Ziua Logo
  02:58, sambata, 13 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-09-27

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARU
2008-09-26 21:59:42

I l-ati publicat la mishto, nu-i asa ?

I l-ati publicat pentru ca profesorii de limba romana sa-l decupeze si sa-l dea de exemplu de "Cum NU trebuie sa se scrie si sa se exprime in limba romana" !

chriscross
2008-09-26 22:52:17

aha!

nu te mai uita la ambalaj calugare... ideea/esenta e ceea ce conteaza... :P

Ho Ciu Tzi
2008-09-27 00:40:29

Bine ca nu-i pusera colea cearseafurile lui Pandrea!

N-asa, breeee, he he heee?????????

Karmina
2008-09-27 01:45:04

Re: aha!

La 2008-09-26 22:52:17, chriscross a scris:

> nu te mai uita la ambalaj calugare... ideea/esenta e ceea ce
> conteaza... :P
>
si care era ideea?

CALUGARU
2008-09-27 06:36:59

Re: aha!

La 2008-09-26 22:52:17, chriscross a scris:

nu te mai uita la ambalaj calugare... ideea/esenta e ceea ce conteaza... :P


___________


Vorba Karminei : si care este ideea/esenta mesajului silvianului ? E-n textul ala un amalgam de propozitii compuse absolut ilogic si fara sens. Eu sunt convins ca acest silvian, in viata de toate zilele nu discuta cu nimeni si nimeni nu-l suporta in discutii. La felul cum se exprima nici nu-i de mirare. Parca ar fi un chinez care vorbeste si scrie in romaneste ! Pardon ! Pina si Olguta e mai clara in expozeu chiar daca ne abureste bozgoreste !

Victor Iosif
2008-09-27 10:09:10

Re: aha!

Monaco,
Textul asta o sa-l vezi la anu' ca subiect de examen de bacalaureat. Acel cineva de pe forum care a sters pe jos cu "omul cardinalului" (domnul Moroianu), va gasi binevenita aceasta mo(n)stra la examenul pentru "instrumentul de comunicare". Atat este penru el limba romana, mijloc de comunicare. Parca examenele la celelalte discipline de studiu nu ar fi un examen de instrument de comunicare. De exemplu, istoria - in limbaj matematic (!), in romana, bozgoreasca, etc.(!?) Cred ca nici Adrian nu ar avea nimic contra. Doar noi romanii avem "sute si mii de eminesci", silviana este doar unul dintre acesti mii de genii mioritici. L-am adoptat si pe von Scheele. Tot ca pe un Eminescu. Au mai intrat si altii, tot unu" si unu".
PS: Doriti sa cunoasteti cine este consulul sapientei? Invit pe sfintia voastra sa citeasca forumul ziarului Ziua de pe anul in curs. Veti afla despre alti corifei ai forumului facuti mop de catre ilustrul satrap al intelepciunii si aruncati la locul ce li se cuvine.

CALUGARU
2008-09-27 15:33:53

Re: aha!

La 2008-09-27 10:09:10, Victor Iosif a scris:PS: Doriti sa cunoasteti cine este consulul sapientei? Invit pe sfintia voastra sa citeasca forumul ziarului Ziua de pe anul in curs. Veti afla despre alti corifei ai forumului facuti mop de catre ilustrul satrap al intelepciunii si aruncati la locul ce li se cuvine.

__________


Pina sa ajung acolo, va trebui ca moroianu sa dovedeasca cu ceva increderea pe care i-o acorzi matale ... aiurea-n tramvai ! N-am gasit nimic la moroianu ca sa ma faca sa-i dau vreun credit. Forumul Ziua e un instrument de comunicare dar si de studiu pato-psihologic, un fel de Turnu Babel, unde cei multi si nestiuti de nimeni isi spun cuvintul, de fapt si-l scuipa. Pe acest forum gasim acel iz usor si pur romanesc al Cismigiului, unde toti analfabetii se cred genii, unde toate curvele si precupetele "impun" respect pentru ca nu mai pot fi ciupite fizic de cur, unde cartofori de duzina devin actori geniali, unde oameni cu adevarate calitati isi dau cu stingul in dreptul in fata unor pierde-vara, unde baieti si fete docile si bine crescute sunt terfeliti in cel mai ferentaristic mod cuputinta tragindu-le un dus binemeritat, unde doamne extravagante isi completeaza libidoul sau neimplinirile orgasmice, unde oameni cu adevarat de stiinta sunt facuti sah-mat de corigenti la mate, unde polticieni stiuti se anonimeaza incercind sa miroase ratingul, unde docilii devin draconici iar draconicii devin loaze, unde disperatii si disperatele isi vad reproductiile pe ecran admirindu-se narcisistic, unde fetite cuminti isi pot mingiia clitorisul fara ca sa le vada nimeni si fara ca sa le fie rusine, unde barbugiii devin sensibili iar cei cuminti isi pot satisface instinctele demonice tinute in friu for some time; in general, o lume asa cum este ea si nu cum ar trebui sa fie, desi, la capitolul "cum ar trebui sa fie" ar trebui, ne-ar trebui citeva milenii sa dezbatem si tot n-am ajunge la vreo concluzie. Intr-un cuvint, ca sa inchei intr-o nota specifica forumisitica : mai lasa-ma dracu-n pace cu labaru' de moroianu. Asta e-n limba dupa Sehe far asa-si dea seama ca balele lui o indirjesc in a-l uri mai mult decit sa-i dea vreo, cit-de-cit, shansa sa "i-o miroase" ! :-))))))

