Ziua Logo
  16:03, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-20
Farimitza Lambru (...@yahoo.com, IP: 66.98.152...)
2005-12-20 09:12
Miruna,




Miruna, din cite te-am citit pina acum nu esti antisemita. Adica vreau sa spun ca *incerci* din greu sa fii impartiala in articolele dumitale. Cu toate ca nu poti sa fii nepartinitor intre leopard si caprioara, intre agresor si agresat, intre canibal si cel care urmeaza sa fie mincat. Singura maniera de a fi nepartinitor ar fi sa te lasi agresat, mincat, aruncat in aer in bucatele mici, mici. Ma rog, esti tinara, esti naiva, esti idealista. )

Dar sa revin. Ziceam ca nu cred ca esti antisemita. Cu toate astea, dai dovada de ignoranta in folosirea unor clisee/distorsionari care fac parte din recunoscutul arsenal al antisemitismului international. De exemplu: aberatia cu "antisemitismul" care cica ar trebui sa se refere si la Arabi, ca si ei sint "semiti" si deci anti-semitismul trebuie necesarmente sa cuprinda toti semitii.

Cumpara-ti si dumneata macar un dictionar care nu a fost scris de Sanda Marin. Ce spune dictionarul cel mai prestigios, Oxford? Ia sa vedem: "anti-semitism: Theory, action, or practice directed against the Jews. Hence anti-Semite, one who is hostile or opposed to the Jews". ASTA E TOT.

Ce spune Miriam Webster? "anti-semitism = hostility toward or discrimination against Jews as a religious, ethnic, or racial group". ASTA E TOT.

Ce spune "A Dictionary of World History" - care iti explica si prostioara cu arabii? <<anti-Semitism = hostility towards and discrimination against JEWISH PEOPLE (although there are other Semitic peoples, notably the Arabs, anti-Semitism is *only used to refer to prejudice against Jewish people*). In the late 19th and early 20th centuries it was strongly evident in France, Germany, Poland, Russia, and elsewhere, many Jewish emigrants fleeing from persecution or POGROMS in south-east Europe to Britain and the USA. After World War I early Nazi propaganda in Germany encouraged anti-Semitism, alleging Jewish responsibility for the nation's defeat. By 1933 Jewish persecution was active throughout the country. The ?final solution? which Hitler worked for was to be a HOLOCAUST or extermination of the entire Jewish race; some six million Jews were killed in CONCENTRATION CAMPS before the defeat of Nazism in 1945. Anti-Semitism was a strong feature of society within the former Soviet Union, especially after World War II. Anti-Semitism remains a problem in eastern Europe and in the former Soviet republics, although Jewish people are now allowed to emigrate from these countries. During the early 1990s in western Europe, especially in France and Germany, there was an increase in racist violence by neo-Nazi groups.>>

Ce iti spune A Dictionary of Contemporary World History ?

<<anti-Semitism Whilst Christian hostility towards Jews dates back to the first century, modern anti-Semitism denotes hostility towards the Jewish race or, more popularly, towards Jewish culture and traditions. Its origins go back to the 1870s, when earlier, sporadic outbreaks of anti-Jewish feelings became a permanent phenomenon in European society. In the writings of early anti-Semites, such as the German Wilhelm Marr or the Frenchman Ernest Renan, Jews were identified as a separate race, so that even if they converted to Christianity or assimilated to current cultural values they continued to be considered Jewish. Throughout history, Jews had been made the scapegoats for economic and other misfortunes, but in addition they became identified by conservative populists as the harbingers of progress, industrialization, and international capital, who destroyed the values and livelihoods of an idealized rural peasant society.>>

Dar gata cu citatele.

Acum sa-ti explic si de ce cuvintul are sensul pe care il are. (Stiu cum se face scoala in Romania, asa ca nu acuz pe nimeni ca si-a construit "cultura" din colectia almanahului Flacara si fituicile marxiste gratuite de pe internet.)

