Ziua Logo
  15:27, miercuri, 27 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-04-03

Comentarii: 51, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-04-02 22:03:57

POLITICA FARA IDEOLOGIE DE PARTID,FARA DOCTRINA

POLITICA FARA IDEOLOGIE DE PARTID
PNL sustine ca are la baza o doctrina liberala,ceea ce teoretic si practic vorbin nu inseamna aproape nimic, deoarece astazi toate partidele din sfera politicii romanesti contin in programele lor masuri liberale.

Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un partid nu poate pretinde paternitatea ei.

Deja,cum am mai aratat exista un liberalism de dreapta, unul de stanga si o varianta anarhica libertarismul.

Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat partid liberal.

Asa cum aratam,tot pe acest Forum, exista liberalism de dreapta si liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social, liberalism clasic si liberalism modern etc,ceea ce face rizibila insistenta unui partid de a detine patentul celui mai bun liberal.

Numai noua dizidenta liberala promite o adevarata ideologie liberala si formarea unui pol de dreapta,si cel putin pana la proba contrarie, trebuie sa le acordam intentii bune,dat fiind profesionismul liderilor dizidentei.

Chiar traditia PNL ne-a dovedit ca acesta a avut o traiectorie sinuasa,strabatand toate sferele politicii si chiar dupa 1989 PNL a cochetat la guvernare cu PSD si chiar actualul mentor al PNL,dl.Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD.

Deci si actualul PNL a oscilat frecvent in dreapta sau in stanga scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o va mai face.

Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se declara singurul pastrator al doctrinei liberale.

Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta adesea din dizidentii socialisti sau populari.

De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal" pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul liberal".

Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma.
Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului gresit pe care au apucat.
Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile –liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor.
Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala.
Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre alte partide.

Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL.
Diferenta intre cuvinte (suntem de dreapta) si a fi intradevar liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.

Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil si constient de mistificare.

Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL timp de 16 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva.
Confuzia identitara nu putea sa dureze la infinit fara a pune in discutie insasi existenta PNL,asa cum s-a intamplat cu PNTCD.

Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in conducerea PNL.
Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta pentru a repara ceva(fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea oligarhiei care a pus mana pe PNL).

Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui adevarat liberalism.

Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are in comun sistemul oligarhiei de partid.Sarmatic
2008-04-02 22:36:34

PLD

Priviti fara patima la membrii PDL care apar mereu pe sticla. Astia sunt speranta schimbarii in tara noastra? Eu vad in ei clona fostului partid comunist , ca organizare, ca atitudine, ca limbaj. Or fi ei Oxford, dar se inseala amarnic! La fel cum se inseala cand cred ca Budapesta este capitala Romaniei. Nu tot ce vine din vest este aur. Destule sunt tinichea curata! In pofida firmei!

Ratacitul
2008-04-02 23:13:16

Studiu comandat....de Comandant...la Hotnews

Uite ce ramane din marele studiu dupa ce scoti betia de cuvinte: Basescu=bun, ailalti=rau.
"Analistii" lui peste citeaza din programul electoral PD-L.

Apropos, a vazut cineva varianta in engleza a "studiului"? Ca poti sa ma pici cu ceara si nu as crede ca, daca e ceva de capul institutului asta, a putut sa produca un asemenea document. Mie mi se pare o facatura ordinara, pusa pe seama englezilor.

=====================================

PNL s-a aliat cu o retea de forte politice si economice decise sa monopolizeze pozitii cheie in stat si sa blocheze schimbarile neconvenabile....
PSD, succesorul fostului Partid Comunist, a condus aceasta retea. ....
oligarhie trans-partinica....
fortele pro-oligarhice ....
reformele in administratia publica {...} sunt aproape oprite..... -
initiativa a fost preluata de reactionari ....
Curtea Constitutionala sustine de obicei Guvernul si Parlamentul ......
Guvernul se poate baza pe o presa binevoitoare din cauza mogulilor (tycoons) care cumpara sau influenteaza editorial marile institutii de presa....
PNL are acces la surse financiare: se crede ca Tariceanu este cel mai bogat premier din Europa.....
elementele anti-reforma triumfa in ambele partide. ...
un sfert din parlamentarii PNL au plecat din partid, elementele pro-reforma .... partidul lui Basescu, PD-L....
Geoana ar putea sa piarda sefia partidului in cateva luni, din cauza esecului de a moderniza partidul....partidele mici sa graviteze in jurul aliantei pro-oligarhice...
Al doilea in topul popularitatii este, de regula, Theodor Stolojan...
Basescu va trebui sa actioneze hotarat daca va dori sa recastige initiativa.....
Administratia prezidentiala nu i-a conferit cadrul .......
...victoria oponentilor Presedintelui, care s-au straduit sa-si creasca popularitatea oferind cadouri unor grupuri ca pensionarii, care de regula participa in numar semnificativ la alegeri....
....Statul a intarziat prea mult cu reformele presante.
Daca Basescu nu va fi capabil sa mobilizeze populatia in jurul unui program coerent de reforma .....

Ala
2008-04-02 23:17:02

Base..

Era nevoie de un studiu facut de Oxford pentru a il face pe domnul Basescu sa se impiedice? O face zilnic...Dar e bine cand apar si pareri din afara...macar asa, avem siguranta ca nu sunt comandate de PDL...

prapadie
2008-04-02 23:27:17

pai cum vine asta?

eu inteleg ca e un articol comandat, dar sa iei la tinta pnl in conditiile in care ai ajuns unde esti datorita echipei de campanie pnl, in conditiile in care pericolul pentru pd il reprezinta psd, asta nu inseamna decit ca ai o frica mare de rezultatele de la locale, acolo unde orban primar general o sa va rupa in cap toate contractele de asfaltari, o sa va termine odata cu santierele interminabile, cu circulatia imposibila, cu aerul asta poluat si cu orasul plin de betoane si fara spatii verzi (ca au retrocedat astia si parcurile). va este frica pentru ca orban a inceput o campanie reala de consultare a cetatenilor si ii intreaba ce ii doare de fapt, care sunt nevoile lor reale. asta pentru ca bucurestenii nu au nevoie de bordurile lui videanu, nu au nevoie de contractele pd-ului pe care acelasi videanu le baga pe gitul consiliului local.

horiageo
2008-04-02 23:35:32

Alo ! Stati linistiti la locurili voastre.

Linistiti-va,aceste abureli, sunt tot comandate de ofiterii pd-l. Au bani,,garla'' sa-si poata permite astfel de concluzii,comandate. Noi traim in Romania si vedem realitatea. Basecu,pana acum era catalogat drept un infractor,iar acum peste noapte s-a pocait si lupta pt ,,adevar''. . Care adevar ? Al cui,al lui ? Sa fim seriosi, pana nu-l vedem despartit de cei mai controversati oameni ,,de afaceri'',pana nu vedem ca promoveaza in politica oameni destepti,(nu pasarici sau tziganci imputite ),pe criterii de moralitate ,cultura politica,sa stapaneasca darul vorbirii,nu al balbaielilor,sa nu mai promoveze femei doar pt ca sunt blonde,sau sunt fiice, ei bine atunci si nici atunci nu-l mai putem crede pe acest om. Este inconjurat de oameni dubiosi,despre care se spune ca incalca legea si tot el acuza pe altii ca fura. Ce sa credem despre asta ?. Vi se pare greu pt cineva cu foarte multi bani in tara asta de doi bani sa vrea sa cumpere opinii favorabile si sa le poata obtine ? Va spun eu ca nu.