p.s. - vezi ce bagabont sunt ? Bagabont dar sper. Bagabonzii care spera mai au sanse. Speranta, dragul meu este motorul vietii, fara ea devii o simpla leguma. De aceea ii dau flori lui Sehe, ca Dima din Patul lui Procust, iar ea se ... vorba aia cu cei care nici la degetul mic nu-mi vin. :-))) Asta da speranta ! :-)))))

Eufrosin
2008-09-27 22:47:51

Incitant intr-adevar

Mi-a venit sa arunc laptopul pe geam citind comentariul asta, intr-atat m-a incitat!

Victor Iosif
2008-09-28 10:06:34

Re: aha!

CALUGARU: a scris:

.....
p.s. - vezi ce bagabont sunt ? Bagabont dar sper. Bagabonzii care spera mai au sanse. Speranta, dragul meu este motorul vietii, fara ea devii o simpla leguma. De aceea ii dau flori lui Sehe, ca Dima din Patul lui Procust, iar ea se ... vorba aia cu cei care nici la degetul mic nu-mi vin. :-))) Asta da speranta ! :-)))))

Nu numai un briliant care-si paralizeaza adversarul intr-o clipita, dar si un bagabont. Cum am mai zis, un smecher fara de seaman dat …. in acel superlativ specific numai acestui adjectiv – de-al nostrm - pur sange, curat romanesc. Nu cred ca sunt banuit ca lovit de scenarita daca nu cred in povestea cu amorul nebun de mai sus. Prin simtire profunda, rafinata si talent nemaivazut in manuirea condeiului, esti un CALUGARU’ real (de la rey=soberano, in spaniola) dar nu esti hermano real (romana). Atat de sarmant menestrel cum esti, cred ca ai la picioare – iti cade victima - orice reprezentanta a neamuului frumos. Ca oricarui Rasputin cu barba sau fara barba – dar mai ales cu barba - care se respecta. Mai departe, cu Moro ai putea fi prieten de bacchanalia, iar competitia pentru acea primadona este o gluma, o simulare. Dar mai stii? Poate ti-a picat mucul cu adevarat pe dansa, nu este un joc , o prefacatorie. In cazul in care iubirea este adevarata-adevarata, mai sunt si alte pericole. Daca dumneaei, fata frumoasa, ar putea fi o vestala, o monahie reala ( reala, in romana). Nu si nu, e lunga povesea, cred ca persoana este iubita regala, ce mai tura-vura. Nu dispera, precum bine zici, spera si vei reusi. Spera ca dumnealui o incalzeste doar, dar dumneata vei lua frisca de pe tort. Vei urca piticul munte venusian, te vei desfata cu perspective crevasei si caldarii mai greu de accesat decat piscul acoperisului lumii. Atunci, ca tot omul, vei cunoaste (cum ai mai cunoscut, ori cum n-ai mai cunoscut) paradisul pe acest pamant cand vei dezghioca o pierseca cu puf, … sau o neteda nectarina. Puf, …. grea este viata de barbat, sucita este inima muierii! Ai luat dumneata exemplul din literature romana. Sa luam, un egzamplu, din viata - cazul lui Honoree. Intinderea si profunzimea operei lui a lasat lumea fara respiratie. Dar si iubita lui poloneza l-a lasat pe el fara rasuflare. Mai ales in a doua parte a idilei lui era atat de fericit sub supliciul sentimentului – stia ca-l traduce, dar era cu atat mai doritor sa-o aiba, se umileasca, pentru tot mai rarele intalniri, sa ramana sclavul ei perpetuu, sa gandeasca si sa simta ca sub papucul ei este raiul eden. De fapt el a fost palmezian dupla implinirea fericirii dorite. In prima parte, cand el era deja cineva si ea nu era nimeni, iubirea ei era adevarata. Dupa aceea, ca orice poloneza care se respecta,….. a umblat dupa alti colibri.
Nu am pretentia sa ma pun alaturi de magnificent-jigantescului postator de la Ziua, eu care nu sunt si nu am pretentia de om al literelor. Pur si simplu nu m-am putut opri sa scriu. Stiu ca ma vei arunca in neant ca si pe cei mentionati mai sus, dupa toane sau pe bune. Cat despre Ziua, nu cred ca acest ziar permite toate gunoaiele asa cum zici mata. Toate acele gunoaie sunt la alte ziare. La alte ziare, cand te uiti pe formum, este adevarat ca vomiti. La Ziua doar ti se face greata. Respectiv vezi ceva injuraturi si scarbosenii, dar fiindca exista cenzura nu prea multe. Faptul ca exista cenzura este bine. Numai ca cenzura nu poate sa fie decat partinica, adica selectiva. Aici e buba, inteleg ca este greu de tinut balanta. Cat se permite la antinorvegieni, cat se permite la antiislandezi, cat li se permite la antimalgasi. Dupa cum au reprezentanti la cenzura.

