Ziua Logo
  19:39, sambata, 20 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-10-24

Comentarii: 52, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Mos_Tautu
2007-10-23 23:39:48

Dl.Basescu are o misiune istorica

Dl.Basescu are o misiune istorica

Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se petrece pe scena noastra politica.

Cateva repere par insa sa fie sigure:

1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.

Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).

2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.

3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.

4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el ci a celui care l-a trimis .

5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).

6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.

Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.

Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI SPANULE.

Acesta este domnul Basescu.

El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit cinstit.,

Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem poate face ceva.

Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.

Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul si vechiul sistem

Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de ani

IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI BASESCU.


simpatizant dreapta
2007-10-23 23:58:01

jucatorul antipopor

acest presedinte nu joaca in folosul poporului ci al lui personal si al partidului PD;lumea chiar nu vede,se lasa orbita de rasul lui de 2 bani,de tip"maidanez"

odiseu
2007-10-24 00:16:39

Bai,ce mai ceatza

Parca asistam la o sedintza de hipnoza colectiva.Pare ca nu mai avem alta preocupare decit votul uninominal.Nimic nu mai poate misca in tara daca nu se adopta metoda asta de votare si musai cea preferata de Dl.Presedinte.Dupa prostul nostru obicei ne oprim din orice activitate si cu mic cu mare asistam cu mult interes la un meci pe care nu-l intelegem.Sunt sigur ca 9o % dintre alegatori habar nau ce inseamna votul uninominal dar sunt gata sa jure ca este ceva bun.Suntem blestemati sa luptam pentru himere si apoi sa ne lamentam ca suntem victime si "cineva" tot timpul are abilitatea draceasca sa ne faca rau.Cultura politica,simt civic,atitudine cetateneasca,lupta pentru idealuri,toatea stea sunt departe de a fi realitate in viata de zi cu zi a romanilor.Lasam totul ca o fatalitate pe seama "politicienilor" si noua ne rezervam rolul de plingacioisi.Basescu e constient dea sta si speculeaza la maxim.Fiind roman,si el va pierde totul exact cind ii va fi mai bine.

CALUGARUL
2007-10-24 00:26:34

Manuela
2007-10-24 00:35:24

este vorba de campanie!

Domnule Mos_Tautu, in cazul in care nu ai inteles, Basescu doreste sa faca campanie partidului democrat. Sa fim seriosi! se putea ajunge la o conventie in privinta votului uninominal. daca nu rezolvam mai repede problema alegerilor europarlamentare Romania va avea multe de suferit, iar Basescu va profita repede de greseala PNL-ului pentru a ridica PD-ul.

cotrofelnitza
2007-10-24 01:07:37

Huhu extraterestrul
2007-10-24 01:36:38

Re: Bai,ce mai ceatza / Mda, e trist!

La 2007-10-24 00:16:39, odiseu a scris:

> Parca asistam la o sedintza de hipnoza colectiva.Pare ca nu mai
> avem alta preocupare decit votul uninominal.Nimic nu mai poate misca
> in tara daca nu se adopta metoda asta de votare si musai cea preferata
> de Dl.Presedinte.Dupa prostul nostru obicei ne oprim din orice
> activitate si cu mic cu mare asistam cu mult interes la un meci pe
> care nu-l intelegem.Sunt sigur ca 9o % dintre alegatori habar nau ce
> inseamna votul uninominal dar sunt gata sa jure ca este ceva
> bun.Suntem blestemati sa luptam pentru himere si apoi sa ne lamentam
> ca suntem victime si "cineva" tot timpul are abilitatea draceasca sa
> ne faca rau.Cultura politica,simt civic,atitudine cetateneasca,lupta
> pentru idealuri,toatea stea sunt departe de a fi realitate in viata de
> zi cu zi a romanilor.Lasam totul ca o fatalitate pe seama
> "politicienilor" si noua ne rezervam rolul de plingacioisi.Basescu e
> constient dea sta si speculeaza la maxim.Fiind roman,si el va pierde
> totul exact cind ii va fi mai bine.
>
>

Huhu extraterestrul
2007-10-24 01:43:19

Re: este vorba de campanie! / Corect!

La 2007-10-24 00:35:24, Manuela a scris:

> Domnule Mos_Tautu, in cazul in care nu ai inteles, Basescu doreste sa
> faca campanie partidului democrat. Sa fim seriosi! se putea ajunge la
> o conventie in privinta votului uninominal. daca nu rezolvam mai
> repede problema alegerilor europarlamentare Romania va avea multe de
> suferit, iar Basescu va profita repede de greseala PNL-ului pentru a
> ridica PD-ul.
>

Huhu extraterestrul
2007-10-24 01:53:42

Jocurile olimpice, nationale, politice nesportive?

Vai da noi, da popor!

cosor ion
2007-10-24 02:07:27

votul uninominal

de fapt cum se traduce-vot uninominal-dupa mine sa aleg pe ce-l care-l cunosc si care mie mi se pare ca este cel mai bun dintre toti candidatii.propunerea PNL,recte Tariceanu,lasa porti deschise pentru intrarea in parlament a acelora care au tot furat si nu au patit nimic,dar nici nu au facut nimic din minciunile spuse electoratului in campania electorala.propunerea lui Base mi se pare,pentru momentul actual acceptabila.prin acest sistem de vot scapam de cel putin 80% profitori,incapabili si mafioti,care au dus tara asa cum se vede azi.legea Calugarului este ironica dar acceptabila daca ma gindesc la de alde Prigoana cu Sevastita lui sau a aluia care stie un singur cuvint-misto.Mos Tautu,imi aduce aminte de Colea Tautu cu cosarul lui,e pe faza,dar cu unele calificative putin exagerate.eu il asigur ca si daca Geoana era in locul lui Base cam tot asa gindea si facea,pentru ca si el a vazut adevarata mafie din psd,de care inca nu stie cum poate scapa.sunt convins ca oamenii vor veni la vot si rezultatul s-ar putea sa fie ca cel de la suspendare,indiferent ce gindesc cei care il hulesc pe Base azi,miine nici n-ai sa-i mai cunosti.deja sunt niste hopa mitica,nu cel de la LPF

Sobru
2007-10-24 02:20:19

Re: votul uninominal

Nici rudele nu ti le cunosti ca lumea. O sa-l cunosti tu p-ala de-l votezi, ce sa-ti povestesc.

ingineru
2007-10-24 06:01:08

Suparare mare la baietii shmekeri...

... risca sa ramana fara locurile de pe liste... :-)

Nashpa !

Abia astept comentariile alea cu "alegatorii e prosti" de peste vreo 3 saptamani...

