Ziua Logo
  18:55, sambata, 20 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-12-11

Comentarii: 191, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-12-10 21:30:36

Compromiterea ideei de capitalism.

Compromiterea ideei de capitalism.
Prin formarea noului guvern asistam de fapt la compromiterea ideii de capitalism in Romania si acest lucru din cauza cedarii ideologice a unui partid de dreapta care teoretic ar trebui sa fi fost motorul unei constructii sociale capitaliste.In loc de aceasta am avut de a face cu politicieni verosi,cu un sistem oligarhic si cu un amatorism politic.
Acei care astazi critica PD-L pentru ca a esuat in formarea unui pol de dreapta reala sa se uite la partenerii liberali care au refuzat formarea acestui pol si cu aceiasi slugarnicie au ceruit lui Iliescu si Hrebeniuc(mari iubitori de capitalism) sa-i mai lase la consucere,ca,nu asa conduc bine,au dublat salariile si pensiile si lupta,daca nu pentru capitalism atunci pentru demagogicul tel,o romamnie libera si prospera.Curat Caragiale,pentru ca tot romanul sa prospere si noua sa ne mearga bine.

Pana la venirea la putere a PNL(2005) romanii traiau o mare speranta,motiv pentru care nu se impotriveau capitalismului(daca excludem totusi o mica proportie de nostalgici)
Capitalismul este un sistem economic si social bazat pe proprietatea privata a mijloacelor de productie si de schimburi libere de produse si idei.
Forta motrica a sistemului capitalist este profitul,initiativa privata,concurenta,in contrast cu societatea socialismului real care nu putea oferi decat elanul muncitoresc si centralizarea si conducerea centralizata a societatii
Din pacate,partea vizibila a capitalismului romanesc,atat inainte de 2005,cat si dupa a constat in : coruptia, sistemul juridic si administrativ corupt, formarea unui complex politico-economic sub forma unui sistem oligarhic care ucide tocmai principiile de baza ale capitalismului.
Acest fenomen,a fost numit in Romania, - fenomenul de capitalismului salbatic -a carui sfarsit nu se poate inca intrevedea,gratie sistemului oligarhic instituit de catre acele partide care s-au autointitulat partide de dreapta.
Din pacate,in acest context concluzia ca democratia=capitalism risca sa cada in derizoriu,iar aparitia opozitiei fata de capitalismul grupurilor oligarhic a declansat deja contestatii acerbe.
Aici nu trebuie implicata mentalitatea romanilor care au trait 45 ani sub comunism,cat mai ales maniera de tranzitie din Romania,care a permis clasei politice un adevarat jaf al economiei nationale.
Chiar neo-liberalismul este tot mai mult contestat,practica atestand ca numerosi neoliberali, si mai ales la noi, tind spre dictaura si uneori (cazul Patriciu) chiar spre un totalitarism de stanga prin colaborare si stimulare a PSD.
Societatea romaneasca a fost martora falimentarilor provocate a societatilor economice(declansate chiar de directorii lor),SRL-urile capusa, cind numeroase suprafete de pamint si constructii au fost luate cu japca de catre imbogatitii de peste noapte, cind privatizarile nu au fost facute la vedere,desi avem o lege a licitatiilor publice,cand s-a realizat ca si investitorii straini sunt autorii unor tunuri, nu a fost gru a identifica jaful cu politica de dreapta,capitalista si coruptia ca maniera admisa de grupurile oligarhice de a face tipul lor de economie de piata.
Acest lucru cu atat mai mult cu cat aici au fost implicati oameni politici de prima marime,partide considerate istorice (vezi cazul PNL),care au sfidat legea pentru a se imbogati,in fata unei impotente sociale si juridice.
Exemple de smecherii, gen oligarhul sef din PNL dar si din PSD care s-au imbogatit din contracte grele facute cu statul.
Sub regimul oligarhic, marii "ingineri financiari" (adica escroci), cu sau fara staif politic, dar intotdeauna sustinuti politic, isi vor vedea nestingheriti de lucrul lor murdar.
Aceasta a dus la impresia ca numai fraierii nu se pot imbogati,in timp ce ziaristii personali ai oligarhilor prezentau succesul acestora drept un miracol al liberalismului si capitalismului.
In acest fel,mai ales dupa institutionalizarea sistemului oligarhic(in partide de dreapta sau stanga) au aparut ca un fenomen normal si nerusinat patroni fara lege,intreprinderi fara lege,politicieni fara lege.
Trebuie sa citez totusi pe un ideolog socialist:voi oligarhilor,prin ceea ce faceti,ati introdus imoralitatea in popor.
Caci oamenii vor vedea acum greseala dar nu vor vedea pedeapsa si vor vedea pedeapsa acolo unde nu este greseala.
Aceasta este influenta de neigena sociala a oligarhilor.
Orbirea actuala a intelectualitatii pretins liberale,mai ales ziaristii, seamana foarte mult cu orbirea intelectualitatii stangiste din anii '30-'50... din judecatile lor dispar probleme fundamentale ale unei societati democrate cum ar fi-drepturile omului,injustitia la toate nivelurile,coruptia,inegalitatea de sanse (doar 1% din copii de la sate pot face liceul)-.
A identifica in prezent sistemul democratic cu capitalismul grupurilor oligarhice in Romania este o mare greseala.
Politicianul de dreapta sau de stanga apare ca un individ veros,un afacerist necinstit iar cei care au saracit in sistemul oligarhic,si de fapt marea majoritate a poporului ,pun semn de egalitate intre politica si necinste(cititi sondajele de opinie publica).
Daca acest sistem oligarhic va persista increderea intr-un viitor capitalist,in care sa se poata trai decent va dispare.
Daca schimbarea comunismului din Romania inseamna doar o minoritate de imbogatiti si o majoritate de saraci ,nostalgicii si extremistii vor avea terenul pregatit.
Intr-o asemenea stare este fireasca reactia multor oameni de a se intreba: la ce bun capitalismul,la ce bun partide ca PNL care se declara ca duc tara spre capitalism?
De aceea mi se pare ca nu este o cerinta retorica asanarea morala a clasei politice,cale pe care s-au indreptat reformatorii din PNL,si a carui succes pare fulminant (peste 10 judete cu comitete de initiativa in mai putin de 10 zile).
Continuarea fugii politicienilor nostri numai dupa putere si proprie capatuiala configureaza la orizont un mare pericol.
Asa cum sublinia un autor,romanii nu sint potrivnici capitalismului, ci resping doar fata murdara a unui capitalism autohton, pe care politicienii l-au machiat dupa placul lor si nu dupa interesele populatiei tarii.


.Sobru.
2008-12-10 21:37:06

sa vina Ceausescu

Ce mizerii, ce otrepe de "ziaristi", ce taraturi!
Aceleasi gunoaie umane, dintotdeuna, de care ti-era scarba pana la greata, de pe vremea impuscatului.
Au crapat unii, se nasc altii.