La data inventarii cuvintului (Germania, relativ tirziu in a doua jumatate a secolului XIX - prima referinta existenta dateaza din 1860), cuvintul reprezenta un eufemism, o perifraza ceva mai edulcorata, care sa reprezinte sensul de "ura impotriva evreilor", dar fara sa o spuna atit de violent. De asemenea termenul era o replica adresata conceptului de superioritate al rasei ariene, precum evidentiat in scrierile lui Ernest Renan. Pentru ca evreii erau singura populatie semitica cu oaresce pondere in Europa centrala si datorita popularitatii crescinde a dihotomiei proto-naziste "semit versus arian", cuvintul favorizat a folosit radacina "semit" ca un eufemism pentru "evreu". Nicind, nici atunci sau macar si decenii mai tirziu, s-a gindit cineva dintre cei care au folosit termenul la arabi, intr-un fel sau in altul.

Cuvintele au un sens dat de etimologia lor intentionata, de originea lor istorica si de uzajul lor, nu de literalismul cel mai grosier si mai rau intentionat.

Daca vrei sa faci teoria chibritului despre cum francezii cei rai nu vor sa-i lase pe inocentii "revolutionari" sa le arda, pentru inceput, masinile cu zecile de mii, be my guest, dar macar alege termenii corespunzatori, nu folosi sensuri inexistente ale unor cuvinte. Crede-ma, Miruna, dictionarele mentionate si multe altele exista, roaga-l pe dl. Rosca-Stanescu sa aloce ceva fonduri si pentru niste surse de referinta serioase. Esti simpatica in felul dumitale asa ca iti doresc in mod sincer succes !!





George-Felix (...@yahoo.com, IP: 132.195.96...)
2005-12-20 10:45
Re: Miruna,



La 2005-12-20 09:12:42, Farimitza Lambru a scris frumos si la obiect.

Miruna in sine este inofensiva, cine o citeste ori stie dinainte ca "fata are dreptate", si atunci ea nu mai are ce sa strice:)) sau are oarece cunostinte generale, si atunci Miruna iara este fara efect:)

Cred insa ca ea face parte dintr-un curent mai larg, care vorbeste de "religiile avraamice" (iudaism, crestinism si islam) care vede in arabi descendenti ai lui Avraam, care, ce mai tura vura, bate cumva in directia lui Guenon et co. Care plang de mila musulmanilor "asupriti" de evrei si crestini, care ard de nerabdara sa joace rolul de "impartiali" anti-occidentali.., DIntre ei se recruteaza militantii corectitudinii politice indreptata impotriva omului alb si crestin.
Ori acest curent nu mai este de neglijat. Cocheteaza cu el intelectuali de seama si avand un cuvant greu de spus in societate. cocheteaza cu el (incredibil) chiar si fete bisericesti (cel putin asa spune Besancon)


Felix



Seherezada (, IP: 81.242.224...)
2005-12-20 11:28
Re:Faramitza ,

... nu am mai raspuns demult la o postare de a ta, ... fiindca de la o anumita data, ... m-ai surprins cu un retorism agresiv pe care nu-l asociam cu tine inainte de acea data ...

... de data asta te consider <prea blind>, fiindca, ....

... spre deosebire de persoana pe care ai atacat-o atunci cu cuvinte extrem de aspre pentru o mama si nemeritate, avind in vedere lipsa ei de informare cu privire la subiect (sursa principala fiind marele istoric Eminescu) si franchetea cu care isi lanseaza toate gindurile care ii trec prin cap, indiferent de subiect (ca de aia ne e draga ..., sau cel putin mie),

... ziarista miruna este o persoana extrem de bine informata, are un limbaj fin si subtil, cu care isi calibreaza cu precizie gindurile si le lanseaza cu grija, allegro ma non troppo, ca nu cumva sa fie acuzata de aia sau ailalta, ... si, conform retzetei, mai cinta o mica oda (la care eu devin extrem de susceptibila, iar clopoteii fac lica-lica, Golane, esti pe-aici ? ..., deci insaileaza cu atza alba o mica oda celor pe care defapt ii defaimeaza, si abia dupa aia coase la masina ce are de spus.

