Ziua Logo
  09:47, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-07-18
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-07-18 12:20
Pe sleau : am corcolit nationalismu' altora

in timp ce-l vestejeam pe-al nostru. Ne-am luptat cu xenofobii si nationalistii romani si am facut sluj in fata ucrainienilor. Si am facut sluj la cererile altora, mai precis nu ale Moscovei ci ale atlanticilor care aveau unele planuri cu Ucarina si Kucima - nerealizate. Si uite asa am ajuns sa semnam tratatu cu Ucraina ca primaru fara sa bagam o mica chichita : ca insula nu va avea dreptu la platou, indiferent de schimbarile ce vor avea loc. In schimb ne-am laudat ca fata de guvernu patrulaterului negru noi ne-am pus bine cu un mare vecin....
Acum, stim cum au decurs lucrurile. Stim cum inteleg ucrainienii sa-si respecte vecinii si drepturile minoritatii romanesti.
Iar cetateanu Severin ameninta cu vorbe-n vant ca Ucraina risca sa-si piarda prietenia noastra. Cetateanu european de nicaieri (membru al unui presupus partid transnational parca) ar face mai bine sa numere posibilii prieteni ai Ucrainei. Incepand cu Germania. In disputa asta sa nu uite ca U se poate baza si pe Rusia. Si pe diaspora ucraineana din SUA - muult mai activa decat cea romana! Si pe marile companii petroliere care vaneaza concesiuni (nu cred ca OMV le face fata!) si care au usa deschisa la guvernele lor.
Si inainte de a ameninta sa - si aduca aminte cat s-a luptat el insusi cu nationalisnmul romanesc si propaganda desatanta ce s-a facut in legatura cu xenofobia noastra. Acum toate astea se pot intoarce ca un bumerang - cererea noastra indreptatita risca fie privita ca o manevra nationalista.
Asa ca s-ar putea ca bunii nostri aliati sa ne mai ceara inca o data sa punem batista pe tambal. Ca au unele sperante cu potrocala kieveana . Asa ca Ucarinei nu-i prea pasa de prietenia cu Romania; si s-a vazut cand au sapat canalul ala zis Bastroe - ma refer la navele miltare patruland in mod provocator.
Mai bine si-ar aduce aminte ca el a fost ministrul care a semnat tratatu ala si ar zice ce-a zis Postelnicu la sfarsitul procesului.
(sa zica ca Postelnicu :
"Dincolo de aceasta s-a socotit ca parteneriatul polono-romano-ucrainean pentru Europa si in Europa - inclusiv prin formarea de euro-regiuni - va permite o adevarata reconciliere cu trecutul sovietic prin intermediul unei Ucraine moderne, democrate si prospere, precum si implinirea idealurilor de unitate nationala ale romanilor si polonezilor fara modificarea frontierelor postbelice (impuse invinsilor la Paris si reconfirmate la Helsinki). "
pai asta inseamna ca totusi Postenicu i-ar fi poate superior intelctual!)

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2006-07-18 13:53
bine faci, bine gasesti ?!

Toti spun ca rusii sunt baieti gigea in comparatie cu ucrainenii, care difera mult de cei din Romania. Cand sunt in minoritate mai uita de fumuri si de orgolii exacerbate fara nici un motiv, CA SI ALTII.
Inca o data am dovedit ca politicienii romani sunt papa-lapte, pres de sters pe jos al tuturor care-i agreseaza verbal si fizic.

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2006-07-18 14:07
Re: confirm1


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.