O sa vina poate cineva, sa-ti puna si tie un sul de hartie igienica pe birou!

gili
2008-12-10 21:45:01

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

Adica ce , la o adica Ba'secu nu poate sa faca fatza ?
Fatza ... de Ceausescu vreau sa zic ...

Alex.Pandrea
2008-12-10 21:48:51

Un formator de opinie:Horia MIHALCESCU

Niciodata minciuna nu va domina lumea caci iata oameni ca acest mare ziarist
Horia MIHALCESCU stie sa argumenteze adevarul si sa arunce in derizoriu pe latraii plini de ura.

Ura nu a creat niciodata valoare in societate,
iata,adica PD-L si PSD refac FSN.
dar se uita ca 2 ani au condus tara PNL si PSD.Iata ca tariceanu si azi plange ca a ratat indicatia lui Patriciu,ori cu PSD ori in opozitie.
Adica dece PSD+PDL=FSN si PNL+PSD nu este FSN.

Stramba logica,ceea ce este rau pentru unii este bun cand o fac altii.

Autorul aduce multiple exemple de la Dl.Roman(parinte al FSN),azi liberal,la prietenia si relatia fiu-parinte intre tariceanu si Iliescu.Dar dl.Melescanu nu a trecut prin FSN.
Si apoi cand a fost FES-enist dl.Stiolojan cand era presedintele PNL sau acuma.

Daca vrei sa spui ca te folosesti de logica, argumentele de acelasi fel duc la concluzii de acelasi fel.

PD-L la disperare,din prima clipa dupa alegeri a cerut PNL sa formeze impreuna un guvern al dreptei.
Ce a raspuns PNL:pai ma faceti prim-ministru si aplicati programul PNL de guvernare si facem pol de dreapta.

Oare tariceanu se crede in tara prostilor in care 18% este mai mare ca 35%.

Eu cred ca liberalii trebuie sa raspunda in fata istoriei.Deja filialele PNL incep sa se miste din cauza lipsei de democratie.Oare doar gospodina Norica si cei cativa decid in PNL si nu si filialele.
Adica in PSD decid peste 50 de reprezentanti ai partidului,inclusiv din teritoroiu ia inteligenta mare a juntei PNL nu are necoie de democratie.

Restul este tacere si latrare pe la emisiuni TV.

.Sobru.
2008-12-10 21:49:30

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

Tara de cacat, cu oameni de cacat. Asta e.
Fara aceste gunoaie, unele cui pretentii de intelectuali, un Ceausescu, un Basescu, n-ar fi reusit niciodata. Astfel de nulitati, de carpe, aduc la putere asemenea analfabeti si le sufla in panze.

.Sobru.
2008-12-10 21:51:51

Re: Un formator de opinie:Horia MIHALCESCU

Cum a ratat Tariceanu indicatia lui Patriciu, daca a ramas in opozitie? Nu vedeti cat de cretini sinteti? Cum va balbaiti la firecare fraza, cum nu mai stiti cum s-o suciti, s-o intoarceti?

gili
2008-12-10 22:09:14

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

La 2008-12-10 21:49:30, .Sobru. a scris:

> Tara de cacat, cu oameni de cacat. Asta e.
> Fara aceste gunoaie, unele cui pretentii de intelectuali, un
> Ceausescu, un Basescu, n-ar fi reusit niciodata. Astfel de nulitati,
> de carpe, aduc la putere asemenea analfabeti si le sufla in panze.
>
Sobrule , acuma raul s-a intimplat .
Ar trebui sa intelegi ca vina nu-i numai a lui Ba'secu si a celor care merg la vot precum chiorii .
Plus de asta pe Ba'secu si ai lui nu ai cum sa-i schimbi , trebuie pornit de la faptul ca asta ie un "dat" al problemei .
Daca vreau sa schimb rezultatul problemei , sa obtin un rezultt favorabil mie , trebuie sa ma schimb eu , Ba'secu nu se va schimba .

.Sobru.
2008-12-10 22:11:09

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

Vii cu filozofia asta dupa ce n-ai votat...

Europeanul
2008-12-10 22:34:51

Re: Compromiterea ideei de capitalism.


Aliante de guvernare formate din partide de (centru) dreapta si stinga exista de mult in Europa...
La 2008-12-10 21:30:36, Alex.Pandrea a scris:

> Compromiterea ideei de capitalism.
> Prin formarea noului guvern asistam de fapt la compromiterea ideii de
> capitalism in Romania si acest lucru din cauza cedarii ideologice a
> unui partid de dreapta care teoretic ar trebui sa fi fost motorul
> unei constructii sociale capitaliste.In loc de aceasta am avut de a
> face cu politicieni verosi,cu un sistem oligarhic si cu un amatorism
> politic.
> Acei care astazi critica PD-L pentru ca a esuat in formarea unui pol
> de dreapta reala sa se uite la partenerii liberali care au refuzat
> formarea acestui pol si cu aceiasi slugarnicie au ceruit lui Iliescu
> si Hrebeniuc(mari iubitori de capitalism) sa-i mai lase la
> consucere,ca,nu asa conduc bine,au dublat salariile si pensiile si
> lupta,daca nu pentru capitalism atunci pentru demagogicul tel,o
> romamnie libera si prospera.Curat Caragiale,pentru ca tot romanul sa
> prospere si noua sa ne mearga bine.
>
> Pana la venirea la putere a PNL(2005) romanii traiau o mare
> speranta,motiv pentru care nu se impotriveau capitalismului(daca
> excludem totusi o mica proportie de nostalgici)
> Capitalismul este un sistem economic si social bazat pe proprietatea
> privata a mijloacelor de productie si de schimburi libere de produse
> si idei.
> Forta motrica a sistemului capitalist este profitul,initiativa
> privata,concurenta,in contrast cu societatea socialismului real care
> nu putea oferi decat elanul muncitoresc si centralizarea si
> conducerea centralizata a societatii
> Din pacate,partea vizibila a capitalismului romanesc,atat inainte de
> 2005,cat si dupa a constat in : coruptia, sistemul juridic si
> administrativ corupt, formarea unui complex politico-economic sub
> forma unui sistem oligarhic care ucide tocmai principiile de baza ale
> capitalismului.
> Acest fenomen,a fost numit in Romania, - fenomenul de capitalismului
> salbatic -a carui sfarsit nu se poate inca intrevedea,gratie
> sistemului oligarhic instituit de catre acele partide care s-au
> autointitulat partide de dreapta.
> Din pacate,in acest context concluzia ca democratia=capitalism risca
> sa cada in derizoriu,iar aparitia opozitiei fata de capitalismul
> grupurilor oligarhic a declansat deja contestatii acerbe.
> Aici nu trebuie implicata mentalitatea romanilor care au trait 45 ani
> sub comunism,cat mai ales maniera de tranzitie din Romania,care a
> permis clasei politice un adevarat jaf al economiei nationale.
> Chiar neo-liberalismul este tot mai mult contestat,practica atestand
> ca numerosi neoliberali, si mai ales la noi, tind spre dictaura si
> uneori (cazul Patriciu) chiar spre un totalitarism de stanga prin
> colaborare si stimulare a PSD.
> Societatea romaneasca a fost martora falimentarilor provocate a
> societatilor economice(declansate chiar de directorii lor),SRL-urile
> capusa, cind numeroase suprafete de pamint si constructii au fost
> luate cu japca de catre imbogatitii de peste noapte, cind
> privatizarile nu au fost facute la vedere,desi avem o lege a
> licitatiilor publice,cand s-a realizat ca si investitorii straini
> sunt autorii unor tunuri, nu a fost gru a identifica jaful cu
> politica de dreapta,capitalista si coruptia ca maniera admisa de
> grupurile oligarhice de a face tipul lor de economie de piata.
> Acest lucru cu atat mai mult cu cat aici au fost implicati oameni
> politici de prima marime,partide considerate istorice (vezi cazul
> PNL),care au sfidat legea pentru a se imbogati,in fata unei impotente
> sociale si juridice.
> Exemple de smecherii, gen oligarhul sef din PNL dar si din PSD care
> s-au imbogatit din contracte grele facute cu statul.
> Sub regimul oligarhic, marii "ingineri financiari" (adica escroci), cu
> sau fara staif politic, dar intotdeauna sustinuti politic, isi vor
> vedea nestingheriti de lucrul lor murdar.
> Aceasta a dus la impresia ca numai fraierii nu se pot imbogati,in timp
> ce ziaristii personali ai oligarhilor prezentau succesul acestora
> drept un miracol al liberalismului si capitalismului.
> In acest fel,mai ales dupa institutionalizarea sistemului oligarhic(in
> partide de dreapta sau stanga) au aparut ca un fenomen normal si
> nerusinat patroni fara lege,intreprinderi fara lege,politicieni fara
> lege.
> Trebuie sa citez totusi pe un ideolog socialist:voi oligarhilor,prin
> ceea ce faceti,ati introdus imoralitatea in popor.
> Caci oamenii vor vedea acum greseala dar nu vor vedea pedeapsa si vor
> vedea pedeapsa acolo unde nu este greseala.
> Aceasta este influenta de neigena sociala a oligarhilor.
> Orbirea actuala a intelectualitatii pretins liberale,mai ales
> ziaristii, seamana foarte mult cu orbirea intelectualitatii stangiste
> din anii '30-'50... din judecatile lor dispar probleme fundamentale
> ale unei societati democrate cum ar fi-drepturile omului,injustitia
> la toate nivelurile,coruptia,inegalitatea de sanse (doar 1% din copii
> de la sate pot face liceul)-.
> A identifica in prezent sistemul democratic cu capitalismul grupurilor
> oligarhice in Romania este o mare greseala.
> Politicianul de dreapta sau de stanga apare ca un individ veros,un
> afacerist necinstit iar cei care au saracit in sistemul oligarhic,si
> de fapt marea majoritate a poporului ,pun semn de egalitate intre
> politica si necinste(cititi sondajele de opinie publica).
> Daca acest sistem oligarhic va persista increderea intr-un viitor
> capitalist,in care sa se poata trai decent va dispare.
> Daca schimbarea comunismului din Romania inseamna doar o minoritate de
> imbogatiti si o majoritate de saraci ,nostalgicii si extremistii vor
> avea terenul pregatit.
> Intr-o asemenea stare este fireasca reactia multor oameni de a se
> intreba: la ce bun capitalismul,la ce bun partide ca PNL care se
> declara ca duc tara spre capitalism?
> De aceea mi se pare ca nu este o cerinta retorica asanarea morala a
> clasei politice,cale pe care s-au indreptat reformatorii din PNL,si a
> carui succes pare fulminant (peste 10 judete cu comitete de initiativa
> in mai putin de 10 zile).
> Continuarea fugii politicienilor nostri numai dupa putere si proprie
> capatuiala configureaza la orizont un mare pericol.
> Asa cum sublinia un autor,romanii nu sint potrivnici capitalismului,
> ci resping doar fata murdara a unui capitalism autohton, pe care
> politicienii l-au machiat dupa placul lor si nu dupa interesele
> populatiei tarii.
>
>
>
>

Alex.Pandrea
2008-12-10 22:39:25

Re: Sobru

La 2008-12-10 21:51:51, .Sobru. a scris:

> Cum a ratat Tariceanu indicatia lui Patriciu, daca a ramas in
> opozitie? Nu vedeti cat de cretini sinteti? Cum va balbaiti la
> firecare fraza, cum nu mai stiti cum s-o suciti, s-o intoarceti?
>
Mai omule,

Patriciu a avut o emisiune la realitatea TV.
la acea emisiune Patriciu a spus clar,cu gura lui:
PNL nu va face un guvern decat cu PSD si nu cu PNL.

In discutia cu PSD postul de premier trebue sa fie de la PNL iar programul sa fie m al PNL.

In caz ca PSD refuza,PNL trebue sa intre in opozitie.

Este exact ceea ce a facut.A ridiculizat cererea PD-L.dupa prima intrevedere nici nu mai raspundeau la telefon.

A discutat cu PSD,nu a mai respectat ordinul lui Patriciu si a cedat fiind de acord cu Geoana-premier dar la intrunirea conducerii PSD acestia au hotarat sa faca alianta cu PSD.

Acesta este adevarul.

te rog lasa insultele,nici nu stii ce inseamna cretin,iar de balbait cred ca cine nu stie cum s-a intamplat se balbaie.

daca continui sa insulti,poti ramane liberal(acolo de poarta insulta) dar nu esti un interlocutor cel putin pentru mine.
salut.

.Sobru.
2008-12-10 22:44:32

Re: Sobru

Deci n-a ratat indicatia fraiere, a facut ce-a zis si Patriciu.

Eu nu cred ca ai vreun interlocutor, matale vorbesti singur, tonomatul perfect.

dorinteodor
2008-12-10 22:52:48

articol naiv.....

liberalismul inseamna sprijinirea platitorilor de salarii si nu a salariatilor in mod direct. acest curent desi este foarte bun in pastrarea stabilitatii economice a unei tari, in general nu se bucura de prea multa trecere din partea "poporului". astia care se raliaza in jurul lui basescu (vointa poporului....) sint toti pentru sprijinirea directa a "poporului".....este cea mai proasta alegere in vremuri de criza si cea mai periculoasa pentru viitorul democratiei.....sa speram ca cei care au votat prosteste, dind prilejul fortelor ne-democratice sa se manifeste, vor invata ceva din ce va urma....