Mache
2007-10-24 06:09:43

Re: votul uninominal

La 2007-10-24 02:20:19, Sobru a scris:

> Nici rudele nu ti le cunosti ca lumea. O sa-l cunosti tu p-ala de-l
> votezi, ce sa-ti povestesc.
>
>
Draga Sobrule,

Acu' vreo cateva luni imi povesteai tafnos ca tu nu votezi oameni ci doctrine si ideologii. La vremea respectiva, ca te-am rugat (pentru a mai inveseli un pic atmosfera pe forum) sa ne povesteti care-s ideologiile alea grandioase, de ti-au rapit sufletul. Ai raspuns prin niste rabufniri sibilinice dar la fel de tafnoase. Din aceleasi rezoane, ca si atunci, reinnoiesc azi rugamintea. Lumineaza-ne si bucura-ne mon cher!

Te temi cumva ca nu vei mai putea vedea doctrinele de atatia oameni?

Cu respect,

Mache

martinica
2007-10-24 06:14:52

afara cu magicienii

Se pare ca APD greseste neluind in calcul faptul ca in romania nu exista o situatie nici macar aproape de cea normala si magicienii din parlament pot face tot felul de masinatiuni ca sa iasa ca paduchii in fata.
Dupa ce trecem de hopul acesta si se face curatenie, se poate incerca si varianta APD.

Aladin
2007-10-24 06:30:02

Sobru;votul uninominal

Lasa baietele, ca il cunoaste sefu (partidului care ti-a inhatat votul )ca doar impreuna pleaca la furat.Mai bine niste "necunoscuti" care au program efectiv cu ce vor sa faca ,decat niste roboti de partid slugile sefului care i-a bagat in sacosa dupa cum a contribuit.
Sper ca ORICINE poate candida chiar daca nu e membru in nici unul din mini-partidele comuniste actuale. In asta ar putea sta ,puterea rasturnarii de la putere a banditiilor de profesie. Si mai lasati naibii gaselnita asta cu pragul electoral (5 %) Se vor face aliante dupa programul apropriat al gruparilor.

ionion
2007-10-24 06:53:31

Pentru romance a plecat Pierre Roman si a venit Traian Basescu , numai ca sa nu uitam

dragi femei ca Basescu este unul singur iar voi sunteti peste 6 milioane...apte.

paraipan
2007-10-24 06:56:52

Un Referendum identic

schimbarea sistemului electoral, a avut loc acu vreo 3 saptamini in Ontario. Electoratul a trebuit sa decida daca actualul sistem numit in Canada FPTP (First-Past-The-Post), sau The Winner Takes all in US, va fi inlocuit cu un sistem nou numit Mixed Member Proportional sau MMP.
Sistemul FPTP, propus si de Presedintele Base, este simplu: fiecare elector voteza un candidat al unui partid in yardul unde locuieste. In Parlament se va duce candidatul care obtine cele mai multe voturi. Punct.

In sistemul MMP (propus de Guvernul Paterigeoana si alte asociatii de binefacere), electorul voteaza de doua ori: o data pentru candidatul local care le va reprezenta yardul, si a doua oara pentru un partid, care va trimite functie de voturile cistigate, pe niste unii (nealesi direct un fel de .... pe liste coafata).
Propaganda MMP a dat urmatorul exemplu: Poodle Party obtine 10% din voturi. Deci va lua 10 din cele 100 de locuri in parlament. Daca candidatii locali cistiga 6 locuri, Poodle Party va avea 6 Parlamentari alesi direct si 4 de pe lista lor (adica nealesi). Ei chestia asta n-a prea placut Ontarienilor, asa ca MMP a cazut la Referendum.
Sondajele facute dupa Referendum, au aratat ca principalele motive de rejectie au fost:
- MMP e considerat de electorii Ontarieni ca fiind nedemocratic, intrucit se trimit in Parlament deputati nealesi prin vot direct;
- parlamentarii alesi pe liste nu reprezinta un yard anume si deci nu sint accountable electoratului;
- Ontario poate deveni neguvernabila, intrucit partidulete de buzunar, cu numa 2-3 locuri in Parlament, vor incerca sa faca legea;
Acelasi MMP a mai cazut cu success atit in British Columbia cit si in PEI. Or fi Canadienii mai greoi, da' nu prosti. Oare cum vor fi Romanashii? Om vide!

paraipan

PS Tari care practica FPTP: US, UK, Canada, Australia, Kenya, India, in general lumea Anglo-Saxona, cu exceptia New Zeeland.
Tari care practica MMP (sau variante): Germania, Ungaria, Albania, Mexico, Bolivia, Venezuela, .... lume buna.

Huhu extraterestrul
2007-10-24 07:42:01

Re: votul uninominal / Draga Mache, nu ai citit postarile toate de pe forum, nu poti sti doctrina

fiecaruia, am citit cele citeva, putine postari in care Sobru isi explica frumos si clar, doctrina lui liberala.


La 2007-10-24 06:09:43, Mache a scris:

> La 2007-10-24 02:20:19, Sobru a scris:
>
> > Nici rudele nu ti le cunosti ca lumea. O sa-l cunosti tu p-ala de-l
> > votezi, ce sa-ti povestesc.
> >
> >
> Draga Sobrule,
>
> Acu' vreo cateva luni imi povesteai tafnos ca tu nu votezi oameni ci
> doctrine si ideologii. La vremea respectiva, ca te-am rugat (pentru a
> mai inveseli un pic atmosfera pe forum) sa ne povesteti care-s
> ideologiile alea grandioase, de ti-au rapit sufletul. Ai raspuns prin
> niste rabufniri sibilinice dar la fel de tafnoase. Din aceleasi
> rezoane, ca si atunci, reinnoiesc azi rugamintea. Lumineaza-ne si
> bucura-ne mon cher!
>
> Te temi cumva ca nu vei mai putea vedea doctrinele de atatia oameni?
>
> Cu respect,
>
> Mache
>

Ghita Bizonu'
2007-10-24 08:13:39

Re: pai simplu CALUGARE

johnson
2007-10-24 08:57:25

Guvernul trebuie sa EVITE CONFLICTUL care deja planeaza

Basescu EXISTA doar in situatiile de conflict.In rest este un oarecare .Daca-i dai lui Basescu un Conflict este cel mai fericit,daca nu i-l dai atunci si-l cauta singur.In acest moment El isi cauta Conflictul,fara el PD-ul nu poate fi impins catre cifra din sondaje si asta ar reprezenta adevaratul dezastru pentru pedei si pentru seful lor posedat de mania puterii absolute.S-ar putea demonta pentru totdeauna manipularea aceasta ordinara cu asa zisele sondaje de casa iar Basescu nu va mai avea in 2008 un Parlament " AL LUI "...si iar va trebui sa caute conflicte si iar le-ar provoca daca...

