Ziua Logo
  20:17, duminica, 24 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-04-14

Comentarii: 32, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ioan Danila
2007-04-14 00:25:09

DOMNULE TARICEANU VA ROG CA CETATEAN, PREZENTATI-VA DEMISIA SI NU MAI PERTURBATI UN PROGRAM STABILIT

ecaterina zamfir
2007-04-14 00:34:43

paiul din ochiul altuia......

.....si nu vezi birna din ochiul tau,basescule!

Daniel O
2007-04-14 00:51:58

Basescu nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia! DEMISIE = DEMITERE

Basescu nici macar nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia! Ar insemna ca poate sa declanseze alegeri cand ii convine lui, iar partidele care isi fac planuri pentru alegerile la termen, aliante, etc., se pot trezi cu alegeri surpriza, decalate cu cateva luni, sau chiar ani, Basescu vazand ca e pe cale sa piarda din numarul de voturi! Nu mai spun ca demisia nu poate sa-l scape pe un Presedinte de efectul unei demiteri din funtie care este in mod evident interdictia de a mai candida la urmatoarele alegeri. Pai ar insemna ca niciun Presedinte n-ar mai putea fi demis, desi sunt motive foarte intemeiate pentru asta, pentru ca isi da el demisia inainte, crezand ca astfel ar putea candida din nou fara nicio problema! Constituia spune clar ca in caz de vacanta a postului vom avea in urma alegerilor un nou Presedinte:

"ARTICOLUL 97 - Vacanta functiei
(1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces.
(2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte."

"Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si nu "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va organiza alegeri prezidentiale".

O argumentatie mai detaliata am scris-o intr-un alt mesaj. Mi-as dori foarte mult ca acest subiect sa fie dezbatut serios pentru ca intimidarea pe care o incearca Basescu sa nu afecteze votul suveran al Parlamentului pentru suspendare!

Daniel O
2007-04-14 00:53:12

Basescu nu mai poate candida daca isi da demisia! Demisia nu poate anula efectul demiterii!

Basescu nu mai poate candida daca isi da demisia!
DEMISIE vs. DEMITERE (prin referendum sau printr-o condamnare pentru inalta tradare)
Demisia nu poate anula efectul demiterii!
DEMISIE = DEMITERE

"ARTICOLUL 97 - Vacanta functiei
(1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces.
(2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte."

"Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si nu "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va organiza alegeri prezidentiale".

Daca Basescu poate sa candideze din nou in cazul demisiei, ar insemna ca poate sa candideze din nou si in cazul demiterii prin referendum (art. 95) sau printr-o condamnare definitiva pentru inalta tradare (art. 96). Ceea ce ar fi absurd, inadmisibil! Nu se poate eschiva dandu-si demisia pentru a scapa de efectul demiterii! Un presedinte demis din functie nu mai are voie sub nicio forma sa mai candideze! De ce sa mai aiba voie sa incurce alegerile, daca a fost demis de popor (pentru "fapte grave prin care a incalcat Constitutia") sau de justitie (pentru "inalta tradare")? Teoretic ar putea inca sa ajunga in turul 2!

Cum am putea stabili daca prin demisie un Presedinte se eschiveaza sau nu demiterii, prin referendum sau printr-o condamnare pentru inalta tradare, care ar insemna in mod evident ca nu are voie sa mai candideze? Daca o va face in stare de suspendare, ar fi cea mai clara dovada a acestui lucru! Dar poate sa se eschiveze demisionand si daca nu e suspendat, stiind ca urmeaza o astfel de situatie de demitere din functie.

Este acelasi regim juridic reglementat de Constitutie, de vacanta a functiei! Ori ca e demis, ori ca isi da demisia (vazand ca urmeaza sa fie demis), este acelasi lucru! Este ca si cand ar fi decedat sau ar fi in imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor! Si nu mai poate fi el un "nou Presedinte". Trebuie ales altul!

Ce se intampla daca Basescu isi da demisia cu o zi inainte de referendum, avand semnale clare ca votul va fi impotriva sa? E normal ca, evitand prin demisie un vot de blam la referendum, pentru care s-au cheltuit deja bani, sa mai poata candida la alegeri, pentru care se vor cheltui alti bani? Trebuie sa bagam bani si in referendum, si in alegeri, ca sa scapam de un Presedinte care a savarsit "fapte grave prin care a incalcat a Constitutia"? Nu e suficient un referendum sau demisia acestuia?