Mos Grigore
2008-12-10 22:53:52

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

La 2008-12-10 21:49:30, .Sobru. a scris:

> Tara de cacat, cu oameni de cacat. Asta e.
>============================================================

IMI PLACE CIND ESTI AUTOCRITIC! Te uitai in oglinda sau mirosul tzi-a fost detul?

Marius Adrian Porojnicu
2008-12-10 22:57:52

Eu zic sa nu va pripiti! Hm !

Adevaru' e ca a fost o surpriza ca s-a oferit PSD-ul ! ! Parca-mi vine sa cred ca Base prefera un guvern PDL-UDMR,cu sustinere larga{rupe de la PSD vre-o 30 cu avantaje direct in teritorii} ......Asa ca...ori se multumesc cu foarte putin,dar raman la guvernare,ori se duc langa "pretini" in opozitie !

.Sobru.
2008-12-10 22:58:58

Re: sa vina Ceausescu . Ce ma te-ai zapacit ?! Ce , nu-ti este de ajuns Ba'secu ?

Unii mai puteau si-a usturoi, atat de mare era presiunea, ca au fost expulzati pana in State, unde au imputit atmosfera, de-au ajuns americanii la capatul rabdarii.

costy
2008-12-10 23:17:54

Restul e tacere, isi incheie autorul editorialul....

...insa eu as mai avea ceva de completat.
Il condamn pe Basescu ca a fost prea exigent, prea dur cu Geoana
si nu l-a sustinut la vremea cand Mircioaca a incercat sa scape PSD
de trupa sobolanilor rosii Ilici si Nastase.
S-ar fi meritat la vremea aceea, s-au scurs mai bine de doi ani,
salvarea tarii de la escrocheriile lui tradiceanu, escrocherii care au
lasat tara pe chituci!

PS: propaganda imorala liberalo-penala tipa dupa ceuasescu!
Vor sa i-l faca cadou de Craciun lui patriciu, care are deja doua
rebuturi, Ilici si Milu, la teshcherea... ha, ha, ha.

Hokusai san
2008-12-10 23:21:25

Refacerea FSN, care? FSN, adica PCR! PCR=FSN=PD-L+PSD, toata Lumea stie acest adevar!!!!!

PCR=FSN=PD-L+PSD, acesta-i adevarul!

ucin
2008-12-10 23:37:02

Corect

Frumos articol, chiar pertinent. Sper sa citesc cat mai curand un nou articol la fel de bun de acelas autor.

alwis46
2008-12-10 23:57:47

Re: Refacerea FSN, care? FSN, adica PCR! PCR=FSN=PD-L+PSD, toata Lumea stie acest adevar!!!!!

Bai baiatule, eu inteleg ca ai o lozinca si trebuie s-o repeti pana crapi, dar daca esti onest cu tine insuti si te apuci sa citesti informatiile asa cum sunt ele si nu cum le propagati voi fundamentalistii liberali cred ca ai sa lasi ciocul ceva mai moale.
Pe mine nu ma deranjezi dar este obositor sa vad ca repeti rahatul asta.
Sa fii sanatos si da-i inainte, ca inainte era exact cum spuse autorul.


La 2008-12-10 23:21:25, Hokusai san a scris:

> PCR=FSN=PD-L+PSD, acesta-i adevarul!
>

gili
2008-12-11 00:21:33

Ti-am mai spus ca indiferent daca as fi votat sau nu ...

Rezultatul ar fi fost acelasi si nu ar fi schimbat cu nimic situatia de astazi .
Incearca sa intelegi , daca poti ca nu vorbesc din carti , ci din propria experienta . Indiferent ce mi-ai spune , nu poti sa nu recunosti ca nu as fi aprecit situatia corect si nu am atras atentia supra a ceea ce vai m s-a intimplat .
Daca o sa continuui sa cauti vinovati oriunde ar fi ei , numai in curtea proprie nu ..., si eu nu spun ca nu ar fi si in alta parte , spun doar ca in curtea noastra putem face ceva , in rest nu , o sa ajunga si PNL la fel ca PNTCD .
Acuma trebiue sa-ti mai spun ca am atras atentia unor lideri foarte importanti ai PNL asupra a ceea ca o sa se intimple ... La fel ca si tine au cautat vinovatii numai in alta parte si au cautat cu cerionul in mina sa-mi faca demonstratii contrarii .
Nu-ti ascund ca la fel au procedat si colegi de ai mei taranisti la vrmea lor .
Astazi nu mai sunt .
In sfirsit , treba fiecaruia , io-s mort politic cum ti-am mai spus . Mi-am dat si io cu presupusul si atit ...

MarianS01
2008-12-11 00:23:02

Reducerea luptei anti-FSN la lupta impotriva lui Roman si Iliescu este jignitoare.

Ce-a fost reprobabil la fostul FSN? Faptul ca a avut in frunte un Iliescu si un Roman? Categoric nu.

Reprobabila a fost atitudinea fata de stat a fostului FSN: identificarea partidului cu statul; in FSN se doreau reprezentate toate optiunile politice nu in afara lui. (A se vedea stenograma intrevederii dintre Tiajelnicov si Iliescu.)

Intreaga lupta impotriva FSN-lui de la inceputul anilor '90 a fost in realitate lupta impotriva acestei idei si promovarea alternativelor reale fata de FSN. Proclamatia de la Timisoara i-a adaugat o clarificare a catorva obiective printre care asanarea morala (interdictia de a candida pentru fostii activisti PCR).

***

Cine este acum cel care promoveaza ideea partidului - stat ? Oare nu in PDL isi gasesc locul si orientarile social-democrate (doar mai ieri PD era in Internationala Socialista) si cele liberale (Stoica & Co.) si ideile populare (Stolojana, Frunzaverde & Co.)? Oare nu toata supararea lui Basescu pe liberali a pornit dupa ce PNL a refuzat desfintarea PNL si "varsarea" partidului in marele partid presidential?

***

Odata cu inceperea privatizarilor a inceput jefuirea metodica a statului. La acea data, cand putini reusisera sa faca bani din comert sau servicii, metoda care luase proportii de masa era capusarea societatilor comerciale si apoi, odata falimentate, erau cumparate pe mai nimic tocmai de catre cei care le capusasera. A doua metoda necinstita de imbogatire consta in folosirea directa sau traficarea de informatii economice (baze de date cu clentii/ furnizorii, preturi, persoane de contact etc.). Aceaste metode erau puse in practica in special de care FSN-isti, ei fiind cei care detineau parghiile puterii si acces la resurse. Asa s-a facut ca fruntasii FSN (cu mici exceptii) au ajuns sa fie si potentati financiari iar social-democratia lor sa fie doar una de parada.

Aceste imbogatiri au ajuns sa fie asociate cu FSN dar ele nu erau decat consecinte ale ideii de partid-stat promovata de catre FSN.

