Ziua Logo
  05:33, duminica, 1 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-12-10

Comentarii: 343, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-12-09 21:45:27

POLITICA PROASTA SI ALIENAREA ROMANILOR

POLITICA PROASTA SI ALIENAREA ROMANILOR
Romanii nu au experienta politicii,nu inteleg ca politica este arta de a conduce societatea.Din cauza sistemului oligarhic care a invadat viata politica si sociala a tarii romanii considera politica ca ceva dusmanos,ceva care trebuie evitat si pe care o plaseaza in studiile sociologice pe ultimul loc.
In ultimii ani,daca nu din 1989,romanii apar dominati de o stare de lehamite,de tendinta de a demisiona de la viata sociala,simtul civic in loc sa creasca,evoluiaza chiar invers pana la extremismul emigrarii,a demisiei in fata raspunderilor cetatenesti.
Discutia din aceste zile,mai ales pe tema justitiei,negarea unei justitii independente,a procurorilor independenti,suspiciunea permanenta ne argumenteaza parerea sociologilor ca traim intr-o societate bolnava,o societate care nu se poate desprinde de fenomenul anomic (anomie-lipsa de norme,de legi).
Fenomene ca decizii antipopulare ale unor partide si care au dus la o reactie negativa fata de evolutia sociala socheaza profund societatea civila,creind acea stare de lehamite pe care sociologii o numesc alienare sociale.Aceasta stare de lehamite,de sensatie ca nimic nu merge la noi bine si,daca ceva se face bine vine o institutie ,un politician si determina involutia societatii,uneori cu zeci de ani.
In politica romanul vede ca nimic nu serveste la nimic si alege mai degraba izolarea,emigrarea sau neparticiparea,adica ceea ce numim alienare sociala,alienarea de institutiile statului de drept cum ar fi justitia,parlamentul, partidele.
Alienarea cetatenilor fata de societatea in care traiesc este un fapt concret,palpabil zi de zi,si fenomenul devine dramatic intr-o societate in care tranzitia nu se mai sfarseste,in care nimic nu se mai poate face,nu mai poate progresa pentru ca organe ca parlamentul sau justitia sunt capabile prin omnipotenta lor sa determine o cale reactionara in folosul unei paturi oligarhice.daca pana prin anul 2000 politicienii sau protejatii lor dadeau tunuri(gen devalizare de banci,firme capuse,afaceri cu statul sau primariile),dupa aceasta data coruptia a devenit politica de stat,parlamentul face legi pentru a ajuta raptul,poiticienii,ministrii iau mita sau fura aproape pe fata,avand ca singur argument ca le sta in putere si nimeni nu-i poate pedepsi,chiar cand fapt este evidenta.
Candva,un mare sociolog(chiar Marx) spunea politicienilor din timjpul sau ca au introdus imoralitatea in popor deoarece adesea ei vad fapta si nu vad pedeapsa,alteori vad pedeapsa si nu vad fapta.
Acest lucru se petrece azi,chiar in societatea noastra iar imoralitatea este introdusa in societate.
Caci dece sa pedepsesti un hot pentru ca a furat o oaie si sa nu pedepsesti un ministru care fura milioane de euro.
Pe felii ,de fenomenul coruptiei se ocupa multi:ziaristii in primul rand care descriu absurditati greu de incadrat in normalitate,juristi coplesiti de avalansa delictelor,medici coplesiti de avalansa sinuciderilor,a toxicomaniilor si alcoolismului,profesori disperati,care cedeaza in fata elevilor si adesea pentru un succes lejer ajung la "juvenolatrie"(incep sa se comporte ei ca adolescentii).
Societatea noastra este bolnava,la fel ca si inainte de 2000,dar mai pregnant,politicienii nostri nu sunt competenti si sunt narcizici,ii preocupa doar puterea,acel asa zis sindrom al centaurului.
Iata ca vine cineva care are capacitatea de a organiza o justitie independenta pentru a lupta contra relelor sociale(violenta,drog,destramarea relatiilor din familie,excesul si pervertirea sexualitatii,cultul banului,misticismul,nu credinta in Dumnezeu),cultul superstitiilor de la zodiac la vraci sau ghicitori,sinuciderile etc,etc,demagogia politica,politica oligarhica,toate ca simptome ale tarii noastre in tranzitie de la comunism la capitalism.
Acesta este Presedintele tarii care se expune la toate pericolele,de la demitere la insulte zilnice numai pentru a da o sansa Romaniei.
Societatea ca si individul se pot imbolnavi si adesea boala lasa simptome,iar cele de mai sus sunt simptomele unei boli sociale,a unei grave boli sociale care nici nu stim la ce poate duce in final.
Reactia intelectualitatii noastre este desarmanta.
Daca excludem cativa intelectuali de marca(Liiceanu,Dinescu,Cartareascu, Plesu) intelectualitatea sau pretinsa intelectualitate romaneasca nu mai are nimic comun cu societatea romana.
Ziaristii se lasa platiti de oligarhii(numiti inspirat de Presedinte tonomate) care sunt de fapt dusmanii acestui popor care nu ar trebui sa se mai destepte,asa cum credeau si comunistii care si ei credeau ca sunt eterni .
Traim deci intr-o societate bolnava,o societate imbolnavita in care se petrec mereu fenomene anormale:furturi,tunuri in paguba statului,mica si mare coruptie.
Constienti sau nu,din rautate,nepricepere,avaritie, populatia acuza pe buna dreptate clasa politica.Aceasta clasa politica ne apare ca indolenta sau incapabila dar in acelasi timp avida de putere si in viziunea publica avida de imbogatire.
Foarte multi dirijeaza criticile legate de aceste fenomene catre partidele care guverneaza dar cred ca ceva se greseste.Opozitia,puterea locala sunt de asemenea implicate fie din actiune constient dirijata spre rau fie prin inactiune care duce la efecte similare.
In momentul de fata politica romaneasca s-a bipolarizat:Pro-Basescu si Anti-Basescu.
Ruperea cercului vicios nu se poate face decat prin promovarea unor partide noi (de tipul PL-D) si a politicienilor tineri sau care au dovedit ca sunt meritosi.O coalitie staga-dreapta are de asemenea un efect benefic.
Cine mai crede in romani si Romania asteapta ca poporul care s-a exprimat prin vot sa obtina acel viraj al polliticii catre interesele poporului.

.Sobru.
2008-12-09 21:48:08

deh

Ce prostie de articol!
Numai cu astfel de gunoaie se va umple presa de-acum incolo. Limbistii vor fi la putere.

gili
2008-12-09 21:54:23

Da , FSN-ul a inalturat tatucul rosu , dar l-a si inlocuit imediat cu alt tatuc ... portocaliu ...

Ca doara nu era sa ramiie far de Tatuc , n'asa ?
Traiasca si infloreasca FSN , in frunte cu noul Tatuc , Traian Ba'secu !

Alcor
2008-12-09 21:58:55

Incearca ....

