Ziua Logo
  23:26, sambata, 23 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-02-17

Comentarii: 98, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sorge
2009-02-16 21:24:17

Adevarat d le Rosca ,ICRul un burlan de scurs bani .

Dar din aceasta generatie ,nu prea mai stiu altii care au curajul sa si zica intelectuali .

Alex.Pandrea
2009-02-16 21:31:41

Alienarea intelectualitatii si refuzul de a participa in lupta pentru progresul Romaniei

Alienarea intelectualitatii si refuzul de a participa in lupta pentru progresul Romaniei
Cred ca aici trebue sa ne amintim de vestita betzie ruseasca.
In Rusia pe timpul comunismului nici un rus beat nu putea sa fie arestat daca nu cadea jos.Daca cadeea jos era dus la o camera de trezire,i se facea baie,era culcat iar la sculare i se punea o amenda cam cat 2 salarii.Daca repeta situatia era dus fara judecata(prin hotarare administrativa) intr-un fel de Camp unde statea 5 ani dupa care era eliberat.
Din acest motiv toti rusii care erau beti ieseau fie la bratul unuia treaz fie se grupau cate doi si se sprijineau,singura grija era sa nu atinga solul.

Imi aduc aminte de fascinatia intelectualitatii Occidentale dupa Revolutia Bolsevica,cand grupe de intelectuali vizitau Rusia si erau condusi de ghizi KGB,aratandu-li-se Oranduirea socialista sovietica un adevarat rai al dreptatii sociale.
Multi intelectuali au inghitit acest fals si avem si la noi exemplul lui Panait Istrate,ca sa nu mai vorbim de Sadoveanu cu al sau Mitrea Cocor si altii.

Ca acest tip de propaganda a tinut ne-o dovedeste si faptul ca decenii in sir in Franta dar si alte tari Occidentale a fi intelectual si a nu fi de stanga era ceva ce te scotea din moda intelectualilor.

Totul s-a daramat cand oranduirea sovietica a fost prezentata in adevarata sa valoare,cu Arhipelagul Gulag,cu criminalitatea organizata de stat etc.

Acum ma uit la incercarile disperate,din fericire fara succes,a unei intelectualitati mediocre,care participa si pe forumurile de pe diferite ziare.
De fapt si acestia ca si cei fascinati de Soviete sunt niste rataciti si care prin strigate,insulte,chiar amenintari,luarea in deriziune a parerilor deosebite de ale oligarhilor,incearca si se inseala, ca vor constitui o opinie publica ostila Excelentei sale Dl.Presedinte Traian Basescu.
Ca si betzivii rusi acesti agitatori platiti sau nu se sprijina reciproc si sar ca vulturii pe starv cand cineva posteaza o idee care nu o agreaza.
Desigur,trebuie cerut scuze celor cativa postatori care ca adevarati intelectuali isi expun parerile si lasa si pe altii sa si le epuna.
Cine nu crede sa vada ceata de corbi care imi insoteste fiecare postare,in rest scartie si ei cateva cuvinte si o fac pe golanii,cica sunt moderni in limbaj,pentru a acoperi lipsa lor de dotare.

Eu ma mir ca asemenea subintelectuali ar putea castiga intelectualitatea romana si pe piata media se vede clar ca si PSD si PNL(aripa oligarhica) nu castiga intelectualitatea,nu au oameni valorosi nici pentru ai pune in fruntea unui minister,altfel nu am avea ministri ca Chiuariu,Ciroianu,Remes sau gospodina Norica Nicolae.

Nici un intelectual de mare tinuta nu face parte din PSD sau PNL alaturi de Campeanu,Antonescu,Orban si compania.

Propaganda anti-Basescu nu le serveste la nimic,ba din contra.Nimeni nu l-a sprijinit mai mult pe Exelenta sa decat Chiuariu,Cioroianu sau Remes si celelalte exemple aratate de Presedinte.

Lupta presedintelui pentru o clasa politica cinstita si competenta a varat spaima in oligarhi care sunt gata de orice,ceea ce se intampla pe internet este doar o viziune slaba.

Cred ca se va intampla ceea ce s-a intamplat si cu intelectualitatea inselata de Stalin.Va urma desiluzia nu numai a intelectualilor dar si a electorilor constienti.

Ma tem ca ultimul partid istoric,prost condus ca si PNTCD va impartasi aceiasi soarta.Sincer imi pare rau.
Nu vom avea nici stanga romaneasca(dominata de bogati,baroni) si nici dreapta romaneasca(dominata de oligarhi si impotenti politic).

Dar cum se spune,ceea ce trebuie sa se intample se va intampla.
SA ASTEPTAM DI ALTE ALEGERI !

Ion Ionescu
2009-02-16 21:36:22

de neimaginat...*

un
cacaceanu liberal- dezamagit!

...se induce insomnie poporului si este oare "ghini"?

Alex.Pandrea
2009-02-16 21:59:27

Marea dilema a lui Tariceanu


Mare dilema pentru dl.Tariceanu:ori dreapta cinstita(a la Iliescu-Felix) ori dreapta reala liberala cu PD-L.
Cu puterea s-a terminat.
Ea a expirat.PNL s-a facut de ras,si-a batut joc de ideologia Bratenilor.

Trebuie sa subliniem ca in ultimele luni si in urma ultimelor evenimente(pretinsul pol social Iliescu-Felix si cel pretins de dreapta Tariceanu-Constantinescu) o grea dilema s-a abatut pe capul conducerii PNL si mai ales a dlui Tariceanu.
Dl.Tariceanu poate are defecte caracteriale ca tot romanul dar nu putem spune ca nu este inteligent iar atmosfera in care a crescut a fost liberala iar in casa tatalui sau s-a pus bazele PNL dupa 1989.
Ultimele evenimente,trecand peste sloganurile propagandistice au dat de gandit acestui liberal si chiar lui dl.Olteanu a carei bunica il pregatea pentru nomenclatura comunista.
In ce directie sa mearga PNL mai ales dupa aceste alegerile Parlamentare.
Oare dependenta de Patriciu mai este benefica in 2009-2012 si oare ideile acestuia croite in favoarea bussnisului sau nu va duce liberalismul in derizoriu.Sa fii aliat cu Iliescu-Mineriade aliat cu Felix cel ce castioga o paine,stiti unde, si gasca sa este de blazonul liberalului cu papion,crescut de mic ca liberal?

