Ziua Logo
  05:29, luni, 2 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-12-23

Comentarii: 60, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2008-12-22 21:52:05

Bun articol !

Concluzia ? IN ROMANIA NU ESTE libertate !!!! E doar o minciuna si mici libertati fardate folosite doar pentru a nu fi pedepsiti vechii si aceiasi noi BANDITI (comunisti) !!!!

Alex.Pandrea
2008-12-22 21:58:12

Iliescu securist-partea I

Romania libera

Luni 09 Octombrie 2006
Editie: Nationala - Domeniu: dezvaluiriA avizat actiuni de politie politica
Ion Iliescu - carmaciul Securitatii de la Iasi

Prim-secretar al Comitetului Judetean PCR Iasi in perioada 1974-1979, Ion Iliescu nu numai ca a colaborat cu Securitatea, dar a si coordonat-o. Colonei cu stele grele pe umeri tremurau in fata tovarasului Iliescu. Mai mult, Securitatea ieseana nu misca un deget fara ca prim-secretarul pe judet sa-i aprobe sau nu actiunile. Pe linie de partid, Iliescu il chema oricand la ordine pe seful Inspectoratului Judetean al Ministerului de Interne, care avea in subordine Militia si Securitatea. Iar "organele" patriei socialiste nu numai ca nu cracneau in fata prim-secretarului PCR, dar ii puneau in practica toate aberatiile. Dovada stau notele Securitatii ce se mai regasesc in arhivele Comitetului Judetean PCR Iasi. Si totusi, desi Iliescu a avizat actiunile de politie politica ale Securitatii, nu se considera ca acesta ar fi vinovat. Pentru ca au dat note informative despre colegi de munca, rude sau vecini, altii au fost etichetati imediat ca fiind vinovati de colaborare cu Securitatea. Iliescu, care a ordonat, coordonat si avizat acest gen de actiuni, este considerat insa nevinovat. Ceea ce nu e drept.

Supravegherea oricarui "obiectiv" si a tuturor strainilor

In mai 1975, dupa cel de-al XI-lea Congres al PCR, cadrele Securitatii din Iasi isi antrenau neuronii pentru a elabora noi strategii pentru a tine sub controlul partidului tot ceea ce misca in judet. Puse pe hartie, planurile trebuiau aprobate de prim-secretarul PCR Ion Iliescu. Fara semnatura acestuia nu aveau nici o valoare. Asa ca, pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor lui Iliescu, conducerea Inspectoratului Judetean Iasi al Ministerului de Interne a propus adoptarea unui set de masuri drastice de mentinere a ordinii socialiste. Evident, propunerile Securitatii au fost aprobate de Comitetul Judetean PCR condus de Iliescu in sedinta din data de 26 mai 1975. Intre avizarea unei informari privind "intretinerea culturilor si stadiul pregatirii campaniei agricole de vara" si "planul de masuri privind sarbatorirea zilei de 1 iunie 1975", Iliescu a avizat atunci fara rezerve propunerile Securitatii.
Asezata pe 9 pagini, nota 0049 din data de 1 mai 1975 a Inspectoratului Judetean a M.I. i-a fost adresata direct tovarasului prim-secretar Ion Iliescu. Avand caracter "strict-secret", documentul, intitulat "Plan de masuri", continea angajamentele pe care Securitatea si Militia promiteau ca or sa le aplice "pentru indeplinirea in bune conditiuni a hotararilor adoptate de cel de-al XI-lea Congres al PCR". Prin "bune conditiuni" securistii intelegeau sa intensifice si sa diversifice activitatile de prevenire si combatere a manifestarilor antisociale. In acest sens, lui Iliescu a promis ferm faptul ca in cateva luni nu va mai ramane nici un "obiectiv" nesupravegheat de reteaua Securitatii. "Pana la sfarsitul anului 1975 vom lua masuri de acoperire a tuturor locurilor si mediilor pretabile savarsirii de infractiuni cu retea capabila sa descopere din timp fenomenele antisociale." Dand dovada de o vigilenta exemplara, Securitatea il mai informa pe Iliescu ca vor fi analizate si perfectionate retelele de turnatori: "Semestrial se va analiza modul cum se lucreaza cu reteaua informativa de catre organele de securitate si militie si se vor lua masurile ce se impun". Nu erau neglijati nici eventualii turisti veniti sa-si petreaca concediile prin judetul Iasi. Securistii dovedeau ca ospitalitatea traditionala romaneasca nu e doar un mit. "La fiecare in-ceput si sfarsit de sezon estival se va analiza modul in care s-a organizat si efectuat supravegherea informativa generala in randul cetatenilor straini veniti pe raza judetului, precum si datele rezultate", se angajau cadrele MI fata de Iliescu. Bineinteles, tot la mana prim-secretarului PCR statea si problema spio-nilor straini, a "agenturilor". O data la patru luni, prin angajamentul din care citam, Securitatea din Iasi se angaja sa analizeze "datele si informatiile privind activitatea pe teritoriul judetului a cadrelor si agentilor principalelor servicii de spionaj".

Elemente dusmanoase

Desi acum spune ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie politica, Iliescu a avizat la Iasi adoptarea unor masuri dure indreptate impotriva opozantilor regimului comunist. Ceea ce este mult mai grav decat o simpla turnatorie ordinara. Bineinteles, cine nu agrea sistemul era catalogat "element dusmanos" sau "fascist". "Va fi intensificata activitatea de cunoastere a oricaror actiuni indreptate impotriva securitatii statului puse la cale de elemente dusmanoase. In acest scop se va acorda o atentie deosebita imbunatatirii muncii informative in randul elementelor legionaro-fasciste, nationaliste, fosti condamnati etc.; trimestrial vor fi analizate si completate programele de masuri intocmite pentru asigurarea supravegherii informative ge-nerale pe linie de informatii interne", era informat prim-secretarul Iliescu.

Politica de cadre, avizata de tovarasul prim-secretar

Desi acum pare stupid, securistii si militienii trebuiau si ei sa aduca la serviciu maculatura si fier vechi. Sa-si faca planul, asa cum le-o cerea partidul. Asa se face ca ditamai colonelul Ionescu Dumitru, seful Inspectoratului Judetean al MI, se angaja in fata lui Iliescu ca subordonatii sai vor recupera si preda 15.000 de kg de deseuri metalice si 21.000 kg deseuri hartie. Alesi pe spranceana ca indivizi fideli statului socialist, unii securisti mai calcau si stramb. Dar partidul avea ac de cojocul lor. Potrivit notei 0049/1.05.1975, conducerea Securitatii si Militiei se angaja fata de Iliescu ca toate cadrele isi vor spori vigilenta, combativitatea si se vor elimina "manifestarile de birocratism si formalism". Bineinteles, se sporea si "exigenta fata de calitatile moral-politice si profesionale" ale ofiterilor si subofiterilor ce solicitau primirea in partid. Iar drept rasplata, statul se angaja sa-i ajute pe subofiterii fara 12 clase sa-si termine studiile obligatorii. Emotionati de maretele transformari pe care le parcurgea patria, securistii erau si ei de acord sa faca economii. Economii la energie electrica, la gaze naturale, la benzina, chiar si la carne.
La ultimul punct "organele" aveau insa un amendament: se angajau sa reduca cheltuielile de hrana, dar asta nu insemna ca urmau sa manance mai putina carne. Nu, nici vorba. Cand nu le mai ajungea, o "imprumutau" de la Penitenciarul Iasi. "In vederea reducerii cheltuielilor de hrana pentru oameni si animale, se vor lua masuri ca intreaga cantitate de carne aprobata prin planul de aprovizionare pe anul 1975 sa fie acoperita prin sacrificii de animale din gospodariile ajutatoare proprii (ale Companiilor P.C.T.), iar diferenta de la Penitenciarul Iasi", sublinia seful Inspectoratului judetean al M.I.

