Ziua Logo
  18:44, sambata, 20 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-05-31

Comentarii: 24, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ioan Danila
2007-05-31 01:42:56

ACUM SANTETI CONVINSI CINE A CONDUS SI CONTINUA SA CONDUCA POLITICA ROMANEASCA?

Crimele din decembrie 1989 si de dupa, au ramas si continua sa ramana nepedepsite pentru ca vinovatii ne conduc destinele.
Stiti oare cat rau a facut Iulian Vlad si cu oamenii sai Armatei Romane? Nu cred ca aveti de unde sa stiti daca nu consultati victimele care inca mai traiesc.
Domnule Dragomir, santeti un naiv daca nu vreti sa stiti ce a ascuns Iulian Vlad in spatele Institutiei ce a condus-o pana in dec. 1989 si, dece nu, si dupa.

Mark
2007-05-31 03:27:32

100%

cosor ion
2007-05-31 03:28:19

D-le Danila

un lucru este cert,Ilici fara aportul securitatii,nu l-ar fi clintit pe ceasca.armata a fost de partea lui.pentru ca la mijloc era juramintul militar fata de comandantul suprem.acum poate ma credeti ca , Milea a fost impuscat si nu s-a impuscat,cind ordonase,prin ordin de zi,care exista,ca tancurile din garnizoana,Tirgoviste sa vina la Bucuresti,tancuri ,pe care moartea lui Milea le-a gasit la 15 km de Bucuresti.aceasta moarte subit-voita -a pus in cumpana pe comandantii de tancuri,mai ales cum fusese transmisa stirea.avea dreptate Ilici ca aceasta a fost opera unor cadre bine pregatite profesional.dar ma intreb s-o fi gasit totusi vestonul generalului?

acv99
2007-05-31 07:56:31

Pt Ion Danila

Draga domnule ce rau a putut sa faca Vlad Iulian Armatei ,armata care era impregnata de neamurile lui ceasca si o gramada de oportunisti.Armata care in virtutea portului uniformai avea pretentia sa fie servita preferential la restaurante sau la diferite magazine,armata care dupa ce la sibiu a declansat focul impotriva demonstrantilor a inceput sa arate cu degetul impotriva unor cadre MAI ca sunt teroristi.Mai terminati cu aceasta vicytimizare a armatei inainte de 1989.Dupa evnimente din 1989 cine defila prin toate institutile sattului si avea acces la documente pe care nici in visele lor frumoase nu visau,cine vinde gradele militare date cu darnicie de tot felul de absolventi de la Frunze din Moscova,cine lingea pe potentati zilei dupa ce zeci de ani au fost instrumentele lui Ceausescu(vezi Dragomir de la Sibiu).Si acum te apuci D-ta sa-i victimizezi SA fim seriosi.

Raquel
2007-05-31 08:04:54

Tara arde si mosul Cosorica se piaptana !

Poate vrei sa-l intrebi si ce cauta cu febrilitate preaiubitul tau in arhivele securitatii din Constanta in zilele revolutiei !
Sau curiozitatea ta este satisfacuta, sau - ceea ce cred mai curand - cand vine vorba de legaturile de notorietate dintre Ba-secu si forsta securitate sentimentale tale kinky pentru preaiubit iti pun o perdea pe ochi !

DonS
2007-05-31 09:01:15

Pe invers

Problema nu este ca politicienii incearca sa-si subordoneze serviciile de informatii, cum incearca sa sugereze intervievatul, problema grava in Romania este ca serviciile de informatii si-au subordonat mediul politic si incearca sa-l mentina asa. Prin ofiteri acoperiti, prin presa manipulata, prin impunerea discursului mass-media. Si , mai ales prin firmele acoperite, de unde le vin bani multi si netransparenti. Problema este ca serviciile secrete au ajuns stat in stat. Si nici macar in interesul statului, ci al lor personal: case de sanatate separate de restul poporului, case de vacanta si hoteluri doar pentru ei, salarii nerusinate si alte beneficii. Si ce ne dau in schimb? Scandaluri promovate de media subordonata, o viziune securisto-mafiota despre lumea si societatea in care traim, incercarea disperata de a-si pastra cu orice pret privilegiile. Lupta cu coruptia? Pai chiar ei o intretin, prin firmele acoperite si care scurtcircuiteaza competitia onesta si benefica. Amintiti-va de afacerea "tigareta". Rezultate in apararea tarii? Amintiti-va de afacerile cu fregatele britanice si cu avioanele MIG lancer care se prabusesc pe capete! Sau de afacerea Motorola , sau de Jimbolia, sau de FNI sau .... sau de multe altele in veci nedescoperite. Omar Haysam stie de ce !

