Ziua Logo
  16:03, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-07-31

Comentarii: 87, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2008-07-30 22:39:41

Horia, generatia ta vs generatia mea.

Draga Horia,
Ar trebui sa fii mindru de generatia ta. Simplu fapt ca nu se intereseaza de politica arata ca e o generatie care incearca sa-si ia soarta in propriile miini. Generatia mea a asteptat tot timpu sa-i spuna cineva ce trebe sa faca, a bombanit cind nu i-a placut ceva, da s-a complacut sa se vaite.

Generatia ta se suie-n tren sau avion si-si cauta norocu undeva in lume, generatia ta are curaju sa riste sa-si faca o firma, generatia ta e pragmatica.

O rugaminte, generatia ta nu are nici o legatura, si e bine asa, cu politicienii corupti, impotenti, excroci, nu-i obliga sa-si faca din acestia idoli, sa-si lege sperantele lor de acestia, si fii sigur ca-n viitoru apropiat nu vor apare altii.

Am zis!

Aladin
2008-07-30 22:54:00

Horia ,inactivitatea nu schimba nimic !!

Generatie care nu voteaza, care rade in nas sefului,care nu o intereseaza valorile materiale. Real ?? Hai nu ne pacali ,unde traiesti matale ?

Liviu2002j
2008-07-30 23:29:30

Mi-ar place sa cred ca este (va fi) asa cum scrie Horia ...

Dar nu cred !!! Nu cred din foarte multe motive ... Iar primul si cel mai important este ca generatia lui Horia a cam pus si ea botul ! Motivele pentru care a pus botul sunt foarte multe si nu stiu daca este spatiu si timp sa le analizam aici pe toate. Incerc sa amintesc in treacat cateva:
1) In opinia mea cel mai important nu este saracia asa cum s-ar crede ci mai degraba dorinta de a fi avuti fara prea multa munca sau munca sa fie cat mai usoara oricat de mizerabila ar fi ! Am dat cateva exemple in decursul timpului dar incerc acum sa intreb de ce de exemplu un barbat tanar, in plina forta fizica si intelectuala, alege sa "se faca" "manager" sau "bancher" in locul unei meserii cu adevarat pentru un barbat ?!!!
2) Dorinta de distractie cu orice pret si oricum. Nu ca ar fi o dorinta nelalocul ei la aceasta varsta - mai ales in conditiile actuale cand distractiile au varietatea si intensitatea pe care o stim - dar de prea multe ori aceasta este un scop in viata in locul unei relaxari ...
3) De abia acum vine saracia. Dar si in aceste cazuri saracia nu este atat de crunta sa determine lingatorii si mismasuri nedemne pentru un tanar din noua generatie.
Un alt argument: ce a facut efectiv generatia lui Horia pana acum in acesti 20 de ani ?! Cati au spus NU ?! Pe cati dintre ei i-am vazut, i-am auzit sau i-am citit ca ar emite astfel de idei cum scrie Horia acum ?! Cati dintre ei se implica social, pe strada, in tramvai ? Pe cati dintre ei i-ati vazut ca iau atitudine, ca le spun NU smecherilor ? Imi pare rau sa o spun dar am vazut mult prea multi dintre ei care nu numai ca nu fac asa ceva dar efectiv se dau de partea celor pe care Horia ii incrimineaza cum ... Sigur ca sunt cativa care mai fac cate ceva dar sunt mult prea putini in acest moment si va mai trece probabil inca o perioada de 20 de ani pana cand va fi cum scrie Horia ! Sa dea Dumnezeu sa ma insel ...

vladimkir
2008-07-31 00:31:25

generatia de vis

Nu e nici o generatia mon cher. E un piculet de clasa de mijloc.
Generatia inseamna altceva. Daca vrei sa folosesti termenul pe bune. Altfel e un pic de smecherie la mijloc.
Cand spui generatie te gandesti la niste definitii clasice de prin stiintele sociale, ba chiar la unele aprehensiuni autohtone. Oricum are un iz de schimbare/ solidaritate/ comunitate a problemelor/ a tipurilor de abordare blabla. Nu e vorba de asa ceva.
Daca e vorba de aparitia unei clase de mijloc (iar un termen destul de nepotrivit de altfel in intelesul lui clasic ptr. ce se intampla pe la noi) lucrurile sunt ceva mai putin revolutionare sau reformiste.

Generatia de azi nu e politica. Si nu e nici vremea acum...

constans
2008-07-31 03:50:26

domnului Horia Mihalcescu

,,Pentru ca astazi, avem sansa de a repune Romania in ordine, de a forta viitorul sa invinga trecutul, pentru ca datoria generatiei noastre este de a reface libertatea, democratia, meritocratia. De a pune punct trecutului. Papusile naive ale papusarilor trecutului au inceput sa dea rateuri. Acum este vremea...,,

Bravo Domnule Horia Mihalcescu, sincer sa fiu imi place foarte tare atitudinea dumneavoastra pozitiva , ambitioasa si voluntarista. Excelent. Nu sunt de loc surprins ca exista tineri romani in Romania care gindesc precum dumneavoastra. I-am intilnit cam peste tot in Europa in America aussi.De cel putin 5 ani va fac ,generatiei dumneavoastra (tinerilor romani) lobing cam peste tot unde ma aflu.
Continuati va rog...
PS1.Dat fiind faptul ca publicati intro foaie care nu prea este fiabila in viziunea mea, dati-mi voie sa pastrez si o mica rezerva in cea ce priveste: ,,Va urma cu siguranta..,,(putem sa ne asteptam la orce)
PS2.Am sa va urmaresc cu mare atentie de aici inainte.
Sper sa nu ne dezamagiti!!!!
Cordialemente,
CONSTANTIN CONSTANS,
Paris

Mache
2008-07-31 04:38:23

F

Intr-adevar oamenii incep sa se lumineze. Spiritul de turma lasa locul grijii pentru bunastarea personala.

Spiritul "sindical" tinde sa devina istorie si la noi. E si normal asa pentru ca turma inseamna siguranta pentru cei lenesi sau incapabili, dar inseamna in acelasi timp ca cel cel bun il duce in carca pe cel nepasator si mai ales ca ciobanul scoate profit de pe urma tuturor. Romanii vor si mai ales reusesc sa obtina tot mai mult in schimbul efortului minim - ceea ce e un negresit semn al progresului, un semn al iesirii din bezna.

In definitiv daca ar fi fost in firea omului sa se chinuie si sa asude din greu pentru fiecare nimic si azi am mai asuda la coarnele plugului sau, mai rau, pititi prin pesteri cu inima cat puricele, da' de, da' de, nu ne-o infuleca lupu'...

Mache
2008-07-31 04:52:35

Re: generatia de vis

La 2008-07-31 00:31:25, vladimkir a scris:

> Nu e nici o generatia mon cher. E un piculet de clasa de mijloc.
> Generatia inseamna altceva. Daca vrei sa folosesti termenul pe bune.
> Altfel e un pic de smecherie la mijloc.

Nu e nici o smecherie. Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia noastra...Inainte ei a fost pe val generatia lui "nu ne vindem tara" pentru care saracia insemna cinste si virtute - deci nu era loc decat pentru saraci si smecherii care pozau in "sarac si cinstit".

> Cand spui generatie te gandesti la niste definitii clasice de prin
> stiintele sociale, ba chiar la unele aprehensiuni autohtone. Oricum
> are un iz de schimbare/ solidaritate/ comunitate a problemelor/ a
> tipurilor de abordare blabla. Nu e vorba de asa ceva.
> Daca e vorba de aparitia unei clase de mijloc (iar un termen destul de
> nepotrivit de altfel in intelesul lui clasic ptr. ce se intampla pe la
> noi) lucrurile sunt ceva mai putin revolutionare sau reformiste.

Daca traiesti in Romania poate nu observi schimbarile. Daca o vizitezi periodic, acestea te uimesc. E totusi o adevarata revolutie produsa in ultimii 10-12 ani.

> Generatia de azi nu e politica. Si nu e nici vremea acum...
>

Asta e foarte bine. Cred ca in general, pe masura ce o tara devine tot mai dezvoltata patimile politice amortesc. Omul incepe sa aiba multe alte preocupari si devine mult mai putin interesat de partizanatul fanatic. Politica militanta e caracteristica mai degraba tarilor subdezvoltate sau celor ce traverseaza crize profunde...

Luckyc
2008-07-31 08:42:44

exceptional....

Foarte bine scris....exceptional.... Asta simt si eu.... Sper ca multi din generatia mea sa simta la fel sau macar sa inceapa sa simta asta

Sarmatic
2008-07-31 08:52:07

Care generatie???