Valeriu Stoica: "Dinu Patriciu se va dispensa de Tariceanu daca nu-i va mai fi util"
Cine conduce astazi PNL,se intreba pe buna dreptate dl.Stoica, Patriciu sau Tariceanu?
O lupta intre doua viziuni. Viziunea Patriciu,o viziune oligarhica pentru politica care vede PNL ca pe un SRL atasat-remorca ,intereselor sale economice ,in timp ce viziunea dizidentilor si poate a unui Tariceanu desteptat este de a transforma PNL, intr-o formatiune viabila si apta de a deveni un mare partid de dreapta in Romania.

Dar cine conduce azi PNL, Tariceanu sau Patriciu,se intreaba dl.Stoica?
Liderul informal este, indiscutabil, Patriciu. Tariceanu este doar un instrument al lui Patriciu.
Dar Patriciu il poate prefera oricand pe Orban sau Antonescu,si dece nu Norica, lui Tariceanu.
Tariceanu ar putea fi doar un element de conjunctura in actiunea lui Patriciu.
Sau dece nu nu ar corespunde politicii lui Patriciu Crin Antonescu?
Membrii PNL sint victimele unei sugestii in care li se sugereaza autoapararea in fata pericolelor care ar veni numai din exterior,de la Presedinte sau PD-L.
In loc sa vada care sint cauzele reale ale caderii PNL in sondaje,ei sunt dirijati a le vedea in afara PNL,oligarhii incurajand un peretuum atac asupra Presedintelui Basescu si PD-L,in viziunea oligarhului doar PSD fiind aliatul firesc al PNL.
Grupul dizidentilor il ataca dur pe dl.Tariceanu,acest –baiat de cartier-,cum il numeste dl.Stoica,care a distrus democratia interna de partid,traditionala in PNL,si a promovat interesele unor grupuri oligarhice.

Dl.Stolojan subliniaza ca lui Tariceanu ii cad mereu mastile in spatele carora s-a ascuns,inclusiv cea a –civilizatiei si elegantei-atunci cand spune textual despre Boureanu - tinarul cu mucii-n freza si baiatul de cartier .

Si continua dl.Stoica spune:am asistat cu tristete la folosirea unui limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui -baiat de cartier-ceea ce denota ca, Dl.Tariceanu a suspendat democratia in PNL,mascand un profesionalism trucat,iar propunerea de retragere a trupelor din Irak a fost o demonstratie a lipsei de competenta in ceea ce priveste politica externa.

De altfel nici Olteanu,Orban,Antonescu,Hasoti,Norica ca si alti liberali din conducere, nu se ridica la inaltimea functiilor pe care le-au obtinut.

Grupul disident nu vede in conducerea Tariceanu (de fapt a triadei Tariceanu-Orban-Olteanu) garantia sustinerii principiilor liberale si numeste grupul acesta drept unul parazitar,grupul traind din cota electorala datorata tocmai celor exclusi din PNL.

Raluca Turcan declara ca solicitarea semnata de mai multi liberali, referitoare la revenirea in partid a celor exclusi de catre actuala conducere, "reprezinta o dovada certa a delimitarii liberalilor de Calin Popescu-Tariceanu si de grupul care il inconjoara".

Mai mult, Raluca Turcan considera ca orice forma de dialog cu Calin Popescu-Tariceanu sau sustinatorii sai este imposibila,acesta si grupul lui fiind numiti-groparii valorilor si principiilor liberale-

-Experimentul Patriciu-Tariceanu-Olteanu-,spune pe drept cuvant dl.Stoica,a esuat

Istoria disidentei si decaderii conducerii Tariceanu
- Iulie 2005: Calin Popescu Tariceanu renunta la demisie, desi anuntase anterior ca decizia sa este irevocabila, iar Delegatia Permanenta a PNL ii daduse mandat pentru anticipate.
-Decembrie 2005: Cristian Boureanu este suspendat din PNL pe termen de un an, pentru ca a deconspirat negocierile purtate cu PSD de Tariceanu&Co.pentru ca ulterior sa fie exclus din partid.
-Mai 2006: Stolojan reapare in prim-plan si spune ca este dezamagit ca l-a desemnat pe Tariceanu presedinte interimar la PNL,dupa ce anterior si Dl.Basescu afirmase acelasi lucru.Ulterior si Dl.Stolojan va fi exclus din partid
-Iulie 2006: Noua disidenti semneaza un protest public prin care denunta manevra privind retragerea trupelor din Irak. Ca urmare, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu sint avertizati public.Acest lucru a durat putin timp si,intregul lot este eliminat din PNL,urmati apoi de excluderea lui Mona Musca,Stolojan,radu F.Alexandru si multi altii,adica tocmai aceia care au adus PNL la putere
-Urmeaza apoi excluderi sistematice din PNL a tuturor acelora care sunt depistati ca opozanti,chiar daca este vorba de oameni de mare valoare(cum ar fi rectorul universitatii din Iasi)

In urma acestor greseli fundamentale dl.Tariceanu a ramas aproape singur,inconjurat,asa cum m-am mai exprimat odata –ca Isus intre talhari-

Acum,in al 12-lea ceas dl.Tariceanu mai are inca toleranta fostilor sai colegi din PD-L sa se schimbe sau sa mearga inainte cu ochii inchisi spre disparitia PNL.

Cei care formeaza dreapta reala a eschierului politic romanesc,cu rabdare mai pot astepta.
Dar foarte putin timp.

Acum dl.Tariceanu trebuie sa decida:interesele oligarhice sau ale PNL.
Si sa nu uitam ceea ce spunea Bakonski:un cadacru neingropat,intinereste.iar dl.Tariceanu crede ca are o tinerete care nu se mai sfarseste.

neamtu tiganu
2009-02-16 22:05:55

Intelectualii fripturisti..

Avem bucuria, zi de zi, sa primim povete de la un "intelectual" de rasa.. ati ghicit de cine-i vobra... bingo... Pandrea... sa traiasca a daruit masa cu...

Acum ii inteleg pa "intelectuali" platiti, ca mai fac si iei un ciubuc, viata-i grea, au si eie familii, copii la studii, gagici... cartile sunt scumpe.

Nu pot sa-i inteleg p-aia care o fac gratis, din convingere, oare cit de timpit poa sa fie un intelectual sa creada ca excelenta sa... bla.. bla.. bla..