sucamoromete
2007-05-31 09:11:22

lui Cosor ion

Nu numai ilici ci toti Presedintii si sefii de guverne se servesc de serviciile de infprmatii. Sa nu uitam ca INFORMATIA ESTE CHEIA CUNOASTERII IAR CUNOASTEREA ESTE CHEIA PUTERII!!!! Este foarte important cum te folosesti de servicii si in ce scop. Din pacate , la noi, dupa 89 , Sefii acestor servicii au folosit un intreg angrenaj in inteesul propriu, exceptie facand Costin Georgescu, care s-a trezit sef la aservicii precum Petru Rares domnitor...Cel mai viclean, si care nu a facut altceva decat sa scormoneasca i arhive, sa- si faca fotocopii a fost Magureanu, fostul pedagod de scoala noua si rezident.Revin la un subiect mai vechi ; Magureanu a stat la SRI vreo patru ani si tot nu a reusit singur sa-si scoata si distruge dosarul. ati intrebat de ce? Pentru ca a lucra in servicii presupune sa stii unde , cum si ce trebuie sa cauti! Ori nici unul din epigonii lui Vlad si Rogojan nu prea le-au stiut, cum de altfel papa banii contribuabilului si gasca lui Dinescu, Marius Oprea, Sejerelu, etc. Pertinente cele spuse de Rogojan, daca sunt si reale , vai de viitorul serviciului de informatii al Romaniei...In ce priveste moartea lui Milea- s-a sinucis, domnule Cosor fiindca era un mare las....el daduse ordin . la ora 13., in ziua de 17 dec. armatei sa se inarmeze si sa foloseasca focul de arma, armata a tras ca la Verdun, sau daca vreti ca in valea BECA (in Liban) si asa au rezultat primii 100 de morti, apoi generalul tradatot Militaru si Brucan au preluat ostilitatile care au mai adus 1000 de morti, asta este cruda realitate.....

escobar
2007-05-31 09:14:15

decret ca pe vremea lui Ceausescu

Daca guvernul,prin lege are drept de initiativa legislativa,de ce nu s-a facut comisia aceasta la guvern?Mai misto e la presidentie,unde un singur om ,similar lui nea Nicu da un "decret" si s-a rezolvat problema.tot prin aprobare tacita.Desconspirati-i pe politicienii si securistii care s-au "aliat" ca sa fie cit mai mult la putere,sa-i cunoasca si "poporul"!

moga
2007-05-31 09:32:45

SRI

Nu ati inteles ca din totdeauna secu a condus ROMANIA?

