Ziua Logo
  01:49, vineri, 22 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-22

Comentarii: 111, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

neamtu tiganu
2007-05-21 23:41:49

Felicitari pres. Basescu

A dovedit ca e un adevarat erou al Romaniei, un adevarat barbat intre barbati, a invins hiena oligarhica cu 322 de capete si in treacat a mai ras si o tiganca imputita.

Sa ne traiesti bine Domnule Presedinte!

P.S Intro tara normala parlamentu s-ar autodizolva, ar fi alegeri noi, ar fi ales un parlament cit de cit curat care la rindul lui ar cauta un PRESEDINTE adevarat.

PPS Draga Miruna, citii si io reactiile unor "intelectuali" din forumuri, culmea unii care traiesc de ani buni in vest si nu uita sa dea lectii de educatie ori de cite ori au prileju...no comments

Marc
2007-05-21 23:56:25

Stimata Duduit[z]a Miruna,

neamtu tiganu
2007-05-22 00:09:07

Asa-i Marc..

La 2007-05-21 23:56:25, Marc a scris:

>
> Printre numele celor care au considerat suspendarea Presedintelui
> Romaniei abuziva se pot citi numele lui
--------------------
Si io am considerat suspendarea Presedintelui abuziva, da asta nu-nsemna ca trebuia suspendata suspendarea!!

Pacat de tine, ai luat-o pa coaja de la mineri, degeaba sau mai bine spus pt. cine, pt Basescu? te poti identifica cu personalitatea acestuia? Asta ti-ai dorit atunci cind ai fost golan?

Desigur ai drepatate ca vox populi vox derbedei ca asa-i in tenis, desigur trebuie trait cu acest rezultat, trebuie acceptat, dar nu vad absolut nici un motiv de bucurie, ie drept ca nici altu nu-i la orizont... iata ca ne aflam intro situatie fara iesire..

Huhu extraterestrul
2007-05-22 00:12:56

Gloata, poporul, Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul DICTATURI COMUNISTE

Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne fie de bine!!!!!!!!!!

Calugarul Vasile
2007-05-22 00:15:07

Mandria de a fi fan Basescu

Sunt mandru ca sunt fan Basescu. Sunt mandru ca am un asemenea presedinte; cool, pilangiu, jucaus, manelist , baiat de gasca de Ferentari . Sunt mandru ca iubitul meu presedinte a aratat lumii ca urmasii celor deportati de catre romani in Dacia nu au disparut si nu au disparut nici obieciurile . Sunt mandru ca presedintele meu a legalizat agresiunea si talharia . El este simbolul nostru, al romanilor de bine . Sa ne traiesti , Basescule ! Romania nu ar fi Romania fara tine.

Marc
2007-05-22 00:15:42

Re: Asa-i Marc..


> Pacat de tine, ai luat-o pa coaja de la mineri, degeaba sau mai bine
> spus pt. cine, pt Basescu? te poti identifica cu personalitatea
> acestuia? Asta ti-ai dorit atunci cind ai fost golan?

Domnule Neamtul, Dl. Basescu NU corespunde idealului meu uman, sau moral, sau politic. De altfel, cred ca ar fi trebuit sa isi stapineasca nervii in nefericitul episod cu ziarista. Nu a procedat corect, nu a procedat PREZIDENTIAL. Totusi incerc sa gindesc politica in termeni relativi, asa cum se cuvine, nu in termeni absoluti. Poate eu l-as fi ales Presedinte pe Petru Cretia? Ar fi avut dinsul sanse? Ma tem ca nu.

Intr-un anumit sens (incorporind si dezamagiri, si compromisuri, si tristeti, si imbatriniri asumate) Traian Basescu, cu ale sale multe scaderi, este liderul cel mai bun, cred eu, care l-am avut de la Regele Ferdinand incoace (excluzindu-l pe Mihai, dar incluzindu-l pe Carol II).

> Desigur ai drepatate ca vox populi vox derbedei ca asa-i in tenis,
> desigur trebuie trait cu acest rezultat, trebuie acceptat, dar nu vad
> absolut nici un motiv de bucurie, ie drept ca nici altu nu-i la
> orizont... iata ca ne aflam intro situatie fara iesire.

Nu sintem atit de departe unul de altul in aceasta opinie. In ce-l priveste pe Imperfectul Basescu, sint de acord, dar ii vad pozitivele ca mai importante decit negativele.

Cu stima, Marc

gili
2007-05-22 00:23:30

Marcule ,

Acuma te priveste direct si personal daca consideri ca ti-ai atins idealul de "golan" cu mascariciul asta de Ba'secu .
Io nu ...
Cit priveste enumerarea de ai facut-o ... esti destul de destept sa stii ca aici functioneaza "teoria lantului" , veriga cea mai slaba ii da taria , n'asa?
Numarai deci alaturi de cei specificati pe Imperatorul Iulian , pe Jiji Behehecali , pe Vali Vijelie , pe Pinalti ...

Nababul123
2007-05-22 00:24:33

Miruna vezi ca in Rascoala lui Rebreanu era asa o scena...

... unde motzata aia de la Paris Nadina a fost incantata de reprezentantul gloatei ;-)
Multa bafta iti doresc si tie la recherche in mijlocul gloatei.

Tigra Mihailescu
2007-05-22 00:30:56

Foarte frumos, Miruna

Are dreptate autoarea si dreptatea ei se bazeaza pe argumente. Intelectualii invocati de Marc ca sa contracareze argumentatia Mirunei nu fac decat sa o confirme. Acei intelectuali manipuleaza gloata. Un mare pacat.

Marc
2007-05-22 00:31:15

Re: Marcule ,

La 2007-05-22 00:23:30, gili a scris:

> Cit priveste enumerarea de ai facut-o ... esti destul de
> destept sa stii ca aici functioneaza "teoria lantului" , veriga cea
> mai slaba ii da taria , n'asa?
> Numarai deci alaturi de cei specificati pe Imperatorul Iulian
> , pe Jiji Behehecali , pe Vali Vijelie , pe Pinalti ...

