Ziua Logo
  13:29, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-12-31

Comentarii: 426, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cercetas
2009-12-30 21:20:24

VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU !!!

Domnul SRS singurul adevarat reporter din tara Romania, care este de fapt regat besescian, are curajul si isi face datoria.
Este singurul, printre ceilalti care-s lingai.
VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU !!!

Davidescu vasile
2009-12-30 21:20:40

Mecanismul psihologic al minciunii

Mecanismul psihologic al minciunii
Traim in plina epoca a minciunii.Suntem mintiti de politicieni,de ziaristi,de primari si uneori de prieteni sau rude.care este mecanismul si motivatia impulsului de a minti?
Editarea unei minciuni presupune o maturitate a constiintei, o gandire de tip simbolic, o decentrare si dedublare subiectiva, o dezvoltare minimala a limbajului. Cele mai dese minciuni ale fiintei umane sunt antrenate prin limbaj, intrucat acestea sunt cele mai economicoase. Este mai usor sa ascunzi sau sa te ascunzi in spatele cuvintelor. Te tradezi mult mai usor prin mimica sau gestica. Mainile sau fata noastra sunt mai sincere, mai transparente.
Jankelevitch M. a explicat ca punerea la index a minciunii se face prin mecanisme sociale pe care trisorul le afecteaza, ci prin periculoasa facilitate a inselatoriei sale. Totul se poate spune, daca nu se face, caci daca nu se poate actiona asupra lumii fizice in intalnirea cu determinismul, limbajul, el, este la dispozitia noastra autocrata si la o desavarsita discretie…Unde se va opri mincinosul? Cine ar putea sa-l impiedice sa se serveasca de parghiile trucurilor sale, de a falsifica conform bunului plac al manevrei semnelor? Cuvintele sunt primele care-l ispitesc pe om de a minti. Prin recul, limbajul este primul atacat de minciuna.
Legata indisolubil de actul de limbaj, minciuna se prezinta ca un ordin disimulat printr-o simpla informare. Atunci cand comunic adversarului meu ca ,,Drumul spre care tu te indrepti este blocat,, (stiind ca asertiunea este contrara adevarului, dar gandind ca prezenta altuia pe acest drum jeneaza sau dezavantajeaza), ii sugerez aproape la modul imperativ s-o ia in alta directie. Sub masca unei simple descrieri a unei realitati (drumul acesta este blocat), se ascunde un ordin (n-o lua pe acest drum!).Discursul langajier este penetrat de o puternica dispozitie de prevalorizare si preorientare asupra lucrurilor. Cuvintele fac ca influenta si puterea sa se manifeste, sa se distribuie mai tot timpul disproportionat, preferential. Se vorbeste cand trebuie, cat trebuie, cui trebuie, unde trebuie. Simpla imprastiere de informatii nu ramane inocenta. Substanta limbii –ingemanata cu contextul manifestarii ei – contine o insiduoasa apetenta de dominare, care se imprastie de indata ce circumstantele devin favorabile.
Omul minte si prin actele pe care le intreprinde, printr-o conexiune interesata a gesturilor si comportamentelor sale. Nu-i nevoie sa mai apeleze la cuvinte. Reusesti sa minti in deplina tacere. Poti foarte bine sa induci in eroare actionand intr-un anumit mod, exagerand sau alternand semnificatiile unor acte sau imbinandu-le si articulandu-le astfel incat sa se creeze impresiile dorite. Combinatorica actelor, ca si a cuvintelor, este nelimitata si, de aceea, ea creeaza spatiul de manevra suficient de larg pentru reusite strategii de inselare. Mintim gesticuland, razand, mirandu-ne, infuriindu-ne, bucurandu-ne,…mintindu-ne. Mintim de cum facem prima miscare, dar si in nemiscare.
Din punct de vedere axiologic, minciuna este un semn ca omul este o fiinta nemultumita de ceea ce este sau are. El transcede ceea ce (ii) este dat, tinzand sa stapaneasca si alte orizonturi pe care le identifica dupa prealabile ordonari, ierarhizari, selectari. Trebuie sa fii capabil de a construi si alte trasee, sa le innobilezi cu valori superioare, pentru ca apoi sa ajungi la ele. Intotdeauna minti avand in minte ,, mai multul , ,, mai binele ,,, ,, mai frumosul ,, etc.
Din punct de vedere psihosociologic, minciuna este o strategie protectiva, adaptiva si succesiva de insertie optimala a individului in complicata retea sociala. Aceasta ii asigura atat neutralitatea sau distantarea necesara, atunci cand societatea nu-i este pe plac, cat si implicarea inteligenta in vederea obtinerii unei pozitii sau profit maxim cand crede de cuviinta. In acelasi timp, prezenta minciunii poate de seama de calitatea relatiilor care reglementeaza societatea, de profilul comunicarii dintre diferitii protagonisti sociali.
Din punct de vedere cognitiv, minciuna nu se opune atat de vehement adevarului precum falsitatea pura. Dimpotriva, ea este o forma de adevar refuzat, trunchiat, ,,de necrezut,, in stare bruta; este un adevar caldut, afabil, acceptabil, mascat, aparent inofensiv. Este un adevar ce-si face drumul cu greu. In situatia in care adevarul este prea stanjenitor sau doare, se ofera o replica mai slaba a acestuia, un artefact tamaiat si tamaduitor. Se stie doar ca, in multe situatii, omul fuge de adevarul gol-golut. De aceea minciuna este un substitut ocazional- dar necesar- al adevarului. Uneori, minciuna se naste in vecinatatea sau prelungirea adevarului; este o fata noua a acestuia; minciuna nu este refractara la adevar, ea se ,, amesteca ,, cu putin adevar pentru a deveni credibila. Poate fi si o prima ,, faza ,, a adevarului, o poarta de intrare si acceptare a lui.
Agentul care minte nu este atat de preocupat de consecventa spuselor sale cu realitatea. Putin importa daca cele invocate concorda cu faptele. El este interesat de soliditatea emisiunii sale fictionale. Primeaza scopul sau (ascuns, neprobat) si nu conformitatea cu adevarul sau falsul. Atitudinea privitoare la adevar este diferita daca ne raportam la agentul mincinos si pacientul mintit.
Si iata cum:
· Mincinosul nu se sinchiseste atat de mult de adevar sau falsitate, ci de grija de a desfasura un mijloc eficient pentru a modifica sensibil conduita celui mintit, de a ajunge cat de repede la o tinta;
· Mintitul este dezavantajat din acest punct de vedere, pentru ca se raporteaza la adevar, la univocitatea sterila a acestuia, ce mai mult il limiteaza, ii incurca mintea decat o limpezeste; el se centreaza mai ales pe spusa mincinosului, pe discursul sau care mai intotdeauna pare impecabil (este congruent logic, consistent gramatical, plauzibil practic, etc); furat de aparentele si frumusetile constructiei, cel mintit uita ca aceasta foloseste la ceva.
Mintitul se opreste la suprafata lucrurilor, la idiosincraziile unei logici abstracte, ,, idealiste ,, pe cand mincinosul are priza profunzimilor si opereaza dupa o logica concreta, elastica si spornica. Fapt pentru care sorti de izbanda are mincinosul, pentru ca el are un referential valoric care-l avantajeaza.
Minciuna nu se naste pe un teren gol. Ea este asteptata si adulata. Credulii trebuie sa-i vina in intampinare. Terenul insertiei ei este de mult pregatit. Se gaseste ceea ce este cautat. De aceea, in actul inselarii se exploateaza predispozitia constienta sau inconstienta a auditoriului catre minciuna. Intr-un fel receptorii minciunii ,, isi dau acordul ,, cu ceea ce urmeaza sa se denatureze. Credibilitatea si eficienta minciunii se nasc si sunt asigurate prin coparticipare. Incat merita a fi interogati nu numai cei ce mint, ci si cei care cred in minciuna!

