Ziua Logo
  20:40, duminica, 24 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2008-07-26

Comentarii: 45, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2008-07-25 21:45:30

Si stii matale unde e jurnalul ?

Cred ca a fost luat inainte de a muri el !

tdc
2008-07-25 22:16:30

NUP

patriarhul deja incurca pe multi. daca se retragea din functie traia si acum. a fost omorit de franc-ecumenisti si de ierarhii simpatizanti cu ereticii, iar de la sinodul din 9 iulie, toti ierarhii sunt eretici mai putin unul.

John
2008-07-25 23:36:11

o parere

Nu prea inteleg de ce se face atata discutie despre moartea patriarhului. Guys, la 92 de ani, ce ati fi asteptat?

Daca!... Daca se retragea si Ceausescu traia, ok? Si daca va aduceti aminte, patriarhul s-a dat ranit in aripa ceva vreme dupa revolutie. Dupa care a revenit vioi si preafericit, vazand ca nu s-a schimbat nimic.

Am intrebat niste fetze bisericesti si mi-au zis "Noi nu-l putem revoca decat pe motiv de erezie". Asa ca a revenit. No problem!

Acum, care este durerea voastra? In frunte cu Victoras, cavalerul unei cauze pierdute, va agitati din cauza greco-catolicilor. Si ei sunt romani, iar din Occident cas a nu spun ca nici de la fata locului, nu vad nici o diferenta. Tot un... crestin in varianta mioritica. Bagati-va mintile in cap si aveti-va ca fratii... Ca altii atata asteapta.

Tradarea nu este apropierea inteleapta de fratii vostri de limba si de sange ci ura nejustificata care va aduce numai deservicii.

Sa aveti un weekend frumos!

ion novgorodovici
2008-07-26 00:44:11

Patriarhul

Chiar, ne intereseaza si pe noi de ce batranul patriarh nu a reusit timp de 17 ani sa realizeze un post de radio, unul de televiziune ( nu mai vorbim de durerea catedralei)... si cat de repede reuseste cel tanar! Eh, era batran, veti zice!.... Si le dorea, stati linistiti..... Doar cineva din anturajul sau spunea mereu ca nu, nu si nu, si tot incurca itele.
Prin '95, spun gurilele rele, un ierarh si un militar de rang inalt au venit sa il convinga de faptul ca dupa cochetarea cu verdele din copilarie, dupa ce ametise balaurul rosu, ar cam fi sosit timpul sa intre batranul Teoctist intr-o miscare secreta ( deh, stiti voi care, a alora care dau la o parte pe Domnul Pacii, pe Fiul lui Dumnezeu, si spun cum ca fac ei pace peste tot; mai pe scurt, nu cred in Hristos) - si va face batranul, cat ai bate din palme, orice.... Diplomat, Teoctist a incercat a se scuze cum ca e prea in varsta. Vazand apoi atata insistenta nelalocul ei, s/a sculat in picioare, demn, fara sa mai rosteasca un cuvant. Si-a ramas asa, ca o stana de piatra, pana cand cei doi au plecat. E drept, n-a mai pupat nici catedrala, si nici altele.... Dar a ramas.... Teoctist Patriarhul - Vesnica lui pomenire!

Doina96
2008-07-26 01:33:58

Domnule John

Ai grija cum vorbesti ca nu cumva la moartea dumitale,sa nu intereseze pe nimeni cum ai terminat-o,spre jalea celor care te-au iubit.
Dumnezeu sa te ierte pentru toate enormitatile pe care le-ai debitat.

Dan Iasi
2008-07-26 01:38:53

o luati la vale tovarasi

in 2, 3 luni cred ca o sa aveti audienta la jumatate

JMJ
2008-07-26 04:19:14

Re: Domnule John

La 2008-07-26 01:33:58, Doina96 a scris:

> Ai grija cum vorbesti ca nu cumva la moartea dumitale,sa nu
> intereseze pe nimeni cum ai terminat-o,spre jalea celor care te-au
> iubit.
> Dumnezeu sa te ierte pentru toate enormitatile
> pe care le-ai debitat.
>
Din pacate nici crestinii nu prea reusesc sa-L urmeze pe Iisus in toate invataturile si din asta decurg toate neplacerile. Ceea ce ignora ajunge sa-i haituiasca. Asa a fost si cu comunismul, pentru ca au refuzat sa intemeiez socitatea asa cum au facut primii crestini, au venit oameni fara Dumnezeu s-o faca cum s-au priceput, anume cu forta.
Istoria omenirii este istoria intoarcerii oamenilor la Dumnezeu, impartite pe ere astrologice si de fiecare data se cere ceva in plus ca dovada a ridicarii constiintei. Evreii au fost mai intai condusi de profeti, apoi au cerut si ei regi. Europa crestina era condusa de regi,insa cu mari diferente intre nobilime si populatia saraca si needucata. Asa se face ca anumiti crestini au ajuns in America sa-si intemeieze o societate in care sa nu mai fie constransi religios. Practicile lor religioase bazate pe studiul intens al Bibliei a dat roade, astfel ca prin aparitia Sf. Fecioare copilului Edgar Cayce, inzestrandu-l cu anumite calitati supranaturale, se dau indrumari prin lecturile sale, pt trecerea la Noua Era a Varsatorului. In 1931 este intemeiat un grup "Search for God", carora li se spune sa studieze si sa traiasca lectiile date, sa faca meditatie pt ca sa-si dezvolte toata lumea calitati supranaturale.
Unii din acel grup au devenit milionari si au ajutat la construirea Bibliotecii si Spitalului din Virginia Beach, in care se fac tratamentele descrise in lecturi. Altii au obtinut harul vindecarii sau si-au dezvoltat alte talente muzicale, literare, prictura, etc.
Deci lecturiel au fost date pt intreaga omenire, numai ca acestia nefiind uniti cu biserica, unii din New Age s-au cam departat de Christos urmarindu-si mai mult interesele proprii, sau unii cautand sa stapaneasca lumea. Asa se face ca restul lumii se uita cu nencredere la Noua Ordien mondiala.
Care de fapt cum a fost enuntata in lectura lui Cayce? Este era in care sa ne intereseze si de fratele nostru, si nu sa raspunem precum Cain cand l-a intrebat Dumnezeu unde-i fratele lui Abel: "Ce, sunt eu pazitorul fratelui meu?"
De aici se vede ca vien si cuvantul romanesc "hain" la inima (cum zicem Hristos, tot asa zicem hain in loc de Cain). Poate nu-i intamplator si numele candidatului republican la presedentie.
Asa stand lucrurile ar fi mult mai inteligent sa studiem si noi aceste lectii si sa traim dupa ele pt ca si romanii sa-si dezvolte talentele, sa scape de saracie, si sa le demonstram noi cum ar fi corect. Altfel o sa se tot planga ca unii au pus stapanire pe bogatiile tarii, si alte mijloace nu vor reusi daca refuzam ceea ce ne-a trimis Dumnezeu. Cei incapatanati vor suferi pana vor gasi calea spre lumina.

John
2008-07-26 05:01:02

Re: Domnule John

Doina, eu cred ca stiu ce vorbesc. N-am debitat enormitati. De moartea mea, n-ai grija, ca vine ea. "Toti trebuie sa murim, si la urma si eu" (l-am citat exact pe un popa de langa Medias, asa spunea el prin anii '80 la fiecare inmormantare. Pe atunci avea peste 70 de ani).

Spune-mi daca stii tu mai bine:
- a acceptat PF Teoctist daramarea bisericilor, au ba?
- a trimis o telegrama de sprijin lui Ceausescu cand cu evenimentele de la Timisoara? (aici iti spun eu cu certitudine ca l-am auzit citind-o la telejurnalul de noapte)

Eu vreau sa-ti spun doar atat: confirmarea PF s-a facut sub regimul comunist si mi se pare ca am idee cam pe cine lasau comunistii sa ajunga in varful ierarhiei.

De aceea consider ridicola jelania unora, nu dupa omul Teofil Arapasu, ca asta ar fi de inteles si zic si eu Dumnezeu sa-l odihneasca. Dar Victoras plange de mult la morminte straine, desi vrea sa credem ca stie el mai bine ca toata lumea ce este bine pentru neamul romanesc. Eu zic ca nu stie. E un mare naiv, in cel mai bun caz. Plange dupa patriarhul care ar fi facut ce? Tot ce mai facuse, nimic in plus.