Uneori ma gindeam ca pa timpu impuscatului oamenii strigau "ura" din obligatie, fortati. Imi dau seama ca m-am inselat, o faceau din placere, din convingere...

Ghita Bizonu'
2009-02-16 22:21:38

Pai Cartarascu m-a convins in2 randuri ca opinia sa e una INUTILA !!

Pai prima si inatisi data se mira ce mai cauta Ion a lui Rebreanu in manuale . Cu asta vrem noi sa intram in Europa ?!
A doua oara se mira ca in Polonia sunt niste mici deosebiri fata de Romania. Inclusov la stilul caselor desi si Popnia a fost in garul comunist.
Atunci i-am ridicat oda obisnuita ( O , Da-l ) ca unu care zice cestia asta inseamna ca il are in cap doar pe Ceasca.
Asa ca daca putetti spuneti-i lu Cartarascu ca din partea mea el sa se tina de poezii dsprwe Levant . Si atat!!

jan dinu
2009-02-16 22:22:26

Excelentza sa presh.Romaniei -Traian Basescu este coautor cu Patapievici la "Cintarea ROmaniei!

Acum trebuesc aprobate fonduri pentru traducerea operei
in mai toate limbile pamintului - inclusiv a lui Pandrea ...
Sper ca unele natiuni sa nu cenzureze vulgaritatile
din scrierile lui Patapievici adresate metaforic la adresa romanilor
patibulari ...ieshiti in fatza cu "fruntea lui Eminescu din debara "..
JD

Ghita Bizonu'
2009-02-16 22:25:36

Re: Alienarea intelectualitatii si unelcetualu alienat Pauker !!

mai betie de cuvinte imediat dupa Rivolutie s-a chemat CEKA. Apoi GPU . APOI OGPU . Pe la 40 NKVD. Sa stii ca nu-s mare scula pe bascula da am itit niste romane mai demultsior.
Oricum in afara de tine, cele 2 Nutze si Boc ce alt mare teleptual face parte din
PDLea ?


La 2009-02-16 21:31:41, Alex.Pandrea a scris:

> Alienarea intelectualitatii si refuzul de a participa in lupta pentru
> progresul Romaniei
> Cred ca aici trebue sa ne amintim de vestita betzie ruseasca.
> In Rusia pe timpul comunismului nici un rus beat nu putea sa fie
> arestat daca nu cadea jos.Daca cadeea jos era dus la o camera de
> trezire,i se facea baie,era culcat iar la sculare i se punea o amenda
> cam cat 2 salarii.Daca repeta situatia era dus fara judecata(prin
> hotarare administrativa) intr-un fel de Camp unde statea 5 ani dupa
> care era eliberat.
> Din acest motiv toti rusii care erau beti ieseau fie la bratul unuia
> treaz fie se grupau cate doi si se sprijineau,singura grija era sa nu
> atinga solul.
>
> Imi aduc aminte de fascinatia intelectualitatii Occidentale dupa
> Revolutia Bolsevica,cand grupe de intelectuali vizitau Rusia si erau
> condusi de ghizi KGB,aratandu-li-se Oranduirea socialista sovietica
> un adevarat rai al dreptatii sociale.
> Multi intelectuali au inghitit acest fals si avem si la noi exemplul
> lui Panait Istrate,ca sa nu mai vorbim de Sadoveanu cu al sau Mitrea
> Cocor si altii.
>
> Ca acest tip de propaganda a tinut ne-o dovedeste si faptul ca decenii
> in sir in Franta dar si alte tari Occidentale a fi intelectual si a nu
> fi de stanga era ceva ce te scotea din moda intelectualilor.
>
> Totul s-a daramat cand oranduirea sovietica a fost prezentata in
> adevarata sa valoare,cu Arhipelagul Gulag,cu criminalitatea
> organizata de stat etc.
>
> Acum ma uit la incercarile disperate,din fericire fara succes,a unei
> intelectualitati mediocre,care participa si pe forumurile de pe
> diferite ziare.
> De fapt si acestia ca si cei fascinati de Soviete sunt niste rataciti
> si care prin strigate,insulte,chiar amenintari,luarea in deriziune a
> parerilor deosebite de ale oligarhilor,incearca si se inseala, ca vor
> constitui o opinie publica ostila Excelentei sale Dl.Presedinte Traian
> Basescu.
> Ca si betzivii rusi acesti agitatori platiti sau nu se sprijina
> reciproc si sar ca vulturii pe starv cand cineva posteaza o idee care
> nu o agreaza.
> Desigur,trebuie cerut scuze celor cativa postatori care ca adevarati
> intelectuali isi expun parerile si lasa si pe altii sa si le epuna.
> Cine nu crede sa vada ceata de corbi care imi insoteste fiecare
> postare,in rest scartie si ei cateva cuvinte si o fac pe golanii,cica
> sunt moderni in limbaj,pentru a acoperi lipsa lor de dotare.
>
> Eu ma mir ca asemenea subintelectuali ar putea castiga
> intelectualitatea romana si pe piata media se vede clar ca si PSD si
> PNL(aripa oligarhica) nu castiga intelectualitatea,nu au oameni
> valorosi nici pentru ai pune in fruntea unui minister,altfel nu am
> avea ministri ca Chiuariu,Ciroianu,Remes sau gospodina Norica
> Nicolae.
>
> Nici un intelectual de mare tinuta nu face parte din PSD sau PNL
> alaturi de Campeanu,Antonescu,Orban si compania.
>
> Propaganda anti-Basescu nu le serveste la nimic,ba din contra.Nimeni
> nu l-a sprijinit mai mult pe Exelenta sa decat Chiuariu,Cioroianu sau
> Remes si celelalte exemple aratate de Presedinte.
>
> Lupta presedintelui pentru o clasa politica cinstita si competenta a
> varat spaima in oligarhi care sunt gata de orice,ceea ce se intampla
> pe internet este doar o viziune slaba.
>
> Cred ca se va intampla ceea ce s-a intamplat si cu intelectualitatea
> inselata de Stalin.Va urma desiluzia nu numai a intelectualilor dar
> si a electorilor constienti.
>
> Ma tem ca ultimul partid istoric,prost condus ca si PNTCD va impartasi
> aceiasi soarta.Sincer imi pare rau.
> Nu vom avea nici stanga romaneasca(dominata de bogati,baroni) si nici
> dreapta romaneasca(dominata de oligarhi si impotenti politic).
>
> Dar cum se spune,ceea ce trebuie sa se intample se va intampla.
> SA ASTEPTAM DI ALTE ALEGERI !
>
>

octaaa
2009-02-16 22:40:37

Intelectualii

Eu niciodata nu am inteles de ce "intelectualitatea" e compusa exclusiv din scritori(fie de proza, fie de poezie). + pictori sau actori. Hai sa fim seriosi...cu ce e mai intelectual un poet(ca sa nu zic de pictori) decat un medic sau un finantist?