Daca e sa mergem la baza piramidei, nu la creasta ei, cum credeti ca a votat Nicolae Plesita?

Dispretuiesc manierele, demagogia si incoerenta lui Gigi Becali, dar cel putin el nu a torturat dizidenti Romani.

Nu, imi pare rau, sunt destul de informat ca sa NU imi fie rusine de sustinerea (nuantata si ades dezamagita) pe care i-o ofer Presedintelui tarii. Singura deosebire este ca incerc sa inteleg intregul spectru politic si sa compar ofertele si discursurile politice existente, nu cele ideale.

cu stima, Marc

Nababul123
2007-05-22 00:35:46

Re: Gloata, poporul, Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul DICTATURI COMUN

Du-te mah .. de zaltat. Satul arde si UHU se cauta de paduchi in pene.

La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:

> Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> fie de bine!!!!!!!!!!
>

Tigra Mihailescu
2007-05-22 00:40:25

Re: Miruna vezi ca in Rascoala lui Rebreanu era asa o scena...

La 2007-05-22 00:24:33, Nababul123 a scris:

> ... unde motzata aia de la Paris Nadina a fost incantata de
> reprezentantul gloatei ;-)
> Multa bafta iti doresc si tie la recherche in mijlocul gloatei.
>

Nici nu-i de mirare ca tineti cu Basescu. Dupa acest mesaj se vede ca sunteti o specie de gloata intelectuala, adica de intelectual care adera la gloata facand o baie de transpiratie si alte secretii. Sunteti evident mai cultivat decat Basescu, dar la fel de grobian. Oricum, poate involuntar ii faceti un compliment Mirunei, Nadina era foarte frumoasa si astfel de jurnaliste care mai sunt si inteligente va trezesc unora ca dv. basescienii frustrari adanci si atunci simtiti nevoia josnica sa maculati ceea ce nu puteti atinge.

Arcturus
2007-05-22 00:40:31

"gloata"

Cand va veti opri a compara votantii lui Basescu cu cei ai lui Iliescu????

Stiu ca da bine la constructia editorialului, dar este neadevarata afirmatia despre "gloata". Cei care l-au votat pe Basescu sunt oamenii de la orase, foarte multi tineri. Multimea asta e foarte diferita de cea care l-a votat pe Iliescu.

Daca "poporul" lui Basescu va vota pentru PD-PLD, 6 milioane de oameni, nu va mai insemna 33% pentru ca nu se vor prezenta niciodata 100%. Daca se prezinta 60%, cele 6 milioane reprezinta peste 50%.

Va amagiti cu asemenea analize.

Marc
2007-05-22 00:41:50

Re: Foarte frumos, Miruna

La 2007-05-22 00:30:56, Tigra Mihailescu a scris:

> Are dreptate autoarea si dreptatea ei se bazeaza pe argumente.
> Intelectualii invocati de Marc ca sa contracareze argumentatia Mirunei
> nu fac decat sa o confirme. Acei intelectuali manipuleaza gloata. Un
> mare pacat.

Interesant ceea ce spuneti. Deci intelectualii citati "manipuleaza", in timp ce duduit[z]a Miruna "se bazeaza pe argumente. In cazul acesta hai sa vedem ce spun acei intelectuali [inainte de referendum]:


--------------------
Avem, in clipa de fata, toate motivele pentru a ne exprima profunda ingrijorare fata de situatia politica a tarii. O serie de evenimente recente pune in lumina unul si acelasi lucru: tendinta unor autoritati de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si ale democratiei. Si mai grav este ca aceste derapaje au loc cu acoperire legala, prin fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila. Or, tocmai acest legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducand in eroare o mare parte a publicului.

Desi mai sunt putine zile pana la 19 mai, data referendumului, este ingrijorator faptul ca regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment. Acest fapt incalca o recomandare a Comisiei de la Venetia care cere ca legislatia referendara sa nu fie modificata cu mai putin de un an inainte de tinerea unui referendum. Simplul fapt ca aceasta legislatie si felul de a o aplica a constituit pana in ultima clipa subiect de dezbatere in mass-media, dar si la Curtea Constitutionala reprezinta, in sine, un scandal.

Condamnam decizia comisiei de cultura si mass-media a parlamentului, care, sub diferite pretexte "legaliste", nu i-a alocat presedintelui suspendat Traian Basescu nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale.

Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica Legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la Cotroceni, sub diverse pretexte, planuri pentru ingradirea abuziva a drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, presiuni manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat favorabil suspendarea presedintelui.

Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se reduce la proceduri cu acoperire legala si ca Legislativul nu e decat una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici principiilor universale ale drepturilor omului. Reamintim ca si statul comunist avea nenumarate legi si oferea acoperire legala pentru toate abuzurile si crimele, ceea ce nu inseamna ca aceste legi aveau legitimitate. Ar fi extrem de grav daca, din nou, intre legalitatea formala si legitimitate ar aparea o ruptura.

Cerem apasat guvernului sa organizeze in modul cel mai corect, echitabil si impartial referendumul de pe 19 mai. Solicitam sa se faca toate eforturile pentru a nu-i priva pe numerosii cetateni romani care traiesc si lucreaza in strainatate de dreptul de vot. In caz contrar, se vor crea imense frustrari destabilizatoare in societate, iar condamnarea Romaniei pe plan international (criticata deja de presa straina) va aduce prejudicii incalculabile poporului roman.