Lupta anticoruptie a fost in buna masura o continuare a luptei anti-FSN dar a ajuns sa fie folosita doar ca pretext pentru rafuieli politice.

***

Hai sa vorbesc putin si despre Roman, lucruri care nu se spun suficient de des. Programul cu care guvernul Roman s-a prezentat in Parlament in 1990 (dupa Duminica Orbului si mineriada din 14-18 iunie) a fost apreciat de presa si de liberali atat de liberal incat nici liberalii nu l-ar fi putut face asa. S-a considerat atunci ca este atat de liberal pentru a sterge impresia detestabila lasata de mineriada.

Nebunia a inceput sa apara atunci cand Roman a inceput sa-si puna in practica programul. Stolojan, pe atunci ministru adjunct la finante, facea naveta intre guvern, Iliescu, Postolache (chiar cand acesta era internat in spital) incercand sa incetineasca ritmul reformelor; esuand, si-a dat demisia. Mult mai tarziu i s-a creat legenda ca a demisionat ca reactie fata de ritmul lent al reformelor. Partea legata de comunism (Iliescu, Barladeanu, Dan Martian, etc.) au pus la cale cea de-a IV-a mineriada care a dus la demisia/ demiterea lui Roman (nici pana acum lucrurile nu sunt clare). In locul lui Roman a fost pus ca Prim-Ministru Stolojan tocmai pentru ca era adeptul reformelor lente. Ar mai fi de notat ca Roman tinea legatura inca din acea perioada cu unii membrii din PNL-AT printre care Tariceanu si Patriciu.

***

O reducere a luptei impotriva FSN la lupta impotriva lui Iliescu si Roman este pur si simplu jignitoare.


Arcturus
2008-12-11 00:23:12

pai daca si Tudor Popescu zice asa:

"Solu?ia PD-L – PSD este impus? de via??, de ce suntem, mai exact, de ce-am ajuns. Nu de B?sescu, Mitrea, Boc sau Geoan?."

"Theodor Stolojan este ?i el o solu?ie logic?, potrivit? pentru acest tip de guvernare."

"Cu siguran?? guvernul Stolojan va fi net superior profesional indivizilor gen Adormiri?ei, Anicol?esei, Reme?-Caltabo?, Troac? sau Cioroianu pe care ni i-au d?ruit liberalii."

Inseamna ca suntem pe drumul bun.

cosor ion
2008-12-11 00:55:16

s-a facut ce s-a promis

Basescu este omul care-si respecta cuvintul dat,nu se misca cum bate vintul,asta o facea pe nava si inca ceva in plus,Basescu este primul Presedinte care a incercat sa opuna rezistenta mafiei,dar guvernul Tariceanu nu l-a inteles si a ales sa sustina mafia in care se implicase,alaturi de tinerii aventurieni,care alearga sa-si faca plinul cu orice pret.sunt convins ca pnl se va rupe si mafia lui Patriciu si Tariceanu,vor bate drumul la DNA.ginditi-va citi bani s-au dus pe apa sambetei in aceasta campanie electorala,in loc sa mareasca salariile profesorilor,daca nu cu 50% cel putin cu 20% si tot ar fi fost ceva.nu mai vorbesc de maniera de a conduce un minister al sanatatii de un neispravit de contopist,care a pus pe drumuri pensionarii in goana dupa medicamente.nu credeti ca pensionarul trebuia sa primeasca o reteta valabila cel putin 6 luni,ca sa nu mai fie obligat luna de luna sa faca coada la dispensar,pentru a obtine aceiasi reteta.ceice constat ca acest guvern a fost unul dintre cele mai proaste guverne,care a inlesnit intarirea coruptiei mai ales in administratie,unde spaga devenise,o regula,unde morala era,dai,traiesti nu dai nu traiesti.sincer sa fiu,daca Geoana nu era cu solutiile propuse uninominalului,pnl la ora actuala era linga prm.lucru recunoscut de insasi Geoana,la pretentia lui Tariceanu de a fi PM

MarianS01
2008-12-11 00:56:40

Re: pai daca si Tudor Popescu zice asa:

La 2008-12-11 00:23:12, Arcturus a scris:

> "Solu?ia PD-L – PSD este impus? de via??, de ce suntem, mai
> exact, de ce-am ajuns. Nu de B?sescu, Mitrea, Boc sau Geoan?."
>
> "Theodor Stolojan este ?i el o solu?ie logic?, potrivit? pentru acest
> tip de guvernare."
>
> "Cu siguran?? guvernul Stolojan va fi net superior profesional
> indivizilor gen Adormiri?ei, Anicol?esei, Reme?-Caltabo?, Troac? sau
> Cioroianu pe care ni i-au d?ruit liberalii."
>
> Inseamna ca suntem pe drumul bun.
>

Daca n-ai inteles durerea lui CTP n-ar fi prea multe de zis. Cum as putea fi mai clar decat este el? Pana si rupte din context cele cateva fraze si sunt edificatoare.

CTP spune: Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.

"Iar sarcina lor [PSD + PDL] e inlesnita de scoaterea practic din discutie, inainte de implinirea celor 20 de ani prezisi de Silviu Brucan, a iluziei etice: moralitate, onoare, consecventa, idealism."

nota. Contrar a ce spune CTP eu stiam ca Isarescu si Stolojan nu numai ca nu se agreaza dar chiar se dusmanesc. Probabil insa ca are informatii mai noi decat am eu pentru ca altfel slabe sperante ca intre guvern si Banca Nationala sa fie relatii mai bune decat au fost pana acum.

gili
2008-12-11 01:02:35

Re: s-a facut ce s-a promis ... Da , dar ... s-a facut si de kko , n'asa ?

Si inca cum !...

Arcturus
2008-12-11 01:04:40

Re: pai daca si Tudor Popescu zice asa:

La 2008-12-11 00:56:40, MarianS01 a scris:

> La 2008-12-11 00:23:12, Arcturus a scris:
>
> > "Solu?ia PD-L – PSD este impus? de via??, de ce suntem, mai
> > exact, de ce-am ajuns. Nu de B?sescu, Mitrea, Boc sau Geoan?."
> >
> > "Theodor Stolojan este ?i el o solu?ie logic?, potrivit? pentru acest
> > tip de guvernare."
> >
> > "Cu siguran?? guvernul Stolojan va fi net superior profesional
> > indivizilor gen Adormiri?ei, Anicol?esei, Reme?-Caltabo?, Troac? sau
> > Cioroianu pe care ni i-au d?ruit liberalii."
> >
> > Inseamna ca suntem pe drumul bun.
> >
>
> Daca n-ai inteles durerea lui CTP n-ar fi prea multe de zis. Cum as
> putea fi mai clar decat este el? Pana si rupte din context cele
> cateva fraze si sunt edificatoare.
>

Pai normal ... cum ar fi altfel? Sa aducem regi de prin alte tari sa ne conduca?

