Ziua Logo
  10:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-07-31
tomi01_2000 din Buzau@Romania (...@yahoo.com, IP: 85.186.211...)
2006-07-31 14:55
o alta forma de neglijenta din alta parte, insa tot din Romania

Traiesc in Rm Sarat - Buzau. Uneori mai scriu cate o parere in foaia dvs. Alteori doar citesc pareri.

Azi, am o problema (de vreo 2 ani) ...
....... vazand articolul mi-am dat seama ca e totusi o stare generala, nu doar in justitie ....... Sunt functionar public.
Activez in Departamentul - Oficiu Informatic. Fiindca ma descurc mai mult decat binisor la calculatoare, directorul economic al Institutiei unde ma inchid voluntar 8 ore pe zi, ma mai pune sa fac cate o lucrare pentru Serviciul Contabilitate (bugete diverse cu venituri si cheltuieli).

I-am explicat frumos, ca - chiar ar fi util pentru mine, sa fiu transferat la Serviciul Contabilitate (unde datorita studiilor de specialitate in contabilitate as putea beneficia de un salariu care sa imi permita sa ma asez pe picioarele mele - constructie casa, etc ......... vise normale de-ale mele), insa omul ma sfatuie ca e bine sa astept, sa nu ma grabesc ... in timp ce eu sunt fortuit sa fac servicii diverse "colegiale".

Azi insa i-am spus ca nu mi se pare fair-play sa fac o munca pentru alt departament (una e sa pui la punct un calculator care nu merge, si alta e sa faci munca de contabilitate). ........ m-a completat cu ideea urmatoare "nici o problema, ti-o trec in fisa postului" ......

Intre timp am renuntat la ideea de a ma transfera in Serviciul Contabilitate ...... si am inceput cautarile pentru un nou serviciu, intrucat am ajuns la concluzia ca nu mai pot "colabora" astfel.

Pana una alta..

Problema este urmatoarea!

Pot face eu astfel incat - sa pornesc un control legat de atributiile de servici (legatura intre fisa postului si fisele evaluatoare cu calificative)?

Un control legat de respectarea legii salarizarii (in urma cu ceva timp - un reprezentant al Ministerului Muncii a fost in control in Institutia in care lucrez - insa d.na care oficiaza serviciile legate de carti de munca - cu tot ce presupune aceasta, s-a inchis in birou, cat timp a fost reprezentantul respectiv in Institutie ... iar ulterior nu s-a intamplat nimic ) ....

Ar mai fi .... necesar un control legat de faptul ca in institutie sunt calculatoare si retea wireless + serviciu de telefonie intern pe unde radio, insa nimeni nu beneficiaza de nici un fel de procent sau suma acordata pentru lucrul in conditiile date, intrucat ordonatorul principal de credite nu a dorit aceasta!

Ar mai fi de zis ca primarul fost PSD-ist pana de curand (PD mai nou), intr-o sedinta cu toti salariatii prin inceputul anului 2005, a specificat ca "nu are nevoie de sindicat in Institutia pe care cu succes" o conduce!! ...... si am cam obosit sa traiesc intr-o oranduire scalavagista....

......... un eventual control - va fi "rezolvat" rapid, intrucat de ani de zile totul trece prin zeci de controale si oamenii sunt aceiasi si au aceleasi puteri de a scrie si de a face ce vor ei.

........... si cu toate ca randurile pe care vi le scriu, nu imi fac cinste, as dori sa nu fiu afectat in nici un fel ........... de omenia caracteristica , dupa scaparea de sub control ... intrucat grija de baza in Institutie e acoperirea de stampile si de protectia legii .... cu alte cuvinte - de legalitate!!

Credeti ca se mai poate?

Eu nu...

catalin_mattei din bucuresti (...@caramail.com, IP: 217.10.222...)
2006-07-31 16:23
Re: o alta forma de neglijenta din alta parte, insa tot din Romania

ca un fost functionar public (de 3 saptamini am scapat) iti spun ca cel mai bine e sa pleci de acolo.. eu am plecat si cel putin am salariul de aproape 3 ori mai mare...
iar ceea ce spune personajul de la dep economic este imposibil caci voi functionati in baza ROI si ROF in care se specifica clar ce face fiecare departament.. asa ca orice ar face doamna in sensul trecerii in fisa de post e ilegal si pt asta exista agentia nationala a functionarilor publici.. e adevarat ca sunt toti o apa si un pamint.. eu am plecat ca ma scirbisem de o directoare executiva care fura cu ambele maini si statea linistita pt ca era fosta nevasta de cico dumitrescu si prietena de avocat al lui basescu


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00598 sec.