Davidescu vasile
2009-12-30 21:21:10

Ce mai spune Dl.Roncea despre SRS care a fost un mare ziartist si constiinta dar banul l-a desumaniz

Ce mai spune Dl.Roncea despre SRS care a fost un mare ziartist si constiinta dar banul l-a desumanizat
Victor Roncea este un bun cunoscator al SRS din ultimii ani,anii sai de declin in care isi neaga talentul si bunatatea data de Dumnzeu.
Cum mi-a-reclamat ,spune Roncea, Ambasada Statelor-Unite santajul practicat de ZIUA si Nasul Rosca-Stanescu-.
(I)Am aflat de la unul dintre ultimii cititori care i-au mai ramas "Nasului" expiratilor din Clanul santajistilor de la Snagov, Deleanu zis H15 zis Sorin Stanescu dupa sotia a doua zis si Rosca, cum ca milionarul parvenit din el si-ar fi permis sa afirme ca "leprele de fratii Roncea i-au ciugulit din palma". Se pare ca varsta, alcoolul si esecurile in lant incep sa-si puna amprenta asupra discernamantului fostului ziarist, transformat dintr-un linge-blide la poarta lui Patriciu in cersetorul favorurilor lui Vintu si lustragiul lui Voiculescu.
Spre deosebire de el, dupa eliminarea mea intr-o maniera mizerabila de la Ziua, eu nu am ales sa atac visceral ziarul si conducerea lui suferinda dupa atatea operatii de liposuctie la creier si nici sa amenint cu distrugerea lui, dupa cum a facut el cu mine. Am considerat ca nu este cazul: ziarul Ziua se autodistruge oricum, in urma politicii dictatoriale anti-Basescu imprimate de Vintu, Rosca si sclavul lor mai mic, Pilsu, in dispretul respectului fata de adevar, meseria de jurnalism si familia odata unita de ziaristi ai Ziua.
Mi-a fost mila de colegii mei, chiar daca, din saracie materiala sau sufleteasca nu au indraznit sa sara in apararea mea, cum faceam odinioara cu totii, daca era cazul, fiind cababili sa intrerupem, daca vroiam, chiar si aparitia ziarului, de dragul cuvantului liber. Numai din dragoste fata de adevar si de fostii mei colegi, care au acceptat, umili, scuipatul unui fel de patronas din umbra la adresa mea, sunt obligat sa-l fac pe "Nasicul" de Snagov, santajistul ordinar de presa, dupa cum il califica presedintele tarii, Traian Basescu, sa inteleaga ca chiar a flegmat impotriva vantului, care s-ar putea sa se spele pe maini de el mai repede decat crede, in speranta ca nu ii vor fi incatusate rapid.
Adevarul, pe care il stiu toti colegii mei de la Ziua, e ca "fratii Roncea" au fost singurii care l-au confruntat direct pe bietul alcoolist uzat, alegand libertatea cuvantului in pofida banului.
Primul a fost George, in timpul razboiului asupra Iugoslaviei, din 1999. Aflat sub bombardamentele executate impotriva civililor sarbi, cand, pentru prima oara dupa cel de-al doilea razboi mondial o capitala europeana era lovita salbatic cu bombe si rachete, George Roncea primeste un telefon de la H15, in plin atac. Aflat la un sprit cu unul dintre amploaiatii lui Patriciu de la varful serviciilor secrete pseudo-romanesti - remarcat pentru ca stia sa rupa bine bilete, pe vremuri, la Teatrul Mic -, Rosca ii ordona lui Roncea Sr sa nu mai trimita corespondente despre victimele din randurile civililor sarbi ci sa scrie numai despre albanezele violate vii sau moarte si apoi eviscerate de satrapii sarbi pentru a-si hrani cainii lupi. Cand George i-a replicat ca acestea sunt fatasme si dezinformari din cadrul razboiului informational practicat de fortele atacante, fapte inexistente si ca, dimpotriva, civilii sarbi sunt tintiti cu predilectie, vajnicul tele-ziarist a sarit din jacuzzi, chiar cu riscul de a-i varsa whiskey-ul partenerului de spume si curve, urland ca sa nu-l invete pe el meserie. Atunci George, politicos, l-a invitat sa vina alaturi de el si de maestrul Ion Cristoiu, cu care se afla – impreuna cu nu mai mult de doi corespondenti de presa din Romania -, pentru a se convinge singur. Turbat, Rosca l-a somat: ori scrii de albaneze violate ori te dau afara. Evident, George a ales, ca si mine, libertatea si adevarul, chiar daca ambele se aflau, ca si acum, sub bombe. Din toata presa romana, care mintea ca o morisca stricata alimentata de servicii – aceleasi care l-au sfatuit si indemnat pe Constantinescu sa semneze nenorocitul Tratat cu Ucraina – doar Ion Cristoiu l-a primit pe George, care a continuat sa scrie, liber, in paginile Cotidianului de atunci, singurul care indraznea sa publice adevarul. Asa si azi: razboiul presei mincinoase, al Ligii fripturistilor si santajistilor, s-a mutat din afara tarii in interiorul ei si tinteste de data aceasta proprii cititori, romanii si insesi institutiile fundamentale ale statului roman, incepand cu Presedintia Romaniei. Un singur ziar, Curentul, mai spune, in scris si integral, adevarul nealterat, insotit, uneori, de EvZ si de alte cateva voci, profesioniste dar reduse de dictatura mogulilor la exprimarea on line.
Cam asta ar fi cu "ciugulitul" in ce-l priveste pe George, caruia a trebuit sa-i duc bani si alimente la granita inchisa cu Serbia, ca unui puscarias, dupa ce "marinimosul" patron ii taiase toate fondurile, in plin teatru de razboi. Desigur, George, daca vrea, poate sa mai adauge destule amanunte, picante sau grotesti, despre infatuatul de Snagov, ca, din nefericire, sunt de toate felurile.
Evident, in ce ma priveste, la momentul respectiv, primul meu gest a fost sa-mi dau demisia, in semn de solidaritate. Frate-miu, insa, s-a opus. Incepusem un proiect national de presa – recuperarea drepturilor romanilor din jurul tarii– si nu puteam sa-l abandonam. Pentru Basarabia a meritat sa indur orice iar rezultatele se vad, cred, astazi, dupa un deceniu de munca pentru Romania.
In rest, ca sa ajung la "ciugulitul" meu, pe vremea cand toti sefuletii parveniti de pe la Ziua se lipeau, ca si Pilsu, de exemplu, de cate un apartament pe "Victoria Socialismului", pe pile si trafic de influenta, fratii Roncea, desi bucuresteni si familisti, stateau, ca si azi, in gazda.
Pe vremea cand toti sefuletii parveniti de pe la Ziua isi mareau ca matroanele, in conclav, salariul, Roncea de la Externe, se pare singurul sef tampit din acel ziar, si-l impartea cu colegii sai mai mici, ca sa nu fie aruncati in strada, cum i se cerea sa o faca. Pe vremea cand toti sefuletii parventi de la Ziua trecusera de la apartamente centrale la vile prin jurul Bucurestiului si case de vacante la munte si de la motorete si Dacii la Jeep-uri si Jaguaruri, Roncea strangea fonduri si-si dona banii pentru familiile detinutilor de la Tiraspol sau organiza manifestatii impotriva Ucrainei sovietice si a atentatelor ei la Romania pe Bistroe si asupra Biosferei Dunarii, fara sa se apuce sa suga cu nesimtire pe seama vulnerabilitatilor nationale ca toate capusele lui Vintu infipte pana si in biata Delta. Pe vremea cand imbuibatii de la Snagov si din Delta puneau la cale – tot la El Capitano, scena santajului Chirieac-Rosca la seful ANI – o lovitura de stat anti-Basescu, Roncea iesea, ca si in ’89 si ’90, in aceeasi Piata a Universitatii, ca sa apere statul de drept, cu riscul de a-si pierde toate "ciugulelile" si a ramane, la propriu, in strada.
Pe vremea cand penalul Sorin Rosca Stanescu devenea milionar in euro prin escrocherii de presa, ziaristul Victor Roncea era silit - pentru colegii sai nevinovati si acea amarata de onorabilitate externa care mai ramasese - sa spele fata ziarului inclusiv in fata aparatorilor euro-atlantici ai Romaniei.
Nu vreau sa epuizez atentia observatorilor acestui caz, asa ca inchei, momentan, cu o intrebare, pentru lacheul devalizatorilor acestei tari, grupati in Coalitia KAZ-GRIVCO-FNI: isi mai aduce aminte cand am venit insotit de o delegatie oficiala a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti pentru a-i cere sa inceteze santajul practicat asupra unor companii cu capital american in Romania
http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111336865/Actualitate/Cum-mi-a-reclamat-Ambasada-Statelor-Unite-santajul-practicat-de-ZIUA-si-Nasul-Rosca-Stanescu-I.html

cercetas
2009-12-30 21:22:34

CATRE GANDACU DAVIDESCU - Da-ti cu flit singur, plosnitza draku, nimeni nu te citeste