Care geneatie, flacau? Cei la care te referi si din randul carora esti, sunt prost educati, prost instruiti, extrem de lenesi. Asteapta dupa colt sa le pice ceva fara efort. Cum sa am speranta schimbarii de la niste oameni grosolani, prosti si lenesi?! Pentru ca pe cei cu adevarat valorosi, multimea lor tanara si nelinistita le da un sut in fund, sa lucreze peste hotare. Observ cu tristete ca tinerii de astazi sunt mai rai decat generatia din regimul comunist. Chiar daca ar vrea, nu i-ar duce mintea sa faca ceva bun... Este generatia care alearga dupa diplome, nu dupa cunoastere. Absolventii de bacalaureat si de facultati particulare sau nu, care habar n-au pe ce lume se afla.

sorge
2008-07-31 09:07:49

Ati uitat ce de copii au murit la Levolutie ?

Au dreptul sa si spuna punctul de vedere .

Ghita Bizonu'
2008-07-31 09:31:52

deGeneratia lu matale edeGeneratia lu mura-n gura !!

a fost impinsa inainte. In loc de lupota de clasa lupta intre generatii.
Ati fost promovati nu ca era ceva de capul vost ci ca erati tineri.
Si este compusa din incompetenti , inculti , impotenti dpv politic.
Cel mai bun dintre voi e Gusa. Urmeaza intreaga Ponta de picanii Boccii si gusate care dau cu muia fara sa zica nica. Atata puteti atata dati.
FIndca valorile voastre sunt Kaufland, Billa , Antalya.
Si sa vina altii sa va dea idealuri (idealu vost fiind sa va fie rusine ca sunteti romani) planuri samd.
zici matale ceva de rasu curului :
<Nimeni nu a vorbit vreodata sincer cu noi si despre noi. Nici un politician facut la scoala vietii nu a reusit sa devina liderul acestei generatii, unui set de valori pentru care aspiratiile nu mai sunt closetele cu apa si macare ieftina. Un loc gol pe care nimeni nu l-a umplut. Cel sau cei care vor reusi sa umple acest loc vacant vor conduce Romania pentru cel putin 10 ani. Cine ar putea fi? De unde ar putea fi? Ce ne-ar putea spune?>

Sunteti maturi. Barbati care va sa zica . Cica scoliti.
Nu trebuie sa vina ! trebuie sa iasa dintre voi !! Fara PCR , fara promaovarea tineretului.
Promovati-va-ti singuri.
Aveti cica un set de valori ? Care ? Defineste !!
Si

Ghita Bizonu'
2008-07-31 09:32:58

Re: generatia de vis. Da si cosmaru e tot vis ...

La 2008-07-31 00:31:25, vladimkir a scris:

> Nu e nici o generatia mon cher. E un piculet de clasa de mijloc.
> Generatia inseamna altceva. Daca vrei sa folosesti termenul pe bune.
> Altfel e un pic de smecherie la mijloc.
> Cand spui generatie te gandesti la niste definitii clasice de prin
> stiintele sociale, ba chiar la unele aprehensiuni autohtone. Oricum
> are un iz de schimbare/ solidaritate/ comunitate a problemelor/ a
> tipurilor de abordare blabla. Nu e vorba de asa ceva.
> Daca e vorba de aparitia unei clase de mijloc (iar un termen destul de
> nepotrivit de altfel in intelesul lui clasic ptr. ce se intampla pe la
> noi) lucrurile sunt ceva mai putin revolutionare sau reformiste.
>
> Generatia de azi nu e politica. Si nu e nici vremea acum...
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 09:38:53

Re: mai Mache

una din 2 : ori esti un mincinos patologic (si nu scrii din IIllinois ! ci cin Ianca!)
ori mucles !
Fiindca daca nu esti un mincinos patologic nu esti clasa de mijoc din Romania .
Deci ce zici tu e ... si daca esti din SUA ia vezi care este pe acolo definita clasei de mijloc si care pe aici .....

Si desi nu se zicea clasa de mijloc . inainte vreme clasa de mijloc era mult mai "deasa" . .... asat cf definitei amerloce. Ca azi la noi clasa de mijloc dragule inseamna ceva mai putini decta in SUA (asa sa intelegi si tu daca nu ai cel putin 2 m,asini gen Cayenne si vila cu 12 camere si minim 2 acri de curte apai nu esti clasa de mijloc in America !! Ca sa ar arata acolo ytranspunerea standardelor de aici)
La 2008-07-31 04:52:35, Mache a scris:

> La 2008-07-31 00:31:25, vladimkir a scris:
>
> > Nu e nici o generatia mon cher. E un piculet de clasa de mijloc.
> > Generatia inseamna altceva. Daca vrei sa folosesti termenul pe bune.
> > Altfel e un pic de smecherie la mijloc.
>
> Nu e nici o smecherie. Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia
> noastra...Inainte ei a fost pe val generatia lui "nu ne vindem tara"
> pentru care saracia insemna cinste si virtute - deci nu era loc decat
> pentru saraci si smecherii care pozau in "sarac si cinstit".
>
> > Cand spui generatie te gandesti la niste definitii clasice de prin
> > stiintele sociale, ba chiar la unele aprehensiuni autohtone. Oricum
> > are un iz de schimbare/ solidaritate/ comunitate a problemelor/ a
> > tipurilor de abordare blabla. Nu e vorba de asa ceva.
> > Daca e vorba de aparitia unei clase de mijloc (iar un termen destul de
> > nepotrivit de altfel in intelesul lui clasic ptr. ce se intampla pe la
> > noi) lucrurile sunt ceva mai putin revolutionare sau reformiste.
>
> Daca traiesti in Romania poate nu observi schimbarile. Daca o vizitezi
> periodic, acestea te uimesc. E totusi o adevarata revolutie produsa in
> ultimii 10-12 ani.
>
> > Generatia de azi nu e politica. Si nu e nici vremea acum...
> >
>
> Asta e foarte bine. Cred ca in general, pe masura ce o tara devine tot
> mai dezvoltata patimile politice amortesc. Omul incepe sa aiba multe
> alte preocupari si devine mult mai putin interesat de partizanatul
> fanatic. Politica militanta e caracteristica mai degraba tarilor
> subdezvoltate sau celor ce traverseaza crize profunde...
>

ostap bender
2008-07-31 09:40:19

nimic nou sub soare, domnule mihalcescu

probabil sinteti in criza de subiecte si cu ceva trebuia sa umpletzi cvadratzii articolului de astazi, pentru a va binemerita contravaloarea pecuniara a efortului intelectual depus ...

nu aveti de fapt nici o vina ca veniti - altul, dupa atitia altii, autoproclamatzi lideri de opinie ai generatiilor carora le apartin, biologic - scandind aceleasi lozinci mustind de demagogie ieftina ... dar, sincer sa fiu, v-as crede cit de cit daca as fi auzit, sa fi comis si dumneavoastra, o cit de marunta fapta civica - sa fi trecut vreo batrina strada, sa fi iesit vreodata la curatat zapada din fata blocului, sa fi aruncat chistocul de tigara la cosul de gunoi ... macar atit ... altcumva, nu paretzi deocamdata mai mult decit un viitor severvoinescu, sau catalinavramescu ori tru, prototipuri moderne ale nemuritorului coriolan draganescu, daca stiti la cine ma refer ...

lasind gluma la o parte, fiecare generatie umana nu poate face altceva decit a fost invatata sa faca. bunicii si strabunicii nostri si-au suportat existentele trudind prosteste pentru prosperitatea altora, parintii nostri tragind nadejde ca vor putea schimba ceva din legea firii, dumneavoastra - cu pretentii mari si garantii putine, in timp ce generatia noastra, vai, aninata intre doua modele antinomice ...

M_D_L
2008-07-31 10:31:19

Nu se va schimba nimic !

Pentru ca tine de genele proaste ale populatiei, care au "ordin" sa conserve informatiile stocate nealterate de-a lungul generatiilor. Tampitii (stupid people - definitia lui Brucan) care i-au votat pe Iliescu si Roman au dat nastere altor tampiti, care vor face si ei altii si tot asa. Jigodismul si mai ales prostia sunt imprimate adanc in fiinta acestui popor. Romanasii nu se revolta pentru ca unul ca Adrian Nastase le-a dat strainilor bunurile lor (Sidex, Petrom, etc) sau ca altii au distrus industria la ordin din afara tarii si contra unor comisioane binefacatoare, ci se oftica pentru ca nu au fost ei in locul jigodiilor care au praduit tara, ca sa ia ei spagile. Ei au mentalitatea hotilor si si-au ales conducatori niste hoti mai mari decat ei.
Probabil ca se va produce segregarea populatiei. Cei care nu au inclinatie spre jigodism si vor sa traiasca decent din munca si talentul lor, vor pleca in alte tari cu o populatie cu alte principii, de exemplu in Germania, in Tarile Nordice, etc. Aici va ramane o zona cu o polarizare sociala extrema, dupa modelul tampitilor care traiesc in America Latina, cu escrocii utrabogati la varf (slugile americanilor) si marea masa de idioti la baza societatii.
Totul este imprimat in genele populatiei si cei care au organizat loviturile de stat din '89 (Americanii & Company) ne-au studiat intens inainte de a incepe "lucrarea". Daca era ceva de capul popoarelor din Est, s-ar fi vazut de-a lungul istoriei. Tot asa cum evreii stapanesc lumea, pentru ca genetic sunt mai ai dracu decat ceilalti, si romanii vor fi ce au fost si intrecut, adica niste slugi proaste. Amin !