Ce-ar fi ca Presedintele suspendat sa isi dea demisia dupa anuntarea sondajelor de la iesirea de la urne la referendumul pentru demiterea sa, sau dupa anuntarea rezultatelor partiale sau chiar finale, cu putin timp inainte de validarea demiterii sale prin referendum? Ce-ar fi ca Presedintele suspendat sa isi dea demisia cu o zi inaintea demiterii sale prin ramanerea definitva a condamnarii pentru inalta tradare? Astfel niciun Presedinte nu ar mai putea fi demis! Se poate deci accepta sa existe un alt efect juridic pentru demisie fata de demitere? NU

Rezulta: DEMISIE = DEMITERE

Deci daca nu are voie sa mai candideze in caz de demitere, sigur nu are voie sa mai candideze nici in caz de demisie! Un presedinte demis prin referendum, pentru "fapte grave prin care a incalcat Constitutia", sau printr-o condamnare definitiva pentru "inalta tradare" nu mai are voie sub nicio forma sa mai candideze! E totuna daca e demis sau daca isi da demisia, tot vacanta a functiei e! Eu zic ca textul constitutional e suficient de clar (art. 97): "Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si nu "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va organiza alegeri prezidentiale".

Cum ar fi daca Basescu isi da demisia astfel incat sa decaleze alegerile la termen cu cateva luni pentru a ii lua prin surprindere pe adversarii politici, considerand ca astfel ar avea mai multe sanse sa castige?! Pai partidele adverse sa spunem ca isi facusera deja un program de campanie pentru lunile respective, sau erau de-abia la nivelul discutiilor despre stabilirea candidatului la Presedintie, pregateau aliante, etc. E normal asa ceva?! Intotdeauna Presedintele in functie are un avantaj de notorietate in fata celorlalti candidati. E clar ca nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia, nici din acest punct de vedere! Poate sa procedeze asa si ca sa evite o eventulala procedura de suspendare si de demitere prin referendum, sau o eventuala procedura de suspendare si de demitere prin condamnarea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru inalta tradare.

Daca nu tinem cont de articolul 97 din Constitutie, Presedintele ar putea demisiona dupa 1-2 ani de mandat, din Dumnezeu stie ce motive, cand e inca pe val, ca sa fie ales din nou, si sa stea 6-7 ani la putere si nu doar 5, caci nu e sigur ca mai poate obtine un al doilea mandat dupa ce il termina pe primul! Sau mai rau, ca sa isi calculeze in asa fel incat sa fie sigur ca va fi Presedinte la anumite alegeri parlamentare, sa aiba rol de locomotiva electorala si sa dea primul ministru!

Dl Blaga spune aberatii incercand si el sa intimideze Parlamentul:

"Presedintele ar fi reales pentru un nou mandat de 5 ani si va numi atat in 2008 cat si in 2012 premierul" (100%, Realitatea TV)

Cel de-al doilea mandat al lui Basescu ar fi iulie 2007 - iulie 2012, iar mandatul Parlamentului noiembrie 2008 - noiembrie 2012. Deci Basescu nu are cum sa numeasca premierul dupa alegerile parlamentare din 2012, in contextul actual!

Si pentru dl Berceanu: Care a e faza cu 90 de zile egal 2 luni si 3 sferturi? In Constitutie se spune explicit ca e vorba de 3 luni (articolul 97). Vad ca aveti o problema cu cifrele! Noroc ca nu mai sunteti ministru! Sau poate ca jucati teatru ieftin pe la TV! Va reamintesc ca, in celebra conferinta de presa in care i-ati acuzat pe Tariceanu si pe consilierii sai straini, nu conteneati sa spuneti "dl premier", "dl premier", cu alte civinte "ia uitati ce face seful meu!". Penibil! Si sariti in sus ca v-au dat afara! Rusine PD-istilor! Jos Basescu!

Daca va iubiti cu adevarat tara, suspendati-l odata pe Basescu si am terminat cu circul! Altfel circul va continua! Faceti un bine istoric acestei tari! VETI INTRA IN ISTORIE!

alex123
2007-04-14 01:16:47

Tariceanu, demisia !