Nelman
2007-05-31 09:35:02

Manipulare

100% manipulare.
Actiune clasica de dezinformare conceputa in interiorul serviciilor secrete care demonstreaza lipsa de independenta , echidistanta si obedienta fata de "Conducatorul iubit" .Singurul element de nouate este folosirea pentru intoxicare a unui fost si actual general disciplinat ( daca si sefii de cabinet ajung in Romania generali, sa le acordam si celor din institutiile publice civile rangul de secretar de stat, ca altfel pot face petitii la Consiliul pentru Discriminare) .
Folosirea mass-mediei este ceva absolut normal, mai ales acum, cand aceasta este in cadere libera a audientei; as dori de la ziarist sa afle
-cum ne apara aceste legi pe noi contribuabilii -care platim aceste servicii- de intrarea in viata noastra privata a unor cadre de informatii ( nu ofiteri , ca acum generalii si coloneii sunt civili si chiar functionari publici) dupa bunul lor plac sau la comanda Superiorului .(vezi cazul Harnagea + ceilalti carora li -sau umblat prin conturi cu acordul al unor bancheri care "apara" secretul bancar, interceptarile
- care sunt supra drepturile cadrelor de informatii si cat ne costa pe noi contribubuabili
- de ce avem nevoie de atatea servicii speciale; de ce trebuie sa se ocupe si
sri si 692 si politia pe langa Garda Financiara de infractiuni economice in loc sa facem o "Politie a Finantelor" temuta ca in Italia, SUA, Franta ,Germania care nu se uita ca cel verificat este Cancelar, ministru, vedeta din sport sau showbizz, ziarist celebru sau propietar de ziar, om de afaceri celebru sau mic
comerciant, functionar public sau angajat obisnuit

Subiectul este foarte larg, dar ideea este ca cetateanul contribuabil trebuie aparat si sub nici o forma supus actiunii arbitrare a serviciilor din cauza opiniilor experimate de el.
ilegale de telefoane si , mai nou, chiar in tranzactiile de pe bursa)

texanu
2007-05-31 09:37:50

Re: ACUM SANTETI CONVINSI CINE A CONDUS SI CONTINUA SA CONDUCA POLITICA ROMANEASCA?

La 2007-05-31 01:42:56, Ioan Danila a scris:

> Crimele din decembrie 1989 si de dupa, au ramas si continua sa ramana
> nepedepsite pentru ca vinovatii ne conduc destinele.
> Stiti oare cat rau a facut Iulian Vlad si cu oamenii sai Armatei
> Romane? Nu cred ca aveti de unde sa stiti daca nu consultati victimele
> care inca mai traiesc.
> Domnule Dragomir, santeti un naiv daca nu vreti sa stiti ce a ascuns
> Iulian Vlad in spatele Institutiei ce a condus-o pana in dec. 1989 si,
> dece nu, si dupa.

Auzi nu ma intereseza ce au facut in trecut.......pe mine ma intereseaza ce fac in prezent......ca de viitor nu stie nimenii decit Dumnezeu.....Legea Lustratiei ar trebui aplicata cit mai repede......eu cred ca nu este departe un punci militar..alfel nu se potolesc....un punci din interior sau unul din afara....dar pluteste in aer.....poate in luna lui cuptor cind le fierbe singele in cap
>

Huhu extraterestrul
2007-05-31 11:17:03

Re: 100% / Corect, asa e, am vazut si eu emisiunea 100% respectiva!

Shadow
2007-05-31 13:08:11

Vai de mine ce "cod al tacerii a rupt" secu

gralul Rogojan rupe minele la creion nu "codul tacerii". E interesant cum explica el "doct" cum restructura secu pe secu pe noua logica nord atlantica in care eam lasati sa ne "facem jocul". Pariez ca legile "emanate" de la secu (cu fata umana "sie" si "sri" si cu procente grele de fosti ofiteri secu in bransa activa inca) si cu sustinere directa (neconstitutionala dar nu conteaza) de la cotrocenu "erau bune". Nu "cereau" puteri sporite ca in orwell ci aceleasi puteri ca pe vremea lui ceasca. iar explicatia cu "cresterea" gradului de operabilitate sunt povesti de adormit copii Ceea ce nu accepta ofiteri secu precum rogojan si compania este sa fie controlati. Insa vor sa poata "controla" pe oricine indiferent cand si cum. Fara sa fie obligati vreodata sa "dea seama". Asta a ramas dupa caderea lui ceasca. Aceeasi "gasca" de "alesi" de "bine" din serviciile de informatii care trebuie sa ramana pe "val" orice s-ar intampla.