Cerem publicului sa se mobilizeze, sa se informeze si sa se pronunte prin toate mijloacele pasnice impotriva oricaror abateri de la principiile si practicile statului de drept si ale democratiei si, de asemenea, ca la 19 mai sa participe la referendum in numar cat mai mare. Credem ca numai o participare masiva la vot va bara eficient unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare actuale.
---------------------------

Sincer sa fiu, mi se par, argumentele aduse mai sus, mai putin manipulatoare si mai mult relevante pentru situatia data, decit zeci de articole care il demonizeaza, emotional si irational, pe Presedintele Romaniei.

cu stima, Marc

Arcturus
2007-05-22 00:46:40

Re: Gloata, poporul, Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul DICTATURI COMUN

Vezi ce zice Marc mai jos, apropo de gloata ... e usor sa cataloghezi pe toti care au votat contrar tie, ca "prostime". E total gresit insa ...La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:

> Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> fie de bine!!!!!!!!!!
>

gili
2007-05-22 00:46:43

Re: Marcule ,

Pai vezi acilea zic io ca-i gresala ...
Ne punem sa luam la balanta pe neispravitul de Ilici sau la fel de neispravitul Vadim cu nu mai putin neispravitul Ba'secu .
Asa poci sa zic ca atirna oarecum mai usurel la ultimul .
Asta ca sa nu zic ca asta a stat in scunul de la Cotroceni numa doi ani jumate ... Pai sa-l vezi la zece ca Ilici ...
Avind in vedere ca in ultima jumatate de secol am avut parte performanta numai si numai de raul un pic mai mic pentru a putea progresa , mie unuia mi se pare cam anapoda ca in anul de gratie 2007 , membri ai UE fiind sa tinem lucrurile pe acelasi fagas .
Deci suntem cu Ba'secu pentru ca nu se vede altul mai bun ...
Pai sa-l cautam si pina il gasim de ce sa nu spunem adevarul despre Ba'secu , de ce sa nu avem voie sa-l criticam atunci cind o merita pe deplin ?!

ionescu
2007-05-22 00:50:29

Poporul care nu l-a alungat pe Cuza il va pastra pe Basescu?

Mai mult de jumatate din electorat a sanctionat prin absenta intreaga clasa politica- acesta-i adevarul.

Poporul s-a cam saturat de dansul apocaliptic al post comunistilor, si ma tem ca dupa cei 2 1/2 ani pana alegeri, cand vor cadea multi post comunisti, din ambele tabere, poporul va schimba macazul, nu prin absenta la vot, daca va avea pe cine sa aleaga.

pink floyd
2007-05-22 00:52:53

proba

miruna esti frumoasa

Huhu extraterestrul
2007-05-22 00:56:31

Re:Gloata, poporul,Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul DICTATU/ Nababule

te simti cu musca pe caciula de sari ca ars, haaa?La 2007-05-22 00:35:46, Nababul123 a scris:

> Du-te mah .. de zaltat. Satul arde si UHU se cauta de paduchi in
> pene.
>
> La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:
>
> > Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> > Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> > fie de bine!!!!!!!!!!
> >
>
>

Ereticul
2007-05-22 00:57:17

pentru dl. Marc

Domnule "fost golan", va rog sa nu uitati pe ce parte a baricadei se afla in perioada Pietei Universitatii actualul (din pacate) nostru presedinte ...

Cu stima,
Un alt fost "golan" ..

Marc
2007-05-22 01:07:41

Re: pentru dl. Marc

La 2007-05-22 00:57:17, Ereticul a scris:

> Domnule "fost golan", va rog sa nu uitati pe ce parte a baricadei se
> afla in perioada Pietei Universitatii actualul (din pacate) nostru
> presedinte ...

Nu uit. Nu uit deloc. Printre altele, Dl. Basescu a recunoscut, nu fara rusine, ca l-a votat pe Iliescu in 1992. Deosebirea dintre el si Iliescu consta nu atit de mult in background-ul generational, cit in capacitatea de a evolua, de a invata... amintiti-va cum PSD/PRM au reactionat la sedinta de denuntare a comunismului din Parlament... cu "presedintele" interimar Vacaroiu tolerindu-i, cu aparenta bucurie, lui Vadim Tudor perturbarea si minjirea unui moment solemn si mult-aminat...

Traian Basescu va fi, in citiva ani, un lider politic depasit, dar astazi el este fostul comunist (nu in sensul ideologiei impartasite, ci al societatii care l-a format) care intelege macar partial cum sa schimbe lucrurile, pentru ca le cunoaste si cred ca s-a saturat sincer de ele. Nu merita divinizat, nu merita admirat pentru derapajele jenante pe care le face citeodata dar, repet, in momentul in care o alta oferta serioasa, superioara, cu sanse de cistig nu exista inca, nu ma simt indreptatit sa sustin monstruoasa coalitie a unor Vadim/Geoana/iliescu/Voiculescu/etc. numai ca sa imi exprim supararea pentru scaderile (existente!) lui Traian Basescu.

cu aceeasi stima,
Marc


Christiaan
2007-05-22 01:10:38

Re: Re:Gloata, poporul,Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul DICTATU/ Naba

La 2007-05-22 00:56:31, Huhu extraterestrul a scris:

> te simti cu musca pe caciula de sari ca ars, haaa?
>
>
>
> La 2007-05-22 00:35:46, Nababul123 a scris:
>
> > Du-te mah .. de zaltat. Satul arde si UHU se cauta de paduchi in
> > pene.
> >
> > La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:
> >
> > > Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> > > Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> > > fie de bine!!!!!!!!!!
> > >
> >
> >
>
>
Ibrahime, daca si pe nababul l-ai scos din sarite, chiar ca esti HuHu. Du-te bre si te cata. La Balaceanca, Socola sau la Sapunari!
Si nu uita RUDOTELUL ! Asta-i de baza pentru tine!

neamtu tiganu
2007-05-22 01:11:31

gloata

Io cred ca "gloata" mai degraba a votat contra parlamentului decit pt. Basescu

Tigra Mihailescu
2007-05-22 01:19:51

Re: Foarte frumos, Miruna

La 2007-05-22 00:41:50, Marc a scris:

