Ziua Logo
  02:00, joi, 13 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-08-29

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sb
2007-08-29 01:29:35

nu inteleg

cu ce ne ajuta acum sa stim cine a colaborat sau nu cu Securitatea cu 20-30 de ani in urma! Pe mine - si probabil pe multi altii - chiar nu ma intereseaza ce se intampla acum atatia ani.

Si pt poporul roman, biserica noastra ortodoxa si statul roman saparea si rascolirea unor dosare mai mult sau mai putin reale nu e deloc relevanta. Sa nu mai zic ca nu ajuta cu nimic, ci din contra ne face mai mult rau tuturor. Plus ca cei cu adevarat vinovati si sus-pusi au avut ei grija sa-si stearga urmele.

Asta nu e decat o arma a celor ce ne vor raul creand o stare generala de suspiciune nejustificata.

Mult mai interesant si folositor ar fi totusi sa stim cine la momentul actual colaboreaza cu securitatea sau diverse organizatii ostile neamului nostru.

Ion Caramache
2007-08-29 03:20:12

Re: nu inteleg

La 2007-08-29 01:29:35, sb a scris:

> Mult mai interesant si folositor ar fi totusi sa stim cine la momentul
> actual colaboreaza cu securitatea sau diverse organizatii ostile
> neamului nostru.
>
Pai <<< securitatea >>> nu a fost desfiintata? Sau dvs. va referiti la organizatiile ostile neamului nostru care se ocupa cu controlul respectarii normelor de securitatea muncii?
Evident ca este mult mai interesant sa stiti numele si functia rspectivelor persoane si, daca se poate , sa fie publicate si fotografiile lor. Asa nu va mai fi nici-o problema sa fluierati: "Sase, vine securitatea muncii!"

Aladin
2007-08-29 04:28:51

sb se observa ( ca nu intelegi).

Ca nu te intereseaza arata consistenta gandiri dv. Poate nu erati nascut inca atunci, contrar pot spune ca sunteti un nou nascut de azi.
Oficial cum colaboreaza astazi cineva cu securitatea ? Toti colaboreaza astazi cu secu. chiar si dta care ceri sa se ingroape faptele rele si rusinoase .

Mache
2007-08-29 05:32:49

Re: nu inteleg

Motivul e simplu si-l intelegi foarte bine. Cine a dat cu ciocu' la organe odata, o va mai face si a doua oara, plus ca e santajabil. Argumentul cu "hai sa ingropam trecutul tenebros si sa fim ca fratii" e in general al celor cu multe muste pe caciula, plus altele bazaind imprejur. Un om cu sufletul curat si care a marturisit numai la spovedanie, n-are a se teme nici de tata lu' CNSAS...

Probabil ca toti crestinii ar fi sarit in sus ca arsi (indiferent ca-s pravolsavnici sau reformati) daca s-ar fi descoperit ca vreo-un papa a fost in tineretele sale ciochist la Gestapo. De ce sa se ceara calificari mai joase la ortodocsi si de ce ar trebui sa aiba Patriarhul nostru constiinta mai putin curata decat seful catolicilor?

La 2007-08-29 01:29:35, sb a scris:

> cu ce ne ajuta acum sa stim cine a colaborat sau nu cu Securitatea cu
> 20-30 de ani in urma! Pe mine - si probabil pe multi altii - chiar nu
> ma intereseaza ce se intampla acum atatia ani.
>
> Si pt poporul roman, biserica noastra ortodoxa si statul roman saparea
> si rascolirea unor dosare mai mult sau mai putin reale nu e deloc
> relevanta. Sa nu mai zic ca nu ajuta cu nimic, ci din contra ne face
> mai mult rau tuturor. Plus ca cei cu adevarat vinovati si sus-pusi au
> avut ei grija sa-si stearga urmele.
>
> Asta nu e decat o arma a celor ce ne vor raul creand o stare generala
> de suspiciune nejustificata.
>
> Mult mai interesant si folositor ar fi totusi sa stim cine la momentul
> actual colaboreaza cu securitatea sau diverse organizatii ostile
> neamului nostru.
>

ionion
2007-08-29 07:08:17

Doamne Dumnezeule apara Doamne Romania de paganii care au colaborat cu Securitatea.