Alex.Pandrea
2008-12-22 21:58:42

Iliescu securist-partea II-a

Gura pacatosului: "Tot ce a facut Securitatea a fost un fel de politie politica"

Ion Iliescu a negat mereu orice colaborare a sa cu Securitatea in sensul ca ar fi facut sau ar fi girat actiuni de politie politica. Fostul prim-secretar PCR de la Iasi a sugerat ca, dimpotriva, a fost el insusi o victima a sistemului. Strict referitor la relatia pe care a avut-o la Iasi cu Securitatea, Iliescu a sustinut ca, din contra, el isi permitea sa atraga atentia "organelor" atunci cand greseau. "Eu imi puteam permite, cand faceau niste lucruri, sa le atrag atentia. Nu dadeau vize unor oameni ca sa iasa din tara. Eu nu lasam lucrurile asa", s-a laudat Iliescu. Se pare insa ca termenul de "atentie" a avut un alt inteles pentru el. Documentele pe care le prezentam astazi arata ca prin "atentie" Iliescu intelegea sa aprobe Securitatii actiunile impotriva "elementelor dusmanoase" sau turnatoriile despre strainii veniti prin excursii. Aflat acum la o oarece varsta, uitand probabil de avizele pe care el le-a dat Militiei si Securitatii, acelasi Iliescu a apreciat, recent, ca "tot ce a facut Securitatea a fost un fel de politie politica". Cum notele prezentate arata cat se poate de clar faptul ca la Iasi Securitatea nu a actionat fara stirea prim-secretarului PCR, inseamna ca Iliescu ar trebui sa-si asume trecutul si declaratiile si sa accepte ca a facut politie politica.
Pana acum, singurul lucru recunoscut de Iliescu in relatia cu Securitatea a fost influenta pe care o avea asupra acestei structuri. Desigur, spune el, o influenta benefica.

Toate cele prezentate pana acum vin sa confirme ideea ca, in teritoriu, Securitatea nu era decat un instrument aflat la mana prim-secretarului de partid. Nota "strict-secret" 0049 din data de 1 mai 1975 reprezinta de fapt angajamentele asumate de "organe" fata de tovarasul Iliescu. Si nu a fost singura. Stenograma sedintei Secretariatului Comitetului judetean de partid Iasi din data de 26 mai 1975 arata ca pana si actiunile de propaganda pregatite de Securitate trebuiau aprobate de Iliescu. Realizat tot de Inspectoratul Judetean al MI, "Planul privind activitatile de propaganda in randul populatiei in anul 1975", caracterizat atunci drept "secret de serviciu", dezvaluie dimensiunile unui sistem politic in care totul era con-trolat de partidul unic. La sugestia coloneilor de la Securitate, Ion Iliescu a dat mana libera pentru actiunile de intoxicare a cetatenilor judetului Iasi. Acestia urmau sa afle de la bravii securisti si militieni ai patriei cum trebuie sa apere secretul de stat din intreprinderile socialiste, avutul obstesc si mai ales cum sa se fereasca de un real pericol: cetatenii straini. Pentru acest lucru se apela la puterea exemplului: "Se va imbunatati activitatea de selectionare a cauzelor penale din care rezulta maxim de invataminte pentru prevenirea de infractiuni, care vor fi propuse organelor de justitie si procuraturii spre a fi judecate la fata locului, in organizatiile socialiste, comune sau cartiere". Prin aceasta masura de judecare in public Iliescu nu facea decat sa reinvie practica stalinista a tribunalelor poporului. Si cum poporul trebuia sa stie ce-l asteapta daca nu se supune ordinii socialiste, acelasi tovaras Iliescu a fost de acord ca Securitatea sa organizeze dezbateri publice in care sa se analizeze diverse incalcari ale legii, dar numai daca se asigura "conspirarea mijloacelor si metodelor de munca folosite in rezolvarea cazurilor respective". Cei insarcinati sa puna in practica aceste "activitati de propaganda" erau lt.-col Cretu Aurel, lt.-col. Bozaru Gh. si mr. Calarasu M. In afara de organizarea tribunalelor popo-rului, ofiterii mai trebuiau sa livreze si in presa cazuri moralizatoare. "Se va intari colaborarea cu ziarul "Flacara Iasiului" si cu studioul de radio Iasi si vor fi sprijinite pentru realizarea si difuzarea de materiale menite sa contribuie la educarea cetatenilor in spiritul legalitatii socialiste, al vigilentei si combativitatii fata de infractiuni si alte manifestari sociale", isi anuntau cadrele MI intentiile. Bineinteles, actiunea de intoxicare prin presa planuita de Iliescu si Secu-ritate nu se limita doar la atat. Serviciul III primea sarcina de a colabora cu "organele de presa si radio" in sensul de a publica la fiecare trei luni, pentru fiecare ziar existent in Iasi, materiale despre "cunoasterea si respectarea normelor legale privind apararea secretului de stat". Acelasi Serviciu III trebuia sa aduca nemijlocit la cunostinta oamenilor "normele legale privind relatiile cetatenilor romani cu strainii". Adica acele obligatii de a nu intretine relatii si nici macar de a vorbi cu vreun strain sau de a informa imediat Securitatea in cazul stabilirii unui astfel de contact.


Un articol de Pagini realizate de Mihai Ciorcan Propaganda "organelor" - decisa de tovarasu' prim

Hantzy
2008-12-22 22:23:48

Iliesku ...

... nu a fost insa singur! Nu el a inscenat singur toata mascarada teroristilor, nu el singur l-a judecat si ignatit pe fostul ex, nu singur i-a fidelizat pe mineri pentru a-i aduce repetat in capitala, nu singur a intocmit toate scenariile postrevolutionare, care i-au separat pe romani in tabere! Cu siguranta NU! Cei ce l-au ajutat, l-au sustinut sau chiar povatuit cum si ce sa faca, sunt astazi in prim-plan! Cine refuza sa vada asta, indiferent de pozitia sa sociala sau de simpatiile politice, e fie afon, fie rauvoitor.
Iar acum 4 ani pe acest forum exista oarecum o optiune anti-PSD comuna si forumistii nu se injurau motivat de diversitatea optiunilor politice, precum astazi. Cine ar fi deci, cel ce i-a dezbinat pe romani si mai rau decat a reusit Iliesku?