Daca tu crezi ca dictionarele nu au fost consultate si pe fatza si pe dos,
spre a asigura o formulare beton a mesajului, ... apoi esti copil.


La 2005-12-20 09:12:42, Farimitza Lambru a scris:

>&nbsp;Miruna, din cite te-am citit pina acum nu esti antisemita. Adica vreau
>&nbsp;sa spun ca *incerci* din greu sa fii impartiala in articolele
>&nbsp;dumitale. Cu toate ca nu poti sa fii nepartinitor intre leopard si
>&nbsp;caprioara, intre agresor si agresat, intre canibal si cel care
>&nbsp;urmeaza sa fie mincat. Singura maniera de a fi nepartinitor ar fi sa
>&nbsp;te lasi agresat, mincat, aruncat in aer in bucatele mici, mici. Ma
>&nbsp;rog, esti tinara, esti naiva, esti idealista. )
>&nbsp;
>&nbsp;Dar sa revin. Ziceam ca nu cred ca esti antisemita. Cu toate astea,
>&nbsp;dai dovada de ignoranta in folosirea unor clisee/distorsionari care
>&nbsp;fac parte din recunoscutul arsenal al antisemitismului international.
>&nbsp;De exemplu: aberatia cu "antisemitismul" care cica ar trebui
>&nbsp;sa se refere si la Arabi, ca si ei sint "semiti" si deci
>&nbsp;anti-semitismul trebuie necesarmente sa cuprinda toti semitii.
>&nbsp;
>&nbsp;Cumpara-ti si dumneata macar un dictionar care nu a fost scris de
>&nbsp;Sanda Marin. Ce spune dictionarul cel mai prestigios, Oxford? Ia sa
>&nbsp;vedem: "anti-semitism: Theory, action, or practice directed
>&nbsp;against the Jews. Hence anti-Semite, one who is hostile or opposed to
>&nbsp;the Jews". ASTA E TOT.
>&nbsp;
>&nbsp;Dar gata cu citatele.
>&nbsp;
>&nbsp;Acum sa-ti explic si de ce cuvintul are sensul pe care il are. (Stiu
>&nbsp;cum se face scoala in Romania, asa ca nu acuz pe nimeni ca si-a
>&nbsp;construit "cultura" din colectia almanahului Flacara si
>&nbsp;fituicile marxiste gratuite de pe internet.)
>&nbsp;
>&nbsp;La data inventarii cuvintului (Germania, relativ tirziu in a doua
>&nbsp;jumatate a secolului XIX - prima referinta existenta dateaza din
>&nbsp;1860), cuvintul reprezenta un eufemism, o perifraza ceva mai
>&nbsp;edulcorata, care sa reprezinte sensul de "ura impotriva
>&nbsp;evreilor", dar fara sa o spuna atit de violent. De asemenea
>&nbsp;termenul era o replica adresata conceptului de superioritate al rasei
>&nbsp;ariene, precum evidentiat in scrierile lui Ernest Renan. Pentru ca
>&nbsp;evreii erau singura populatie semitica cu oaresce pondere in Europa
>&nbsp;centrala si datorita popularitatii crescinde a dihotomiei
>&nbsp;proto-naziste "semit versus arian", cuvintul favorizat a
>&nbsp;folosit radacina "semit" ca un eufemism pentru
>&nbsp;"evreu". Nicind, nici atunci sau macar si decenii mai
>&nbsp;tirziu, s-a gindit cineva dintre cei care au folosit termenul la
>&nbsp;arabi, intr-un fel sau in altul.
>&nbsp;
>&nbsp;Cuvintele au un sens dat de etimologia lor intentionata, de originea
>&nbsp;lor istorica si de uzajul lor, nu de literalismul cel mai grosier si
>&nbsp;mai rau intentionat.
>&nbsp;
>&nbsp;Daca vrei sa faci teoria chibritului despre cum francezii cei rai nu
>&nbsp;vor sa-i lase pe inocentii "revolutionari" sa le arda,
>&nbsp;pentru inceput, masinile cu zecile de mii, be my guest, dar macar
>&nbsp;alege termenii corespunzatori, nu folosi sensuri inexistente ale unor
>&nbsp;cuvinte. Crede-ma, Miruna, dictionarele mentionate si multe altele
>&nbsp;exista, roaga-l pe dl. Rosca-Stanescu sa aloce ceva fonduri si pentru
>&nbsp;niste surse de referinta serioase. Esti simpatica in felul dumitale
>&nbsp;asa ca iti doresc in mod sincer succes !!
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