Nu da Doamne soarta Bisericii Ortodoxe unui pagan.

inger_de_noapte
2007-08-29 07:33:15

CNSAS = joc securist

Se analizeaza dosarele unor ierarhi care NU candideaza la functia de Patriarh. CNSAS face un joc politic. Se stie clar ca exista doi candidati principali pt scaunul patriarhal: IPS Daniel si IPS Teofan. DE CE NU INCEPE CNSAS CU ASTIA DOI? De ce ne plimba CNSAS pe la dosarele unora care nu vor candida? CNSAS este influentat politic si ne arunca praf in ochi. Este posibil sa tot amane cercetarea dosarelor candidatilor principali astfel incat sa treaca data alegerilor de Patriarh, 12 septembrie. Este evident ca cineva, undeva, doreste sa fie pastrate dosarele celor cu sanse mari de a ajunge Patriarh tocmai pentru a folosi dosarele ca instrument de presiune si de santaj asupra viitorului Patriarh. CNSAS face o lucratura in cel mai pur stil securist. Pacat...

Tiberiu
2007-08-29 08:14:39

corneanu-omul cu coarne de drac!

securistul corneanu care a facut politie politica,de unde primea bani si alte bunuri si foloase...locuieste in zona paduchilor comunisti si securisti din Timisoara! este o VILA somptoasa si luxoasa! fara a se gandi la ordinele date de el pt a inchide portile catedralei in vremurile revolutiei,iar tinerii care au dorit sa se refugieze in catedrala,au fost omorati pe trepte !!!! Ce ziceti> voi? ce minunata este religia?sa te tot lasi purtat de valul religios al vremurilor de atunci si de acum!Ma tot intreb cand se va desptepta romanul?

Hanul
2007-08-29 09:20:38

Cautati la Teodosie angajamentul cu primul nume PORCUL

Teodosie al Tomisului are doua angajamentele la securitate, unul cu numele PORCUL ca asa se numea familia sa inainte si unul cu numele PETRESCU asa cum si-a schimbat numele. Cu primul nume de cod are semnate ce;le mai multe note informative. Adevarat majoritatea dosarelor ierarhilor sunt la DIE. Cred ca sunt peste 30, inclusiv ale lui Daniel, Teofan, Serafim, Bartolomeu (acesta ere si la directia penitenciarelor ca a fost sefurl reeducarii de la Aiud), etc..

toni
2007-08-29 09:44:59

Toata aceasta tevatura este un atac la adresa Bisericii


CNSAS are dosarele de mai multi ani dar s-a hotarat sa faca zarva acum cand trebuie ales un Patriarh . De ce nu s-au facut publice numele celor pentru care s-a decis ca nu au facut politie politica ?
De ce nu se oprese bursa zvonurilor alimentata de Dinescu care a lansat multe zvonuri murdare , dar nici nu a adus nici o dovada concreta ?


Dintre parlamentari a fost deconspirata numai Musca , curios , intr-un moment cand avea un procent mare in sondajele de incredere a electoratului . Unde sunt cei peste 100 de parlamentari despre care s-a spus ca au fost informatori ?

doctorul
2007-08-29 10:31:02

CNSAS

Ce-i mai cheama ? Se stie ca toti au turnat de-au rupt !