Sub neseriozitatea voita, uneori afisata cu ostentativa vulgaritate, cred ca se ascunde um om cu simtire aleasa si inima de mioritic (intre noi este permis termenul).

Aversiunea fata de domnul Moroianu ma face sa intru la o banuiala si vin si intreb ceva, nu ma asteptam ca si aceasta vedeta a forumului, si care combate bine, sa fie o alta "musca pe un rahat". Omul real nu este nici inger nici demon. Toate cele de mai sus, si fara valoare, le-am mazgalit s-o imblanzesc pe persoana care scrie cu CALUGARU – nu exclud nici varianta ca am inrautatit lucrurile. Am nevoie de un raspuns transant. Aceasta intrebare este, este,…Nu-mi plac nici mie legumele, am speranta, cred cu tarie in refacerea Romaniei in granitele normale. Intrebarea este,…. Atunci cand se va repune in drepturi constitutia din 1923, ce crede il Monaco despre propozitia din TITLU II, Articolul 22,

"Biserica ortodoxa romana fiind religia marei majoritati a Romanilor, este biserica dominanta in Statul Roman; iar cea greco-catolica are intaietatea fata de celelalte culte."

Aicea vroiam sa ajung. Si mai cred ca Grecia este o referinta la care ne raportam. O tara mai veche in Uniunii Europena si care isi gaseste locul, si cu care mergem mana in mana in a ne apara politicile externa si interna. …Si care Grecie se lupta cu dintii si cu ghiarele sa-si pastreze traditia, sa existe, sa supravietiuiasca. Si nimeni nu-I sta in cale. Nici, chiar, MUE (Mare Uniune Europeana). Unde nu exista traditii nu exista identitate, nu exista natiune. De aceea cei care vor sa piarda pe romani, incep cu distrugerea identitatii, cu distrugerea increderii, CU DISTRUGEREA SPERATNEI, despre care vorbeai, cu transformarea lor in legume – prin spalarea creierului.

Mache
2008-09-28 16:05:47

Re: Incitant intr-adevar

La 2008-09-27 22:47:51, Eufrosin a scris:

> Mi-a venit sa arunc laptopul pe geam citind comentariul asta,
> intr-atat m-a incitat!
>
Data viitoare mergi pana la capat! Ai insa grija sa-l tii strans in brate:)

Mache
2008-09-28 16:11:44

Re: I l-ati publicat la mishto, nu-i asa ?

La 2008-09-26 21:59:42, CALUGARU a scris:

> I l-ati publicat pentru ca profesorii de limba romana sa-l decupeze si
> sa-l dea de exemplu de "Cum NU trebuie sa se scrie si sa se exprime in
> limba romana" !
>
Ia reciteste alea trei randuri amarate ale tale de mai sus. Chiar ti se pare ca suna a Limba Romana?

Cand o sa reusesti si tu sa legi 10 cuvinte, vino si da-ti cu parerea.

Hai pa!

Victor Iosif
2008-09-28 18:54:43

Re: aha!

Monaco,

Nu ne deranjaza daca grecii vor sa ramana republicani. In rest, cum ziceam sunt o referinta pentru mioritici.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.