Rati ai dracu de PDL-isti scarbosi!!

cercetas
2009-12-30 21:25:07

HUO DAVIDESCU, HUO PDL, HUO BASESCU !!! JOS DAVIDESCU, JOS PDL, JOS BASESCU

La 2009-12-30 21:21:10, Davidescu vasile a scris numai tampenii pedeliste

>HUO DAVIDESCU, HUO PDL, HUO BASESCU !!! JOS DAVIDESCU, JOS PDL, JOS BASESCU

cercetas
2009-12-30 21:25:53

HUO DAVIDESCU, HUO PDL, HUO BASESCU !!! JOS DAVIDESCU, JOS PDL, JOS BASESCU

HUO DAVIDESCU, HUO PDL, HUO BASESCU !!! JOS DAVIDESCU, JOS PDL, JOS BASESCU !!!

cercetas
2009-12-30 21:27:34

CATRE MAESTRUL ZIARISTICII ROMANE - Domnule SRS scrieti inainte, suntem innobilati sa va citim

Domnule SRS scrieti inainte, suntem innobilati sa va citim
Adevarul este esential

cercetas
2009-12-30 21:31:00

DEZUMANIZAREA LUI BASESCU A INCEPUT CU FLOTA - Tot ce inca plutea ii parea un challendge

De aceea cu Parlamentul si cu Constitutia are un complex

cercetas
2009-12-30 21:34:40

Asa va marturisesc - ROMANII VOR REGRETA EPOCA PEDELACA INCA MAI MULT DECAT COMUNISMUL

caci hotararile lor erau publice in mare parte, nu se ascundeau ca sunt criminali si distrugatori de tara
dar pedelacii?

sorge
2009-12-30 21:36:06

Ai dreptate dle Rosca .

Noi nu am invatat sa respingem raul si dumneata ai ales binele .
Da ne citeva exemple cind ai ales binele .
Unul ar fi momentul de racolare [ai zis ca ai mai face o o data ],
doi ,cind ai facut echipa cu Patriciu ,
practicarea meseriei de ziarist impreuna cu celalalt vopsit de Chiriac in maniera dezavuata de toata presa scrisa ,et j'en pass .
Nu ti doresc un an nou fericit si sanatos ,dar iti doresc sincer sa te impaci cu tine insuti .

cercetas
2009-12-30 21:36:25

DAVIDESCU DORMEAI ORI LAI MOOYE??? De ce nu ai publicat primul? Boule!!!!

De ce nu ai publicat primul? Boule, te plateste pedelacii degreaba!!!!

cercetas
2009-12-30 21:38:20

DAVIDESCU DORMEAI ORI LuAI MOOYE??? De ce nu ai publicat primul? Boule!!!!

De ce nu ai publicat primul? Boule, te plateste pedelacii degreaba !!!!
Ai adormit cu Basescu in gura, asta e!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2009-12-30 21:48:21

Eh, musiu Rosca.. In cinstea lui 2009 - dat fiind ca AM preputz..GHICI ce-ti dau sa sugi... Si fiind

..un patriot convins - te invit la o sedinta de dat pielea inapoi si Presedintelui Romaniei..

Hai Pa ! - Si nu-ti tzuguia buzele prea tare ca faci riduri...!!!

Huhu Ciu
2009-12-30 22:02:04

''Stimate'' Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti a comunism, pe Internet???????

La 2009-12-30 21:20:40, Davidescu vasile a scris:

> Mecanismul psihologic al minciunii
> Traim in plina epoca a minciunii.Suntem mintiti de politicieni,de
> ziaristi,de primari si uneori de prieteni sau rude.care este
> mecanismul si motivatia impulsului de a minti?
> Editarea unei minciuni presupune o maturitate a constiintei, o gandire
> de tip simbolic, o decentrare si dedublare subiectiva, o dezvoltare
> minimala a limbajului. Cele mai dese minciuni ale fiintei umane sunt
> antrenate prin limbaj, intrucat acestea sunt cele mai economicoase.
> Este mai usor sa ascunzi sau sa te ascunzi in spatele cuvintelor. Te
> tradezi mult mai usor prin mimica sau gestica. Mainile sau fata
Jankelevitch M. a explicat ca punerea la index a minciunii se face
> prin mecanisme sociale pe care trisorul le afecteaza, ci prin
> periculoasa facilitate a inselatoriei sale. Totul se poate spune,
> daca nu se face, caci daca nu se poate actiona asupra lumii fizice in
> intalnirea cu determinismul, limbajul, el, este la dispozitia noastra
> autocrata si la o desavarsita discretie…Unde se va opri
> mincinosul? Cine ar putea sa-l impiedice sa se serveasca de parghiile
> trucurilor sale, de a falsifica conform bunului plac al manevrei
> semnelor? Cuvintele sunt primele care-l ispitesc pe om de a minti.
> Prin recul, limbajul este primul atacat de minciuna.
> Legata indisolubil de actul de limbaj, minciuna se prezinta ca un
> ordin disimulat printr-o simpla informare. Atunci cand comunic
> adversarului meu ca ,,Drumul spre care tu te indrepti este blocat,,
> (stiind ca asertiunea este contrara adevarului, dar gandind ca
> prezenta altuia pe acest drum jeneaza sau dezavantajeaza), ii sugerez
> aproape la modul imperativ s-o ia in alta directie. Sub masca unei
> simple descrieri a unei realitati (drumul acesta este blocat), se
> ascunde un ordin (n-o lua pe acest drum!).Discursul langajier este
> penetrat de o puternica dispozitie de prevalorizare si preorientare
> asupra lucrurilor. Cuvintele fac ca influenta si puterea sa se
> manifeste, sa se distribuie mai tot timpul disproportionat,
> preferential. Se vorbeste cand trebuie, cat trebuie, cui trebuie,
> unde trebuie. Simpla imprastiere de informatii nu ramane inocenta.
> Substanta limbii –ingemanata cu contextul manifestarii ei
> – contine o insiduoasa apetenta de dominare, care se imprastie
> de indata ce circumstantele devin favorabile.
> Omul minte si prin actele pe care le intreprinde, printr-o conexiune
> interesata a gesturilor si comportamentelor sale. Nu-i nevoie sa mai
> apeleze la cuvinte. Reusesti sa minti in deplina tacere. Poti foarte
> bine sa induci in eroare actionand intr-un anumit mod, exagerand sau
> alternand semnificatiile unor acte sau imbinandu-le si articulandu-le
> astfel incat sa se creeze impresiile dorite. Combinatorica actelor, ca
> si a cuvintelor, este nelimitata si, de aceea, ea creeaza spatiul de
> manevra suficient de larg pentru reusite strategii de inselare.
> Mintim gesticuland, razand, mirandu-ne, infuriindu-ne,
> bucurandu-ne,…mintindu-ne. Mintim de cum facem prima miscare,
> dar si in nemiscare.
> Din punct de vedere axiologic, minciuna este un semn ca omul este o
> fiinta nemultumita de ceea ce este sau are. El transcede ceea ce (ii)
> este dat, tinzand sa stapaneasca si alte orizonturi pe care le
> identifica dupa prealabile ordonari, ierarhizari, selectari. Trebuie
> sa fii capabil de a construi si alte trasee, sa le innobilezi cu
> valori superioare, pentru ca apoi sa ajungi la ele. Intotdeauna minti
> avand in minte ,, mai multul , ,, mai binele ,,, ,, mai frumosul ,,
> etc.
> Din punct de vedere psihosociologic, minciuna este o strategie
> protectiva, adaptiva si succesiva de insertie optimala a individului
> in complicata retea sociala. Aceasta ii asigura atat neutralitatea
> sau distantarea necesara, atunci cand societatea nu-i este pe plac,
> cat si implicarea inteligenta in vederea obtinerii unei pozitii sau
> profit maxim cand crede de cuviinta. In acelasi timp, prezenta
> minciunii poate de seama de calitatea relatiilor care reglementeaza
> societatea, de profilul comunicarii dintre diferitii protagonisti
> sociali.
> Din punct de vedere cognitiv, minciuna nu se opune atat de vehement
> adevarului precum falsitatea pura. Dimpotriva, ea este o forma de
> adevar refuzat, trunchiat, ,,de necrezut,, in stare bruta; este un
> adevar caldut, afabil, acceptabil, mascat, aparent inofensiv. Este un
> adevar ce-si face drumul cu greu. In situatia in care adevarul este
> prea stanjenitor sau doare, se ofera o replica mai slaba a acestuia,
> un artefact tamaiat si tamaduitor. Se stie doar ca, in multe
> situatii, omul fuge de adevarul gol-golut. De aceea minciuna este un
> substitut ocazional- dar necesar- al adevarului. Uneori, minciuna se
> naste in vecinatatea sau prelungirea adevarului; este o fata noua a
> acestuia; minciuna nu este refractara la adevar, ea se ,, amesteca ,,
> cu putin adevar pentru a deveni credibila. Poate fi si o prima ,, faza
> ,, a adevarului, o poarta de intrare si acceptare a lui.
> Agentul care minte nu este atat de preocupat de consecventa spuselor
> sale cu realitatea. Putin importa daca cele invocate concorda cu
> faptele. El este interesat de soliditatea emisiunii sale fictionale.
> Primeaza scopul sau (ascuns, neprobat) si nu conformitatea cu
> adevarul sau falsul. Atitudinea privitoare la adevar este diferita
> daca ne raportam la agentul mincinos si pacientul mintit.
> Si iata cum:
> · Mincinosul nu se sinchiseste atat de mult de adevar sau
> falsitate, ci de grija de a desfasura un mijloc eficient pentru a
> modifica sensibil conduita celui mintit, de a ajunge cat de repede la
> o tinta;
> · Mintitul este dezavantajat din acest punct de vedere, pentru
> ca se raporteaza la adevar, la univocitatea sterila a acestuia, ce
> mai mult il limiteaza, ii incurca mintea decat o limpezeste; el se
> centreaza mai ales pe spusa mincinosului, pe discursul sau care mai
> intotdeauna pare impecabil (este congruent logic, consistent
> gramatical, plauzibil practic, etc); furat de aparentele si
> frumusetile constructiei, cel mintit uita ca aceasta foloseste la
> ceva.
> Mintitul se opreste la suprafata lucrurilor, la idiosincraziile unei
> logici abstracte, ,, idealiste ,, pe cand mincinosul are priza
> profunzimilor si opereaza dupa o logica concreta, elastica si
> spornica. Fapt pentru care sorti de izbanda are mincinosul, pentru ca
> el are un referential valoric care-l avantajeaza.
> Minciuna nu se naste pe un teren gol. Ea este asteptata si adulata.
> Credulii trebuie sa-i vina in intampinare. Terenul insertiei ei este
> de mult pregatit. Se gaseste ceea ce este cautat. De aceea, in actul
> inselarii se exploateaza predispozitia constienta sau inconstienta a
> auditoriului catre minciuna. Intr-un fel receptorii minciunii ,, isi
> dau acordul ,, cu ceea ce urmeaza sa se denatureze. Credibilitatea si
> eficienta minciunii se nasc si sunt asigurate prin coparticipare.
> Incat merita a fi interogati nu numai cei ce mint, ci si cei care
> cred in minciuna!
>
>
>

Huhu Ciu
2009-12-30 22:03:18

''Stimate'' Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti a comunism, pe Internet???????

La 2009-12-30 21:21:10, Davidescu vasile a scris:

> Ce mai spune Dl.Roncea despre SRS care a fost un mare ziartist si
> constiinta dar banul l-a desumanizat
> Victor Roncea este un bun cunoscator al SRS din ultimii ani,anii sai
> de declin in care isi neaga talentul si bunatatea data de Dumnzeu.
> dupa sotia a doua zis si
> Rosca, cum ca milionarul parvenit din el si-ar fi permis sa afirme ca
> "leprele de fratii Roncea i-au ciugulit din palma". Se
> pare ca varsta, alcoolul si esecurile in lant incep sa-si puna
> amprenta asupra discernamantului fostului ziarist, transformat
> dintr-un linge-blide la poarta lui Patriciu in cersetorul favorurilor
> lui Vintu si lustragiul lui Voiculescu.
> Spre deosebire de el, dupa eliminarea mea intr-o maniera mizerabila de
> la Ziua, eu nu am ales sa atac visceral ziarul si conducerea lui
> suferinda dupa atatea operatii de liposuctie la creier si nici sa
> amenint cu distrugerea lui, dupa cum a facut el cu mine. Am
> considerat ca nu este cazul: ziarul Ziua se autodistruge oricum, in
> urma politicii dictatoriale anti-Basescu imprimate de Vintu, Rosca si
> sclavul lor mai mic, Pilsu, in dispretul respectului fata de adevar,
> meseria de jurnalism si familia odata unita de ziaristi ai Ziua.
> Mi-a fost mila de colegii mei, chiar daca, din saracie materiala sau
> sufleteasca nu au indraznit sa sara in apararea mea, cum faceam
> odinioara cu totii, daca era cazul, fiind cababili sa intrerupem,
> daca vroiam, chiar si aparitia ziarului, de dragul cuvantului liber.
> Numai din dragoste fata de adevar si de fostii mei colegi, care au
> acceptat, umili, scuipatul unui fel de patronas din umbra la adresa
> mea, sunt obligat sa-l fac pe "Nasicul" de Snagov,
> santajistul ordinar de presa, dupa cum il califica presedintele
> tarii, Traian Basescu, sa inteleaga ca chiar a flegmat impotriva
> vantului, care s-ar putea sa se spele pe maini de el mai repede decat
> crede, in speranta ca nu ii vor fi incatusate rapid.
> Adevarul, pe care il stiu toti colegii mei de la Ziua, e ca
> "fratii Roncea" au fost singurii care l-au confruntat
> direct pe bietul alcoolist uzat, alegand libertatea cuvantului in
> pofida banului.
> Primul a fost George, in timpul razboiului asupra Iugoslaviei, din
> 1999. Aflat sub bombardamentele executate impotriva civililor sarbi,
> cand, pentru prima oara dupa cel de-al doilea razboi mondial o
> capitala europeana era lovita salbatic cu bombe si rachete, George
> Roncea primeste un telefon de la H15, in plin atac. Aflat la un sprit
> cu unul dintre amploaiatii lui Patriciu de la varful serviciilor
> secrete pseudo-romanesti - remarcat pentru ca stia sa rupa bine
> bilete, pe vremuri, la Teatrul Mic -, Rosca ii ordona lui Roncea Sr
> sa nu mai trimita corespondente despre victimele din randurile
> civililor sarbi ci sa scrie numai despre albanezele violate vii sau
> moarte si apoi eviscerate de satrapii sarbi pentru a-si hrani cainii
> lupi. Cand George i-a replicat ca acestea sunt fatasme si
> dezinformari din cadrul razboiului informational practicat de fortele
> atacante, fapte inexistente si ca, dimpotriva, civilii sarbi sunt
> tintiti cu predilectie, vajnicul tele-ziarist a sarit din jacuzzi,
> chiar cu riscul de a-i varsa whiskey-ul partenerului de spume si
> curve, urland ca sa nu-l invete pe el meserie. Atunci George,
> politicos, l-a invitat sa vina alaturi de el si de maestrul Ion
> Cristoiu, cu care se afla – impreuna cu nu mai mult de doi
> corespondenti de presa din Romania -, pentru a se convinge singur.
> Turbat, Rosca l-a somat: ori scrii de albaneze violate ori te dau
> afara. Evident, George a ales, ca si mine, libertatea si adevarul,
> chiar daca ambele se aflau, ca si acum, sub bombe. Din toata presa
> romana, care mintea ca o morisca stricata alimentata de servicii
> – aceleasi care l-au sfatuit si indemnat pe Constantinescu sa
> semneze nenorocitul Tratat cu Ucraina – doar Ion Cristoiu l-a
> primit pe George, care a continuat sa scrie, liber, in paginile
> Cotidianului de atunci, singurul care indraznea sa publice adevarul.
> Asa si azi: razboiul presei mincinoase, al Ligii fripturistilor si
> santajistilor, s-a mutat din afara tarii in interiorul ei si tinteste
> de data aceasta proprii cititori, romanii si insesi institutiile
> fundamentale ale statului roman, incepand cu Presedintia Romaniei. Un
> singur ziar, Curentul, mai spune, in scris si integral, adevarul
> nealterat, insotit, uneori, de EvZ si de alte cateva voci,
> profesioniste dar reduse de dictatura mogulilor la exprimarea on
> line.
> Cam asta ar fi cu "ciugulitul" in ce-l priveste pe George,
> caruia a trebuit sa-i duc bani si alimente la granita inchisa cu
> Serbia, ca unui puscarias, dupa ce "marinimosul" patron
> ii taiase toate fondurile, in plin teatru de razboi. Desigur, George,
> daca vrea, poate sa mai adauge destule amanunte, picante sau grotesti,
> despre infatuatul de Snagov, ca, din nefericire, sunt de toate
> felurile.
> Evident, in ce ma priveste, la momentul respectiv, primul meu gest a
> fost sa-mi dau demisia, in semn de solidaritate. Frate-miu, insa, s-a
> opus. Incepusem un proiect national de presa – recuperarea
> drepturilor romanilor din jurul tarii– si nu puteam sa-l
> abandonam. Pentru Basarabia a meritat sa indur orice iar rezultatele
> se vad, cred, astazi, dupa un deceniu de munca pentru Romania.
> In rest, ca sa ajung la "ciugulitul" meu, pe vremea cand
> toti sefuletii parveniti de pe la Ziua se lipeau, ca si Pilsu, de
> exemplu, de cate un apartament pe "Victoria
> Socialismului", pe pile si trafic de influenta, fratii Roncea,
> desi bucuresteni si familisti, stateau, ca si azi, in gazda.
> Pe vremea cand toti sefuletii parveniti de pe la Ziua isi mareau ca
> matroanele, in conclav, salariul, Roncea de la Externe, se pare
> singurul sef tampit din acel ziar, si-l impartea cu colegii sai mai
> mici, ca sa nu fie aruncati in strada, cum i se cerea sa o faca. Pe
> vremea cand toti sefuletii parventi de la Ziua trecusera de la
> apartamente centrale la vile prin jurul Bucurestiului si case de
> vacante la munte si de la motorete si Dacii la Jeep-uri si Jaguaruri,
> Roncea strangea fonduri si-si dona banii pentru familiile detinutilor
> de la Tiraspol sau organiza manifestatii impotriva Ucrainei sovietice
> si a atentatelor ei la Romania pe Bistroe si asupra Biosferei Dunarii,
> fara sa se apuce sa suga cu nesimtire pe seama vulnerabilitatilor
> nationale ca toate capusele lui Vintu infipte pana si in biata Delta.
> Pe vremea cand imbuibatii de la Snagov si din Delta puneau la cale
> – tot la El Capitano, scena santajului Chirieac-Rosca la seful
> ANI – o lovitura de stat anti-Basescu, Roncea iesea, ca si in
> ’89 si ’90, in aceeasi Piata a Universitatii, ca sa apere
> statul de drept, cu riscul de a-si pierde toate
> "ciugulelile" si a ramane, la propriu, in strada.
> Pe vremea cand penalul Sorin Rosca Stanescu devenea milionar in euro
> prin escrocherii de presa, ziaristul Victor Roncea era silit - pentru
> colegii sai nevinovati si acea amarata de onorabilitate externa care
> mai ramasese - sa spele fata ziarului inclusiv in fata aparatorilor
> euro-atlantici ai Romaniei.
> Nu vreau sa epuizez atentia observatorilor acestui caz, asa ca inchei,
> momentan, cu o intrebare, pentru lacheul devalizatorilor acestei tari,
> grupati in Coalitia KAZ-GRIVCO-FNI: isi mai aduce aminte cand am venit
> insotit de o delegatie oficiala a Ambasadei Statelor Unite la
> Bucuresti pentru a-i cere sa inceteze santajul practicat asupra unor
> companii cu capital american in Romania
> http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111336865/Actualitate/Cum-mi-a-reclamat-Ambasada-Statelor-Unite-santajul-practicat-de-ZIUA-si-Nasul-Rosca-Stanescu-I.html
>
>

Huhu Ciu
2009-12-30 22:04:51

Re: VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU !!! / Subscriu din toata inima!

La 2009-12-30 21:20:24, cercetas a scris:

> Domnul SRS singurul adevarat reporter din tara Romania, care este de
> fapt regat besescian, are curajul si isi face datoria.
> Este singurul, printre ceilalti care-s lingai.
> VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU !!!
>

Huhu Ciu
2009-12-30 22:12:23

Eh, tov. cu picioare de animaI in cinstea lui 2009 dat fiind ca AM preputz..GHICI ce-ti dau sa sugi

''Omul'' securist pedelist cu Picioare foarte Paroase NU ESTE
un patriot, E UN PORC DE SECURIST-PEDELIST-COMUNIST ordinar si abject!!!!!!!

Deva
2009-12-30 22:14:58

O ULTIMA SANSA PENTRU ROMANIA

ULTIMA SANSA PENTRU ROMANIA
Domnule Rosca Stanescu
Incep prin a va multumi in numele multora pentru eforturile dumneavoastra de a ne scapa de dezastrul numit Traian Basescu. In penultimul articol faceti urmatoarea afirmatie " Nu exista decat trei posibilitati. Monarhia constitutionala, republica prezidentiala si republica parlamentara.Din multe motive pe care nu incerc acum sa le explic, nu vom avea cel putin, in viitorul pe termen scurt si mediu, o monarhie instalata la Cotroceni " Sunt de acord cu dumneavoastra pana la un anumit punct. Greseli si gafe monumentale au facut ca credibilitatea si popularitatea monarhiei sa se subtieze cu timpul ajungand astazi in desuetitudine, la marginea rizibilului. Totul a inceput cu vizita de Pasti cand Regele nu a raspuns cererii multimii si a dat cot cu fugitii. Coabitarea si chiar colaborarea cu comunistii a deluzionat si indurerat pe toti. Daca ideia irationala de a lasa ca mostenitor al tronului pe cineva care nu are dreptul sa mosteneasca, poate sa ne lase cu gura cascata, un Duda print consort a pus capacul. Cu tote ca ideia monarhica este adanc inrad?cinata in constinta nationala, sansa revenirii la tron al regelui Mihai este nula. Trebuie sa luam totul de la inceput.
Inceputul inseamna spunerea adevarului. Clasa politica actuala care reprezinta triungul securitate, comunisti si clanurile tiganesti nu poate conduce Romania. Batalia pentru ciolan pune bazele unei interminabile crize politice. Plecarea in masa a germanilor, evreilor, intelectualilor si a specialitilor a lasat un urias gol la capitolul competenta. Clasa muncitoare a parasit si ea tara. Criza economica a accelerat dezastrul economic. Nu va trece decat cateva luni pana a se spune pe fata un lucru cunoscut de toata lumea ROMANIA A DAT FALIMENT. Dar mai grav inainte de toate ultimele alegeri a CIURUIT ultima raza de speranta pentru viitor.
Introducerea in discursul politic a revenirii la monarhie prin PRINTUL NICOLAE poate readuce speranta in sufletul si mintea tuturor. Avantajele sunt prea evidente pentru a fi prea mult comentate. Prestigiul international si sprijinul monarhiilor europene este unul din ele. Necesitatea unui a arbitru neutru politic ar fi altul. Dar lucrul cel mai important ar fi descatusarea energiilor creatoare a Romanilor. Ar putea fi semnalul unei " contrarevolutii " atat de necesare in care valoriile sa fie readuse sus ,iar mahalaua sa fie alungata din centrul orasului. Semnalul ca Romania a intra in Europa si nu iese din ea.
In incheiere fac apel la dumneavoastra domnule Rosca Stanescu si la toti oamenii de bine, de a face ceva esential in acest moment de dezamagire si deruta. REDATI SPERANTA ROMANILOR!
LA MULTI ANI !
Robert Horvath- DEVA cineast http://devanewyork.blogsp

Nicky2
2009-12-30 22:25:40

Re: DAVIDESCU DORMEAI ORI LAI MOOYE??? De ce nu ai publicat primul? Boule!!!!