Repet, romanii trebuie sa invete sa se inteleaga intre ei. Punct.

Si pentru ca esti isteata si crescuta pe scara blocului ca altminteri nu intelegeai unele "subtililati", subscriu la rugaciunea ta: Amin!

georgems
2008-07-26 05:18:05

Starea natiunii

"In situaTia grea, de scandaluri, discutii tumultuoase si tulburari care s-au abatut asupra Bisericii si natiunii noastre in ultima vreme - spune preacucernicul Parinte Justin Parvu - mi s-a cuprins sufletul de durere si m-au lasat fara de glas". Aceasta este, sintetizata, starea
Excelent spus , asta-i starea Romaniei in ziua de azi. Oare de ce nu ajung intelepti de genul Justin Parvu in conducerea tarii ??, doar hahaiti, hulpavi, ipocriti, snobi !!

paraipan
2008-07-26 06:33:40

Pai mai ai si alte obtziuni.

La 2008-07-26 01:38:53, Dan Iasi a scris:

> in 2, 3 luni cred ca o sa aveti audienta la jumatate
>

Citeste postarile din Jurnalu' Natzional. Cred ca-tzi place.

aussie
2008-07-26 09:32:20

am crezut ca numai Gica Petrescu era

"Nemuritoru" dar vad ca m-am inselat.
Nu e putin arogant?

the
2008-07-26 12:37:08

Re: Domnule John

Eufrosin
2008-07-26 12:56:19

Re: Domnule John

right
2008-07-26 13:49:57

Asa este !

Perfect de acord si va felici pentru tenacitate.Trebuie devoalata toata acesata conspiratie comunisto-kaghebisto-masonica ce ne macina.Astept cu speranta ca discipolii lui Onan sa-si exprime dorinta de a accede la putere, sper sa ne tineti la curent.Multumesc.

M_D_L
2008-07-26 14:46:12

Parerea mea este ca Patriarhul a fost asasinat

Nu se poate explica logic lantul de greseli medicale care au dus la moartea lui.
Si daca il opera moasa comunala, tot ar fi tinut seama de varsta pacientului si ar fi actionat cu prudenta. Doctorii care l-au asasinat aveau mii de operatii in palmares, nu era felceri.

the
2008-07-26 14:57:13

Re: Domnule John

Io BI
2008-07-26 16:10:05

Ortodox

In Romania , nu exista un alt simbol mai mare al neamului decat Patriarhul Bisericii Ortodoxe. In Biserica romanii au cea mai mare incredere, singura institutie care a rezistat pe "plaiurile" noastre secole la rand;de aceea , schimbarea nu poate sa se produca fara dezlantuirea de sentimente puternice din partea noastra.
Prea Fericitul Patriarh Teoctist a pastorit Biserica in vremuri tulburi, in care nimic nu parea sa fie statornic, statul roman, mai impins din afara, mai impins de frustarile si greselile grave din trecut, incerca sa-si rupa legaturile cu ceea ce era vechi, sa se "reinventeze". Stim cu totii , ca nici pana astazi aceea vesnica si tulburatoare "Tranzitie" nu s-a incheiat. "Sistemul" a "eviscerat" mai multe milioane de oameni deoarece nu era capabil sa le ofere un rost, sa-i ajute sa supravietuiasca in tara lor.
In toata aceasta perioada, Biserica a ramas, nu s-a dastramat, Patriarhul Teoctis reusind sa o ghideze prin aceste "ape tulburi".
Biserica are si a avut si ea pacatele ei, acestea fiind legate de "metodele de supravietuire", de "compromisurile" la care a trebuit sa recurga ca sa supravietuiasca in epoca rosie; acestea ies acum la suprafata.
Nu este treaba mea sa judec, insa macar marii ierarhi ai Bisericii care sunt bantuiti de pacatele trecutului, ar trebuit trasi pe linie "moarta", lasand pe altii fara prea multe pacate sa conduca.
Noua pastorire a Prea fericitului Daniel nu trebuie inca judecata, (a trcut un an?), chiar daca, primele semne nu se arata prea bune, iertarea "ereticului" fiind un act ce a nemultumit pe multi --- nu pot sa nu ma intreb retoric---- oare Sf. Nicolae a procedat la fel cu Arie?
Vremea sfiintilor si a ortodoxiei pare totusi incet, incet sa paleasca la noi; daca ierarhul care a comis o asemenea erezie a fost iertat, neputand fii gasit vinovat de oamenii din soborul bisericii cu atat mai mult si noi , cei multi oare ce pacate mai avem? (evident retoric)

Io BI
2008-07-26 16:13:01

Re: o parere

La 2008-07-25 23:36:11, John a scris:
"In frunte cu Victoras, cavalerul unei cauze pierdute, va agitati din cauza greco-catolicilor. Si ei sunt romani, iar din Occident cas a nu spun ca nici de la fata locului, nu vad nici o diferenta. Tot un... crestin in varianta mioritica. Bagati-va mintile in cap si aveti-va ca fratii... Ca altii atata asteapta."

Impartasirea unui ierarh ortodox, care pe langa calitatea sa de om, are si calitatea de simbol al bisericii cu alt cult este fara doar si poate o erezie; de ce?
Pentru simplul fapt ca Biserica Ortodoxa considera catolicismul, greco-catolicismul, pe protestanti, pe copti, si toate celelalte culte crestine ca fiind eretice.
Pentru mai multe detalii vezi siteurile gen credo.ro.
Valul de ecumenism tot mai puternic , s-a nascut din dorinta politicienilor care au realizat UE de a avea o biserica unica , care sa le fie subordonata--- vezi ca sunt mai smecheri decat comunistii--- nu incearca sa o distruga--- o ispitesc: iti dau toate astea dar inchina-te mie :l ----iti suna cunoscut?

HERUT
2008-07-26 16:21:15

Re: Ortodox

La 2008-07-26 16:10:05, Io BI a scris:"""""""""In Romania , nu exista un alt simbol mai mare al neamului decat Patriarhul Bisericii Ortodoxe.""""""""""


Ba exista, si acela este Hristos. Nimeni si nimic nu e mai presus de El. Patriarhii si papii sunt niste pumni amariti de tzarina; niste pacatosi la fel de "normali" ca si noi.


+++++++++++++


""""""""""Prea Fericitul Patriarh Teoctist a pastorit Biserica in vremuri tulburi, in care nimic nu parea sa fie statornic, statul roman, mai impins din afara, mai impins de frustarile si greselile grave din trecut, incerca sa-si rupa legaturile cu ceea ce era vechi, sa se "reinventeze". """"""""""


Ortodoxia nu are cum sa se "reinventeze". Nu acesta este scopul ei. Daca Romania si Biserica Ortodoxa a trecut prin comunism, Ortodoxia in esenta ei nu s-a diminuat, nu s-a atenuat, nu s-a devalorizat cu nimic. Ea a continuat sa propovaduiasca Cuvintul lui Dumnezeu in conditii speciale, dar, repet, in esenta ei a ramas la fel ca acum 2008 ani cind a aparut.

