Ziua Logo
  12:21, luni, 25 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-21
synd (...@aol.com, IP: 91.13.113...)
2007-12-21 20:28
Laitmotive


Analiza coerenta si realista, incomparabila cu pozitia "colegului" cu care ati fost de acord de atatea ori. Ceea ce deranjeaza insa este reluarea unor laitmotive - de mult timp "epuizate" si complet anulate in lucrarile de specialitate de data recenta-, printre care si laitmotivul "purificarii etnice" practicata de sarbi.

Observatori europeni, aflati la fata locului, timp de ani, in deceniul trecut si chiar in timpul atacului NATO, au precizat in repetate ocazii ca nu a avut loc nici o epurare etnica. Am amintit deja si reiau aici doar numele generalui german Heinz Loquai care, avand acces la documentele OSCE de la Viena dar si la alte "informatii clasificate" (Geheiminformationen) ale Ministerului Apararii a afirmat clar: atunci si acolo unde au avut lupte intre UCK si trupele de siguranta sarbe, acolo populatia a parasit temporar asezarile.

Un exod in masa al populatiei albaneze dar si sarbesti a avut loc abia dupa inceperea bombardamentelor NATO asupra teritoriului provinciei Kosovo. De altfel, chiar si o confruntare a realitatilor etnodemografice trecute dar, mai ales, prezente din Kosovo releva clar si populatia "epurata etnic" (groaznic termen!) a fost aceea sarbeasca. In prezent populatia ne-albaneza din Kosovo formeaza doar 4% din totalul locuitorilor acestei provincii sarbesti.

Misha Glenny, corespondent britanic al BBC, care a relatat "de visu" (The Fall of Yugoslavia, London 1993) primii trei ani ai conflictului jugoslav mentiona, pe buna dreptate, ca "singurul adevar in razboiul jugoslav este minciuna!". Iar aceasta a fost colosala si continua sa fie raspandita si azi.

Istoricii au obligatia sa caute adevarul!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00682 sec.