Are dreptate autorul articolului, Tariceanu sa demisioneze. A tradat electoratul, sa demisioneze, nenicule. Alegeri parlamentare si prezidentiale intr-o luna. Sa le dam peste bot la securisti. La urne, fratilor !

cosor ion
2007-04-14 04:30:46

Re: Basescu nu mai poate candida daca isi da demisia! Demisia nu poate anula efectul demiterii!

La 2007-04-14 00:53:12, Daniel O a scris:

> Basescu nu mai poate candida daca isi da demisia!
> DEMISIE vs. DEMITERE (prin referendum sau printr-o condamnare pentru
> inalta tradare)
> Demisia nu poate anula efectul demiterii!
> DEMISIE = DEMITERE
>
> "ARTICOLUL 97 - Vacanta functiei
> (1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de
> demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a
> exercitarii atributiilor sau de deces.
> (2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta
> functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri
> pentru un nou Presedinte."
>
> "Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si nu
> "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va
> organiza alegeri prezidentiale".
>
> Daca Basescu poate sa candideze din nou in cazul demisiei, ar insemna
> ca poate sa candideze din nou si in cazul demiterii prin referendum
> (art. 95) sau printr-o condamnare definitiva pentru inalta tradare
> (art. 96). Ceea ce ar fi absurd, inadmisibil! Nu se poate eschiva
> dandu-si demisia pentru a scapa de efectul demiterii! Un presedinte
> demis din functie nu mai are voie sub nicio forma sa mai candideze! De
> ce sa mai aiba voie sa incurce alegerile, daca a fost demis de popor
> (pentru "fapte grave prin care a incalcat Constitutia")
> sau de justitie (pentru "inalta tradare")? Teoretic ar
> putea inca sa ajunga in turul 2!
>
> Cum am putea stabili daca prin demisie un Presedinte se eschiveaza sau
> nu demiterii, prin referendum sau printr-o condamnare pentru inalta
> tradare, care ar insemna in mod evident ca nu are voie sa mai
> candideze? Daca o va face in stare de suspendare, ar fi cea mai clara
> dovada a acestui lucru! Dar poate sa se eschiveze demisionand si daca
> nu e suspendat, stiind ca urmeaza o astfel de situatie de demitere din
> functie.
>
> Este acelasi regim juridic reglementat de Constitutie, de vacanta a
> functiei! Ori ca e demis, ori ca isi da demisia (vazand ca urmeaza sa
> fie demis), este acelasi lucru! Este ca si cand ar fi decedat sau ar
> fi in imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor! Si nu mai
> poate fi el un "nou Presedinte". Trebuie ales altul!
>
> Ce se intampla daca Basescu isi da demisia cu o zi inainte de
> referendum, avand semnale clare ca votul va fi impotriva sa? E normal
> ca, evitand prin demisie un vot de blam la referendum, pentru care
> s-au cheltuit deja bani, sa mai poata candida la alegeri, pentru care
> se vor cheltui alti bani? Trebuie sa bagam bani si in referendum, si
> in alegeri, ca sa scapam de un Presedinte care a savarsit "fapte
> grave prin care a incalcat a Constitutia"? Nu e suficient un
> referendum sau demisia acestuia?
>
> Ce-ar fi ca Presedintele suspendat sa isi dea demisia dupa anuntarea
> sondajelor de la iesirea de la urne la referendumul pentru demiterea
> sa, sau dupa anuntarea rezultatelor partiale sau chiar finale, cu
> putin timp inainte de validarea demiterii sale prin referendum? Ce-ar
> fi ca Presedintele suspendat sa isi dea demisia cu o zi inaintea
> demiterii sale prin ramanerea definitva a condamnarii pentru inalta
> tradare? Astfel niciun Presedinte nu ar mai putea fi demis! Se poate
> deci accepta sa existe un alt efect juridic pentru demisie fata de
> demitere? NU
>
> Rezulta: DEMISIE = DEMITERE
>
> Deci daca nu are voie sa mai candideze in caz de demitere, sigur nu