Ion Caramache
2008-07-26 17:05:56

Patru observatii

<<< Multi s-au grabit sa se bucure cand au auzit ca Parchetul ar fi clasat, cu o luna in urma, Dosarul, printr-un mare NUP - neincepere a urmaririi penale. Fals. Ancheta continua. S-a facut recurs in baza unor noi probe si fapte de care nu s-a tinut cont. >>> Victor Roncea Ziua &#8211; 27 iulie 2008

<<< Colegiul Medicilor Bucuresti -avocatul lui Sinescu
Comisia aflata sub tutela lui Sorin Oprescu n-a gasit nici o greseala in actul medical si vrea sa-i pedepseasca pe medicii care si-au permis sa critice interventia mortala asupra Patriarhului.
Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) a trimis ieri catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR), dosarul cu actele medicale privind interventia chirurgicala la care a fost supus Patriarhul Teoctist, cu mentiunea ca nu a identificat nici o eroare medicala in interventia chirurgicala la care a fost supus Inalt Prea Sfintia Sa. Membrii Biroului Executiv al CMB au considerat lipsite de deontologie declaratiile privind calitatea actului medical aplicat PF Teoctist, din partea unor medici si propune analizarea lor. >>> ZIUA - EVENIMENT - miercuri, 8 august 2007

<<< Vicarul patriarhal, Vincentiu Ploiesteanul, l-a asigurat insa ca trebuie sa se opereze de urgenta. Nu l-a dus la spital. A venit doar sa-i ia trupul, dupa. >>> Victor Roncea

<<< 26 iunie 2008
S-au desemnat candidatii pentru postul vacant de Mitropolit al Olteniei
PS Vincentiu Ploiesteanul si PS Irineu Slatineanul sunt candidatii desemnati pentru ocuparea postului vacant de Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei.
Cei doi au fost alesi prin vot secret in cadrul sedintei Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei. >>>
<<< 8 iulie 2008

<<< Irineu Slatineanu, noul Mitropolit al Olteniei
Irineu Slatineanu, arhiereu al episcopiei Ramnicului, este noul Mitropolit al Olteniei, ales prin votul membrilor Sfantului Sinod, din al doilea tur de scrutin, cu 24 de voturi "pentru", 22 "impotriva" si o abtinere.
Pentru scaunul vacant de Mitropolit al Olteniei a fost propus si Vincentiu Ploiesteanul, episcop-vicar patriarhal, informeaza, marti, Antena 3.
Sfantul Sinod are in total 52 de membri, iar la sedinta de marti au fost prezenti 47. >>>

1. In tot timpul campaniei electorale pentru primaria Bucurestiului, Victor Roncea nu a scris nimic despre profesionalismul macelarului 'dependent Oprescu.
De asemenea, in articolul de azi, nu sufla un cuvint despre musamalizarea facuta de primarul senator macelar musamalizator profesionist Oprescu.
2. Este evident faptul ca membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei au stiut foarte bine ce ii poate pielea preasfantului Vincentiu Ploiesteanul, dar i-au propus numele pentru a le fi cioban sef.
3. Acelas lucru se poate spune si despre membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. A fost nevoie de doua tururi de scrutin pentru ca membrii acestui Sinod sa-l aleaga pe IPS Irineu drept Mitropolit al Olteniei. Aproape jumatate din membrii Sfantului Sinod al BOR au votat totusi pentru Vincentiu Ploiesteanul.
4. Nu am citit nici-un comentariu semnat de Victor Roncea, Dan Ciachir sau vre-o declaratie a precucernicului Justin Parvu privitoare la alegerea IPS Irineu , si modul in care acesta a fost ales atunci cind aproape jumatate din membrii Sfantului Sinod al BOR au jucat pe mina si au sarutat mina grijitorului patriarhal Vincentiu Ploiesteanul.
ILIE M
2008-07-26 18:08:15

TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS

TU NU IL PLINGI PE TEOCTIST{ CARE NU ERA NEMURITOR } , TU ACUZI NISTE PREOTI SI SUSTII ALTII { EVIDENT, II SUSTII PE CEI CARE NU MAI AU ACCES LA CIOLANUL OFERIT DE TEOCTIST }, DECI ESTI SUSTINATORUL CELOR CARE IL CONTESTA PE AYATOLAHUL DANIEL ! DESI SINT ATEU, ITI AMINTESC O SINTAGMA CRESTINA, INDRAGITA DE PREOTI : "S-A FACUT VOIA DOMNULUI ! " .ADICA TEOCTIST A MURIT PT CA I S-AU TERMINAT ZILELE, NU PT CA AR FI FOST ASASINAT ! LA 92 DE ANI ORGANISMUL ESTE UZAT , GATA, CHIAR SI POPII MOR, NU PRICEPI ?

Ion Caramache
2008-07-26 18:24:15

Re: Asa este !

La 2008-07-26 13:49:57, right a scris:

> Perfect de acord si va felici pentru tenacitate.Trebuie devoalata
> toata acesata conspiratie comunisto-kaghebisto-masonica ce ne
> macina.Astept cu speranta ca discipolii lui Onan sa-si exprime dorinta
> de a accede la putere, sper sa ne tineti la curent.Multumesc.
>
Pai nene, nu realizezi ca "discipolii lui Onan " SUNT la putere? Daca nu ar fi asa, nu este evident faptul ca lucrurile ar merge altfel in Romania in lipsa prezentilor barbati politici si femei amazoane politico-plicticoase?

Ion Caramache
2008-07-26 18:34:42

Re: Parerea mea este ca Patriarhul a fost asasinat

La 2008-07-26 14:46:12, M_D_L a scris:

> Nu se poate explica logic lantul de greseli medicale care au dus la
> moartea lui.
> Si daca il opera moasa comunala, tot ar fi tinut seama de varsta
> pacientului si ar fi actionat cu prudenta. Doctorii care l-au asasinat
> aveau mii de operatii in palmares, nu era felceri.
>

Medelica, ai rezon, numai ca:
- una la mina, afectiunea PF Teoctist nu era de specialitatea moaselor comunale, si
- doua la mina, doctorii ca doctorii, dar felcerul lor macelar musamalizator a ajuns hamburgherul burghermaistru al Capitalei lipsite de indeajuns hingheri, dar plin de maidanezi independenti cu drept de vot.

Viorica Ianc
2008-07-26 18:57:05

Moartea


Nu mai tin minte cand a murit mitropolitul Firmilian de la Craiova. Avea ca
episcop pe Nestor, care a avut un accident de masina...si astat in ghips pe
pat un an de zile ingrijit de maica Nicodima de la Tismana. Se zvoneste ca
accidentul...
La Craiova a ajuns ...episcopul Aradului, care apoi a ajuns la Iasi...

Secmentul nostru de viata nu este numai in mainile noastre !

M_D_L
2008-07-26 19:06:39

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS

La 2008-07-26 18:08:15, ILIE M a scris:

> " .ADICA TEOCTIST A MURIT PT CA I S-AU TERMINAT ZILELE, NU PT CA AR
> FI FOST ASASINAT ! LA 92 DE ANI ORGANISMUL ESTE UZAT , GATA, CHIAR SI
> POPII MOR, NU PRICEPI ?
>

Nu este chiar asa !
A fost dus la executie. Doctorii stiau ca operatia este extrem de riscanta la varsta lui. Chiar si recomandarea pentru intervenia chirurgicala ridica semne de intrebare, pentru ca adenomul de prostata se putea trata si cu medicamente si nu-i punea viata in pericol. In plus nu au tinut seama de faptul ca Patriarhul lua medicamente anticoagulante. Parerea mea este ca a fost asasinat, pentru ca a avut organismul rezistent si nu parea sa moara in curand. Ii incomoda pe unii politicieni (masoni), care doreau sa numeasca alt patriarh la conducerea BOR.

JMJ
2008-07-26 19:12:21

Re: Starea natiunii

La 2008-07-26 05:18:05, georgems a scris:

> "In situaTia grea, de scandaluri, discutii tumultuoase si tulburari
> care s-au abatut asupra Bisericii si natiunii noastre in ultima vreme
> - spune preacucernicul Parinte Justin Parvu - mi s-a cuprins sufletul
> de durere si m-au lasat fara de glas". Aceasta este, sintetizata,
> starea
> Excelent spus , asta-i starea Romaniei in ziua de azi. Oare de ce nu
> ajung intelepti de genul Justin Parvu in conducerea tarii ??, doar
> hahaiti, hulpavi, ipocriti, snobi !!
>
>
Aveti perfecta dreptate, dar eu as zice ca motivul pt care nu ajung astfel de intelepti la conducerea tarii este ca nu prea si-au facut datoria sa educe un numar cat mai mare din populatie cu aceste invataturi. Daca macar preotii si credinciosii ar fi practicat un crestinism al iubirii fata de toti, portile iadului n-ar fi avut putere asupra lor.
Cred ca este mult mai folositor sa ne educam pt a trai corect, decat sa tot discutam trecutul.
"Traieste si lasa si pe altii sa traiasca" - a fost deviza celor din occident. Macar asta daca s-ar aplica si in Romania ar fi departe. numai ca unii socotesc ca orice mijloc este permis pt a-si impune politica lor. Cu astfel de mijloace niciodata nu se va impune o situatie ideala.
Omenirea se afla in plina trecere la Noua Era sau Imparatia lui Dumnezeu. Asta inseamna ca toti sa ne conducem dupa El si nu dupa ce zice nu stiu care conducator sau bogatas.
Iisus a comparat Imparatia cu un tezaur ce sta ascuns intr-un camp, gata sa fie descoperit, sau cu o perla de mare valoare pt care oricine si-ar da tot ce are pt a o obtine, sau cu un navod in care se prind toate speciile de pesti. Cu alte cuvinte, vindeti tot si prindeti in navodul crestinismului intreaga omenire pt ca si ei sa ajunga la tezaur si sa le fie bine. Dar mai zice si ca in vremurile din urma vor fi separati cei drepti de ce cei corupti si ca acestia vor fi aruncati in foc.
Cei ce nu se intereseaza sa studieze Sf Scriptura si sa traiasca dupa aceste reguli are de ce sa se teama. Vedem de-altfel, cum au murit atatia inainte de vreme, si tot mai multi tineri se indreapta spre curente precum "emo", ajungand la suicid, sau altii tineri sau copii sunt omorati pt bani sau delicte sexuale. De ce? Pt ca nici parintii nu si-au practicat crestinsimul si neavand Spirit in ei n-au ce sa transmita copiilor. In Rusia vor sa-i interzica, dar ei fac demonstratii zicand ca nu vor sa fie insensibili precum restul societatii.
Astea nu se corecteaza decat atunci cand restul societatii va trai dupa regulile crestine si-i va pasa si de cei mai marunti si saraci. Copiii or fi sensibili, dar daca nu sunt indrumati spre invataturiel lui Iisus Christos - care ne-a promis viata mai din abundenta - ei vor fi indrumati de satan spre moarte. Foarte bune rezultate ar da lectiile din "Search for God" - In cautarea lui Dumnezeu - pt ca i-ar convinge cum trebuie sa aplice in viata invataturile biblice si sa faca RUGACIUNI SI MEDITATIE. In rugaciuni ii cerem lui Dumnezeu, iar in meditatie El vorbeste cu noi sau ne inspira in toate aspectele vietii.
Imi amintesc cum prin 1995 venisera la noi in vizita doua cupluri din Buc. si vorbeam cu una din prietene despre Edgar Cayce, despre care abia auzisem ceva profetii la Tv, iar ea citise o carte tradusa in romaneste. noua ni se parea ca-i foarte interesant, dar cealalta prietena a zis ca pe ea n-o intereseaza astfel de lucruri. venisera si ei sa lucreze ca reprezentanti la New York si se credeau in plina glorie. Am citit si eu acea carte si am imprumutat si altele de la biblioteca, apoi m-am inscris in Asociatia lor primind reviste si carti. Invatand tot mai mult si mergand si la biserica, m- a salvat Dumnezeu din tot felul de situatii, dar peste cativa ani am auzit ca acea prietena si sotul ei au murit de cancer, desi erau mai tineri.
In acest timp vedem ca cei din New Age prospera si intineresc. Oprah a ajuns multimilionara invatand lumea prin showurile ei despre astfel de reguli de viata, cum sa tii un jurnal de multumire, sa ajuti si pe altii, sa faci meditatie, etc.
exact cum preotul Ra-Ta (originar din Carpati) a infiintat Temple de sacrificiu, PURIFICARE si INTINERIRE, a infiintat si Cayce Spitalul, Biblioteca si Universitatea de la Virginia Beach. De-acolo au pornit tratamente benefice, reguli de viata si dieta spre mentinerea sanatatii si apoi si operatii de frumusete. Oprah si atatia altii arata mai bine decat la 20 de ani. Tratamnetele sunt din ce in ce mai simple, dar pe masura ce urmam mai bine aceste invataturi si meditam pt a obtine inspiratia divina, intinerirea se va face si fara operatii.
Fiecare obtine duap cum crede de la Dumnezeu. daca crezi ca trebuie sa fi sarac, vei fi sarac, si cine crede ca oricine trebuie sa moara, va muri.
Acestia uita ca Iisus a zis ca toti cei ce-L urmeaza cu adevarat vor putea face tot ce-a facut El si inca ceva mai mult; ca El a venit sa aduca viata si s-o avem mai din abundenta, plus ca vom obtine viata eterna si ne va ridica la cer.

Anca2008
2008-07-26 19:56:40

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS

La 2008-07-26 18:08:15, M_D_L a scris:

Nu este chiar asa !
A fost dus la executie. Doctorii stiau ca operatia este extrem de riscanta la varsta lui. Chiar si recomandarea pentru intervenia chirurgicala ridica semne de intrebare, pentru ca adenomul de prostata se putea trata si cu medicamente si nu-i punea viata in pericol. In plus nu au tinut seama de faptul ca Patriarhul lua medicamente anticoagulante. Parerea mea este ca a fost asasinat, pentru ca a avut organismul rezistent si nu parea sa moara in curand. Ii incomoda pe unii politicieni (masoni), care doreau sa numeasca alt patriarh la conducerea BOR.


Excelent spus MDL. Aceasta e si parerea mea si a multora pe care ii cunosc. Dumnezeu a ingaduit sa sa intimple asa dar vai de cei ce au facut-o.

Ion Caramache
2008-07-26 20:34:45

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS

La 2008-07-26 19:56:40, Anca2008 a scris:

> La 2008-07-26 18:08:15, M_D_L a scris:
>
> Nu este chiar asa !
> A fost dus la executie. Doctorii stiau ca operatia este extrem de
> riscanta la varsta lui. Chiar si recomandarea pentru intervenia
> chirurgicala ridica semne de intrebare, pentru ca adenomul de prostata
> se putea trata si cu medicamente si nu-i punea viata in pericol. In
> plus nu au tinut seama de faptul ca Patriarhul lua medicamente
> anticoagulante. Parerea mea este ca a fost asasinat, pentru ca a avut
> organismul rezistent si nu parea sa moara in curand. Ii incomoda pe
> unii politicieni (masoni), care doreau sa numeasca alt patriarh la
> conducerea BOR.
>
>
> Excelent spus MDL. Aceasta e si parerea mea si a multora pe care ii
> cunosc. Dumnezeu a ingaduit sa sa intimple asa dar vai de cei ce au
> facut-o.
>
Pentru Anca canadiana:

Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei l-au propus mitropolit pe Vincentiu Ploiesteanul. Aproape jumatate dintre membrii Sfantului Sinod al BOR au votat pentru Vincentiu Ploiesteanul implicat in moartea PF Teoctist.
Intrebare: si pentru cei enumerati maim sus este " vai de cei ce au facut-o" ?
Si , mai mult, ce se vor face sinoadele pline cu ....vai de ei?

John
2008-07-26 20:57:11

Re: o parere

>
> Impartasirea unui ierarh ortodox, care pe langa calitatea sa de om,
> are si calitatea de simbol al bisericii cu alt cult este fara doar si
> poate o erezie; de ce?
> Pentru simplul fapt ca Biserica Ortodoxa considera catolicismul,
> greco-catolicismul, pe protestanti, pe copti, si toate celelalte culte
> crestine ca fiind eretice.
> Pentru mai multe detalii vezi siteurile gen credo.ro.
> Valul de ecumenism tot mai puternic , s-a nascut din dorinta
> politicienilor care au realizat UE de a avea o biserica unica , care
> sa le fie subordonata--- vezi ca sunt mai smecheri decat comunistii---
> nu incearca sa o distruga--- o ispitesc: iti dau toate astea dar
> inchina-te mie :l ----iti suna cunoscut?
>

Da, imi suna cunoscut, dar nu se aplica aici. Ai facut referire la ispitirea lui Iisus. E grav ca faci confuzie intre Iisus Hristos, Mantuitorul, care nu s-a inchinat diavolului, si majoritatea ierarhilor BOR, care s-au inchinat regimului ateu, de inspiratie demonica. Pana aici sper ca suntem de acord. Acum urmeaza ceva mai greu. Spune-mi ce crezi despre aceasta afirmatie: "Dovada cea mai sigura de erezie este ca ii consideri pe toti ceilalti rataciti". Daca stii Scriptura, vei vedea ca Iisus se roaga pentru unutatea credinciosilor. De asemenea El afirma catre apostoli "Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta".
Faptul ca BOR ii considera pe toti ceilalti eretici, trebuie sa va dea serios de gandit. La modul strict teoretic, eu cred ca aceasta este o dovada de intransingenta sectara. La modul practic, pozitia aceasta invrajbeste comunitati si familii mixte. Repet: invatati sa co-existati cu altii. Civilizati-va!