Dar ma rog si "intelectualii" astia sint si ei oameni, nu? Si se comporta ca atare. Ca orice categorie sociala. Unii mai coruptibili, altii nu. Unii fac ode conducerii , altii nu. Si asta nu e o noutate. Cati "intelectuali" nu i-au facut ode si lui Ceausescu sau comunismului? Cati nu au sustinut comunismul? Asta pentru beneficii personale, fireste. Ce daca scrie poezii? Asta inseamna ca e mai moral decat altii?

octaaa
2009-02-16 22:44:19

Re: Intelectualii fripturisti..

Pai cine crezi ca il sustine din placere?
A...tot ce se poate si asta. Basescu se bucura de simpatie, asta e clar. Si ce te face sa crezi ca un poet e mai rational sau mai informat decat alt om?

neamtu tiganu
2009-02-16 22:45:25

mai Octaaa ia vezi, ca ma supar

La 2009-02-16 22:40:37, octaaa a scris:

> Hai sa fim seriosi...cu ce e mai intelectual un poet(ca sa nu
> zic de pictori) decat un medic sau un finantist?
>
-------------------------
Cei mai intelectuali si mai intelectuali sunt inginerii. Inginerii au creat lumea moderna de azi. Finantistii au falimentat-o, poietii au frecat-o.. iar medicii sunt un rau al naibii de necesar.

neamtu tiganu
2009-02-16 22:47:15

poietuu

La 2009-02-16 22:44:19, octaaa a scris:

Si ce te face sa crezi ca un poet e mai rational sau mai
> informat decat alt om?
>
----------------
Romanu s-a nascut poiet... poietu e lacatusu sufletului..

jan dinu
2009-02-16 22:50:34

Re: Intelectualii,mah ,tu n-ai inteles ca un "intelect " are capu mai select ???

La 2009-02-16 22:40:37, octaaa a scris:

> Eu niciodata nu am inteles de ce "intelectualitatea" e compusa
> exclusiv din scritori(fie de proza, fie de poezie). + pictori sau
> actori. Hai sa fim seriosi...cu ce e mai intelectual un poet(ca sa nu
> zic de pictori) decat un medic sau un finantist?
>
> Dar ma rog si "intelectualii" astia sint si ei oameni, nu? Si se
> comporta ca atare. Ca orice categorie sociala. Unii mai coruptibili,
> altii nu. Unii fac ode conducerii , altii nu. Si asta nu e o noutate.
> Cati "intelectuali" nu i-au facut ode si lui Ceausescu sau
> comunismului? Cati nu au sustinut comunismul? Asta pentru beneficii
> personale, fireste. Ce daca scrie poezii? Asta inseamna ca e mai
> moral decat altii?
>
================================================
Ai vazut tu un dentist scriind opere nemuritoare ??
Chiar shi cu Leronardo ramine o problema ..in
ce directie trebuie sa-i puna calificarea ..de "intelectual "..
JD

octaaa
2009-02-16 22:52:53

Re: Intelectualii

Un banc :
Cica se face la Bucuresti o parada a NATO.
SI defileaza niste soldati francezi inalti, solizi...totul ok.
Urmeaza niste avioane britanice cu acrobatii frumoase si sofisticate...totul ok...
Vin si americanii prezentand niste arme nucleare...
Etc
Apoi vine si randul Romaniei. Trec vrep 10 barbati la costum, cu putina burta.... Si ii intreaba Obama pe conducatorii armatei romane : "dar ce se intampla, astia ce sunt?"
Raspuns : "Astia-s ai nostrii. Cei mai buni economisti. Nici nu stiti ce putere de distrugere au"

Radu Dragan
2009-02-16 22:59:41

intelectuali subtiri

intelectuali subtiri dar ce zici de ziaristii grosi cu
acte de turnator?

octaaa
2009-02-16 23:02:39

Re: intelectuali subtiri

Radu Dragan, vad ca ai ce ai cu turnatorii si cu securistii. Nu ca ar fi ei niste oameni stimabili.

Dar acum pe bune, nu crezi ca si basescu a fost securist? Si daca da...de ce nu vorbesti si despre el cu aceiasi termeni?

LENIO
2009-02-16 23:03:29

Dle SRS !

Daca intelectualii de la curtea lui ZEUS , vor pune esenta operei lor din acesti ani de inspiratie basesciana,in slujba TURISMULUI NUTZIAN !Cu precadere,parerea
lui Patapi despre poporul pe care il PAPA cu ajutorul ICR-ului !
Cartarescu,ramane o figura! Mirata !

LENIO
2009-02-16 23:06:23

Re: poietuuFRUMOS :poetul e lacatusu sufletului ....

La 2009-02-16 22:47:15, neamtu tiganu a scris:

> La 2009-02-16 22:44:19, octaaa a scris:
>
> Si ce te face sa crezi ca un poet e mai rational sau mai
> > informat decat alt om?
> >
> ----------------
> Romanu s-a nascut poiet... poietu e lacatusu sufletului..
>

Constantin Timoc
2009-02-16 23:11:04

Solutia: Separarea artelor de stat

Principiul separarii artelor de stat

Intr-un stat republican, artele infloresc atunci cand se aplica principiul separarii artelor de stat. De exemplu, SUA, artele sunt separate de stat. Toate institutiile de arta, cum ar fi muzeele ( Muzeul de Arta Moderna din NY, Muzeul Metropolitan, etc.) si operele/filarmonicele (Opera Metropolitan, NY Philarmonic, Philadelphia Philarmonic, etc.) sunt organizatii particulare finantate din donatiile cetatenilor; sistemul de taxatie este structurat astfel incat suma donata nu este taxata.

Exista un alt principiu de organizare in SUA care merita mentionat pentru ca s-ar putea aplica cu succes si in Romania.