.Sobru.
2008-12-22 22:24:48

Basescu securist

Cui ii mai pasa de bosorogul Iliescu? La aproape 20 de ani de la caderea unui dictator nenorocit, se naste o alta canalie care isi construieste dictatura, taratura securista Basescu! De ticalosul asta sa aveti grija, acuma, cand lumea trebuie sa-si aminteasca de sacrificiul celor din decembrie 89.
Nu pentru ca nemernicul asta sa-si bata joc de democratie, s-a murit atunci.

MarianS01
2008-12-22 23:40:08

Mais ou sont les neiges d'antan?

Mie dor de Iliescu! Nu glumesc. Nu vorbes in bataie de joc. Chiar mie dor.

Si asta, nu pentru ce a fost ci pentru ce i-a urmat.

Era, pe vremea cand avea puterea, "mic copil" fata de cel ce detine astazi putere.

FSN-ul anilor '90-'91 era "mic copil" fata de FSN-ul de astazi.

Alcor
2008-12-22 23:58:06

Pe Iliescu nu l-a interesat...

...niciodata adevarul? Pe cine l-a interesat? Iliescu a fost 11 ani presedinte zice Savaliuc.Restul pana la 19 ani s-au mai perindat si altii pe la Cotroceni.De ce nu au facut nimic? Ati auzit de Malta? Daca Ceausescu nu a putut opri tavalugul miscarilor, Iliescu si cei doi care i-au urmat sunt prea mici ca sa faca ceva, atata timp cat nu au coloana vertebrala in fata celor care au ochestrat " Marea Lovitura din Decembrie".Sa nu itam ca Iliescu a fost ales prima oara presedinte cu o majoritate zdrobitoare.Cati dintre "animalele", "golanii" si " dezaxatii" nu l-au votat? Asa a fost si cu Constantinescu; fosta marea speranta a poporului roman care nu a facut decat sa-i croiasca drumul lui Iliescu pentru inca un mandat! Basescu poate, poate o sa faca, totusi, ceva poate pentru ca lumea nu se asteapta la prea multe de la el.Faptul ca i-a" inghitit" partidul lui Magureanu si-l foloseste pe acesta din cand in cand, ma face, totusi, sa ma indoiesc.

Ene Viorel
2008-12-23 01:17:11

ILIESCU

VA AVEA SOARTA LUI MILOSEVICI SI PINOCHET !!!!!
Daca nu ???
La oua..fratilor !!!

Danny
2008-12-23 01:17:53

Re: Basescu securist

La 2008-12-22 22:24:48, .Sobru. a scris:

> Cui ii mai pasa de bosorogul Iliescu? La aproape 20 de ani de la
> caderea unui dictator nenorocit, se naste o alta canalie care isi
> construieste dictatura, taratura securista Basescu! De ticalosul asta
> sa aveti grija, acuma, cand lumea trebuie sa-si aminteasca de
> sacrificiul celor din decembrie 89.
> Nu pentru ca nemernicul asta sa-si bata joc de democratie, s-a murit
> atunci.

Nu mai poti tu de dragul democratiei, jigodie. Abia astepti sa-i ma dai un pupic undeva loazei repetente si vechilului

.Sobru.
2008-12-23 01:24:59

Re: ILIESCU

Ocupa-te de Betiv fraiere, asta e in functie, da-i chiorului cu oua pana nu mai poti.

FB
2008-12-23 03:33:45

Aveti dreptate domnule Savaliuc

Danny
2008-12-23 04:09:49

Re: Aveti dreptate domnule Savaliuc

FB
2008-12-23 04:11:17

Re: Aveti dreptate domnule Savaliuc

Aupillon
2008-12-23 04:30:00

Parere

Oricum, toate sunt "groase".
Nu cred ca putem schimba ceva.
Sa fie tinerii de azi mai destepti, si asa s-ar putea schimba tara.
In rest ? Sarbatori Fericite .
TuluLor.
Andrei, din Franta

ionion
2008-12-23 07:23:58

Ion Iliescu ie omul meu, dar fiind in criza economica il pun la vanzare !

cine il cumpara si cat imi da ?

Changeman
2008-12-23 08:06:29

Excelent articol !


O radiografie perfecta a cadavrului viu Iliescu. Tot respectul pentru un ziarist cu un sistem de valori moral si o minte foarte clara.
As avea o numai o completare. Emil Constantinescu i-a suflat voturile si printr-o a doua intrebare , ultima pusa de in final la recomandarea unui psiholog. Este intrebarea despre KGB. Pentru prima ( si ultima data !) Iliescu a tacut pentru ca nu avea replica !.

Marius Adrian Porojnicu
2008-12-23 08:45:14

Re: Ion Iliescu ie omul meu, dar fiind in criza economica il pun la vanzare !

Doua oua clocite-i bine taica ?si o moneda,.......hai doua ! {'i criza bre,.......}

La 2008-12-23 07:23:58, ionion a scris:

> cine il cumpara si cat imi da ?
>

Danny
2008-12-23 09:47:35

Re: FB

La 2008-12-23 03:33:45, FB a scris:

<<<<<Il astept pe ..Basescu .>>>>>

Trebuie sa ai rabdare inca vreo 6 ani. Cel putin !

alamar
2008-12-23 10:00:06

Pacat...

Ca nu am fost binecuvantati cu ideile dlor moroianu , Europeanul , Socrate , si al altor luptatori ptr. democratie si libertate in lume...


Dl moroianu are o scuza : chiar daca locuieste in Romania si nu a calcat niciodata cu piciorul pe Noul Continent , dlui este Presedintele Clubului Expertilor in Politica America...

Pe de alta parte dl Europeanul , se pare, ca nu se lasa distras de asemnea nimicuri ca cel de mai sus ...Dl Europeanul este ocupat cu drepturile civile ale americanilor pierdute sub dictatura sangeroasa si opresiva a lui Bush...

Pe de alta parte dl Socrate , inca incearca sa dezvaluie motivele pe care i-au impins pe georgieni sa devina agresivi , impotriva pasnicilor rusi si in final sa piarda 1/3 din teritoriul Georgiei...

Nu mai mentionez aici pe gratioasa dna Roxana , care este detasata ca corespondenta speciala a Clubului , la Casa Dalba ...

Zglobia dna Katty aparatoarea, dreptului femeii musulmane, este acum detasata la Malmo , ptr. a verifica abuzurile ateistilor suedezi impotriva credinciosilor si pasnicilor musulmani care au fost pe nedrept expulzti din imobile , dupa ce au refuzat sa plateasca chiria....

De aceea dl Iliescu este inca liber , in viata , va da cu tifla, a fost ales si reales presedinte, senator si lider al partidului...Ptr. ca pe romani ii framanta de obicei americanii ( in special Bush ) , si evreii...

Danny
2008-12-23 10:05:31

Re: Mais ou sont les neiges d'antan?

La 2008-12-22 23:40:08, MarianS01 a scris:

> Mie dor de Iliescu! Nu glumesc. Nu vorbes in bataie de joc. Chiar mie
> dor.

Nici nu ma mira. Doar asa a ordonat paturiciu, "prietenul drag".
Sper ca va si plateste serviciul.
Calitatea e sub mediocra, dar ardoarea merita rasplatita.

In orice caz trebuie sa aveti rabdare. Nu mai e mult. In sase ani Basescu e terminat ca presedinte.