...sa mai cresti, sa te mai maturizezi, Varzarule!

LENIO
2008-12-09 22:08:33

Alienati sunt trombonistii ideologi ,

...nu poporul roman ,din care fac parte cam 60%,oameni cu mari diosponibilitati!

LENIO
2008-12-09 22:22:30

Din nou partidul STAT la putere !

Cu-i o datoram?Acelora care ii injura mai tare ,acelora care le comandase TEPE!
Ce au dobandid dupa separare ? Mai multi trandafiri ! Ce au la reintregirea
"familiei "?Va spune ceva buchetul de flori in numar cu sotz?
Si totusi,preferam un PDL +UDMR la guvernare ! Dar disperarea de care vorbea amicul Arogantu' ca s-ar fi instalat intre pdlisti,a fost anulata de foamea si mai mare a psdistilor!Acum arata ca doua haite care inca nu stiu bine daca le ajunge prada !In curand insa ,se vor incaiera!!Atunci vine TIMPUL politicii de dreapta,de care numai un singur partid este in stare !

moroianu
2008-12-09 22:24:06

ILIESCU ESTE NEMURITOR!


Fiinta lui morala este adanc intrata in structura psihica si politica a Romaniei iesite din comunism.

Adevaratul lui nume este MEDIOCRITATE, VICLENIE SI REPUBLICA.

gili
2008-12-09 22:26:28

Sa continuam de unde am ramas ...

Taranistii ? Doi . fie si doi sunt de ajuns ... Nici ca trebuie mai multi ...
Pentru ca vezi tu dragule astia au LEITIMATIE DE CRESTIN DEMOCRATI , n'asa ?
E , acuma sa vedem la ce foloseste chestia asta ...
Prima ie ca ar fi dat o ADEVARATA ALIANTA DE DREAPTA LE-GI-TI-MA !
Chestia era o palma a dracului de usturatoare pe obrazul dreptacilor din PDL si ar fi indemnat adevaratul electorat de dreapta care a stat acsa dupe cuptor sa iasa la vot . Procentele acestei aliante ar fi fost cu totul altele decit cele cistigate de liberali . Asta se numara a fi a doua .
A treia ie ca ar fi oferit la vremea rea ce vine o UMBRELA pentru PNL daca acesta s-ar fi aflat intr-o ALIANTA LEGITIMA CU PNTCD .
Una ie sa strigi la pereti si alta ie sa strigi la nenea cela de se cheama PARTIDUL POPULAR EUROPEAN ... " Iote bre nene ce ne face ... asta !..."
"Asta" fiind Base de mina cu draga Stolo , care o sa fie pus premier tocmai pentru a aduce PNL la ceea ce astazi este PNTCD , n'asa ?
Asa ca cei doi taranisti ar fi adus folos liberalilor mai mult decit folosul cistigat alergind dupa aliante cu feseneii .
Pentru ca ... sa nu uitam de principii ...
Cind umbli cu curul in doua luntre , luntre al dracului de pline cu neisprviti , risti sa te si trezesti cu curul in balta . Adica sa fii impins si de neispravitii din prima luntre si de cei din a doua .
Este exact pozitia de acum a liberalilor care au alergat dupa aliante cu pedeii si acum cu pesedeii , n'asa ?

.Sobru.
2008-12-09 22:33:58

Re: Sa continuam de unde am ramas ...

Tu nu intelegi neam. Nu umbla liberalii cu curu in doua luntre, au fost mereu in luntrea democratiei.
Poti sa fii tare pe pozitie, pricipial si "neprihanit" si la tine in fotoliu, sub dictatura, dar ce folos?

.Sobru.
2008-12-09 22:38:11

Re: ILIESCU ESTE NEMURITOR!

Iliescu e mic, nici nu se compara cu urmasii. Pe de alta parte Iliescu avea macar niste principii, proaste, dar le avea. Astilalti in frunte cu Basescu, n-au mama, n-au tata.

Danny
2008-12-09 22:39:49

Re: Sa continuam de unde am ramas ...

<<<<< gili: Cind umbli cu curul in doua luntre , luntre al dracului de pline cu neisprviti , risti sa te si trezesti cu curul in balta .
Adica sa fii impins si de neispravitii din prima luntre si de cei din a doua . >>>>>

Prima fraza e perfect adevarata, a doua doar pe jumatate. Cind te-ai aciuit in barca altuia, nu faci ca puiul de cuc, sa ii arunci pe ceilalti din barca. Chiar daca tine o data, a doua oara nu mai merge, mai ales daca esti mai mic si mai plapind

.Sobru.
2008-12-09 22:41:20

Re: Sa continuam de unde am ramas ...

Piei ma otreapa d-aici.

neamtu tiganu
2008-12-09 22:41:27

Reteta fericirii

Motto "Fericirea cinsta in a te bucura de lucruri mici" a zis un intelept, cred ca era neamtu tiganu.

Vad ca nou colectiv de lupi tineri de la ZIUA, Varzaru, Palsu si Scarlat aplica cu multa pricepere acest principiu. In definitiv e f. bine, trebe ca acest popor sa aiba si iel micile satisfactii de care se poate bucura. Desigur e o mare bucurie ca Iliescu a "murit", desi am inteles ca traieste inca f. bine, e f. sanatos si vinjos la cei 80 de ani ai lui. Ieri am aflat ca poporu e f. multumit ca s-ar fi construit niste tepe, desi inca nu e prea clar pt. cine. Mai deunazi am aflat ca un oarecare Felix ar fi fost invins, motiv din nou de mare bucurie.

Din nefericire nu tot poporu gusta aceste minunate vesti, poate ca colectivu de redactie ar trebui sa faca mai mult PR pe aceasta tema.
Din informatiile mele mai exista oameni care se intereseaza in mod exagerat de ce o sa puna miine pe masa copiilor, de posibilitatile de platit chiria, ratele si intretinerea.

Desigur acestia nu au educatie politica, ce fericiti ar fi daca ar stii ca Iliescu e mort. Unii nici nu au apucat sa se bucure de moartea unui mare erou national... Niculescu Mizil.

gili
2008-12-09 22:42:05

Ma tii chiar sa ma faci sa rid ? Pai ie de plins ...

Ce nu inteleg ma ? Ce ma tot plimbi pe la demacratia ceea ?!
Democraatia se face cu partide . Musai cu partide . Si cu partide ispravite ...
Cind te amesteci in tarite te maninca porcii ma Sobrule .
Ce dracu sa tot inteleg ?! Inteleg ce-mi arata rezultatele , faptele ... Asta inteleg .
Restul ?
Aici nu-i vorba de neprihaneala Sobrule , aici este vorba de a te alia cu cei ca si tine , altminteri cum spuneam ... amestecul in tarite ... Iote unde duce .
Milimetric , milimetric ti-am spus ce o sa se intimple . Si nu de ieri de azi ci de cel putin 4 ani .
Vrei sa-ti spun si ce o sa urmeze ?
Mie frica , al dracului de frica ...

moroianu
2008-12-09 22:48:56

Re: "Iliescu e mic, nici nu se compara cu urmasii"


Daca te gandesti putin, lucrurile stau EXACT INVERS!