In SUA majoritatea centrelor de cercetare guvernamentale sunt conduse si administrate de universitati. De exemplu:

-Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California, este un centru de cercetare NASA condus si administrat de California Institute of Technology.

-Lincoln Laboratory, Lexington, Massachusetts, este un centru de cercetare pentru U. S. Air Force condus si administrat de MIT.

-Lawrance Livermore, Livermore, California, este un laborator de cercetare pentru Department of Energy condus si administrat de U.C Berkeley.

- Marele spitale de cercetare sunt in mare parte "federally funded" conduse si administrate de facultatile de medicina. In Los Angeles atat UCLA cat si USC au propriile lor spitale cu cateva sute de cercetatori. La fel stau lucrurile si in Boston, NY, etc.

- Statiile de radio cu scop educativ (programe documentare stiintifice, muzica clasica, etc.) sunt conduse si administrate de univeristati. De exemplu, singurile statii de muzica clasica din Los Angeles apartin universitatilor USC (KUSC on-line) si UCLA.

Modelul american se va putea aplica in Romania astfel:

- In domeniu artelor, toate centrele artistice (e.g., ICR) sa fie conduse si administrate de catre marile centre universitare. De exemplu ICR sa fie sub egida Universitatii din Bucuresti care sa aleaga membrii acestei institutii (ICR), si sa decida programul acesteia. In felul acesta, ICR-ul nu ar mai fi atat de politizat cum este acum.

- Toate centrele de cercetare (e.g., electronica, fizica nucleara, medicina, hidrologie, lingvistica, istorie, etc.) vor fi admistrate de Universitati. Justificare --centrele de cercetare vor fi conduse de profesori si studentii vor participa la cercetare.

-Toate statiile de radio si TV care acum sunt guvernamentale sa fie administrate si conduse de universitati, Cele din Bucuresti, de Univ. Bucuresti, cele din Cluj de Univ. B-B, etc. Justificare --radio si TV vor fi foliste in scop educativ.

-Toate spitalele sa fie admistrate de Universitatile de Medicina si Farnmacie. Justificare -- Profesorii vor numi directorul spitalului; studentii vor face practica la spital.

-Transfer de tehnologie din institutele de cercetare in industrie se se faca dupa modelul american de SBIR (Small Business Innovation Research) administrat de on consortiu format de profesori universitari, oameni de afaceri si investitori similar cu NSF (National Science Foundation).


Constantin Timoc
Pasadena, California

M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University

Eugen Eftimiu
2009-02-16 23:11:22

Aprecieri

Excelent. Un articol ce-mi dovedeste ca Sorin are stofa si ca saltul de la articolele pe teme economice de la "Informatia" la comentariile politice de astazi este de domeniul miracolului.

synd
2009-02-16 23:35:33

Re: Solutia: Separarea artelor de stat

La 2009-02-16 23:11:04, Constantin Timoc a scris:

> Principiul separarii artelor de stat
>
> Intr-un stat republican, artele infloresc atunci cand se aplica
> principiul separarii artelor de stat. De exemplu, SUA, artele sunt
> separate de stat. Toate institutiile de arta, cum ar fi muzeele (
> Muzeul de Arta Moderna din NY, Muzeul Metropolitan, etc.) si
> operele/filarmonicele (Opera Metropolitan, NY Philarmonic,
> Philadelphia Philarmonic, etc.) sunt organizatii particulare
> finantate din donatiile cetatenilor; sistemul de taxatie este
> structurat astfel incat suma donata nu este taxata.
>
> Exista un alt principiu de organizare in SUA care merita mentionat
> pentru ca s-ar putea aplica cu succes si in Romania.
>
> In SUA majoritatea centrelor de cercetare guvernamentale sunt conduse
> si administrate de universitati. De exemplu:
>
> -Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California, este un centru de
> cercetare NASA condus si administrat de California Institute of
> Technology.
>
> -Lincoln Laboratory, Lexington, Massachusetts, este un centru de
> cercetare pentru U. S. Air Force condus si administrat de MIT.
>
> -Lawrance Livermore, Livermore, California, este un laborator de
> cercetare pentru Department of Energy condus si administrat de U.C
> Berkeley.
>
> - Marele spitale de cercetare sunt in mare parte "federally funded"
> conduse si administrate de facultatile de medicina. In Los Angeles
> atat UCLA cat si USC au propriile lor spitale cu cateva sute de
> cercetatori. La fel stau lucrurile si in Boston, NY, etc.
>
> - Statiile de radio cu scop educativ (programe documentare
> stiintifice, muzica clasica, etc.) sunt conduse si administrate de
> univeristati. De exemplu, singurile statii de muzica clasica din Los
> Angeles apartin universitatilor USC (KUSC on-line) si UCLA.
>
> Modelul american se va putea aplica in Romania astfel:
>
> - In domeniu artelor, toate centrele artistice (e.g., ICR) sa fie
> conduse si administrate de catre marile centre universitare. De
> exemplu ICR sa fie sub egida Universitatii din Bucuresti care sa
> aleaga membrii acestei institutii (ICR), si sa decida programul
> acesteia. In felul acesta, ICR-ul nu ar mai fi atat de politizat cum
> este acum.
>
> - Toate centrele de cercetare (e.g., electronica, fizica nucleara,
> medicina, hidrologie, lingvistica, istorie, etc.) vor fi admistrate
> de Universitati. Justificare --centrele de cercetare vor fi conduse
> de profesori si studentii vor participa la cercetare.
>
> -Toate statiile de radio si TV care acum sunt guvernamentale sa fie
> administrate si conduse de universitati, Cele din Bucuresti, de Univ.
> Bucuresti, cele din Cluj de Univ. B-B, etc. Justificare --radio si TV
> vor fi foliste in scop educativ.
>
> -Toate spitalele sa fie admistrate de Universitatile de Medicina si
> Farnmacie. Justificare -- Profesorii vor numi directorul spitalului;
> studentii vor face practica la spital.
>
> -Transfer de tehnologie din institutele de cercetare in industrie se
> se faca dupa modelul american de SBIR (Small Business Innovation
> Research) administrat de on consortiu format de profesori
> universitari, oameni de afaceri si investitori similar cu NSF
> (National Science Foundation).
>
>
> Constantin Timoc
> Pasadena, California
>
> M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
>


Draga domnule Timoc,

Din una din postarile Dvs. anterioare am retinut ca sunteti inginer. Port un respect deosebit inginerilor. Cred, totusi, ca nu ati fi rau sfatuit daca v-ati mentine fie la generalitati de ordin politic, fie la profesia Dvs. pe care vreau sa cred ca o stapaniti bine.