Razvratitul
2007-08-29 11:39:30

Re : Nu inteleg... Chiar asa : Nici eu nu inteleg ce aveti cu ei , bietii fosti si actuali colabora-

tori ai serviciilor secrete ? Ce ,ei nu aveau nevoie sa-si umple bardahanul ? Sa aiba senzatia de putere cand distrugeau viata cuiva ? Sa simta ca au importanta pe lumea asta ? Ce , voua nu va place sa turnati pe gat "vizichi" si alte bauturi care nu ajung la nasul nenorocitilor de plebei si nu v'ar placea sa va idopati cu "friptane" cand altii fac foame ca sa simtiti ca sunteti "cineva" ? Ia mai lasati-ma cu ura asta imputita contra tortionarilor !
Si ca veni vorba : Ce ar fi ca din consiliul care alege viitorul patriarh sa faca parte automat personalitati marcante si de mare rasunet ca tov.Bobu,Plesita, Postelnicu si altii asemenea ? Dar mai sunt multi fosti generali de securitate cu pensii de zeci de milioane care abea astepta sa se implice in viata religioasa a dragilor lor romani , asa.....doar din patriotism !

georgems
2007-08-29 12:31:32

Re: corneanu-omul cu coarne de drac!

La 2007-08-29 08:14:39, Tiberiu a scris:

> securistul corneanu care a facut politie politica,de unde primea bani
> si alte bunuri si foloase...locuieste in zona paduchilor comunisti si
> securisti din Timisoara! este o VILA somptoasa si luxoasa! fara a se
> gandi la ordinele date de el pt a inchide portile catedralei in
> vremurile revolutiei,iar tinerii care au dorit sa se refugieze in
> catedrala,au fost omorati pe trepte !!!! Ce ziceti> voi? ce minunata
> este religia?sa te tot lasi purtat de valul religios al vremurilor de
> atunci si de acum!Ma tot intreb cand se va desptepta romanul?
>
Niciodata nu se vor destepta toti romanii ,Tibi ,unii da ,altii ba, desi tot cantam refrenul asta de peste 100 de ani.Alta-i problema ,daca zici ca acest colaborationist Corneanu a dat ordin sa se inchida catedrala la Timisoara e extrem de grav si trebuie dat in judecata. Daca esti din Timisoara contacteaza asociatia revolutionarilor Timisoara.

Ion Caramache
2007-08-29 16:10:50

Re: Toata aceasta tevatura este un atac la adresa Bisericii

La 2007-08-29 09:44:59, toni a scris:


>. De ce nu s-au facut publice numele
> celor pentru care s-a decis ca nu au facut politie politica ?

Pai nu s-a opus BOR sa se faca publice numele clericilor din dosarele Securitatii? Daca totusi se faceau publice, sunt sigur ca nepatatii ar fi fost raspopiti de catre patatii lor frati intru credinta.

> De ce nu se oprese bursa zvonurilor alimentata de Dinescu care a
> lansat multe zvonuri murdare , dar nici nu a adus nici o dovada
> concreta ?

Pai ce, vrei sa moara de foame mass media nationala?

>. Unde sunt cei peste 100 de parlamentari despre care
> s-a spus ca au fost informatori ?

Unii dintre dinsii sunt in Marea Adunare Nationala Bisericeasca chemata sa aleaga pe noul Patriarh.

Razbunatorul
2007-08-29 16:32:42

Uneltiri dusmanoase din partea unor popoare care ne urasc

E o conspiratie oculta pentru distrugerea ultimei institutii care mai tine poporul roman in picioare,de fapt coloana vertebrala a poporului roman.Trebuie sa opunem rezistenta pana la capat dominatiei intereselor straine in Romania.

demetrius
2007-08-29 19:38:18

Razbunatorului

Daca si ierarhii BOR au avut coloana vertebrala...atunci e vai de ea coloana vertebrala ! .Ar trebui sa stea in namol la Techirghiol pana la sfarsitul lumii, poate-si va reveni. Iar daca vrei sa izolezi Romania de @puterile straine@ (sindrom ceausist) ia-o si-o du pe alta planeta. Da lasa Ardealul la locul lui

Liviu2002j
2007-08-29 23:49:54

Re: Cautati la Teodosie angajamentul cu primul nume PORCUL

La 2007-08-29 09:20:38, Hanul a scris:

> Bartolomeu (acesta ere si la directia
> penitenciarelor ca a fost sefurl reeducarii de la Aiud), etc..

Daca acest lcuru este adevarat atunci chiar nu mai am ce sa spun ...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00632 sec.