Hokusai san
2008-12-23 10:13:08

Eternul comunist Iliescu a fost inlocuit de eternul Basescu, tot un fost noenklaturist PCR, cu

functie importanta, la Anvers, si imediat dupa Revolutie, secretar de stat si ministru in FSN(PCR)!!!!!

Arogantu'
2008-12-23 10:34:36

Pentru DOBITOCI !

Daca Iliescu ar fi zis "eu vreau in CSI" - asa ar fi fost !

Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu.

PS Pentru dobitocii in solda: eu am ragusit in Piata Universitatii strigind vreme de trei zile ILIESCU JUDECAT - PENTRU SINGELE VARSAT !

De ce doar trei zile ? Pentru ca nu locuiam in Bucuresti.

Arogantu'
2008-12-23 10:37:16

Re: ILIESCU

N-are oua !
Doar ovule ...

La 2008-12-23 01:24:59, .Sobru. a scris:
> Ocupa-te de Betiv fraiere, asta e in functie, da-i chiorului cu oua
> pana nu mai poti.
>

Adrian v.D.
2008-12-23 11:28:58

Re: Pentru DOBITOCI !

La 2008-12-23 10:34:36, Arogantu' a scris:

> Daca Iliescu ar fi zis "eu vreau in CSI" - asa ar fi fost !
>
> Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu.
-------------------
Zarurile erau aruncate,jocurile facute,rien ne va plus!Tov. nu avea nici o vina la 2004 ca tot pe el l-a gasit la carma tarii ....aderarea.Domnul Constantinescu este marele artizan al aderarii si Regele Mihai(chiar nu stii si tu cine a batut pe la toate usile cancelariilor acestei lumi occidentale??)
Iliescu,acelasi care in 1991 credea inca intr-o lovitura de stat la Moscova!-pentru salvarea socialismului in lume!Cine crede mai baiatule ca el este arhitectul intrarii Romaniei in NATO?Cum ai intitulat tu postarea ta?!?
------------------------
>
> PS Pentru dobitocii in solda: eu am ragusit in Piata Universitatii
> strigind vreme de trei zile ILIESCU JUDECAT - PENTRU SINGELE VARSAT
> !
>
> De ce doar trei zile ? Pentru ca nu locuiam in Bucuresti.
----------
Nu mai are rost,dupa ce spui ca Iliescu putea introduce Romania in CSI,daca vroia(cand balticii ieseau plini de sange din calvarul sovietelor si doreau in NATO si UE!...).....si ca Iliescu este <mentorul>(cu alte cuvinte)a intrarii Romaniei in NATO.
Nu mai are rost.....
>
>

Adrian v.D.
2008-12-23 11:31:05

Intr-adevar,excelent articol!

Dar ca de obicei oamenii se incalzesc cu articole bune,dar Dreptate si Adevar nu exista inca in Romania....
Craciun fericit la toti!

FB
2008-12-23 11:45:08

Re: FB

La 2008-12-23 09:47:35, Danny a scris:

> La 2008-12-23 03:33:45, FB a scris:
>
> <<<<<Il astept pe ..Basescu .>>>>>
>
> Trebuie sa ai rabdare inca vreo 6 ani. Cel putin !
>
Dupa ce nu mai e Presedinte nu mai are "valoare"" Sa strici ouale pe el.
Cam cum ar arata o delegatie "oficiala " cu Basescu si Boc ? Si cu madame Udrea ce cauta Presedinti (din obisnuinta si ..placere) prin tari conduse de Monarhi ?

alamar
2008-12-23 11:49:26

Pacat ( al doilea)...

Ca iraqienii nu l-au eliberat pe huliganul camuflat ca ziarist din Bagdad..
Probabil ca reflexele dlui presedinte Iliescu , nu ar fi fost tot atat de agile precum ale criminalului Bush...

FB
2008-12-23 12:09:37

Re: Iliescu securist-partea 3-a

La 2008-12-22 21:58:42, Alex.Pandrea a scris:

> Gura pacatosului: "Tot ce a facut Securitatea a fost un fel de politie
> politica"
>
> Ion Iliescu a negat mereu orice colaborare a sa cu Securitatea in
> sensul ca ar fi facut sau ar fi girat actiuni de politie politica.
> Fostul prim-secretar PCR de la Iasi a sugerat ca, dimpotriva, a fost
> el insusi o victima a sistemului. Strict referitor la relatia pe care
> a avut-o la Iasi cu Securitatea, Iliescu a sustinut ca, din contra, el
> isi permitea sa atraga atentia "organelor" atunci cand greseau. "Eu
> imi puteam permite, cand faceau niste lucruri, sa le atrag atentia.
> Nu dadeau vize unor oameni ca sa iasa din tara. Eu nu lasam lucrurile
> asa", s-a laudat Iliescu. Se pare insa ca termenul de "atentie" a avut
> un alt inteles pentru el. Documentele pe care le prezentam astazi
> arata ca prin "atentie" Iliescu intelegea sa aprobe Securitatii
> actiunile impotriva "elementelor dusmanoase" sau turnatoriile despre
> strainii veniti prin excursii. Aflat acum la o oarece varsta, uitand
> probabil de avizele pe care el le-a dat Militiei si Securitatii,
> acelasi Iliescu a apreciat, recent, ca "tot ce a facut Securitatea a
> fost un fel de politie politica". Cum notele prezentate arata cat se
> poate de clar faptul ca la Iasi Securitatea nu a actionat fara stirea
> prim-secretarului PCR, inseamna ca Iliescu ar trebui sa-si asume
> trecutul si declaratiile si sa accepte ca a facut politie politica.
> Pana acum, singurul lucru recunoscut de Iliescu in relatia cu
> Securitatea a fost influenta pe care o avea asupra acestei structuri.
> Desigur, spune el, o influenta benefica.
>
> Toate cele prezentate pana acum vin sa confirme ideea ca, in
> teritoriu, Securitatea nu era decat un instrument aflat la mana
> prim-secretarului de partid. Nota "strict-secret" 0049 din data de 1
> mai 1975 reprezinta de fapt angajamentele asumate de "organe" fata de
> tovarasul Iliescu. Si nu a fost singura. Stenograma sedintei
> Secretariatului Comitetului judetean de partid Iasi din data de 26
> mai 1975 arata ca pana si actiunile de propaganda pregatite de
> Securitate trebuiau aprobate de Iliescu. Realizat tot de
> Inspectoratul Judetean al MI, "Planul privind activitatile de
> propaganda in randul populatiei in anul 1975", caracterizat atunci
> drept "secret de serviciu", dezvaluie dimensiunile unui sistem
> politic in care totul era con-trolat de partidul unic. La sugestia
> coloneilor de la Securitate, Ion Iliescu a dat mana libera pentru
> actiunile de intoxicare a cetatenilor judetului Iasi. Acestia urmau
> sa afle de la bravii securisti si militieni ai patriei cum trebuie sa
> apere secretul de stat din intreprinderile socialiste, avutul obstesc
> si mai ales cum sa se fereasca de un real pericol: cetatenii straini.
> Pentru acest lucru se apela la puterea exemplului: "Se va imbunatati
> activitatea de selectionare a cauzelor penale din care rezulta maxim
> de invataminte pentru prevenirea de infractiuni, care vor fi propuse
> organelor de justitie si procuraturii spre a fi judecate la fata
> locului, in organizatiile socialiste, comune sau cartiere". Prin
> aceasta masura de judecare in public Iliescu nu facea decat sa
> reinvie practica stalinista a tribunalelor poporului. Si cum poporul
> trebuia sa stie ce-l asteapta daca nu se supune ordinii socialiste,
> acelasi tovaras Iliescu a fost de acord ca Securitatea sa organizeze
> dezbateri publice in care sa se analizeze diverse incalcari ale
> legii, dar numai daca se asigura "conspirarea mijloacelor si
> metodelor de munca folosite in rezolvarea cazurilor respective". Cei
> insarcinati sa puna in practica aceste "activitati de propaganda"
> erau lt.-col Cretu Aurel, lt.-col. Bozaru Gh. si mr. Calarasu M. In
> afara de organizarea tribunalelor popo-rului, ofiterii mai trebuiau
> sa livreze si in presa cazuri moralizatoare. "Se va intari
> colaborarea cu ziarul "Flacara Iasiului" si cu studioul de radio Iasi
> si vor fi sprijinite pentru realizarea si difuzarea de materiale
> menite sa contribuie la educarea cetatenilor in spiritul legalitatii
> socialiste, al vigilentei si combativitatii fata de infractiuni si
> alte manifestari sociale", isi anuntau cadrele MI intentiile.
> Bineinteles, actiunea de intoxicare prin presa planuita de Iliescu si
> Secu-ritate nu se limita doar la atat. Serviciul III primea sarcina de
> a colabora cu "organele de presa si radio" in sensul de a publica la
> fiecare trei luni, pentru fiecare ziar existent in Iasi, materiale
> despre "cunoasterea si respectarea normelor legale privind apararea
> secretului de stat". Acelasi Serviciu III trebuia sa aduca nemijlocit
> la cunostinta oamenilor "normele legale privind relatiile cetatenilor
> romani cu strainii". Adica acele obligatii de a nu intretine relatii
> si nici macar de a vorbi cu vreun strain sau de a informa imediat
> Securitatea in cazul stabilirii unui astfel de contact.
>
>
> Un articol de Pagini realizate de Mihai Ciorcan Propaganda "organelor"
> - decisa de tovarasu' prim
>
Du-te la culcare papasa pe cine crezi ca intereseaza aberatiile tale ? A iesit idolul tau ,gata .S-a terminat cu Tariceanu ia-ti haloperidorul si ..la culcare.

