Ziua Logo
  15:30, marti, 26 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-11-24

Comentarii: 30, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-11-23 21:50:37

La ce se gandeste PD-L

La ce se gandeste PD-L
-In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele de comunicare intre cetatean si decidentul politic.
-Cetatenia este si trebuie sa ramana un privilegiu si nu un drept. In caz contrar, riscul este aparitia unui multiculturalism haotic, greu de gestionat. Problema cetateniei este privita doar birocratic, reflectia politicului este inexistenta.
- Problema minoritatilor: segregationismul si separatismul pe criterii etnice nu sunt concordante cu spritul european si cu valorile democratiei.
-Regionalizarea trebuie sa raspunda unor provocari de natura economica si sa porneasca de la specificitati locale.
SUBSIDIARITATEA IN CONTEXT ROMANESC
-Ideea de subsidiaritate are un fundament diferit fata de alte concepte politice: se inspira dintr-o religie si nu din ideologiile modernitatii. Este conceptul de baza al crestin – democratiei, neputand fi asimilata liberalismului sau social – democratiei: energiile persoanei nu pot fi suprimate sub pretextul distribuirii lor inegale (liberalism), dar nu trebuie nici ignorate (conceptia welfare state, social - democratie).
-Subsidiaritatea sta la baza proiectului politic al Uniunii Europene. Nu s-a mers pana acolo incat sa se impuna introducerea principiului subsidiaritatii in legislatiile statelor europene. In Romania situatia reglementarii acestui principiu este confuza.
- Subsidiaritatea poate avea un rol decisiv la nivelul parteneriatelor public – privat.
-Subsidiaritatea se poate aplica numai intre parteneri egali. In privinta raporturilor intre stat si autoritatile locale trebuie intarita dimensiunea coordonarii in detrimentul subordonarii.
-Subsidiaritatea poate scoate mai bine in evidenta rolul comunitatilor religioase locale.
-Subsidiaritatea trebuie aplicata in privinta: luarii deciziilor in cadrul partidelor politice; la nivel cultural si educational (printre altele, autonomia universitara).
- Aplicarea principiului subsidiaritatii in raporturile dintre stat si grupurile sociale defavorizate inseamna detasarea de viziunea asistentiala a statului, descurajeaza dependenta celor asistati si manipularea populista din partea guvernantilor.
-Ajutorul statului este cu atat mai eficient cu cat se adreseaza doar persoanelor/segmentelor sociale care se afla in dificultate, are un interval de timp precis delimitat si nu are un nivel atat de mare incat sa fie considerat abuziv o alternativa la munca proprie.
NIVELE INTERMEDIARE INTRE STAT SI CETATEAN
-Un prim nivel intermediar este familia care trebuie mai mult ajutata pentru a ramane un spatiu de transmitere a valorilor.
-Nivelul imediat urmator: comunitatea locala.
-Structurile asociative socio – economice – nivel de interfata intre institutiile statului.
-Sindicatele trebuie sa devina structuri de aparare a intereselor angajatilor si nu mase sociale de manevra in viata politica. Solidaritatea sindicala trebuie sa insemne mai mult decat lupta comuna a celor care isi apara interesele in fata statului· Incurajarea clasei de mijloc: mici intreprinzatori, meseriasi, etc. Necesitatea unor structuri asemanatoare si in sectorul agricol.
PROPRIETATEA, INITIATIVA ANTREPRENORIALA SI POLITICILE ECONOMICE
-Structura economico-sociala: ordine sociala, ordine ecologica (sectoare redistribuitoare de plus-valoare), economia de piata (sector creator de plus-valoare).
-Pilonul de dreapta in economie este bazat pe: libertate, responsabilitate, proprietate, binele individual, profesie si implinire profesionala.
-In prezent, se aplica in Romania modelul neo-liberal. A sosit momentul pentru responsabilizarea capitalistilor. Responsabilizarea se poate face prin trecerea la ordo-liberalism, a treia cale in economie, diferita de neo-liberalism si socialismul interventionist.
-Scopul final al politicilor economice: stat minimal fara suprasolicitarea sociala a populatiei. Scop intermediar: statul care apara individul, familia, grupurile profesionale.
-Pilonul de stanga in economie este bazat pe: dreptate sociala, solidaritate, minimimul social absolut.
-Gandirea crestin – sociala: asigurarile sociale trebuie legate nu de venit, ci de riscul provocat de fiecare asigurat.
-Asigurarea de somaj: suportata in mod egal intre angajator si angajat. Este necesara gasirea unor forme de combinare a ajutorului de somaj cu munci de interes comunitar.
- Pilonul de centru este bazat pe ordinea ecologica. In viziune social – crestina, aceasta este expresia relatiei persoanei cu mediul inconjurato
_________________

Ion Caramache
2008-11-23 23:04:07

Aha...

Pai chestia este simpla. Daca iese Nastase, expresul intercity Bukale -Berlin va stationa 30 de minute la Mizil pentru a se delecta cu specialitatea locala jumari din ouale cu coarne ale alesului local preparate in tigaile spoite de echipa de agitatie locala.
Daca iese adversarul lui Nastase, atunci intecity-ul nu mai va opri la Mizil, Adry va ramine cu ouale plus la inventar si va trebui sa caute alte piete de desfacere.
La Dabouleni, daca iese Prostanacul, toti boulenii vor primi cite un ou de-al lui Nastase ca sa se bucure si ei de un gratar bun odata in viata. Dupa aia tot cu da si noua Prostanacule vor ramine.

knowbothsystems
2008-11-23 23:48:28

Re: La ce se gandeste PD-L: RE: Lasa-ne, please ! Da citania lui Basescu, intii!

