, Radio!

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-09-20 18:55
olga, "de partea LEGII"

nu ti se pare ca ai fost prea dura cu baiatul ? Un om necajit cauta o vorba buna, nu un par in cap, mai gandeste-te. E f. simplu de vorbit pt. noi "la caldut" si fara nici o problema axilanta la fundul ns., dar sa nu pierdem niciodata si darul de a-i intelege pe cei care inca mai sunt incurcati. E un student, nu un hot de buzunare, nu un sarlatan, nu o tampita din alea de boulevard - e obligatorie o distinctie, nu crezi ?

*

La 2005-09-20 08:42:44, Olga Khan a scris:

> Sa vina din gura studentului care invata la Paris asa o vorba joasa si
> nedemna !!! chiar imi vine sa cred ca de aici pana la Congo nu e
> mult.
> 
> Pasaportul este un document foarte important, notiune pe care cum
> observ romanii ignora, cred ca e doar Buletin de pe vremuri si fiind
> roman ai voie sa mergi unde vrei si sa faci ce vrei, nimeni n-are
> voie sa-ti stea in cale.
> 
> Pe majoritatea grupurilor de discutii in romana apare tema si
> posesorii se simt ofendate ca va trebui sa inlocuiasca documentul.
> Se ia ceva din drepturile lor umane si fiinte libere, interpreteaza
> respectarea legii, e pacat ca se declara si din crusta superioara dar
> nu al tarii unde lucreaza, doar de unde provin, unii spun cu rusine ca
> sint ROmani. S-ar preface in ori ce daca ar putea doar sa-si lepede
> pielea.
> 
> Gasesc foarte ofensiv procedura, ei romanii trebuie sa mearga liber
> prin lume ca doar sint romani !!! pasaport au sau nu, sa nu
> intereseze pe nimeni. Ei au suferit comunism, libertatea e drumul
> codrul numai trasnetul daca le loveste, li s-au taiat drumurile.
> 
> Cu toate facultatile la bord cum se prezinta majoritatea si nota
> "0" zero in cunostinte civile, ma surprinde educatia romana
> si cea Europeana daca Marius este asa de pierdut prin Paris. Sa fie
> si prin culoarele Sorbonne-ului ??? sau undeva la munca cu viza de
> student.
> 
> Viza care nu se va mai prelungi pe acest considerent ca a pacalit
> Statul.
> 
> Viza de student este in forta daca studentul este inscris la cursuri
> de zi si le frecventeaza, totul se reporteaza la birourile de
> emigrare unde este in "file" deci n-are rost transpiratia
> gratuita si acuzatia cunostintelor de a "sufla" pe nimeni.
> 
> 
> Nici a blama Romania n-are rost ca asta este lege internationala
> 
> Sa nu fi auzit de evidenta populatiei si controlul frontierelor si
> emigrare ? doctori, ingineri ??? nu-mi vine sa cred ca doar nu numai
> math si anatomie au invatat cu capul in sac sau nisip, sint si cei mai
> destepti in lume, recunoscuti cate unii dar cunostinte generale:
> limitate la zero.
> 
> A fi roman, dupa el este sa n-ai treaba !!! dar idolizeaza nemtii
> !!!
> ca acolo se respecta legea si la elvetieni, ca de nu !!! nu te
> recomanda nimeni sa devii cetatean (daca ai cu ce plati). De ce nu
> se uita in fata lui si sa evalueze diferentele sa vada daca chiar se
> merita sa se subestimeze in fata altor natiuni care nu pretind acest
> lucru de la el !!!
> 
> Frustrarea inteleg in multe cazuri dar nu se poate trai cu trecutul
> impins in fata mereu, trebuie uitat si urmarit si respectat legile
> noi ca de aici apare si emanciparea si civilizatia natiunii, acea
> forma nemteasca ravnita de multi nu se poate realiza cu oamnei care
> numai dupa inselare se uita ori ce ocazie se iveste si coruptia le
> este idea de baza.
> 
> S-a spus foarte clar si este valabil LUMII intregi ca dupa September
> 11
> s-au introdus Pasapoarte noi in fiecare tara de pe glob cu aceasi
> lay-out pe toate paginile doar limba primara este caracteristic
> respectivului stat.
> 
> Nu stiu de ce mai comentati situatia asta in loc sa va documentati cu
> cateva click-uri pe site-uri guvernamentale unde se da mura-n-gura si
> pe romaneste. Fiecare vrea sa bata sistemul cu o prostie nascocita
> si se fac de rasul lumii. A trecut timpul micilor falsificari,
> ciubucurilor pentru eliberarea anumite documente legale precum
> pasaport ca s-a introdus pretul de urgenta sa economisesca valoarea
> parfumului Dior din talcioc.
> 
> Pasaportul nou este si evidenta criminalilor, celor care nu se intorc
> in timp si multe alte cazuri, ca se foloseste un BAR COD ca la credit
> card si se stie cine esti dupa o atingere, indiferent de vraja
> personala.
> 
> A doua scutire de obicei romanesc sau lapadare de narav, nu va mai fi
> nevoie de minciuna acuzatoare de caracter necinstit.
> 
> De la America la Zimbilezia sistemul de urmarire a migrarii
> popoarelor este la fel si toate documentele personale interne precum
> Cartea de Identitate sau Buletinul NOU, Permisul de Conducere etc.
> sint la fel.
> Romania nu este independent in acest procedeu care inconjoara lumea,
> tii minte Y2K, n-ai nevoie de povesti.
> 
> Tinere, asa se face peste tot pe Planeta Pamint cu personele straine
> in fiecare Stat !!!
> 
> Daca nu esti cetatean al unei tari n-ai drepturi la nimic degeaba
> scrii prosti despre ce nu te-ai interesat inainte sa pleci sau sa
> asculti de cineva care are cunostinta.
> 
> O era s-a terminat si la sectia de pasapoarte, va urma alt
> departament.
> 
> In fine o sa fie pe bulevard si cetateni civili cu capul pe umeri, nu
> femei
> nebune alergand si urland ca sint nedreptatite de autoritaile legale
> de a pleca din Romania cum era acum cateva decade.
> 
*************************************

La 2005-09-19 23:55:36, MariusR a scris:


Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2005-09-20 19:54
Re: De partea LEGII

> S-a spus foarte clar si este valabil LUMII intregi ca dupa September
> 11
> s-au introdus Pasapoarte noi in fiecare tara de pe glob cu aceasi
> lay-out pe toate paginile doar limba primara este caracteristic
> respectivului stat.
> 


Olga pasaportul meu este inca valabil desi este eliberat in 1997 si este de tip vechi. Este valabil de ani de la eliberare deci pina in 2007. Desi am calatorit din 2001 in multe tari europene nimeni nu s-a luat de pasaportul meu. Sigur ca ,daca as vrea sa calatoresc in USA , americanii mi-ar cere pasaportul nou UE de acum. Insa in limitele Europei se recunosc pasapoartele vechi pina la expirare.


« Rezultatele cautarii

     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.