Pinkie din Franta (...@voila.fr, IP: 84.100.231...)
2005-12-20 12:13
Re: Re:Faramitza ,





Mare istoric, poate poti sa-mi spui mie
care habar nu am:

1) ce e cu acest razboi in afara ONU ???

2) de ce a fost atacat Irakul care nu avea nici o legatura
cu talibanii si nu Arabia Saudita care A FINANTAT SI
ORGANIZAT 11/9 ???

3) de ce plaseaza administratia Bush IN AFARA LEGII
ATIT PE PLAN INTERNATIONAL CIT SI INTERN ???
Nu vor TPI, nu ancheteteaza detinutii acasa
(nici nu le recunosc statututl de prizonieri
de razboi), asculta telefoanele americanilor,
etc, etc, etc....
PINA CIND CREDETI CA LE VA MERGE ???

4) cum puteti sa va pretindeti oameni inteligenti
sustin&icirc;nd acest shir de ILEGALITATI ???

5) voi sunteti gelosi ca &icirc;n Romania va suflau
arabetii cele mai mishto gagici, si vreti sa-i
friga acu' Bush pe toti cu napalm.
Vai de capu' vostru !



a 2005-12-20 11:28:45, Seherezada a scris:

>&nbsp;... nu am mai raspuns demult la o postare de a ta, ... fiindca de la o
>&nbsp;anumita data, ... m-ai surprins cu un retorism agresiv pe care nu-l
>&nbsp;asociam cu tine inainte de acea data ...
>&nbsp;
>&nbsp;... de data asta te consider <prea blind>, fiindca, ....
>&nbsp;
>&nbsp;... spre deosebire de persoana pe care ai atacat-o atunci cu cuvinte
>&nbsp;extrem de aspre pentru o mama si nemeritate, avind in vedere lipsa ei
>&nbsp;de informare cu privire la subiect (sursa principala fiind marele
>&nbsp;istoric Eminescu) si franchetea cu care isi lanseaza toate gindurile
>&nbsp;care ii trec prin cap, indiferent de subiect (ca de aia ne e draga
>&nbsp;..., sau cel putin mie),
>&nbsp;
>&nbsp;... ziarista miruna este o persoana extrem de bine informata, are un
>&nbsp;limbaj fin si subtil, cu care isi calibreaza cu precizie gindurile si
>&nbsp;le lanseaza cu grija, allegro ma non troppo, ca nu cumva sa fie
>&nbsp;acuzata de aia sau ailalta, ... si, conform retzetei, mai cinta o
>&nbsp;mica oda (la care eu devin extrem de susceptibila, iar clopoteii fac
>&nbsp;lica-lica, Golane, esti pe-aici ? ..., deci insaileaza cu atza alba
>&nbsp;o mica oda celor pe care defapt ii defaimeaza, si abia dupa aia coase
>&nbsp;la masina ce are de spus.
>&nbsp;
>&nbsp;Daca tu crezi ca dictionarele nu au fost consultate si pe fatza si pe
>&nbsp;dos,
>&nbsp;spre a asigura o formulare beton a mesajului, ... apoi esti copil.
>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-12-20 09:12:42, Farimitza Lambru a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Miruna, din cite te-am citit pina acum nu esti antisemita. Adica vreau
>&nbsp;>&nbsp;sa spun ca *incerci* din greu sa fii impartiala in articolele
>&nbsp;>&nbsp;dumitale. Cu toate ca nu poti sa fii nepartinitor intre leopard si
>&nbsp;>&nbsp;caprioara, intre agresor si agresat, intre canibal si cel care
>&nbsp;>&nbsp;urmeaza sa fie mincat. Singura maniera de a fi nepartinitor ar fi sa
>&nbsp;>&nbsp;te lasi agresat, mincat, aruncat in aer in bucatele mici, mici. Ma
>&nbsp;>&nbsp;rog, esti tinara, esti naiva, esti idealista. )
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Dar sa revin. Ziceam ca nu cred ca esti antisemita. Cu toate astea,