Nu poti fi citit, doar rasfoit, nu spui nimic, doar amintesti de acele texte "Invatamint Politic" necitibile, cu care pcr sufoca la slujbe si profesiile-in stiinte exacte. Dar o facea degeaba.........Angajatii la stat, smecheri i le manipulau la raspuns-obligatoriu din cind in cind-- ca in bancul Examen la Biologie, bilet-Castravetele. Cind elevul incepea ....Castravetele este o leguma precum Rosia...care creste in gradini sau pe cimp, e asa ingrijita, asa recoltata, din ea se face salata, sosuri si bulion pentru iarna. Si, dus de nas, profesorul il nota bine,,,uitase ca subiectul era altul decit Rosia.
La fel cu activistul pandrea si pdl-ul ce l-a angajat, evidenta si orbului.

Raspuns la rasfoiala doar:
Cind un sef de stat pd-ist e asa model, de haos, "la ce sa se mai gindeasca PD-L ' cind are patria modelul de urmat-primul om in stat ?!

Exista LIDERI si mase...care ii copiaza ca MODELE.

Nu nu exista lideri...masele isi fac singure modele.. dupa sine.

Romania nu are LIDERI de MODELE ci conducatori formati in/de comunism care vor in fruntea tarii cu orice pret, pina o distrug prin ei-modele negative sigure.

Deci cetatenia ca privilegiu sau drept trebuie din capul pestelui sa inceapa, ca de acolo se strica ea, chiar acum : in campanie elctorala de PARLAMENTARE-prima data pe vot-uni nume la romani, presedintele bruiaza natia facind pe Cceausescu pe drumurile patriei dar de fapt incercind campanie-sperind vot trenului sau-pdl...fara de care pleaca din palat la anul, gindeste.

Asa face un sef de stat......[ nepartinic, apolitic, neutru- zice Constitutia strimba cum e ea facuta--sa cada bine pe calapodul autrorilor ei]......
care respecta cetatenii -iese la campanie politica in campanie parlamentara , repet, uni NUME prima data la romani?
Evident ca Basescu vrea sa ia focus-ul adica energiile tarii dela concentrarea pe uni-nume locale, sperind sa il/o mute pe sine-si pdl-ul sau. Dar degeaba! Nu mai tine nimic venind dela asa presedinte care 4 ani s-a ocupat de streang pentru Tariceanu, nu de tara, de ogoarele, uzinele, fabricile, gropile din drumuri si Dacia-loganul ei.

Degeaba si ..la ce se gindeste pd-l. Dupa un scandal public 4 ani, vrem doar pauza-pdl, pace pentru creiere, ca sa gindim la votul nostru local.
Atita mai vrem...dela pd/ devenit si pd-l pe deasupra, semn de instabilitate in interiorul sau. Norme, planuri dela Instabili-politic nu ne trebuie, tarii.


La 2008-11-23 21:50:37, Alex.Pandrea a scris:

> La ce se gandeste PD-L
> -In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele
> de comunicare intre cetatean si decidentul politic.
> -Cetatenia este si trebuie sa ramana un privilegiu si nu un drept. In
> caz contrar, riscul este aparitia unui multiculturalism haotic, greu
> de gestionat. Problema cetateniei este privita doar birocratic,
> reflectia politicului este inexistenta.
> - Problema minoritatilor: segregationismul si separatismul pe criterii
> etnice nu sunt concordante cu spritul european si cu valorile
> democratiei.
> -Regionalizarea trebuie sa raspunda unor provocari de natura economica
> si sa porneasca de la specificitati locale.
> SUBSIDIARITATEA IN CONTEXT ROMANESC
> -Ideea de subsidiaritate are un fundament diferit fata de alte
> concepte politice: se inspira dintr-o religie si nu din ideologiile
> modernitatii. Este conceptul de baza al crestin – democratiei,
> neputand fi asimilata liberalismului sau social – democratiei:
> energiile persoanei nu pot fi suprimate sub pretextul distribuirii
> lor inegale (liberalism), dar nu trebuie nici ignorate (conceptia
> welfare state, social - democratie).
> -Subsidiaritatea sta la baza proiectului politic al Uniunii Europene.
> Nu s-a mers pana acolo incat sa se impuna introducerea principiului
> subsidiaritatii in legislatiile statelor europene. In Romania
> situatia reglementarii acestui principiu este confuza.
> - Subsidiaritatea poate avea un rol decisiv la nivelul parteneriatelor
> public – privat.
> -Subsidiaritatea se poate aplica numai intre parteneri egali. In
> privinta raporturilor intre stat si autoritatile locale trebuie
> intarita dimensiunea coordonarii in detrimentul subordonarii.
> -Subsidiaritatea poate scoate mai bine in evidenta rolul comunitatilor
> religioase locale.
> -Subsidiaritatea trebuie aplicata in privinta: luarii deciziilor in
> cadrul partidelor politice; la nivel cultural si educational (printre
> altele, autonomia universitara).
> - Aplicarea principiului subsidiaritatii in raporturile dintre stat si
> grupurile sociale defavorizate inseamna detasarea de viziunea
> asistentiala a statului, descurajeaza dependenta celor asistati si
> manipularea populista din partea guvernantilor.
> -Ajutorul statului este cu atat mai eficient cu cat se adreseaza doar
> persoanelor/segmentelor sociale care se afla in dificultate, are un
> interval de timp precis delimitat si nu are un nivel atat de mare
> incat sa fie considerat abuziv o alternativa la munca proprie.
> NIVELE INTERMEDIARE INTRE STAT SI CETATEAN
> -Un prim nivel intermediar este familia care trebuie mai mult ajutata
> pentru a ramane un spatiu de transmitere a valorilor.
> -Nivelul imediat urmator: comunitatea locala.
> -Structurile asociative socio – economice – nivel de
> interfata intre institutiile statului.
> -Sindicatele trebuie sa devina structuri de aparare a intereselor
> angajatilor si nu mase sociale de manevra in viata politica.
> Solidaritatea sindicala trebuie sa insemne mai mult decat lupta
> comuna a celor care isi apara interesele in fata statului·
> Incurajarea clasei de mijloc: mici intreprinzatori, meseriasi, etc.
> Necesitatea unor structuri asemanatoare si in sectorul agricol.
> PROPRIETATEA, INITIATIVA ANTREPRENORIALA SI POLITICILE ECONOMICE
> -Structura economico-sociala: ordine sociala, ordine ecologica
> (sectoare redistribuitoare de plus-valoare), economia de piata
> (sector creator de plus-valoare).
> -Pilonul de dreapta in economie este bazat pe: libertate,
> responsabilitate, proprietate, binele individual, profesie si
> implinire profesionala.
> -In prezent, se aplica in Romania modelul neo-liberal. A sosit
> momentul pentru responsabilizarea capitalistilor. Responsabilizarea
> se poate face prin trecerea la ordo-liberalism, a treia cale in
> economie, diferita de neo-liberalism si socialismul interventionist.
>
> -Scopul final al politicilor economice: stat minimal fara
> suprasolicitarea sociala a populatiei. Scop intermediar: statul care
> apara individul, familia, grupurile profesionale.
> -Pilonul de stanga in economie este bazat pe: dreptate sociala,
> solidaritate, minimimul social absolut.
> -Gandirea crestin – sociala: asigurarile sociale trebuie legate
> nu de venit, ci de riscul provocat de fiecare asigurat.
> -Asigurarea de somaj: suportata in mod egal intre angajator si
> angajat. Este necesara gasirea unor forme de combinare a ajutorului
> de somaj cu munci de interes comunitar.
> - Pilonul de centru este bazat pe ordinea ecologica. In viziune social
> – crestina, aceasta este expresia relatiei persoanei cu mediul
> inconjurato
> _________________
>
>