r
2008-07-31 11:18:20

Bancul

Citind comentariile, mi-am amintit de un banc cu un drac care avea grija sa nu iasa nimeni din cazanul cu catran. cazanul fiind plin cu romani, avea o munca foarte usoara, cum incerca cineva sa iasa, ceilalti il trageau inapoi. dracii de la cazanele altor natii munceu din greu, pe langa faptul ca toti din cazan il ajutau pe unul sa iasa, dupa ce iesea, asta ii tragea unul cate unul pe ceilalti afara din cazan.
intr-o alta ordine de idei, 20 de ani e o cifra optimista, Moise a hoinarit 40 de ani prin desert ca sa inlocuiasca generatia corupta de sclavia din Egipt, generatie cu care nu avea nici o sansa sa construiasca o lume noua. orice asemanare cu autorii unor comentarii de mai sus (nu) este pur intamplatoare!
generatia 70

Viorel
2008-07-31 11:18:47

r
2008-07-31 11:22:14

erata

in loc de "autorii unor comentarii de mai sus", a se citi "autorii unor comentarii de mai jos"

marcus
2008-07-31 11:33:04

Re: mai Mache

La 2008-07-31 09:38:53, Ghita Bizonu' a scris:

> una din 2 : ori esti un mincinos patologic (si nu scrii din IIllinois
> ! ci cin Ianca!)
> ori mucles !
> Fiindca daca nu esti un mincinos patologic nu esti clasa de mijoc din
> Romania .
> Deci ce zici tu e ... si daca esti din SUA ia vezi care este pe acolo
> definita clasei de mijloc si care pe aici .....
>
> Si desi nu se zicea clasa de mijloc . inainte vreme clasa de mijloc
> era mult mai "deasa" . .... asat cf definitei amerloce. Ca azi la noi
> clasa de mijloc dragule inseamna ceva mai putini decta in SUA (asa sa
> intelegi si tu daca nu ai cel putin 2 m,asini gen Cayenne si vila cu
> 12 camere si minim 2 acri de curte apai nu esti clasa de mijloc in
> America !! Ca sa ar arata acolo ytranspunerea standardelor de aici)
> La 2008-07-31 04:52:35, Mache a scris:
>
> >

Mache n-a facut decat sa-ti prezinte opinia lui. Pertinenta si decenta. Incearca sa intelegi ca apartii unei generatii garbovite si schimonosite de socialism si bolsevism. O generatie de acum devenita istorie.

Have a nice day,

Ghita Bizonu'
2008-07-31 11:50:58

Re: mai marcus dpv al realitatilor din Romania

VOI sunteti istorie !!
Atri fost. Cand zici <Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia noastra> si tu esti in Strainezia poate faci parte din clasa de mijloc din Strainezia. Da nu din Romania. Dpv al clasei de mijloc din Romania nu existi (ca e din Romania !!!) si orice referire ca ia face parte din ea .... este o dovada de sa zicem "ubicuitate".
Si dpv al realitatii romanesti voi sunteti istorie - exacr cin acelasi motiv (ca ptr situatia din Amerlocia nici eu nu exist, D aexistati voi)

Si garbovit si schimonosit de socialism esti si matale . Si cam oricine care era cat de cat mai marisor in 89.
Oricum cestia aia cu Incearca sa intelegi ca apartii unei generatii garbovite si schimonosite de socialism si bolsevism> pute a utemism de 2,15 bani de prin anii 50 ......


La 2008-07-31 11:33:04, marcus a scris:

> La 2008-07-31 09:38:53, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > una din 2 : ori esti un mincinos patologic (si nu scrii din IIllinois
> > ! ci cin Ianca!)
> > ori mucles !
> > Fiindca daca nu esti un mincinos patologic nu esti clasa de mijoc din
> > Romania .
> > Deci ce zici tu e ... si daca esti din SUA ia vezi care este pe acolo
> > definita clasei de mijloc si care pe aici .....
> >
> > Si desi nu se zicea clasa de mijloc . inainte vreme clasa de mijloc
> > era mult mai "deasa" . .... asat cf definitei amerloce. Ca azi la noi
> > clasa de mijloc dragule inseamna ceva mai putini decta in SUA (asa sa
> > intelegi si tu daca nu ai cel putin 2 m,asini gen Cayenne si vila cu
> > 12 camere si minim 2 acri de curte apai nu esti clasa de mijloc in
> > America !! Ca sa ar arata acolo ytranspunerea standardelor de aici)
> > La 2008-07-31 04:52:35, Mache a scris:
> >
> > >
>
> Mache n-a facut decat sa-ti prezinte opinia lui. Pertinenta si
> decenta. Incearca sa intelegi ca apartii unei generatii garbovite si
> schimonosite de socialism si bolsevism. O generatie de acum devenita
> istorie.
>
> Have a nice day,
>

Liviu2002j
2008-07-31 12:51:32

Re: deGeneratia lu matale edeGeneratia lu mura-n gura !! Vezi MarcusE ...

Te regasesti macar un pic in cele ce scrie Bizonul ?!

Liviu2002j
2008-07-31 12:59:53

Re: Nu se va schimba nimic !

La 2008-07-31 10:31:19, M_D_L a scris:

> Pentru ca tine de genele proaste ale populatiei, care au "ordin" sa
> conserve informatiile stocate nealterate de-a lungul generatiilor.
> Tampitii (stupid people - definitia lui Brucan) care i-au votat pe
> Iliescu si Roman au dat nastere altor tampiti, care vor face si ei
> altii si tot asa. Jigodismul si mai ales prostia sunt imprimate adanc
> in fiinta acestui popor. Romanasii nu se revolta pentru ca unul ca
> Adrian Nastase le-a dat strainilor bunurile lor (Sidex, Petrom, etc)
> sau ca altii au distrus industria la ordin din afara tarii si contra
> unor comisioane binefacatoare, ci se oftica pentru ca nu au fost ei in
> locul jigodiilor care au praduit tara, ca sa ia ei spagile. Ei au
> mentalitatea hotilor si si-au ales conducatori niste hoti mai mari
> decat ei.

D-le M_D_L, de aceste lucruri nu poate fi invinovatita generatia noua ! Cei care au permis praduirea sunt tocmai parintii lor ... AIa de au avut parinti smecheri prinsi in sistem in locuri favorabile au continuat si ei "smechereala" la cotele si posibilitatile unui organism tanar iar cei care nu au avut aceasta sansa au ramas slugile celor dintai. Ca ultimii au fost cei mai multi si nu ar fi fost normal sa se intample asa este adevarat insa sufletul de sluga care il caracterizeaza pe roman a provocat ceea ce stim. Nici aia de au plecat peste hotare nu au scapat cu totul ca si-au lasat destule rubedenii aici in tara (pentru care probabil ca le mai pasa totusi ...) si o dovada in plus este prezenta lor in numar atat de mare pe acest forum ...

> Probabil ca se va produce segregarea populatiei. Cei care nu au
> inclinatie spre jigodism si vor sa traiasca decent din munca si
> talentul lor, vor pleca in alte tari cu o populatie cu alte principii,
> de exemplu in Germania, in Tarile Nordice, etc. Aici va ramane o zona
> cu o polarizare sociala extrema, dupa modelul tampitilor care traiesc
> in America Latina, cu escrocii utrabogati la varf (slugile
> americanilor) si marea masa de idioti la baza societatii.

Modelul asta nu este romanesc dar ne vine mabusa !!!

> Totul este imprimat in genele populatiei si cei care au organizat
> loviturile de stat din '89 (Americanii & Company) ne-au studiat intens
> inainte de a incepe "lucrarea". Daca era ceva de capul popoarelor din
> Est, s-ar fi vazut de-a lungul istoriei. Tot asa cum evreii stapanesc
> lumea, pentru ca genetic sunt mai ai dracu decat ceilalti, si romanii
> vor fi ce au fost si intrecut, adica niste slugi proaste. Amin !
>
Si noi care credem ca suntem niste slugi smechere ...

Liviu2002j
2008-07-31 13:09:04

Re: F

La 2008-07-31 04:38:23, Mache a scris:

> Romanii vor si mai ales reusesc sa obtina tot mai mult in schimbul
> efortului minim - ceea ce e un negresit semn al progresului, un semn
> al iesirii din bezna.

Depinde mai Mache ce intelegi tu si generatia ta prin efort minim ... Una este sa optimizezi un lucru obtinand maximum cu efortul cel mai mic (dar considerabil totusi daca il judeci in mod absolut - fie ca este vorba si numai de un efort intelectual !) si alta sa mergi pe curba de minima rezistenta obtinand si tu un rezultat acolo cum o fi numai sa intre in globalism si societatea de consum ... Am trecut de la sintagma "lasa ca ara, nu zboara" la sintagma "lasa ca oricum maine se schimba si nu mai este nevoie" ! In "efervescenta" schimbarilor noi pe aici am aruncat mult prea multe lucruri bune. Doua si cele mai importante sunt experienta si profesionaismul celor care intr-adevar mai aveau foarte multe de spus si facut. Fiarele le mai facem noi cumva dar oamenii valorosi nu prea ii mai formam curand ... Iar cu d-alde voi care va bateti joc de tot (mai ales din pozitia voastra "din diaspora") cu atat mai greu.