> La 2007-05-22 00:30:56, Tigra Mihailescu a scris:
>
> > Are dreptate autoarea si dreptatea ei se bazeaza pe argumente.
> > Intelectualii invocati de Marc ca sa contracareze argumentatia Mirunei
> > nu fac decat sa o confirme. Acei intelectuali manipuleaza gloata. Un
> > mare pacat.
>
> Interesant ceea ce spuneti. Deci intelectualii citati "manipuleaza",
> in timp ce duduit[z]a Miruna "se bazeaza pe argumente. In cazul acesta
> hai sa vedem ce spun acei intelectuali [inainte de referendum]:
>
>
> --------------------
> Avem, in clipa de fata, toate motivele pentru a ne exprima profunda
> ingrijorare fata de situatia politica a tarii. O serie de evenimente
> recente pune in lumina unul si acelasi lucru: tendinta unor autoritati
> de a ocoli sau incalca principiile si practicile statului de drept si
> ale democratiei. Si mai grav este ca aceste derapaje au loc cu
> acoperire legala, prin fortarea interpretativa a unor paragrafe
> constitutionale ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror
> legitimitate de fond este extrem de discutabila. Or, tocmai acest
> legalism pur formal constituie un motiv de alarma in plus, deoarece el
> isi poate disimula cu usurinta caracterul antidemocratic, inducand in
> eroare o mare parte a publicului.
>
> Desi mai sunt putine zile pana la 19 mai, data referendumului, este
> ingrijorator faptul ca regulile dupa care se va desfasura acest
> scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment. Acest fapt incalca
> o recomandare a Comisiei de la Venetia care cere ca legislatia
> referendara sa nu fie modificata cu mai putin de un an inainte de
> tinerea unui referendum. Simplul fapt ca aceasta legislatie si felul
> de a o aplica a constituit pana in ultima clipa subiect de dezbatere
> in mass-media, dar si la Curtea Constitutionala reprezinta, in sine,
> un scandal.
>
> Condamnam decizia comisiei de cultura si mass-media a parlamentului,
> care, sub diferite pretexte "legaliste", nu i-a alocat presedintelui
> suspendat Traian Basescu nici un timp de antena propriu la radioul si
> televiziunea publice in cadrul programelor electorale.
>
> Grave ni se par chiar si tendintele mai generale aparute in cadrul
> actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe
> regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a
> modifica Legea referendumului dupa inceperea procedurii de
> suspendare, ideea de a-i bara d-lui Traian Basescu revenirea la
> Cotroceni, sub diverse pretexte, planuri pentru ingradirea abuziva a
> drepturilor electorale ale cetateanului Traian Basescu, presiuni
> manifeste din partea d-lor Mircea Geoana sau Dan Voiculescu asupra
> Curtii Constitutionale, probabil ca sanctiune fiindca nu a avizat
> favorabil suspendarea presedintelui.
>
> Atragem atentia in modul cel mai serios ca statul de drept nu se
> reduce la proceduri cu acoperire legala si ca Legislativul nu e decat
> una dintre cele trei puteri ale statului prin care se exercita
> suveranitatea populara si in nici un caz o putere absoluta, care nu
> mai da socoteala nici electoratului, nici puterii judecatoresti, nici
> principiilor universale ale drepturilor omului. Reamintim ca si statul
> comunist avea nenumarate legi si oferea acoperire legala pentru toate
> abuzurile si crimele, ceea ce nu inseamna ca aceste legi aveau
> legitimitate. Ar fi extrem de grav daca, din nou, intre legalitatea
> formala si legitimitate ar aparea o ruptura.
>
> Cerem apasat guvernului sa organizeze in modul cel mai corect,
> echitabil si impartial referendumul de pe 19 mai. Solicitam sa se faca
> toate eforturile pentru a nu-i priva pe numerosii cetateni romani care
> traiesc si lucreaza in strainatate de dreptul de vot. In caz contrar,
> se vor crea imense frustrari destabilizatoare in societate, iar
> condamnarea Romaniei pe plan international (criticata deja de presa
> straina) va aduce prejudicii incalculabile poporului roman.
>
> Cerem publicului sa se mobilizeze, sa se informeze si sa se pronunte
> prin toate mijloacele pasnice impotriva oricaror abateri de la
> principiile si practicile statului de drept si ale democratiei si, de
> asemenea, ca la 19 mai sa participe la referendum in numar cat mai
> mare. Credem ca numai o participare masiva la vot va bara eficient
> unele tendinte autocratice ale majoritatii parlamentare actuale.
> ---------------------------
>
> Sincer sa fiu, mi se par, argumentele aduse mai sus, mai putin
> manipulatoare si mai mult relevante pentru situatia data, decit zeci
> de articole care il demonizeaza, emotional si irational, pe
> Presedintele Romaniei.
>
> cu stima, Marc
>
> Tocmai, domnule, ca Miruna aduce argumente, pe cand petitia cu pricina e numai o insiruire de alegatii si revendicari. Stima vi se cuvine, insa, pt ca folositi un limbaj civilizat si va exprimati convingerea.

Agentura
2007-05-22 01:25:07

Re: pentru dl. Marc - gloata

Ce, Marcule, vrei sa zici ca Base n-are priza la gloata? Ba bine ca nu. Asta nu inseamna, desigur, ca nu are sustinatori si printre elite. Nicaieri in articol nu scrie ca marinelul a fost votat DOAR de gloata. Ce sarisi asa?

Arcturus
2007-05-22 01:25:36

Re: gloata

E posibil. Daca pui un balaur cu capete gen Geoana,Iliescu,Vadim,Voiculescu langa un Basescu, ultimul va castiga intotdeauna.