Solutia problemei la care se refera articolul nu sta in separarea artelor de stat. Ea, solutia este mult mai complexa, si tine de specificul post-comunist romanesc.

Arta si institutiile culturale sunt sustinute in Europa de stat. Si este bine asa. Imensa majoritate a muzeelor - incepand cu Louvre sau British Museum si terminand cu un obscur muzeu local -, sunt, iarasi, institutii de stat sau comunale. Ba mai mult, specialistii acestor institutii sunt adeseori functionari de stat... inamovibili.

Referitor la exemplul Dvs.: recent, un muzeu privat american apartinand unei universitati, nu lipsita de importanta, a dat faliment. Pe romaneste: si-a inchis portile.

Asa ceva este de neconceput in Europa, chiar si in aceste momente de acuta criza economica. Europa nu este America.

Probabil ca ati uitat, dar nu este rau sa vi se aduca aminte din cand in cand...

Al Dvs.

Synd

jan dinu
2009-02-16 23:54:01

Re: Solutia: Separarea artelor de stat-CT-

La 2009-02-16 23:11:04, Constantin Timoc a scris:

> Principiul separarii artelor de stat
>
> Intr-un stat republican, artele infloresc atunci cand se aplica
> principiul separarii artelor de stat. De exemplu, SUA, artele sunt
> separate de stat. Toate institutiile de arta, cum ar fi muzeele (
> Muzeul de Arta Moderna din NY, Muzeul Metropolitan, etc.) si
> operele/filarmonicele (Opera Metropolitan, NY Philarmonic,
> Philadelphia Philarmonic, etc.) sunt organizatii particulare
> finantate din donatiile cetatenilor; sistemul de taxatie este
> structurat astfel incat suma donata nu este taxata.
>
> Exista un alt principiu de organizare in SUA care merita mentionat
> pentru ca s-ar putea aplica cu succes si in Romania.
>
> In SUA majoritatea centrelor de cercetare guvernamentale sunt conduse
> si administrate de universitati. De exemplu:
>
> -Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California, este un centru de
> cercetare NASA condus si administrat de California Institute of
> Technology.
>
> -Lincoln Laboratory, Lexington, Massachusetts, este un centru de
> cercetare pentru U. S. Air Force condus si administrat de MIT.
>
> -Lawrance Livermore, Livermore, California, este un laborator de
> cercetare pentru Department of Energy condus si administrat de U.C
> Berkeley.
>
> - Marele spitale de cercetare sunt in mare parte "federally funded"
> conduse si administrate de facultatile de medicina. In Los Angeles
> atat UCLA cat si USC au propriile lor spitale cu cateva sute de
> cercetatori. La fel stau lucrurile si in Boston, NY, etc.
>
> - Statiile de radio cu scop educativ (programe documentare
> stiintifice, muzica clasica, etc.) sunt conduse si administrate de
> univeristati. De exemplu, singurile statii de muzica clasica din Los
> Angeles apartin universitatilor USC (KUSC on-line) si UCLA.
>
> Modelul american se va putea aplica in Romania astfel:
>
> - In domeniu artelor, toate centrele artistice (e.g., ICR) sa fie
> conduse si administrate de catre marile centre universitare. De
> exemplu ICR sa fie sub egida Universitatii din Bucuresti care sa
> aleaga membrii acestei institutii (ICR), si sa decida programul
> acesteia. In felul acesta, ICR-ul nu ar mai fi atat de politizat cum
> este acum.
>
> - Toate centrele de cercetare (e.g., electronica, fizica nucleara,
> medicina, hidrologie, lingvistica, istorie, etc.) vor fi admistrate
> de Universitati. Justificare --centrele de cercetare vor fi conduse
> de profesori si studentii vor participa la cercetare.
>
> -Toate statiile de radio si TV care acum sunt guvernamentale sa fie
> administrate si conduse de universitati, Cele din Bucuresti, de Univ.
> Bucuresti, cele din Cluj de Univ. B-B, etc. Justificare --radio si TV
> vor fi foliste in scop educativ.
>
> -Toate spitalele sa fie admistrate de Universitatile de Medicina si
> Farnmacie. Justificare -- Profesorii vor numi directorul spitalului;
> studentii vor face practica la spital.
>
> -Transfer de tehnologie din institutele de cercetare in industrie se
> se faca dupa modelul american de SBIR (Small Business Innovation
> Research) administrat de on consortiu format de profesori
> universitari, oameni de afaceri si investitori similar cu NSF
> (National Science Foundation).
>
>
> Constantin Timoc
> Pasadena, California
>
> M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
>
======================================================
Atzi uitat - sucursalele - fundatzii de mega miliartde ..care fiind
declarate - non profitabile - ajung prin fructul...cules la
un profit ...incalculabil ...?!E vast subiectul cum circula banii ...
prin vase comunicante imposibil de controlati....
JD

jan dinu
2009-02-16 23:56:34

Re: Aprecieri..Sunt convins ca potzi sa-l intreci pe Pandrea ..cu putin efort !

La 2009-02-16 23:11:22, Eugen Eftimiu a scris:

> Excelent. Un articol ce-mi dovedeste ca Sorin are stofa si ca
> saltul de la articolele pe teme economice de la "Informatia" la
> comentariile politice de astazi este de domeniul miracolului.
>
==========================================================
Pregatiti batistele ,multe lacrimi avetzi de varsat - 6 ani de-acum - incolo !
JD

Marinele Serban
2009-02-17 00:18:53

Mi-ati amintit de...