DIK
2008-04-03 00:38:49

PD-L si Basescu

PD-L nu are program coerent de reforma,si nu cred ca va castiga in alegeri.Basescu nu va ceda scaunelul lui de presedinte lui Stolojan (caci nu-i fraier) si iar place sa castige inca odata prezidentialele din varii motive;dar mai apare si o alta problema,adica nimeni in partidul acela nu mai are vreun cuvant de spus????El si PD s-au axat pe a fi in opozitie cu guvernantii caci e mai usor sa arati cu degetul la cei care muncesc decat sa muncesti tu.Este postura care le-a convenit ,in care s-au complacut ascunzandu-se in spatele unor cuvinte care li se par lor "grele" cum ar fi:petrodolari,oligarhi,petroliberali,iar mai nou au lansat ideea precum ca s-a format alianta PSD-PNL. De cand au autodistrus alianta DA nu s-a mai observat nimic concret la ei.
Raspunsul pentru Oxford Analytica ,in concluzie este ca Basescu si partidul sau nu vor fi capabili.....

costy
2008-04-03 01:02:47

Re: Studiu comandat....de Comandant...la Oxford..., muica, ce v-a lovit!!!!!!

Te supara ca Europa, in lung si-n lat, adevarul l-a aflat despre starea de urgenta in care este chinuita Romania cu incepere de anul 2007?
Cred si eu, dupa Germania - iti mai aduci aminte cum "argumentai" ca
Basescu a cumparat FAZ-ul - fara sa ai cel mai elementar habar despre
acest ziar - care pune regulat aceleasi triste adevaruri, hop ca
ca a venit o lovitura de la intelectualii marca Oxford "cumparati" de
Basescu!! Asta, daca mai prinde un mandat, termina Tera de cumparat!

Uneori imi este mila de tine, ca esti fortat de situatie sa-ti maltratezi IQ-ul,
sa te injosesti ca un repetent!

Iti mai duci aminte de cate ori ti-a spus "amicul" tau costy adevarurile
batute in cuie in acestui articol pe care incerci le argumentezi ca "comanda
politica" a lui basescu, cu toate ca IQ-ul tau le stie pe de rost?
Oricat te-ai screme sa torsionezi realitate, nu-ti mai merge, draga gigel,
fiindca propaganda stalinista pierde pe zi ce trece teren in "era informatista"!

PS: Sti cat bine ma simt cand vad ca "badanaua" costy, sper ca nu ai uitat,
gandeste la fel ca spuma Europei?, sunt in al noulae cer! Pacat ca
Romania, tara nostra, ramane in iadul sistemului ticalosit condus de gasca Tariceanu-Ilici-Voiculescu-vadim!!


-------------------------------------------------

La 2008-04-02 23:13:16, Ratacitul a scris:

> Uite ce ramane din marele studiu dupa ce scoti betia de cuvinte:
> Basescu=bun, ailalti=rau.
> "Analistii" lui peste citeaza din programul electoral PD-L.
>
> Apropos, a vazut cineva varianta in engleza a "studiului"? Ca poti sa
> ma pici cu ceara si nu as crede ca, daca e ceva de capul institutului
> asta, a putut sa produca un asemenea document. Mie mi se pare o
> facatura ordinara, pusa pe seama englezilor.
>
> =====================================
>
> PNL s-a aliat cu o retea de forte politice si economice decise sa
> monopolizeze pozitii cheie in stat si sa blocheze schimbarile
> neconvenabile....
> PSD, succesorul fostului Partid Comunist, a condus aceasta retea. ....
>
> oligarhie trans-partinica....
> fortele pro-oligarhice ....
> reformele in administratia publica {...} sunt aproape oprite..... -
> initiativa a fost preluata de reactionari ....
> Curtea Constitutionala sustine de obicei Guvernul si Parlamentul
> ......
> Guvernul se poate baza pe o presa binevoitoare din cauza mogulilor
> (tycoons) care cumpara sau influenteaza editorial marile institutii de
> presa....
> PNL are acces la surse financiare: se crede ca Tariceanu este cel mai
> bogat premier din Europa.....
> elementele anti-reforma triumfa in ambele partide. ...
> un sfert din parlamentarii PNL au plecat din partid, elementele
> pro-reforma .... partidul lui Basescu, PD-L....
> Geoana ar putea sa piarda sefia partidului in cateva luni, din cauza
> esecului de a moderniza partidul....partidele mici sa graviteze in
> jurul aliantei pro-oligarhice...
> Al doilea in topul popularitatii este, de regula, Theodor Stolojan...
> Basescu va trebui sa actioneze hotarat daca va dori sa recastige
> initiativa.....
> Administratia prezidentiala nu i-a conferit cadrul .......
> ...victoria oponentilor Presedintelui, care s-au straduit sa-si
> creasca popularitatea oferind cadouri unor grupuri ca pensionarii,
> care de regula participa in numar semnificativ la alegeri....
> ....Statul a intarziat prea mult cu reformele presante.
> Daca Basescu nu va fi capabil sa mobilizeze populatia in jurul unui
> program coerent de reforma .....
>

gili
2008-04-03 01:05:07

S-a mutat ... "Oxfordu" asta in curte la Cotroceni pesemne , n'asa ?

He-he-he ! Hai ca-i tare . Al dracului de tare . Mii de analisti si specialisti inghesuiti in curtea Cotrocenilor s-au apucat sa scrie dupa dictarea Excelentei Sale ...
Plotonieru Oxfordu s-a pus pe studii ...
La asa aberatii nici macar doamna Mungiu nu a pus botu ... sau ma rog un ONG ceva , o societate tzivila cit de mica acolo sa fie ...

costy
2008-04-03 01:19:30

Re: pai cum vine asta?

La 2008-04-02 23:27:17, prapadie a scris:

> eu inteleg ca e un articol comandat, dar sa iei la tinta pnl in
> conditiile in care ai ajuns unde esti datorita echipei de campanie
> pnl, in conditiile in care pericolul pentru pd il reprezinta psd, asta
> nu inseamna decit ca ai o frica mare de rezultatele de la locale,
> acolo unde orban primar general o sa va rupa in cap toate contractele
> de asfaltari, o sa va termine odata cu santierele interminabile, cu
> circulatia imposibila, cu aerul asta poluat si cu orasul plin de
> betoane si fara spatii verzi (ca au retrocedat astia si parcurile).
> va este frica pentru ca orban a inceput o campanie reala de consultare
> a cetatenilor si ii intreaba ce ii doare de fapt, care sunt nevoile
> lor reale. asta pentru ca bucurestenii nu au nevoie de bordurile lui
> videanu, nu au nevoie de contractele pd-ului pe care acelasi videanu
> le baga pe gitul consiliului local.
>

Si ce-o sa faca orban cu toate aceste "daruri ceresti", ca patricu este
multimiliardar, iar tariceanu are si ele vreo suta de milioene de euro!??
Cui ii sunt rezervate?, gastii pesediste care i-a facut cei mai bogati oameni
ai Romaniei, si carora le sunt datori vanduti?