Krix
2007-10-24 09:48:03

Re: Dl.Basescu are o misiune istorica

La 2007-10-23 23:39:48, Mos_Tautu a scris:

> Dl.Basescu are o misiune istorica
>
> Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea
> depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se
> petrece pe scena noastra politica.
>
> Cateva repere par insa sa fie sigure:
>
> 1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste
> conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de
> altruism social.
>
> Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras
> coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru
> imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite
> ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu
> afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
>
> 2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba
> chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul
> politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie
> opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.
>
> 3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul
> aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.
>
> 4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de
> parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea
> el ci a celui care l-a trimis .
>
> 5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si
> simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si
> organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).
>
> 6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani
> dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.
>
> Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba
> parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit
> o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu
> participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie
> avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar
> face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.
>
> Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate
> academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI
> SPANULE.
>
> Acesta este domnul Basescu.
>
> El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate
> guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea
> burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit
> cinstit.,
>
> Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem
> poate face ceva.
>
> Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de
> zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic
> si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.
>
> Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege
> si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de
> scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
> Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii
> de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin
> jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul
> si vechiul sistem
>
> Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu
> intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa
> mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de
> ani
>
> IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI
> BASESCU.
>
> Misiunea asta istorica fasaie din toate gaurile. In primul rand, nu ar mai fi cam nimeni care sa indeplineasca conditiile impuse de d-voastra in categoria repere. In al doilea rand, misiunea de care vorbiti are sanse mai mari de 99% sa realizeze exact contrariul. Ce spuneti de o prezenta la vot a 9 mil. ( !!!!) de roomani?
Mai cugetati...
>
>

laur
2007-10-24 09:49:37

ce-o sa fie ce-o sa fie ce mai minunatzie

mai baietzi voi astia cu uninominalul nu mai fabulatzi .

uninominalul nu o sa schimbe nimc in Romania , nimic in bine desigur .

In romanai de mai bine d e 20 de ani noi avem deja uniniminal.
Si n-a dat rezultate .
Avem la primarii primari alesi in mod uninominal .

Si cine poate spune ca sunt mai breji decat parlamantarii cei "ticalosi" ?

Desigur exista si primari care din vraful buzelor zic ca ar vre sa faca ceva sa faca ceva pe banii altora. Asa si parlamantarii daca altzii ar plati la bugetul Ro ce ar mai aproba aei la chetuieli de porc pentru toti.

Vretzi sa vedetzoi o masura a jigodismuluii celor ce va var aep gat uninoiminalul ? Intrebatzi-l daca l-ar prefera pe primarul lor actual parlamentar daca luptasii toata gargara lor este pentru ca primarul lor cel excroc si uninominal sa ajunga parlamentar in numelel lor ?
Daca au iesit in strada pt a-l sustine pe dom primar ?
Ca ala este alseul lor cel uninominal .

Si daca n-ar prefera ca in parlamant sa existe locuri si de vitzei la poarta noua si nu doar pentru hiene precum dom primar cel atoate-dedulcit la banul din licitatzii publice . Apropo voi stitzi vre-n primar care sa nu fie acuzat de presa ca a manarit licitatzii ca sa iasa exact simpatriotzii car etrebuei si contribuoie la campanie ?

Exact asta vrezti sa ducetzi voi in parlament .
Niste oameni din car enu stoitzi unul acre s anu fi furat cu nesimtzire dupa chipul matrozului cel pirat si a sale fice Luxten .
Nooo nu-i asa ca daca spaga vine pe staul de plata pentru statul degeba nu se mai chema spaga se chema merite personale deosebite

Krix
2007-10-24 10:00:17

Smecherii de maidan

Deja am ajuns la stadiul de circ pe fata. Sa luam in calcul un fapt care trebuie analizat cu maxima seriozitate, dar am impresia ca se incearca indepartarea atentiei:
Explozia de ras a Presedintelui la citirea comunicatului. Am ramas siderat cand am vazut ce inseamna un astfel de comunicat pentru Presedintele tarii. Nu degeaba toate posturile au transmis: "ne meritam soarta". Sincer, m-am intristat. Am vazut eforturile presedintelui de a nu pufni in ras si apoi incercarea de a aplana situatia cumva...dar ca de obicei mai mult a agravat-o.
Misiune istorica?

adyciobanu
2007-10-24 10:38:56

Re: Suparare mare la baietii shmekeri...


smecherii sunt astia de ii dau inainte cu votu uninominal.

alegatorii oricum sunt toti prosti (inclusiv eu ca l-am votat cu inima deschisa pe basescu). voteaza papagalii, pe cei cu bani si tupeu, oamenii seriosi si competenti nu vor avea nici o sansa...

La 2007-10-24 06:01:08, ingineru a scris:

> ... risca sa ramana fara locurile de pe liste... :-)
>
> Nashpa !
>
> Abia astept comentariile alea cu "alegatorii e prosti" de peste vreo 3
> saptamani...
>

adyciobanu
2007-10-24 10:45:32

Re: Dl.Basescu are o misiune istorica


uitati cu totii ca basescu nu trateaza toate partidele la fel. unii ii sunt dusmani, altii prieteni, desi toate partidele sunt facute pe acelasi calapod. pdul misuna de corupti, de parveniti, de profitori de bani publici. votul uninominal va umple parlamentul de papagali, de insi cu bani, etc. cine credeti ca voteaza competenta si seriozitatea?

ca s-a ajuns aici e vina tuturor partidelor pentru ca dupa revolutie au bagat in fata numai securisti, imbogatiti ai tranzitiei, insi cu influenta.

nu cred in votul uninominal, nu cred ca va rezolva mare lucru. acest tip de vot trebuia introdus in 90.

La 2007-10-23 23:39:48, Mos_Tautu a scris:

> Dl.Basescu are o misiune istorica
>
> Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea
> depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se
> petrece pe scena noastra politica.
>
> Cateva repere par insa sa fie sigure:
>
> 1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste
> conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de
> altruism social.
>
> Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras
> coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru
> imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite
> ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu
> afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
>
> 2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba
> chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul
> politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie
> opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.
>
> 3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul
> aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.
>
> 4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de
> parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea
> el ci a celui care l-a trimis .
>
> 5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si
> simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si
> organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).
>
> 6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani
> dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.
>
> Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba
> parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit
> o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu
> participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie
> avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar
> face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.
>
> Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate
> academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI
> SPANULE.
>
> Acesta este domnul Basescu.
>
> El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate
> guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea
> burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit
> cinstit.,
>
> Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem
> poate face ceva.
>
> Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de
> zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic
> si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.
>
> Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege
> si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de
> scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
> Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii
> de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin
> jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul
> si vechiul sistem
>
> Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu
> intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa
> mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de
> ani
>
> IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI
> BASESCU.
>
>
>
>

the
2007-10-24 11:13:55

APD someaza ...