Eu am inteles foarte bine ce zice, insa ar trebui si voi sa intelegeti ca "solutia e impusa de viata, de ceea ce suntem". Oricum le-ai invarti, tot "imorala" ar fi solutia.
> CTP spune: Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
>
> "Iar sarcina lor [PSD + PDL] e inlesnita de scoaterea practic din
> discutie, inainte de implinirea celor 20 de ani prezisi de Silviu
> Brucan, a iluziei etice: moralitate, onoare, consecventa, idealism."
>

lastexit
2008-12-11 01:23:56

pe langa

ca esti prost mai esti si naiv si mai joci si curling, bai Horia, bai!

.Sobru.
2008-12-11 01:29:32

Re: Ti-am mai spus ca indiferent daca as fi votat sau nu ...

Da, toti care n-au votat au fost la fel de smecheri ca si tine.
Oricum asta se inscrie perfect in filozofia ta. Sa nu faci nimic, si apoi sa te bucuri ca ai "evaluat corect".
Toate sfaturile tale duc intr-o singura directie: disparitia! Dar, bineinteles, o disparitie "morala". Asta e o prostie.
Eu nu caut vinovati, ii vad! Iar vinovatii nu sint la liberali. Se poate sa se fi gresit, (strategic) insa orice fapta se judeca dupa intentia ei. De exemplu daca au facut liberalii intelegerea cu PSD pe care n-au mai respectat-o, atunci au gresit grav. Se pare ca nu-i asa, pesedistii lui Geoana si-au vandut partidul.
Chestia la tine e ca nu esti bun de politica. Nu e nimic rau in asta, dar nici nu mai poti da indicatii utile.

Taranistii au disparut pentru ca n-aveau doctrina. "Taranismul" sau "crestin-democratia"( adaugata in coada PNT, de catre Coposu, tocmai din motivele astea), erau neclare in mintea oamenilor. Toti cei care s-au alaturat PNTCD au fost atrasi in principal de mesajul anti-comunist, care insa nu poate fi suficient, caci a fi "anti" uneste oameni diferiti, cu opinii diferite in rest. Cand flacara anti-comunismului a inceput sa oboseasca, cand a devenit firava, oamenii n-au mai avut unde sa se intoarca.
Liberalii ar fi avut lejer aceeasi soarta(sau erau inghititi de PD inca de acum 4 ani), dar oameni care cred in liberalism exista. Nici comunismul n-o sa moara vreodata, tocmai pentru ca intotdeauna vor exista comunisti. O idee clara, buna sau proasta tine oamenii impreuna. D-aia a rezistat PNL. Ca un nemernic ca Basescu, ar putea elimina cu forta PNL de pe scena politica, asta e posibil, dar democratic, un partid liberal n-ar putea muri.

.Sobru.
2008-12-11 01:41:40

Re: pai daca si Tudor Popescu zice asa:

De cand CTP-ul a pierdut Gandul si sterge parbrize la Realiatea lui Vantu, e alt om. Nu ca inainte era cine stie ce, era un comunist, dar avea obiceiul sa critice pe toata lumea, uneori mai bine, alteori mai prost, insa acuma e doar un linge scrumiere.
Era nebunul astazi extrem de nervos, i se uneau sprancenele cu gura de furie, ca PNL s-a tinut teapan la negocieri. Era probabil ofticat ca nu putea sa latre si despre PNL ca se infige la putere. Pentru inginerul SF, daca PNL accepta puterea, insemna ca se inghesuie cu toti nenorocitii la ciolan, acuma ca nu accepta, e un partid de nenorociti care vor prim-ministru de pe locul trei. De parca la o negociere nu trebuie sa reprezinti interesele tale, punand ce conditii vrei, ci pe ale altora.
Tot el ragea si croncanea ca un apucat, cand aparusera informatiile despre Adevarul si Hrebenciuc, ca deh, el era deontolog, curat lacrima. Cand afacerea s-a dovedit reala, a tacut malc...Asa ca, sictir cu CTP-ul tau vandut.

Pinkie
2008-12-11 01:43:32

Gili ai vazut stirile pe 2 asta seara ???

.Sobru.
2008-12-11 01:45:17

Re: s-a facut ce s-a promis

Ha ha ha ha ha ha! Cata prostie!
Si ticalosie, si-aici nu mai e de ras. Il vrea eczema asta de "cosor ion" pe Tariceanu plimbat la DNA. De ce ma jigodie, ca n-a acceptat sa vina cu voi la guvernare? Ce te faceai daca accepta? Era bun atunci. Mars d-aici ma jegosule!

.Sobru.
2008-12-11 02:00:46

Re: Reducerea luptei anti-FSN la lupta impotriva lui Roman si Iliescu este jignitoare.

Trebuie spus ca opozitia lui Iliescu fata de Basescu nu inseamna decat pentru un tampit, ca e amic cu liberalii. Iliescu isi vede partidul luat cu japca de "lupul tanar" Basescu, o secatura mai mare decat Iliescu de zece ori, dar asta e alta discutie. E deci firesc ca Iliescu sa incerce prin toate mijloacele sa-si pastreze partidul.
Vezi niste imbecili patentati vorbind de Patriciu si Iliescu la comun. Ca si cum Iliescu a uitat ura fata de bogati si capitalisti(asta nici nu era rau) sau ca Patriciu s-a transformat in comunist si iubeste proletariatul. Numai un dobitoc nu vede ca Basescu nu are nici o legatura cu dreapta , ce e un satrap, ca le-a dat prostilor sa infulece aceleasi sloganuri reambalate ale comunismului biruitor, ura fata de "oligarhi", ura fata de institutiile fundamentale ale democratiei, precum Parlamentul, dispretul fata de lege, care poate fi interpretata dupa bunul plac al marelui carmaci.

lil
2008-12-11 02:47:49

Re: Un formator de opinie:Horia MIHALCESCU / Dom Pandrea !!

La 2008-12-10 21:48:51, Alex.Pandrea a scris:

> Niciodata minciuna nu va domina lumea caci iata oameni ca acest mare
> ziarist
> Horia MIHALCESCU stie sa argumenteze adevarul si sa arunce in
> derizoriu pe latraii plini de ura.
>

Tocmai ma gandeam ca multe "minuni" a adunat Ziua in ultima vreme.

Pai sa vedem ce "exercitiu de logica " ne serveste acest nou "formator de opinie". Dar de logica la nivelul dvs , nu va suparati ca va spun.

