Ziua Logo
  02:31, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-10-24

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

octaaa
2007-10-24 00:33:03

BOR

Sunt total impotriva securistilor in fruntea bisericii. Orice biserica ar fi. Asta e clar. Un ofiter acoperit nu poate fi omul Domnului. Asta e clar.
Dar, pe de alta parte... lovind in toata conducerea bisericii ortodoxe, se loveste indirect si in aceasta institutie romaneasca. Caci e cam acelasi lucru cum ai spune ca la un partid toti conducatorii sunt corupti, incompetenti,etc ... dar ca de fapt, doctrina sa ar fi una buna.
Ciudat...

mambo
2007-10-24 03:33:52

Sutanele si asasinatele imorale

Cati au suferit din cauza turnatorilor cu pretentii de slujitori ai Domnului? In loc de scuze si demisii de onoare BOR incearca sa ne puna patrafirul in cap?!

Ion Caramache
2007-10-24 06:05:06

Re: BOR

La 2007-10-24 00:33:03, octaaa a scris:

> Sunt total impotriva securistilor in fruntea bisericii. Orice biserica
> ar fi. Asta e clar. Un ofiter acoperit nu poate fi omul Domnului. Asta
> e clar.
> Dar, pe de alta parte... lovind in toata conducerea bisericii
> ortodoxe, se loveste indirect si in aceasta institutie romaneasca.
> Caci e cam acelasi lucru cum ai spune ca la un partid toti
> conducatorii sunt corupti, incompetenti,etc ... dar ca de fapt,
> doctrina sa ar fi una buna.
> Ciudat...
>
Ciudat este faptul ca Sfantul Sinod al BOR, adica TOATA CONDUCEREA BOR, se solidarizeaza cu cei care incalca legea, face tot posibilul si se foloseste de toate mijloacele si tertipurile pentru a impiedica dezvaluirea numelor turnatorilor, colaboratorilor si cadrelor Securitatii din rindurile slujitorilor BOR. Toate aceste actiuni pot si calificate drept COMPLICITATE, FAVORIZAREA celor care nu se supun legilor tarii si, cel mai mai grav, INDEMN LA RAZVRATIRE impotriva Romaniei si legilor ei - fapte care pot face obiectul legii penale.
In aceste zile era de asteptat ca Sfantul Sinod al BOR, sa cerceteze daca IPS Andrei Andreicut, arhiepiscop de Alba, si unul dintre membrii Sfantului Sinod care a fost gasit vinovat de a fi facut politie politica, este inocent de acuzatia ca ar fi dezvaluit Securitatii lucruri pe care i le-a spus la spovedanie unul dintre enoriasii sai. Ce face Sfantul Sinod? In loc sa se ocupe de cazul pasaricii care a ciripit la urechea organelor secrete aflate la marturisirea pacatelor, Sfantul Sinod al BOR arunca gaina moarta in ograda CNSAS pe care il acuza de asasinat moral.
Ciudat? De loc! Unde s-a mai vazut ca corb la corb sa-i scoata ochii?

doctorul
2007-10-24 06:29:47

Asasinate morale ?

Asasinate au facut cei vizati,de-ocamdata dovediti cu taraita,dupa niste criterii numai de BOR stiute.Popi si laici !

dan-gabriel
2007-10-24 06:49:35

Epoca tunatoriilor

Acum multa lume ii condamna pe cei care , zic ei, au colaborat cu securitatea dar sunt convins ca daca ar fi fost pusi sa aleaga intre familie si o colaborare cu securitatea ar fi sarit imediat sa colaboreze cu constiinciozitate. Au fost colaborari si colaborari. Multi securisti erau foarte prosti si puteau fi dusi de nas cu informatii imaginare. Nu trebuia sa te dedici trup si suflet relatiei cu ei . Cred ca cei care acuza azi au fost in trecut persoane total neinteresante pentru oricine ca daca aveau valoare erau sigur racolati.

dan-gabriel
2007-10-24 06:53:30

Faceti un test

Cine are curajul sa faca un test de credibilitate in care lumea sa voteze pentru cel mai credibil: BOR, CNSAS sau GUVERN. Cred ca prevedeti rezultatul si de aici si explicatia ca trebuie lovita biserica si diminuata influenta ei in Romania. E ca inainte de 89, nu vi se pare ?

georgems
2007-10-24 07:30:48

Re: Asasinate morale ?

La 2007-10-24 06:29:47, doctorul a scris:

> Asasinate au facut cei vizati,de-ocamdata dovediti cu taraita,dupa
> niste criterii numai de BOR stiute.Popi si laici !
>
Corect, asasinat moral a facut popa caruia bizonul credul i-a incredintat, secretul ascuns cu frica de comunisti si relevat trimisului domnului pe pamant, in speranta eliberarii de stress, care l-a turnat tortionarului.Asta-i intradevar ASASINAT MORAL.

gili
2007-10-24 08:29:45

BOR nu este suma inaltilor clerici ...