Pe mine ma mira prostia coalitiei care s-a gandit ca poate sa il demita pe Basescu.
La 2007-05-22 01:11:31, neamtu tiganu a scris:

> Io cred ca "gloata" mai degraba a votat contra parlamentului decit pt.
> Basescu
>

Agentura
2007-05-22 01:28:52

Re: Ehe, Nababule, mi-ai adus aminte de liceu...

Se desfacea cartea singura exact la paginile alea... De atata studiu.

Huhu extraterestrul
2007-05-22 01:43:32

Re: Re:Gloata, poporul,Prostimea,multi dar prosti=DICTATURA PROSTIEI care a luat locul / Christiaan

,bai copchile far de minte, de ce te comporti ca o musca sercurista, care se baga ca musca in lapte, nu ai mai multa minte decit o musca mai copchile

Io-ti vreau binele, de aceea iti fac educatie!!!!!!!La 2007-05-22 01:10:38, Christiaan a scris:

> La 2007-05-22 00:56:31, Huhu extraterestrul a scris:
>
> > te simti cu musca pe caciula de sari ca ars, haaa?
> >
> >
> >
> > La 2007-05-22 00:35:46, Nababul123 a scris:
> >
> > > Du-te mah .. de zaltat. Satul arde si UHU se cauta de paduchi in
> > > pene.
> > >
> > > La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:
> > >
> > > > Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> > > > Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> > > > fie de bine!!!!!!!!!!
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
> Ibrahime, daca si pe nababul l-ai scos din sarite, chiar ca esti HuHu.
> Du-te bre si te cata. La Balaceanca, Socola sau la Sapunari!
> Si nu uita RUDOTELUL ! Asta-i de baza pentru tine!
>

ingineru
2007-05-22 01:48:00

Re: Gloata, poporul, Prostimea,multi dar prosti... aiurea !

Functioneaza perfect si reversul: putini dar teribil de prosti. Iar tu esti cel mai bun exemplu in directia asta... ;-)

La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:

> Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> fie de bine!!!!!!!!!!
>

Radu Dragan
2007-05-22 01:48:41

Ura si Divizare

Inventeaza tu Miruna un FACTOR de democratie.
Factorul trebuie sa cuprind si felul cum cei ZDROBITZI invatza sa
mearga alaturi de invingatori!
Polarizarea si divizarea trebuie sa ramana sarcina PSD.
Hai sa nu ne identificam cu pertidul INKULPATULUI
si al irosirii timpului si banilor in interese meschine de ura si divizare!

Marc
2007-05-22 01:54:35

Re:"Tocmai, domnule, ca Miruna aduce argumente, pe cand petitia cu pricina e numai o insiruire de alegatii si revendicari."

Cu respect, mi-e teama ca inversati - la modul inadvertent, poate - sensurile cuvintelor "argumente" si "alegatii".

Exemple de "alegatii":

"complexul mesianic al presedintelui Basescu" - INTERPRETARE

"adulatorilor sai neconditionati" - INTEPRETARE

"editorialistul favorit al Cotrocenilor, Traian Ungureanu" - INTERPRETARE

"la "gloata" are Traian Basescu mare succes, la fel ca Iliescu pe vremuri. Ea este cea mai receptiva la demagogiile ieftine si adora liderii providentiali." - INTERPRETARE

"Basescu ofera gloatei si prilejuri de entuziasta identificare cu conducatorul iubit" - INTERPRETARE

Toate citatele sunt luate din articolul duduit[z]ei Miruna. Sunt alegatii in sensul ca nu sunt bazate pe fapte incontestabile, ci pe interpretari emotionale, angajate, pe parti-pris.

Exemple de "argumente":

"regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment" - FAPT

"fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila" - FAPT

"[nealocarea] presedintelui suspendat Traian Basescu a nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale" - FAPT

"tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica Legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare" - FAPT.

In lumina citatelor aratate, cred ca se impune de la sine concluzia rationala ca nu se afla nici o intentie de manipulare in comunicatul zecilor de intelectuali prestigiosi citati in mesajul de mai sus.

cu stima,
Marc
Huhu extraterestrul
2007-05-22 01:58:04

Re:Gloata, poporul, Prostimea,multi dar prosti...aiurea! / Injiner fara glagorie, daca ai fi tacut

destept ai fi parut, desii nu prea esti!
La 2007-05-22 01:48:00, ingineru a scris:

> Functioneaza perfect si reversul: putini dar teribil de prosti. Iar tu
> esti cel mai bun exemplu in directia asta... ;-)
>
> La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:
>
> > Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> > Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> > fie de bine!!!!!!!!!!
> >
>
>

elrodust
2007-05-22 02:10:02

Dle Marca, ne-ati zdrobit

Arogantu'
2007-05-22 02:20:45

Shadow
2007-05-22 02:49:08

Re: Foarte frumos, Miruna ce spui Marc?

"complexul mesianic al presedintelui Basescu" -
>INTERPRETARE

Ba bine ca nu. Inceputul si sfarsitul democratiei romanesti il reprezinta tb. Asta nu e "interpretare" ci e mesajul care se transmite de la 3 coceni. E mesajul populist. Nu aveti incredere in institutiile statului ci aveti incredere in "omul providential".

"adulatorilor sai neconditionati" -
> INTEPRETARE

Ba bine ca nu. Nu e interpretare cand nea ungureanu nu a gasit vreodata o unica "vina" celui pe care il sustine. Asta e adulator. Sigur gasesti exemplele echivalente si pe langa hitler, stalin sau mao.

"editorialistul favorit al Cotrocenilor, Traian Ungureanu" -
> INTERPRETARE

Serios e interpretare? Pai de cand se dau "posturi" diplomatice sau alte posturi inalte in stat pt "cantat in struna" la ziar nu e deloc "interpretare" ci favorizare. Competente nu exista altele decat "adularea".
Si cum doar cu ungureanu "prospus" ca "competent" pe post de ambasador la Londra o sa zici ca nu se face "primavar" si saftoaiu a ocupat la fel de competent postul de sef al sie tot pt. merite deosebite ("editoriale favorabile") si nicidecum interpretabile.