Ratacitul
2008-04-03 01:57:41

Re: Studiu comandat....de Comandant...la Oxford..., muica, ce v-a lovit!!!!!!


De "analistii" astia de la "Oxford" am auzit acum prima data. Bantui forumul asta de cativa ani, dar nu-mi amintesc ca vreun forumist sa fi pomenit ceva despre ei. Nu mai vorbesc despre ziaristi.
Hot-News, locul unde a aparut "stirea" e recunoscut ca oficios prezidential. Limbajul folosit in "studiu" nu e deloc analitic, care sa se rezume la fapte, e un limbaj propagandistic care pune etichete si e evidenta privirea dintr-un singur unghi.

Toate astea tie ti se par normale. E ok, da' cu mine ce ai? Nu vrei sa-ti postezi convingerile mai incolo?

PS: Si FAZ si PRAZ si orice alt ziar din lumea asta produce articole comandate. D-aia au introdus rubricile de "Opinii". Conteaza pretul. Banuiesc ca pentru jermanica e putin mai mare decat in tara, dar e abordabil.
Pe editori nu-i doare nimic ca pe prima pagina sa puna un articol muscator si in pagina trei o reclama la ce infiera in prima.
Cat timp ies bani, cica totul ar fi ok.

PPS: Nu-mi adic aminte sa te fi numit "badana". "Bidinea" mi se pare mult mai poetic, dar nici pe asta nu am zis-o. Am zis in schimb sa tii coiful ala de hartie de ziar deasupra gatului ca daca ploua intra apa direct in plamani si faci pneumonie.


La 2008-04-03 01:02:47, costy a scris:

> Te supara ca Europa, in lung si-n lat, adevarul l-a aflat despre
> starea de urgenta in care este chinuita Romania cu incepere de anul
> 2007?
> Cred si eu, dupa Germania - iti mai aduci aminte cum "argumentai" ca
> Basescu a cumparat FAZ-ul - fara sa ai cel mai elementar habar despre
>
> acest ziar - care pune regulat aceleasi triste adevaruri, hop ca
> ca a venit o lovitura de la intelectualii marca Oxford "cumparati" de
>
> Basescu!! Asta, daca mai prinde un mandat, termina Tera de cumparat!
>
> Uneori imi este mila de tine, ca esti fortat de situatie sa-ti
> maltratezi IQ-ul,
> sa te injosesti ca un repetent!
>
> Iti mai duci aminte de cate ori ti-a spus "amicul" tau costy
> adevarurile
> batute in cuie in acestui articol pe care incerci le argumentezi ca
> "comanda
> politica" a lui basescu, cu toate ca IQ-ul tau le stie pe de rost?
> Oricat te-ai screme sa torsionezi realitate, nu-ti mai merge, draga
> gigel,
> fiindca propaganda stalinista pierde pe zi ce trece teren in "era
> informatista"!
>
> PS: Sti cat bine ma simt cand vad ca "badanaua" costy, sper ca nu ai
> uitat,
> gandeste la fel ca spuma Europei?, sunt in al noulae cer! Pacat ca
> Romania, tara nostra, ramane in iadul sistemului ticalosit condus de
> gasca Tariceanu-Ilici-Voiculescu-vadim!!
>
>
>
> -------------------------------------------------
>
> La 2008-04-02 23:13:16, Ratacitul a scris:
>
> > Uite ce ramane din marele studiu dupa ce scoti betia de cuvinte:
> > Basescu=bun, ailalti=rau.
> > "Analistii" lui peste citeaza din programul electoral PD-L.
> >
> > Apropos, a vazut cineva varianta in engleza a "studiului"? Ca poti sa
> > ma pici cu ceara si nu as crede ca, daca e ceva de capul institutului
> > asta, a putut sa produca un asemenea document. Mie mi se pare o
> > facatura ordinara, pusa pe seama englezilor.
> >
> > =====================================
> >
> > PNL s-a aliat cu o retea de forte politice si economice decise sa
> > monopolizeze pozitii cheie in stat si sa blocheze schimbarile
> > neconvenabile....
> > PSD, succesorul fostului Partid Comunist, a condus aceasta retea. ....
> >
> > oligarhie trans-partinica....
> > fortele pro-oligarhice ....
> > reformele in administratia publica {...} sunt aproape oprite..... -
> > initiativa a fost preluata de reactionari ....
> > Curtea Constitutionala sustine de obicei Guvernul si Parlamentul
> > ......
> > Guvernul se poate baza pe o presa binevoitoare din cauza mogulilor
> > (tycoons) care cumpara sau influenteaza editorial marile institutii de
> > presa....
> > PNL are acces la surse financiare: se crede ca Tariceanu este cel mai
> > bogat premier din Europa.....
> > elementele anti-reforma triumfa in ambele partide. ...
> > un sfert din parlamentarii PNL au plecat din partid, elementele
> > pro-reforma .... partidul lui Basescu, PD-L....
> > Geoana ar putea sa piarda sefia partidului in cateva luni, din cauza
> > esecului de a moderniza partidul....partidele mici sa graviteze in
> > jurul aliantei pro-oligarhice...
> > Al doilea in topul popularitatii este, de regula, Theodor Stolojan...
> > Basescu va trebui sa actioneze hotarat daca va dori sa recastige
> > initiativa.....
> > Administratia prezidentiala nu i-a conferit cadrul .......
> > ...victoria oponentilor Presedintelui, care s-au straduit sa-si
> > creasca popularitatea oferind cadouri unor grupuri ca pensionarii,
> > care de regula participa in numar semnificativ la alegeri....
> > ....Statul a intarziat prea mult cu reformele presante.
> > Daca Basescu nu va fi capabil sa mobilizeze populatia in jurul unui
> > program coerent de reforma .....
> >
>
>

Paul din Ohio
2008-04-03 02:25:59

Re: S-a mutat ... "Oxfordu" asta in curte la Cotroceni pesemne , n'asa ? La fel ca si

tovarasul lor Gallagher de la Romania Libera. Cu totii specialisti in politica romaneasca si ba'securisti convinsi. Ma intreb cine a sponsorizat aceasta "cercetare"? Stiu ca tovarasul Gallagher a umflat ceva bani prin intermediul unui ONG ba'securist.La 2008-04-03 01:05:07, gili a scris:

> He-he-he ! Hai ca-i tare . Al dracului de tare . Mii de analisti
> si specialisti inghesuiti in curtea Cotrocenilor s-au apucat sa scrie
> dupa dictarea Excelentei Sale ...
> Plotonieru Oxfordu s-a pus pe studii ...
> La asa aberatii nici macar doamna Mungiu nu a pus botu ... sau ma
> rog un ONG ceva , o societate tzivila cit de mica acolo sa fie ...
>

Onesti
2008-04-03 09:54:40

Oxfordul a descoperit roata abia acum ???

Toata tara stie de alianta neagra dintre comunistii lui ilici si mafiotii PeNaLi...
Fortele criptocomuniste (gasca lui Ilici - urmasiii PCR-ului si PeNaLii - burdusiti cu fosti securisti si fii de securisti) lupta din rasputeri sa ingenuncheze de tot Poporul Roman...

