Ziua Logo
  01:53, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-02
mirapo (...@swipnet.se, IP: 129.177.166...)
2006-10-01 23:35
Santajul UDMR

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.143...)
2006-10-02 00:34
Re: Santajul UDMR

Tyranosaurusrex (...@hotmail.com, IP: 70.68.200...)
2006-10-02 00:55
Re: Santajul UDMR

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.143...)
2006-10-02 01:33
Re: Santajul UDMR

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.143...)
2006-10-02 01:45
Re: Santajul UDMR

La 2006-10-02 00:55:33, Tyranosaurusrex a scris:


> Nu uita ca traiti in Romania si ca ungurii si in general etniile au mai multe
> drepturi ca in toate celalalte tari.

Nu uita nici tu stimabile, ca nu traim aici din marinimia romanilor care ne-au cules de pe drumuri si ne-au dat loc langa ei, ci am fost aici si noi de la inceputuri.
Asa ca a te situa pe pozitia "noi va dam" lasa de dorit. In Belgia de exemplu flamanzii nu le zic la aia 0,x % nemti ca "v-am dat". Si sa nu uitam, in Belgia limba germana e limba oficiala de stat. Asa ca stimabile, bati campii spunand, ca nu are nici o minoritate mai multe drepturi in Europa, decat cea maghiara la noi. Ti-am dat exemplul Belgiei, mai sunt si altele. De astea insa nu-ti place sa vorbesti se pare.

Poate o sa treci vreodata peste sentimentele tale inflacarate si o sa ajungi sa vezi, ca secuii aia vor si ei, ceea ce destul de multe judete din vestul tarii si-ar dori: autonomie administrativa. Intreaba-i numa' pe timisoreni ca acolo nu poti nici in ruptul capului sa ma convingi ca tot ungurii trag de sfori.

^spock^

Tyranosaurusrex (...@hotmail.com, IP: 70.68.200...)
2006-10-02 02:25
Re: Santajul UDMR

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2006-10-02 03:32
Re: Santajul UDMR

Eu sint CLAR de partea lui Tyra, oricine-o fi el....
La o adica, uit ca sint si anti-dinamovist !!!
Romania mai intai de toate !
Dupa aia, pe vreme de pace, ne beshtelim noi, ca deh, asa e cu fotbalu' asta ! (ce-o zice Maurice ??)
Hai bre Maurice ca sinteti buni ! Aveti disciplina, seriozitate....okay, nu mai zic nimic !
10 meciuri...10 victorii......Bravo coane !
Va doresc sa luati Cupa UEFA !
Dar, ma lasi si pa mine sa-mi fac damblaua, din cind in cind, n'asha ?
Voi sa aratati ca sinteti buni...si-nchideti gura tutuLor !!!!
Timpul ne va face sa uitam ura fatza de Dinamo.
Oltenii nu sint chiar asa de rai, cum crezi tu.
Dar....sint patimasi !
Eh, asta e !
Motanul

^spock^ (, IP: 84.56.188...)
2006-10-02 03:38
Re: Santajul UDMR

La 2006-10-02 02:25:58, Tyranosaurusrex a scris:


> Am intels stimabile ca inflacaratul nu sunt eu ci dumneata care o tii mortis pe o singura idee. Dupa idea ta federalizam toate orasele sau micile comunitati si ce ar ies?> O babilonie totala?

Eu am vorbit de judete...

>Tu vorbesti de autonomie administrativa eu vorbeam de cea teritoriala ceea ce este cu totul altceva. Autonomia teritoriala nu este cerinta UE asta te contrazic categoric.

De autonomia teritoriala nu are rost sa vorbim, asa ceva nu se va intampla. Dar s-a cerut si autonomie administrativa si tot degeaba. Iar autonomia administrativa este cerint UE.

>Mentin ideea ca ungurii si alte etrnii au mult mai multe drepturi in Romania ca in multe alte state.

Asta cu toate ca am dat exemplul Belgiei si minoritatii germane de acolo, muuuult mai mica decat minoritatea maghiara din Ro si cu toate astea, in Belgia germana e limba oficiala de stat. Mda... tot eu o tin pe a mea, ce sa mai zic, dupa astfel de exemplu concret si verificabil.

>In ce tari ai vazut stimabile ca etniile au autonomie teritoriala? Nu exista asa ceva.Numai daca esti rau voitor nu vezi.

Repet, despre autonomia teritoriala nu merita discutat. Despre cea administrativa si economica da. Insa probabil matale nici cu aia nu vei fi de acord.