"la "gloata" are Traian Basescu mare succes, la fel ca Iliescu pe vremuri. Ea este cea mai receptiva la demagogiile ieftine si adora liderii providentiali." - INTERPRETARE

Serios? A prins "gloata" la "sula in coaste"? A prins la "mai animalule"? A prins la "imgb face ordine"? La "huligani" si la "golani" si minerii veniti sa ii "educe"? A prins. De ce nu ar prinde la "gaozari", "nesimtiti", "tigani imputiti", etc? E interesant insa ca "aceea veche gloata" a primit mai nou si "suportul" celor care pe vremea lui ilici nu erau "glotari"(isi permiteau inca sa judece nu se considerau "apriori" inteligenti). Dublul standard este prima masura a gloatei.

"Basescu ofera gloatei si prilejuri de entuziasta identificare cu conducatorul iubit"

Nu e interpretare. Discursul cu oligarhi dar fara probe. Cu parlament "generalizat", etc. Discursul cu capitalistii autohtoni altii decat cei din propriul "loby" care "sug sudoarea (pe cand sangele?) poporului" in timp ce ai "sai" isi vad de voie de treaba(fara justitie ca la noi "orbeste" dupa cum spune seful de la 3 coceni). Indemnurile la "schimbarea parlamentului" si acele "eu nu ma las" (cu voi voi face si voi drege), etc. Daca prinzi un pic de timp sa citesti discursurile lui hitler din perioada sa "democrata" o sa te prinzi.

Exemple de "argumente":

"regulile dupa care se va desfasura acest scrutin electoral s-au schimbat in ultimul moment"

Cf legii FAPT. Doar ca acest argument nu iti "convine". Asa e facuta legea. Ai o problema cu ea o schimbi. Exista posibilitatea ca basescu sa ceara referendumuri pt modificari legislative. Si persoanele de rand o pot face daca semneaza petitii in numar suficient de mare.

"fortarea interpretativa a unor paragrafe constitutionale ori prin adoptarea de legi si hotarari a caror legitimitate de fond este extrem de discutabila" - FAPT

Fals. Legile se interpreteaza. De aceea exista asa numita CC care la noi se "muleaza" dupa cum bate vantul asta e FAPT. Explicatiile CC au demonstrat cu varf si indesat FAPT.

"[nealocarea] presedintelui suspendat Traian Basescu a nici un timp de antena propriu la radioul si televiziunea publice in cadrul programelor electorale" - FAPT

Fals. A fost in direct cel mai mult pe ecrane public si privat. FAPT. Poti cere de la CNA timpii nu ma indoiesc ca ii vei obtine.

"tendintele mai generale aparute in cadrul actualei majoritati PSD-PNL-UDMR-PRM-PC de a incerca sa schimbe regulile jocului chiar in timpul jocului: incercarile insistente de a modifica Legea referendumului dupa inceperea procedurii de suspendare" - FAPT.

Cf legii pt ca legea in vigoare permite asta FAPT si asta doar ca e argument care nu te intereseaza. In caz ca nu ai vazut ca referendumul nu este "lege constitutionala" si in plus nu se aplica retroactiv ci de la data ultimei modificari. Interesul national care "subantelege" notiunea de referendum se aplica de la data in care e modificat si publicat in Monitorul Oficial indiferent de "procese" sau suspendari aparute.

>In lumina citatelor aratate, cred ca se impune de la sine concluzia rationala >ca nu se afla nici o intentie de manipulare in comunicatul zecilor de >intelectuali prestigiosi citati in mesajul de mai sus.

Ba da e manipulare cat cuprinde. "Zecile de intelectuali prestigiosi" la care faci referire sustin o "clona" a lui iliescu. O clona "adaptata" zilelor noastre. Care e "evolutia aia" pe care o remarcai la basescu? Faptul ca el "invata"?

Care e diferenta intre "animalule", "huliganule" si "golanule" trecand pe la "sula in coaste" si noile "gaozarule", "nesimtitule", "tiganule imputit" si "pasarica n-ai ce face"?
Asta a invatat basescu de la cei 18 ani de influenta in principal iliesceana. Ca romanul sa fie impotriva romanului.
De aceea "cred ca se impune de la sine concluzia rationala" (te citez) ca mesajul celor "zeci de intelectuali prestigiosi" este manipulare cruda de aceeasi sorginte ca a "oamenilor de bine" aparuti cu minerii si faptul ca acesti intelectuali cu toate ca pot fi si prestigiosi (la o adica) s-au transformat in simpla "gloata". Dublul standard in democratie este "spirit de gloata".

PS. Si eu am fost golan, si eu am fost fugarit si batut de mineri si pot discerne la fel de bine modul in care "basescu" a "evoluat". Stagnare se mai numeste sau poate daca il considerai si mai evoluat e doar "involutie".

Iain
2007-05-22 03:39:03

Muzica interpretativa Prezidentiala...contra plagiat Politic!