Socrate
2008-12-23 12:19:02

Iliescu doua picioare rau, Geoana patru picioare bun.

Recunoasteti corul ? Se pregateste impartirea PSD in buni si rai ( asa cum s-a facut si cu PNL ).

Ghita Bizonu'
2008-12-23 13:05:21

Dor de Ceausescu , nevinovata victima a lu Ilici

Cam asta reiese din articol.
Si-mi plac e nespus " i-a asasinat pe fostii sefi de stat ". Adica Lenutza Codoi era sef de stat ?! Baiatul asta e pre aratura.
Si parca si ala Satanasie gheneralu imi pare ca a fost pedespsit pentru ce n-a facut (adica apararea cu foc de arma a lu Ceasca ).
Si vedeti si conlcuiza ultima :<Si ce Justitie este aceasta care nu vrea sa redeschida procesul de la Targoviste - cea mai oribila mascarada judiciara, prin care autorii loviturii de stat s-au legitimat la Putere?> de parca trebuia sa te legitimezi. Te p[omesti ca Lenutza era legitima ?!!

Destepti baieti. Dupa ce au zbierat jos comunismu de-au ragusit acu ii plang pe sefii de stat Nicolae si Elena ,

Mache
2008-12-23 13:24:58

Re: Pentru DOBITOCI !

La 2008-12-23 10:34:36, Arogantu' a scris:

> Daca Iliescu ar fi zis "eu vreau in CSI" - asa ar fi fost !

Iliescu a vrut, dar nu a putut. Daca iti amintesti unul din primele gesturi facute de I.I.Iliescu in 22 Decembrie 1989 a fost sa cheme in ajutor armata rosie eliberatoare. Ea nu a venit pentru ca rusii erau destul de incurcati cu altele, era limpede ca nu va fi bine primita si ei sperau ca Iliescu sa-si consolideze puterea si fara interventia lor directa. Chiar daca Iliescu nu ar fi rezistat fara armata rosie, ea tot nu ar fi venit. Atmosfera anului 1989 si situatia disperata a URSS nu-i permiteau acesteia nic un fel de aventuri nesabuite...

Oricum Iliescu si-a luat revansa. In 1991 cnad zielele URSS erau numarate s-a imbulzit sa semneze un tratat cu muribunda...

> Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu.

Era vorba de un proces inceput in 1997 sub Milica si care nu mai putea fi oprit dupa 2000. Daca e sa facem un efort de memorie, aderarea tarii la NATO era sprijinta, conform sondajelor, de o majoritate zdrobitoare a romanilor. Era vazuta printre altele ca cea mai la indemana cale de apropiere de vest si ca singura garantie a integritatii si independentei tarii. In general, cu exceptia unui numar restrans de lichele zgomotoase, romanii au fost atrasi intotdeauna de vest si nu de slabaticia estului. Iliescu a fost doar destul de abil sa nu se opuna valului pastrandu-si astel pielea intacta. Dragosetea fierbinte pentru URSS a fost invinsa sau de instinctul de conservare... In plus spre deosebire de Gorbaciov, Eltin si Putin erau cel putin indiferenti (daca nu de-a dreptul ostili) vis a vis de maruntul intrigant de la Bucuresti.

Daca ne gandim insa la toamna anului 1996, Romania nu era considerata nici macar un candidat teoretic, pentru ca mai putin de un an mai tarziu (dupa caderea regimului Iliescu) sa fie alaturi de Slovenia in pole position. Singura arma a lui iliescu impotriva integrarii euro-atlantice a fost inactiunea. Din fericire la momentul in care s-au facut jocurile inertia lui Iliescu nu mai valora nimic. El era doar un senator din opozitie, leader al unui partid care (atunci) scartaia din toate incheieturile...

> PS Pentru dobitocii in solda: eu am ragusit in Piata Universitatii
> strigind vreme de trei zile ILIESCU JUDECAT - PENTRU SINGELE VARSAT
> !
>
> De ce doar trei zile ? Pentru ca nu locuiam in Bucuresti.
>
>

Mache
2008-12-23 13:33:29

La Multi Ani!!!

Acestea fiind zise, va doresc tututor (exceptie facand desigur numitul I.I. Iliescu) un Craciun fericit, Sarbatori Fericite si un An Nou plin de bucurie, fericire si mult mai bun decat cei de pana acum.

La Multi Ani!

Mache

Hokusai san
2008-12-23 15:13:35

Re: Eternul comunist Iliescu a fost inlocuit de eternul Basescu, tot un fost noenklaturist PCR, cu

Scapi de dracu si dai de fratele lui!