Dar ce conteaza?... Comunismul ne-a invatat sa avem memorie scurta, si sa credem ca adevaratii monstri au fost "Odiosul si Sinistra"... nu Dej, Pauker si Draghici!

La 2008-12-09 22:38:11, .Sobru. a scris:

> Iliescu e mic, nici nu se compara cu urmasii. Pe de alta parte Iliescu
> avea macar niste principii, proaste, dar le avea. Astilalti in frunte
> cu Basescu, n-au mama, n-au tata.
>

moroianu
2008-12-09 22:55:34

PS: Daca ai in vedere numai inclinatia de a fura in interes personal...


... atunci da, iti dau dreptate: Iliescu e foarte mic pe langa urmasii sai.

Numai ca in discutie erau aici lucruri mai grave decat furtul de bunuri materiale: furtul sperantelor si al viitorului unei intregi natiuni! In particular, personajul din iarna si primavara lui 1990, care (de dragul PUTERII, si nicidecum al unor principii bune sau rele) a deschis larg calea imposturii si a hotiei la drumul mare.

La 2008-12-09 22:48:56, moroianu a scris:

>
> Daca te gandesti putin, lucrurile stau EXACT INVERS!
>
> Dar ce conteaza?... Comunismul ne-a invatat sa avem memorie
> scurta, si sa credem ca adevaratii monstri au fost "Odiosul si
> Sinistra"... nu Dej, Pauker si Draghici!
>
> La 2008-12-09 22:38:11, .Sobru. a scris:
>
> > Iliescu e mic, nici nu se compara cu urmasii. Pe de alta parte Iliescu
> > avea macar niste principii, proaste, dar le avea. Astilalti in frunte
> > cu Basescu, n-au mama, n-au tata.
> >
>
>

.Sobru.
2008-12-09 22:56:14

Re: Ma tii chiar sa ma faci sa rid ? Pai ie de plins ...

Tu nu vezi ca doar vorbesti vorbe? Nu ai nicio solutie.
Faptele sint ce-am spus eu, ca ai mai avut patru ani de democratie. Astea sint faptele, nu teorie goala.
Tu visezi ca POPORU se desteapta? Ca o sa imbratiseze democratia satul de mizerie? Cine te-a invatat pe tine asa ceva?
Democratia se mentine cu efort, printr-o lupta continua. Nu va exista niciodata un moment in care sa spui gata, s-a facut!

Si n-ai spus milimetric nimic, ca ii invinovateai pe liberali ca nu accepta opozitia.
De fatalisti care prevad dezastrul e lumea plina. O mai si nimeresc, din pacate.

Prin prisma a ceea ce am sustinut in discutia asta, daca a existat o intelegere de anuntare a unei majoritati cu PSD in seara alegerilor, pe care liberalii au incalcat-o, atunci Tariceanu e un cretin! Era singura varianta de supravietuire a democratiei de care "te razi". Si nu-ti mai era atata frica si nici nu te mai radeai. II injurai pe liberali, dar nu mai conta, eram inca in democratie, iar tu tot nu te prezentai la vot.

gili
2008-12-09 22:57:19

Danutzo , ai pacienta , te rog io ... Daca ma iubesti ...

Incerc o discutie oarecum privata cu amicul Sobru si nu as vrea sa trec in alt plan .
Multumesc !...

chriscross
2008-12-09 22:57:57

aha!

lool incercati sa va maturizati si sa nu va mai lasati afectati de un articol de ziar LooL

.Sobru.
2008-12-09 23:01:58

Re: "Iliescu e mic, nici nu se compara cu urmasii"

Aici era vorba de puii lui Iliescu... Si nu la furat m-am referit, din contra, m-am gandit la libertate.

moroianu
2008-12-09 23:03:07

Acum as vrea sa-i dam cuvantul colegului ADRIAN v.D...


...care sa ne vorbeasca despre rolul istoric al lui Basescu in denuntarea comunismului si in combaterea flagelului coruptiei din Romania!

Precum si despre pericolul mortal si stigmatul moral al stangii in general, si al stangii est-europene in particular.

gili
2008-12-09 23:10:21

Re: Ma tii chiar sa ma faci sa rid ? Pai ie de plins ...

Nu pricepi . Si se pare ca nici nu poti ...
Tu te legi de intelegeri punctuale , pe picior ...
Daca iese bine , daca nu iese ?...
Daca nu iese se duce dracului de ripa toata democratia , n'asa ?
Aciulea dragule nu se sta in intelegeri de miment , aciulea ie vorba de prevedere , de intelegere , de cunoastere , de pricepere si alte alea ...
Dar mai presus de toate este vorba de principii ... Care principii nu se dau la spate , ne se tranzactioneaza cu ele nici de dragul ... democratiei de o tot clamezi atita .
Pai cind calci pe principii si faci intelegeri cu neispravitii la ce te poti astepta ma rog frumos ?!
Exact la ceea ce a iesit ...
Si de vina in cazul asta nu mai ie nici Iliescu si nici macar Ba'secu .
Ei sunt asa cum sunt de la natura , nu pot fi schimbati ...
Daca te aduni cu dinsii te trezesti ca musai o sa-ti iasa demacratia ceea pe nas , n'asa ?
A aplica acum in politichia romaneasca principiul " Fa-te frate cu dracul sa treci puntea ... " este mare dobitocenie si situatia de astazi o dovedeste pe deplin .
Asta Sobrule pentru simplul motiv ca io unul nu de "inca patru ani de democratie" am nevoie , nici de 8 sau 12 , ce am nevoie de democratie .
Democratia nu se construieste cu neispraviti sub nicio forma .
Amestecul cu neispraviti este mortal .
Si necazul nu ie ca iote mor taranistii sau liberalii , necazul ie ca nu-i cine sa le ia locul daca mor , n'asa ?
In concluzie ar fi trebuit sa stie in ce se baga si la ce riscuri se expun dar mai ales expun democratia aia de zici ...

Danny
2008-12-09 23:10:47

Re: Alienati sunt trombonistii ideologi ,

La 2008-12-09 22:08:33, LENIO a scris:

> ...nu poporul roman ,din care fac parte cam 60%,oameni cu mari
> diosponibilitati!

Adica stau calare pe cuptor si nu sa duc sa voteze.

moroianu
2008-12-09 23:11:24

Re: "Acel viraj al polliticii catre interesele poporului"


Virajul s-a produs, stimabile: este virajul "stanga-dreapta", atat de benefic pentru bobor, convenit intre PDL si inamicii lui de pana mai ieri... in numele printzipurilor si al dragostei de democratie.

In rest, PENTRU CE ne mai faci capul calendar cu indigestele-ti compuneri sforaitoare?