>Romanii din Ungaria stimabile ce drepturi au ? Aud? Cum sunt tratati, ca le e frica sa vorbeasca romaneste si in casa lor?

In primul rand, romanii sunt imigranti in Ungaria. Doi la mana, te rog, da si tu exemple concrete verificabile, ca eu nu am intalnit astfel de probleme. Din cate stiu eu, au dreptul sa se organizeze, cred ca sunt reprezentati si in Parlament. Daca ma insel, te rog sa-mi dai si mie un CITAT dintr-un raport al Human Rights Watch sau ceva asemanator.Trei la mana, nu opreste nimeni guvernul Roman sa-i ajute (cu bani, sustinere diplomatica etc.) daca au nevoie. La fel cum i-ar putea ajuta pe cei din Moldova, Basarabia sau Bucovina. De ce nu o fac, nu ma intreba pe mine.
Patru la mana: chiar daca romanii nu sunt apreciati in Ungaria, corect ar fi sa mentionezi si faptul ca intr-o vreme Franta v-a facut pe toti tigani, Austria a vrut sa reintroduca vizele doar pt. romani (dupa ce le-a sters), Spania a infiinat divizie speciala a politiei pt. romani etc. Insa daca mentionam si asta, atuznci se vede in alta lumina problema, nu-i asa?

>Stimabile pentru indivizi ca tine s-a ajuns cum zicea doctorul mai sus la radicalizarea situatiei. Voi nu stiti decit sa cereti mereu iar romanii sa stea capra tot timpul.

Limbajul de mahala se pare ca va caracterizeaza... Oricum, cu cuvintele Dvs. cred ca mai mult au stat romanii "capra" la rusi, la comunisti si se pare ca mai tot stau, dupa cum arata situatia politica din tara. Asta ca sa nu mai amintesc de Bombonel care facea troc cu orfanii si adoptiile internationale... Nu v-am vazut atunci asa vehement pe forum, cand erau vanduti copii romani pt. favoruri politice.

>Problema e prea complexa ca sa fie dezbatuta aici in citeva rinduri dar nici eu nu pot fii de acord nici cu opinia ta si nici cu exemplele date care nu au legatura cu cele discutate.

Problema e doar relativ complexa si exemplele mele aveau legatura cu tema abordata de mine la inceput. Ca nu se inscriu in tiparele asteptarilor Dvs. este altceva.

>Faptul ca va simiti sau sunteti niste frustati nu inseamna ca automat aveti si dreptate.

Nu cred ca suntem mai frustrati decat romanii din Moldova, Bucovina si Basarabia. Observati Va rog, nu-i numesc pe acei oameni nici moldoveni, nici basarabei nici bucovineni si nu afirm ca sunt alta natie. Sunt romani. Si-s frustrati pe buna dreptate, ca s-au trezit acum moldoveni, cu o carte de istorie de toata minunea etc. Si nici separatisti si nationalisti nu-i numesc, pt. ca cer sa-si poata folosi limba, sa-si poata declara apartenenta si sa aiba invatamant in limba materna. E normal Domnule, insa nu e normal doar pt. ei ci in general e normal.

>Iar in final mi-as permite sa va dau acelasi sfat, sa mai mergeti si prin Romania prin alte orase, sate si ve-ti vedea ca lucrurile nu stau deloc cum le vedeti voi.

Am fost in destule locuri stimabile si un lucru se vede de la o posta: Ardealul si Banatul e deja la nivel mai inalt decat restul tarii (exceptie Capitala). De asta nu se vrea autonomia administrativa, ca ar fi jale in Moldova si Regat.
Insa poate mergeti si Dvs. prin secuime cum o fac in ultima vreme mii de turisti din Bucuresti. Daca ar fi chiar asa nasol, cred ca nu s-ar mai duce...

>Traiti in Romania si nu aveti dreptul s-o tratati in maniera care o faceti acum.

Constitutia tarii si drepturile omului ne dau dreptul sa avemi pareri si doleante. Daca sunt corecte sau nu, indreptatite sau nu se poate discuta civilizat, cu deschidere si dornita de a gasi o solutie satisfacatoare tuturor si cu argumente.
Si pana una alta, ungurii din Ro, sunt aproape 7% din populatia tarii. Acesti 7% aduc anual mii de turisti unguri in Romania (care merg in general in secuime, insa taxele colectate acolo de stat tot in visteria Romaniei ajung).
Romanii sunt in Romania aproape 89%. Aduc ei un numar de turisti proportional cu acest 89% fata de 7% ?