>&nbsp;>&nbsp;dai dovada de ignoranta in folosirea unor clisee/distorsionari care
>&nbsp;>&nbsp;fac parte din recunoscutul arsenal al antisemitismului international.
>&nbsp;>&nbsp;De exemplu: aberatia cu "antisemitismul" care cica ar trebui
>&nbsp;>&nbsp;sa se refere si la Arabi, ca si ei sint "semiti" si deci
>&nbsp;>&nbsp;anti-semitismul trebuie necesarmente sa cuprinda toti semitii.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Cumpara-ti si dumneata macar un dictionar care nu a fost scris de
>&nbsp;>&nbsp;Sanda Marin. Ce spune dictionarul cel mai prestigios, Oxford? Ia sa
>&nbsp;>&nbsp;vedem: "anti-semitism: Theory, action, or practice directed
>&nbsp;>&nbsp;against the Jews. Hence anti-Semite, one who is hostile or opposed to
>&nbsp;>&nbsp;the Jews". ASTA E TOT.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Dar gata cu citatele.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Acum sa-ti explic si de ce cuvintul are sensul pe care il are. (Stiu
>&nbsp;>&nbsp;cum se face scoala in Romania, asa ca nu acuz pe nimeni ca si-a
>&nbsp;>&nbsp;construit "cultura" din colectia almanahului Flacara si
>&nbsp;>&nbsp;fituicile marxiste gratuite de pe internet.)
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;La data inventarii cuvintului (Germania, relativ tirziu in a doua
>&nbsp;>&nbsp;jumatate a secolului XIX - prima referinta existenta dateaza din
>&nbsp;>&nbsp;1860), cuvintul reprezenta un eufemism, o perifraza ceva mai
>&nbsp;>&nbsp;edulcorata, care sa reprezinte sensul de "ura impotriva
>&nbsp;>&nbsp;evreilor", dar fara sa o spuna atit de violent. De asemenea
>&nbsp;>&nbsp;termenul era o replica adresata conceptului de superioritate al rasei
>&nbsp;>&nbsp;ariene, precum evidentiat in scrierile lui Ernest Renan. Pentru ca
>&nbsp;>&nbsp;evreii erau singura populatie semitica cu oaresce pondere in Europa
>&nbsp;>&nbsp;centrala si datorita popularitatii crescinde a dihotomiei
>&nbsp;>&nbsp;proto-naziste "semit versus arian", cuvintul favorizat a
>&nbsp;>&nbsp;folosit radacina "semit" ca un eufemism pentru
>&nbsp;>&nbsp;"evreu". Nicind, nici atunci sau macar si decenii mai
>&nbsp;>&nbsp;tirziu, s-a gindit cineva dintre cei care au folosit termenul la
>&nbsp;>&nbsp;arabi, intr-un fel sau in altul.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Cuvintele au un sens dat de etimologia lor intentionata, de originea
>&nbsp;>&nbsp;lor istorica si de uzajul lor, nu de literalismul cel mai grosier si
>&nbsp;>&nbsp;mai rau intentionat.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Daca vrei sa faci teoria chibritului despre cum francezii cei rai nu
>&nbsp;>&nbsp;vor sa-i lase pe inocentii "revolutionari" sa le arda,
>&nbsp;>&nbsp;pentru inceput, masinile cu zecile de mii, be my guest, dar macar
>&nbsp;>&nbsp;alege termenii corespunzatori, nu folosi sensuri inexistente ale unor
>&nbsp;>&nbsp;cuvinte. Crede-ma, Miruna, dictionarele mentionate si multe altele
>&nbsp;>&nbsp;exista, roaga-l pe dl. Rosca-Stanescu sa aloce ceva fonduri si pentru
>&nbsp;>&nbsp;niste surse de referinta serioase. Esti simpatica in felul dumitale
>&nbsp;>&nbsp;asa ca iti doresc in mod sincer succes !!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