La 2008-12-09 21:45:27, Alex.Pandrea a scris:

> POLITICA PROASTA SI ALIENAREA ROMANILOR
> Romanii nu au experienta politicii,nu inteleg ca politica este arta de
> a conduce societatea.Din cauza sistemului oligarhic care a invadat
> viata politica si sociala a tarii romanii considera politica ca ceva
> dusmanos,ceva care trebuie evitat si pe care o plaseaza in studiile
> sociologice pe ultimul loc.
> In ultimii ani,daca nu din 1989,romanii apar dominati de o stare de
> lehamite,de tendinta de a demisiona de la viata sociala,simtul civic
> in loc sa creasca,evoluiaza chiar invers pana la extremismul
> emigrarii,a demisiei in fata raspunderilor cetatenesti.
> Discutia din aceste zile,mai ales pe tema justitiei,negarea unei
> justitii independente,a procurorilor independenti,suspiciunea
> permanenta ne argumenteaza parerea sociologilor ca traim intr-o
> societate bolnava,o societate care nu se poate desprinde de fenomenul
> anomic (anomie-lipsa de norme,de legi).
> Fenomene ca decizii antipopulare ale unor partide si care au dus la o
> reactie negativa fata de evolutia sociala socheaza profund societatea
> civila,creind acea stare de lehamite pe care sociologii o numesc
> alienare sociale.Aceasta stare de lehamite,de sensatie ca nimic nu
> merge la noi bine si,daca ceva se face bine vine o institutie ,un
> politician si determina involutia societatii,uneori cu zeci de ani.
> In politica romanul vede ca nimic nu serveste la nimic si alege mai
> degraba izolarea,emigrarea sau neparticiparea,adica ceea ce numim
> alienare sociala,alienarea de institutiile statului de drept cum ar
> fi justitia,parlamentul, partidele.
> Alienarea cetatenilor fata de societatea in care traiesc este un fapt
> concret,palpabil zi de zi,si fenomenul devine dramatic intr-o
> societate in care tranzitia nu se mai sfarseste,in care nimic nu se
> mai poate face,nu mai poate progresa pentru ca organe ca parlamentul
> sau justitia sunt capabile prin omnipotenta lor sa determine o cale
> reactionara in folosul unei paturi oligarhice.daca pana prin anul
> 2000 politicienii sau protejatii lor dadeau tunuri(gen devalizare de
> banci,firme capuse,afaceri cu statul sau primariile),dupa aceasta
> data coruptia a devenit politica de stat,parlamentul face legi pentru
> a ajuta raptul,poiticienii,ministrii iau mita sau fura aproape pe
> fata,avand ca singur argument ca le sta in putere si nimeni nu-i
> poate pedepsi,chiar cand fapt este evidenta.
> Candva,un mare sociolog(chiar Marx) spunea politicienilor din timjpul
> sau ca au introdus imoralitatea in popor deoarece adesea ei vad fapta
> si nu vad pedeapsa,alteori vad pedeapsa si nu vad fapta.
> Acest lucru se petrece azi,chiar in societatea noastra iar
> imoralitatea este introdusa in societate.
> Caci dece sa pedepsesti un hot pentru ca a furat o oaie si sa nu
> pedepsesti un ministru care fura milioane de euro.
> Pe felii ,de fenomenul coruptiei se ocupa multi:ziaristii in primul
> rand care descriu absurditati greu de incadrat in normalitate,juristi
> coplesiti de avalansa delictelor,medici coplesiti de avalansa
> sinuciderilor,a toxicomaniilor si alcoolismului,profesori
> disperati,care cedeaza in fata elevilor si adesea pentru un succes
> lejer ajung la "juvenolatrie"(incep sa se comporte ei ca
> adolescentii).
> Societatea noastra este bolnava,la fel ca si inainte de 2000,dar mai
> pregnant,politicienii nostri nu sunt competenti si sunt narcizici,ii
> preocupa doar puterea,acel asa zis sindrom al centaurului.
> Iata ca vine cineva care are capacitatea de a organiza o justitie
> independenta pentru a lupta contra relelor
> sociale(violenta,drog,destramarea relatiilor din familie,excesul si
> pervertirea sexualitatii,cultul banului,misticismul,nu credinta in
> Dumnezeu),cultul superstitiilor de la zodiac la vraci sau
> ghicitori,sinuciderile etc,etc,demagogia politica,politica
> oligarhica,toate ca simptome ale tarii noastre in tranzitie de la
> comunism la capitalism.
> Acesta este Presedintele tarii care se expune la toate pericolele,de
> la demitere la insulte zilnice numai pentru a da o sansa Romaniei.
> Societatea ca si individul se pot imbolnavi si adesea boala lasa
> simptome,iar cele de mai sus sunt simptomele unei boli sociale,a unei
> grave boli sociale care nici nu stim la ce poate duce in final.
> Reactia intelectualitatii noastre este desarmanta.
> Daca excludem cativa intelectuali de
> marca(Liiceanu,Dinescu,Cartareascu, Plesu) intelectualitatea sau
> pretinsa intelectualitate romaneasca nu mai are nimic comun cu
> societatea romana.
> Ziaristii se lasa platiti de oligarhii(numiti inspirat de Presedinte
> tonomate) care sunt de fapt dusmanii acestui popor care nu ar trebui
> sa se mai destepte,asa cum credeau si comunistii care si ei credeau
> ca sunt eterni .
> Traim deci intr-o societate bolnava,o societate imbolnavita in care se
> petrec mereu fenomene anormale:furturi,tunuri in paguba statului,mica
> si mare coruptie.
> Constienti sau nu,din rautate,nepricepere,avaritie, populatia acuza pe
> buna dreptate clasa politica.Aceasta clasa politica ne apare ca
> indolenta sau incapabila dar in acelasi timp avida de putere si in
> viziunea publica avida de imbogatire.
> Foarte multi dirijeaza criticile legate de aceste fenomene catre
> partidele care guverneaza dar cred ca ceva se
> greseste.Opozitia,puterea locala sunt de asemenea implicate fie din
> actiune constient dirijata spre rau fie prin inactiune care duce la
> efecte similare.
> In momentul de fata politica romaneasca s-a bipolarizat:Pro-Basescu si
> Anti-Basescu.
> Ruperea cercului vicios nu se poate face decat prin promovarea unor
> partide noi (de tipul PL-D) si a politicienilor tineri sau care au
> dovedit ca sunt meritosi.O coalitie staga-dreapta are de asemenea un
> efect benefic.
> Cine mai crede in romani si Romania asteapta ca poporul care s-a
> exprimat prin vot sa obtina acel viraj al polliticii catre interesele
> poporului.
>
>

.Sobru.
2008-12-09 23:13:03

Re: Acum as vrea sa-i dam cuvantul colegului ADRIAN v.D...