Liviu2002j
2008-07-31 13:11:42

Liviu2002j
2008-07-31 13:13:56

Re: Bancul

La 2008-07-31 11:18:20, r a scris:

> intr-o alta ordine de idei, 20 de ani e o cifra optimista, Moise a
> hoinarit 40 de ani prin desert ca sa inlocuiasca generatia corupta de
> sclavia din Egipt, generatie cu care nu avea nici o sansa sa
> construiasca o lume noua. orice asemanare cu autorii unor comentarii
> de mai sus (nu) este pur intamplatoare!
> generatia 70
>
Da, este exact ce am scris eu "mai sus" (depinde cum se face afisarea !).

Liviu2002j
2008-07-31 13:17:41

Re: Care generatie???

La 2008-07-31 08:52:07, Sarmatic a scris:

> Care geneatie, flacau? Cei la care te referi si din randul carora
> esti, sunt prost educati, prost instruiti, extrem de lenesi. Asteapta
> dupa colt sa le pice ceva fara efort. Cum sa am speranta schimbarii de
> la niste oameni grosolani, prosti si lenesi?! Pentru ca pe cei cu
> adevarat valorosi, multimea lor tanara si nelinistita le da un sut in
> fund, sa lucreze peste hotare. Observ cu tristete ca tinerii de astazi
> sunt mai rai decat generatia din regimul comunist. Chiar daca ar vrea,
> nu i-ar duce mintea sa faca ceva bun... Este generatia care alearga
> dupa diplome, nu dupa cunoastere. Absolventii de bacalaureat si de
> facultati particulare sau nu, care habar n-au pe ce lume se afla.
>
Subscriu si ma semnez (indescifrabil !).

Liviu2002j
2008-07-31 13:18:52

Re: Ati uitat ce de copii au murit la Levolutie ?

La 2008-07-31 09:07:49, sorge a scris:

> Au dreptul sa si spuna punctul de vedere .
>
Da, sa-l spuna, dar onest nu ... oneros !!!

M_D_L
2008-07-31 13:37:41

Re: Care generatie??? / Asa este, cum ati spus !

La 2008-07-31 08:52:07, Sarmatic a scris:

> Care geneatie, flacau? Cei la care te referi si din randul carora
> esti, sunt prost educati, prost instruiti, extrem de lenesi. Asteapta
> dupa colt sa le pice ceva fara efort. Cum sa am speranta schimbarii de
> la niste oameni grosolani, prosti si lenesi?! Pentru ca pe cei cu
> adevarat valorosi, multimea lor tanara si nelinistita le da un sut in
> fund, sa lucreze peste hotare. Observ cu tristete ca tinerii de astazi
> sunt mai rai decat generatia din regimul comunist. Chiar daca ar vrea,
> nu i-ar duce mintea sa faca ceva bun... Este generatia care alearga
> dupa diplome, nu dupa cunoastere. Absolventii de bacalaureat si de
> facultati particulare sau nu, care habar n-au pe ce lume se afla.
>

O schimbare in bine poate veni numai "de sus", de la o elita care sa-i obige pe imbecili sa faca ce trebuie. "Tineretul taurin" despre care vorbeste autorul articolului, este format profesional in aceasta perioada in care a domnit haosul si coruptia in invatamant, iar din societate n-au invatat decat comprtamentul animalic. Tinerii sunt subcalificati, dornici sa se imbogateasca instantaneu, prin orice mijloace, mai ales prin frauda (cu care au fost obisnuiti din scoala, de cand isi cumparau notele si diplomele) pentru ca nu stiu sa faca nimic.
Teoria cu aducerea tinerilor la putere, in functiile de conducere, este vanturata de americani, care vor sa-i dea jos pe smecherii cei batrani, care au inceput sa prinda coaja (bani si putere) si care sunt mai greu de tinut in frau decat niste pulicari cu burta goala, care ar vinde si pamantul din cimitire ca sa se imbogateasca si ei si sa fie in rand cu "batranii".

Liviu2002j
2008-07-31 14:03:33

Re: exceptional....

La 2008-07-31 08:42:44, Luckyc a scris:

>Asta simt si eu....

Nici nu ai cum sa te simti altfel cu un astfel de nick si folosind semnul de punctuatie "4 puncte" ... Norocosi cei saraci cu duhul ca a lor va fi Imparatia Cerurilor !

Pacuraras
2008-07-31 14:21:30

Re: MDL

La 2008-07-31 13:37:41, M_D_L a scris:

. "Tineretul taurin" despre care
> vorbeste autorul articolului, este format profesional in aceasta
> perioada in care a domnit haosul si coruptia in invatamant, iar din
> societate n-au invatat decat comprtamentul animalic. Tinerii sunt
> subcalificati, dornici sa se imbogateasca instantaneu, prin orice
> mijloace, mai ales prin frauda (cu care au fost obisnuiti din scoala,
> de cand isi cumparau notele si diplomele) pentru ca nu stiu sa faca
> nimic.
>

Amice, esti complet idiot.

Ghita Bizonu'
2008-07-31 14:24:27

Buon ... degeneratia mai tanara cea plina de calitati - lui marcus cu "dragoste" de frate

se plange ca nu is-au oferit idoli politici pe masura. Da ii are pe masura ei - Ponta Boccie de Gusati.
Sa va zicu voua o mca intamplare- dupa 90 prima vizita uficiala. A doua zi colegii mei mai tineri din deGeneratia asta ce se lauda ca ea e prezentu si viitoru (poate d'aia ara si asa albastre amnadoua) tremurau de indiganre : auzi au cantat aceiasi muzica ca pe vremea lu Ceausescu ! tot comunisti au ramas !! Nu s-a schimbat nica !!
Ce auzisera prostovanii fusese prevestirea ( intampinarea ) comandantului . Asta in termeni regulamentului militar. Ca piesa muzicala se numeste :Marche de Sambre et de Meuse. Adica Marsul Sambrei si Meuzei , piesa franceza din sec XIX .
Cam asa stam cu deGeneratia juna carenu a fost cocosata, schimonosita de socialism , bolsevism ......

Si ca nu ai invatat la scoala : Abel si Cain au fost frati... SI tare il iubea Cain pe frt-su ...

Pacuraras
2008-07-31 14:28:29

Re: Buon ... Ghita Bizonu'

La 2008-07-31 14:24:27, Ghita Bizonu' a scris:

Ai o gandire de invins al razboiului rece.Tot timpul te plangi, niciodata nu propui nimic..

alwis46
2008-07-31 14:28:48

Ce va face generatia dumitale domnule Mihalcescu ?

Pai e simplu de raspuns, generatia dumitale, ca si generatiile de pana la a dumitale, va fi nevoita sa suporte mirosul pestilential al ciubotelor politice cocotate in jilturile parlamentare, prezidentiale, guvernamentale si ale administratiei locale (enumerarea e facuta in ordinea importantei in stat).
Lipiti de scaune prin intermediul intereselor de clan, banda, gasca ziceti-le cum doriti, aceste exemplare, cu mentalitate de borfasi si apucaturi de lotri la drumul mare, nu le vor putea fi dezlipite cururile de scaune nici daca le-ai pune sub noada Semtex, RDX sau C-4.
"Profetul" Brucan a gresit cu buna stiinta, radea cand a facut "profetia" aia cu 20 de ani, stia foarte bine ca nu se va indeplini, spusele lui erau pentru pulimea votanta. Gastile transpartinice isi vor da in continuare mainile si vor continua sa sugrume economia, finantele, industria, de altfel toate sectoarele de activitate si in primul rand populatia mai ceva decat un sarpe boa care-si strange victima prinsa intre inele facute de corpul sau.

Imi pare rau, eu asa vad situatia...

Liviu2002j
2008-07-31 14:44:37

Pacuraras

Pacurarase, nu ca d-nul M_D_L nu ar sari calul extrem de frecvent (dar cu siguranta ca are motivele dansului extrem de bine intemeiate !) dar spune-ne si noua drept ce parte a comentariului dansului te-a determinat sa raspunzi cum ai raspuns ? Partea cu coruptia sau cea cu comportamentul animalic ? Despre coruptie nu as insista ca stim cu totii cum stau treburile dar despre comportamentul animalic as avea cateva lucruri de spus ... Cert este ca aceasta "componenta" animalica a omului se manifesta cu precadere la tinerii care nu mai au nicio frana !

P.S. Sau aveti ceva "diferende" mai vechi de care nu stiu eu ?!