Cica nominalizarea lui Stolojan pt functia de prim ministru pare TOCMAI o incercare de a se dezice de FSN.... pentru ca aceasta are cele mai putine sanse de a trece de votul parlamentului.:):)

Iata cum suna pe invers : daca il nominaliza pe unul care n-a avut de_a face cu FSN -ul era TOCMAI o incercare de luare in brate a FSN-ului , pentru ca aceasta avea cele mai multe sanse de a trece de votul Parlamentului :):):)

Hai ca am mai ras un pic : si cu dvs si cu "formatorii de opinie " .

ps : chestia cu "s-a refacut FSN -ul " e la fel de ridicola cand in politica romaneasca s-au facut si refacut de o suta de ori toti cu toti pe fata sau in culise. Dar nu cu acesti " formatori de opinie " combati o tampenie la fel de mare si de la moda.

Hai ca v-am considerat chiar ca pe o persoana cu idei proprii azi , asa ca nu va plangeti ! :)


.Sobru.
2008-12-11 04:04:02

visul dementilor

Cand Vasile Paraschiv a refuzat medialia, i s-a oprit microfonul in ultima parte. Ceea ce a fost mai gretos decat asta, a fost reactia taraturilor prezente, care au tacut si care l-au aplaudat pe Basescu.

Priviti ce inseamna acest tip de om, lingaul, taratura, otreapa, lasul, mizerabilul, profitorul, asa cum sint si astazi, sustinatorii lui Basescu. Reactia salii....

http://www.youtube.com/watch?v=UXjlz5S0JGQ&feature=related

moroianu
2008-12-11 04:13:50

Cel mai mult mi-as placut fraza care incepe cu "Pentru mine si generatia mea..."


Cata subtilitate a insinuarii si cata solidaritate de generatie!...

Absolut exceptional! Un tanar ziarist de mare viitor...

(Nu degeaba l-a remarcat si Pandrea.)

moroianu
2008-12-11 04:18:52

Re: Gili ai vazut stirile

srelu
2008-12-11 05:11:56

Re: Refacerea FSN, care? FSN, adica PCR! PCR=FSN=PD-L+PSD, toata Lumea stie acest adevar!!!!!

La 2008-12-10 23:21:25, Hokusai san a scris:

> PCR=FSN=PD-L+PSD, acesta-i adevarul!
>

Imi placi, altii se screm cu comentarii de cinci ecrane ca sa spuna o tampenie, tu reusesti s-o faci intr-o jumatate de rand.

Danny
2008-12-11 05:28:35

Moroianu

<<<< Oare acest cretin nu se uita niciodata in oglinda inainte de a-si posta cugetarile? >>>

Exact asta gindeam si eu despre tine, dar nu gaseam o forma mai politicoasa. Dar postarea ta m-a facut sa renunt. "Creatia ta" ti se ti se potriveste perfect
Nu stiu ce studii ai, dar cei sapte ani de acasa i-ai facut la fara frecventa

Danny
2008-12-11 05:41:32

Re: Sobru

<<<<<Ha ha ha ha ha ha! Cata prostie!
Tariceanu plimbat la DNA. De ce ma jigodie, ca n-a acceptat sa vina cu voi la guvernare? Ce te faceai daca accepta? Era bun atunci. Mars d-aici ma jegosule>>>>>>
Ce ris idiot ! Probabil ca face impresie in Ferentari. Sa stii ca raspunsul e "nu" Nu era bun nici daca accepta. N-ai decit sa-ti tii valetul repetent pe post de idol, nu ti-l ia nimeni. Acum face opozitie in Cismigiu
Pupa-l si-n curajaza-l

.Sobru.
2008-12-11 05:49:07

Re: Sobru

Pai daca nu era bun oricum, de ce l-ati mai chemat vaco la guvernare? Vezi cat de proasta esti?

scepticus clusiensis
2008-12-11 07:33:23

amendarea constitutiei si legii electorale.

demult nu ammai citit un articol atat de prost argumentat, gen "nu zic ca fsnul e bun sau rau, dar daca e sa fie rau, fsnul sunt ei nu noi"


Mare atentie insa la amendarea constitutiei si introducerea uninominalului majoritar, asta ar insemna sfarsitul democratiei (fie ea si originale) si aplicarea sistemului din Rusia si Kazahstan, al unui sistem autoritar, corupt si abuziv.
Uninominalul majoritar are ca singur scop inalturarea din parlament a reprezentantilor legitimi a celor care dintr-un motiv sau altul voteaza partide mai mici, care insa reprezinta 25 pana 40% dintre votanti.

Un Agricultor
2008-12-11 07:37:10

Nimeni nu ii mai intzelege pe talibanii de pe forum

Ma mariani hocusai si sobri, avetzi in cap doar semintze de dovleac. Daca PNL-ul vostru drag, in fapt aripa petroliberala, patriciano-moliceana, ducea pana la capat intzelegerea cu PSD si guvernau impreuna, era decizie dumnezeiasca. Daca se face guvern PSD-PDL este iadul pe pamant. Asezatziva mai bine cu analizele pe indatorarea din ultimile trei luni a guvernului Tariceanu cu aproape 6 mld., da, 6mld Euros pentru plata pomenilor electorale! Asta da gaura in buget si crestere a deficitului bugetar. Din nefericire Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, abia acum face pe echidistantul si atrage atentzia noului guvern care va sa vina ca este nevoie de o regandire bugetara datorita acestei mari gauri. In anul 2008 am avut parte de cel putin 3 rectificari bugetare, iar pomenile electorale s-au facut pe baza imprumuturilor guvernului de la banci comerciale. Principiul guvernarii PeNaLe a fost simplu: dupa noi, potopul! Sper sa dea socoteala pentru ca toate acestea au fost facute cu buna stiinta si cinism. Amintiti-va declaratiile lor cand li se atragea atentia asupra lipsei de sustenabilitate a masurilor, mai pe romaneste lipsa resurselor financiare de plata: " este treaba guvernului care va veni sa gasesca noi resurse". Cresterea economica pe care o clameaza guvernul Minciuneanu s-a bazat exclusiv pe consum, consum asigurat in cea mai mare masura cu cei 7-8 miliarde Euros trimisi acasa anual de asa numitzii capsunari. Cred ca aceasta aliantza de guvernare PSD-PDL va reusi trecerea usoara peste criza care se apropie. Oricum, din punct de vedere al competentzei si expertizei, guvernantzii din partea PDL si PSD sunt niste uriasi in comparatie cu micimea guvernantilor PNL (eventual cu exceptia lui Orban). Sa ne ajute Dumnezeu ca acest ciclu electoral 2008-2012 sa fie ultimul cu reprezentare petroliberala in parlamentul Romaniei!

Nabuccodonosor al Doilea
2008-12-11 08:20:21

Articol prost

PD si PSD sunt continuatuarele FSN. deci prin unirea acestor doua partide FSN-ul s-a refacut.
Faptul ca Iliescu nu sustine aceasta alianta este pentru simplul motiv ca nu il suporta pe Basescu.
De fapt de cativa ani asistam la o vendeta intre Basescu si Iliescu... PNL-ul doar a sesizat aceasta neintelegere si a profitat de ea pentru a sta la guvernare 2 ani.