JMJ
2008-07-26 21:47:22

Re: o parere

La 2008-07-26 20:57:11, John a scris:

> >
> > Impartasirea unui ierarh ortodox, care pe langa calitatea sa de om,
> > are si calitatea de simbol al bisericii cu alt cult este fara doar si
> > poate o erezie; de ce?
> > Pentru simplul fapt ca Biserica Ortodoxa considera catolicismul,
> > greco-catolicismul, pe protestanti, pe copti, si toate celelalte culte
> > crestine ca fiind eretice.
> > Pentru mai multe detalii vezi siteurile gen credo.ro.
> > Valul de ecumenism tot mai puternic , s-a nascut din dorinta
> > politicienilor care au realizat UE de a avea o biserica unica , care
> > sa le fie subordonata--- vezi ca sunt mai smecheri decat comunistii---
> > nu incearca sa o distruga--- o ispitesc: iti dau toate astea dar
> > inchina-te mie :l ----iti suna cunoscut?
> >
>
> Da, imi suna cunoscut, dar nu se aplica aici. Ai facut referire la
> ispitirea lui Iisus. E grav ca faci confuzie intre Iisus Hristos,
> Mantuitorul, care nu s-a inchinat diavolului, si majoritatea
> ierarhilor BOR, care s-au inchinat regimului ateu, de inspiratie
> demonica. Pana aici sper ca suntem de acord. Acum urmeaza ceva mai
> greu. Spune-mi ce crezi despre aceasta afirmatie: "Dovada cea
> mai sigura de erezie este ca ii consideri pe toti ceilalti
> rataciti". Daca stii Scriptura, vei vedea ca Iisus se roaga
> pentru unutatea credinciosilor. De asemenea El afirma catre apostoli
> "Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta".
> Faptul ca BOR ii considera pe toti ceilalti eretici, trebuie sa va dea
> serios de gandit. La modul strict teoretic, eu cred ca aceasta este o
> dovada de intransingenta sectara. La modul practic, pozitia aceasta
> invrajbeste comunitati si familii mixte. Repet: invatati sa
> co-existati cu altii. Civilizati-va!
>
>
Si ca sa vedeti ca intransigenta nu-i buna si ca prin toleranta se obtine cresterea in societate sau ca indivizi, ma gandeam la cateva exemple de personalitati rezultate din casatorii mixte: Unul a fost presedintele Ronald Reagan - tata catolic, mama protestanta; altul ar fi candidatul Barak Obama - tata negru musulman, mama crestina alba.
Multi s-ar fi putut gandi la mama acestuia ca la o pacatoasa, dar se vede ca a trecut peste culoarea si religia barbatului apreciind la el anumite calitati umane. Marturisesc ca n-as fi putut face asta, dar faptul ca fiul ei a ajuns la aceasta pozitie ne indreptateste sa credem ca e favorizat de Dumnezeu.
Parca am vazut si prin televiziunea romana fiul unei romance maritata cu un negru. De ce-au ajuns astia si n-au ajuns altii? Asta-i intrebarea! Si probabil ca mai stiti si dvs multe alte exemple. E necesara multa credinta si rabdare sa treci peste anumit e bariere impuse de oameni si sa te intelegi cu ei.
Iisus ne-a dat un ex prin Parabola Bunului samaritean. Acesta nefiind evreu era privit cu dispret de societate, dar in timp ce preotul si altii socotiti oameni drepti, nu s-au oprit sa-l ajute pe cel atacat de hoti, samariteanul a fost singurul care s-a oprit, i-a dat ajutor si a mai lasat si bani hangitei ca sa-l ingrijeasca.
Astfel de oameni sunt apreciati de Dumnezeu, indiferent de religie, culoare sau sex.

Anca2008
2008-07-26 22:51:20

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS

La 2008-07-26 18:08:15, Ion Caramache a scris:

Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei l-au propus mitropolit pe Vincentiu Ploiesteanul. Aproape jumatate dintre membrii Sfantului Sinod al BOR au votat pentru Vincentiu Ploiesteanul implicat in moartea PF Teoctist.
Intrebare: si pentru cei enumerati maim sus este " vai de cei ce au facut-o" ?
Si , mai mult, ce se vor face sinoadele pline cu ....vai de ei?


In primul rind ca greco-catolic ce te afli nu prea inteleg de ce te framinta aceasta problema. Mata te inchini spre apus nu spre rasarit cu toate ca Mintuitorul si sfintii Sai spun ca 'mintuirea vine de la rasarit'.
Totusi am iti raspund si pentru ca am ajuns sa-mi dau seama din multele noastre replici schimbate ca nici dumneata ca si Herut nu prea intelegeti mai departe de virful opincii, ei bine afla de la mine ca socotelile lui Dumnezeu cu oamenii nu se incheie in lumea asta.

Ion Caramache
2008-07-26 23:32:30

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS


La 2008-07-26 22:51:20, Anca2008 a scris:

> La 2008-07-26 18:08:15, Ion Caramache a scris:
>
> Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei l-au propus
> mitropolit pe Vincentiu Ploiesteanul. Aproape jumatate dintre membrii
> Sfantului Sinod al BOR au votat pentru Vincentiu Ploiesteanul implicat
> in moartea PF Teoctist.
> Intrebare: si pentru cei enumerati maim sus este " vai de cei ce au
> facut-o" ?
> Si , mai mult, ce se vor face sinoadele pline cu ....vai de ei?
>
>
> In primul rind ca greco-catolic ce te afli nu prea inteleg de ce te
> framinta aceasta problema. Mata te inchini spre apus nu spre rasarit
> cu toate ca Mintuitorul si sfintii Sai spun ca 'mintuirea vine de la
> rasarit'.
> Totusi am iti raspund si pentru ca am ajuns sa-mi dau seama din
> multele noastre replici schimbate ca nici dumneata ca si Herut nu prea
> intelegeti mai departe de virful opincii, ei bine afla de la mine ca
> socotelile lui Dumnezeu cu oamenii nu se incheie in lumea asta.
>

Pentru Anca canadiana

In primul, din motive de securitate personala cauzate de securistii, turnatorii si delatorii din Biseriicile ortodoxe romanesti din orasele unde am locuit, am hotarit sa devin enorias al Bisericii ortodoxe grecesti din America.
Deci, din punct de vedere spiritual, ma simt complet implinit si fericit intr-o biserica ortodoxa, intre fratii mei de credinta.
Nu stiu de unde ai scos-o ca ma inchin spre apus, deoarece ma inchin in aceeasi directie ca si calugarii de la Muntele Athos.
Nu am auzit ca acestia ar fi schimbat au schimbat directia.
Recunosc insa ca apreciez enorm de mult vestul de la care vine civilizatia. Extermul Occident ( daca cumva ai citit despre aceasta expresie ) mi-a dat putinta sa bucur de libertatea de a fi crestin ortodox fara frica de a fi spionat, turnat sau batjocorit pentru credinta mea.
De aceea urasc enorm de mult pe toti aceea care, parafrazind vorrbele Mantuitorului, au sustinut si sustin ca "Lumina vine de la rasarit". Sa fim seriosi: nimic nu a venit bun din Orient pentru Romania si romani.
Cum am fost botezat in Romania intr-o Adevarata Biserica ortodoxa romaneasca, pe vremea cin Tara mea se numea ROMANIA - si nu R.P.R. sau R.S.R., si Biserica Ortodoxa Roman nu era condusa si controlata de Securitate si ierarhii sai cu epoleti, este normal sa ma intereseze enorm ceea ce se intimpla in BOR.
In acelas timp, nu pot uita ca, in primul rind, sunt roman si ma doare enorm cum BOR, prin ierarhii sai si alte cozi de topor laice trateaza pe fratii mei de singe, romanii greco-catolici.

P.S.
Afla de la mine ca neam de neamul meu nu a purtat opinci, lucru care ma face sa am o privire si intelegere mai largi decit opincaria matale cu ochelari de cal feminin.