M_D_L
2008-07-31 14:50:37

Re: Genialului Pacuraras

La 2008-07-31 14:21:30, Pacuraras a scris:

> Amice, esti complet idiot.
>

Bine ca esti tu destept. Am vazut ca in general comentezi negativ ce spun altii si nu vii cu argumente logice.

Pacuraras
2008-07-31 15:04:37

Tigane, GRESIT

La 2008-07-30 22:39:41, neamtu tiganu a scris:

> Generatia mea a asteptat tot timpu sa-i
> spuna cineva ce trebe sa faca, a bombanit cind nu i-a placut ceva, da
> s-a complacut sa se vaite.

Tigane, in primul rand ca pui gresit problema.Nu e vorba despre generatie vs. generatiel
In al doilea rand, cred ca esti prea aspru cu generatia ta.

Dupa propria-ti marturisire, ai facut parte dintr-o generatie de ingineri straluciti care printre altele a fost vrednica sa construiasca un avion de lupta in Romania.
Pentru generatiile de dinainte care in conditiile date si-au facut cu cinste si onoare meseria - oricare va fi fost aceea- nu este NIMIC de reprosat.

Generatia voastra a fost continuatoare si creatoare de scoala nu numai in ingineria aeronautica dar si in alte ramuri ale ingineriei..Si nu numai in inginerie.
Pentru generatia mea problema se pune de a pastra, si a duce mai departe in conditiile date ceea ce s-a dobandit.

> Generatia ta se suie-n tren sau avion si-si cauta norocu undeva in
> lume, generatia ta are curaju sa riste sa-si faca o firma, generatia
> ta e pragmatica.

Unu care se suie-n tren si se duce sa-si caute norocul o face in nume personal.Poate sa dobandeasca orice si-a dorit...Meritoriu, sigur, dar e de unul singur in ordinea interesului general si daca vrei national.
Dar cand vorbim de o generatie, vorbim de un efort conjugat, coerent si convergent.
Daca insa o parte semnificativa dintre cei care si-au gasit - sau si-au construit - norocul propriu in tara sau aiurea aleg constient sa se alature IMPREUNA unui efort conjugat, coerent si convergent, atunci da, putem vorbi despre o generatie.

Horia are dreptate..Este timpul.
Adevarul este ca totul INCEPE acum..In acelasi timp, totul CONTINUA incepand cu acum ..
Nu este doar Horia, ci multi de seama noastra gandesc asa, ca ne-a vanit timpul si noua sa facem ceva pentru tara asta, asa cum si cei de dinainte au lasat ceva in urma lor.
Nu e greu..E destul ca fiecare sa-si onoreze cu cinste meseria sau domeniul in care se gaseste, indiferent care ar fi acela..

Mai Tigane, aici in Romania in ultima vreme se tot da la radio un cantec care zice cam asa:

Anii 80, cu tabuuri si-ncercari
90 cu succese si ratari
2000 cu sperante si blazari
Cum vor fi anii nostri viitori?

Anii 80, au fost grei s-au dus usor
90 cu naivitatea lor
2000 intr-un ritm ametitor
Cum vor fi anii nostri viitori?

Anii care trec nu mai pot sa revina
Anii petrecuti cu rau si cu bine
Anii cei mai buni sunt cei care-o sa vina.
Anii...


Uite-aci, daca vrei s-asculti..E un cantec usor, de vara..Eu gasesc ca are dreptate pe undeva..

http://www.youtube.com/watch?v=KxjPHcAOEr8

Anii cei mai buni sunt cei care-o sa vina...

Liviu2002j
2008-07-31 15:08:22

Re: Tigane, GRESIT

La 2008-07-31 15:04:37, Pacuraras a scris:

> Anii cei mai buni sunt cei care-o sa vina...
>
Daaaaa ... Asa am zis si in 1989 !!! Speranta moare ultima oricum ...

peromaneste
2008-07-31 15:30:32

toate bune si frumoase, daca ar fi sa credem doar in cuvinte, dar...

...nu ni se spune un nume de partid. Adica noi votam, dar candidatul va apartine carui partid? Caci un candidat poate veni sa spune ceva si noi sa-l credem sau nu, insa afiliatia de partid ne va spune cu siguranta parte din mesajul implicit.

Practic vorbind, daca cei chiar (mai) tineri care si-au anuntat candidaturile bomba pana acum ar fi ales un partid ca PNTCD-ul, as fi spus DA, altfel, cu ce o sa faca d-na Saftoiu mai bun PNL-ul sau alti congeneri ai dansei PD-L-ul?

Pacuraras
2008-07-31 15:35:53

Bizonu..

La 2008-07-31 11:50:58, Ghita Bizonu' a scris:

> Atri fost. Cand zici <Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia
> noastra> si tu esti in Strainezia poate faci parte din clasa de mijloc
> din Strainezia. Da nu din Romania. Dpv al clasei de mijloc din Romania
> nu existi (ca e din Romania !!!) si orice referire ca ia face parte
> din ea .... este o dovada de sa zicem "ubicuitate".
> Si dpv al realitatii romanesti voi sunteti istorie - exacr cin acelasi
> motiv (ca ptr situatia din Amerlocia nici eu nu exist, D aexistati
> voi)

Prin 2005, cand tu Bizoane inca nu aparusesi pe forumul asta, am avut o discutie cu Robin relativ la clasa de mijloc..
Robin zicea ca formele fara fond, io ziceam altceva.Ca clasa de mijloc nu se defineste in cuantificatori econometrici ci altfel..Pe scurt clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.
Am dat si doua studii de caz din America foarte faine, parerea mea.

Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:

http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie

http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94404&kword2=clasa+mijlocie

Daca n-ai chef sa-ti pierzi un pic de timp, poti s-o tii pe-a ta in continuare, ca io n-am vreme sa reiau povestea...

Ghita Bizonu'
2008-07-31 15:55:52

Re: Pacuras puiule poate am o mentaliate de rezbel recer da Marche de Sambre et de Meuse

arata clar "gandirea" alaora ca tine.
Si una este ce se crede pe aici clasa de mujloc si alat ce se zice in alte parti ca este. La noi se zice in gnl :are atat. Sau cate un idiot tipa ca ele are studii, deci e clasa de mijloc da de abia plateste chiria ptr o garsoniera. Zic idi ca ala nu e clasa de mijloc.

Oricum crezi ca aia ce posteaza din USA au vreo legatura cu clasa de mijloc din Romania ?!!!

Iar definita ta e absurda - si unu din clasa de "gios" poate sa se bata ptr un viior mai bun ptr copii lui. Sa nu mai zic unu care are bani din gros .

La 2008-07-31 15:35:53, Pacuraras a scris:

> La 2008-07-31 11:50:58, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > Atri fost. Cand zici <Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia
> > noastra> si tu esti in Strainezia poate faci parte din clasa de mijloc
> > din Strainezia. Da nu din Romania. Dpv al clasei de mijloc din Romania
> > nu existi (ca e din Romania !!!) si orice referire ca ia face parte
> > din ea .... este o dovada de sa zicem "ubicuitate".
> > Si dpv al realitatii romanesti voi sunteti istorie - exacr cin acelasi
> > motiv (ca ptr situatia din Amerlocia nici eu nu exist, D aexistati
> > voi)
>
> Prin 2005, cand tu Bizoane inca nu aparusesi pe forumul asta, am avut
> o discutie cu Robin relativ la clasa de mijloc..
> Robin zicea ca formele fara fond, io ziceam altceva.Ca clasa de mijloc
> nu se defineste in cuantificatori econometrici ci altfel..Pe scurt
> clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii
> lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.
> Am dat si doua studii de caz din America foarte faine, parerea mea.
>
> Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:
>
> http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie
>
> http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94404&kword2=clasa+mijlocie
>
> Daca n-ai chef sa-ti pierzi un pic de timp, poti s-o tii pe-a ta in
> continuare, ca io n-am vreme sa reiau povestea...
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 16:05:24

Re: Pacuras puiule am citi postarile indicsate

si la V de Canare se gaseste MAerichia, mare descoperire dom'le !

Pui mic si golas anii 50-60 in Amerlocia au fost anii de aur ai clasei mijlocii. Sau mai precis un lucrator industrial calificat a intrat in clasa mijlocie. Material. Cu banii si cele aferente. Nu ca mentalitatea bla bla. Ridcol pana la absurd. Paraua a crescut si cu asta si celelate. Iar copchilu lui era copil de clasa mijlocie.
Asa intre noi fie vorba prin 80 si-n CE un muncitor caalificat la Renault sau VW sau un vanzator la un mare magazin era considerat clasa mijlocie ....

ma asta va reposez voua - tipati de entuziasm ca ati descoperit apa calda si va agitati atat de riscati sa-mi rasturnati oala de pe aragaz. Si eu nu vreau sa ma oparesc DESTEPTII lu papuc ! (sa priceapa toti junii : adica va laudati ca ati descoperit-o in timo ce eu o fierb !!!)