In plus, sa nu uitam, ca Revolutia a pornit la Timisoara (asta inainte s-o fure Ilici si s-o faca lovitura de stat) de la casa si persoana lui Tokes Laszlo, nu de la a lui Paunescu sau CV Tudor...
Si poate ne amintim si de multimea de tiruri cu ajutoare, venite si din Ungaria si care nu s-au dus doar in secuime sa dea paine si nici la sediul UDMR (care nici nu exista atunci) si nici n-au cerut legitimatie de maghiar la impartit.
Asa ca mai facem si noi ceva bun pt. tara.

>In rest numai bine si poate mai jucati si in alte seriale.

Acesta a fost ultimul meu raspuns, in continuare nu mai polemizez cu Dvs., deoarece observ ca nu puteti aduce sustinere si argumente fondate diverselor Dvs. afirmatii.

Noi sa fim sanatosi!

^spock^

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2006-10-02 05:17
Re: Santajul UDMR ? ete ....aia Marioara...samintza de portocala !

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2006-10-02 11:47
Re: Sposk de ce dezimformezi?

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 62.157.215...)
2006-10-02 14:05
Re: Sposk de ce dezimformezi?

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 87.165.90...)
2006-10-02 14:44
Re: Sposk de ce dezimformezi?

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2006-10-02 16:44
Re: Bumerang nu pricep..

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 71.72.209...)
2006-10-02 16:48
Re: Sposk de ce dezimformezi? Mai spock de ce minti?

Rollo din SUA (...@hotmail.com, IP: 68.114.16...)
2006-10-02 18:39
Stimabile.. UDMR

Stimabilu' o pauza .. sa din decenta ca ne-ai cam plictisit notiunea de " bun simt itispune ceva?" tot timpul cereti sifara jena, ar fi cazul sa va uitati in jur, le germani din Ro care sunt mult mai de bun simt.
Povestile cu Belgia nu astau in picioare aici .. dece? Trianonoul va doare dar nu se va mai intampla asa cum nici Nevada sau Texas nu va mai fi in componenta Mexicu-lui.
Limba materna puteti sa o vorbiti -desi ati putea sa o folositi mai cu bun simt" cam peunde va tuna pe chelie dar chetia cuautonomia.. are o data "foarte precisa" cand ofaca plopul pere si rachita micsunele" .
Acum va agitati pt de e un moment aparent prielnic dar nu va ia nimeni in seama si nici nu o sa va ia. Daca doriti un alt fel de UNgarie, ADIO dara vreti o viata decenta .. in Ro o aveti deja da pana una alta ciucu' mic. si sa nu ne mai dam intelectuali fini cand de fapt sam suturi sanatoase ...

Rollo din SUA (...@hotmail.com, IP: 68.114.16...)
2006-10-02 18:44
Re: Santajul UDMR

Spock,
Bati campii cu delicatete, indiferent daca ti se prezinta argumente logice o tot inverti si o sucesti ca sa iasa cum vrei tu..
Apropos despre hohdeutch , e dilaectul literar al limbii germane si unanim recunoscut, povestea ta scoala in dialectul./........ e o alt fas.

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.188...)
2006-10-02 20:14
Re: Santajul UDMR

La 2006-10-02 18:44:56, Rollo a scris:

> Spock,
> Bati campii cu delicatete, indiferent daca ti se prezinta argumente
> logice o tot inverti si o sucesti ca sa iasa cum vrei tu..
> Apropos despre hohdeutch , e dilaectul literar al limbii germane si
> unanim recunoscut, povestea ta scoala in dialectul./........ e o alt
> fas.
>
Invata sa citesti, te rog, sau roaga pe altcineva sa te ajute. Sau arata-mi unde am spus eu ca exista scoli cu predare in bavareza.

Doi la mana: se scrie Hochdeutsch si nu este un dialect, cum afirmi tu cel atotstiutor ci este limba literara.

Nu stiu zau, cine o tot invarteste...

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.188...)
2006-10-02 20:32
Re: Bumerang nu pricep..