In fond, de ce ne-am mira ? Alianta raului este facuta din motive evidente, vizibile cu ochiul liber: practic ei au aceeasi ideologie si acelasi crez politic - sprijinirea baronilor lui ilici si a oligarhilor PeNaLi, nereformarea tarii, jecmanirea populatiei, dispretul fata de cetatean si fata de legile tarii, ignoarea Legislatiei UE, propria parvenire si orchestrarea de tunuri financiare pe banda...

Oare cate trebuie sa mai indure Poporul Roman ?

Paul Popescu
2008-04-03 10:57:27

cum ramane cu eliminarea interdictiei de colaborare cu PSD?

Cum ramane cu eliminarea interdictiei de colaborare cu PSD? ia ganditi-va de ce oare si-a scos PD-L interdictia de a colabora cu PSD-ul din statut, daca ei au hotarat clar ca NU vor colabora niciodata cu PSD. Eu pana la urma cred ca PD-L duce o politica fara ideologie de partid si fara doctrina si isi cauta mereu interesele proprii

Nicu Mihai Andrei
2008-04-03 11:20:15

Sa nu uitam ca PNL este un partid ce guverneaza in minoritate

Sa nu uitam ca PNL este un partid ce guverneaza in minoritate, deci, in aceasta situatie, colaborarea cu alte partide, nu este un lucru de acuzat. De fapt, ceea ce este grav, este ca de fapt PD, dupa ce a devenit PD minus L , acum isi pregateste in continuare terenul pentru o alianta cu PSD, prin modificarea statutului sau care prevedea ca ei nu vor colabora niciodata cu social-democratii. Adevaratii liberali raman PNL si adevaratii sustinatori de dreapta sunt o forta si vor vota in continuare PNL.

sorge
2008-04-03 11:25:22

N ati auzit de nodul gordian?

Banuiesc ca asa se va intimpla cu PNL-PSD.

simpatizant dreapta
2008-04-03 11:39:18

ideologie ,"nema"!

PD -L nu are ideologie dar nu-si gaseste locul pe" scena!" Ei singuri au pus restrictia "NU PSD !" cu mare tam-tam si apoi,"cu coada jos" au scos, pe furis ,din statut aceasta restrictie.De ce au facut acest lucru? Sa explice singuri!

rianna
2008-04-03 12:04:35

Romanii au inteles deja!

Romanii au inteles ca PDL cand vor sa ascunda o actiune de-a lor ,ies la rampa cu strigate impotriva PNL.In acest moment ei nu stiu cum sa faca sa colaboreze cu fostii colegi FSN-isti.Strigati voi PDL-isti cat puteti caci nu veti fi niciodata politicieni de talia PNL-istilor !

gili
2008-04-03 12:05:00

A nu ... Abia acum a descoperit Excelenta Sa pe Oxfordu asta ...

Care era plotoner la SPP si umbla zanatec prin curte pe la Cotroceni far de treaba .

Ma stii sa scrii ?
Da , sa traiti !
E , poftim colea de scrie ce-ti dictez io ...
Brava ! Acuma semneaza . Vezi far de sa pui gradul ... Scrie doar numele ... Oxford .
'tzeles , sa traiati !
Brava ! Acuma zi la sefu sa o deie la jurnal .

Ca te banui sa ai atita minte cit sa-ti dai seama ca era peste poate ca mia aia de analisti din Imperiul Britanic sa foloseasca exact acelasi limbaj la adresa ... " oligarhilor " dimboviteni ca si Excelenta Sa , n'asa ?

gili
2008-04-03 12:06:33

Re: Romanii au inteles deja!

La 2008-04-03 12:04:35, rianna a scris:

> Romanii au inteles ca PDL cand vor sa ascunda o actiune de-a lor ,ies
> la rampa cu strigate impotriva PNL.In acest moment ei nu stiu cum sa
> faca sa colaboreze cu fostii colegi FSN-isti.Strigati voi PDL-isti cat
> puteti caci nu veti fi niciodata politicieni de talia PNL-istilor !
>
Corect !
Pai cum dracu daca Bocu ala are doar 151 de cm., n'asa ?

daktari
2008-04-03 12:53:55

Sa nu uitam!

Oricat s-au straduit PDL-istii sa se situeze impotriva guvernarii Tariceanu,ei rezista si acum! DE CE? Simplu: PDL un partid incoerent,pus pe barfa si hartag,distructiv fara ideologie si doctrina.Biet popor !,cand se va dezmetici si va realiza ca au fost dusi de nas,nu o sa mai auzi sau vezi ,nici urma de boci,stolojei,basei! (Stoica va da in balbaiala asa cum a facut-o la interventia telefonica cu referire la tratatul cu UCRAINA ,si va da vina pe popor ca nu a inteles)
Vom mai vorbi caci"minciunile au picioare scurte"!

Ghita Bizonu'
2008-04-03 13:18:23

Da PeDeLastii nu-s si ei succesorul fostului Partid Comunist ?!

ca is bucatica rupta din FSN, adica PSD.
Si biografiile lor ... is rosii bine.

Ghita Bizonu'
2008-04-03 13:19:30

Re: PDL - partidu FARA IDEOLOGIE FARA DOCTRINA in afara ciolanului

La 2008-04-02 22:03:57, Alex.Pandrea a scris:

> POLITICA FARA IDEOLOGIE DE PARTID
> PNL sustine ca are la baza o doctrina liberala,ceea ce teoretic si
> practic vorbin nu inseamna aproape nimic, deoarece astazi toate
> partidele din sfera politicii romanesti contin in programele lor
> masuri liberale.
>
> Doctrina liberala a devenit astazi o doctrina universala si nici un
> partid nu poate pretinde paternitatea ei.
>
> Deja,cum am mai aratat exista un liberalism de dreapta, unul de stanga
> si o varianta anarhica libertarismul.
>
> Invocarea sorgintei liberale sau si mai rau ca ar fi aderat la
> miscarea liberala europeana nu sunt argumente pentru a fi un adevarat
> partid liberal.
>
> Asa cum aratam,tot pe acest Forum, exista liberalism de dreapta si
> liberalism de stinga, liberalism economic si liberalism social,
> liberalism clasic si liberalism modern etc,ceea ce face rizibila
> insistenta unui partid de a detine patentul celui mai bun liberal.
>
> Numai noua dizidenta liberala promite o adevarata ideologie liberala
> si formarea unui pol de dreapta,si cel putin pana la proba contrarie,
> trebuie sa le acordam intentii bune,dat fiind profesionismul liderilor
> dizidentei.
>
> Chiar traditia PNL ne-a dovedit ca acesta a avut o traiectorie
> sinuasa,strabatand toate sferele politicii si chiar dupa 1989 PNL a
> cochetat la guvernare cu PSD si chiar actualul mentor al
> PNL,dl.Patriciu este mai degraba inclinat a colabora cu PSD.
>
> Deci si actualul PNL a oscilat frecvent in dreapta sau in stanga
> scenei politice si intentia actuala nu ne facem a ne indoi ca o va mai
> face.
>
> Tocmai aceast comportament face irelevant insistenta PNL de a se
> declara singurul pastrator al doctrinei liberale.
>
> Aderarea la liberalismul europeean merge tot in sensul irelevantei
> doctrinare,acest grup europeean fiind o grupare eterogena si formta
> adesea din dizidentii socialisti sau populari.
>
> De fapt,asa cum bine sublinia Dragos-Paul Aligica aici,in PNL, avem
> doar un capitalism radical,pe hartie ,substanta doctrinara a PNL, sint
> niste etichete lipsite de continut: ni se spune ca PNL este liberal"
> pentru ca este afiliat la ceva european ce are in titlu cuvintul
> liberal".
>
> Discursul privind economia de piata este adesea contrazisa de
> deciziile practice,in timp ce prin conduita practica PNL se prezinta
> ca un partid tipic oligarh si care se apara cu disperare de reforma.
> Practica ne desvaluie un totalitarism doctrinar,de la cenzura pe
> forumurile liberale pana la excluderea oricarui liberal care se opune
> oligarhiei sau incearca sa atraga atentia oligarhilor asupra drumului
> gresit pe care au apucat.
> Politologii, jurnalistii si comentatorii politici romani au sesizat in
> mod repetat aceasta paradoxala carenta a PNL si contradictiile
> –liberalismulu-" pe care-l afiseaza,sustine aceelas autor.
> Este paradoxal ca doar mass media,astazi,sau pe forumurile necenzurate
> de liberali se mai pot purta discutii privind doctrina liberala.
> Din acest motiv,numerosi indivizii ai noii clase mijlocii,care practic
> ar apartine liberalismului prefera sa fie indecisi sau sa migreze spre
> alte partide.
>
> Lipsa de imaginatie politica a actualului PNL si ascunderea
> oligarhismului sub mitul-doctrinei liberale- nu va putea ascunde vidul
> doctrinar care in realitatea il gasim la actuala conducere PNL.
> Diferenta intre cuvinte (suntem de dreapta) si a fi intradevar
> liberali de dreapta este o mistificare a actualei conduceri PNL.
>
> Ceata in care se afla asa zisul liberalism si asa zisa politica de
> dreapta a oligarhilor a determinat reactia grupului liberal sensibil
> si constient de mistificare.
>
> Aceasta este marea criza de identitate in care a trait de fapt PNL
> timp de 16 ani,si nu este de mirare ca a mers din sciziuni in unire si
> iar in sciziuni,cea care se pregateste in prezent fiind una decisiva.
>
> Confuzia identitara nu putea sa dureze la infinit fara a pune in
> discutie insasi existenta PNL,asa cum s-a intamplat cu PNTCD.
>
> Interventia dlui Stolojan si Stoica vin deci pe un teren fertil,mereu
> in ultimii doi ani punandu-se problema revenirii acestora in
> conducerea PNL.
> Stolojan a reprezentat in multiple ocazii trehnocratul adus de urgenta
> pentru a repara ceva(fie a forma un guvern,fie de a intui cine poate
> deveni presintele tarii intr-o formula de dreapta,in prezent luandu-si
> cea mai grea misiune,reinvierea liberalismului si anihilarea
> oligarhiei care a pus mana pe PNL).
>
> Ceea ce ne mira este de cata energie ascunsa dispune acest personaj,in
> fond,materialmente desinteresat,dar care este motivat de ideea unui
> adevarat liberalism.
>
> Reactiunea contra lui reprezinta tot ce are mai rau dreapta romaneasca
> care este gata acum de a se uni cu stanga comunista chiar,cu care are
> in comun sistemul oligarhiei de partid.
>
>
>
>
>

Hantzy
2008-04-03 13:35:15

Bre, Onesti...

La 2008-04-03 09:54:40, Onesti a scris:

> Toata tara stie de alianta neagra dintre comunistii lui ilici si
> mafiotii PeNaLi...
> Fortele criptocomuniste (gasca lui Ilici - urmasiii PCR-ului si
> PeNaLii - burdusiti cu fosti securisti si fii de securisti) lupta din
> rasputeri sa ingenuncheze de tot Poporul Roman...
>
************************
... eu iti propun o chestie: sa ne reintalnim aici, pe forum, peste vreun an, cand PD-L va avea 35 %, PSD 26 % si PNL 15%.
Pariem ca in coalitia guvernamentala vor fi PD-L si PSD? Pana atunci, incearca si alte aberatii ...

Hantzy
2008-04-03 13:37:19

inca un articol fara semnatura...

... cam multe in ultima vreme, si absolut toate fara argumentatie!
Doar banuieli, insa fara nici un nume.

alwis46
2008-04-03 14:54:56

Ce zice dom' plotoner Oxford chiar se infaptuieste.

Am cules din studiul asta al "plotonerului Oxford" primul punct din capitolul "Avantajele cheie ale lui Tariceanu" :

"Suportul birocratic - parti din aparatul de stat ii sustin pe liberali, iar reformele in administratia publica asteptate de UE sunt aproape oprite."

Cumparai astazi tzuntzurliul saptamanal Academia Catavencu si la capitolul "Barfe, smenuri, susanele" gasii urmatoarea barfa marcata cu doua urechi, adica "parfum de credibilitate" :

"Saptamana trecuta, Sica, candidatul PNL la functia de primar general al Capitalei, cunoscut drept Ludovic Orban de la Transporturi, a sunat din goarna si a dat ordin ca toti membrii PNL cu functie publica de conducere sa se prezinte de urgenta la o sedinta, la partid. Pentru ca, evident, functia publica e de stat pana vine campania electorala, cand devine functie de partid. Iar inainte de sedinta asta de manevre si smenuri de campanie, Sica, alaturi de consilierul Antonel Tanase de la Transporturi, isi facea curaj cu niste pahare pline la un restaurant din centrul Bucurestilor."

Onesti
2008-04-03 15:21:27

Nu numai Oxfordul...ci tot globul stie de Nesimteanu si batjocorirea Romanilor...

Mai Gilica....chiar nu are importanta daca articolul a fost scris de crema de la Oxford sau de "plotonerul SPP" de care vorbeai...

Important este ca lumea a inceput sa constientizeze pericolul aliantei negre dintre MAFIA PeNaLa si comunistii lui Ilici...

Caracterul profund antinational al Mafiei papionare, uriasul jaf national practicat de Nesimteanu pe fata, jecmanirea Romanilor fara nici cel mai mic sentiment de jena, conflictul clar de interese din functia pe care o ocupa vremelnic si jobul de DEALER, de pe urma caruia s-a imbogatit, apetitul pentru tradare, batjocorirea Romanilor...nu aveau cum sa nu fie observate de tot globul....

Asa ca daca s-au vazut si la Oxford....chiar nu e nimic de mirare...

Sincer, ma asteptam sa scrie si analistii din Noua Zeelanda, Singapore si Chile...

Acest Jecmaniceanu si ceilalti mafioti corupti pana in maduva oaselor ne-au facut de rasul intregului mapamond...