La 2009-12-30 21:36:25, cercetas a scris:

> De ce nu ai publicat primul? Boule, te plateste pedelacii
> degreaba!!!!

Dobitocule, pe tine te PLATESC (nu plateste) penalii degeaba, pentru ca nici macar un acord gramatical nu stii sa faci !!!
Mars inapoi la abecedar !

Nicky2
2009-12-30 22:35:15

Re: Asa va marturisesc - ROMANII VOR REGRETA EPOCA PEDELACA INCA MAI MULT DECAT COMUNISMUL

La 2009-12-30 21:34:40, cercetas a scris:

> caci hotararile lor erau publice in mare parte, nu se ascundeau ca
> sunt criminali si distrugatori de tara
> dar pedelacii?

Chiar mult mai hoti decit pdl-ei sint, si au fost ! - jefuitorii PNLSD.
Ca n-o sa mai aiba parte de acum incolo, poti sa fii sigur
Asa ca regimul comunist ar veni pe locul trei.
Deci sa repetam ca sa nu uiti:
1. penele-sedeii
2. Pedeleii
3 pecere-pemereii

Nicky2
2009-12-30 22:38:36

Re: DEZUMANIZAREA LUI BASESCU A INCEPUT CU FLOTA - Tot ce inca plutea ii parea un challendge

La 2009-12-30 21:31:00, cercetas a scris:

> De aceea cu Parlamentul si cu Constitutia are un complex

De acum incolo nu mai are, poti sa fii sigur. Inca 38 de nemultumiti asteapta sa dea coltul la marinar!

Nicky2
2009-12-30 22:41:50

Re: CATRE MAESTRUL ZIARISTICII ROMANE - Domnule SRS scrieti inainte, suntem innobilati sa va citim

La 2009-12-30 21:27:34, cercetas a scris:

> Domnule SRS scrieti inainte, suntem innobilati sa va citim
> Adevarul este esential

Ca sa te simti si mai inobilat, nu vrei sa citesti si niste denunturi la securitate - made SRS?? Vezi sa nu cazi in freza de atita emotie !

Huhu Ciu
2009-12-30 22:44:44

Re: DAVIDESCU DORMEAI ORI LAI MOOYE??? De ce nu ai publicat primul? Boule!!!! / Tovarasu Nicky

Sictir boule pedelist Nicky cretinichii, el a facut acest dezacord intentionat sa-si bata joc de retardatii analfabeti care au votat pe Basescu!!!!!!!!!!!!!!
La 2009-12-30 22:25:40, Nicky2 a scris:

> La 2009-12-30 21:36:25, cercetas a scris:
>
> > De ce nu ai publicat primul? Boule, te plateste pedelacii
> > degreaba!!!!
>
> Dobitocule, pe tine te PLATESC (nu plateste) penalii degeaba, pentru
> ca nici macar un acord gramatical nu stii sa faci !!!
> Mars inapoi la abecedar !
>
>

Nicky2
2009-12-30 22:45:38

Re: CATRE GANDACU DAVIDESCU - Da-ti cu flit singur, plosnitza draku, nimeni nu te citeste

La 2009-12-30 21:22:34, cercetas a scris:

> Rati ai dracu de PDL-isti scarbosi!!

Sa ne pupi tu unde incepe sa-i zica spatelui coada!
Si grabiti-va, ca se deschide sala opozitiei in Cismigiu, pe banci. Cam frig, dar e nu faceti voi pentru crin?

Atamild
2009-12-30 23:42:04

De sarbatori suntem ocupati cu felicitari

Altii sunt ocupati cu taxele legale,
si la sfrsit tot dobanzi se platesc.
Viata frumoasa, un an nou bun 2010, La multi ani!
matilda

octaaa
2009-12-31 00:39:56

La multi ani!

La multi ani tuturor colegilor de discutii pe forum!
La multi ani tuturor ziaristilor!

Multa sanatate si fericire tutudor(si celor cu care m-am certat/contrazis) in noul an si nu numai. Sa aveti parte de cat mai multe bucurii si Dumnezeu sa fie cu voi!

La multi ani!

Radu Dragan
2009-12-31 00:54:18

in republica Vietman

vechea dragoste
vechile metehne
intre turnatori vietnamezi...
o zi buna Roasca...
si la anul sa zii
cu aceasi ura ....
si izmeneli de turnator
dragule!
La multi ani ...
sa ramai ceea ce ai fost si esti ...

Radu Dragan
2009-12-31 00:56:45

Huhu Ciu

La multi ani domnule Huhu Ciu!
2010 sa aduca
indeplinirea viselor
si propasirea poporului roaman
La multi ani!
DR

jan dinu
2009-12-31 01:23:51

...shi ce-a ramas din voi ... -- STRIGOI -- ...

N-atzi reushit nimic din ce-atzi gindit ...
Acum calvarul fricii v-asteapta negreshit !!!

Tuturor bunilor romani - La Multi Ani - !!
Multumesc tie - TRANSILVANIA - milenara care ramii - cap - de tzara !!

Multumesc !
Jan Dinu

Virgil Ciuca
2009-12-31 01:42:58

Mesajul Domnului Sori Rosca Stanescu!Sa uitam de coruptie si corupti ca asa fac vietnamezii si o duc bine!

Si ceea ce nu spune direct SRS este ca nu trebuie sa ne mai preocupe turnatorii si legea lustratiei!

Bravo Domnule SRS dar uitati sa precizati ca actuala degringolada din Romania se datorerste coruptilor majoritatea fosti PCR-sti -acum ei sunt infiltrati in toate partidele-si fostilor turnatori si colaboratori ai vechilor structuri ale securitatii care practicau politia politica.

Un CANAL mare mare de tot la care sa lucreze toti -ziceti ca sunt cateva milioane bune! pai cu atat mai bine- de fosti comunisti si turnatori ar scoate Romania din criza.

Mai inainte de asta avem nevoie de un nou parlament si de legea lustratiei care trebuie aplicata mai intai in presa pentru a va aduce la tacere complecta!

Pentru profesionalismul de care dati dovada promit sa va citesc amintirile de la CANALUL propus de mine si acolo va doresc din suflet sa stati MULTI ANI atat doar pana iese Romania din criza a carei durata va incapatanati sa o fixati Dumneavoastra fostii si actualii turnatori.

La Multi Ani colegilor de forum


Virgil Ciuca

laur
2009-12-31 04:46:19

tarziu, mult prea tarziu

Ai deschis ochii? Ai inceput sa vezi adevarul ? Realitatea a inceput sa-tzi puta si tzie ?

Ai inceput sa vezi cum se face acolo unde se face cu adevarat si nu doar se maimutzareste ?

Acolo unde reforma este mijloc spre prosperiate si nu doar pretext de lupta politica ?