La 2008-12-23 10:13:08, Hokusai san a scris:

> functie importanta, la Anvers, si imediat dupa Revolutie, secretar de
> stat si ministru in FSN(PCR)!!!!!
>

Socrate
2008-12-23 15:15:09

Dle Alamar, nu-mi lua numele in desert, pana nu te documentezi...Re: Pacat...

Atat ziarele americane cat si internetul au stabilit de mult ca respectabilul mancator de cravate Shakashvili a inceput conflictul, din pura prostie.

La 2008-12-23 10:00:06, alamar a scris:

> Ca nu am fost binecuvantati cu ideile dlor moroianu , Europeanul ,
> Socrate , si al altor luptatori ptr. democratie si libertate in
> lume...
>
>
> Dl moroianu are o scuza : chiar daca locuieste in Romania si nu a
> calcat niciodata cu piciorul pe Noul Continent , dlui este
> Presedintele Clubului Expertilor in Politica America...
>
> Pe de alta parte dl Europeanul , se pare, ca nu se lasa distras de
> asemnea nimicuri ca cel de mai sus ...Dl Europeanul este ocupat cu
> drepturile civile ale americanilor pierdute sub dictatura sangeroasa
> si opresiva a lui Bush...
>
> Pe de alta parte dl Socrate , inca incearca sa dezvaluie motivele pe
> care i-au impins pe georgieni sa devina agresivi , impotriva
> pasnicilor rusi si in final sa piarda 1/3 din teritoriul Georgiei...
>
> Nu mai mentionez aici pe gratioasa dna Roxana , care este detasata ca
> corespondenta speciala a Clubului , la Casa Dalba ...
>
> Zglobia dna Katty aparatoarea, dreptului femeii musulmane, este acum
> detasata la Malmo , ptr. a verifica abuzurile ateistilor suedezi
> impotriva credinciosilor si pasnicilor musulmani care au fost pe
> nedrept expulzti din imobile , dupa ce au refuzat sa plateasca
> chiria....
>
> De aceea dl Iliescu este inca liber , in viata , va da cu tifla, a
> fost ales si reales presedinte, senator si lider al partidului...Ptr.
> ca pe romani ii framanta de obicei americanii ( in special Bush ) , si
> evreii...
>

Hokusai san
2008-12-23 15:18:04

Re: La Multi Ani!!! / Asisderea, dar ai uitat de eternul Basescu!

La 2008-12-23 13:33:29, Mache a scris:

> Acestea fiind zise, va doresc tututor (exceptie facand desigur numitul
> I.I. Iliescu) un Craciun fericit, Sarbatori Fericite si un An Nou plin
> de bucurie, fericire si mult mai bun decat cei de pana acum.
>
> La Multi Ani!
>
> Mache
>

Socrate
2008-12-23 15:18:48

Alamr, sunt perplex * Re: Pacat ( al doilea)...

Banuiesc ca nu sunteti cetatea america, intrucat un cetatean american nu si-ar permite sa-l faca criminal pe presedintele Bush, nici macar in gluma. Sunteti cumva de origine araba ?

La 2008-12-23 11:49:26, alamar a scris:

> Ca iraqienii nu l-au eliberat pe huliganul camuflat ca ziarist din
> Bagdad..
> Probabil ca reflexele dlui presedinte Iliescu , nu ar fi fost tot atat
> de agile precum ale criminalului Bush...
>

Hokusai san
2008-12-23 15:22:06

Re: Aveti dreptate domnule Savaliuc / Danii

Hokusai san
2008-12-23 15:25:15

Re: Mais ou sont les neiges d'antan? / Dani

retardatule, gunoi imputzit, securist blestemat, in Iad sfirsesti!


La 2008-12-23 10:05:31, Danny a scris:

> La 2008-12-22 23:40:08, MarianS01 a scris:
>
> > Mie dor de Iliescu! Nu glumesc. Nu vorbes in bataie de joc. Chiar mie
> > dor.
>
> Nici nu ma mira. Doar asa a ordonat paturiciu, "prietenul drag".
> Sper ca va si plateste serviciul.
> Calitatea e sub mediocra, dar ardoarea merita rasplatita.
>
> In orice caz trebuie sa aveti rabdare. Nu mai e mult. In sase ani
> Basescu e terminat ca presedinte.
>

Hokusai san
2008-12-23 15:30:14

Re: Basescu securist

La 2008-12-23 01:17:53, Danny a scris:

> La 2008-12-22 22:24:48, .Sobru. a scris:
>
> > Cui ii mai pasa de bosorogul Iliescu? La aproape 20 de ani de la
> > caderea unui dictator nenorocit, se naste o alta canalie care isi
> > construieste dictatura, taratura securista Basescu! De ticalosul asta
> > sa aveti grija, acuma, cand lumea trebuie sa-si aminteasca de
> > sacrificiul celor din decembrie 89.
> > Nu pentru ca nemernicul asta sa-si bata joc de democratie, s-a murit atunci.

Nu mai poti tu de dragul democratiei, jigodie securista Dani! Abia astepti sa-i dai un pupic undeva loazei securiste marinaresti!

Shadow
2008-12-23 15:43:58

Re: Iliesku ...o "paranteza"

> ... nu a fost insa singur! Nu el a inscenat singur toata mascarada
> teroristilor, nu el singur l-a judecat si ignatit pe fostul ex, nu
> singur i-a fidelizat pe mineri pentru a-i aduce repetat in capitala,
> nu singur a intocmit toate scenariile postrevolutionare, care i-au
> separat pe romani in tabere! Cu siguranta NU! Cei ce l-au ajutat,
> l-au sustinut sau chiar povatuit cum si ce sa faca, sunt astazi in
> prim-plan! Cine refuza sa vada asta, indiferent de pozitia sa sociala
> sau de simpatiile politice, e fie afon, fie rauvoitor.
> Iar acum 4 ani pe acest forum exista oarecum o optiune anti-PSD comuna
> si forumistii nu se injurau motivat de diversitatea optiunilor
> politice, precum astazi. Cine ar fi deci, cel ce i-a dezbinat pe
> romani si mai rau decat a reusit Iliesku?

Acelasi lucru l-am sustinut si eu zilele trecute. Doar ca cine refuza sa vada nu poate fi "afon" ci cel mult "profan" :-).

Hokusai san
2008-12-23 15:46:19

Re: Eternul comunist Iliescu a fost inlocuit de eternul Basescu, tot un fost nomenklaturist PCR, cu

Halal!

La 2008-12-23 10:13:08, Hokusai san a scris:

> functie importanta, la Anvers, si imediat dupa Revolutie, secretar de
> stat si ministru in FSN(PCR)!!!!!
>

Shadow
2008-12-23 16:29:33

Re: La Multi Ani!!! si tie Mache

> Acestea fiind zise, va doresc tututor (exceptie facand desigur numitul
> I.I. Iliescu) un Craciun fericit, Sarbatori Fericite si un An Nou plin
> de bucurie, fericire si mult mai bun decat cei de pana acum.
>
> La Multi Ani!
>
> Mache

La multi ani si tot ce doresti dar in primul rand sanatate. Sa ne auzim cu bine la anul.

sorge
2008-12-23 16:50:01

Ai gresit punctul de vedere !