Nocturnus din Germania (...@netcologne.de, IP: 84.44.213...)
2005-12-20 12:15
Lasati, va rog, referirile la scoala

Stimate domn, aveti libertatea, evident, sa va spuneti parerile si sa aduceti citatele pe care le doriti (desi e clar pentru toata lumea ce a vrut sa spuna autoarea articolului, vorbind de "semiti"); v-as sugera insa, sa renuntati la epitetele jignitoare la adresa scolii din Romania .... ca unul ce traiesc in Occidentul in fata caruia se mai ploconesc - nediferentiat - destui romani, (e adevarat din fericire mai putin ca inainte) v-as invita sa comparati "scoala" de aici (intr-adevar numai in ghilimele poate fi pusa!) cu cea din Romania ....

Au bon entendeur salut!

Alex. T. (Germania)

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2005-12-20 13:05
cica " allegro ma non troppo"

si tu tropaiesti, ca de obicei - citeste-i cu atentie postarile lui Faramitza, te pune-n buzunar, oricand !!!


La 2005-12-20 11:28:45, Seherezada a scris:

>&nbsp;... nu am mai raspuns demult la o postare de a ta, ... fiindca de la o
>&nbsp;anumita data, ... m-ai surprins cu un retorism agresiv pe care nu-l
>&nbsp;asociam cu tine inainte de acea data ...
>&nbsp;
>&nbsp;... de data asta te consider <prea blind>, fiindca, ....
>&nbsp;
>&nbsp;... spre deosebire de persoana pe care ai atacat-o atunci cu cuvinte
>&nbsp;extrem de aspre pentru o mama si nemeritate, avind in vedere lipsa ei
>&nbsp;de informare cu privire la subiect (sursa principala fiind marele
>&nbsp;istoric Eminescu) si franchetea cu care isi lanseaza toate gindurile
>&nbsp;care ii trec prin cap, indiferent de subiect (ca de aia ne e draga
>&nbsp;..., sau cel putin mie),

iar mahalagisme...
>&nbsp;
>&nbsp;... ziarista miruna este o persoana extrem de bine informata, are un
>&nbsp;limbaj fin si subtil, cu care isi calibreaza cu precizie gindurile si
>&nbsp;le lanseaza cu grija,