Acolo unde Time is Money e completat cu Efficiency is Life, asta da lozinca tipic comunista http://static.panoramio.com/photos/original/11215430.jpg

Sau Empty talk endanger the nation practical work bring prosperity http://farm2.static.flickr.com/1301/1248344283_2a2538cdd1.jpg

Tarziu, mult epre tarziu

PS daca tot esti in Vietnam viziteaza si Ha Long Bay ca e unic pe planeta
http://images.google.com/images?hl=en&rlz=1T4SKPB_enHK319HK320&newwindow=1&q=ha%20long%20Bay&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi ca sa intzlegetzi despre ce vordesc

akimottte
2009-12-31 05:15:06

Nu meriti nici o urare ba SRS-iule .....

Esti un tip rau....da rau de tot ba gagiule.....cum naiba or putea trai unii cu atita rautate in ei ?
Du-te d'a dura ....ca E sarbatori ....

akimottte
2009-12-31 05:17:52

Re: CATRE GANDACU DAVIDESCU - Da-ti cu flit singur, plosnitza draku, nimeni nu te citeste

Ai fost tot anul ....iar in cel nou, care vine , vei fi la fel de idiot....
Tre sa fie si d'astia....


La 2009-12-30 21:22:34, cercetas a scris:

> Rati ai dracu de PDL-isti scarbosi!!
>

akimottte
2009-12-31 05:20:40

Re: Eh, tov. cu picioare de animaI in cinstea lui 2009 dat fiind ca AM preputz..GHICI ce-ti dau sa sugi

Ce sa dai tu sa suga....nu vezi ca prin spilhozenu' ala al tau nu sa vede nici o denivelare ?


La 2009-12-30 22:12:23, Huhu Ciu a scris:

> ''Omul'' securist pedelist cu Picioare foarte Paroase NU ESTE
> un patriot, E UN PORC DE SECURIST-PEDELIST-COMUNIST ordinar si
> abject!!!!!!!
>

NormanFinkel5
2009-12-31 05:23:11

Re: CATRE GANDACU cercetas

akimottte
2009-12-31 05:24:17

Re: DAVIDESCU DORMEAI ORI LAI MOOYE??? De ce nu ai publicat primul? Boule!!!! / Tovarasu Nicky

Nu, nu l-a facut intentionat....omul este un semidoct , ca sa nu-l jignesc prea tare,ca toti aia care ati votat cu Geoana...
Sorry.....


La 2009-12-30 22:44:44, Huhu Ciu a scris:

> Sictir boule pedelist Nicky cretinichii, el a facut acest dezacord
> intentionat sa-si bata joc de retardatii analfabeti care au votat pe
> Basescu!!!!!!!!!!!!!!
>
>
>
>
> La 2009-12-30 22:25:40, Nicky2 a scris:
>
> > La 2009-12-30 21:36:25, cercetas a scris:
> >
> > > De ce nu ai publicat primul? Boule, te plateste pedelacii
> > > degreaba!!!!
> >
> > Dobitocule, pe tine te PLATESC (nu plateste) penalii degeaba, pentru
> > ca nici macar un acord gramatical nu stii sa faci !!!
> > Mars inapoi la abecedar !
> >
> >
>
>

NormanFinkel5
2009-12-31 05:26:55

Re: Eh, tov. cu picioare de animaI in cinstea lui 2009 dat fiind ca AM preputz..GHICI ce-ti dau sa sugi

:-)))))))))

La 2009-12-31 05:20:40, akimottte a scris:
> Ce sa dai tu sa suga....nu vezi ca prin spilhozenu' ala al tau nu sa vede nici o denivelare ?
>
> La 2009-12-30 22:12:23, Huhu Ciu a scris:
> > ''Omul'' securist pedelist cu Picioare foarte Paroase NU ESTE......

Cucul
2009-12-31 05:47:57

Re: O ULTIMA SANSA PENTRU ROMANIA

Dl Deva, tanarul Nicolae, pe care vreti sa-l aruncati in groapa cu lei are doar 23-24 de ani. Nu stiati din sfanta Biblie ca zice: " Vai de tara in care regele e un copil", a fost odata vai!, vreti sa mai fie inca odata?

Oricum, ceva se va intampla; romanul sufera, si-n ruga lui va gasi salvarea!

Mai e ceva, tot in Biblie zice: "Sa-ti alegi rege (presedinte) un barbat din poporul tau, care sa nu fie lacom de avere si sa nu umble dupa multe femei...". Nu cred ca pe Niculae l-a apucat, vreodata, nevoia pe pamant romanesc.

Parca, totus e mai bine sa ai sansa de a alege, periodic, cine sa-ti fie comandantul.

Sa nu va suparati, va rog.

Va doresc la toata lumea AN NOU FERICIT!

Si, sa nu se implineasca prevestirea Vangheliei: "According to the Russian newspaper Pravda Vanga has predicted that a World War III will start in 2010"La 2009-12-30 22:14:58, Deva a scris:

> ULTIMA SANSA PENTRU ROMANIA
> Domnule Rosca Stanescu
> Incep prin a va multumi in numele multora pentru eforturile
> dumneavoastra de a ne scapa de dezastrul numit Traian Basescu. In
> penultimul articol faceti urmatoarea afirmatie " Nu exista
> decat trei posibilitati. Monarhia constitutionala, republica
> prezidentiala si republica parlamentara.Din multe motive pe care nu
> incerc acum sa le explic, nu vom avea cel putin, in viitorul pe
> termen scurt si mediu, o monarhie instalata la Cotroceni " Sunt
> de acord cu dumneavoastra pana la un anumit punct. Greseli si gafe
> monumentale au facut ca credibilitatea si popularitatea monarhiei sa
> se subtieze cu timpul ajungand astazi in desuetitudine, la marginea
> rizibilului. Totul a inceput cu vizita de Pasti cand Regele nu a
> raspuns cererii multimii si a dat cot cu fugitii. Coabitarea si chiar
> colaborarea cu comunistii a deluzionat si indurerat pe toti. Daca
> ideia irationala de a lasa ca mostenitor al tronului pe cineva care
> nu are dreptul sa mosteneasca, poate sa ne lase cu gura cascata, un
> Duda print consort a pus capacul. Cu tote ca ideia monarhica este
> adanc inrad?cinata in constinta nationala, sansa revenirii la tron al
> regelui Mihai este nula. Trebuie sa luam totul de la inceput.
> Inceputul inseamna spunerea adevarului. Clasa politica actuala care
> reprezinta triungul securitate, comunisti si clanurile tiganesti nu
> poate conduce Romania. Batalia pentru ciolan pune bazele unei
> interminabile crize politice. Plecarea in masa a germanilor,
> evreilor, intelectualilor si a specialitilor a lasat un urias gol la
> capitolul competenta. Clasa muncitoare a parasit si ea tara. Criza
> economica a accelerat dezastrul economic. Nu va trece decat cateva
> luni pana a se spune pe fata un lucru cunoscut de toata lumea ROMANIA
> A DAT FALIMENT. Dar mai grav inainte de toate ultimele alegeri a
> CIURUIT ultima raza de speranta pentru viitor.
> Introducerea in discursul politic a revenirii la monarhie prin PRINTUL
> NICOLAE poate readuce speranta in sufletul si mintea tuturor.
> Avantajele sunt prea evidente pentru a fi prea mult comentate.
> Prestigiul international si sprijinul monarhiilor europene este unul
> din ele. Necesitatea unui a arbitru neutru politic ar fi altul. Dar
> lucrul cel mai important ar fi descatusarea energiilor creatoare a
> Romanilor. Ar putea fi semnalul unei " contrarevolutii "
> atat de necesare in care valoriile sa fie readuse sus ,iar mahalaua
> sa fie alungata din centrul orasului. Semnalul ca Romania a intra in
> Europa si nu iese din ea.
> In incheiere fac apel la dumneavoastra domnule Rosca Stanescu si la
> toti oamenii de bine, de a face ceva esential in acest moment de
> dezamagire si deruta. REDATI SPERANTA ROMANILOR!
> LA MULTI ANI !
> Robert Horvath- DEVA cineast http://devanewyork.blogsp
>

Huhu Ciu
2009-12-31 07:35:39

Re: Dle. SRS meriti TOT RESPECTUL si cele mai frumoase urari, nu lua in seama pe retardatul pedelist

Askimodie.La 2009-12-31 05:15:06, akimottte a scris:

> Esti un tip rau....da rau de tot ba gagiule.....cum naiba or putea
> trai unii cu atita rautate in ei ?
> Du-te d'a dura ....ca E sarbatori ....
>

Huhu Ciu
2009-12-31 07:37:25

Re: ...shi ce-a ramas din voi ... -- STRIGOI fascisti, legionari -- ...