Am convingerea ca absolut toti inaltii ierarhi s-au spovedit intr-un fel sau altul la sfinta monastire secu .
In loc sa-si puie cenusa in cap si sa ia calea manastirilor , neispravitii astia urla ca devoalarea trecutului lor mizerabil este atentat la fiinta bisericii ortodoxe .
Nu sunt nici pe departe de acord cu aceeia care sustin ca neispravitii au fost impinsi la colaborare cu la fel de mizerabila institutie prin santaj sau alte metode nu tocmai ortodoxe si astfel ar trebui iertati .
Au avut destul timp la dispozitie sa faca publica draceasca indeletnicire si sa se caiasca.
Nici macar nu le trece prin cap o astfel de posibilitate , ba se mai si bat cu pumnul in piept ca ar fi facut-o din patriotism .
Rusine ! Astfel de indivizi spurca orice biserica in care intra , locul acestor indivizi este la hazna si nu in fruntea BOR .

evreu mandru din israel
2007-10-24 10:43:09

In sfarsit...

o institutie romaneasca in care evreii nu pot fi acuzati de comunism...

Bercaru
2007-10-24 11:56:47

Dar nu putem avea un CNSAS-ONLINE?

De ce? De ce sa ii platim pe oamenii astia aiurea, mai ales ca nici unul dintre ei nu a fost curat inainte de '89 . salarii mari, masina la scara telefon de serviciu toate astea pt o trupa de oameni care sunt pregatiti sa arate pisica la comanda dupa cum bate vantul, credeti ca mai avem nevoie de un grup de santajisti in Romania, nu este suficient de bun DNA-ul?

octaaa
2007-10-24 11:59:36

Re: BOR

Nu te contrazic. Ai dreptate. Dar ce ar putea fi de facut? Sa decapitam toata conducerea ortodoxiei?

octaaa
2007-10-24 12:07:16

Re: BOR nu este suma inaltilor clerici ...

Si eu sunt de acord. E clar ca nu au facut-o din patriotism. SI mai e clar ca un om politic, sau un om al serviciilor secrete nu trebuie sa fie omul Domnului.

Dar... lovind in toata conducerea ortodoxiei, cred ca lovim si in ortodoxie. Mi se pare cam acelasi lucru cu a spune despre un partid ca toti liderii sunt rai, dar ca doctrina ar fi buna . Adica niciodata .

PS : Eu ma refer la BOR , nu numai din punctul de vedere al religiei ci si ca un simbol national.

rasputin
2007-10-24 12:16:07

Lasii

Nu trebuie sa ne mire lasitatea preotzimii care conduce BOR. Uitatziva la opulentza majoritatzii clerului. Daca recunosc pacatele trecutului, raman fara
vbeniturile colosale pe care le pun in buzunarul propriu... Si apoi se pare ca
majoritatea inaltzilor prelatzi BOR au cam umblat cu turnatoria...

rasputin
2007-10-24 12:32:21

BOR

Din pacate cei mai multzi confunda Biserica cu preotzimea care ar trebui sa fie slujitorii ei (Bisericii). In fapt ei doresc sa fie invers si cam reusesc. Preotzimea face parte din poporul Roman; si daca un civil oarecare este luat la intrebari, atunci si un preot trebuie tratat la fel. Faptul ca au turnat si nu vor sa recunoasca acum acest lucru, defineste foarte bine caracterul urat al acestor preotzi. Nimeni nu a cerut sa fie datzi afara, ci doar sa-si recunoasca vina iar din punct de vedere crestin, ar fi trebuit sa se retraga catzi va ani pe la o manastire si sa renuntze la functzii de frunte in BIserica. Modul lor de comportament dovedeste ca nu sunt de loc crestini, ci doar dornici de functzii grase si de castiguri.

alwis46
2007-10-24 18:40:31

Victime asasinate a doua oara, de data asta moral.

Nu BOR este incriminata asa cum vrea sa dea de inteles Sfantul Sinod
Este vorba doar de preotii care ar fi trebuit sa fie doar slujitori ai Bisericii si calauze ale credinciosilor dar care s-au transformat in slujitori ai Securitatii raportand acesteia pana si secrete aflate sub Sfanta Taina a Spovedaniei.
In mod sigur, delatiunilor acestor preoti s-au dovedit a fi fatale pentru unii oameni care au crezut in secretul Spovedaniei si s-au increzut in preoti, destui romani ajungand astfel ori in puscarii ori in fata plutoanelor de executie.
Daca este sa vorbim de crime atunci putem afirma ca unii preoti se fac vinovati in acest caz de asociere la asasinarea unor romani.
Sfantul Sinod vorbeste de un asasinat moral pe care il face CNSAS la adresa Bisericii dar insasi pozitia acestui inalt for este un asasinat , inca unul, de data asta moral, dupa cel real suferit de victimele preotilor delatori carora le ia acum apararea.
Biserica nu inseamna o mana de netrebnici iar Sfantul Sinod se face ca nu intelege asta generalizand cateva cazuri particulare.
Inseamna ca raul a atins Biserica pana la cele mai inalte niveluri ale ei si de aici si cerbicia cu care se apara ca niste corbi care nu-si scot unul altuia ochii.

Putem spune aceleasi cuvinte si despre institutiile statului si despre mediile de afaceri si despre partide deoarece este cunoscut ca sistemul de represiune a avut colaboratori si informatori in toate mediile, de toate varstele si de pregatire diversa toti uniti sub un singur crez, cel al mizeriei umane.

gili
2007-10-24 20:03:03

Re: BOR nu este suma inaltilor clerici ...

La 2007-10-24 12:07:16, octaaa a scris:

> Dar... lovind in toata conducerea ortodoxiei, cred ca lovim si in
> ortodoxie.

NU . Ei, neispravitii au lovit si lovesc in ortodoxie prin ce au facut si prin atitudinea pe care o au acum ca au fost dati la vedere cu cioara vacsuita , n'asa?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00685 sec.