...o carte pe care am fost "nevoita" sa o cumpar de la trustul Motanului Felix: "Coruptia marilor puteri" in care se vorbea, printre altele, exact de modul in care puterea "ii cumpara" pe unii intelectuali - uneori chiar si pe unii care se considera intelectuali - cu scopul de a-si largi aria de manipulare in medii cat mai multe si mai diverse. Se poate trece usor de la devotament la slugarnicie, uneori fara sa-ti dai seama.

alamar
2009-02-17 00:21:28

Re: Solutia: Separarea artelor de stat

La 2009-02-16 23:11:04, Constantin Timoc a scris:

> Principiul separarii artelor de stat
>
> Intr-un stat republican, artele infloresc atunci cand se aplica
> principiul separarii artelor de stat. De exemplu, SUA, artele sunt
> separate de stat. Toate institutiile de arta, cum ar fi muzeele (
> Muzeul de Arta Moderna din NY, Muzeul Metropolitan, etc.) si
> operele/filarmonicele (Opera Metropolitan, NY Philarmonic,
> Philadelphia Philarmonic, etc.) sunt organizatii particulare
> finantate din donatiile cetatenilor; sistemul de taxatie este
> structurat astfel incat suma donata nu este taxata.
>
> Exista un alt principiu de organizare in SUA care merita mentionat
> pentru ca s-ar putea aplica cu succes si in Romania.
>
> In SUA majoritatea centrelor de cercetare guvernamentale sunt conduse
> si administrate de universitati. De exemplu:
>
> -Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California, este un centru de
> cercetare NASA condus si administrat de California Institute of
> Technology.
>
> -Lincoln Laboratory, Lexington, Massachusetts, este un centru de
> cercetare pentru U. S. Air Force condus si administrat de MIT.
>
> -Lawrance Livermore, Livermore, California, este un laborator de
> cercetare pentru Department of Energy condus si administrat de U.C
> Berkeley.
>
> - Marele spitale de cercetare sunt in mare parte "federally funded"
> conduse si administrate de facultatile de medicina. In Los Angeles
> atat UCLA cat si USC au propriile lor spitale cu cateva sute de
> cercetatori. La fel stau lucrurile si in Boston, NY, etc.
>
> - Statiile de radio cu scop educativ (programe documentare
> stiintifice, muzica clasica, etc.) sunt conduse si administrate de
> univeristati. De exemplu, singurile statii de muzica clasica din Los
> Angeles apartin universitatilor USC (KUSC on-line) si UCLA.
>
> Modelul american se va putea aplica in Romania astfel:
>
> - In domeniu artelor, toate centrele artistice (e.g., ICR) sa fie
> conduse si administrate de catre marile centre universitare. De
> exemplu ICR sa fie sub egida Universitatii din Bucuresti care sa
> aleaga membrii acestei institutii (ICR), si sa decida programul
> acesteia. In felul acesta, ICR-ul nu ar mai fi atat de politizat cum
> este acum.
>
> - Toate centrele de cercetare (e.g., electronica, fizica nucleara,
> medicina, hidrologie, lingvistica, istorie, etc.) vor fi admistrate
> de Universitati. Justificare --centrele de cercetare vor fi conduse
> de profesori si studentii vor participa la cercetare.
>
> -Toate statiile de radio si TV care acum sunt guvernamentale sa fie
> administrate si conduse de universitati, Cele din Bucuresti, de Univ.
> Bucuresti, cele din Cluj de Univ. B-B, etc. Justificare --radio si TV
> vor fi foliste in scop educativ.
>
> -Toate spitalele sa fie admistrate de Universitatile de Medicina si
> Farnmacie. Justificare -- Profesorii vor numi directorul spitalului;
> studentii vor face practica la spital.
>
> -Transfer de tehnologie din institutele de cercetare in industrie se
> se faca dupa modelul american de SBIR (Small Business Innovation
> Research) administrat de on consortiu format de profesori
> universitari, oameni de afaceri si investitori similar cu NSF
> (National Science Foundation).
>
>
> Constantin Timoc
> Pasadena, California
>
> M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
>
Dle Timoc , dta ai auzit de : NATIONAL ENOWMENT FOR THE ARTS ????
Sau in traducere : cum contribuabilul subventioneaza "artisti" ratati , propagandisti si activisti de partid sub voalul de "artisti" si alte rebuturi umane care denigreaza credinta crestina in numele :artei"...

Dle Timoc , pacat ca nu ai citit , noul "porculus" al lui Obama si al marxistilor lui :
Sute de milioane de $ vor fi alocati ptr. aceasta org. de lipitori numita : National Endowment for Arts , ptr. a plati ptr. "lucrari de arta " precum cea a "artistului Cerrano ,din N.Y. , care a pus o cruce cu susul in jos , intr-un borcan cu urina , si l-a expus intr-un muzeu din N.Y....

Pe de alta parte , dta amesteci muzeele , filarmonicile si alte institutii de arta ,cu centre de cercetari strategice, vitale americii ( Jet Propulsion Lab., Los Alamos, etc )...Acestea din urma (si altele) sunt ,in (mare) parte , subventionate de Stat (NASA , Pantagon , Department of Energy ,etc.)

Dle Timoc , dta afirmi ca intr-un stat...republican (sic!) ,artele infloresc cand acestea sunt separate de Stat....Hm!...Adevarat !....
Totusi , in umila mea opinie , daca artele infloresc ,cand acestea sunt separate de Stat , eu cred ca separarea artelor de banii contribuabililor ,nu numai ca ar face ca artele sa infloreasca ,ci aceasta inflorire , ar fi una superioara, justa si curata , si nu ar fi o inflorire pe spinarea (ofilita) a contribuabililor...

Dta dle Timoc , ai primit o admonestatie de la dl synd...Hm!...
Dlui nu-si poate inchipui , ca Louvru sa supravietuiasca ,ca muzeu , fara banii contribuabililor...Hm! ...Mentalitate socialista europeana : fara Stat , nimic nu este posibil...
Dl synd omite mici detalii si o mare parte a Istoriei europei : marile capodopere ale europei , cladiri ,picturi ,sculpturi , etc.,etc. au fost create si finantate in mare parte de : capitalismul privat ,de bani privati ( vezi Florenza, Venezia ,etc.) si nu din ordinul Statului ...