Liviu2002j
2008-11-23 23:57:09

Ceva interesant despre Mizil !

Mizilul este un fel de Romanie in miniatura. Adica este de o toleranta dezarmanta (poate din cauza asta cei mai multi tigani din zona se afla acolo !!!)si este exact locul in care nu se poate intampla nimic si totusi se intampla !!! Caragiale a scris - bineinteles ca in maniera lui - despre primarul Condescu care, ca sa opreasca rapidul si in Mizil, s-a asezat pe linia de tren (se spune ca chiar asa a si murit, lovit de un tren !). Se pare ca si Leonida (Bobocul) din "Conu Leonida fata cu reactiunea" (pe Condescu chemandu-l si Leonida !) ar fi fost tot din Mizil ... I s-a spus si Viena Romaniei !!!

Geografic vorbind Mizilul se afla exact la jumatatea distantei dintre Buzau si Ploiesti (este singura localitate urbana situata pe paralela 45 latitudine nordic? !), cam la doua poste de aceste orase mai mari, unde se schimbau caii pentru postalioane (de unde si denumirea de Mizil !). Putini stiu ca o solutie de a trece Carpatii, studiata de armatele germane in retragere, a fost pe acolo !!! De altfel la Mizil exista si un aerodrom german (cazematele de aparare se mai pot vedea si acum !) unde se spune ca avionul lui Hitler a realimentat dupa o vizita pe frontul de est. Acolo pe aerodrom un ofiter neamt ar fi incercat un atentat la viata furerului prin plasarea la bordul aeronavei a unei sticle de sampanie Mott (de jur imprejur fiind dealurile renumite cu vita de vie) in care se afla un explozibil. Motivul ar fi fost ca un frate sau o ruda de-a lui ar fi aniversat ceva si el asta ii trimitea in dar. Insa aghiotantul lui Hitler a pus sticla de sampanie cu gatul in jos intr-un rastel special si astfel acidul nu a mai ajuns sa corodeze firul de care era legata capsa detonanta !!! Avionul a ajuns bine la destinatie si cel caruia ii daduse sticla de sampanie, negasindu-l pe cel indicat de neamtul de la Mizil, s-a gandit sa desfaca el sticla de "sampanie" si sa o bea ... Am inteles ca ar fi fost deschisa o adevarata ancheta cu dosarul "sticlei de sampanie de la Mizil" !!!

Cat despre mutrele candidatilor de acolo, oricare ar fi partidele care ii sustin, sunt teribil de dubioase si nu imi inspira nicio incredere.

Danny
2008-11-24 00:22:16

Re: Aha...

La 2008-11-23 23:04:07, Ion Caramache a scris:

> Pai chestia este simpla. Daca iese Nastase, expresul intercity Bukale
> -Berlin va stationa 30 de minute la Mizil pentru a se delecta cu
> specialitatea locala jumari din ouale cu coarne ale alesului local
> preparate in tigaile spoite de echipa de agitatie locala.
> Daca iese adversarul lui Nastase, atunci intecity-ul nu mai va opri la
> Mizil, Adry va ramine cu ouale plus la inventar si va trebui sa caute
> alte piete de desfacere.
> La Dabouleni, daca iese Prostanacul, toti boulenii vor primi cite un
> ou de-al lui Nastase ca sa se bucure si ei de un gratar bun odata in
> viata. Dupa aia tot cu da si noua Prostanacule vor ramine.

E buna, omule!
Ai putea sa scrii pamflete adevarate !

Danny
2008-11-24 00:46:27

knowbothsystems

<<<<<<Degeaba si ..la ce se gindeste pd-l. Dupa un scandal public 4 ani, vrem doar pauza-pdl, pace pentru creiere, ca sa gindim la votul nostru local.
Atita mai vrem...dela pd/ devenit si pd-l pe deasupra, semn de instabilitate in interiorul sau. Norme, planuri dela Instabili-politic nu ne trebuie, tarii.>>>>>>

De cind te erijezi mataluta "tovarase" sa ceri ceva in numele "nostru" al tuturor?
Mai ales cind stii precis ca nu reprezinti o majoritate, nici macar relativa ? Ai ajuns sa te crezi Tara? Sau ai contractat boala Tariceanului: "Tara sint eu!" ?
Daca ai ceva de spus, vorbeste in nume personal. Mai ales cind propui voalat eliminarea adversarilor politici. Ba pardon, a "dusmanilor de clasa" Specific, PDL-ul
Iar pace pentru creier poti gasi la clinica de psihiatrie....

gili
2008-11-24 00:57:54

Ce-mi place vericule , ce-mi place ... Feseneii s-au pus pe dat la cap unii altora ...