DanBruma
2007-10-24 11:24:06

Re: Smecherii de maidan...si care e problema

A facut el si altele mai mari, dar daca poporul il iubeste? Zice lumea ca e cinstit si vrea sa distruga sistemul ticalosit. Despre ras zice lumea: e un ras din inima. Asa ca nu a agravat deloc situatia.

La 2007-10-24 10:00:17, Krix a scris:

> Deja am ajuns la stadiul de circ pe fata. Sa luam in calcul un fapt
> care trebuie analizat cu maxima seriozitate, dar am impresia ca se
> incearca indepartarea atentiei:
> Explozia de ras a Presedintelui la citirea comunicatului. Am ramas
> siderat cand am vazut ce inseamna un astfel de comunicat pentru
> Presedintele tarii. Nu degeaba toate posturile au transmis: "ne
> meritam soarta". Sincer, m-am intristat. Am vazut eforturile
> presedintelui de a nu pufni in ras si apoi incercarea de a aplana
> situatia cumva...dar ca de obicei mai mult a agravat-o.
> Misiune istorica?
>

DanBruma
2007-10-24 11:27:04

Re: ce-o sa fie ce-o sa fie ce mai minunatzie...laure nu te mai chinui ca

poporul nici nu stie ce e ala nominal. poporul vrea uninominal ca asa zice Basescu, pentru ca poporul il iubeste pe Basescu si dragostea e oarba.

La 2007-10-24 09:49:37, laur a scris:

> mai baietzi voi astia cu uninominalul nu mai fabulatzi .
>
> uninominalul nu o sa schimbe nimc in Romania , nimic in bine desigur
> .
>
> In romanai de mai bine d e 20 de ani noi avem deja uniniminal.
> Si n-a dat rezultate .
> Avem la primarii primari alesi in mod uninominal .
>
> Si cine poate spune ca sunt mai breji decat parlamantarii cei
> "ticalosi" ?
>
> Desigur exista si primari care din vraful buzelor zic ca ar vre sa
> faca ceva sa faca ceva pe banii altora. Asa si parlamantarii daca
> altzii ar plati la bugetul Ro ce ar mai aproba aei la chetuieli de
> porc pentru toti.
>
> Vretzi sa vedetzoi o masura a jigodismuluii celor ce va var aep gat
> uninoiminalul ? Intrebatzi-l daca l-ar prefera pe primarul lor actual
> parlamentar daca luptasii toata gargara lor este pentru ca primarul
> lor cel excroc si uninominal sa ajunga parlamentar in numelel lor ?
> Daca au iesit in strada pt a-l sustine pe dom primar ?
> Ca ala este alseul lor cel uninominal .
>
> Si daca n-ar prefera ca in parlamant sa existe locuri si de vitzei la
> poarta noua si nu doar pentru hiene precum dom primar cel
> atoate-dedulcit la banul din licitatzii publice . Apropo voi stitzi
> vre-n primar care sa nu fie acuzat de presa ca a manarit licitatzii ca
> sa iasa exact simpatriotzii car etrebuei si contribuoie la campanie ?
>
> Exact asta vrezti sa ducetzi voi in parlament .
> Niste oameni din car enu stoitzi unul acre s anu fi furat cu
> nesimtzire dupa chipul matrozului cel pirat si a sale fice Luxten .
> Nooo nu-i asa ca daca spaga vine pe staul de plata pentru statul
> degeba nu se mai chema spaga se chema merite personale deosebite
>
>

ion ion
2007-10-24 13:26:19

NU VREM REFERENDUM CU EUROPARLAMENTARE !

buna ziua.dl.oresedinte face ce stie,da si fuge.eventual sub centura.astfel si-a atins scopul:participa activ in camapnie pentru pd, la adapostul referndumului.distrage atentia de la europarlamentare cu o tema de politica interna.in acest moment avem un presedinte neconstitutional.(a se vedea art.84.,alin.1). dar ce conteaza Constitutia pentru presedinte? important este sa castige imagine pentru el si pd.

stefan cel mare
2007-10-24 13:39:52

despre "noiembrie "

Cred ca nu s-a inteles ca acum este vorba de lupta pentru a ramine la putere inca 4 ani . Daca vine uninominalul lui Basescu atunci va rog sa-mi spuneti citi dintre actualii parlamentari vor mai fi alesi ? .
Din cei care vor veni la vot in 2008 , cca 5 milioane de romani nu vor mai vota nici un parlamentar din actualul parlament. nu numai din cei 322.
Va imaginati ce oameni seriosi si necompromisi vor trebui sa sustina partidele pentru a fi alesi ? .
Ma gindesc numai cum vor trece legile daca unii alesi nu vor considera ca este o lege necesara pentru comunitatea lor . Cred ca aici este toata problema . Vor trebui facute legi in interesul general si chiar local pentru a trece prin paralament. Poate ca nu vor mai trece legi care sa aducca beneficii numai unora .

arthur
2007-10-24 13:48:20

Re: ce-o sa fie ce-o sa fie ce mai minunatzie

Pentru prostovanii basescieni: ati vazut vre-o data un film despre cum este campania unui senator sau reprezentant in SUA? Daca da poate ca ati remarcat ca in primul rand conteaza fondurile pe care le poate aduce , mai intai pentru nominalizare de catre partid si apoi in lupta electorala cu adversarii. D'aia nominalizarile incep cu cel putin un an inainte de alegeri. Mai e un aspect: tinerii nu prea au ce sa caute decat daca au bani in familie ,caci altfel sponsorii nu prea se uita la ei! Cei care se dau artisti ca VU o sa-i scape de Nastase .Voiculescu,Verestoy,Videanu,Berceanu,Patriciu si alti bogatasi sunt complect pe din'afara caci ori acestia ori clientela lor politica cu banii lor vor fi aceia care vor castiga majoritatea. Si nici nu vor mai respecta disciplina de partid caci obligatiile lor sunt fata de sponsori. Asa ca probabil Basescu si PD si-au facut socoteala ca stau mai bine decat altii la finantatori si d'aia au ales acest sistem. Mai prost ,ca de obicei,este Geoana care isi inchipuie ca PSD mai are sponsorii de alta data so o sa descopere ca s-au mutat cu ONG-urile la Basescu =PD! Liberalii stau mai bine daca il conving pe Patriciu ca merita sa lupte ca sa-l darame pe Basescu,dar chiar si Voiculescu poate ajunge la 5%. Pe total parlamentul va fi o combinatie de becalisti,imbogatiti de trazitie si ceva liberali de traditie asa ca : vai de Referendumul vostru!
La 2007-10-24 09:49:37, laur a scris:

> mai baietzi voi astia cu uninominalul nu mai fabulatzi .
>
> uninominalul nu o sa schimbe nimc in Romania , nimic in bine desigur
> .
>
> In romanai de mai bine d e 20 de ani noi avem deja uniniminal.
> Si n-a dat rezultate .
> Avem la primarii primari alesi in mod uninominal .
>
> Si cine poate spune ca sunt mai breji decat parlamantarii cei
> "ticalosi" ?
>
> Desigur exista si primari care din vraful buzelor zic ca ar vre sa
> faca ceva sa faca ceva pe banii altora. Asa si parlamantarii daca
> altzii ar plati la bugetul Ro ce ar mai aproba aei la chetuieli de
> porc pentru toti.
>
> Vretzi sa vedetzoi o masura a jigodismuluii celor ce va var aep gat
> uninoiminalul ? Intrebatzi-l daca l-ar prefera pe primarul lor actual
> parlamentar daca luptasii toata gargara lor este pentru ca primarul
> lor cel excroc si uninominal sa ajunga parlamentar in numelel lor ?
> Daca au iesit in strada pt a-l sustine pe dom primar ?
> Ca ala este alseul lor cel uninominal .
>
> Si daca n-ar prefera ca in parlamant sa existe locuri si de vitzei la
> poarta noua si nu doar pentru hiene precum dom primar cel
> atoate-dedulcit la banul din licitatzii publice . Apropo voi stitzi
> vre-n primar care sa nu fie acuzat de presa ca a manarit licitatzii ca
> sa iasa exact simpatriotzii car etrebuei si contribuoie la campanie ?
>
> Exact asta vrezti sa ducetzi voi in parlament .
> Niste oameni din car enu stoitzi unul acre s anu fi furat cu
> nesimtzire dupa chipul matrozului cel pirat si a sale fice Luxten .
> Nooo nu-i asa ca daca spaga vine pe staul de plata pentru statul
> degeba nu se mai chema spaga se chema merite personale deosebite
>
>

Ghita Bizonu'
2007-10-24 13:51:31

Re: Dl.Basescu are o misiune istorica : sa ditruga Romania !!!

La 2007-10-23 23:39:48, Mos_Tautu a scris:

> Dl.Basescu are o misiune istorica
>
> Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea
> depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se
> petrece pe scena noastra politica.
>
> Cateva repere par insa sa fie sigure:
>
> 1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste
> conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de
> altruism social.
>
> Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras
> coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru
> imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite
> ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu
> afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
>
> 2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba
> chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul
> politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie
> opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.
>
> 3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul
> aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.
>
> 4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de
> parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea
> el ci a celui care l-a trimis .
>
> 5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si
> simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si
> organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).
>
> 6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani
> dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.
>
> Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba
> parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit
> o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu
> participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie
> avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar
> face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.
>
> Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate
> academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI
> SPANULE.
>
> Acesta este domnul Basescu.
>
> El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate
> guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea
> burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit
> cinstit.,
>
> Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem
> poate face ceva.
>
> Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de
> zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic
> si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.
>
> Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege
> si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de
> scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
> Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii
> de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin
> jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul
> si vechiul sistem
>
> Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu
> intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa
> mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de
> ani
>
> IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI
> BASESCU.
>
>
>
>

Hantzy
2007-10-24 14:02:47

Re: Un Referendum identic

Cum ii scrisesesm si ieri Golanului, sistemul FPTP este foarte bun cand o tara a incheiat perioada cautarilor, a incercarilor. Cand insa nu ai inca o democratie functionala si strategiile politice nu sunt inca ferm definite, nu-ti poti permite sa lasi deoparte alternativele ce au neajunsul ca sunt doar minuscule. Calitatea lor nu a fost poate probata. Daca de ex acum 4 ani ar fi fost introdus VU, e posibil ca PD sa nu-si mai fi putut niciodata expune oferta politica, atat de indragita acum.
Crezi ca aam ajuns in punctul cand ne putem permite luxul sa ne limitam la o stanga neconcludenta si la o dreapta incerta?!

Eu sincer as mai cauta!

alwis46
2007-10-24 14:32:59

Dupa ce sistem de uninominal alegem ?

Deputatul PSD Alin Teodeorescu, analist politic si totodata sociolog, face o analiza a sistemelor de vot uninominal propuse de Guvern si de Presedintie.
In viziunea dansului, uninominalul mixt propus de Guvern ar duce la situatia in care PD creditat cu obtinerea a doar 38-42% prin vot direct ar putea obtine la alegerile din 2008 a circa 64%din mandatele din Senat si Camera Deputatilor.

In cealalta varianta propusa de Presedintie, de uninominal pur, majoritar, cu doua tururi de scrutin si prag national pentru partide, deputatul PSD arata ca fata de acele procente de 38-42% cu care este creditat PD prin vot direct, varianta de la Cotroceni nu ar aduce acestui partid decat un foarte mic plus, circa 48% din fotoliile parlamentare.

Cu alte cuvinte, PD ar fi marele castigator si intr-o varianta si in cealalta, lucrul cel mai curios fiind acela ca varianta Guvernului este cea mai favorabila PD viitorul guvern putand fi unul controlat in intregime de acest partid.

Membrii Pro Democratia sustin insa ca varianta prezidentiala poate conduce la situatii absurde in care partide creditate cu 30-35% dintre voturi ar putea castiga sufragiile a 60% dintre alegatori in timp ce aprtide creditate cu 10-12% nu ar avea nici macar un parlamentar.

Privind la aceasta alternativa, uninominal mixt sau uninominal majoritar, cred ca mai degraba referendumul trebuia sa specifice intre ce sisteme avem de ales, asta dupa ce mass-media ar fi facut o instruire alegatorilor si le-ar fi explicat diferentele dintre sistemele respective cu ajutorul analistilor politici si sociologilor.

Din punctul meu de vedere, referendumul acesta, in situatia data, este la fel de folositor ca o pastila Burov la un picior de lemn pentru ca un eventual raspuns majoritar cu "NU" nu ar indica dupa ce anume uninominal votam.cotrofelnitza
2007-10-24 14:33:45

Re: votul uninominal....Nu Colea Tautu, ...

La 2007-10-24 02:07:27, cosor ion a scris:

...Colea Uratu [ zis Rautu ]...
Ehee, urit urit, da avea un succes la muieri tinere nu tocmai de colea.
Mi-a subtilizat si mie una, la Cina, la gradina...
E drept ca, la rindu' meu, si io o intorsesem de la unu'
mai batrin. Si cum, in doua saptamani, ma ajustase pina la ultimul pol, am cedat adhoc si usurat...
Pa pariu ca si lui i-a suflat-o unu' mai tinar...
Gagica cam avea tipu asta de ciclu...