La 2009-12-31 01:23:51, jan dinu a scris:

> N-atzi reushit nimic din ce-atzi gindit ...
> Acum calvarul fricii v-asteapta negreshit !!!
>
> Tuturor bunilor romani - La Multi Ani - !!
> Multumesc tie - TRANSILVANIA - milenara care ramii - cap - de tzara
> !!
>
> Multumesc !
> Jan Dinu


>
>

Huhu Ciu
2009-12-31 07:39:57

Huhu Ciu / Multumesc la fel, sincer doresc ca romanii sa fie bogati si respectati, La multi Ani!

La 2009-12-31 00:56:45, Radu Dragan a scris:

> La multi ani domnule Huhu Ciu!
> 2010 sa aduca
> indeplinirea viselor
> si propasirea poporului roaman
> La multi ani!
> DR

Un Agricultor
2009-12-31 08:41:40

Re: VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU !!!

La 2009-12-30 21:20:24, cercetas a scris:

> ....
>
> VIATA LUNGA DOMNULUI SORIN ROSCA STANESCU IN PUSCARIE!!!
>

Un Agricultor
2009-12-31 08:47:51

MULTA SANATATE SI LA MULTI ANI TUTUROR FORUMISTILOR

Va si imi doresc in viitorul an sa avem pareri diferite -altfel ne-ar papa gaia- dar sa nu ne mai jignim unii pe altii! Multa sanatate si la multi ani!

Ghita Bizonu'
2009-12-31 09:01:27

An nou cu sanatate tuturor !!

An nou cu sanatate tuturor !!

Nicolescu
2009-12-31 09:11:04

Pacat ca Demnitatea nu se transmite si "analistilor de Ziua", chiar daca se ureaza!

La multi ani domnule "sorge" pentru tzinuta de care ati dat dovada! Sper ca 2010 sa va aduca multe impliniri ! Ma bucur ca existati cu cate un mic comentariu la vedetele media de ZIUA. Nu va puteti compara cu net-grobienii "de pe langa redactie" ca: "cercetas", "arogantu", "HU Hu Ciu" si alte spurcaciuni ! Pacat ca Demnitatea nu se poate transmite si "analistilor de Ziua", chiar daca se ureaza! Pace tuturor!

BEOBACHTER
2009-12-31 09:23:46

DOMNULE SORIN ROSCA STANESCU, IO AM SCRIS LA COMENTARII PE FORUM CESTIILE ASTEA DEJA ...

...DA' NU-I NIMIC, SPIRITELE MARI SE INTALNESC OBLIGATORIU ...

Care ese diferentza intre Romania shi Vietnam ?

VIETNAMUL ESTE O TZARA LIBERA !

ROMANIA NU ESTE O TZARA LIBERA !

Vietnamul NU asculta nici de Chinezi, pen'ca au fost peste ei 1000 de ani shi le pastreaza ranchiuna pen'ca au prelungit Razboiul cu Americanii.

Vietanmul NU asculta nici de Rushi, prietenii lor ...

Ishi pot permite, pen'ca au luptat shi au cashtigat singurul razboi pierdut de America.
Daca doritzi am sa va trimit la redactzie o fotografie facuta in Vietnam, la Muzeul Armatei.

Un pushti vietnamez de 4 ani, era catzarat pe un tanc american capturat.
Vazand ca il fotografiez, a ridicat degetele in sus cu Semnul Victoriei.

Este o poza de Premiul Fotiografilor ...

ROMANI NU ESTE O TZARA LIBERA..

Romania ascutla, forzat, de o Gramda de Tzari Obraznice shi Hoatze, care ne secatuiesc sistematic de peste 20 de ani, mai rau decat am fost storshi de Turci, Tatari, Unguri, Austrieci shi Rushi.

Redau in continuare, intr-o noua postare, Comentariul ...

ionion
2009-12-31 09:24:10

La Romania s-a sfarsit criza pentruca prostanacii s-au unit cu gaozarii pentru

constructia societatii sifilitice comuniste !
Prapaditi ordinari !

spaiu'
2009-12-31 09:25:33

Re: Pacat ca Demnitatea nu se transmite si "analistilor de Ziua", chiar daca se ureaza!

La 2009-12-31 09:11:04, Nicolescu a scris:

> La multi ani domnule "sorge" pentru tzinuta de care ati dat dovada!
> Sper ca 2010 sa va aduca multe impliniri ! Ma bucur ca existati cu
> cate un mic comentariu la vedetele media de ZIUA. Nu va puteti
> compara cu net-grobienii "de pe langa redactie" ca: "cercetas",
> "arogantu", "HU Hu Ciu" si alte spurcaciuni ! Pacat ca Demnitatea nu
> se poate transmite si "analistilor de Ziua", chiar daca se ureaza!
> Pace tuturor!
>
Asa, de sfarsit de an, ne explici si noua ce inseamna "de tinuta"? Nu de alta, da tre sa fim si noi convinsi ca ai posibilitatea de a gandi abstract.

user040
2009-12-31 09:25:36

de ce nu o ducem bine?

pur si simplu pentru ca nu stim sa obtinem acest"bine"noi doar asteptam"sa se dea ceva".nu conteaza cine trebuie sa dea(guvernul,U.E,americanii,martienii)nemtii,dupa al doilea razboi mondial numai aveau piatra pe piatra in tara....doar niste autostrazi ciuruite si alea...au mancat la cantina,au strans din dinti si si-au ridicat tara...chinezii,vietnamezii acum muncesc pe rupte si se ridica si ei,intr-un ritm care aici in romania nici nu-l visam(ba mai mult,daca cineva ni-l descrie negam cu vehementa ca ar fi posibil)
nu stiu de ce avem mentalitatea asteptarii cu mainile in san...poate ca de vina e istoria,cea care a avut grija ca la intervale destul de dese sa trimita hoarde de barbari peste noi...poate educatia proasta (noi suntem oricum cei mai buni,ni se cuvine,doar avem medaliati la olimpiadele de matematica...a mai fost si Nadia,deci oricum suntem cei mai buni...)
NU,nu trebuie sa ne procopseasca nici guvernul,nici U.E,nu trebuie sa asteptam nici americanii,nici patronul nu are de unde sa ne mareasca cine stie cat salariul....trebuie doar sa MUNCIM fiecare in parte,sa renuntam la pretentii si asteptari absurde(dormiti linistiti,fni vegheaza...sa traiti bine-astea au fost sloganurile care ne-au dus la sapa de lemn,nu?)
pur si simplu trebuie sa ne facem treaba bine,fiecare pe domeniul lui.si sa renuntam sa ne mai credem buricul pamantului.intai trebuie sa muncim cu rezultate mici...apoi treptat,totul se schimba in bine.e o lectie elementara de bun simt,recunosc...dar pe care n-o spune nimeni
m-am saturat sa aud ca o ducem prost din cauza guvernului,rusilor,teroristilor,comunistilor crizei,secetei sau inundatiilor...o ducem prost din cauza noastra,e tristul adevar pe care refuzam constant sa il acceptam
poate ca dupa modelul"sunt cutarica si sunt alcoolic" practicat pt detoxificarea de alcool ar trebui sa ne repetam si noi in fiecare dimineata"sunt cutarica si daca o duc prost e din vina mea,in primul rand"...poate asa vom reusi sa scapam de idea ca altii sunt de vina sau ca nu se poate mai bine de atat!ba se poate,dar noi nu suntem nici chinezi nici vietnamezi sa muncim...noi suntem romani si ne plangem!

ionion
2009-12-31 09:28:19

Romanii din interior trebuiesc declarati popor de canibali, de salbatici , de n iste

starpituri bolsevice !

     Pagina  din 9      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01423 sec.