Nu iti face iluzii.
Daca Basescu insusi li s-ar arata si ar spune: "am fost si sint un securist, pentru mine sinteti niste gunoaie, ma doare in fund de democratie si de binele vostru, de comunism sau de condamnarea lui, ma folosesc de oameni si ma descotorosesc de ei cand am pofta, sint mai ticalos decat va puteti imagina", toti acesti debusolati ar exclama in genunchi, cu lacrimi in ochi: "Domnule presedinte, nu te credem, tu esti lumina noastra!"

Danny
2008-12-09 23:16:03

Re: Din nou partidul STAT la putere !

In curand insa ,se vor incaiera!!Atunci vine TIMPUL politicii de dreapta,de care numai un singur partid este in stare !

Cu 18% ?? Hai sa fim seriosi !
Doar de-abia s-a sfirsit. Si singurul partid "carele este in stare cu 18%" a cintat cum i-a zis dirijorul Geoana.

gili
2008-12-09 23:29:36

Pai asta ie... Ca intelegerea cu unii de calibrul astora ie... vorba goala... Nu exista intelegere.

Asta nu pricepi tu ...
Nu poti face niciun fel de intelegere cu neispraviti de calibrul astora .
Pentru simplul motiv ca te vor lasa cu curul in balta cind ti-e lumea mai draga .
Asta nu poti tu pricepe ...
Nu esti la tirg negociind marfa cu un gospodar ... Mai pune tu ca mai las io ...
Din capul locului tre sa stii pe cine ai in fata .
Cind io tot spun , de mai bine de doi ani , ca dupa alegerile astea feseneii o sa caza la pace intre dinsii si o sa-i dea la spate pe liberali nu am fost fatalist cum zici , am fost doar realist .
Realist pentru ca ii cunosc , nu din jurnale sau de la televizor , ii stiu personal pe multi dintre dinsii si stiu foarte bine cite parale le poate pielea .

.Sobru.
2008-12-09 23:33:13

Re: Pai asta ie... Ca intelegerea cu unii de calibrul astora ie... vorba goala... Nu exista intelegere.

Te intelegi ca sa-l darami pe celalalt, atata tot.
Cred insa ca PSD-ul s-a temut de o lupta de eliminare cu Basescu.

.Sobru.
2008-12-09 23:35:13

Re: Pai asta ie... Ca intelegerea cu unii de calibrul astora ie... vorba goala... Nu exista intelegere.

PS Cand vine vorba de politica externa stii sa aplici ce spun eu.

Danny
2008-12-09 23:38:43

Sobrule

<<<<.......toti acesti debusolati ar exclama in genunchi, cu lacrimi in ochi: "Domnule presedinte, nu te credem, tu esti lumina noastra!" >>>>>>

Deci cu alte cuvinte, cam asa va tratati voi pe Marele si Inteleptul Conducator, Paturiciu, care drept rasplata pentru performanta in guvernarea Romaniei, v-a trimis la odihna.

costy
2008-12-09 23:44:05

Iliescu era "mort" si deja "ingropat"....

...daca nu ar fi fost trupa "liberala" penala care l-a reanimat si folosit
in ultimii doi ani de guvernare "liberala".

Se pare ca se uita destul de usor actiunile comune ale liberalilor
lui Tariceanu, alias Guta Tatarascu, si gasca ciumetelui rosu.
Cine ar fi gandit vreo data ca "liberalul" Tariceanu se va da in
specatcol de teatru, in aceiasi lojie, cu carpa bolsevica, ca mai
marele liberalilor va apare in fata studentilor si va deschide anul
universitar in Regie cu "carpa bolsevica" calcata si apretata
numa buna de a fi folosita ca batista?, sau ca kominternistul
va fi invitat ca "specialist"la sedintele guvernului condus de
"liberalul" Tariceanu!?

Cine sunt cei mai acerbi sustinatori ai colitiei liberalo-bolsevice?
Cine altii decat Patriciu si Ilici, carora li se alatura trupa infractionla
Nastase-Mazarea- Hrebenciuc.

geoianc2000
2008-12-09 23:46:28

Iata-ma FSN-ist fara sa vreau....

Inainte de toate, va rog, stimati forumisti, sa folositi un limbaj in care sa sa nu fie implicate mamele noastre... Poate unii dintre dvs cred ca am gresit.... Sunt primul cetatean care s-a inscris in PD pe data de 11 aprilie 2007, ziua in care a fost suspendat presedintele ales al Romaniei. Am fost GOLAN in Piata Universitatii, am votat CDR in '96 si Alianta D.A. in 2004. Toata viata mea am fost un anticomunist, chiar ma certam cu ai mei, care nu intelegeau ca drumul ROMANIEI e spre vest nu catre est, pana la urma au inteles si ei... Pt mine dusmanul nr 1 al Romaniei a fost si este iliescu si ghasca lui. Eram LIBERAL si TARANIST in acelasi timp, pt ca exista in istoria noastra un IC BRATIANU si un IULIIU MANIU si mai nou un CORNELIU COPOSU, fie-le tarana usoara. Cei care au urmat la conducerea partidelor istorice si-au batut joc, pur si simplu!!!!!! Urmasii lui stalin, fie-i tarana ca plumbul, ne conduc in continuare.....
Revin cu ideea de inceput, ce sa fac stimati forumisti sa-mi dau demisia din partid? Cand m-am dus la PD eram si inca sunt cu inima deschisa.... era singurul partid care avea in program nonguvernare cu PSD. Partidele istorice nu mai exista.... Alianta cu psd nu suport
dar nici cu tradatorii....
am o multime de prieteni care m-au urmat in PD si apoi in PD-L, suntem dintr-o zona in care i-am batut pe pesedei de nu s-au vazut...
CRITICATI-MA!!

gili
2008-12-09 23:47:18

He-he-heeee ! Aciulea nu-i vorba de politica esterna ...

Politichia romaneasca de acum are ... particularitatile ei .
In lupta politica nu conteaza nimic altceva decit interesul gastilor de-si zic partide ... Da nu-s ...
Sunt mafii , grupari de indivizi ahtiati dupa imbogatire rapida prin orice mijloace . In special PD si PSD .
Ori , a te pune la aleante cu astia este nu numai toxic , este cum ziceam mortal .
Baietii nu au principii , nu au mama , nu au tata ...
Ce "intelegeri" poti sa faci cu astfel de indivizi ma rog frumos ?!
Tre sa fii rau batut in cap sa crezi ca o intelegere de a da de pamint cu unul dintre dinsii poate sa stea in picioare in fata unui cit de mic interes de moment .
Ce liberalii nu stiau ca Geoana ie vasalul lui Ba'secu ?!
Pai asta ie de azi de ieri ?
Si poti fi atit de prost incit sa crezi ca asta si ai lui o sa se arunce la o lupta pe viata si pe moarte pentru niste principii , mai ales pentru niste principii democratice , cind iote , le este mult mai usor sa fure impreuna , n'asa ?

MarianS01
2008-12-09 23:48:46

Re: Da , FSN-ul a inalturat tatucul rosu , dar l-a si inlocuit imediat cu alt tatuc ... portocaliu ...