Marius Adrian Porojnicu
2008-12-11 08:26:41

Re: Restul e tacere, isi incheie autorul editorialul....

Pai, daca se pune sechestru pe avere,recuperam,nu ? !8 ani de furaciuni ar aduce prin punerea sub sechestru bani buni la buget.....

La 2008-12-10 23:17:54, costy a scris:

> ...insa eu as mai avea ceva de completat.
> Il condamn pe Basescu ca a fost prea exigent, prea dur cu Geoana
> si nu l-a sustinut la vremea cand Mircioaca a incercat sa scape PSD
> de trupa sobolanilor rosii Ilici si Nastase.
> S-ar fi meritat la vremea aceea, s-au scurs mai bine de doi ani,
> salvarea tarii de la escrocheriile lui tradiceanu, escrocherii care au
>
> lasat tara pe chituci!
>
> PS: propaganda imorala liberalo-penala tipa dupa ceuasescu!
> Vor sa i-l faca cadou de Craciun lui patriciu, care are deja doua
> rebuturi, Ilici si Milu, la teshcherea... ha, ha, ha.
>

Hokusai san
2008-12-11 08:58:48

Re: Refacerea FSN, care? FSN, adica PCR! PCR=FSN=PD-L+PSD, toata Lumea stie acest adevar!!! / ALWIS

reactia ta e tipica a celui ce se simte cu musca pe caciula, esti un pedelist care se supara ca e facut comunist desi e adevarat, PD-L e o aripa a fostului PCR(FSN), TOTI OAMENII O STIU!!!

DACA NUMESTI ADEVARUL RAHAT, ceva e putred rau, in tine , in spiritul, sufletul tau, E FOARTE GRAV!!!!!

La 2008-12-10 23:57:47, alwis46 a scris:

> Bai baiatule, eu inteleg ca ai o lozinca si trebuie s-o repeti pana
> crapi, dar daca esti onest cu tine insuti si te apuci sa citesti
> informatiile asa cum sunt ele si nu cum le propagati voi
> fundamentalistii liberali cred ca ai sa lasi ciocul ceva mai moale.
> Pe mine nu ma deranjezi dar este obositor sa vad ca repeti rahatul
> asta.
> Sa fii sanatos si da-i inainte, ca inainte era exact cum spuse
> autorul.
>
>
> La 2008-12-10 23:21:25, Hokusai san a scris:
>
> > PCR=FSN=PD-L+PSD, acesta-i adevarul!
> >
>
>

Hokusai san
2008-12-11 09:01:25

Refacerea FSN, care? FSN, adica PCR! PCR=FSN=PD-L+PSD, toata Lumea stie acest adevar!!!/ SRELU,

COMUNISTULE-SECURISTULE, E FIRESC sa reactionezi astfel, TE SIMTI CU MUSCA PE CACIULA!!!!!!La 2008-12-11 05:11:56, srelu a scris:

> La 2008-12-10 23:21:25, Hokusai san a scris:
>
> > PCR=FSN=PD-L+PSD, acesta-i adevarul!
> >
>
> Imi placi, altii se screm cu comentarii de cinci ecrane ca sa spuna o
> tampenie, tu reusesti s-o faci intr-o jumatate de rand.
>

Ghita Bizonu'
2008-12-11 09:09:55

Electoratul lui Basescu ii va ramane fidel chiar daca Marele Carmaci se va pune in 4 labe

va latra si va musca oamenii de glezne ...
(cam asa facu un prim ministru liberal . Care a fost dus la Viena si doctorul a intebat ce este. Prim ministru ! Fericita tara !!)
Iar Curtea Constitutionala va da o fatwa ca presu are drepot sa faca ca cainele , asta dupa aia cu drptu de a confisca telefoane mobile ...

Arogantu'
2008-12-11 09:12:09

Hai sa confundam marfa cu ambalajul !

<<Pentru mine si generatia mea, FSN este identic cu celebrul cuplu Iliescu-Roman>>

Generatia decreteilor are un vajnic reprezentant in autorul ziselor de mai sus !

Ce poate fi mai inspaimintator decit sa vezi ca Horica n-a priceput ca respectivul cuplu era doar hirtia de prins muste a partidului-stat forjat la focul invalmaselii din Decembrie 1989 ?
Si este inspaimintator nu pentru ca asa crede cineva - poate muri linistit cu aceasta credinta fara sa-l injure nimeni; poate cel mult sa-l caineze pentru ca a trait pe linga realitate, fermecat de basmele FSN. Este inspaimintator pentru ca incearca sa vinda opiniei publice ideea ca FSN era compus din doi oameni si toti ceilalti din jurul lor erau niste fraieri asemenea lui.

Fraieri care s-au trezit si ... au inceput sa lupte impotriva FSN !

Care cum a putut - unii s-au trezit mai devreme, altii nici acum ...

Somn usor in continuare, Horica !

Dinnu
2008-12-11 09:13:03

se schimba garda la ziarul ziua

ia te uita, a si aparut un tucalar care-i tine plosca lui basescu. Ce intrebare idioata-care fsn?
cine l-a invatat pe asta ziaristica? In curand reinvie Scanteia, cu oameni noi, la ziarul Ziua
comunistii la pnl? asta chiar ca e batut in cap
pai bai boule, daca ar fi fost cum zici tu, 'in 90 PNL ar fi fost la guvernare, comunistii s-au dus toti la fsn , ca acolo era puterea, nu la opozitie-PNL era in opozitie
nu regret deloc ca nu mai cumpar foaia asta nimita ziarul Ziua, unde apar tot mai multi pupincuristi basescieni. N-are basescu curul cat ar trebui sa-l aibe sa-l linga toti de la ziarul Ziua

octaaa
2008-12-11 09:14:34

Re: Nimeni nu ii mai intzelege pe talibanii de pe forum

Agriculoturule, nu stiu de ce, dar cam ce zici tu aud mereu din 4 in 4 ani. Mereu, toti noii guvernant dau vina pe guvernul anterior. Eu nu iau apararea PNL, care a cam facut pomeni electorale, ce-i drept. Recunosc, ca partid capitalist mi se pare cam aiurea sa iti faci relcama electorala in ziare, laudandu-te ca dai calculatoare elevilor. Caci nici nu sint de acord cu masura asta, si plus de asta nu da Tariceanu calculatoare din banii lui ca sa se laude, ci tot din banii de la buget.
Dar cred ca ar cam fi cazu' ca de azi in colo noile guverne sa nu mai gaseasca vina pe la cele de dinaintea lor. Asa mi se pare corect. Nu treebuie sa se eschiveze de responsabilitati si sa gaseasca tot timpul alti vinovati. Plus de asta, se presupune ca stiau ce situatie vor gasi in ministere atunci cand au acceptat sa candideze. Ma refer la Stolojan.

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01042 sec.