> are voie sa mai candideze nici in caz de demisie! Un presedinte demis
> prin referendum, pentru "fapte grave prin care a incalcat
> Constitutia", sau printr-o condamnare definitiva pentru
> "inalta tradare" nu mai are voie sub nicio forma sa mai
> candideze! E totuna daca e demis sau daca isi da demisia, tot vacanta
> a functiei e! Eu zic ca textul constitutional e suficient de clar
> (art. 97): "Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si
> nu "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va
> organiza alegeri prezidentiale".
>
> Cum ar fi daca Basescu isi da demisia astfel incat sa decaleze
> alegerile la termen cu cateva luni pentru a ii lua prin surprindere pe
> adversarii politici, considerand ca astfel ar avea mai multe sanse sa
> castige?! Pai partidele adverse sa spunem ca isi facusera deja un
> program de campanie pentru lunile respective, sau erau de-abia la
> nivelul discutiilor despre stabilirea candidatului la Presedintie,
> pregateau aliante, etc. E normal asa ceva?! Intotdeauna Presedintele
> in functie are un avantaj de notorietate in fata celorlalti candidati.
> E clar ca nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia, nici din
> acest punct de vedere! Poate sa procedeze asa si ca sa evite o
> eventulala procedura de suspendare si de demitere prin referendum, sau
> o eventuala procedura de suspendare si de demitere prin condamnarea de
> catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru inalta tradare.
>
> Daca nu tinem cont de articolul 97 din Constitutie, Presedintele ar
> putea demisiona dupa 1-2 ani de mandat, din Dumnezeu stie ce motive,
> cand e inca pe val, ca sa fie ales din nou, si sa stea 6-7 ani la
> putere si nu doar 5, caci nu e sigur ca mai poate obtine un al doilea
> mandat dupa ce il termina pe primul! Sau mai rau, ca sa isi calculeze
> in asa fel incat sa fie sigur ca va fi Presedinte la anumite alegeri
> parlamentare, sa aiba rol de locomotiva electorala si sa dea primul
> ministru!
>
> Dl Blaga spune aberatii incercand si el sa intimideze Parlamentul:
>
> "Presedintele ar fi reales pentru un nou mandat de 5 ani si va numi
> atat in 2008 cat si in 2012 premierul" (100%, Realitatea TV)
>
> Cel de-al doilea mandat al lui Basescu ar fi iulie 2007 - iulie 2012,
> iar mandatul Parlamentului noiembrie 2008 - noiembrie 2012. Deci
> Basescu nu are cum sa numeasca premierul dupa alegerile parlamentare
> din 2012, in contextul actual!
>
> Si pentru dl Berceanu: Care a e faza cu 90 de zile egal 2 luni si 3
> sferturi? In Constitutie se spune explicit ca e vorba de 3 luni
> (articolul 97). Vad ca aveti o problema cu cifrele! Noroc ca nu mai
> sunteti ministru! Sau poate ca jucati teatru ieftin pe la TV! Va
> reamintesc ca, in celebra conferinta de presa in care i-ati acuzat pe
> Tariceanu si pe consilierii sai straini, nu conteneati sa spuneti
> "dl premier", "dl premier", cu alte civinte
> "ia uitati ce face seful meu!". Penibil! Si sariti in sus
> ca v-au dat afara! Rusine PD-istilor! Jos Basescu!
>
> Daca va iubiti cu adevarat tara, suspendati-l odata pe Basescu si am
> terminat cu circul! Altfel circul va continua! Faceti un bine istoric
> acestei tari! VETI INTRA IN ISTORIE!
>
Daniele,ce ai fost mata ininte de 89,sau cum se intreba prin 90 dupa un tanc o fata pe Mazilu,ce ai facut in ultimii 5 ani,prea le combati a la Caragiale si chiar vrei sa te credem ca ai dreptate.nu uita Constitutia lui Ilici si Iorgovan o intorci cum vrei pentru ca pentru asta a fost votata-n doua zile,sau vrei sa-l vezi pe Vacaroiu o luna la Cotroceni,fara sa sufli un cuvint ca sub Vacaroiu s-au platit un milion de dolari pentru a fi distrus sistemul de irigatii din Dobrogea,iar acum ne costa enorm.ia stai jos cu piciorele in ligheanul cu apa fiarta si gindeste mai profund