> de fapt cum se traduce-vot uninominal-dupa mine sa aleg pe ce-l care-l
> cunosc si care mie mi se pare ca este cel mai bun dintre toti
> candidatii.propunerea PNL,recte Tariceanu,lasa porti deschise pentru
> intrarea in parlament a acelora care au tot furat si nu au patit
> nimic,dar nici nu au facut nimic din minciunile spuse electoratului in
> campania electorala.propunerea lui Base mi se pare,pentru momentul
> actual acceptabila.prin acest sistem de vot scapam de cel putin 80%
> profitori,incapabili si mafioti,care au dus tara asa cum se vede
> azi.legea Calugarului este ironica dar acceptabila daca ma gindesc la
> de alde Prigoana cu Sevastita lui sau a aluia care stie un singur
> cuvint-misto.Mos Tautu,imi aduce aminte de Colea Tautu cu cosarul
> lui,e pe faza,dar cu unele calificative putin exagerate.eu il asigur
> ca si daca Geoana era in locul lui Base cam tot asa gindea si
> facea,pentru ca si el a vazut adevarata mafie din psd,de care inca nu
> stie cum poate scapa.sunt convins ca oamenii vor veni la vot si
> rezultatul s-ar putea sa fie ca cel de la suspendare,indiferent ce
> gindesc cei care il hulesc pe Base azi,miine nici n-ai sa-i mai
> cunosti.deja sunt niste hopa mitica,nu cel de la LPF
>

Giuseppe Cocos
2007-10-24 15:12:49

Cui e frica de votul uninominal ?

PSD, PNL, PRM, UDRMR.

one
2007-10-24 15:55:14

Un presedinte care dezbina si cucereste

Un adevarat circ politic in care protagonistul nu este altul decat presedintele care prin metode numai de el stiute ne-a bagat intr-o ceata totala cu referendumul, cu varianta de vot pur vs vot mixt propus de premier.

hetfield
2007-10-24 16:13:16

probleme gogule

era si culmea sa fie intelegere si solidaritate pe scena politica;deja nu ma mai mira nimic;s-au creat 2 tabere: basescu +PD+PLD=love si restul partidelor iar fiecare simte nevoia sa o contreze pe cealalta cand are ocazia; cand propune o tabara ceva, celalalta iese la contraatac; nu sunt necesare argumente solide, dar ar fi de preferat; oricum ei se cearta doar din principiu; basescu isi face in continuare jocul (el paseaza,el centreaza ,el da cu capul);are un tel bine stabilit: colorarea in portocaliu a parlamentarilor, a guvernului; o sa inceapa in curand si cu blocurile, trecerile de pietoni, covoarele din palatul cotroceni;ma opresc ca poate ii dau idei nastrusnice; la mintea si consilierea blonda pe care le are ma astept la orice din partea lui;sa speram ca la referendum o sa fie sub 9 milioane de votanti si poate se mai linisteste baselu; a cam prins viteza dupa 19 mai 2007.

maricica
2007-10-24 16:24:43

Base, n-o sa-ti iasa ploile

Articolul este bun, in felul asta afla romanii pentru ce sunt chemati la referendum si in ce consta votul uninominal. Dar "chemati" nu este cel mai potrivit cuvant. Mai bine as zice "deranjati". Cu toate ca, acum romanii detin aceste informatii descrise mai sus, foarte putini vor fi cei care se vor prezenta la urne. Mai ales, daca referendumul va avea loc in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare. Sa va tineti atunci show-ul de pe lume. Parca si vizualizez cativa romani, plecati in gasgca la vot, ca doar e zi de sarbatoare in sat, se duc si pun stampila la europarlamentare. Dar cu VU ce ne facem? Ca sectia este in alta parte, asa prevede legea - sa fie sectii diferite. Daca presupusa noastra gasca, atunci cand iese de la europarlamentare se gandeste ca drumul e cam lung pana la cealalta sectie de votare? Asa ca face un mic popas la carciuma din sat, sa prinda puteri (prietenii stiu de ce :) )..... si atunci ce te faci ca se face seara si nu mai ajung oamenii la referendum. Asta fiind cel mai bun exemplu, pentru ca majoritatea oamenilor probabil nu vor servi nici macar europarlamentarele. Si uite asa se duc pe apa sambetei "planurile" Mariei Sale, dooooooomnuuuuuulll Baaaaaaseeeeee!!!

DanBruma
2007-10-24 16:40:38

Re: Base, n-o sa-ti iasa ploile...ai calculat gresit

Oamenii merg intai la Referendum pentru ca, asa cum a spus Basescu, acolo poporul e cu adevarat suveran. Si apoi merg la europarlamentare unde suveranitatea e de categoria doua, fiind indirecta. Acolo vor vota, conform sondajelor, PD-ul.

La 2007-10-24 16:24:43, maricica a scris:

> Articolul este bun, in felul asta afla romanii pentru ce sunt chemati
> la referendum si in ce consta votul uninominal. Dar "chemati" nu este
> cel mai potrivit cuvant. Mai bine as zice "deranjati". Cu toate ca,
> acum romanii detin aceste informatii descrise mai sus, foarte putini
> vor fi cei care se vor prezenta la urne. Mai ales, daca referendumul
> va avea loc in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare. Sa va tineti
> atunci show-ul de pe lume. Parca si vizualizez cativa romani, plecati
> in gasgca la vot, ca doar e zi de sarbatoare in sat, se duc si pun
> stampila la europarlamentare. Dar cu VU ce ne facem? Ca sectia este in
> alta parte, asa prevede legea - sa fie sectii diferite. Daca presupusa
> noastra gasca, atunci cand iese de la europarlamentare se gandeste ca
> drumul e cam lung pana la cealalta sectie de votare? Asa ca face un
> mic popas la carciuma din sat, sa prinda puteri (prietenii stiu de ce
> :) )..... si atunci ce te faci ca se face seara si nu mai ajung
> oamenii la referendum. Asta fiind cel mai bun exemplu, pentru ca
> majoritatea oamenilor probabil nu vor servi nici macar
> europarlamentarele. Si uite asa se duc pe apa sambetei "planurile"
> Mariei Sale, dooooooomnuuuuuulll Baaaaaaseeeeee!!!
>

costy
2007-10-24 17:39:51

Re: Dl.Basescu are o misiune istorica : sa ditruga Romania !!!...asta in cazul cand ...