JMJ
2008-07-27 00:44:49

S-ar putea, totusi, ca lumina vine de la Rasarit

Ma gandeam si la presedintele Putin, care, inteleg ca e crestin si poarta crucea la gat, dar mai stim ca a castigat si ceva medalii la karate sau ce lupte face. Pentru a castiga astfel de lupte trebuie ca a facut si meditatie.
Asta a facut sa fie si mai luminat la minte si sa ajunga presedinte.
BORusa a fost distrusa pt ca a excomunicat oameni luminati precum Lev Tolstoi, care le spuneau ca iubirea fata de Hristos se demonstreaza prin iubirea fata de mujici, si ca si acestia trebuiau sa fie luminati.
Pe de alta parte, fiind mai aproape de India si tarile musulmane, anumiti crestini rusi au intrat in contact cu religiile lor (sau poate erau din casatorii mixte) astfel ca au facut meditatie. Madame Blavatski dupa ce a si petrecut o perioada in India a intemeiat Scoala Teozofica la Londra, unde a gasit mai multa intelegere, si a format atatea generatii de oaemni luminati. Am citit de alti trei rusi care au fost primiti de francezi si le-au oferit un castel unde sa-i invete si pe altii din ce stiau pt a intra in contact cu spiritele sau cu Dumnezeu.
Cum zic lecturile lui Cayce, bisericile crestine au lasat deoparte invataturiel despre Karma, erele astrologice si meditatia pt ca li s-a parut prea complicat pt mintile oamenilor de acum 2000 de ani. Dar nefacand meditatie ne limitam aproape numai la ce vedem si nu reusim sa creem pe masura talentelor cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.
Cum zice Cayce, "Este prin meditatie ca devenim constienti de existenta fortelor spirituale din noi, ca sa descuiem usa dintre corpul fizic si spiritual. Prin aceasta usa vin impulsuri de la suflet, cautand expresia in fizic.
Sufletele noastre sunt inzestrate cu multe facultati care sunt limitate si delimitate de impresiile noastre din fizic. Sufletul este totdeauna prezent, totdeauna doritor de a-si exprima adevaratul scop, relatia lui adevarata cu Creatorul. Prin meditatie noi facem asta posibil; noi deschidem calea."
Trezirea inseamna de fapt sa ne cunoastem si "cum am fost cunoscuti" - cum zicea Sf. Pavel, iar Cayce zice "Sa consideram, de ex, forta intuitiei ce se ridica din experientele intregii noastre fiinte.
Cei care prin introspectie constanta sunt capabili sa aduca la suprafata experientele lor ca intreg sunt numiti "sages" or "lama".
Cand aceasta abilitate este facuta practic de un individ si totusi ramane spiritual in aspect, astfel de individ devine master. Este mult de castigat din studiul fortelor prin meditatie, introspectie, or intrarea in liniste. Este bine sa avem adevarata cunoastere a acestui subiect, dar niciodata sa te pretinzi misterios despre asta . Iisus a trait simplu, facand bine intre oameni."
Desi am citit astea de mai multe ori, o perioada mi-a fost chair teama sa fac meditatie intrucat zice ca trebuie sa fim curati fizic si spiritual intainte de a intra in meditatie pt ca numai asa va veni Sf. Spirit. Cand nu suntem astfel limpeziti inainte de a ne xpune in lumea spiritelor, poate aduce dezastru, or dureri, or boli.
"Fortele psihice reprezinta numai trezirea facultatilor sufletului prin activitatiel acestor centri gladulari.
Daca ar fi facut un studiu anatomic sau patologic pe o periaoda de 7 ani(care este ciclul de schimbare in toate elementele corpului), a unui individ care actioneaza asupra glandei pituitare numai, ar descoperi ca asemenea persoana educata in legiel spirituale ar deveni o lumina pt lume.
Unul educat in pure lucruri materiale ar deveni un Frankenstein (monstru), fara nici un concept a oricarei influente afara de material or mental." (lectura 262-20)
Stim ca si Mircea Eliade s-a format prin crestinism si meditatie, traind un timp in india, si de-aia constituie o lumina pt lume, numai ca n-a gasit intelegere intre conationali.
Banuiesc ca mai ales Bisericile Ortodoxe vor face corecturile de rigoare, astfel ca LUMINA VA VENI DE LA RASARIT. A venit si inainte, numai ca inteleptii din rasarit s-au retras si dezvoltat in Apus.

Anca2008
2008-07-27 00:47:32

Re: Quod erat demonstrandum

La 2008-07-26 18:08:15, Ion Caramache a scris:

In primul, din motive de securitate personala cauzate de securistii, turnatorii si delatorii din Biseriicile ortodoxe romanesti din orasele unde am locuit, am hotarit sa devin enorias al Bisericii ortodoxe grecesti din America.
Deci, din punct de vedere spiritual, ma simt complet implinit si fericit intr-o biserica ortodoxa, intre fratii mei de credinta.
Nu stiu de unde ai scos-o ca ma inchin spre apus, deoarece ma inchin in aceeasi directie ca si calugarii de la Muntele Athos.
Nu am auzit ca acestia ar fi schimbat au schimbat directia.
Recunosc insa ca apreciez enorm de mult vestul de la care vine civilizatia. Extermul Occident ( daca cumva ai citit despre aceasta expresie ) mi-a dat putinta sa bucur de libertatea de a fi crestin ortodox fara frica de a fi spionat, turnat sau batjocorit pentru credinta mea.
De aceea urasc enorm de mult pe toti aceea care, parafrazind vorrbele Mantuitorului, au sustinut si sustin ca "Lumina vine de la rasarit". Sa fim seriosi: nimic nu a venit bun din Orient pentru Romania si romani.
Cum am fost botezat in Romania intr-o Adevarata Biserica ortodoxa romaneasca, pe vremea cin Tara mea se numea ROMANIA - si nu R.P.R. sau R.S.R., si Biserica Ortodoxa Roman nu era condusa si controlata de Securitate si ierarhii sai cu epoleti, este normal sa ma intereseze enorm ceea ce se intimpla in BOR.
In acelas timp, nu pot uita ca, in primul rind, sunt roman si ma doare enorm cum BOR, prin ierarhii sai si alte cozi de topor laice trateaza pe fratii mei de singe, romanii greco-catolici.

P.S.
Afla de la mine ca neam de neamul meu nu a purtat opinci, lucru care ma face sa am o privire si intelegere mai largi decit opincaria matale cu ochelari de cal feminin.


Nu esti capabil sa intelegi o paralela. Nu am afirmat ca ai purtat opinci.. desi daca esti cu adevarat roman e imposibil ca neam de neamul tau sa nu fii purtat.
Am spus ca nu bati prea departe cu vederea... interioara. Si asa si este chiar daca e neplacut s-o afli tocmai de la mine.
Oi fi mata botezat ortodox, oi fi in biserica greaca, te-oi fi inchinind spre rasarit (daca te inchini at all) dar ortodox nu esti. Nimic din ce ai postat pina acum nu demonstreaza ca ai fii. Dar nu e niciodata prea tirziu. Daca lasi mai la o parte grija pentru 'fratii de singe greco-catolici' si-ti vezi mai bine de fratii in duh poate o sa-ti deschida Dumnezeu ochii sufletului.

OldPhil
2008-07-27 06:08:43

Re: Quod erat demonstrandum

La 2008-07-27 00:47:32, Anca2008 a scris:

auzi cocoana, omu a zis ca-i grec ortodox si nu grec catolic, tu citesti pe sarite cumva, sau doar asa iti place?