Iliescu nu a facut nimic din ce ai enumerat in numele lui .
Iliescu a facut tot ce a facut in numele Uniunii Sovietice .
Si a ramas in arhivele Uniunii Sovietice ,ca obedient in numele socialismului international.
O fi primit si salariu ?

CAP-istul
2008-12-23 17:59:33

MICI CORECTII

Minerii au facut destule boacane ca sa le mai punem in spate unele facute de altii. In 29 ianuarie 1990 sediile partidelor au fost atacate de muncitori din Bucuresti. Minerii au ajuns pe 30 ianuarie. Au stat cateva ore si s-au intors in Valea Jiului. La fel pe 19 februarie - dupa ce s-a intrat in guvern pe 18. Eram in Bucuresti.
In rest, pentru Nea Nelu numai urari de bine. Anuntati-ma unde-l ingroapa sa-i las o "amintire".

Arogantu'
2008-12-23 18:51:46

Ho, nu sariti pe mine ! - Nu pentru voi era ...

De fapt, stimate domn, de-abia in 1994 a acceptat Iliescu sa renunte la speranta numita Moscova, in momentul in care Romania adera la Parteneriatul pentru Pace !

http://www.presamil.ro/SMM/2004/03-04/pag%209-12.htm
http://www.nato.int/docu/other/ro/facts/pfp-enh_rom.htm

Anterior acestui moment - au avut loc discutii intre putere si opozitie, la Snagov, pentru un acord in privinta strategiei nationale de aderare la NATO.

Pe de alta parte - toate eforturile presedintelui Constantinescu si ale guvernelor CDR ( inclusiv concesii facute Ukrainei ) pentru a forta aderarea la NATO la Summit-ul de la Madrid din 1997 au ramas fara rezultat imediat.

Piatra de temelie a orientarii Romaniei catre Vest s-a pus odata cu Summit-ul EU de la Copenhaga, din Decembrie 1999.

Prin urmare - chiar daca eu am exagerat "puterile" lui Ilici din motive polemice, lucrurile chiar au stat pe muchie de cutit pina la "lovitura de stat" din 19-21 August 1991 de la Moscova ( sa va mai amintesc tratatul rusinos negociat de A. Nastase si semnat de Iliescu in 5 Aprilie 1991 ? ) !

Afirmind ca Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu nu am facut decit sa reamintesc UN FAPT ISTORIC, atita tot. N-am pretins ca i se datoreaza acest lucru.

La 2008-12-23 11:28:58, Adrian v.D. a scris:

> La 2008-12-23 10:34:36, Arogantu' a scris:
>
> > Daca Iliescu ar fi zis "eu vreau in CSI" - asa ar fi fost !
> >
> > Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu.
> -------------------
> Zarurile erau aruncate,jocurile facute,rien ne va plus!Tov. nu avea
> nici o vina la 2004 ca tot pe el l-a gasit la carma tarii
> ....aderarea.Domnul Constantinescu este marele artizan al aderarii si
> Regele Mihai(chiar nu stii si tu cine a batut pe la toate usile
> cancelariilor acestei lumi occidentale??)
> Iliescu,acelasi care in 1991 credea inca intr-o lovitura de stat la
> Moscova!-pentru salvarea socialismului in lume!Cine crede mai
> baiatule ca el este arhitectul intrarii Romaniei in NATO?Cum ai
> intitulat tu postarea ta?!?
> ------------------------
> >
> > PS Pentru dobitocii in solda: eu am ragusit in Piata Universitatii
> > strigind vreme de trei zile ILIESCU JUDECAT - PENTRU SINGELE VARSAT
> > !
> >
> > De ce doar trei zile ? Pentru ca nu locuiam in Bucuresti.
> ----------
> Nu mai are rost,dupa ce spui ca Iliescu putea introduce Romania in
> CSI,daca vroia(cand balticii ieseau plini de sange din calvarul
> sovietelor si doreau in NATO si UE!...).....si ca Iliescu este
> <mentorul>(cu alte cuvinte)a intrarii Romaniei in NATO.
> Nu mai are rost.....
> >
> >
>
>

alamar
2008-12-23 18:55:27

Dle Alamar, nu-mi lua numele in desert, pana nu te documentezi...Re: Pacat...

La 2008-12-23 15:15:09, Socrate a scris:

> Atat ziarele americane cat si internetul au stabilit de mult ca
> respectabilul mancator de cravate Shakashvili a inceput conflictul,
> din pura prostie.
>
> La 2008-12-23 10:00:06, alamar a scris:
>
> > Ca nu am fost binecuvantati cu ideile dlor moroianu , Europeanul ,
> > Socrate , si al altor luptatori ptr. democratie si libertate in
> > lume...
> >
> >
> > Dl moroianu are o scuza : chiar daca locuieste in Romania si nu a
> > calcat niciodata cu piciorul pe Noul Continent , dlui este
> > Presedintele Clubului Expertilor in Politica America...
> >
> > Pe de alta parte dl Europeanul , se pare, ca nu se lasa distras de
> > asemnea nimicuri ca cel de mai sus ...Dl Europeanul este ocupat cu
> > drepturile civile ale americanilor pierdute sub dictatura sangeroasa
> > si opresiva a lui Bush...
> >
> > Pe de alta parte dl Socrate , inca incearca sa dezvaluie motivele pe
> > care i-au impins pe georgieni sa devina agresivi , impotriva
> > pasnicilor rusi si in final sa piarda 1/3 din teritoriul Georgiei...
> >
> > Nu mai mentionez aici pe gratioasa dna Roxana , care este detasata ca
> > corespondenta speciala a Clubului , la Casa Dalba ...
> >
> > Zglobia dna Katty aparatoarea, dreptului femeii musulmane, este acum
> > detasata la Malmo , ptr. a verifica abuzurile ateistilor suedezi
> > impotriva credinciosilor si pasnicilor musulmani care au fost pe
> > nedrept expulzti din imobile , dupa ce au refuzat sa plateasca
> > chiria....
> >
> > De aceea dl Iliescu este inca liber , in viata , va da cu tifla, a
> > fost ales si reales presedinte, senator si lider al partidului...Ptr.
> > ca pe romani ii framanta de obicei americanii ( in special Bush ) , si
> > evreii...
> >
>
>
Atat ziarele americane cat si internetul au stabilit faptul ca nu pot fi luate in serios...
Atat ziarele americane cat si internetul au stabilit , ca exsta o gramada de indivizi naivi , care se agata de cel mai mic element ( fie el si imaginar) ,de a scuza dictatorii si criminalii Lumii...
Dle Socrate , exista numai o singura situatie in care guvernul georgian ar fi putut fi agresorul :
Ca Georgia sa fie o "republica" ( unii le numesc : colonii) , a Uniunii Sovietice...
Numai in aceasta situatie dle democrat Socrate , guvernul georgian ar putea fi agresorul...
Dle democrat Socrate , absolut nici un militar georgian , nu a trecut , atacat sau tras cu arma peste granita internationala dintre Uniunea Sovietica si aceasta fosta colonie sovietica...Panimaiesi ? dle democrat Socrate...