La 2008-12-09 21:54:23, gili a scris:

> Ca doara nu era sa ramiie far de Tatuc , n'asa ?
> Traiasca si infloreasca FSN , in frunte cu noul Tatuc , Traian
> Ba'secu !
>

O mica poveste.

La scurt timp dupa moartea lui Andropov, la un seminar de economie politica am pus profesorului o intrebare, pentru acele timpuri nu numai impertinenta dar aproape periculosa: In cat timp va fi criticata conducerea lui Brejnev?

Profesorul a fost nedumerit si m-a intrebat de ce cred ca va fi criticat, motiv pentru a-mi prezenta pe larg cunostintele de istorie: ce s-a intamplat dupa moartea lui Stalin, Mao, Gheorghiu-Dej, inlaturarea lui Hrusciov etc. Estimam, dupa precedente, ca vor fi necesari cam trei ani pentru ca noul conducator sa-si consolideze pozitia. Cernenko si Andropov traisera prea putin pentru ca sa apuce s-o faca dar Gorbaciov era tanar si avea sanse de-a trai destul ca sa poata sa-si consolideze pozitia la Kremlin si apoi sa critice.

Au trecut anii. M-am intalnit cu profesorul in primele zile din ianuarie 1990 si a tinut sa-mi dea dreptate asupra analizei facute.

Bietul Iliescu!

Nu-mi inchipuiam vreodata ca-i voi plange de mila. Nu pentru ca ar merita solidarizare. Doar pentru ca noii lupi sunt mai rai decat el! Ei nu nu mai au nevoie sa-si consolideze pozitia pentru a incepe criticile.

gili
2008-12-09 23:52:27

Hopaaaa ! Ai fi primul pedel care sa-si dea demisia ...

Bravo !
Inseamna ca iote mai sunt sperante , n'asa ?
Acuama , ia si tu situatia asa cum este ... Ai ce sa faci ? N-ai ce sa faci ...
Ce crezi ca mie-mi place ?
Doamne fereste !

PS

Acuma daca zic ... Vai de mamele noastre !
Te superi ?

costy
2008-12-09 23:54:16

Re: "Acel viraj al polliticii catre interesele poporului"

La 2008-12-09 23:11:24, moroianu a scris:

>
> Virajul s-a produs, stimabile: este virajul "stanga-dreapta",
> atat de benefic pentru bobor, convenit intre PDL si inamicii lui de
> pana mai ieri... in numele printzipurilor si al dragostei de
> democratie.

Abia acum, dupa mai bine de doi ani de "colaborare fructuoasa",
intre dreapta liberala si stanga iliscienista, virajul in ochi, profesore?
Dta citesti mult dsi intelegi putin, poate mai deloc....altfel nu-mi
explic de ce-ti sare-n ochi viitoare colaborare intre PDL si
fostii inamici de pana mai ieri, aceiasi inamici ai liberalilor
lui "guta tatarascu".
>
> In rest, PENTRU CE ne mai faci capul calendar cu
> indigestele-ti compuneri sforaitoare?


In rest, nu uita ca pe forumul Ziua nu toti sunt ca dta. Mai "e" unii care-si
strica digestia cu "compuneri sforaitoare"....


>
> La 2008-12-09 21:45:27, Alex.Pandrea a scris:
>
> > POLITICA PROASTA SI ALIENAREA ROMANILOR
> > Romanii nu au experienta politicii,nu inteleg ca politica este arta de
> > a conduce societatea.Din cauza sistemului oligarhic care a invadat
> > viata politica si sociala a tarii romanii considera politica ca ceva
> > dusmanos,ceva care trebuie evitat si pe care o plaseaza in studiile
> > sociologice pe ultimul loc.
> > In ultimii ani,daca nu din 1989,romanii apar dominati de o stare de
> > lehamite,de tendinta de a demisiona de la viata sociala,simtul civic
> > in loc sa creasca,evoluiaza chiar invers pana la extremismul
> > emigrarii,a demisiei in fata raspunderilor cetatenesti.
> > Discutia din aceste zile,mai ales pe tema justitiei,negarea unei
> > justitii independente,a procurorilor independenti,suspiciunea
> > permanenta ne argumenteaza parerea sociologilor ca traim intr-o
> > societate bolnava,o societate care nu se poate desprinde de fenomenul
> > anomic (anomie-lipsa de norme,de legi).
> > Fenomene ca decizii antipopulare ale unor partide si care au dus la o
> > reactie negativa fata de evolutia sociala socheaza profund societatea
> > civila,creind acea stare de lehamite pe care sociologii o numesc
> > alienare sociale.Aceasta stare de lehamite,de sensatie ca nimic nu
> > merge la noi bine si,daca ceva se face bine vine o institutie ,un
> > politician si determina involutia societatii,uneori cu zeci de ani.
> > In politica romanul vede ca nimic nu serveste la nimic si alege mai
> > degraba izolarea,emigrarea sau neparticiparea,adica ceea ce numim
> > alienare sociala,alienarea de institutiile statului de drept cum ar
> > fi justitia,parlamentul, partidele.
> > Alienarea cetatenilor fata de societatea in care traiesc este un fapt
> > concret,palpabil zi de zi,si fenomenul devine dramatic intr-o
> > societate in care tranzitia nu se mai sfarseste,in care nimic nu se
> > mai poate face,nu mai poate progresa pentru ca organe ca parlamentul
> > sau justitia sunt capabile prin omnipotenta lor sa determine o cale
> > reactionara in folosul unei paturi oligarhice.daca pana prin anul
> > 2000 politicienii sau protejatii lor dadeau tunuri(gen devalizare de
> > banci,firme capuse,afaceri cu statul sau primariile),dupa aceasta
> > data coruptia a devenit politica de stat,parlamentul face legi pentru
> > a ajuta raptul,poiticienii,ministrii iau mita sau fura aproape pe
> > fata,avand ca singur argument ca le sta in putere si nimeni nu-i
> > poate pedepsi,chiar cand fapt este evidenta.
> > Candva,un mare sociolog(chiar Marx) spunea politicienilor din timjpul
> > sau ca au introdus imoralitatea in popor deoarece adesea ei vad fapta
> > si nu vad pedeapsa,alteori vad pedeapsa si nu vad fapta.
> > Acest lucru se petrece azi,chiar in societatea noastra iar
> > imoralitatea este introdusa in societate.
> > Caci dece sa pedepsesti un hot pentru ca a furat o oaie si sa nu
> > pedepsesti un ministru care fura milioane de euro.
> > Pe felii ,de fenomenul coruptiei se ocupa multi:ziaristii in primul
> > rand care descriu absurditati greu de incadrat in normalitate,juristi
> > coplesiti de avalansa delictelor,medici coplesiti de avalansa
> > sinuciderilor,a toxicomaniilor si alcoolismului,profesori
> > disperati,care cedeaza in fata elevilor si adesea pentru un succes
> > lejer ajung la "juvenolatrie"(incep sa se comporte ei ca
> > adolescentii).
> > Societatea noastra este bolnava,la fel ca si inainte de 2000,dar mai
> > pregnant,politicienii nostri nu sunt competenti si sunt narcizici,ii
> > preocupa doar puterea,acel asa zis sindrom al centaurului.
> > Iata ca vine cineva care are capacitatea de a organiza o justitie
> > independenta pentru a lupta contra relelor
> > sociale(violenta,drog,destramarea relatiilor din familie,excesul si
> > pervertirea sexualitatii,cultul banului,misticismul,nu credinta in
> > Dumnezeu),cultul superstitiilor de la zodiac la vraci sau
> > ghicitori,sinuciderile etc,etc,demagogia politica,politica
> > oligarhica,toate ca simptome ale tarii noastre in tranzitie de la
> > comunism la capitalism.
> > Acesta este Presedintele tarii care se expune la toate pericolele,de
> > la demitere la insulte zilnice numai pentru a da o sansa Romaniei.
> > Societatea ca si individul se pot imbolnavi si adesea boala lasa
> > simptome,iar cele de mai sus sunt simptomele unei boli sociale,a unei
> > grave boli sociale care nici nu stim la ce poate duce in final.
> > Reactia intelectualitatii noastre este desarmanta.
> > Daca excludem cativa intelectuali de
> > marca(Liiceanu,Dinescu,Cartareascu, Plesu) intelectualitatea sau
> > pretinsa intelectualitate romaneasca nu mai are nimic comun cu
> > societatea romana.
> > Ziaristii se lasa platiti de oligarhii(numiti inspirat de Presedinte
> > tonomate) care sunt de fapt dusmanii acestui popor care nu ar trebui
> > sa se mai destepte,asa cum credeau si comunistii care si ei credeau
> > ca sunt eterni .
> > Traim deci intr-o societate bolnava,o societate imbolnavita in care se
> > petrec mereu fenomene anormale:furturi,tunuri in paguba statului,mica
> > si mare coruptie.
> > Constienti sau nu,din rautate,nepricepere,avaritie, populatia acuza pe
> > buna dreptate clasa politica.Aceasta clasa politica ne apare ca
> > indolenta sau incapabila dar in acelasi timp avida de putere si in
> > viziunea publica avida de imbogatire.
> > Foarte multi dirijeaza criticile legate de aceste fenomene catre
> > partidele care guverneaza dar cred ca ceva se
> > greseste.Opozitia,puterea locala sunt de asemenea implicate fie din
> > actiune constient dirijata spre rau fie prin inactiune care duce la
> > efecte similare.
> > In momentul de fata politica romaneasca s-a bipolarizat:Pro-Basescu si
> > Anti-Basescu.
> > Ruperea cercului vicios nu se poate face decat prin promovarea unor
> > partide noi (de tipul PL-D) si a politicienilor tineri sau care au
> > dovedit ca sunt meritosi.O coalitie staga-dreapta are de asemenea un
> > efect benefic.
> > Cine mai crede in romani si Romania asteapta ca poporul care s-a
> > exprimat prin vot sa obtina acel viraj al polliticii catre interesele
> > poporului.
> >
> >
>
>