La 2008-04-03 12:05:00, gili a scris:

> Care era plotoner la SPP si umbla zanatec prin curte pe la
> Cotroceni far de treaba .
>
> Ma stii sa scrii ?
> Da , sa traiti !
> E , poftim colea de scrie ce-ti dictez io ...
> Brava ! Acuma semneaza . Vezi far de sa pui gradul ... Scrie doar
> numele ... Oxford .
> 'tzeles , sa traiati !
> Brava ! Acuma zi la sefu sa o deie la jurnal .
>
> Ca te banui sa ai atita minte cit sa-ti dai seama ca era peste
> poate ca mia aia de analisti din Imperiul Britanic sa foloseasca exact
> acelasi limbaj la adresa ... " oligarhilor " dimboviteni ca si
> Excelenta Sa , n'asa ?
>

Hu Ciu Tzi
2008-04-03 15:59:06

Re: inca un articol fara semnatura... / Trist dar adevarat!

La 2008-04-03 13:37:19, Hantzy a scris:

> ... cam multe in ultima vreme, si absolut toate fara argumentatie!
> Doar banuieli, insa fara nici un nume.
>

Hu Ciu Tzi
2008-04-03 16:03:31

Re: Sa nu uitam! / ' Minciuna are picioare scurte', asa sa fie. dea Domnu!

La 2008-04-03 12:53:55, daktari a scris:

> Oricat s-au straduit PDL-istii sa se situeze impotriva guvernarii
> Tariceanu,ei rezista si acum! DE CE? Simplu: PDL un partid
> incoerent,pus pe barfa si hartag,distructiv fara ideologie si
> doctrina.Biet popor !,cand se va dezmetici si va realiza ca au fost
> dusi de nas,nu o sa mai auzi sau vezi ,nici urma de
> boci,stolojei,basei! (Stoica va da in balbaiala asa cum a facut-o la
> interventia telefonica cu referire la tratatul cu UCRAINA ,si va da
> vina pe popor ca nu a inteles)
> Vom mai vorbi caci"minciunile au picioare scurte"!
>

gili
2008-04-03 16:05:28

Lasind deoparte tonomatul Catavencu al penalului domn Vintu ...

Care era cel mai mare criminal in viata in campania trecuta pentru Excelenta Sa , dar care a devenit imun de cind ridica osanale spre Cotroceni alaturi de Realitatea Tv . Cotidianul si mai nou Ziua , aceluiasi " prosper om de afaceri " din " cercul de interese " evident legitime ale domnului Ba'secu ... ti se pare cumva IMPARTIALULE ca pedeleii au procedat altfel ?
Iata bunaoara as putea sa-ti dau ca exemplu fostii prefecti ai pedeleilor care actualmente se afla in postura de inalti inspectori guvernamentali si care bat ulitele satelor spre sprijinirea viitorilor candidati pedelei , asta in timp ce sunt platiti de la stat , adica si de mine care nu as vota pentru nimic in lume un neispravit de fesenel , dar si de tine care-i ridici in slavi ... IMPARTIALULE ?
Sa-ti mai povestesc si de Excelenta Sa care s-a amestecat fatis in campania eletorala pentru cel parlament al Iuropei , care de fapt de peste trei ani jumate nici ca se ocupa cu altceva decit campanie electorala de fapt , cind ar trebui sa fie presedintele tuturor romanilor , inclusiv al meu care nu l-am votat in avceeasi masura cu al tau care -l tot slacesti IMPARTIALULE ?

Hu Ciu Tzi
2008-04-03 16:06:24

Re: Sa nu uitam ca PNL este un partid ce guverneaza in minoritate / Asa-i!

La 2008-04-03 11:20:15, Nicu Mihai Andrei a scris:

> Sa nu uitam ca PNL este un partid ce guverneaza in minoritate, deci,
> in aceasta situatie, colaborarea cu alte partide, nu este un lucru de
> acuzat. De fapt, ceea ce este grav, este ca de fapt PD, dupa ce a
> devenit PD minus L , acum isi pregateste in continuare terenul pentru
> o alianta cu PSD, prin modificarea statutului sau care prevedea ca ei
> nu vor colabora niciodata cu social-democratii. Adevaratii liberali
> raman PNL si adevaratii sustinatori de dreapta sunt o forta si vor
> vota in continuare PNL.
>

gili
2008-04-03 16:08:41

He-he-he ! Nu-i articol , ie ... facatura ,

Ori peste o asa mizerabila FACATURA dictata de la Cotroceni nu-si poate pune nimeni semnatura oricit de neispravit ar fi pentru ca cinve ar putea sa intrebe unde-i Oxfordu asta cu mia de analisti sa-i vedem si noi ... Cind , unde si cum au facut o asa ... hanaliza , n'asa ?

Shadow
2008-04-03 16:09:28

Re: Ce zice dom' plotoner Oxford chiar se infaptuieste. Sigur

> Am cules din studiul asta al "plotonerului Oxford" primul punct din
> capitolul "Avantajele cheie ale lui Tariceanu" :
>
> "Suportul birocratic - parti din aparatul de stat ii sustin pe
> liberali, iar reformele in administratia publica asteptate de UE sunt
> aproape oprite."
>
> Cumparai astazi tzuntzurliul saptamanal Academia Catavencu si la
> capitolul "Barfe, smenuri, susanele" gasii urmatoarea barfa marcata cu
> doua urechi, adica "parfum de credibilitate" :
>
> "Saptamana trecuta, Sica, candidatul PNL la functia de primar general
> al Capitalei, cunoscut drept Ludovic Orban de la Transporturi, a sunat
> din goarna si a dat ordin ca toti membrii PNL cu functie publica de
> conducere sa se prezinte de urgenta la o sedinta, la partid. Pentru
> ca, evident, functia publica e de stat pana vine campania electorala,
> cand devine functie de partid. Iar inainte de sedinta asta de manevre
> si smenuri de campanie, Sica, alaturi de consilierul Antonel Tanase de
> la Transporturi, isi facea curaj cu niste pahare pline la un
> restaurant din centrul Bucurestilor."

Am inlocuit "agenturile lui ilici" si "securistii" celorlalti cu "oligarhii guvernamentali" despre care un asemenea "plotoner" de baza ne spune ca "se "crede ca ar fi cei mai bogati".

Boala romaneasca care se mai numeste si "scenarita" va sustine asemenea bazaconii.

PS. Asa e ca antonel ala vrea sa-i salte metroul lui udriste maretul "manager" de 3 lulele de la PMB si care tine de scaun de parca i l-ar fi lasat tatasau(pardon basecu)?

