Ziua Logo
  13:09, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2006-07-21
internautul din Sf Gheorghe (...@yahoo.com, IP: 82.79.23...)
2006-07-21 00:03
Ce poti comenta. A murit un bun roman si un om bun cu coloana vertebrala.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea viata vesnica in Imparatia Sa Cereasca!

PAZ din Michigan (...@yahoo.com, IP: 35.9.58...)
2006-07-21 01:42
Re: Ce poti comenta. A murit un bun roman si un om bun cu coloana vertebrala.

internautul din Sf Gheorghe (...@yahoo.com, IP: 82.79.23...)
2006-07-21 09:17
La postarea dvs. pot si trebuie sa comentez.

Daca nici intr-un astfel de moment nu puteti sa va abtineti, cand omul pleaca la cele vesnice, de plans nu e cel de pe catafalc!
Prin ce s-a manifestat sovinismul lui Raoul Sorban? Ce-i reprosati? Are, desigur, pacatele sale - mai putine decat mine, mai multe decat ale altuia - dar sa-i reprosezi o prezumtiva ura "din tot sufletul" impotriva maghiarilor este nu numai deplasat, dar si si profund necinstit.
Prin ce-i ura, marog, pe unguri? Pentru ca a salvat o multime de evrei din Ardealul ocupat de Budapesta de la aplicarea "solutiei finale"?
Nu, nu cred ca aceasta va mai roade pe dumneavoastra, putin stimabile domn. Romanul cu coloana vertebrala si cu toate vaccinurile antiiredenta maghiara la zi, omul de cultura care putea demonta orice gand perfid antiromanesc, Caracterul neclintit de vremurile cu care s-a confruntat, acestea va exaspereaza.
Sunt convins ca, pentru cei ca dumneavoastra, un Tariceanu reprezinta un roman ideal. Lipsit de caracter, dezicator de ortodoxie, tradator de tara prin cooperarea la complotul guvernului maghiar in privinta Fundatiei Ghojdu reprezinta un roman ideal. Un prost, ticalosit in lasitate, gata sa-si vanda si mama pentru a fi acceptat la masa "nobilimilor" iluzorii din mai vestice teritorii.
Ilustrul roman Raoul Sorban n-a fost un sovin, n-a urat maghiarii asa cum nici eu (dar mai mult decat mine, data fiind dimensiunea personalitatii sale) nu-i urasc. Cunosc destui unguri care sa nu fie atinsi de veninul uora ca domnia voastra ca sa-i consider semeni ai mei, deci persoane fata de care sa nutresc sentimente obisnuite, de solidaritate, prietenie si iubire.

In Ardeal, Providenta a randuit o zi frumoasa de vara pentru acest ultim drum al lui Raoul Sorban, senina ca si seninatatea senectutii sale daruita, cu siguranta, ca sa poata depune marturie. Si a depus, nu s-a exchivat niciodata de la datoria sa de om.
Dumnezeu sa-l mantuiasca!

PAZ din Michigan (...@yahoo.com, IP: 35.9.58...)
2006-07-21 17:35
Re: La postarea dvs. pot si trebuie sa comentez.


« Rezultatele cautarii

     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00507 sec.