Astazi dupa prinz cind strabateam Tara vaz intr-o comuna multime de greieri rosii catarati pe stilpii de telegraf ... Unii riciiau la afisele cele portocalii si altii lipeau peste cele riciite d'ale rosiilor . Numa stilpi rosii vedeai ...
Doi greieri d'astia mai bortzosi asa , trageau de funia unui bener sa-l deia jos si s-au oprit sa trec cu limuzina . Praful s-a ales de el am vazut in oglinda .
Bineinteles ca am pus mina pe telefon si i-am facut cunoscuta tarasenia unuia dintre cantedatii portocalii pe care-l cunosc personal .
Fii far de grija Gilica ca acusa trimitz olacarii ...
Mai pe seara asa cind ma returnam la domitzil , in comuna cu pricina totul era portocaliu .
Miine dimineata o sa-l telefonez spre felicitare pe seful greierilor rosii si o sa-i zic si de galbinarea ce a dat peste munculitza dinsilor ...

Solitude
2008-11-24 01:15:38

Protestez!

Acestea nu sunt manere de Mizil, sunt manere de PSD-Vanghelie-Partida Romilor!

Partida comunistilor romului de Tandarei a ajuns sa faca apel fara nici o jena la tehnicile de persuasiune practicate de bulibase: bataia, scuipatul, injuraturile, amenintarea.

Nu stiu de ce nu-si schimba naibii imnul, li s-ar potrivi mai bine un "Mamaliga branzali"!
Sa-si cheme simpatizantii la vot pre limba lor dom'le:
"Ai mo romales
Hai mucea-n vale
Ai mo romales
Hai mucea-n vale"
(scuze pentru transcrierea aproximativa... )

Pe cand un guvern cu Sile Pietroi ministru de interne, Cioaba la justitie si Vanghelie veghind asupra almanahelor culturale!?!... Cum i-ar mai primi ei la Palatul Victoria pe sarantocii astia de 'telectuali a' lu' pitipoievici cu un:

"Mamaliga branzali
Dai da di la la
Sokerelo barbali
Da ri ra ra..!

Avelo baftalo, coane Iliescule, sa-ti traiasca copiii politici lu' matale, ca ca iei nu mai gasim!

Mache
2008-11-24 02:46:36

Re: Ceva interesant despre Mizil !

Deazamagitor!

Sa omiti sa ne povestesti despre deciziile capitale luate de Napoleon cu ocazia popasului sau la Mizil sau despre prima tentativa de asasinare a lui Kennedy tot la Mizil - demontata cu ingeniozitate de un plutonier de milite, e pur si simplu revoltator...

La 2008-11-23 23:57:09, Liviu2002j a scris:

> Mizilul este un fel de Romanie in miniatura. Adica este de o toleranta
> dezarmanta (poate din cauza asta cei mai multi tigani din zona se afla
> acolo !!!)si este exact locul in care nu se poate intampla nimic si
> totusi se intampla !!! Caragiale a scris - bineinteles ca in maniera
> lui - despre primarul Condescu care, ca sa opreasca rapidul si in
> Mizil, s-a asezat pe linia de tren (se spune ca chiar asa a si murit,
> lovit de un tren !). Se pare ca si Leonida (Bobocul) din "Conu Leonida
> fata cu reactiunea" (pe Condescu chemandu-l si Leonida !) ar fi fost
> tot din Mizil ... I s-a spus si Viena Romaniei !!!
>
> Geografic vorbind Mizilul se afla exact la jumatatea distantei dintre
> Buzau si Ploiesti (este singura localitate urbana situata pe paralela
> 45 latitudine nordic? !), cam la doua poste de aceste orase mai mari,
> unde se schimbau caii pentru postalioane (de unde si denumirea de
> Mizil !). Putini stiu ca o solutie de a trece Carpatii, studiata de
> armatele germane in retragere, a fost pe acolo !!! De altfel la Mizil
> exista si un aerodrom german (cazematele de aparare se mai pot vedea
> si acum !) unde se spune ca avionul lui Hitler a realimentat dupa o
> vizita pe frontul de est. Acolo pe aerodrom un ofiter neamt ar fi
> incercat un atentat la viata furerului prin plasarea la bordul
> aeronavei a unei sticle de sampanie Mott (de jur imprejur fiind
> dealurile renumite cu vita de vie) in care se afla un explozibil.
> Motivul ar fi fost ca un frate sau o ruda de-a lui ar fi aniversat
> ceva si el asta ii trimitea in dar. Insa aghiotantul lui Hitler a pus
> sticla de sampanie cu gatul in jos intr-un rastel special si astfel
> acidul nu a mai ajuns sa corodeze firul de care era legata capsa
> detonanta !!! Avionul a ajuns bine la destinatie si cel caruia ii
> daduse sticla de sampanie, negasindu-l pe cel indicat de neamtul de
> la Mizil, s-a gandit sa desfaca el sticla de "sampanie" si sa o bea
> ... Am inteles ca ar fi fost deschisa o adevarata ancheta cu dosarul
> "sticlei de sampanie de la Mizil" !!!
>
> Cat despre mutrele candidatilor de acolo, oricare ar fi partidele care
> ii sustin, sunt teribil de dubioase si nu imi inspira nicio incredere.
>

MarianS01
2008-11-24 02:53:42

Re: Ce-mi place vericule , ce-mi place ... Feseneii s-au pus pe dat la cap unii altora ...

La 2008-11-24 00:57:54, gili a scris:

> Astazi dupa prinz cind strabateam Tara vaz intr-o comuna multime
> de greieri rosii catarati pe stilpii de telegraf ... Unii riciiau la
> afisele cele portocalii si altii lipeau peste cele riciite d'ale
> rosiilor . Numa stilpi rosii vedeai ...
> Doi greieri d'astia mai bortzosi asa , trageau de funia unui
> bener sa-l deia jos si s-au oprit sa trec cu limuzina . Praful s-a
> ales de el am vazut in oglinda .
> Bineinteles ca am pus mina pe telefon si i-am facut cunoscuta
> tarasenia unuia dintre cantedatii portocalii pe care-l cunosc
> personal .
> Fii far de grija Gilica ca acusa trimitz olacarii ...
> Mai pe seara asa cind ma returnam la domitzil , in comuna cu
> pricina totul era portocaliu .
> Miine dimineata o sa-l telefonez spre felicitare pe seful
> greierilor rosii si o sa-i zic si de galbinarea ce a dat peste
> munculitza dinsilor ...
>

Chiar ca ai umor!