cosor ion
2007-04-14 04:36:50

un lucru sa intelegem

Basescu nu a incalcat Constitutia,iar suspendarea sa se va face la vointa politica.in acest joc murdar,Basescu raspunde similar,numai ca serparia din parlament s-a trezit a inceput sa rumege ideia si concluziile nu le sunt satisfacatoare.asa ca mult fum pentru un tradator ca Tariceanu,stiti iubesc tradarea dar urasc pe tradator,al carui narav va ramine acelasi

Murgu
2007-04-14 05:23:10

DEmisia, dle Tariceanu!

Aceasta ar fi cel mai mare cadou facut poporului roman!

ionion
2007-04-14 06:36:20

Am intales tovarase secretar general Tariceanu, daca asat este in interesul partidului atunci

nu mai candidez, dar raman in continuare prishidinti.

ina eyre
2007-04-14 09:12:08

lui danielO

Tu ai scris porcariile astea si pe alte forumuri, unde ti s-a spus clar de ce lalaielile tale nu au nici un sens: demisia e un act unilateral, un drept pe care si-l asuma un individ. Demiterea e consecinta unei decizie luate de o sau mai multe persoane si are ca obiect o alta sau mai multe persoane. Kuki nu-l demite pe Basescu fiindca nu poate. Nici parlamentarii nu pot, ei doar il suspenda, urmind ca poporul sa decida daca ii ia scaunul sau nu. Daca Basescu isi da demisia, e vointa lui proprie si numai a lui, luata in cunostiinta de cauza.
Ti s-au mai spus lucrurile astea, dar tu ii dai inainte, complet aiurea. Stii tu zicerea: cind mai multi oameni iti spun ca esti prost informat, du-te si te informeaza.
Daca parlamentarii ar fi mirosit ca ceea ce scrii tu e legal si posibil nu le-ar mai titii dosul. Desi, la cota de inteligenta care e acum in parlament se poate gasi unul care sa te si creada.

Huhu extraterestrul
2007-04-14 09:30:58

Basescu ar face cel mai mare bine din viata lui, Romaniei, nemaicandind la alegerile prezidentiale!

Da-i Doamne mila da tara asta sa nu mai candideze! Amin!

Huhu extraterestrul
2007-04-14 09:32:55

Re:DEmisia, dle Tariceanu! / Demisia pedistule Murgu, e cel mai mare cadou ce il poti face poporului

roman!

La 2007-04-14 05:23:10, Murgu a scris:

> Aceasta ar fi cel mai mare cadou facut poporului roman!
>

Huhu extraterestrul
2007-04-14 09:38:46

Re: Basescu nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia! DEMISIE = DEMITERE / Corect!!!!!!!!!

La 2007-04-14 00:51:58, Daniel O a scris:

> Basescu nici macar nu mai are voie sa candideze daca isi da demisia!
> Ar insemna ca poate sa declanseze alegeri cand ii convine lui, iar
> partidele care isi fac planuri pentru alegerile la termen, aliante,
> etc., se pot trezi cu alegeri surpriza, decalate cu cateva luni, sau
> chiar ani, Basescu vazand ca e pe cale sa piarda din numarul de
> voturi! Nu mai spun ca demisia nu poate sa-l scape pe un Presedinte
> de efectul unei demiteri din funtie care este in mod evident
> interdictia de a mai candida la urmatoarele alegeri. Pai ar insemna ca
> niciun Presedinte n-ar mai putea fi demis, desi sunt motive foarte
> intemeiate pentru asta, pentru ca isi da el demisia inainte, crezand
> ca astfel ar putea candida din nou fara nicio problema! Constituia
> spune clar ca in caz de vacanta a postului vom avea in urma alegerilor
> un nou Presedinte:
>
> "ARTICOLUL 97 - Vacanta functiei
> (1) Vacanta functiei de Presedinte al Romaniei intervine in caz de
> demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a
> exercitarii atributiilor sau de deces.
> (2) In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta
> functiei de Presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri
> pentru un nou Presedinte."
>
> "Guvernul va organiza alegeri pentru un nou Presedinte", si nu
> "Guvernul va organiza noi alegeri prezidentiale", ori "Guvernul va
> organiza alegeri prezidentiale".
>
> O argumentatie mai detaliata am scris-o intr-un alt mesaj. Mi-as dori
> foarte mult ca acest subiect sa fie dezbatut serios pentru ca
> intimidarea pe care o incearca Basescu sa nu afecteze votul suveran al
> Parlamentului pentru suspendare!
>

benef2006
2007-04-14 09:48:22

Si eu as vrea ca acesl intai functionar sa plece ..

Sa plece primul functionar al tarii! Eu am ales pe altul, nu pe Tariceanu!

moroianu
2007-04-14 10:22:45

"a-i nostrii, a-i contribuabililor?"

