Ziua Logo
  04:55, marti, 3 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Timp liber

2008-12-24
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 99.17.38...)
2008-12-27 14:45

La 2008-12-27 09:03:27, katty1 a scris:Subscriu celor spuse de tine calugare. Deja imi fac procese de constiinta ca la articolul cu pomana porcului de la ferma Monicai Columbeanu, am cam certat-o pe doamna Carlan ca prea face reclama falselor vedete si VIP-uri. Imi cer scuze si imi exprim tot respectul pentru aceasta doamna care iata, are curajul sa puna in discutie o problema destul de acuta in societatea romaneasca. Cu oameni ca dinsa mai avem sperante.

Sarbatori fericite si AN Nou cu bucurii.


____________Sunt mindru ca de cind i-am cetit primu' editorial am spus despre ea, despre Mihaelutza, ca scrie AL NAIBII de bine. Daca ai timp, uita-te in arhiva. Nu vei regreta.

Daca ar fi publicat si pe vremea lui ceausescu, sunt sigur ca ar fi avut un succes imens, ea poate sa se ascunda si sa evite orice si sa ajunga unde doreste. Noi ne-am obisnuit cu stilul direct; vedem in orice articole doar referiri directe, punctari seci, luari de cuvint la propriu, angajamente critice la obiect; Mihaela are o alta tehnica pe care eu o iubesc al naibii de mult. Ea intra in mizeria lucrurilor si descrie exact si perfect starea lucrurilor cu care intra in contact, dar nu dintr-o pornire de acceptare, sau ?, ca vezi Doamne, ca ea ar fi impresionata in bine de acea mizerie si se face doar complotoarea ei, punind si ea umarul la mediatizarea mizeriilor, de unde perceptia noastra cum ca ea n-ar fi altceva decit o ,,scriitoare platita" si-si pune si ea de-un ban gramada lingind pe Mai-Marii vremii. Tocmai in asta consta talentul ei : ea, Mihaela, are talentul imploziei. Ea intra in structura lucrurilor, le descrie, si pudreaza tot ceea ce vede cu mici reflecsii invizibile, dar perceptibile; care reflecsii intorc totul la 180; e ca-n tehnica aia cu descoperirea scurgerilor de gaze. Ca sa descoperi locul, introduci un gaz de detectie care se amesteca cu gazul primar, dar tu il urmaresti pe acela pe care-l introduci tu, si acela iti spune pe unde sunt ,,scaparile". Or, talentul Mihaelei este tocmai acela, ca ea ne introduce in subiectul urmarit de ea cu aerul ca ar parea impresionata de ceea ce vede, pentru ca, putin cite putin, sa-si introduca propriul ei detector, care transforma totul in mesaj mihaelesc, care mesaj devoreaza istorioara si ne-o metabolizeaza in spiritul nostru, al celor care vedem in lumea inmocirlita si mirlinizata a Romaniei de milionari seci, numai putregaiuri fara valoare.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.