Partea prosta este ca eu ma tem ca textul banerului din Celaru: "Bine ati venit in colegiul prim-ministrului Mircea Geoana!" Si tare ma tem ca razboiul fratricid este doar pentru prostime, in realitate fiind vechiul vis al lui Iliescu: un singur partid!

Mache
2008-11-24 02:54:53

Cine se baga in cocina e mancat de porci...

Foarte relevante pentru caracterul si valoarea oamenilor, deciziile lui Adrian Nastase si a lui Mhhhirrrrcea Geoana de candida in unele din cele mai sordide si inapoiate colturi ale Romaniei: Mizil si Dabuleni...

Doar in aceste locuri personalitatile de 2 bani pot crea o oarecare emotie, doar acolo alegatori indobitociti si imbecilizati nu se rusineaza sa puna stampila in numar suficient pe numele celor doua secaturi.

Nu trebuie insa sa ne temem pentru soarta lor. Ambii vor scapa nevatamati dupa excursiile in cocina pentru simplul motiv ca se inrudesc spiritual cu ocupantii acesteia.

MarianS01
2008-11-24 03:12:50

Re: La ce se gandeste PD-L ? PDL nu gandeste.

La 2008-11-23 21:50:37, Alex.Pandrea a scris:

> La ce se gandeste PD-L
> -In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele ...

Dar, ce s-o mai lungesc, din nou suntem in fata unei plagieri:
http://grupareaaproape.wordpress.com/2007/01/09/bazele-gandirii-populare-doctrina-crestin-democrata-si-actiunea-sociala/

Nu stiu la ce gandeste PDL dar stiu ca textul preia idei ale doctrinelor crestin-democrate. Ele sunt machiate cate putin pentru a intra sub pulpana incapatoare a partidelor populare. Textul n-a fost niciodata preluat de PDL ca text oficial, el insusi aparand sub titlul: "BAZELE GANDIRII POPULARE: DOCTRINA CRESTIN-DEMOCRAT? SI ACTIUNEA SOCIALA" si fiind nici mai mult nici mai putin decat o recenzie a unei carti.

MarianS01
2008-11-24 03:13:44

Re: La ce se gandeste PD-L ? PDL nu gandeste.

La 2008-11-23 21:50:37, Alex.Pandrea a scris:

> La ce se gandeste PD-L
> -In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele ...

Dar, ce s-o mai lungesc, din nou suntem in fata unei plagieri:
http://grupareaaproape.wordpress.com/2007/01/09/bazele-gandirii-populare-doctrina-crestin-democrata-si-actiunea-sociala/

Nu stiu la ce gandeste PDL dar stiu ca textul preia idei ale doctrinelor crestin-democrate. Ele sunt machiate cate putin pentru a intra sub pulpana incapatoare a partidelor populare. Textul n-a fost niciodata preluat de PDL ca text oficial, el insusi aparand sub titlul: "BAZELE GANDIRII POPULARE: DOCTRINA CRESTIN-DEMOCRAT? SI ACTIUNEA SOCIALA" si fiind nici mai mult nici mai putin decat o recenzie a unei carti.

MarianS01
2008-11-24 03:29:44

Re: La ce se gandeste PD-L ? PDL nu gandeste.

La 2008-11-23 21:50:37, Alex.Pandrea a scris:

> La ce se gandeste PD-L
> -In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele ...

Dar, ce s-o mai lungesc, din nou suntem in fata unei plagieri:
http://grupareaaproape.wordpress.com/2007/01/09/bazele-gandirii-populare-doctrina-crestin-democrata-si-actiunea-sociala/

Nu stiu la ce gandeste PDL dar stiu ca textul preia idei ale doctrinelor crestin-democrate. Ele sunt machiate cate putin pentru a intra sub pulpana incapatoare a partidelor populare. Textul n-a fost niciodata preluat de PDL ca text oficial, el insusi aparand sub titlul: "BAZELE GANDIRII POPULARE: DOCTRINA CRESTIN-DEMOCRAT? SI ACTIUNEA SOCIALA" si fiind nici mai mult nici mai putin decat o recenzie a unei carti.

MarianS01
2008-11-24 03:33:20

Re: La ce se gandeste PD-L ? PDL nu gandeste.

Scuzati duplicatele.
S-a jucat pustiul pe calculator si habar n-am cum a reusit sa trimita mesajul de 3 ori!

Ion Caramache
2008-11-24 04:55:34

Re: Ceva interesant despre Mizil !

La 2008-11-23 23:57:09, Liviu2002j a scris:

> Mizilul este un fel de Romanie in miniatura. Adica este de o toleranta
> dezarmanta (poate din cauza asta cei mai multi tigani din zona se afla
> acolo !!!)si este exact locul in care nu se poate intampla nimic si
> totusi se intampla !!! Caragiale a scris - bineinteles ca in maniera
> lui - despre primarul Condescu care, ca sa opreasca rapidul si in
> Mizil, s-a asezat pe linia de tren (se spune ca chiar asa a si murit,
> lovit de un tren !). Se pare ca si Leonida (Bobocul) din "Conu Leonida
> fata cu reactiunea" (pe Condescu chemandu-l si Leonida !) ar fi fost
> tot din Mizil ... I s-a spus si Viena Romaniei !!!
>
> Geografic vorbind Mizilul se afla exact la jumatatea distantei dintre
> Buzau si Ploiesti (este singura localitate urbana situata pe paralela
> 45 latitudine nordic? !), cam la doua poste de aceste orase mai mari,
> unde se schimbau caii pentru postalioane (de unde si denumirea de
> Mizil !). Putini stiu ca o solutie de a trece Carpatii, studiata de
> armatele germane in retragere, a fost pe acolo !!! De altfel la Mizil
> exista si un aerodrom german (cazematele de aparare se mai pot vedea
> si acum !) unde se spune ca avionul lui Hitler a realimentat dupa o
> vizita pe frontul de est. Acolo pe aerodrom un ofiter neamt ar fi
> incercat un atentat la viata furerului prin plasarea la bordul
> aeronavei a unei sticle de sampanie Mott (de jur imprejur fiind
> dealurile renumite cu vita de vie) in care se afla un explozibil.
> Motivul ar fi fost ca un frate sau o ruda de-a lui ar fi aniversat
> ceva si el asta ii trimitea in dar. Insa aghiotantul lui Hitler a pus
> sticla de sampanie cu gatul in jos intr-un rastel special si astfel
> acidul nu a mai ajuns sa corodeze firul de care era legata capsa
> detonanta !!! Avionul a ajuns bine la destinatie si cel caruia ii
> daduse sticla de sampanie, negasindu-l pe cel indicat de neamtul de
> la Mizil, s-a gandit sa desfaca el sticla de "sampanie" si sa o bea
> ... Am inteles ca ar fi fost deschisa o adevarata ancheta cu dosarul
> "sticlei de sampanie de la Mizil" !!!
>
> Cat despre mutrele candidatilor de acolo, oricare ar fi partidele care
> ii sustin, sunt teribil de dubioase si nu imi inspira nicio incredere.
>
Livake, cum se face ca cunostiintele tale cioclopedice dobindite din lectura agatatelor pe rafturi au uitat faptul ca la Mizil s-a inventat ....mizilicu' ?

ionion
2008-11-24 05:02:27

Mizil este un oras romanesc- si la ce v-ati asteptat ? hi hi hi -alegeri cu rromi, romani si bataie

can-canul a inceput pe sleau romanesc.

matemca
2008-11-24 08:24:48

Re: Ce-mi place vericule , ce-mi place ... Feseneii s-au pus pe dat la cap unii altora ...

La 2008-11-24 00:57:54, gili a scris:

> Astazi dupa prinz cind strabateam Tara vaz intr-o comuna multime
> de greieri rosii catarati pe stilpii de telegraf ... Unii riciiau la
> afisele cele portocalii si altii lipeau peste cele riciite d'ale
> rosiilor . Numa stilpi rosii vedeai ...
> Doi greieri d'astia mai bortzosi asa , trageau de funia unui
> bener sa-l deia jos si s-au oprit sa trec cu limuzina . Praful s-a
> ales de el am vazut in oglinda .
> Bineinteles ca am pus mina pe telefon si i-am facut cunoscuta
> tarasenia unuia dintre cantedatii portocalii pe care-l cunosc
> personal .
> Fii far de grija Gilica ca acusa trimitz olacarii ...
> Mai pe seara asa cind ma returnam la domitzil , in comuna cu
> pricina totul era portocaliu .
> Miine dimineata o sa-l telefonez spre felicitare pe seful
> greierilor rosii si o sa-i zic si de galbinarea ce a dat peste
> munculitza dinsilor ...
>Gilica,
ma tem ca sunt doua locuri libere la Balaceanca. ma tem ca unul te asteapta pe tine si celalat pe dom Marean!

gili
2008-11-24 08:44:44

Nu ti teme dragule , nu ti teme ...

Lasa , lasa ca la Balaceanca ie doctori multi si ie buni si are grija de oameni cum se cuvine . Chiar daca nu poate sa-i inzdraveneasca si ii tine acolo , am auzit ca ie curte frumoasa si va lasa sa va plimbati de doua ori pe zi . Unii spun ca si cu dusurile cele reci -calde s-a ispravit nu va mai chinuie .
Asa ca pastreaza talica alea doua locuri libere de zici ca le-ai avea pentru domnii Ba'secu si Iliescu de un par ezamplu ...

Liviu2002j
2008-11-24 09:04:53

Caramache !

Te-am lasat pe tine sa scrii sa de "mizilic" ... Ca tu esti mai "invatat" !!!

Ghita Bizonu'
2008-11-24 10:49:46

Re: la ce protestezi ? la revenirea vechilor si bunelor practici interbelite ?!

ca mai omule astea is practicile curente ale dimacratiei autentice interbelice !!

Ghita Bizonu'
2008-11-24 10:51:16

Re:Cum la ce

La 2008-11-23 21:50:37, Alex.Pandrea a scris:

> La ce se gandeste PD-L
> -In Romania lipseste un spatiu public bine conturat, lipsesc canalele
> de comunicare intre cetatean si decidentul politic.
> -Cetatenia este si trebuie sa ramana un privilegiu si nu un drept. In
> caz contrar, riscul este aparitia unui multiculturalism haotic, greu
> de gestionat. Problema cetateniei este privita doar birocratic,
> reflectia politicului este inexistenta.
> - Problema minoritatilor: segregationismul si separatismul pe criterii
> etnice nu sunt concordante cu spritul european si cu valorile
> democratiei.
> -Regionalizarea trebuie sa raspunda unor provocari de natura economica
> si sa porneasca de la specificitati locale.
> SUBSIDIARITATEA IN CONTEXT ROMANESC
> -Ideea de subsidiaritate are un fundament diferit fata de alte
> concepte politice: se inspira dintr-o religie si nu din ideologiile
> modernitatii. Este conceptul de baza al crestin &#8211; democratiei,
> neputand fi asimilata liberalismului sau social &#8211; democratiei:
> energiile persoanei nu pot fi suprimate sub pretextul distribuirii
> lor inegale (liberalism), dar nu trebuie nici ignorate (conceptia
> welfare state, social - democratie).
> -Subsidiaritatea sta la baza proiectului politic al Uniunii Europene.
> Nu s-a mers pana acolo incat sa se impuna introducerea principiului
> subsidiaritatii in legislatiile statelor europene. In Romania
> situatia reglementarii acestui principiu este confuza.
> - Subsidiaritatea poate avea un rol decisiv la nivelul parteneriatelor
> public &#8211; privat.
> -Subsidiaritatea se poate aplica numai intre parteneri egali. In
> privinta raporturilor intre stat si autoritatile locale trebuie
> intarita dimensiunea coordonarii in detrimentul subordonarii.
> -Subsidiaritatea poate scoate mai bine in evidenta rolul comunitatilor
> religioase locale.
> -Subsidiaritatea trebuie aplicata in privinta: luarii deciziilor in
> cadrul partidelor politice; la nivel cultural si educational (printre
> altele, autonomia universitara).
> - Aplicarea principiului subsidiaritatii in raporturile dintre stat si
> grupurile sociale defavorizate inseamna detasarea de viziunea
> asistentiala a statului, descurajeaza dependenta celor asistati si
> manipularea populista din partea guvernantilor.
> -Ajutorul statului este cu atat mai eficient cu cat se adreseaza doar
> persoanelor/segmentelor sociale care se afla in dificultate, are un
> interval de timp precis delimitat si nu are un nivel atat de mare
> incat sa fie considerat abuziv o alternativa la munca proprie.
> NIVELE INTERMEDIARE INTRE STAT SI CETATEAN
> -Un prim nivel intermediar este familia care trebuie mai mult ajutata
> pentru a ramane un spatiu de transmitere a valorilor.
> -Nivelul imediat urmator: comunitatea locala.
> -Structurile asociative socio &#8211; economice &#8211; nivel de
> interfata intre institutiile statului.
> -Sindicatele trebuie sa devina structuri de aparare a intereselor
> angajatilor si nu mase sociale de manevra in viata politica.
> Solidaritatea sindicala trebuie sa insemne mai mult decat lupta
> comuna a celor care isi apara interesele in fata statului&middot;
> Incurajarea clasei de mijloc: mici intreprinzatori, meseriasi, etc.
> Necesitatea unor structuri asemanatoare si in sectorul agricol.
> PROPRIETATEA, INITIATIVA ANTREPRENORIALA SI POLITICILE ECONOMICE
> -Structura economico-sociala: ordine sociala, ordine ecologica
> (sectoare redistribuitoare de plus-valoare), economia de piata
> (sector creator de plus-valoare).
> -Pilonul de dreapta in economie este bazat pe: libertate,
> responsabilitate, proprietate, binele individual, profesie si
> implinire profesionala.
> -In prezent, se aplica in Romania modelul neo-liberal. A sosit
> momentul pentru responsabilizarea capitalistilor. Responsabilizarea
> se poate face prin trecerea la ordo-liberalism, a treia cale in
> economie, diferita de neo-liberalism si socialismul interventionist.
>
> -Scopul final al politicilor economice: stat minimal fara
> suprasolicitarea sociala a populatiei. Scop intermediar: statul care
> apara individul, familia, grupurile profesionale.
> -Pilonul de stanga in economie este bazat pe: dreptate sociala,
> solidaritate, minimimul social absolut.
> -Gandirea crestin &#8211; sociala: asigurarile sociale trebuie legate
> nu de venit, ci de riscul provocat de fiecare asigurat.
> -Asigurarea de somaj: suportata in mod egal intre angajator si
> angajat. Este necesara gasirea unor forme de combinare a ajutorului
> de somaj cu munci de interes comunitar.
> - Pilonul de centru este bazat pe ordinea ecologica. In viziune social
> &#8211; crestina, aceasta este expresia relatiei persoanei cu mediul
> inconjurato
> _________________
>
>

alwis46
2008-11-24 11:11:48

Re: Ceva interesant despre Mizil !

Aide bre, ce naiba o tot invartiti atat ?
De fapt, numele Mizil vine de fapt de la "my zeal (zi:l)" si a fost dat de legionarii romani de origine britanica care au adastat in mirifica noastra Dacia dupa 105 e.n. referirea cu pricina fiind legata de ardoarea si zelul cu care luptau astia. :))))))

P.S.
Sper ca stiti de gluma...La 2008-11-23 23:57:09, Liviu2002j a scris:

> Mizilul este un fel de Romanie in miniatura. Adica este de o toleranta
> dezarmanta (poate din cauza asta cei mai multi tigani din zona se afla
> acolo !!!)si este exact locul in care nu se poate intampla nimic si
> totusi se intampla !!! Caragiale a scris - bineinteles ca in maniera
> lui - despre primarul Condescu care, ca sa opreasca rapidul si in
> Mizil, s-a asezat pe linia de tren (se spune ca chiar asa a si murit,
> lovit de un tren !). Se pare ca si Leonida (Bobocul) din "Conu Leonida
> fata cu reactiunea" (pe Condescu chemandu-l si Leonida !) ar fi fost
> tot din Mizil ... I s-a spus si Viena Romaniei !!!
>
> Geografic vorbind Mizilul se afla exact la jumatatea distantei dintre
> Buzau si Ploiesti (este singura localitate urbana situata pe paralela
> 45 latitudine nordic? !), cam la doua poste de aceste orase mai mari,
> unde se schimbau caii pentru postalioane (de unde si denumirea de
> Mizil !). Putini stiu ca o solutie de a trece Carpatii, studiata de
> armatele germane in retragere, a fost pe acolo !!! De altfel la Mizil
> exista si un aerodrom german (cazematele de aparare se mai pot vedea
> si acum !) unde se spune ca avionul lui Hitler a realimentat dupa o
> vizita pe frontul de est. Acolo pe aerodrom un ofiter neamt ar fi
> incercat un atentat la viata furerului prin plasarea la bordul
> aeronavei a unei sticle de sampanie Mott (de jur imprejur fiind
> dealurile renumite cu vita de vie) in care se afla un explozibil.
> Motivul ar fi fost ca un frate sau o ruda de-a lui ar fi aniversat
> ceva si el asta ii trimitea in dar. Insa aghiotantul lui Hitler a pus
> sticla de sampanie cu gatul in jos intr-un rastel special si astfel
> acidul nu a mai ajuns sa corodeze firul de care era legata capsa
> detonanta !!! Avionul a ajuns bine la destinatie si cel caruia ii
> daduse sticla de sampanie, negasindu-l pe cel indicat de neamtul de
> la Mizil, s-a gandit sa desfaca el sticla de "sampanie" si sa o bea
> ... Am inteles ca ar fi fost deschisa o adevarata ancheta cu dosarul
> "sticlei de sampanie de la Mizil" !!!
>
> Cat despre mutrele candidatilor de acolo, oricare ar fi partidele care
> ii sustin, sunt teribil de dubioase si nu imi inspira nicio incredere.
>

Ion Caramache
2008-11-24 13:26:32

Re: Ceva interesant despre Mizil !