La 2008-07-31 15:55:52, Ghita Bizonu' a scris:

> arata clar "gandirea" alaora ca tine.
> Si una este ce se crede pe aici clasa de mujloc si alat ce se zice in
> alte parti ca este. La noi se zice in gnl :are atat. Sau cate un
> idiot tipa ca ele are studii, deci e clasa de mijloc da de abia
> plateste chiria ptr o garsoniera. Zic idi ca ala nu e clasa de
> mijloc.
>
> Oricum crezi ca aia ce posteaza din USA au vreo legatura cu clasa de
> mijloc din Romania ?!!!
>
> Iar definita ta e absurda - si unu din clasa de "gios" poate sa se
> bata ptr un viior mai bun ptr copii lui. Sa nu mai zic unu care are
> bani din gros .
>
> La 2008-07-31 15:35:53, Pacuraras a scris:
>
> > La 2008-07-31 11:50:58, Ghita Bizonu' a scris:
> >
> > > Atri fost. Cand zici <Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia
> > > noastra> si tu esti in Strainezia poate faci parte din clasa de mijloc
> > > din Strainezia. Da nu din Romania. Dpv al clasei de mijloc din Romania
> > > nu existi (ca e din Romania !!!) si orice referire ca ia face parte
> > > din ea .... este o dovada de sa zicem "ubicuitate".
> > > Si dpv al realitatii romanesti voi sunteti istorie - exacr cin acelasi
> > > motiv (ca ptr situatia din Amerlocia nici eu nu exist, D aexistati
> > > voi)
> >
> > Prin 2005, cand tu Bizoane inca nu aparusesi pe forumul asta, am avut
> > o discutie cu Robin relativ la clasa de mijloc..
> > Robin zicea ca formele fara fond, io ziceam altceva.Ca clasa de mijloc
> > nu se defineste in cuantificatori econometrici ci altfel..Pe scurt
> > clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii
> > lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.
> > Am dat si doua studii de caz din America foarte faine, parerea mea.
> >
> > Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:
> >
> > http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie
> >
> > http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94404&kword2=clasa+mijlocie
> >
> > Daca n-ai chef sa-ti pierzi un pic de timp, poti s-o tii pe-a ta in
> > continuare, ca io n-am vreme sa reiau povestea...
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 16:09:14

Re: Buon ...pAcurs ce sa fac daca ma irita prostia .. da vezi matale ca

unu Einstein a zis ca 2 lucruri sunt infinite : unversul si prostia. Da avea dubii in privinta primului
Si oadat un colaborator a lui de Gaulle a zis : et mort aux cons ! (sa moara prostii)la care de Gaulle a zis :vast program domnue, vast.

Prea vast. S-ar cheam genocidu genocidurilor si ar necesita folisrea intensiva a amamentului nuclear , fiindca inteligenta omerii e o constanta numa numaru e in crestere ...
Asa ca intelegi nu am ce face ..... trebe sa suport

La 2008-07-31 14:28:29, Pacuraras a scris:

> La 2008-07-31 14:24:27, Ghita Bizonu' a scris:
>
> Ai o gandire de invins al razboiului rece.Tot timpul te plangi,
> niciodata nu propui nimic..
>

Pacuraras
2008-07-31 16:37:57

Re: Buon ...pAcurs ce sa fac daca ma irita prostia ..

La 2008-07-31 16:09:14, Ghita Bizonu' a scris:

> Asa ca intelegi nu am ce face ..... trebe sa suport

Stranie gandire pt. unu care se da de stanga..Sa zica ca-l irita prostia si ca asta-i o caracteristica a omenirii..
Poate gresesc io, da asta nu-i un tip de gandire elitista, adica tocmai tipul ala de gandire care te dai lovit in haripa ca-l combati?

Ce diferenta intre unu care zice ca aia saraci is neadaptati, eventual genetic (ca MDL) si unu ca tine care zice ca majoritatea oamenilor sunt prosti si se vede silit sa-i suporte?
Adica sa devalorizezi chiar asa oamenii tocmai in timp ce strigi ca te doare de ei bai Bizonu?

Si MDL asta, alt exemplar superb al evolutiei umane (si cu asta sper ca-i raspund si lui Liviu)
O acritura care-si dispretuieste studentii siktirindu-i in toate felurile pe forumuri..
Imi si inchipui cum ii pretaluieste la mostenirea genetica, ca pe animale.
Toate astea in timp ce responsabilitatea sa la formarea acelor studenti e uriasa..Ar trebui sa nu poata dormi noaptea numai gandindu-se la cat de responsabil este pentru ceea ce nu este in stare sa le insufle studentilor sai..

MDL, tu ai o meserie care cere vocatie si pasiune..Si responsabilitate.
Daca nu gasesti resursele ca prin ethos, pathos si logos sa insufli studentilor tai dragostea fata de materia fantastica pe care o predai total acrit, lasa-te de meserie..

Bai MDL, Stephen Hawking sufera de o boala cumplita genetica.Dupa standardele tale de selectie animala pe baza genetica Hawking e un exemplar ratat al speciei umane.
Cu toate astea mintea lui a ajuns mai departe decat esti tu in stare sa visezi.
Tu, un exemplar atat de reusit al
evolutiei umane, ai descoperit ceva nou in fizica?
Bai, nu-mi place de tine ca esti rasist..Si nu-mi place de tine ca dispretuiesti taranii si-i vezi ca pe niste animale de la inaltimea treptei inalte pe care ti se pare tie ca ai ajuns.

Vai de studentii tai...

M_D_L
2008-07-31 16:41:34

Re: Pacuraras / Ce tot ii dai inainte cu clasa medie, bai dobitocule ? Esti in slujba americanilor ?

La 2008-07-31 15:35:53, Pacuraras a scris:



> clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii
> lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.

> Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:
>
> http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie
>

Bla bla bla ...


Explica-mi ce au facut partidele aduse de americani la putere, pentru aparitia clasei medii de la noi ? Pai clasa medie este emancipata economic, poate sa-si educe copiii mai bine si este extrem de greu de tinut in frau. Toate miscarile sociale si revolutiile au fost initiate si sustinute de clasa medie.
Americanii au interesul ca in Est sa fie la putere o oligarhie creata de ei si supusa lor. Mai usor ii tin in frau pe cativa miliardari, decat zecile de mii de indivizi periculosi si rapace din clasa medie Ei nu sunt interesati in consolidarea democratiei in Est. Vor ca aceste tari sa fie conduse de guverne marioneta puse de ei, sa-si instaleze rachetele si baze militare si sa ne tina pe loc. Se folosesc de tarile din Est pentru destabilizarea tarilor dezvoltate din vestul Europei, cele care conteaza din punct de vedere militar (Franta, Germania - desi este sub regim de ocupatie militara).
La noi clasa medie s-a format cat de cat pe alte cai, ca rezultat nedorit al politicilor aberante si haosului. Pot sa spun ca pe langa bisnitarii obisnuiti (pietarii, speculantii cu locuinte si terenuri, buticarii, etc) in clasa medie pot fi inlusi si unii profesori de la gimnaziu, care castiga lejer peste 1000 euro/luna din meditatii si spagi (puteti constata si singur cate masini noi sunt parcate in curtile scolilor), majoritatea profesorilor universitari care dau examenele si diplomele pe bani grei, politistii corupti, lucratorii de la Garda Financiara, vamesii, parlamentarii, judecatorii carora li se dau salarii enorme, fara nici un rezultat concret in privinta coruptiei, etc.
Nu am auzit ca cineva mai cu pregatire sa fi dezvoltat o afacere si sa treaca in randul clasei medii. Ma refer la firme din sectorul tehnic-productiv, nu la comert, cum ar fi fabricatia de motoare, optica de precizie, electronica, etc. S-au pus impozite uriase si s-au dat legi proaste, pentru ca in aceasta perioada caracterizata printr-o inflatie anormal de mare, cei care dezvolta productia (cu ciclu lung de amortizare a investitiei) sa dea faliment. Americanilor nu le convine sa avem o elita tehnico-industriala, mai ales particulara si independenta, care ar putea dezvolta si ceva industrie de armament. Ei vor sa fim la nivelul tarilor bananiere, ca sa trimita trei soldati cu o pusca si sa faca ce vor cu noi.
De vina sunt si boii de francezi, pentru ca se comporta ca o America in miniatura. S-au mai desteptat africanii din coloniile lor si le-au scazut veniturile de acolo, asa ca au casunat pe noi.

Mache
2008-07-31 16:58:43

Re: mai Mache

La 2008-07-31 09:38:53, Ghita Bizonu' a scris:

> una din 2 : ori esti un mincinos patologic (si nu scrii din IIllinois
> ! ci cin Ianca!)
> ori mucles !
> Fiindca daca nu esti un mincinos patologic nu esti clasa de mijoc din
> Romania .

Bizoane,

Tu mai tii minte povestea aia cu raportul comisiei europene care zicea ca ~ 50% din romani nu inteleg ce citesc? Tara ma tem ca esti parte a jumatatii nasoale.