La 2007-10-24 13:51:31, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2007-10-23 23:39:48, Mos_Tautu a scris:
>
> > Dl.Basescu are o misiune istorica
> >
> > Este greu,in noianul de discutii pro si contra,cele contra adesea
> > depasesc limita civilitatii ,sa ai mintea limpede pentru a vedea ce se
> > petrece pe scena noastra politica.
> >
> > Cateva repere par insa sa fie sigure:
> >
> > 1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste
> > conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de
> > altruism social.
> >
> > Fara a spune ca in totalitate,totusi din clasa politica s-au tras
> > coruptii(evident cei prinsi) care au facut politica pentru
> > imbogatire,sociopati sau fanatici ai puterii cu orice pret,ramasite
> > ale mentalitatilor comuniste si chiar securisti sadea(la TV dl.Turcu
> > afirma ca 14 membri ai primului guvern dupa 1989 erau securisti).
> >
> > 2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba
> > chiar nici nu stiu ce sunt acelea.Altfel nu s-ar explica traseimul
> > politic,plonajarea de la un partid la alt partid care poate sa fie
> > opusul politic al primului.Unii totalizeaza traseisme de 5-6 partide.
> >
> > 3.Insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul
> > aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.
> >
> > 4.Indivizi care fie si-au platit posturile fie au posturi de
> > parlamentari platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea
> > el ci a celui care l-a trimis .
> >
> > 5.Bogati care doresc ca distractie o functie politica,sau care pur si
> > simplu si-au facut partide personale,pentru ca dispun de bani si
> > organe mass media(Vadim,Felix,Becali etc).
> >
> > 6.Unii emigranti care pretind ca pot sa-i invete democratia pe romani
> > dupa ce ei au stat in Occident 20-30 de ani.
> >
> > Deci iata ce s-a decantat in clasa noastra politica actuala.Nu degeaba
> > parlamentul tarii(care ar fi institutia cea mai respectata) a devenit
> > o institutie fara nici un prestigiu,formata din indivizi care nici nu
> > participa la la sedintele parlamentului dar isi atribuie
> > avantaje,pensii astronomice,cheltuieli de reprezentare,premii care ar
> > face sa roseasca si pe ultimul cetatean cu constiinta.
> >
> > Acum apare un individ,poate plin de defecte,poate nu o personalitate
> > academica dar care are bunul simt sa spuna doar atat:PANA AICI
> > SPANULE.
> >
> > Acesta este domnul Basescu.
> >
> > El doreste reformarea clasei politice.A fost incomod in toate
> > guvernele,a fost un nelinistit,are un discurs neconventional si adesea
> > burenos.dar el a castigat inimile poporului pentru ca le-a vorbit
> > cinstit.,
> >
> > Nu a vrut vot uninominal dar treptat a vazut ca numai acest sistem
> > poate face ceva.
> >
> > Cei 322,Dl.tariceanu au tandalit problema votului uninominal ani de
> > zile,s-au prefacut ca lucreaza,ca produc o lege,dar nu au facut nimic
> > si nu ar face daca dl.Basescu nu ar fi luat taurul de coarne.
> >
> > Dl.Basescu propune cel mai echitabil vot uninominal.cu care se alege
> > si presedintele si primarii.Votul uninominal cu doua tururi de
> > scrutin.Este tot ce se poate face mai bine.
> > Uninominalul PNL mimeaza alegerea directa dar pastreaza pentru sefii
> > de partid,pentru cei enumerati mai sus posibilitatea ca cel putin
> > jumatate sa fie numiti, adica sa pastreze cel putin partial actualul
> > si vechiul sistem
> >
> > Aici cine intelege ,intelege,si poporul a inteles deja.Cine nu
> > intelege si foloseste o retorica politicianista nu face decat sa
> > mentina sistemul politic romanesc in starea actuala inca vreo 30 de
> > ani
> >
> > IATA DECE AM SPUS CA SE POATE VORBI DE O MISIUNEA ISTORICA A DLUI
> > BASESCU.

--------------------------------


...din romaniaca va mai ramene ceva "demn" de a fi distrus, dupa
parjolul bandelor de "prieteni" ai acesteia care s-au perindat la
"guvernarea" ei incepand cu abdicare monarhiei si terminand cu
haitele de lupi liberali haimisiti ai zilei de azi!


ingineru
2007-10-24 18:27:02

Re: alegatorii oricum sunt toti prosti ... bine, stai jos !

In ceea ce te priveste, sunt perfect de acord.
De restul alegatorilor insa, n-as fi chiar atat de sigur.

In orice caz, chiar daca sunt toti facuti gramada, tot astia vin la vot pt. ca altii nu-s. Iar ca sa-i faci in toate felurile chiar inainte de alegeri (asa cum face presa romaneasca, la ordin) nu mi se pare chiar un argument electoral incurajator.

Cu cat veti insista mai mult in directia asta, cu atat veti obtine un rezultat mai slab in alegeri, referendum, etc.

P.S. Da-mi te rog un exemplu de politician roman "serios si competent" din ultimii 17 ani. Ca doar s-a votat pe liste in prostie. Sau macar un nume de politician roman sarac... :-)


La 2007-10-24 10:38:56, adyciobanu a scris:

>
> smecherii sunt astia de ii dau inainte cu votu uninominal.
>
> alegatorii oricum sunt toti prosti (inclusiv eu ca l-am votat cu inima
> deschisa pe basescu). voteaza papagalii, pe cei cu bani si tupeu,
> oamenii seriosi si competenti nu vor avea nici o sansa...
>
> La 2007-10-24 06:01:08, ingineru a scris:
>
> > ... risca sa ramana fara locurile de pe liste... :-)
> >
> > Nashpa !
> >
> > Abia astept comentariile alea cu "alegatorii e prosti" de peste vreo 3
> > saptamani...
> >
>
>

Sobru
2007-10-24 18:42:49

Re: Sobru;votul uninominal

Daca e cazul, imi ajunge sa cunosc doar seful ala de partid, caci daca se impune disciplina, voi sti si cum voteaza fiecare, dar si partidul in ansamblu, asa ca voi avea ca alegator un mult mai bun control asupra Parlamentului.
Nu intelegi nimic. La "uninominal" vei vota doar in mica tarla numita circumscriptie, intre cei ce vor "emana" din lupta acerba de pe plan local. Ti se vor servi niste cvasinecunoscuti(sau vedete paralele cu politica) pe care nu-i vei putea controla intr-un Parlament atomizat. Nu tu doctrina, nu tu idei politice. Exact asta vrea si betivul, un Parlament ca o adunatura, fara partide care sa-l deranjeze. Si nu numai el, ci si toti prostii care il sustin.

Solitude
2007-10-24 18:45:05

Re: Un presedinte care dezbina si cucereste

Fiti bun si rezumati-va la a va exprima opinia personala si nu va mai erijati in purtatorul de cuvant al ''boborului''.
Ca sa fie mai pe intelesul dvs: daca domnia voastra (si alti cativa de pe forum) nu vedeti clar nu inseamna automat ca e ceata!
De obicei e miopie (asociata sau nu cu astigmatism) si se rezolva simplu cu o pereche de ochelari...