Lasand la o parte patima partinica, judecand in calmitate si fara patos spectacolul oferit, ce concluzii putem oare trage?
A fost un spectacol, asta e indubitabil...Si ce interpretari am ascultat oare, pe ce muzica si cu ce armonii suave ne-am delectat simturile?
Pai simplu: am vazut doi scripcari de balci- Tariceanu si cu Geoana, incercand un Dublu de Bach??? Pai unul nu stia sa-si tina arcusul si celuilalt ii cazu calusul scripcii (cu pretentie de vioara)! Si ce-a iesit? O ragaiala de carciuma...
Si tot la nivel de duet nemuritor, vazuram un Vadim, goarna-n goarna cu Bela, incercand un valtz nemuritor de iesi a fanfara mortuoara demna de lauda pentru o petrecere in cavoul familiei Duduleanu, dar nici decum cu iz de Ateneu!!!
Si-o alta interpretare de rasunet, Felixache veni cu-n tril ce se voia Maria Tanase, da iesi iar a ciripit de vrabioi pierdut in beciurile vechii securitati! Pai daca asta stie pasaroiu, n-ai ce-i cere mai mult!
Si de la asa spectacol, asa reactie...:Dati-ne banii inapoi pe bilete, bai criminali interpretativi!!! Zise poporul!!! Si scarbit, parasi sala!
Pe de alta parte, pe podium isi facu aparitia Baselu! El ce-a invatat? Manele!!! Asta stie, asta canta. Si pentru ca manelele prinsera la roman, odata-l dadura pe spate!
Care mai de care il laudara, zicand ca are carisma, ca are imaginatie, ca are priza, ca-i genial! Iar el saracu', Baselu Minune, stie maneaua bine si-i zice!
Nu-l puneti sa cante altceva ca nu stie! El cu maneaua, in guse, pe strada, la cumparaturi, in ofensiva sau defensiva vis a vis de paparazzi, tot manele...
Si are si armonie, cu reverberatii, cu triluri, ca nu degeaba il cheama Flatulache! Poate sa ti-o dea fasaita, ba taiata, ba zgomotoasa, ba stropicioasa...cum o doreste publicu'! E un original daca romanul vrea numai asta! Cand ne-om plictisi de manele, vom cauta probabil alt gen de interpret!
Pana atunci insa...

Marc
2007-05-22 04:45:33

Re: Dl. Shadow

La 2007-05-22 02:49:08, Shadow a scris:

> "complexul mesianic al presedintelui Basescu" -
> >INTERPRETARE
>
> Ba bine ca nu. Inceputul si sfarsitul democratiei romanesti il
> reprezinta tb. Asta nu e "interpretare" ci e mesajul care se transmite
> de la 3 coceni.

Acesta este "mesajul" asa cum il percepeti Dv., in interpretarea Dv. Cum se face ca eu am votat "NU" dar nu cred nici in ruptul capului ca Traian Basescu este inceputul si sfirsitul democratiei? Poate ca percep altfel "mesajul". Si atunci nu e vorba de interpretare? La fel va pot raspunde la mai toate celelalte contestari ale caracterului de speculatie a articolului dezbatut.

> "adulatorilor sai neconditionati" -
> > INTEPRETARE
>
> Ba bine ca nu. Nu e interpretare cand nea ungureanu nu a gasit
> vreodata o unica "vina" celui pe care il sustine. Asta e adulator.
> Sigur gasesti exemplele echivalente si pe langa hitler, stalin sau
> mao.

D-le Shadow, mi-aduc aminte ca erati mai rafinat in argumentare, pe timpuri. Din momentul in care trasati paralele fara nici un rost intre presedintele Romaniei si "Hitler, Stalin si Mao", ma faceti sa cred ca e o pierdere de timp sa va argumentez contrariul. Incercati sa va redobinditi "uzul ratiunii" si imi va face placere sa polemizez. Aveti dreptul, ca si duduia Miruna, sa declarati interpretarile fapte si faptele interpretari, sa aruncati in preopinent cu Hitleri, Stalini si Pol Potzi, cit doriti. Doar nu va asteptati ca un dialog civilizat sa decurga de pe aceste premize.

La revedere, Marc

lizuca
2007-05-22 04:48:33

votanti

Citii zilele astea in gazeta cum ca doar 20% dintre telectualii tarii s-au obosit sa mearga la vot.Brava ,natiune! Iar votara vinzatoatele din piata ...

Marc
2007-05-22 04:49:08

Re: Dle Marca, ne-ati zdrobit

CONU
2007-05-22 05:42:19

Mai Caricatura,...no puneti bre o oglinda-n fatza....

Si daca nu te poti lua singur la palme cheama vecinul....
poti be toata palinca de ciuda ca tot mocofan ramai,.. iar daca-n final n-ai gasit rezolvarea,... ia franghia si du-te-n cosara...

================================================

La 2007-05-22 01:43:32, Huhu extraterestrul a scris:

> ,bai copchile far de minte, de ce te comporti ca o musca sercurista,
> care se baga ca musca in lapte, nu ai mai multa minte decit o musca
> mai copchile
>
> Io-ti vreau binele, de aceea iti fac educatie!!!!!!!
>
>
>
> La 2007-05-22 01:10:38, Christiaan a scris:
>
> > La 2007-05-22 00:56:31, Huhu extraterestrul a scris:
> >
> > > te simti cu musca pe caciula de sari ca ars, haaa?
> > >
> > >
> > >
> > > La 2007-05-22 00:35:46, Nababul123 a scris:
> > >
> > > > Du-te mah .. de zaltat. Satul arde si UHU se cauta de paduchi in
> > > > pene.
> > > >
> > > > La 2007-05-22 00:12:56, Huhu extraterestrul a scris:
> > > >
> > > > > Inainte de 1989 aveam Dictatura comunista, dupa 1989 avem Dictatura
> > > > > Prostiei, majoritatii neinformate, naive, manipulate, votante, sa ne
> > > > > fie de bine!!!!!!!!!!
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > Ibrahime, daca si pe nababul l-ai scos din sarite, chiar ca esti HuHu.
> > Du-te bre si te cata. La Balaceanca, Socola sau la Sapunari!
> > Si nu uita RUDOTELUL ! Asta-i de baza pentru tine!
> >
>
>

Neintelectual
2007-05-22 05:45:23

Felicitari, domnule Marc

Domnule Marc,

De mult nu am mai vazut comentarii atat de echilibrate pe forumul Ziua.
Un astfel de echilibru este o raritate in Romania (si mai recent si in America, dar asta este o alta discutie).