Eu am afirmat: "Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia noastra" nu ca as fi parte a clasei de mijloc din Romania. Totusi consider ca pana acu' 8 ani cand am plecat din Ro am fost parte a clasei de mijloc romanesti..

> Deci ce zici tu e ... si daca esti din SUA ia vezi care este pe acolo
> definita clasei de mijloc si care pe aici .....

Mor de curiozitate sa aflu care e definitia clasei de mijloc in SUA. Poti sa o dai?

> Si desi nu se zicea clasa de mijloc . inainte vreme clasa de mijloc
> era mult mai "deasa" . .... asat cf definitei amerloce. Ca azi la noi
> clasa de mijloc dragule inseamna ceva mai putini decta in SUA (asa sa
> intelegi si tu daca nu ai cel putin 2 m,asini gen Cayenne si vila cu
> 12 camere si minim 2 acri de curte apai nu esti clasa de mijloc in
> America !! Ca sa ar arata acolo ytranspunerea standardelor de aici)
> La 2008-07-31 04:52:35, Mache a scris:
>
> > La 2008-07-31 00:31:25, vladimkir a scris:
> >
> > > Nu e nici o generatia mon cher. E un piculet de clasa de mijloc.
> > > Generatia inseamna altceva. Daca vrei sa folosesti termenul pe bune.
> > > Altfel e un pic de smecherie la mijloc.
> >
> > Nu e nici o smecherie. Clasa de mijloc a aparut odata cu generatia
> > noastra...Inainte ei a fost pe val generatia lui "nu ne vindem tara"
> > pentru care saracia insemna cinste si virtute - deci nu era loc decat
> > pentru saraci si smecherii care pozau in "sarac si cinstit".
> >
> > > Cand spui generatie te gandesti la niste definitii clasice de prin
> > > stiintele sociale, ba chiar la unele aprehensiuni autohtone. Oricum
> > > are un iz de schimbare/ solidaritate/ comunitate a problemelor/ a
> > > tipurilor de abordare blabla. Nu e vorba de asa ceva.
> > > Daca e vorba de aparitia unei clase de mijloc (iar un termen destul de
> > > nepotrivit de altfel in intelesul lui clasic ptr. ce se intampla pe la
> > > noi) lucrurile sunt ceva mai putin revolutionare sau reformiste.
> >
> > Daca traiesti in Romania poate nu observi schimbarile. Daca o vizitezi
> > periodic, acestea te uimesc. E totusi o adevarata revolutie produsa in
> > ultimii 10-12 ani.
> >
> > > Generatia de azi nu e politica. Si nu e nici vremea acum...
> > >
> >
> > Asta e foarte bine. Cred ca in general, pe masura ce o tara devine tot
> > mai dezvoltata patimile politice amortesc. Omul incepe sa aiba multe
> > alte preocupari si devine mult mai putin interesat de partizanatul
> > fanatic. Politica militanta e caracteristica mai degraba tarilor
> > subdezvoltate sau celor ce traverseaza crize profunde...
> >
>
>

Mache
2008-07-31 17:05:40

Re: Care generatie???

Povestile cu "pe vremea mea" si "tineretul din ziua de zi nu face doi bani" sunt primele semne clare ale ramolismentului...

La 2008-07-31 08:52:07, Sarmatic a scris:

> Care geneatie, flacau? Cei la care te referi si din randul carora
> esti, sunt prost educati, prost instruiti, extrem de lenesi. Asteapta
> dupa colt sa le pice ceva fara efort. Cum sa am speranta schimbarii de
> la niste oameni grosolani, prosti si lenesi?! Pentru ca pe cei cu
> adevarat valorosi, multimea lor tanara si nelinistita le da un sut in
> fund, sa lucreze peste hotare. Observ cu tristete ca tinerii de astazi
> sunt mai rai decat generatia din regimul comunist. Chiar daca ar vrea,
> nu i-ar duce mintea sa faca ceva bun... Este generatia care alearga
> dupa diplome, nu dupa cunoastere. Absolventii de bacalaureat si de
> facultati particulare sau nu, care habar n-au pe ce lume se afla.
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 17:15:01

Re: Buon ...pAcurs chiar trebe sa=ti explic

diferenta este ca io astept ca alalt sa fac dovada prostiei sale.
Nu ma prezum automat ca-s inteligent doar fiindca votez cu cine trebe, imi fac cumparaturile de unde trebe sau am varsta potrivita. Adica nu sunt elitist , nu ma consider elita. Insa pot sa masor faptele si sa observ ca unii nu acopera promisiunile.
Si asa ca sa intelgi si tu (cestia in crestere) .
Sunt de stanga ca ma uit in buzunar, Apucaturile mele is insa altele .
Insa consider ca rasismul si cestiile derivate is tampenie curata.


La 2008-07-31 16:37:57, Pacuraras a scris:

> La 2008-07-31 16:09:14, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > Asa ca intelegi nu am ce face ..... trebe sa suport
>
> Stranie gandire pt. unu care se da de stanga..Sa zica ca-l irita
> prostia si ca asta-i o caracteristica a omenirii..
> Poate gresesc io, da asta nu-i un tip de gandire elitista, adica
> tocmai tipul ala de gandire care te dai lovit in haripa ca-l combati?
>
> Ce diferenta intre unu care zice ca aia saraci is neadaptati, eventual
> genetic (ca MDL) si unu ca tine care zice ca majoritatea oamenilor
> sunt prosti si se vede silit sa-i suporte?
> Adica sa devalorizezi chiar asa oamenii tocmai in timp ce strigi ca te
> doare de ei bai Bizonu?
>
> Si MDL asta, alt exemplar superb al evolutiei umane (si cu asta sper
> ca-i raspund si lui Liviu)
> O acritura care-si dispretuieste studentii siktirindu-i in toate
> felurile pe forumuri..
> Imi si inchipui cum ii pretaluieste la mostenirea genetica, ca pe
> animale.
> Toate astea in timp ce responsabilitatea sa la formarea acelor
> studenti e uriasa..Ar trebui sa nu poata dormi noaptea numai
> gandindu-se la cat de responsabil este pentru ceea ce nu este in stare
> sa le insufle studentilor sai..
>
> MDL, tu ai o meserie care cere vocatie si pasiune..Si
> responsabilitate.
> Daca nu gasesti resursele ca prin ethos, pathos si logos sa insufli
> studentilor tai dragostea fata de materia fantastica pe care o predai
> total acrit, lasa-te de meserie..
>
> Bai MDL, Stephen Hawking sufera de o boala cumplita genetica.Dupa
> standardele tale de selectie animala pe baza genetica Hawking e un
> exemplar ratat al speciei umane.
> Cu toate astea mintea lui a ajuns mai departe decat esti tu in stare
> sa visezi.
> Tu, un exemplar atat de reusit al
> evolutiei umane, ai descoperit ceva nou in fizica?
> Bai, nu-mi place de tine ca esti rasist..Si nu-mi place de tine ca
> dispretuiesti taranii si-i vezi ca pe niste animale de la inaltimea
> treptei inalte pe care ti se pare tie ca ai ajuns.
>
> Vai de studentii tai...
>
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 17:16:31

Cat de justificata este increderea voastra ?!

Nu ma luati cu mentalitati. Is oleaca mai batran (adica am amintiri . Si pe ale parintilor mei. Ca-s Bizon nu sacal - ref la Kipling).

Ca si leatul meu era al naibii de increzator prin 75-77. Ne planuiam si noi un viitor , speram la mai bine. Ne mai si instruiam unii dintre noi (nu si voi. Se pare ca in familiile voastre sunteti primii cu > sc generala). Ba chiar facultatea devenise ceva cam obligaoriu (sa intri. Nu intrai ... nasol. Si tot muncitoru isi dorea copilu inginer )

Si daca stau si magandesc bine si-n anii 30 parintii mei erau al dracului de increzatori in viitor - si l-au vazut , pe dracu' . Da-n 30 erau increzatori , criza trecuse economia se dezvolta ei faceau parte din clasa medie (sau cum ziceu comunistii : mica burghezie. Imi ziceti ca m-a cocosat socialismu' ; normal eram fiu de mic burghez nu de rivolutionar cekist precum sunt unii profi de gandire de la GDS !!!). Ba sa fin cinstiti au fost f increzatori pana la Stalingrad - armata noastra cu crucea-n frunte impotriva antihristului comunist, apai cu cine sa tina Dumnezeu (pe asta uitasera sa-l intrebe cu cine tine!! si mai ales ce intentii are). Ba erau increzatori si-n 45-48 : nu ne lasa ei anglo-americanii !!!!!

Si presupun ca mai erau unii f increzatori si-n anii 50 - pai construiau cea mai perfecta societate, implineau visele omenirii, totu rational si stiintific iar burjuii (ca taica-meu ) trebuiau sa le faca loc in scheme si posturi ca vremea burjuilor trecuse !!!
Si erau increzatori si altii ca cu 4 clase deveneau ofiteri si inlocuiau vechii ofiteri burghezi (care cam 1/2 erau fii de tarani !!!)
Sau altii , ca deh faceau facultati pre pcte si se ajungeau sefi, sefuti samd. Idem in anii 60 tot mai multi deveniti intelctuali.
Si ei erau cu toNtii superiori alora vechi ca ei aveau morala a mai avansata :scoal-te tu burjuile sa ma asez io comunist! (acu copii lor zic invers). Si destepti nevoie mare, exact ca aia care tipau ca Marsul Sambrei e comunist....