Cat despre arhivele "disparute" e normal ca un asa competent secu sa nu stie unde sunt si sa povesteasca ca "seiful" a fost deschis de "cateva ori" si fara "procese verbale". Trebuie sa fi extrem de tantalau sa il crezi. Informatia inseamna putere, iar puterea pe care le-o dau arhivele "pitite" opt santajul oamenilor politici este un semn perfect orwelian oricat de mult neaga rezervistul secu.

ionion
2007-05-31 13:42:10

Tovarashul Rogojan a tradat cauza Frontului Universal al Securitatii romanesti, dar

nici cinci la suta nu este adevarat din ceeace ce declara.
Se razbuna pe noi, pe membrii CC al Frontului pentruca nu l-am primit in Comitetul Executiv al Frontului.
Tovarashe Rogojan sa stii ca Frontul Securitatii nu mai socoteshte cu dumneata si te vom discuta in sedinta deschisa (deschisa intre noi, membrii Comitetului Executiv nu cu usile deschise) pentruca poporul nu trebuie sa stie toate alea.

Paul din Ohio
2007-05-31 14:48:09

Re: Vai de mine ce "cod al tacerii a rupt" secu. Sint interesante si "modelele"

alese de securistii lui Basescu: Rusia, Ucraina, Moldova si Serbia (mai sint si altele pentru inducerea in eroare: Franta,Germania...).La 2007-05-31 13:08:11, Shadow a scris:

> gralul Rogojan rupe minele la creion nu "codul tacerii". E interesant
> cum explica el "doct" cum restructura secu pe secu pe noua logica nord
> atlantica in care eam lasati sa ne "facem jocul". Pariez ca legile
> "emanate" de la secu (cu fata umana "sie" si "sri" si cu procente
> grele de fosti ofiteri secu in bransa activa inca) si cu sustinere
> directa (neconstitutionala dar nu conteaza) de la cotrocenu "erau
> bune". Nu "cereau" puteri sporite ca in orwell ci aceleasi puteri ca
> pe vremea lui ceasca. iar explicatia cu "cresterea" gradului de
> operabilitate sunt povesti de adormit copii Ceea ce nu accepta ofiteri
> secu precum rogojan si compania este sa fie controlati. Insa vor sa
> poata "controla" pe oricine indiferent cand si cum. Fara sa fie
> obligati vreodata sa "dea seama". Asta a ramas dupa caderea lui
> ceasca. Aceeasi "gasca" de "alesi" de "bine" din serviciile de
> informatii care trebuie sa ramana pe "val" orice s-ar intampla.
>
> Cat despre arhivele "disparute" e normal ca un asa competent secu sa
> nu stie unde sunt si sa povesteasca ca "seiful" a fost deschis de
> "cateva ori" si fara "procese verbale". Trebuie sa fi extrem de
> tantalau sa il crezi. Informatia inseamna putere, iar puterea pe care
> le-o dau arhivele "pitite" opt santajul oamenilor politici este un
> semn perfect orwelian oricat de mult neaga rezervistul secu.
>
>

contele
2007-05-31 15:31:59

Ce stiti voi?

Ceausescu conduce Romania din mormant. Sfetnici credinciosi urmeaza cu sfintenie sfaturile celui mai iubit fiu al poporului Roman.

Dinnu
2007-05-31 15:45:46

deconspirati mai intai

Mai intai scoateti securistii la iveala si pe urma faceti o lege. Sunteti continuatorii securitatii ceausiste, adaptate momentului

cehow
2007-05-31 16:47:50

Re: Pe invers

La 2007-05-31 09:01:15, DonS a scris:

> Problema nu este ca politicienii incearca sa-si subordoneze serviciile
> de informatii, cum incearca sa sugereze intervievatul, problema grava
> in Romania este ca serviciile de informatii si-au subordonat mediul
> politic si incearca sa-l mentina asa. Prin ofiteri acoperiti, prin
> presa manipulata, prin impunerea discursului mass-media. Si , mai ales
> prin firmele acoperite, de unde le vin bani multi si netransparenti.
> Problema este ca serviciile secrete au ajuns stat in stat. Si nici
> macar in interesul statului, ci al lor personal: case de sanatate
> separate de restul poporului, case de vacanta si hoteluri doar pentru
> ei, salarii nerusinate si alte beneficii. Si ce ne dau in schimb?
> Scandaluri promovate de media subordonata, o viziune securisto-mafiota
> despre lumea si societatea in care traim, incercarea disperata de a-si
> pastra cu orice pret privilegiile. Lupta cu coruptia? Pai chiar ei o
> intretin, prin firmele acoperite si care scurtcircuiteaza competitia
> onesta si benefica. Amintiti-va de afacerea "tigareta". Rezultate in
> apararea tarii? Amintiti-va de afacerile cu fregatele britanice si cu
> avioanele MIG lancer care se prabusesc pe capete! Sau de afacerea
> Motorola , sau de Jimbolia, sau de FNI sau .... sau de multe altele in
> veci nedescoperite. Omar Haysam stie de ce !
>
cehow: Exact asa e ..cum scapam din fundatura..asta-i intrebarea?

cehow
2007-05-31 16:49:32

Cumn scapam ..?

Cum iesim din fundatura asta? Intrebare pt.referendum?

Tiberiu
2007-05-31 17:15:31

Re: ACUM SANTETI CONVINSI CINE A CONDUS SI CONTINUA SA CONDUCA POLITICA ROMANEASCA?/SRI= securitatea

La 2007-05-31 01:42:56, Ioan Danila a scris:
SRI=securitatea reabilitata de iliescu,nu ne mira nimic din ceea ce se petrece pt ca de la omul de rand de pe strada care a fost un simplu informator al securitatii,si pana la mai marii prelati ai bisericilor care au fost inalti prea securistii tarii ,sunt o gramada de oameni care se numesc "DESEURILE SOCIETATII ROMANE"daca personaje ca:VC Tudor,D.Voiculescu,Nic Corneanu,Tokes L,Nastase A,,fratii Paunescu,G Copos,poetul de curte Paunescu care doarme in stil cenaclu prin senat:sunt personaje marcante in vremea de azi..atunci nu ma mira cat de lungi sunt firele securitatii impinse de iliescu pe mai departe pt multi si multi ani de aici ininaite
> Crimele din decembrie 1989 si de dupa, au ramas si continua sa ramana
> nepedepsite pentru ca vinovatii ne conduc destinele.
> Stiti oare cat rau a facut Iulian Vlad si cu oamenii sai Armatei
> Romane? Nu cred ca aveti de unde sa stiti daca nu consultati victimele
> care inca mai traiesc.
> Domnule Dragomir, santeti un naiv daca nu vreti sa stiti ce a ascuns
> Iulian Vlad in spatele Institutiei ce a condus-o pana in dec. 1989 si,
> dece nu, si dupa.
>

Astral
2007-05-31 17:17:42

Si ca sa continui...

ce rost au discutiile astea despre natia cuiva cand pe intreg mapamondul romanii sunt considerati minoritatea cea mai incomoda,alaturi poate de pakistanezi si altii(nu spun indieni pentru ca indienii sunt una dintre cele mai mari natii de pe Pamant,deci nu sunt minoritate decat poate in mintea lui Basescu)si altii care se folossesc de naivitatea si frustarea cuiva!

ionion
2007-05-31 18:10:59

Tovarasul Rogojan a demonstrat ca

bisexualitatea politica in Romania a atins pana la 95% din populatie.

octaaa
2007-05-31 19:00:39

Re: decret ca pe vremea lui Ceausescu

Chiar crede cineva ca vor fi deconspiati securistii? Nu prea cred. Bine, exceptandu-i pe fanii lui Basescu.
Nu, securistii adevarati nu vor fi deconspirati. Vor pica doar cei ce nu mai sunt activi. Aia smecherii - nu. Cu smecherul cel Mare si camarila sa in frunte.

Ioany
2007-05-31 20:49:11

O simpla intrebare

Poate sa ne spuna Dl. general, care a fost contributia sa la elaborarea lucrarii de doctorat a fostului sau sef Timofte?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00648 sec.