In 2000 am avut sansa sa stau intr-o zi la masa impreuna cu un grup de tineri cu presedintele Constantinescu. Era in perioada cand dansul renuntase la idea de a mai candida (lucru de inteles dat fiind ca el opunea un idealism aproape copilaresc unui realism carnivor al caracatitei securiste). La un moment dat domnul presedinte a rostit: "Imi este rusine sa traiesc intr-o tara in care s-ar putea pune problema ca Basescu sa ajunga presedinte". Eu voi continua sa am un respect urias pentru domnul Constantinescu, insa in acel moment dansul se lasa prada emotiilor.

Domnule Marc, inca odata felicitari pentru judecata dumneavoastra impartiala.

Imi permit sa va recomand o carte despre judecata rationala in activitatea politica: "The myth of the rational voter. Why democracies choose bad policies" de Bryan Caplan. Aceasta carte a aparut luna trecuta, si din cate imi pot da seama despre felul dumneavoastra de a gandi, s-ar putea sa va mearga la inima.

Toate cele bune,
Neintelectual

PS: Daca vi se pare interesanta cartea despre care v-am spus, dar nu aveti acces la ea, puteti sa imi spuneti si vi-o trimit prin posta.

laur
2007-05-22 05:56:16

domnii mei

heveneve
2007-05-22 06:06:49

Re: votanti

lizuca, "telectualii tzarii" is deghizatzi in vanzatoari... de iluzii si traficatzi de retorica populista.

Ratacitul
2007-05-22 06:48:43

Ca tot veni vorba despre intelectualii tarii, semnatari de liste pro...

Nu prea vad nici un intelectual din lista pro care sa ia cea mai mica pozitie fata de talharia lui Basescu si remarca lui rasista.

Huhu extraterestrul
2007-05-22 06:57:22

Re: Stimata Duduit[z]a Miruna, / Ba Marc!

Huhu extraterestrul
2007-05-22 06:59:21

Re: Felicitari, domnule Marc, / Se vede ca nu esti intelectual, fara felicitari, neintelectualule!

La 2007-05-22 05:45:23, Neintelectual a scris:

> Domnule Marc,
>
> De mult nu am mai vazut comentarii atat de echilibrate pe forumul
> Ziua.
> Un astfel de echilibru este o raritate in Romania (si mai recent si in
> America, dar asta este o alta discutie).
>
> In 2000 am avut sansa sa stau intr-o zi la masa impreuna cu un grup de
> tineri cu presedintele Constantinescu. Era in perioada cand dansul
> renuntase la idea de a mai candida (lucru de inteles dat fiind ca el
> opunea un idealism aproape copilaresc unui realism carnivor al
> caracatitei securiste). La un moment dat domnul presedinte a rostit:
> "Imi este rusine sa traiesc intr-o tara in care s-ar putea pune
> problema ca Basescu sa ajunga presedinte". Eu voi continua sa am un
> respect urias pentru domnul Constantinescu, insa in acel moment dansul
> se lasa prada emotiilor.
>
> Domnule Marc, inca odata felicitari pentru judecata dumneavoastra
> impartiala.
>
> Imi permit sa va recomand o carte despre judecata rationala in
> activitatea politica: "The myth of the rational voter. Why democracies
> choose bad policies" de Bryan Caplan. Aceasta carte a aparut luna
> trecuta, si din cate imi pot da seama despre felul dumneavoastra de a
> gandi, s-ar putea sa va mearga la inima.
>
> Toate cele bune,
> Neintelectual
>
> PS: Daca vi se pare interesanta cartea despre care v-am spus, dar nu
> aveti acces la ea, puteti sa imi spuneti si vi-o trimit prin posta.
>

Radu Dragan
2007-05-22 07:26:51

Re: Ca tot veni vorba despre intelectualii tarii, semnatari de liste pro...

Hai nu exagera!
Zdrobitorea pierdere a lasat loc depresiei?La 2007-05-22 06:48:43, Ratacitul a scris:

> Nu prea vad nici un intelectual din lista pro care sa ia cea mai mica
> pozitie fata de talharia lui Basescu si remarca lui rasista.
>
>
>

ionion
2007-05-22 07:26:58

Spectacolul zguduitor care a avut loc zilele trecute in Romania pe scena Europei a

demosntrat lumii intregi ca bolsevicii au ajuns la sfarsit in Romania si suntem siguri ca Tovarasul Basescu se va declara ca ULTIMLU PRESEDINTE AL ROMANIEI COMUNIST pentruca forma legala statala a Romania este MONARHIA CONSTITUTIONALA.
Poporul Regatului Romaniei a inteles acest lucru !

Anton Lute
2007-05-22 07:33:44

Minuneaza-te, Miruna!

Ca ai si de ce.

Hai sa-ti spun de ce ma minunez eu, de la mare distanta de sceneta voastra politica.

Pe mine m-a surprins mai intai ideea imbecila a suspendarii lui Basescu (dl. C. Balaceanu Stolnici are cuvinte asemanatoare, si este, atentie! un vechi liberal)

Dar mi-am zis: poate stiu ei mai bine ce fac pe-acolo. Credeam ca au un plan. Cand deranjezi un animal, chiar si un animal politic, n'asa? Trebuie sa ai un follow-up.

Uite ca nu aveau! Au trecut la spatele calului doar ca sa primesca ceva ce se poate gasi acolo: o copita, ceva cald sau ceva tare-tare.

Iar acum minunea de care sa ne minunam: Tot calul este de vina, si nu fraierii care l-au gadilat!

togilica
2007-05-22 08:39:03

alegeri

rezultatul referendumului se cunostea inainte cu doua zile cand isomar anunta prezenta de 50%,voturi nu 75%,felicitari am ajuns din nou in era comunista cand se stia rezultatul votului inainte ca acesta sa se consume deci felicitari neamule ai reusit sa ingropi a doua oara eroii revolutiei.

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01056 sec.