> La 2008-07-26 18:08:15, Ion Caramache a scris:
>
> In primul, din motive de securitate personala cauzate de securistii,
> turnatorii si delatorii din Biseriicile ortodoxe romanesti din orasele
> unde am locuit, am hotarit sa devin enorias al Bisericii ortodoxe
> grecesti din America.
> Deci, din punct de vedere spiritual, ma simt complet implinit si
> fericit intr-o biserica ortodoxa, intre fratii mei de credinta.
> Nu stiu de unde ai scos-o ca ma inchin spre apus, deoarece ma inchin
> in aceeasi directie ca si calugarii de la Muntele Athos.
> Nu am auzit ca acestia ar fi schimbat au schimbat directia.
> Recunosc insa ca apreciez enorm de mult vestul de la care vine
> civilizatia. Extermul Occident ( daca cumva ai citit despre aceasta
> expresie ) mi-a dat putinta sa bucur de libertatea de a fi crestin
> ortodox fara frica de a fi spionat, turnat sau batjocorit pentru
> credinta mea.
> De aceea urasc enorm de mult pe toti aceea care, parafrazind vorrbele
> Mantuitorului, au sustinut si sustin ca "Lumina vine de la rasarit".
> Sa fim seriosi: nimic nu a venit bun din Orient pentru Romania si
> romani.
> Cum am fost botezat in Romania intr-o Adevarata Biserica ortodoxa
> romaneasca, pe vremea cin Tara mea se numea ROMANIA - si nu R.P.R. sau
> R.S.R., si Biserica Ortodoxa Roman nu era condusa si controlata de
> Securitate si ierarhii sai cu epoleti, este normal sa ma intereseze
> enorm ceea ce se intimpla in BOR.
> In acelas timp, nu pot uita ca, in primul rind, sunt roman si ma doare
> enorm cum BOR, prin ierarhii sai si alte cozi de topor laice trateaza
> pe fratii mei de singe, romanii greco-catolici.
>
> P.S.
> Afla de la mine ca neam de neamul meu nu a purtat opinci, lucru care
> ma face sa am o privire si intelegere mai largi decit opincaria matale
> cu ochelari de cal feminin.
>
>
> Nu esti capabil sa intelegi o paralela. Nu am afirmat ca ai purtat
> opinci.. desi daca esti cu adevarat roman e imposibil ca neam de
> neamul tau sa nu fii purtat.
> Am spus ca nu bati prea departe cu vederea... interioara. Si asa si
> este chiar daca e neplacut s-o afli tocmai de la mine.
> Oi fi mata botezat ortodox, oi fi in biserica greaca, te-oi fi
> inchinind spre rasarit (daca te inchini at all) dar ortodox nu esti.
> Nimic din ce ai postat pina acum nu demonstreaza ca ai fii. Dar nu e
> niciodata prea tirziu. Daca lasi mai la o parte grija pentru 'fratii
> de singe greco-catolici' si-ti vezi mai bine de fratii in duh poate o
> sa-ti deschida Dumnezeu ochii sufletului.
>

Io BI
2008-07-27 09:33:35

Re: o parere

La 2008-07-26 20:57 John dixit
"Da, imi suna cunoscut, dar nu se aplica aici. Ai facut referire la ispitirea lui Iisus. E grav ca faci confuzie intre Iisus Hristos, Mantuitorul, care nu s-a inchinat diavolului, si majoritatea ierarhilor BOR, care s-au inchinat regimului ateu, de inspiratie demonica. Pana aici sper ca suntem de acord."

Ceea ce fac eu nu este o confuzie ci o comparatie draga John, intre ce este si ceea ce ar trebui sa fie, si nu este grav de loc, deci nu suntem de acord ;).

"Acum urmeaza ceva mai greu. Spune-mi ce crezi despre aceasta afirmatie: "Dovada cea mai sigura de erezie este ca ii consideri pe toti ceilalti rataciti&#8221"

Intransigenta fata de ceilalti duce la rasism, terorism si alte forme extreme de ura; personal eu vin dintr-o familie "mixta" daca ii pot spune asa, tatal fiind catolic si mama ortodoxa; am fost si intr-o parte si in alta deci n-as putea sa afirm ca sunt un sustinator al "fanatismului" religios.
Adevarul este o notiune spre care fiinta umana tinde , dar cu greu o poate ajunge;

ug
2008-07-27 13:13:22

Nu inteleg !

Lucreaza Sfantul Duh sau a scapat situatia de sub control ?
In ce priveste salvarea lumii cred ca mai are inca mult de facut. Desi Sfarsitul Lumii este aproape ma intreb de ce crestini sunt doar 1 din 3 locuitori (2.100.000.000 din 6.300.000.000) ai pamantului ?...
Iar din 10 crestini doar 1 este ortodox (225.000.000 - 300.000.000). Nu vor merge cam muti in iad ? In paradis evident nu vor puea intra decat cei ortodocsi.

Major Religions of the World - Ranked by Number of Adherents
http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html

Eastern Orthodox Church [225-300 million]
http://en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Orthodoxy

doctorul
2008-07-27 13:21:16

Bietul Teoctist . . . . .

Citind comentariile de pe forum . . . .domnule , sa mori de ras ! Asasinat ?

M_D_L
2008-07-27 13:29:45

Re: Bietul Teoctist . . . . . / Te trezisi si dumneata ?

La 2008-07-27 13:21:16, doctorul a scris:

> Citind comentariile de pe forum . . . .domnule , sa mori de ras !
> Asasinat ?
>

De obicei nu spui nimic interesant. De la unul care este in conducerea unui partid "de opozitie", ma asteptam la mult mai mult.
Vezi-ti de medicina, ca nu va vota nimeni partidul dumitale.

alex dalaion
2008-07-27 15:28:11

Sa nu va miratzi ca .....

.....in medicina romaneasca s-au infipt bine cadre medicale in slujba ideilor malthusiene. N-am auzit pana acum ca un doctor sa faca inchisoare pentru malpraxis.
In schimb este un preot ortodox, ieromonahul Daniel Corogeanu, care face inchisoare impreuna cu niste umile maicutze(ca sa vezi care e pericolul social in Romania) pentru malpraxisul cadrelor medicale de pe ambulantza care o transporta pe Irina Cornici, care i-au administrat adrenalina in supradoza mortala.
Nici pt. moartea patriarhului Teoctist nu este si nu va fi nimeni acuzat de malpraxis. Malthusienii sunt bine infiptzi in posturi cheie ale institutziilor de stat si BOR din Romania. Ei vor sa distruga Biserica ca sa-l lipseasca pe om de repere morale(emisiunile de divertisment), ei incurajeaza avorturile(pilulele sunt abortive si provoaca cancer de san), ei incurajeaza destrabalarea copiilor la varste cat mai fragede("educatzia" sexuala din scoli), ei sunt "garantzii" infrangerii Romaniei si a disparitziei statului Roman in caz de razboi.

Ho Ciu Tzi
2008-07-27 15:30:57

Re: S-ar putea, totusi, ca lumina vine de la Rasarit / Foarte interesant!

La 2008-07-27 00:44:49, JMJ a scris:

> Ma gandeam si la presedintele Putin, care, inteleg ca e crestin si
> poarta crucea la gat, dar mai stim ca a castigat si ceva medalii la
> karate sau ce lupte face. Pentru a castiga astfel de lupte trebuie ca
> a facut si meditatie.
> Asta a facut sa fie si mai luminat la minte si sa ajunga presedinte.
> BORusa a fost distrusa pt ca a excomunicat oameni luminati precum Lev
> Tolstoi, care le spuneau ca iubirea fata de Hristos se demonstreaza
> prin iubirea fata de mujici, si ca si acestia trebuiau sa fie
> luminati.
> Pe de alta parte, fiind mai aproape de India si tarile musulmane,
> anumiti crestini rusi au intrat in contact cu religiile lor (sau poate
> erau din casatorii mixte) astfel ca au facut meditatie. Madame
> Blavatski dupa ce a si petrecut o perioada in India a intemeiat Scoala
> Teozofica la Londra, unde a gasit mai multa intelegere, si a format
> atatea generatii de oaemni luminati. Am citit de alti trei rusi care
> au fost primiti de francezi si le-au oferit un castel unde sa-i invete
> si pe altii din ce stiau pt a intra in contact cu spiritele sau cu
> Dumnezeu.
> Cum zic lecturile lui Cayce, bisericile crestine au lasat deoparte
> invataturiel despre Karma, erele astrologice si meditatia pt ca li s-a
> parut prea complicat pt mintile oamenilor de acum 2000 de ani. Dar
> nefacand meditatie ne limitam aproape numai la ce vedem si nu reusim
> sa creem pe masura talentelor cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.
> Cum zice Cayce, "Este prin meditatie ca devenim constienti de
> existenta fortelor spirituale din noi, ca sa descuiem usa dintre
> corpul fizic si spiritual. Prin aceasta usa vin impulsuri de la
> suflet, cautand expresia in fizic.
> Sufletele noastre sunt inzestrate cu multe facultati care sunt
> limitate si delimitate de impresiile noastre din fizic. Sufletul este
> totdeauna prezent, totdeauna doritor de a-si exprima adevaratul scop,
> relatia lui adevarata cu Creatorul. Prin meditatie noi facem asta
> posibil; noi deschidem calea."
> Trezirea inseamna de fapt sa ne cunoastem si "cum am fost cunoscuti" -
> cum zicea Sf. Pavel, iar Cayce zice "Sa consideram, de ex, forta
> intuitiei ce se ridica din experientele intregii noastre fiinte.
> Cei care prin introspectie constanta sunt capabili sa aduca la
> suprafata experientele lor ca intreg sunt numiti "sages" or "lama".
> Cand aceasta abilitate este facuta practic de un individ si totusi
> ramane spiritual in aspect, astfel de individ devine master. Este mult
> de castigat din studiul fortelor prin meditatie, introspectie, or
> intrarea in liniste. Este bine sa avem adevarata cunoastere a acestui
> subiect, dar niciodata sa te pretinzi misterios despre asta . Iisus a
> trait simplu, facand bine intre oameni."
> Desi am citit astea de mai multe ori, o perioada mi-a fost chair teama
> sa fac meditatie intrucat zice ca trebuie sa fim curati fizic si
> spiritual intainte de a intra in meditatie pt ca numai asa va veni Sf.
> Spirit. Cand nu suntem astfel limpeziti inainte de a ne xpune in lumea
> spiritelor, poate aduce dezastru, or dureri, or boli.
> "Fortele psihice reprezinta numai trezirea facultatilor sufletului
> prin activitatiel acestor centri gladulari.
> Daca ar fi facut un studiu anatomic sau patologic pe o periaoda de 7
> ani(care este ciclul de schimbare in toate elementele corpului), a
> unui individ care actioneaza asupra glandei pituitare numai, ar
> descoperi ca asemenea persoana educata in legiel spirituale ar deveni
> o lumina pt lume.
> Unul educat in pure lucruri materiale ar deveni un Frankenstein
> (monstru), fara nici un concept a oricarei influente afara de material
> or mental." (lectura 262-20)
> Stim ca si Mircea Eliade s-a format prin crestinism si meditatie,
> traind un timp in india, si de-aia constituie o lumina pt lume, numai
> ca n-a gasit intelegere intre conationali.
> Banuiesc ca mai ales Bisericile Ortodoxe vor face corecturile de
> rigoare, astfel ca LUMINA VA VENI DE LA RASARIT. A venit si inainte,
> numai ca inteleptii din rasarit s-au retras si dezvoltat in Apus.
>

Ho Ciu Tzi
2008-07-27 15:33:49

Re: Sa nu va miratzi ca ..... / Hmm, mda, Corogeanu si complicele lui ar trebui sa stea pe viata

in inchisoare, e vorba de o crima oribila!!!!!!!


La 2008-07-27 15:28:11, alex dalaion a scris:

> .....in medicina romaneasca s-au infipt bine cadre medicale in slujba
> ideilor malthusiene. N-am auzit pana acum ca un doctor sa faca
> inchisoare pentru malpraxis.
> In schimb este un preot ortodox, ieromonahul Daniel Corogeanu, care
> face inchisoare impreuna cu niste umile maicutze(ca sa vezi care e
> pericolul social in Romania) pentru malpraxisul cadrelor medicale de
> pe ambulantza care o transporta pe Irina Cornici, care i-au
> administrat adrenalina in supradoza mortala.
> Nici pt. moartea patriarhului Teoctist nu este si nu va fi nimeni
> acuzat de malpraxis. Malthusienii sunt bine infiptzi in posturi cheie
> ale institutziilor de stat si BOR din Romania. Ei vor sa distruga
> Biserica ca sa-l lipseasca pe om de repere morale(emisiunile de
> divertisment), ei incurajeaza avorturile(pilulele sunt abortive si
> provoaca cancer de san), ei incurajeaza destrabalarea copiilor la
> varste cat mai fragede("educatzia" sexuala din scoli), ei sunt
> "garantzii" infrangerii Romaniei si a disparitziei statului Roman in
> caz de razboi.
>

Ion Caramache
2008-07-27 15:43:09

Re: Quod erat demonstrandum

La 2008-07-27 00:47:32, Anca2008 a scris:

> Nu esti capabil sa intelegi o paralela.
Nu intelegi ca paralelele nu se intilnesc?

> Am spus ca nu bati prea departe cu vederea... interioara. Si asa si
> este chiar daca e neplacut s-o afli tocmai de la mine.
Las-o moale cucoana bi-goata: nu stiu sa folosesc endoscopul. Este asta un pacat ?

> Oi fi mata botezat ortodox, oi fi in biserica greaca, te-oi fi
> inchinind spre rasarit (daca te inchini at all) dar ortodox nu esti.
Si cine esti matale sa judeci cine este orotodox sau nu? Popeasca mea? Sefa de cadre la patriarhie, grijitoare la Secu, secretara de BOB la mitropolie, sau Venus din mila la Muntele Athos? Te oloaga cumva curiozitatea?

> Daca lasi mai la o parte grija pentru 'fratii
> de singe greco-catolici' si-ti vezi mai bine de fratii in duh poate o
> sa-ti deschida Dumnezeu ochii sufletului.
>
Vezi-ti matale madam cu ochii sufletului de fratii de duh, votca si cvas. Eu ii prefer pe cei cu uzo, clisa, palinca, scordolea, vin si praz.

P.S.
Ce faci madam'? O dai QED pe papistaseste in loc s-o dai pe az-buche slavoneste? Pai se poate, cucuoana gospodina casnica canadiana ?


Ho Ciu Tzi
2008-07-27 15:45:31

Re: TENDENTIOS ARTICOLUL, VICTORAS / Io-s sigur ca daca nu-l ''operau'', pe Teoctist, mai traia inca

cel putin zece ani!!!!!


La 2008-07-26 18:08:15, ILIE M a scris:

> TU NU IL PLINGI PE TEOCTIST{ CARE NU ERA NEMURITOR } , TU ACUZI NISTE
> PREOTI SI SUSTII ALTII { EVIDENT, II SUSTII PE CEI CARE NU MAI AU
> ACCES LA CIOLANUL OFERIT DE TEOCTIST }, DECI ESTI SUSTINATORUL CELOR
> CARE IL CONTESTA PE AYATOLAHUL DANIEL ! DESI SINT ATEU, ITI AMINTESC
> O SINTAGMA CRESTINA, INDRAGITA DE PREOTI : "S-A FACUT VOIA DOMNULUI !
> " .ADICA TEOCTIST A MURIT PT CA I S-AU TERMINAT ZILELE, NU PT CA AR
> FI FOST ASASINAT ! LA 92 DE ANI ORGANISMUL ESTE UZAT , GATA, CHIAR SI
> POPII MOR, NU PRICEPI ?
>

Ion Caramache
2008-07-27 15:57:24

Re: Sa nu va miratzi ca .....

La 2008-07-27 15:28:11, alex dalaion a scris:

> .....in medicina romaneasca s-au infipt bine cadre medicale in slujba
> ideilor malthusiene. N-am auzit pana acum ca un doctor sa faca
> inchisoare pentru malpraxis.
> In schimb este un preot ortodox, ieromonahul Daniel Corogeanu, care
> face inchisoare impreuna cu niste umile maicutze(ca sa vezi care e
> pericolul social in Romania) pentru malpraxisul cadrelor medicale de
> pe ambulantza care o transporta pe Irina Cornici, care i-au
> administrat adrenalina in supradoza mortala.
> Nici pt. moartea patriarhului Teoctist nu este si nu va fi nimeni
> acuzat de malpraxis. Malthusienii sunt bine infiptzi in posturi cheie
> ale institutziilor de stat si BOR din Romania. Ei vor sa distruga
> Biserica ca sa-l lipseasca pe om de repere morale(emisiunile de
> divertisment), ei incurajeaza avorturile(pilulele sunt abortive si
> provoaca cancer de san), ei incurajeaza destrabalarea copiilor la
> varste cat mai fragede("educatzia" sexuala din scoli), ei sunt
> "garantzii" infrangerii Romaniei si a disparitziei statului Roman in
> caz de razboi.
>
Asa e. Jos cu macelarul primar Oprescu, traiasca burghermaistrul ieromonah exorcist Daniel Corogeanu! Bucurestiul merita o liturghie.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01046 sec.