Puilor eu is deficitar la capitolul incredere. Ce sa-i faci , nu mai continui da's a treia generatie care nu se descurca la schimbarea de macaz. Voi poate sunteti a 2 a care se bucura . Da oricum vedeti ca nu sunteti primii debordand de incredere in viitor.

Ah, da era sa uit. Unii dintre voi sunteti din aia de-au prins porcareala lu Ceasca cand la o marire de "retributii" s-au marit dintai lefurile de baza. Rasul curcilor unu la "baza" da baza bazei timp de 3 luni castiga mai mult ca altul mai calificat sau mai cu vechime ... Apai aveti motive nu?!

PERSOANLE DE FATA SE INCLUD !
(nu si alwis - e prea puriu si e din ctgria copil de burjui)

alwis46
2008-07-31 17:17:16

Re: Pacuraras / Ce tot ii dai inainte cu clasa medie, bai dobitocule ? Esti in slujba americanilor ?

Asa e bah, nu exista clasa de mijloc, a spus-o si Marx, asta e doar inventia nenorocitilor de burghezi si mosieri.
Intre cele doua maceluri mondiale nici nu exista in Romanica noastra clasa de mijloc, nu ea era principalul contributor la bugetul de stat, bolsevicii erau bah.
Pai ce, nu asta te-au invatatara tovarasii ?
Vaz ca tii minte, brava !

La 2008-07-31 16:41:34, M_D_L a scris:

> La 2008-07-31 15:35:53, Pacuraras a scris:
>
>
>
> > clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii
> > lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.
>
> > Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:
> >
> > http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie
> >
>
> Bla bla bla ...
>
>
> Explica-mi ce au facut partidele aduse de americani la putere, pentru
> aparitia clasei medii de la noi ? Pai clasa medie este emancipata
> economic, poate sa-si educe copiii mai bine si este extrem de greu de
> tinut in frau. Toate miscarile sociale si revolutiile au fost initiate
> si sustinute de clasa medie.
> Americanii au interesul ca in Est sa fie la putere o oligarhie creata
> de ei si supusa lor. Mai usor ii tin in frau pe cativa miliardari,
> decat zecile de mii de indivizi periculosi si rapace din clasa medie
> Ei nu sunt interesati in consolidarea democratiei in Est. Vor ca
> aceste tari sa fie conduse de guverne marioneta puse de ei, sa-si
> instaleze rachetele si baze militare si sa ne tina pe loc. Se folosesc
> de tarile din Est pentru destabilizarea tarilor dezvoltate din vestul
> Europei, cele care conteaza din punct de vedere militar (Franta,
> Germania - desi este sub regim de ocupatie militara).
> La noi clasa medie s-a format cat de cat pe alte cai, ca rezultat
> nedorit al politicilor aberante si haosului. Pot sa spun ca pe langa
> bisnitarii obisnuiti (pietarii, speculantii cu locuinte si terenuri,
> buticarii, etc) in clasa medie pot fi inlusi si unii profesori de la
> gimnaziu, care castiga lejer peste 1000 euro/luna din meditatii si
> spagi (puteti constata si singur cate masini noi sunt parcate in
> curtile scolilor), majoritatea profesorilor universitari care dau
> examenele si diplomele pe bani grei, politistii corupti, lucratorii de
> la Garda Financiara, vamesii, parlamentarii, judecatorii carora li se
> dau salarii enorme, fara nici un rezultat concret in privinta
> coruptiei, etc.
> Nu am auzit ca cineva mai cu pregatire sa fi dezvoltat o afacere si sa
> treaca in randul clasei medii. Ma refer la firme din sectorul
> tehnic-productiv, nu la comert, cum ar fi fabricatia de motoare,
> optica de precizie, electronica, etc. S-au pus impozite uriase si s-au
> dat legi proaste, pentru ca in aceasta perioada caracterizata printr-o
> inflatie anormal de mare, cei care dezvolta productia (cu ciclu lung
> de amortizare a investitiei) sa dea faliment. Americanilor nu le
> convine sa avem o elita tehnico-industriala, mai ales particulara si
> independenta, care ar putea dezvolta si ceva industrie de armament. Ei
> vor sa fim la nivelul tarilor bananiere, ca sa trimita trei soldati cu
> o pusca si sa faca ce vor cu noi.
> De vina sunt si boii de francezi, pentru ca se comporta ca o America
> in miniatura. S-au mai desteptat africanii din coloniile lor si le-au
> scazut veniturile de acolo, asa ca au casunat pe noi.
>

Ghita Bizonu'
2008-07-31 17:19:58

Re: Esti in slujba americanilor ? MDL exagerezi

el a auzit ceva despre clasa medie. SI presupune ca e ceva recent de care bosorogii nu au auzit. Si trage concluzia ca el e automat destept.
Idem ptr ce scrii tu mai jos ref la subdezvoltarea indusa programat cica reforma .
Mai suntem si noi de vina ca ma pus botu (adica votu pe CDR). Ca ei saracii atat stiau : noi prosti sa vina altii sa ne explice ce si cum !!! ca dorinta lor e sa fie cvechili nu stapani.
Vorba ceea : sliga proasta cauta stapan afurisit

La 2008-07-31 16:41:34, M_D_L a scris:

> La 2008-07-31 15:35:53, Pacuraras a scris:
>
>
>
> > clasa de mijloc sunt aia care proiecteaza un viitor mai bun pt. copiii
> > lor si care se bat sa-si urmeze proiectia.
>
> > Daca ai chef sa iti pierzi un pic de timp, ia de-aici:
> >
> > http://www.ziua.net/f.php?data=2008-07-31&zyear=2005&thread=181709&id=94402&kword2=clasa+mijlocie
> >
>
> Bla bla bla ...
>
>
> Explica-mi ce au facut partidele aduse de americani la putere, pentru
> aparitia clasei medii de la noi ? Pai clasa medie este emancipata
> economic, poate sa-si educe copiii mai bine si este extrem de greu de
> tinut in frau. Toate miscarile sociale si revolutiile au fost initiate
> si sustinute de clasa medie.
> Americanii au interesul ca in Est sa fie la putere o oligarhie creata
> de ei si supusa lor. Mai usor ii tin in frau pe cativa miliardari,
> decat zecile de mii de indivizi periculosi si rapace din clasa medie
> Ei nu sunt interesati in consolidarea democratiei in Est. Vor ca
> aceste tari sa fie conduse de guverne marioneta puse de ei, sa-si
> instaleze rachetele si baze militare si sa ne tina pe loc. Se folosesc
> de tarile din Est pentru destabilizarea tarilor dezvoltate din vestul
> Europei, cele care conteaza din punct de vedere militar (Franta,
> Germania - desi este sub regim de ocupatie militara).
> La noi clasa medie s-a format cat de cat pe alte cai, ca rezultat
> nedorit al politicilor aberante si haosului. Pot sa spun ca pe langa
> bisnitarii obisnuiti (pietarii, speculantii cu locuinte si terenuri,
> buticarii, etc) in clasa medie pot fi inlusi si unii profesori de la
> gimnaziu, care castiga lejer peste 1000 euro/luna din meditatii si
> spagi (puteti constata si singur cate masini noi sunt parcate in
> curtile scolilor), majoritatea profesorilor universitari care dau
> examenele si diplomele pe bani grei, politistii corupti, lucratorii de
> la Garda Financiara, vamesii, parlamentarii, judecatorii carora li se
> dau salarii enorme, fara nici un rezultat concret in privinta
> coruptiei, etc.
> Nu am auzit ca cineva mai cu pregatire sa fi dezvoltat o afacere si sa
> treaca in randul clasei medii. Ma refer la firme din sectorul
> tehnic-productiv, nu la comert, cum ar fi fabricatia de motoare,
> optica de precizie, electronica, etc. S-au pus impozite uriase si s-au
> dat legi proaste, pentru ca in aceasta perioada caracterizata printr-o
> inflatie anormal de mare, cei care dezvolta productia (cu ciclu lung
> de amortizare a investitiei) sa dea faliment. Americanilor nu le
> convine sa avem o elita tehnico-industriala, mai ales particulara si
> independenta, care ar putea dezvolta si ceva industrie de armament. Ei
> vor sa fim la nivelul tarilor bananiere, ca sa trimita trei soldati cu
> o pusca si sa faca ce vor cu noi.
> De vina sunt si boii de francezi, pentru ca se comporta ca o America
> in miniatura. S-au mai desteptat africanii din coloniile lor si le-au
> scazut veniturile de acolo, asa ca au casunat pe noi.
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00832 sec.