Hu Ciu Tzi
2008-04-03 16:17:31

Re: He-he-he ! Nu-i articol , ie ... facatura ,

E 100% facatura, cei de la Oxford stiu ca PD-L nu e reformist, absolut deloc!!!!!!! Aici, culmea ironiei e dat drept reformist!!!!!!

a 2008-04-03 16:08:41, gili a scris:

> Ori peste o asa mizerabila FACATURA dictata de la Cotroceni
> nu-si poate pune nimeni semnatura oricit de neispravit ar fi pentru ca
> cinve ar putea sa intrebe unde-i Oxfordu asta cu mia de analisti sa-i
> vedem si noi ... Cind , unde si cum au facut o asa ... hanaliza ,
> n'asa ?
>

Shadow
2008-04-03 16:21:00

Re: Studiu comandat....de Comandant...la Oxford..., muica, ce v-a lovit!!!!!! Ratacila

> De "analistii" astia de la "Oxford" am auzit acum prima data. Bantui
> forumul asta de cativa ani, dar nu-mi amintesc ca vreun forumist sa fi
> pomenit ceva despre ei. Nu mai vorbesc despre ziaristi.
> Hot-News, locul unde a aparut "stirea" e recunoscut ca oficios
> prezidential. Limbajul folosit in "studiu" nu e deloc analitic, care
> sa se rezume la fapte, e un limbaj propagandistic care pune etichete
> si e evidenta privirea dintr-un singur unghi.
>
> Toate astea tie ti se par normale. E ok, da' cu mine ce ai? Nu vrei
> sa-ti postezi convingerile mai incolo?
>
> PS: Si FAZ si PRAZ si orice alt ziar din lumea asta produce articole
> comandate. D-aia au introdus rubricile de "Opinii". Conteaza pretul.
> Banuiesc ca pentru jermanica e putin mai mare decat in tara, dar e
> abordabil.
> Pe editori nu-i doare nimic ca pe prima pagina sa puna un articol
> muscator si in pagina trei o reclama la ce infiera in prima.
> Cat timp ies bani, cica totul ar fi ok.
>
> PPS: Nu-mi adic aminte sa te fi numit "badana". "Bidinea" mi se pare
> mult mai poetic, dar nici pe asta nu am zis-o. Am zis in schimb sa tii
> coiful ala de hartie de ziar deasupra gatului ca daca ploua intra apa
> direct in plamani si faci pneumonie.

Manipularea asta e un alt exemplu al manipularii unei anumite "societati civile" prezidentiale purtata in acelasi fel in care s-au purta si altele si ale caror campanii de dezinformare sunt conduse de oameni ai presului sau ai pdl-ului eventual care au avut si cate o mica functie de "guvide" pe la presedentie sau ministere detinute de pd sau de "independeti pd". Studiul "comandat" este al unei fatuce fosta "bagatoare de seama" prezidentiala si care sustine ca acum e consiliera UE. De fapt fiind consiliera unui europarlamentar(ara) (poate va binevoi sa ne spuna hotnews care) al unui partid pe care il cunosc.
Pe situl oxford blabla(de care nici eu nu am mai auzit pana acuma) exista un articol in engleza cu un titlu care aduce de titlul vehiculat pe hotnews. Cum cu un membership de "guest" nu poti sa il citesti trebuie sa platesti pt a avea articolul.

Exemplu de manipulare de aceeasi forma si spirit este cea a asa zisei societati "sojust" plina de "baietei crescuti" pe langa macovei prin minister adusi acolo nu pe considerente de examene (in general iau note mici la ele) dar extrem de "vocali".

Hu Ciu Tzi
2008-04-03 16:29:00

Re: PLD / Stai linistit e doar o facatura comunista acest....al falsului Oxford, cei de la Oxford

nu au nimic de a face cu aceasta facatura!!!!!!!


La 2008-04-02 22:36:34, Sarmatic a scris:

> Priviti fara patima la membrii PDL care apar mereu pe sticla. Astia
> sunt speranta schimbarii in tara noastra? Eu vad in ei clona fostului
> partid comunist , ca organizare, ca atitudine, ca limbaj. Or fi ei
> Oxford, dar se inseala amarnic! La fel cum se inseala cand cred ca
> Budapesta este capitala Romaniei. Nu tot ce vine din vest este aur.
> Destule sunt tinichea curata! In pofida firmei!
>

alwis46
2008-04-03 16:44:21

Re: Ce zice dom' plotoner Oxford chiar se infaptuieste. Sigur

Shadow
2008-04-03 16:58:50

Re: Ce zice dom' plotoner Oxford chiar se infaptuieste. Sigur

alwis46
2008-04-03 17:04:31

Cautai pe dom' plotoner Oxford.

N-a fost greu, batui la taica Gugal Oxford analytica si-mi dadu o sumedenie de linkuri.

Celor obisnuiti cu mistoul de doi cocarezi si-un sfert care luau in deradere mia aia de specialisti, linkul asta le poate aduce lumina sus la etajul final :

http://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_Analytica

din care am cules randul asta :
"The company has access to a network of over a thousand academics and specialists around the world, particularly at the University of Oxford, England."

Alte link-uri :
http://www.google.ro/search?q=oxford+analytica&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
http://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&q=analytica&near=Oxford,+UK&fb=1&view=text&latlng=51751776,-1255868,9073123452639943118
http://www.oxan.com/

Acilea ii vedeti pe unii pe care i-a cumparat Basescu :
http://www.oxan.com/about/who/internationaladvisoryboard.asp

Din cate se vede, unii sunt sau au fost manageri la institutii importante si la mari banci, altii sunt fosti ministri sau sefi de sericii de informatii, unii sunt profi universitari.
Mare trebuie sa fie foamea in randul astora daca au pus botul si s-au lasat cumparati de Basescu.

Bai frate, inteleg sa-i ziceti betiv lui Basescu, inteleg sa-l luati la misto ca sare sa-si apere copilul, inteleg sa-l faceti hot ca i-a smuls aleia telefonul, dar trebuie sa fii mare guguman sa te apuci sa scrii ca acest Consiliu Oxford a fost cumparat de Basescu si ca acest Consiliu a facut un studiu la comanda Matelotului.

A propos, pe asta cu cat l-a cumparat bai Basescu ?

Sir Colin McColl
Ex-Chief of the Secret Intelligence Service, UKgili
2008-04-03 17:04:35

Vai tu IMPRTIALULE ... numa pedelei sa nu fie ca in rest ...

Da acuma vezi ca atunci cind zici de Casuneanu asta vorbesti de funie in casa spinzuratului si te ia de motz Excelenta Sa ...

gili
2008-04-03 17:06:18

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford.

Ai gresit adrisantu ... unde zici ca ar fi in curte la astia hanaliza cu pricina ?

Ratacitul
2008-04-03 17:18:02

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford.

N-a cumparat pe nimeni, stai linistit. Varianta in engleza a debitatiilor din Hot-News nu exista. N-a fost produsa inca.


La 2008-04-03 17:04:31, alwis46 a scris:

> N-a fost greu, batui la taica Gugal Oxford analytica si-mi dadu o
> sumedenie de linkuri.
>
> Celor obisnuiti cu mistoul de doi cocarezi si-un sfert care luau in
> deradere mia aia de specialisti, linkul asta le poate aduce lumina sus
> la etajul final :
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Oxford_Analytica
>
> din care am cules randul asta :
> "The company has access to a network of over a thousand academics and
> specialists around the world, particularly at the University of
> Oxford, England."
>
> Alte link-uri :
> http://www.google.ro/search?q=oxford+analytica&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
> http://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&q=analytica&near=Oxford,+UK&fb=1&view=text&latlng=51751776,-1255868,9073123452639943118
> http://www.oxan.com/
>
> Acilea ii vedeti pe unii pe care i-a cumparat Basescu :
> http://www.oxan.com/about/who/internationaladvisoryboard.asp
>
> Din cate se vede, unii sunt sau au fost manageri la institutii
> importante si la mari banci, altii sunt fosti ministri sau sefi de
> sericii de informatii, unii sunt profi universitari.
> Mare trebuie sa fie foamea in randul astora daca au pus botul si s-au
> lasat cumparati de Basescu.
>
> Bai frate, inteleg sa-i ziceti betiv lui Basescu, inteleg sa-l luati
> la misto ca sare sa-si apere copilul, inteleg sa-l faceti hot ca i-a
> smuls aleia telefonul, dar trebuie sa fii mare guguman sa te apuci sa
> scrii ca acest Consiliu Oxford a fost cumparat de Basescu si ca acest
> Consiliu a facut un studiu la comanda Matelotului.
>
> A propos, pe asta cu cat l-a cumparat bai Basescu ?
>
> Sir Colin McColl
> Ex-Chief of the Secret Intelligence Service, UK
>
>
>
>
>

Ratacitul
2008-04-03 17:21:46

Fii serios. Globul stie de Vasesque de la Constadt....