.Sobru.
2008-12-09 23:56:03

Re: He-he-heeee ! Aciulea nu-i vorba de politica esterna ...

Principiile razboiului sint aceleasi, n-o mai da cotita cu particularitatile. Si cu nevasta in casa sint tot alea.
Ei nu se aruncau ma in lupta pentru principii, chiar nu pricepi. Ei se aruncau in lupta pentru interesul lor, situatie de care te poti folosi tu. Atata tot.
Asa se procedeaza in astfel de conditii. Altfel, pieri si esti fericit(tu).
Daca erai tu Voda, Romania disparea demuuuult.

gili
2008-12-09 23:56:55

Costica daca acuma-ti zic si io tie cum mi-ai zis tu mie ... pesedistule ! Banui ca nu te superi ...

N'asa ?
Ca mai faci mai ... pesedistule , mai ?
Ma cea Neamtu ca te-a facut deputat de ... fesedei ...
Brava ! La mai mare !

costy
2008-12-10 00:00:08

Cum sa ma supar, nea gili...

La 2008-12-09 23:56:55, gili a scris:

> N'asa ?
> Ca mai faci mai ... pesedistule , mai ?
> Ma cea Neamtu ca te-a facut deputat de ... fesedei ...
> Brava ! La mai mare !
>


....poti sa-mi spui cum vrei, nea paeceristul.


Ia uita-te atenti si vezi unde-ti sunt fesedeii, mioe mi se par a roi
in jurul liberalilor....sau Geoana este mai fesenist dect Ilici!?

MarianS01
2008-12-10 00:02:48

Re: Iata-ma FSN-ist fara sa vreau....

La 2008-12-09 23:46:28, geoianc2000 a scris:


> Cei care au urmat la conducerea
> partidelor istorice si-au batut joc, pur si simplu!!!!!!

Si daca nu-i asa?

Reformele, dureroase ce-i drept, facute in timpul guvernarii Ciorbea a pus bazele unei economii sanatoase. (Guvernarile Radu Vasile si Isarescu n-au mai adus nimic nou in domeniu dar cel putin n-au stricat decat in mica masura ce s-a facut sub Ciorbea.) Primul an de crestere economica a fost anul 2000 si de atunci a tot crescut economia.

***

Navigarea intre Scylla si Caribda necesita aruncarea cate unei cisvarte monstrilor.

costy
2008-12-10 00:03:12

Re: Iata-ma FSN-ist fara sa vreau....

La 2008-12-09 23:46:28, geoianc2000 a scris:

> Inainte de toate, va rog, stimati forumisti, sa folositi un limbaj in
> care sa sa nu fie implicate mamele noastre... Poate unii dintre dvs
> cred ca am gresit.... Sunt primul cetatean care s-a inscris in PD pe
> data de 11 aprilie 2007, ziua in care a fost suspendat presedintele
> ales al Romaniei. Am fost GOLAN in Piata Universitatii, am votat CDR
> in '96 si Alianta D.A. in 2004. Toata viata mea am fost un
> anticomunist, chiar ma certam cu ai mei, care nu intelegeau ca drumul
> ROMANIEI e spre vest nu catre est, pana la urma au inteles si ei... Pt
> mine dusmanul nr 1 al Romaniei a fost si este iliescu si ghasca lui.
> Eram LIBERAL si TARANIST in acelasi timp, pt ca exista in istoria
> noastra un IC BRATIANU si un IULIIU MANIU si mai nou un CORNELIU
> COPOSU, fie-le tarana usoara. Cei care au urmat la conducerea
> partidelor istorice si-au batut joc, pur si simplu!!!!!! Urmasii lui
> stalin, fie-i tarana ca plumbul, ne conduc in continuare.....
> Revin cu ideea de inceput, ce sa fac stimati forumisti sa-mi dau
> demisia din partid? Cand m-am dus la PD eram si inca sunt cu inima
> deschisa.... era singurul partid care avea in program nonguvernare cu
> PSD. Partidele istorice nu mai exista.... Alianta cu psd nu suport
> dar nici cu tradatorii....
> am o multime de prieteni care m-au urmat in PD si apoi in PD-L, suntem
> dintr-o zona in care i-am batut pe pesedei de nu s-au vazut...
> CRITICATI-MA!!
>

Ia uita-te atent si poate poti vedea cu ochiul liber unde este FSN-ul,
cu cine coalizeaza fostul lui sef al sau Ilici....

gili
2008-12-10 00:04:13

Bine , daca zici tu ...