allegro ma non troppo,

-----------------------------------------------------------------------------------------------&nbsp;
>&nbsp;La 2005-12-20 09:12:42, Farimitza Lambru a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Miruna, din cite te-am citit pina acum nu esti antisemita. Adica vreau
>&nbsp;>&nbsp;sa spun ca *incerci* din greu sa fii impartiala in articolele
>&nbsp;>&nbsp;dumitale. Cu toate ca nu poti sa fii nepartinitor intre leopard si
>&nbsp;>&nbsp;caprioara, intre agresor si agresat, intre canibal si cel care
>&nbsp;>&nbsp;urmeaza sa fie mincat. Singura maniera de a fi nepartinitor ar fi sa
>&nbsp;>&nbsp;te lasi agresat, mincat, aruncat in aer in bucatele mici, mici. Ma
>&nbsp;>&nbsp;rog, esti tinara, esti naiva, esti idealista. )
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Dar sa revin. Ziceam ca nu cred ca esti antisemita. Cu toate astea,
>&nbsp;>&nbsp;dai dovada de ignoranta in folosirea unor clisee/distorsionari care
>&nbsp;>&nbsp;fac parte din recunoscutul arsenal al antisemitismului international.
>&nbsp;>&nbsp;De exemplu: aberatia cu "antisemitismul" care cica ar trebui
>&nbsp;>&nbsp;sa se refere si la Arabi, ca si ei sint "semiti" si deci
>&nbsp;>&nbsp;anti-semitismul trebuie necesarmente sa cuprinda toti semitii.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Cumpara-ti si dumneata macar un dictionar care nu a fost scris de
>&nbsp;>&nbsp;Sanda Marin. Ce spune dictionarul cel mai prestigios, Oxford? Ia sa
>&nbsp;>&nbsp;vedem: "anti-semitism: Theory, action, or practice directed
>&nbsp;>&nbsp;against the Jews. Hence anti-Semite, one who is hostile or opposed to
>&nbsp;>&nbsp;the Jews". ASTA E TOT.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Dar gata cu citatele.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Acum sa-ti explic si de ce cuvintul are sensul pe care il are. (Stiu
>&nbsp;>&nbsp;cum se face scoala in Romania, asa ca nu acuz pe nimeni ca si-a
>&nbsp;>&nbsp;construit "cultura" din colectia almanahului Flacara si
>&nbsp;>&nbsp;fituicile marxiste gratuite de pe internet.)
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;La data inventarii cuvintului (Germania, relativ tirziu in a doua
>&nbsp;>&nbsp;jumatate a secolului XIX - prima referinta existenta dateaza din
>&nbsp;>&nbsp;1860), cuvintul reprezenta un eufemism, o perifraza ceva mai
>&nbsp;>&nbsp;edulcorata, care sa reprezinte sensul de "ura impotriva
>&nbsp;>&nbsp;evreilor", dar fara sa o spuna atit de violent. De asemenea
>&nbsp;>&nbsp;termenul era o replica adresata conceptului de superioritate al rasei
>&nbsp;>&nbsp;ariene, precum evidentiat in scrierile lui Ernest Renan. Pentru ca
>&nbsp;>&nbsp;evreii erau singura populatie semitica cu oaresce pondere in Europa
>&nbsp;>&nbsp;centrala si datorita popularitatii crescinde a dihotomiei
>&nbsp;>&nbsp;proto-naziste "semit versus arian", cuvintul favorizat a
>&nbsp;>&nbsp;folosit radacina "semit" ca un eufemism pentru
>&nbsp;>&nbsp;"evreu". Nicind, nici atunci sau macar si decenii mai
>&nbsp;>&nbsp;tirziu, s-a gindit cineva dintre cei care au folosit termenul la
>&nbsp;>&nbsp;arabi, intr-un fel sau in altul.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Cuvintele au un sens dat de etimologia lor intentionata, de originea
>&nbsp;>&nbsp;lor istorica si de uzajul lor, nu de literalismul cel mai grosier si
>&nbsp;>&nbsp;mai rau intentionat.
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;Daca vrei sa faci teoria chibritului despre cum francezii cei rai nu
>&nbsp;>&nbsp;vor sa-i lase pe inocentii "revolutionari" sa le arda,
>&nbsp;>&nbsp;pentru inceput, masinile cu zecile de mii, be my guest, dar macar
>&nbsp;>&nbsp;alege termenii corespunzatori, nu folosi sensuri inexistente ale unor
>&nbsp;>&nbsp;cuvinte. Crede-ma, Miruna, dictionarele mentionate si multe altele
>&nbsp;>&nbsp;exista, roaga-l pe dl. Rosca-Stanescu sa aloce ceva fonduri si pentru
>&nbsp;>&nbsp;niste surse de referinta serioase. Esti simpatica in felul dumitale
>&nbsp;>&nbsp;asa ca iti doresc in mod sincer succes !!
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;
>&nbsp;

progitmo din None of Your Business (...@yahoo.com, IP: 209.190.4...)
2005-12-20 13:14
Te pretinzi fosta gagica mishto? Re: Re:Faramitza ,