La 2008-11-24 11:11:48, alwis46 a scris:

> Aide bre, ce naiba o tot invartiti atat ?
> De fapt, numele Mizil vine de fapt de la "my zeal (zi:l)" si a fost
> dat de legionarii romani de origine britanica care au adastat in
> mirifica noastra Dacia dupa 105 e.n. referirea cu pricina fiind
> legata de ardoarea si zelul cu care luptau astia. :))))))
>
> P.S.
> Sper ca stiti de gluma...
>
Complet gresit! Vine de la Zeamil, chestia aia care se foloseste la copt in Zambaccian..
>
> La 2008-11-23 23:57:09, Liviu2002j a scris:
>
> > Mizilul este un fel de Romanie in miniatura. Adica este de o toleranta
> > dezarmanta (poate din cauza asta cei mai multi tigani din zona se afla
> > acolo !!!)si este exact locul in care nu se poate intampla nimic si
> > totusi se intampla !!! Caragiale a scris - bineinteles ca in maniera
> > lui - despre primarul Condescu care, ca sa opreasca rapidul si in
> > Mizil, s-a asezat pe linia de tren (se spune ca chiar asa a si murit,
> > lovit de un tren !). Se pare ca si Leonida (Bobocul) din "Conu Leonida
> > fata cu reactiunea" (pe Condescu chemandu-l si Leonida !) ar fi fost
> > tot din Mizil ... I s-a spus si Viena Romaniei !!!
> >
> > Geografic vorbind Mizilul se afla exact la jumatatea distantei dintre
> > Buzau si Ploiesti (este singura localitate urbana situata pe paralela
> > 45 latitudine nordic? !), cam la doua poste de aceste orase mai mari,
> > unde se schimbau caii pentru postalioane (de unde si denumirea de
> > Mizil !). Putini stiu ca o solutie de a trece Carpatii, studiata de
> > armatele germane in retragere, a fost pe acolo !!! De altfel la Mizil
> > exista si un aerodrom german (cazematele de aparare se mai pot vedea
> > si acum !) unde se spune ca avionul lui Hitler a realimentat dupa o
> > vizita pe frontul de est. Acolo pe aerodrom un ofiter neamt ar fi
> > incercat un atentat la viata furerului prin plasarea la bordul
> > aeronavei a unei sticle de sampanie Mott (de jur imprejur fiind
> > dealurile renumite cu vita de vie) in care se afla un explozibil.
> > Motivul ar fi fost ca un frate sau o ruda de-a lui ar fi aniversat
> > ceva si el asta ii trimitea in dar. Insa aghiotantul lui Hitler a pus
> > sticla de sampanie cu gatul in jos intr-un rastel special si astfel
> > acidul nu a mai ajuns sa corodeze firul de care era legata capsa
> > detonanta !!! Avionul a ajuns bine la destinatie si cel caruia ii
> > daduse sticla de sampanie, negasindu-l pe cel indicat de neamtul de
> > la Mizil, s-a gandit sa desfaca el sticla de "sampanie" si sa o bea
> > ... Am inteles ca ar fi fost deschisa o adevarata ancheta cu dosarul
> > "sticlei de sampanie de la Mizil" !!!
> >
> > Cat despre mutrele candidatilor de acolo, oricare ar fi partidele care
> > ii sustin, sunt teribil de dubioase si nu imi inspira nicio incredere.
> >
>
>

Mona G.
2008-11-24 15:03:09

Gili

Nu uita ca si PeNalii tai au si ei o bucatica din FSN(ApR-ul lui Melescanu) deci au ajuns o corcitura!Ca sa nu mai vorbim de partidul de buzunar al lui E.Constantinescu pe care l-au inghitit.Si nu-l uita pe primul presedinte al PD dupa despartirea de Iliescu-Roman care acum este MARE liberal!

Shadow
2008-11-24 15:09:33

Re: Gili a descoperit mona

> Nu uita ca si PeNalii tai au si ei o bucatica din FSN(ApR-ul lui
> Melescanu) deci au ajuns o corcitura!Ca sa nu mai vorbim de partidul
> de buzunar al lui E.Constantinescu pe care l-au inghitit.Si nu-l uita
> pe primul presedinte al PD dupa despartirea de Iliescu-Roman care acum
> este MARE liberal!

apa calda. Se compara cu secureii lui ilici fie ei veniti direct de la presedentia iliesceana (talpes) fie veniti prin "absorbtie" de la "giurtelecul hododului"? Nu se compara dar tanti mona nu-i vede, nu-i aude, nu-i "miroase".

Dinnu
2008-11-24 15:13:27

foarte bine i-au facut

ce cauta acolo stolojan, daca nu candideaza? daca e barbat-nu e insa cazul-sa candideze cu Geoana, Nastase, etc.
Nuu, stolojan da bir cu fugitii. Mai e putin si se declara bolnav-adevarul e ca nu e sanatos la cap

Socrate
2008-11-24 15:47:54

Razboiul celor doua jumatati de roza ( 1/2 of FSN ).

Pana acum am avut razboiul celor doua jumatati de portocala

demetrius
2008-11-24 17:40:00

o fi stiut ca acolo-s badarani

dupa chipul si asemanearea lor, de aia si-au ales colegiile respective

gili
2008-11-24 19:46:24

Doamna , nu pot sa spun ca nu aveti dreptate ...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03432 sec.