Adrian v.D.
2007-10-24 19:15:18

Re: Cui e frica de votul uninominal ?

La 2007-10-24 15:12:49, Giuseppe Cocos a scris:

> PSD, PNL, PRM, UDRMR.
---------------------------------------
PC si lui Becali.....
>

Mihnea Apostol
2007-10-24 19:44:00

Politica adevarata este stiinta

Aristotel a statuat ca stiinta stiintelor este politica.
In secolul XX marii politologi si sociologi au stabilit (in special Isaia Berlin) ca democratia este cea mai buna forma de conducere a societatii si cateva din principiile de baza ar fi:
- partidele nu trebuie sa aiba ideologie;
- scopul partidelor este de a ajunge la putere si a reprezenta interesele alegatorilor;
- partidele nu trebuie sa fie de lideri, deoarece liderul devine paranoic;
- o democratie ca sa mearga bine trebuie sa aiba minimum doua partide si maximum tot doua partide;
- politicienii trebuie sa stie sa utilizeze arta compromisului;
- populatia trebuie sa participe activ la viata politica si macar o data la 4 ani sa-i schimbe, deoarece puterea imbata si liderul devine paranoic;
- etc.

Marile democratii care merg bine: SUA. Anglia, etc. au doua partide. Nu au partide de lider ca la noi cum ar fi: Partidul Nerusinarea Mare a lui VC Tudor, sau PD a betivanului artagos Traian Basescu, sau marele criminal al poporului roman cu mineriade, lovituri de stat, etc. Ion Ilici Iliescu cu al sau PSD, sau partidul obsesiei PLD a lui Stolojan care si-a impropietarit sotia cu 8 ha din parcul Herastrau si cu multe alte matrapazlacuri, si lista poate continua.

Scrutinul uninominal ar elimina de pe scena politica partidele mici, care in diverse conjucturi devin nocive si devin foarte importante.

Uninominalul trebuie adoptat de urgenta, odata cu modificari constitutionale, astfel ca alesul sa nu faca figuratie.
Multumesc Redactia Ziua

Mihnea Apostol

costy
2007-10-24 19:44:57

Re: Base, n-o sa-ti iasa ploile...ai calculat gresit

La 2007-10-24 16:40:38, DanBruma a scris:

> Oamenii merg intai la Referendum pentru ca, asa cum a spus Basescu,
> acolo poporul e cu adevarat suveran. Si apoi merg la europarlamentare
> unde suveranitatea e de categoria doua, fiind indirecta. Acolo vor
> vota, conform sondajelor, PD-ul.


Ia numeste-i tu Danutz lui costy, un liberal care si-a pierdut orice Bruma de speranta, un motiv pt. care acesta si-ar da votul liberalilor lui tariceanu.


>
> La 2007-10-24 16:24:43, maricica a scris:
>
> > Articolul este bun, in felul asta afla romanii pentru ce sunt chemati
> > la referendum si in ce consta votul uninominal. Dar "chemati" nu este
> > cel mai potrivit cuvant. Mai bine as zice "deranjati". Cu toate ca,
> > acum romanii detin aceste informatii descrise mai sus, foarte putini
> > vor fi cei care se vor prezenta la urne. Mai ales, daca referendumul
> > va avea loc in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare. Sa va tineti
> > atunci show-ul de pe lume. Parca si vizualizez cativa romani, plecati
> > in gasgca la vot, ca doar e zi de sarbatoare in sat, se duc si pun
> > stampila la europarlamentare. Dar cu VU ce ne facem? Ca sectia este in
> > alta parte, asa prevede legea - sa fie sectii diferite. Daca presupusa
> > noastra gasca, atunci cand iese de la europarlamentare se gandeste ca
> > drumul e cam lung pana la cealalta sectie de votare? Asa ca face un
> > mic popas la carciuma din sat, sa prinda puteri (prietenii stiu de ce
> > :) )..... si atunci ce te faci ca se face seara si nu mai ajung
> > oamenii la referendum. Asta fiind cel mai bun exemplu, pentru ca
> > majoritatea oamenilor probabil nu vor servi nici macar
> > europarlamentarele. Si uite asa se duc pe apa sambetei "planurile"
> > Mariei Sale, dooooooomnuuuuuulll Baaaaaaseeeeee!!!
> >
>
>

silviana
2007-10-24 19:53:27

alegatorii trebuie sa'si asume responsabilitatea alegerii!,

candidatul trebuie sa'si asume responsabilitatea promisiunilor! si asta nu are nici o legatura cu jocuri,magii electorale,interese,etc.responsabilizarea societatii in ansamblul ei de a participa la politica tarii,atit in calitate de alegatori cit si in calitate de candidati,este binevenita,clarificind,descongestionind si responsabilizind,politicieni ca persoane,alegatori ca cetateni,toti facind parte dintr'o societate din ce in ce mai responsabila,in timp,mai matura,mai interesata de realitatea in care traieste,la care stie ca a contribuit direct,invatind continuu din eventuale greseli de apreciere.

Golanul
2007-10-24 20:03:35

Re: Care-i problema?

La 2007-10-24 16:24:43, maricica a scris:

. Dar cu VU ce ne facem? Ca sectia este in
> alta parte, asa prevede legea - sa fie sectii diferite.

De unde asemenea lege aiurista? La Toronto in aceeasi zi s-a votat pentru Parlamentul provinicial si a avut loc un referendum pentru introducerea votului mixt (acum este exclusiv uninominal). Am primit doua biletele, pe unul dadeam cu pixul pe candidat, pe altul pentru sistemul de votare preferat. Dupa care puneam fiecare biletel in urna lui.

Se pare ca in Romania birocratia inca functioneaza pe principiul <<de ce simplu cind se poate complicat>>. Dupa lustratie, aceasta ar fi a urmatoarea reminiscenta comunista care trebuie inlaturata.

gili
2007-10-24 20:16:58

Re: Politica adevarata este stiinta . Da , asa ie ! Ai calculat cum ar deveni treaba ?


Apai vezi domnule Mihnea , Aristotelu cela nu te-a invatat sa si calculezi ca care sa fie alea doua partide care or sa ramiie pe scena politica romaneasca ca urmare a aplicatiei cu votul aista uninominal la urmatoarele alegeri ?
Vericule or sa ramiie feseneii pedei care cea ca ar fi dreapta romaneasca pe de o parte si feseneii pesedei care cea ca ar fi stinga romaneasca de cealalta parte ... Sa tot alegi si sa culegi , n'asa?
Si neispravitii astia zici talica sa ne fericeasca ?!
Acuma daca talica zici ca lucrusorul aista-i sanstos si o sa curete clasa politica de la noi ... da sa stii ca io unul am mari , foarte mari indoieli ...
E , ia fa calculelele , ca far de calculele nu se poa stiinta , n'asa?

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01043 sec.