Arab ai vrut, arab ai gasit, ba te-a mai si dus sa traiesti la Paris.
Vai de tine si de cum ai esuat in cine stie ce mahala magrebiana

La 2005-12-20 12:13:18, Pinkie a scris:

>&nbsp;5) voi sunteti gelosi ca &icirc;n Romania va suflau
>&nbsp;arabetii cele mai mishto gagici, si vreti sa-i
>&nbsp;friga acu' Bush pe toti cu napalm.
>&nbsp;Vai de capu' vostru !

Pinkie din Franta (...@voila.fr, IP: 84.100.231...)
2005-12-20 13:24
Te pretinzi fosta gagica mishto?



Damigeana, gata, e ora 12
si ti-ai si facut deja plinul ???

Nu am avut niciodata vreun prieten
arab nici in Romania , nici aici.

C&icirc;t despre decaderea mea,
nu-mi dau nici unghia de la degetul cel
mic pe tine.

C&icirc;nta la alta masa.

La 2005-12-20 13:14:43, progitmo a scris:

>&nbsp;Arab ai vrut, arab ai gasit, ba te-a mai si dus sa traiesti la Paris.
>&nbsp;Vai de tine si de cum ai esuat in cine stie ce mahala magrebiana
>&nbsp;
>&nbsp;La 2005-12-20 12:13:18, Pinkie a scris:
>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;5) voi sunteti gelosi ca &icirc;n Romania va suflau
>&nbsp;>&nbsp;arabetii cele mai mishto gagici, si vreti sa-i
>&nbsp;>&nbsp;friga acu' Bush pe toti cu napalm.
>&nbsp;>&nbsp;Vai de capu' vostru !
>&nbsp;
>&nbsp;

Seherezada (...@yahoo.com, IP: 81.242.224...)
2005-12-20 13:31
Re:ca de obicei, ai priceput o <coacaza> ... cica " allegro ma non troppo"


La 2005-12-20 13:05:20, Oriana a scris:

>&nbsp;si tu tropaiesti, ca de obicei - citeste-i cu atentie postarile lui
>&nbsp;Faramitza, te pune-n buzunar, oricand !!!

> iar mahalagisme...
======
... nu numai pe mine, dar si pe tine,
sunt convinsa ca el va pricepe mesajul meu ...
pe tine te orbeste ura (in cel mai bun caz) ...


si acum citate ... de double-standard ...
La 2005-12-17 03:07:57, Oriana a scris:
<<fii amabila si scuteste-ma de comentarii ad personam, ....>>


progitmo din None of Your Business (...@yahoo.com, IP: 209.190.4...)
2005-12-20 13:39
Apreciez faptul ca macar esti onesta Re: Te pretinzi fosta gagica mishto?

Buun, nu ai fost niciodata gagica mishto. Poate, in compensatie, esti inteligenta, dar nu observ.
Stai calma ca nu sint obsesia ta "Damigeana".

2005-12-20 13:24:03, Pinkie a scris:
&nbsp;
>&nbsp;Damigeana, gata, e ora 12
>&nbsp;si ti-ai si facut deja plinul ???
>&nbsp;
>&nbsp;Nu am avut niciodata vreun prieten
>&nbsp;arab nici in Romania , nici aici.

>&nbsp;>&nbsp;La 2005-12-20 12:13:18, Pinkie a scris:
>&nbsp;>&nbsp;
>&nbsp;>&nbsp;>&nbsp;5) voi sunteti gelosi ca &icirc;n Romania va suflau
>&nbsp;>&nbsp;>&nbsp;arabetii cele mai mishto gagici


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00922 sec.