La 2006-10-02 16:44:29, neamtu tiganu a scris:

> Spock, as sta cu placere cu tine de vorba,.. da bati cimpii... daca
> esti atit de motivat si informat te rog sa ne prezinti citeva date
> economice, cit PIB se produce in "tarile secuiesti" cit
> ajunge la Bucuresti, cit se foloseste local, care sunt cheltuielile
> de pensii, invatamint, sanitare locale. Io nu am date in acest sens
> da am impresia ca in Ro Bucurestiul este motorul, acolo se afla cele
> mai multe firme, banci, fabrici, nu prea-mi vine sa cred ca Odorhei
> produce cine stie ce.
>
> Da sunt gata sa-nvat, uimeste-ma cu date economice secuiesti,
> uimeste-ma cu cifre care sa dovedeasca exploatarea comunitatii
> secuiesti de catre Bucuresti.
>

Stimate domn, daca aveti nedumeriri nu aveti decat sa vi le lamuriti singur, poate inainte de a da cu parerea. Si daca tot va uitati prin bugete, faceti exercitiul de a va uita si in trecut, cand PSD guverna (artid al carei masa de alegatori principala e din Moldova si Regat si acolo aveam ei mai multi primari)
Iar daca Dvs. sunteti de acord sa se imparta bugetele dupa interese politice va priveste. Eu consider asa ceva daunator cetateanului.
Cu Bucuresti aveti perfecta dreptate si daca cititi cu atentie, o sa vedeti ca am afirmat asta in comentariile mele anterioare.

> PS NRW e in pragu falimentului, orasul Berlin e chiar cu doi pasi
> inainte, orasul liber Bremen e deja mort.. si?? Ce urmeaza?
> Ce-nseamna falimentul unui Land?
>
Asta inca nici nemtii nu stiu, o sa vedem.

plongeur.alpin (...@yahoo.fr, IP: 87.91.117...)
2006-10-02 20:50
Re: Santajul UDMR

^spock^ (, IP: 84.56.188...)
2006-10-02 21:01
Re: Sposk de ce dezimformezi? Mai spock de ce minti?

^spock^ (...@yahoo.de, IP: 84.56.188...)
2006-10-02 21:48
Re: Santajul UDMR

La 2006-10-02 20:50:11, plongeur.alpin a scris:

> Lasa pe bavarezi, fara grija, se descurca si la Berlin sau Hamburg cu
> lumba lor,

Tot asa, lasa-i nene si tu pe secui ca o se se descurce si ei cumva.

>dar poate ne poti spune cat da Ungaria romanilor de
> dincolo de Tisa (dinspre est spre vest luat)?

Mai mult decat Romania la amaratii din Moldova, Basarabia si Bucovina. Insa vad ca asta nu prea intereseaza...
E trist, ca pe tema asta s-au scrsi deja atatea iar la articolul despre Moldova si rusinoasa ei carte de istorie mai nimic.

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 91.89.42...)
2006-10-02 22:22
Re: Bumerang nu pricep..

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 91.89.42...)
2006-10-02 22:46
Re: Sposk de ce dezimformezi? Mai spock de ce minti? --Alo Paul, revino-ti!

Paule nu vorbi prostii ca te faci de ras!
Arunca o privire la :
http://www.cnp.ro/site/user/repository/173eb73d5500c38082a3.pdf#search=%22contributia%20la%20PIB%20pe%20judete%22
la pagina 6 si7!

PIB/loc > 6001 Euro - Zona Vest si Bucuresti
PIB/loc 5001 - 6000 Euro Zona Centru si Nord-Vest
PIB/loc 4001 - 5000 Euro Zona Sud-Vest, Sud si Sud-Est
PIB/loc < 4000^Euro Zona Nord-Est


La 2006-10-02 16:48:31, Paul din Ohio a scris:

> Sigur ca unele judete dau mai mult decit primesc, dar ceea ce tu uiti
> este ca orasul Bucuresti da cam doua treimi din bugetul de stat si
> primeste cam O ZECIME inapoi. Pe locul urmator este CONSTANTA.
> Urmeaza la mare distanta Prahova, Bacau, Bihor... Nu e cum crezi tu
> ca numai judetele ardelene "dau". Minti de STINGI si cu
> privire la banii care vin inapoi la judete. Dupa cum vezi cele mai
> darnice orase sint Bucuresti si Constanta, de departe. Citeste:
> http://www.hotnews.ro/articol_14810-Taxele-si-impozitele-din-cateva-orase-duc-in-spate-bugetul-Romaniei.htm
>
> P.S. Lasa propaganda. Nici nu vreau sa ma gindesc unde ar putea duce
> ura si minciuna unora ca tine daca ar avea putere.La 2006-10-02
> 14:44:21, ^spock^ a scris:
>


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00903 sec.