Guvernul de la Tbilisi a fost nevoit sa puna la pamant revolta si dorinta de secesiune , a populatiilor ruse si osete de pe TERITORIUL GEORGIAN...
Nemancatorul de cravate din Kremlin , a instigat si organizat aceasta asa zisa secesiune , ptr. a avea o scuza de a "proteja "pe cetatenii sovietici sau cei pro sovieticii din Georgia...
Faptul ca nemancatorul de crate din Moscova nu a RE eliberat Georgia in totalitate , ci numai nordul acestei tari independente , ne spune ca de fapt pe nemancatorul de cravate din Kremlin l-a cam durut undeva ( unde soarele nu lumineaza ), de "cetatenii rusi " din Geogia...Pe KGB istul rus l-a durut conducta de petrol..
Dle democrat Socrate , adevarat , KGB istul din Kremlin , nu-si mananca cravatele , in schimb , el isi executa ziaristii prin scarile blocurilor, ataca ( preventiv) si incarcereaza manifestantii opozitiei, insceneaza procese de tip stalinist , oligarhilor , care indraznasc sa-i contesteze puterea absoluta , etc.,etc...

Dle democrat Socrate , in viitor , cand Basarabia ( speram) va raintregi tara in care locuiesti , iar rusnacii din Transnistria ( teritoriu basarabean) , vor dori sa seceada , cu ajutorul si sprijinul Kremlinului , iti voi reaminti , ca de fapt agresorii , vor fi mancatorii de cravte din Bucuresti si nu democratul Putin din Moscova...

Deasemnea dle democrat Socrate , cand ungurii si secui din Transilvania , vor incerca sa seceaca sub voalul "autonomiei" si cel al "dreptului omului " , iar mancatorii de crate de la Bucuresti vor incerca sa impiedice aceasta , eu voi fi aici dle democrat Socrate , sa-ti reamintesc , ca de fapt agresorii , nu sunt , liderii din asa zisele "trei scaune " sau cei din Budapesta...NU...
Conform logicii dtale al ziarelor americane si a internetului agresorii vor fi cei care incearca sa mentina integritatea propriei tarii...
La revedere dle democrat Socrate...

Arogantu'
2008-12-23 18:55:41

Mache - am raspuns partial la mesajul lui Adrian.

De fapt - generalul Guse, Dumnezeu sa-l odihneasca, S-A OPUS cererii lui Iliescu.
Noroc ca Militaru inca nu-si intrase in paine ...
Indiferent de consideratiile tale geo-strategice pentru acel moment - forte rusesti de interventie se aflau masate dincolo de Prut.
Vezi in acest sens ce spune Alex. Stoenescu in acest interviu:

http://85.9.12.243/a3/watch.php?year=2008&day=21&show=zig_zag

La 2008-12-23 13:24:58, Mache a scris:

> La 2008-12-23 10:34:36, Arogantu' a scris:
>
> > Daca Iliescu ar fi zis "eu vreau in CSI" - asa ar fi fost !
>
> Iliescu a vrut, dar nu a putut. Daca iti amintesti unul din primele
> gesturi facute de I.I.Iliescu in 22 Decembrie 1989 a fost sa cheme in
> ajutor armata rosie eliberatoare. Ea nu a venit pentru ca rusii erau
> destul de incurcati cu altele, era limpede ca nu va fi bine primita
> si ei sperau ca Iliescu sa-si consolideze puterea si fara interventia
> lor directa. Chiar daca Iliescu nu ar fi rezistat fara armata rosie,
> ea tot nu ar fi venit. Atmosfera anului 1989 si situatia disperata a
> URSS nu-i permiteau acesteia nic un fel de aventuri nesabuite...
>
> Oricum Iliescu si-a luat revansa. In 1991 cnad zielele URSS erau
> numarate s-a imbulzit sa semneze un tratat cu muribunda...
>
> > Romania a intrat in NATO sub presedintia lui Iliescu.
>
> Era vorba de un proces inceput in 1997 sub Milica si care nu mai putea
> fi oprit dupa 2000. Daca e sa facem un efort de memorie, aderarea
> tarii la NATO era sprijinta, conform sondajelor, de o majoritate
> zdrobitoare a romanilor. Era vazuta printre altele ca cea mai la
> indemana cale de apropiere de vest si ca singura garantie a
> integritatii si independentei tarii. In general, cu exceptia unui
> numar restrans de lichele zgomotoase, romanii au fost atrasi
> intotdeauna de vest si nu de slabaticia estului. Iliescu a fost doar
> destul de abil sa nu se opuna valului pastrandu-si astel pielea
> intacta. Dragosetea fierbinte pentru URSS a fost invinsa sau de
> instinctul de conservare... In plus spre deosebire de Gorbaciov,
> Eltin si Putin erau cel putin indiferenti (daca nu de-a dreptul
> ostili) vis a vis de maruntul intrigant de la Bucuresti.
>
> Daca ne gandim insa la toamna anului 1996, Romania nu era considerata
> nici macar un candidat teoretic, pentru ca mai putin de un an mai
> tarziu (dupa caderea regimului Iliescu) sa fie alaturi de Slovenia in
> pole position. Singura arma a lui iliescu impotriva integrarii
> euro-atlantice a fost inactiunea. Din fericire la momentul in care
> s-au facut jocurile inertia lui Iliescu nu mai valora nimic. El era
> doar un senator din opozitie, leader al unui partid care (atunci)
> scartaia din toate incheieturile...
>
> > PS Pentru dobitocii in solda: eu am ragusit in Piata Universitatii
> > strigind vreme de trei zile ILIESCU JUDECAT - PENTRU SINGELE VARSAT
> > !
> >
> > De ce doar trei zile ? Pentru ca nu locuiam in Bucuresti.
> >
> >
>
>

Danny
2008-12-23 19:02:10

Re: Iliescu doua picioare rau, Geoana patru picioare bun.

La 2008-12-23 12:19:02, Socrate a scris:

> Recunoasteti corul ? Se pregateste impartirea PSD in buni si rai ( asa
> cum s-a facut si cu PNL).

Si ce-i rau in asta? Altfel cum ajungea paturiciu sa-si faca partid proprietate personala? Ca altfel raminea numai cu PNL - Aripa "Tinara"

Arogantu'
2008-12-23 19:05:38

Ni, boala ! Ai incremenit la "petro-liberali" ? Sa nu mori asa ... ndc

Vasile I
2008-12-23 19:10:18

Daca nu era Iliescu.......

Daca nu era Iliescu, multi "jurnalisti" ar fi murit de foame ori se reprofilau pe reportaje din agricultura. De asemenea, cohortele de "revolutionari" nu mai avea legitimitate.
Deci, domnule jurnalist, un om la varsta lui Iliescu nu mai poate reprezenta un subiect interesant, mai ales in ideea prezentata de d-ta. Cauta niste subiecte mai interesante ca sunt, slava domnului. Sau iti lipseste curajul? Ti-e teama cumva ca n-o sa mai ai tata de supt?
In orice caz, daca vrei sa te bati cu cineva si sa fii erou, bate-te cu cei mai tari, nu cu vaduve.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.