Ziua Logo
  03:17, sambata, 13 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-23
synd (...@aol.com, IP: 91.13.79...)
2007-10-23 22:38
Moldova si...Macedonia


Protestele timide ale diplomatiei romanesti cu privire la asa-zisa "limba moldoveneasca" sunt mai mult decat tardive. Sunt i complet nutile.

Romania ar fi trebuit inca inainte de recunoasterea oficiala a "Republicii Moldova" sa protesteze vehement, mai intai, impotriva uzurparii acestui nume, al carui nas pare sa fi fost I. V. Stalin.

Desi, pana in prezent, explicatiile privind etimologia toponimului "Moldova" nu sunt unanim admise, multi specialisti deriva acest nume din hidronimul Moldova. Acest rau se afla pe teritoriul Romaniei. Chiar si intemeierea statului medieval moldovean s-a consumat la vest de Prut, iar primele cetati de resedinta ale voievozilor Moldovei s-au aflat pe teritoriul Romaniei. Istoria Moldovei incepe la vest de Prut.

Deci, de unde pana unde isi aroga politicienii de la Chisinau dreptul de a-si intitula statul printr-o extrapolare, printr-un nume insusit ilegal, care apartine de drept si de fapt patrimoniului cultural si istoric al Romaniei???

In treacat fie spus, desi au trecut unsprezece ani de la proclamarea asa-zisei Republici Macedonia, datorita opozitiei energice a Greciei, aceasta tara continua sa poarte denumirea FYROM. Macedonia a fost si este o provincie a Greciei

Geneza "limbii moldovenesti" este doar consecinta logica a gravelor erori ale clasei politice din Romania.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00641 sec.