John.Valjean
2007-04-14 10:44:31

Precis asculta Base de Tariceanu :-)

Pai ce-i fratzii mei liberali? Parca am jubilat nu de mult ca cica-i terminat Base, e facut praf ... Acum ne rugam de el sa nu mai candideze?
Mai-mai-mai, Tariceanu asta face praf si ce-a ramas din PNL. Nu ma mira ca oportunistul Stolo a parasit nava: se scufunda, asta-i...
De ce va cramponatzi asa de tupeistul asta de motociclist?
Probabil ca ni se da o imagine falsa, patriciana, despe situatzia in PNL: o mana de "liberali" inclusiv conducerea Zilei fac gargara PENTRU Tariceanu ...si restul ar da cu el de pamant. Dar la Ziua ORICE este posibil, inclusiv stergerea textelor incomode DUPA ce au fost aprobate si publicate, caz UNIC in istoria Internetului.

alwis46
2007-04-14 12:55:14

Domnule Prim-ministru,

Nici mie nu-mi place de Traian Basescu si dupa cum se stie nici domnia voastra nu-l agreati.
Legat insa de enuntul dumneavoastra ca Traian Basescu nu ar mai trebui sa candideze permiteti-mi sa va expun aici cateva idei.
1. Aveti tot dreptul sa va exprimati, chiar si sugerand neparticiparea lui Traian Basescu la alegeri. Articolul 30 din Constitutie cu toate cele 8 alineate ale sale va garanteaza dreptul la libera exprimare.
2. Dreptul de a fi ales si conditiile pentru a fi ales sunt stipulate in articolul 37 din Constitutie, articol care cuprinde doua alineate.
3. Va sugerez sa studiati "in integrum" articolele 15 si 16 din Constitutie, cele referitoare la "Universalitate" si la Egalitatea in drepturi".
Veti constata ca enuntul domniei voastre, acela ca Traian Basescu sa nu mai candideze, incalca toate aceste articole din Constitutie, inclusiv art.30 alin.6.

Inchei avand speranta ca nu ati luat acest demers al meu ca o incercare de a-l apara pe Traina Basescu

S-auzim numai de bine !

Huhu extraterestrul
2007-04-14 14:15:42

Re: Tovarasu Danila (PD=FSN=PCR), te rog scuteste-ne de propaganda ta de doi lei, pedista-comunista!

gili
2007-04-14 16:01:41

Mai omule , mai Alwisule ...

Prietene las-o dracului cum a cazut ...
Una doua si vii cu precizarea ca nu-ti place Ba'secu asta , da laude sau scuze indiferent ce face ...cit cuprinde , n'asa?
Da unde a zis Tariceanu asta ca nu are voie sa candideze dupa Constitutie ?!
A zis si omul ca bunul simt ar cam trebui sa-l indemne la o atare chestie , in sfirsit ... ma rog , da de unde nu este nici Dumnezeu nu cere , n'asa?
Si doar nu o sa-l dea afara din casa pe mascarici bunul simt ?!

gili
2007-04-14 16:08:38

Re: Re:DEmisia, dle Tariceanu! / Demisia pedistule Murgu, e cel mai mare cadou ce il poti face popor

Lasa ma Gica omul sa se esprimeze cum il taie la ficatzei ...
Ce ti s-a pus pata pe bietul Murgu , zice si el ... ce da cu parul ?
Si apoi sa stii ca nu tiu musai sa primesc cadouri de la Murgu asta .
Aaaa , daca ar demisiona mascariciul asta da , as putea zice ca merita multumirile mele , n'asa?
Daia zic , hai sa-l luam cu binisorul pe Murgu asta poa sa-i sugereze oarece despre demisie lui Ba'secu ...

gili
2007-04-14 16:10:13

Acuma io nu inteleg ce te face sa crezi ca Ba'secu asta da afara de mila fata de tara ?!

Daia nu mai poate el de mila tarii ...

gili
2007-04-14 16:13:18

Re: Si eu as vrea ca acesl intai functionar sa plece ..

La 2007-04-14 09:48:22, benef2006 a scris:

> Sa plece primul functionar al tarii! Eu am ales pe altul, nu pe
> Tariceanu!
>
Pai si io l-am ales pe Ciuhandu si iote ca din palarie a iesit mascariciul de Ba'secu , n'asa?
Acuma ce sa fac , sa pui mina pe par si sa-l fugaresc ?
Nu se poa ... rabd si astept sa scapam de dinsul .
Poate scap , poate nu scap , n'asa?