La 2008-04-03 15:21:27, Onesti a scris:

> Mai Gilica....chiar nu are importanta daca articolul a fost scris de
> crema de la Oxford sau de "plotonerul SPP" de care vorbeai...
>
> Important este ca lumea a inceput sa constientizeze pericolul aliantei
> negre dintre MAFIA PeNaLa si comunistii lui Ilici...
>
Da, n-are importanta ca zice mamica ta si nu profesorul de la MBA ca esti destept. Important e ca lumea incepe sa constientizeze ca esti destept.

Arogantu'
2008-04-03 18:51:29

"ministrul reformator al Justitiei" ???

Cine poate sa-mi spuna ce reforme naucitoare a efectuat madam Breton ?

In afara de modificarea metodologiei numirii sefilor de parchete - unanim criticata astazi ca o interventie a politicului (ministrul Justitiei) ...

Si, evident, in afara de datul din breton pe la Bruxelles de cite ori o supara cineva !

Ratacitul
2008-04-03 18:51:44

" George W. Bush: Sarkozy e ultima incarnare a lui Elvis Presley"

" George W. Bush: Sarkozy e ultima incarnare a lui Elvis Presley" este un titlu din Hot-News.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-2724290-george-bush-sarkozy-ultima-incarnare-lui-elvis-presley.htm

Primul comentariu la articol este chiar haios:

"Cine e ultima incarnare a lui Luis de Funes? Va las sa ghiciti."

hehehehehehe, pardon..... haha, haha, haha! ("a" de la "camila")

Shadow
2008-04-03 19:32:42

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford. Ratacila

Ai aici intrarea. Daca ai chef sa "arunci" banii, eu refuz.
Imi ajung scrierile lui Wass, tapalaga si ziua.

Nu e analiza cand aduci ca argumente banuieli, "scorul" manipulat la pt cine a dat dreptate CC mai des sau "presa aservita"(cand e mai degraba pe dos). Cand sustii ca "initiativa a fost preluata de reactionari" pt ca a plecat macovei fara sa analizezi legile lui macovei, dosarele trimise in instanta de parchet, deciziile, etc.
Astea nu sunt analize sau studii ci manipulare fara jena.

http://www.oxan.com/display.aspx?StoryDate=20080326&ProductCode=EURDB&StoryNumber=1&StoryType=DB

Shadow
2008-04-03 19:47:37

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford. alta

>The company has access to a network of over a thousand academics and >specialists around the world, particularly at the University of Oxford, England.

>However, despite its name it has no formal connection to the University, and works >using a comparatively small full-time professional staff drawing on the extended >network of scholars. Its main activities are in the area of geopolitics and >economics, and comprise chiefly a consulting practice and a daily briefing service.

mungiu sau pipidid? :-).
Da frumos numele dar ....

Shadow
2008-04-03 19:57:21

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford. alta

Aici se pot accesa articolele. Stati pe scaun inainte de a deschide pagina ca sa nu va socheze "pretul".

http://www.alacrastore.com/storecontent/oxford/DB141529

Si vorba aia "banii inainte" stiti voi "precum unde".

Ratacitul
2008-04-03 19:58:54

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford. Ratacila

Stiu. Inainte de orice postare pe tema asta, m-am documentat...cine-s nobody astia.
Simplul fapt ca nu se da in nici un fel sursa originala (daca ar fi fost conform "traducerii", Hot-News ar fi platit drepturile de republicare a originalului ; oricum n-ar fi fost prea mult - la cat de "cunoscuta" e agentia asta, ma indoiesc ca mai mult de zece persoane ar plati pentru articol.)
Privitor la ipoteza ta - ca autorul ar fi madame Pipidi - daca se dovedeste adevarata (deci daca articolul exista intr-adevar in forma data pe Hot-News)...hm...poate fi posibil. Dar o astfel de ipoteza ma conduce la concluzia ca de marea "agentie de analiza" e doar numele. Si nu pentru ca Pipidi ar fi acceptata sa-si depuna scrierile dupa dictare, ci pentru Calitatea lor.

======================

La 2008-04-03 19:32:42, Shadow a scris:

> Ai aici intrarea. Daca ai chef sa "arunci" banii, eu refuz.
> Imi ajung scrierile lui Wass, tapalaga si ziua.
>
> Nu e analiza cand aduci ca argumente banuieli, "scorul" manipulat la
> pt cine a dat dreptate CC mai des sau "presa aservita"(cand e mai
> degraba pe dos). Cand sustii ca "initiativa a fost preluata de
> reactionari" pt ca a plecat macovei fara sa analizezi legile lui
> macovei, dosarele trimise in instanta de parchet, deciziile, etc.
> Astea nu sunt analize sau studii ci manipulare fara jena.
>
> http://www.oxan.com/display.aspx?StoryDate=20080326&ProductCode=EURDB&StoryNumber=1&StoryType=DB
>
>
>

Shadow
2008-04-03 20:07:45

Re: Cautai pe dom' plotoner Oxford. Ratacila

> Stiu. Inainte de orice postare pe tema asta, m-am documentat...cine-s
> nobody astia.
> Simplul fapt ca nu se da in nici un fel sursa originala (daca ar fi
> fost conform "traducerii", Hot-News ar fi platit drepturile de
> republicare a originalului ; oricum n-ar fi fost prea mult - la cat de
> "cunoscuta" e agentia asta, ma indoiesc ca mai mult de zece persoane
> ar plati pentru articol.)
> Privitor la ipoteza ta - ca autorul ar fi madame Pipidi - daca se
> dovedeste adevarata (deci daca articolul exista intr-adevar in forma
> data pe Hot-News)...hm...poate fi posibil. Dar o astfel de ipoteza ma
> conduce la concluzia ca de marea "agentie de analiza" e doar numele.
> Si nu pentru ca Pipidi ar fi acceptata sa-si depuna scrierile dupa
> dictare, ci pentru Calitatea lor.

Cand m-am referit la "mungiu sau pipidi" ma refeream la "societatea in civil in general". Ca gluma. In Romania de catava vreme se manipuleaza enorm cu tot felul de fundatii cu nume dintre cele mai simandicoase si mai speciale (eventual aproape identice) cu unele straine.

De aceea eu salutam o lege care sa impuna un "prefix, sufix" sau altceva la toate fundatiile si elucubratiile sa stie omul din prima la ce sa se astepte. Ca avem institutii, asociatii, academii, universitati care nu au treaba cu "termenul".

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01058 sec.