Da io tot la ale mele ramin .
Ca vorba ta , altminteri pieri ...
Si ti se pare ca dupa ce au facut astfel de "intelegeri" de doi bani , cu urmari nefaste , sunt ma grasi cumva ?
Mie mi se pare ca si-au sporit doar sansele sa piara ...
Dupa cum zici , n'asa ?
Repet ... Cine se baga in tarite il maninca porcii .

neamtu tiganu
2008-12-10 00:05:09

Costy iesti un baiat curajos..

sa apari in conditiile de fata .. ie un act de mare curaj.. da ia zi chiar ie adevarat ce ziceam ieri ca iesti parlamentar?

Spune sincer nu ca dupa alianta imorala simti nevoia sa bei ceva tare? Nu exagera insa, acidu sulfuric e prea mult... poate-ncerci cu apa regala...

P.S Am auzit pa alte ziare un TRUism ca unii vor sa se arunce dupa bloc.. nu te prostii Costica, tu esti un baiat de treaba, doar un pic naiv, da dai cu tuica si trece.

Traiasca Obama!

gili
2008-12-10 00:10:34

Ma Costica , tu faci confuzie ma ...

Iliescu nu-i nici mai mult , nici mai putin fesenist ca Geoana ..., sau Ba'secu .
Toti sunt feseneisti si atit .
Nu poti sa zici ... Un pic feseneist . Sau ... Un pic mai mult feseneist .
Sau ... Foarte mult fesenist .
Pai ... rahatul Costica , poa sa fie mai mare sau mai mic , dar nu are cum sa fie mai mult sau mai putin ... rahat , n'asa ?
Bine , mai poa sa fie ... rahat cu motz . Sau ... rahat cu perje .
Da tot rahat ie , ca si feseneistul , nasa ?

neamtu tiganu
2008-12-10 00:11:40

geoianc

La 2008-12-09 23:46:28, geoianc2000 a scris:

Sunt primul cetatean care s-a inscris in PD pe
> data de 11 aprilie 2007, ziua in care a fost suspendat presedintele
> ales al Romaniei.
-----------------------
Cica unu pa patu de moarte a vrut sa intre-n partid... prietenii au fost stupefiati... cum ma tocma tu... pai vreau sa moara unu d-al lor nu unu d-al nostru..

Draga prietene iti dau un sfat, iesi cit mai repede din partid, intra intrun cor, intro echipa de dansuri populare, joaca popice, golf, poker, intra in alcoolicu anonim.. ... oricare din aceste organizatii sunt de o mie de ori mai folositoare pt. tara decit un partid... chiar daca ie PD.

Sarutari de minusite doamnei si sanatate la neamuri!

costy
2008-12-10 00:12:04

Re: Costy iesti un baiat curajos.. / NT

La 2008-12-10 00:05:09, neamtu tiganu a scris:

> sa apari in conditiile de fata .. ie un act de mare curaj.. da ia zi
> chiar ie adevarat ce ziceam ieri ca iesti parlamentar?

Care sunt conditiile de fata, si de ce as fi curajos!?

Nu stiu ce spunea-i ieri, asa ca pune-ma-n teme, ca su nu
mor ca sobru uitandu-se-n lemne...

>
> Spune sincer nu ca dupa alianta imorala simti nevoia sa bei ceva tare?
> Nu exagera insa, acidu sulfuric e prea mult... poate-ncerci cu apa
> regala...

Alianta imorala este cumva cam imorala, insa pe departa nu atat de
imorala ca cealalta in care se balacesc alde patriciu, tariceanu si
gasac lui Ilici, cei care au votata imptriva viitoarei guvernari, dar care
sunstin o guvernare "morala" fesenista-liberala!

>
> P.S Am auzit pa alte ziare un TRUism ca unii vor sa se arunce dupa
> bloc.. nu te prostii Costica, tu esti un baiat de treaba, doar un pic
> naiv, da dai cu tuica si trece.

Nu sunt Costica cu tine, iar despre naivitate....vezi-ti barna din
pleoapa dta.

>
> Traiasca Obama!
>

neamtu tiganu
2008-12-10 00:16:29

Re: Costy iesti un baiat curajos.. / NT

La 2008-12-10 00:12:04, costy a scris:

> Nu sunt Costica cu tine, iar despre naivitate....vezi-ti barna din
> pleoapa dta.
>
ooops, gata pricepui, sa-ti traiasca frantuzoaica Dom Costica.. deci e adevarat, iesti boier... te-au ales...nu?

gili
2008-12-10 00:17:17

Vezi Neamtule , cind spui io sa-i zici pe nume ... Ma pesedistule ma ...

La 2008-12-10 00:12:04, costy a scris:

> Nu sunt Costica cu tine,

Pesedistuleeeee !
Costica pesedistu ! Costica pesedistu !

gili
2008-12-10 00:18:48

Re: Costy iesti un baiat curajos.. / NT

La 2008-12-10 00:16:29, neamtu tiganu a scris:

> ooops, gata pricepui, sa-ti traiasca frantuzoaica Dom Costica.. deci e
> adevarat, iesti boier... te-au ales...nu?
>
Hai ma ce dracu ... Oricit de prosti ar fi , au si astia o limita totusi , n'asa ?

papi
2008-12-10 00:21:20

Re: Sa continuam de unde am ramas ...

La 2008-12-09 22:33:58, .Sobru. a scris:

> Tu nu intelegi neam. Nu umbla liberalii cu curu in doua luntre, au
> fost mereu in luntrea democratiei.
> Poti sa fii tare pe pozitie, pricipial si "neprihanit" si la tine in
> fotoliu, sub dictatura, dar ce folos?
> ===========================================================

Chiar ca ai tupeu..Pai ce-au facut liberalii in ultimii 2 ani nu se cheama ca erau cu c...in 2 luntre?Cu cine se pupau in bot,nu cu mult hulitul acum PSD?Democratie se numea ce-au facut ei?Pe cine crezi ca prostesti?Du-te la stapanul tau si spune-i lui povestile astea!!!
Acum ar fi indicat sa-i luati la voi pe cei 2 proliberali Iliescu si Nastase,ca poate se mai curata si PSD-ul datorita liberalilor neprihaniti...

     Pagina  din 7      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01320 sec.