ARP
2007-04-14 16:21:48

Re: DOMNULE TARICEANU VA ROG CA CETATEAN, PREZENTATI-VA DEMISIA SI NU MAI PERTURBATI UN PROGRAM STABILIT

Deci daca Basescu vrea alegeri e dictator. Elita politica, economica si intelectuala este democrata pana in maduva oaselor. De aceeia elita nu doreste alegeri. Pentru ca Basescu este dictator si dictatorii se stie au o dorinta neclintita sa ajunga la urne la fiecare 2-3 luni. Se stie de cand lumea ca "democratii" nu doresc alegeri ci sefi ai statului de 15 ani sau 90. De asemenea se stie ca tot cei mai ferventi democrati sunt adeptii politicii in spatele usilor inchise, acolo unde se vand si se cumpara functii platite bine de le bugetul de stat. Adica romanii asa sunt cam slabi de minte si nu au inteles ei prea bine faptul ca epoca fanariota a fost cea mai prospera, luminata si democrata epoca din istoria noastra de amarati. Dar a stricat-o Zavergiul ala cu tromboanele lui. Auzi cica "Patria este norodul iara nu tagma jefuitorilor".

Multumesc pentru explicatii. M-am luminat intru-totul. Mi-ati explicat in 2 randuri ceea ce nu reusisem sa pricem din 89 incoace.

cosor ion
2007-04-14 17:36:11

pentru Huhu extraterestul

esti cumva frate cu Daniel sau ati studiat la aceiasi facultate populara nea Fanica chioru.sti aceasta facultate a scos multi multi lateral desvoltati in ale fundului,cu care azi isis dau parerea

Daniel O
2007-04-14 18:34:38

Parlamentul poate da o lege prin care Presedintele demisionar sau demis sa nu mai poata candida!

Parlamentul poate da o lege prin care Presedintele demisionar sau demis sa nu mai poata candida din nou!

M-am mai gandit la chestiunea daca Basescu poate sau nu sa candideze la alegerile provocate de demisia sa.

Intrebarea cheie este: Un Presedinte demis prin referendum mai are dreptul sa candideze la alegerile pentru stabilirea succesorului sau? Solutie: Parlamentul sa adopte o lege prin care sa ii ia acest drept! Apoi va rezulta ca nici in caz de demisie nu va mai putea candida, pentru ca altfel Presedintele ar demisiona inainte sa fie demis. Pot chiar sa specifice clar ca Presedintele demisionar nu mai are dreptul de a candida. O justificare in plus ar fi ca nu putem accepta a doua oara in functia de Presedinte al Romaniei o persoana care a demonstrat ca nu isi duce pana la capat mandatul de 5 ani.

ARTICOLUL 37 - Dreptul de a fi ales
(1) Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute in articolul 16 alineatul (3), daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).
(2) Candidatii trebuie sa fi implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani pentru a fi alesi in Camera Deputatilor sau in organele administratiei publice locale, varsta de cel putin 33 de ani pentru a fi alesi in Senat si varsta de cel putin 35 de ani pentru a fi alesi in functia de Presedinte al Romaniei.

ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
(1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.

ARTICOLUL 16 - Egalitatea in drepturi
(3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara. Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru ocuparea acestor functii si demnitati.

ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere
(3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica.

alwis46
2007-04-14 19:52:23

Re: Mai omule , mai Alwisule ...

Amice,

La fel voi proceda, si am si procedat, cu alti bibiloi d-astia din politica atunci cand au fost atacati pe probleme constitutionale sau ale drepturilor lor.
Deocamdata vad ca toate atacurile sunt concentrate pe Traienel si de aici ai si tu senzatia ca il apar.
Da, tariceanu s-a exprimat clar ca Traian basescu ar trebui sa nu mai incerce sa candideze, ori aceasta declaratie incalca drepturile "marnelului", ale tale sau ale mele daca noi am fi fost ce este capitanul de cursa lunga.
Eu am dat exemple clare, si o fac de mai mult timp, de ceea ce prevede Constitutia.
Ai ceva sa-mi reprosezi din acest punct de vedere ?

