Ziua Logo
  15:59, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2005-08-20
Ratza (...@rol.ro, IP: 82.76.32...)
2005-08-21 19:33
Adesea cei ce conduc tarile trec peste rivalitati in scopuri strategice!

Sunt adevaratele observatiile despre persi si arabi, ca si referirile istorice sau la nivelul sentimentelor adverse dintre cele doua popoare, dar exista interese economice care permit aliante acolo unde nu se asteapta nimeni.
Palestinieinii au fost folositi pentru a alimenta conflictul cu Israelul si de aici cu SUA, pentru ca la mijloc este dominatia pietei petrolului.
Modelul pietei mondiale a petrolului construit pe structura de consum americana a permis acumularea unei forte financiare in lumea musulmana care isi cere acum drepturile fata de SUA si fata de occident.
Antimericanismul actual nu este intamplator si se bazeza pe forte financiare considerabile ce traverseaza continente, tari si civilizatii diderite.
In jocul pentru acapararea unei parti din puterea lumii sunt scoase la bataie credinta si diferentele intre civilizatii, dar singurii conducatori care asigura cetatenilor o viata civilizata si prospera sunt cei occidentali.
Fara a cauta perfectiunea, cred ca retragerea din Irak inainte ca poporul irakian sa fie capabil sa-si apere viata libera ar fi o lovitura data intentiilor de echilibru in regiune si ar instaura haosul razboiului civil.
Daca invadarea Irakului a fost pentru toata lumea o interventie prost motivata, abandonarea acestui popor intr-un razboi civil singeros ar fi o crima mai mare decat liberul arbitru al exercitarii fortei de agresiune.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00661 sec.