Si ca sa fie clar si definitiv, am scris de ma dor degetele ca nici in coafa de la boneta de marinar nu ma doare de Basescu optiunea mea ca forma de stat si conducatorul al statului fiind alta decat forma republicana.
Acum esti lamurit ?
Lasa-ma asa cum sunt, m-am nascut intr-o monarhie, vreau sa traiesc intr-o monarhie, republica la romani e o gluma cu iz caragialesc, o mistocareala continua.....
S-auzim numai de bine !

La 2007-04-14 16:01:41, gili a scris:

> Prietene las-o dracului cum a cazut ...
> Una doua si vii cu precizarea ca nu-ti place Ba'secu asta ,
> da laude sau scuze indiferent ce face ...cit cuprinde , n'asa?
> Da unde a zis Tariceanu asta ca nu are voie sa candideze dupa
> Constitutie ?!
> A zis si omul ca bunul simt ar cam trebui sa-l indemne la o
> atare chestie , in sfirsit ... ma rog , da de unde nu este nici
> Dumnezeu nu cere , n'asa?
> Si doar nu o sa-l dea afara din casa pe mascarici bunul simt
> ?!
>

Huhu extraterestrul
2007-04-14 19:57:07

Re: pentru Huhu extraterestul / Daca taceai filozof ramineai, a milioana oara te facusi da rusine,

halal sustinator are marunaru'!

La 2007-04-14 17:36:11, cosor ion a scris:

> esti cumva frate cu Daniel sau ati studiat la aceiasi facultate
> populara nea Fanica chioru.sti aceasta facultate a scos multi multi
> lateral desvoltati in ale fundului,cu care azi isis dau parerea
>

Huhu extraterestrul
2007-04-14 19:59:52

Re: Re:DEmisia, /corect Gilica / Demisia pedistule Murgu, e cel mai mare cadou ce il poti face popor

La 2007-04-14 16:08:38, gili a scris:

> Lasa ma Gica omul sa se esprimeze cum il taie la ficatzei ...
> Ce ti s-a pus pata pe bietul Murgu , zice si el ... ce da cu
> parul ?
> Si apoi sa stii ca nu tiu musai sa primesc cadouri de la Murgu
> asta .
> Aaaa , daca ar demisiona mascariciul asta da , as putea zice ca
> merita multumirile mele , n'asa?
> Daia zic , hai sa-l luam cu binisorul pe Murgu asta poa sa-i
> sugereze oarece despre demisie lui Ba'secu ...
>
>

moroianu
2007-04-14 21:39:55

Ei, Cosor... (2)

gili
2007-04-15 02:40:08

Re: Mai omule , mai Alwisule ...

Pai daca ar fi sa fim monarhie ... ehe , alde Ba'secu asta nici de portari n-ar avea loc la Cotroceni , n'asa?

PS

Acuma banui ca te referezi la Maria Sa Mihai Regele Romanilor , n'asa?

alwis46
2007-04-15 11:23:36

Re: Mai omule , mai Alwisule ...

Doar nu credeai ca vorbesc de Radu Duda asa cum a inteles un poporean acilea pe forum.
Eu am scris clar ca pe langa Maria Sa mai este si Printul Nicolae nepotul Majestatii Sale, poporeanul tot ii dadea cu alde Duda, vezi Doamne flacaul se vroia sa fie spir(i)tual.
Ce sa mai zici...uni au urechi si n-aud, altii au ochi si nu vor sa vada.

Nihil sine Deo !


La 2007-04-15 02:40:08, gili a scris:

> Pai daca ar fi sa fim monarhie ... ehe , alde Ba'secu asta
> nici de portari n-ar avea loc la Cotroceni , n'asa?
>
> PS
>
> Acuma banui ca te referezi la Maria Sa Mihai Regele
> Romanilor , n'asa?
>
>

cosor ion
2007-04-15 19:24:33

Moliceanu ii vrea demisia,dar

cu conditia sa nu mai candideze?mai Taricene mai ai frati pe acasa?tu inca nu intelegi ca noul Presedinte ales are dreptul dupa Constitutia lui Ilici-iorgovan,sa numeasca un nou prim ministru?asa idioti consilieri ai?si daca Base cistiga detasat,ce mai poti face>indeprteaza-ti idiotii de consilieri si pe aducatorul lor,care ti-au facut numai rau


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00743 sec.