Statul ,este adevarat ,a ordonat cateva cladiri : Reichstag , Jilava, Liubianka , Casa poporului , London Tower, Bastile ,etc...unele din ele sunt muzee...altele nu (inca) , iar alte "capodopere" ale Statului vor disparea in molozul Istoriei...

george nemteanu
2009-02-17 00:39:46

Re: Intelectualii

La 2009-02-16 22:40:37, octaaa a scris:

> Eu niciodata nu am inteles de ce "intelectualitatea" e compusa
> exclusiv din scritori(fie de proza, fie de poezie). + pictori sau
> actori. Hai sa fim seriosi...cu ce e mai intelectual un poet(ca sa nu
> zic de pictori) decat un medic sau un finantist?
>

>
Octaaa, alti comentatori si analisti folosesc un termen mai nuantat si anume vorbesc de "intelighentie" sau "carturari". Tocmai pentru a-i localiza mai exact pe oamenii de cultura si arta in marea masa a intelectualitatii. Domnul Sorin se refera la acestia, sunt intelectualii cu impact public la mase. Necazul este altul. In economia originala de piata, sunt preferati pseudointelectualii, multi autoatribuindu-si si calitatea de analisti politici. Modul original in care se manifesta le aduce audienta la public, adevaratii carturari fiind astfel eliminati de pe scena publica. Unii dintre acesti carturari autentici accepta compromisul cu puterea tocmai pentru a fi bagati in seama, dar aceasta pozitie implica riscurile de rigoare.

george nemteanu
2009-02-17 03:33:16

Re: Un alt adevar

La 2009-02-17 02:53:28, Danny a scris:

> ".<<<<..Ceva mai tarziu, cand Traian Basescu a ajuns presedinte,
> acesta a pus in aplicare unul dintre trucurile sale obisnuite
> ....>>>>
>
> Ar fi mai onest din partea lui Rosca Stanescu sa spuna si fata
> cealalta a adevarului: "Ceva mai tirziu cind Basescu l-a pus pe
> Tariceanu prim ministru, acesta a inceput sa-si puna in actiune
> trucurile lui fanariote, indreptata impotriva celor care il pusesera
> in aceasta pozitie inalta. Marginalizarea si apoi eliminarea fostei
> conduceri a PNL, eliminarea colegilor din coalitia DA, incercarile
> penibile de a-l suspenda pe Basescu, pactul cu diavolul pentru a se
> mentine in fruntea guvernului, pagubele imense create bugetului,
> pentru a-si mentine protectia PSD-ului s.a."
> Dar astea sint maruntisuri pentru SRS. Adevaratul mesaj al articolului
> este de fapt orgoliul ranit al ziaristului de scandal in fata
> succesului unui scriitor de valoare, renumit. in tara si in
> strainatate. Ma feresc sa-mi dau cu parerea despre Patapievici,
> Tismanaru si altii, nu am citit nimic de ei si nici nu am auzit prea
> multe.
> Dar Cartarescu este un scriitor cunoscut, cu renume, a carui creatie
> poate stirni invidia unui ziarist esuat in a ponegri rivalii politici
> ai stapinului, poate din convingere, poate din interes.
>
>
Domnul Sorin Rosca Stanescu si domnul Cartarescu evolueaza in domenii diferite, deci problema nu poate fi pusa concurential.Presedintele Basescu adopta invatatura altor inaintasi (ultimul in domeniu fiind Ceausescu) de a-si apropia unele voci din sfera culturii care sa-i completeze imaginea. Trucurile nici macar nu-i apartin, le-au folosit altii la vremea lor. De obicei, cei cu tendinte hegemonice. Ma gandesc ca tocmai aceasta amintire de data recenta i-a determinat pe mai toti intelectualii sa nu se afiseze cu oamenii politici, desi uneori ar fi trebuit sa o faca.

Hokusai san
2009-02-17 03:51:47

Foarte bun si adevarat articolul aista al matale, SRS!

Felicitari.

Hokusai san
2009-02-17 03:53:49

Re: Un alt adevar / Dani,

mareee ticalos te-a facut ma-ta!
La 2009-02-17 02:53:28, Danny a scris:

> ".<<<<..Ceva mai tarziu, cand Traian Basescu a ajuns presedinte,
> acesta a pus in aplicare unul dintre trucurile sale obisnuite
> ....>>>>
>
> Ar fi mai onest din partea lui Rosca Stanescu sa spuna si fata
> cealalta a adevarului: "Ceva mai tirziu cind Basescu l-a pus pe
> Tariceanu prim ministru, acesta a inceput sa-si puna in actiune
> trucurile lui fanariote, indreptata impotriva celor care il pusesera
> in aceasta pozitie inalta. Marginalizarea si apoi eliminarea fostei
> conduceri a PNL, eliminarea colegilor din coalitia DA, incercarile
> penibile de a-l suspenda pe Basescu, pactul cu diavolul pentru a se
> mentine in fruntea guvernului, pagubele imense create bugetului,
> pentru a-si mentine protectia PSD-ului s.a."
> Dar astea sint maruntisuri pentru SRS. Adevaratul mesaj al articolului
> este de fapt orgoliul ranit al ziaristului de scandal in fata
> succesului unui scriitor de valoare, renumit. in tara si in
> strainatate. Ma feresc sa-mi dau cu parerea despre Patapievici,
> Tismanaru si altii, nu am citit nimic de ei si nici nu am auzit prea
> multe.
> Dar Cartarescu este un scriitor cunoscut, cu renume, a carui creatie
> poate stirni invidia unui ziarist esuat in a ponegri rivalii politici
> ai stapinului, poate din convingere, poate din interes.
>
>

.Sobru.
2009-02-17 03:59:21

Re: Un alt adevar / Dani,

Doar incearca sa fie ticaloasa, e doar proasta de bubuie. Zicea gili ca ar fi muiere scarba asta.
Ca si cum lepadatura cotrocenista nu pe spinarea liberalilor a ajuns presedinte, de parca nu era o alianta unde PNL era la dublu fata de rahatii pedisti, de parca nu era un protocol, iar Tariceanu seful PNL. Dar ce sa-i ceri vacii nebune?

Hokusai san
2009-02-17 04:03:58

Re: Un alt adevar / Dani,

Eu cred ca-i barbat, dupa stilul de exprimare, ai dreptate, nu e doar ticalos/oasa. e si prost/a gramada!

2009-02-17 03:59:21, .Sobru. a scris:

> Doar incearca sa fie ticaloasa, e doar proasta de bubuie. Zicea gili
> ca ar fi muiere scarba asta.
> Ca si cum lepadatura cotrocenista nu pe spinarea liberalilor a ajuns
> presedinte, de parca nu era o alianta unde PNL era la dublu fata de
> rahatii pedisti, de parca nu era un protocol, iar Tariceanu seful
> PNL. Dar ce sa-i ceri vacii nebune?
>

.Sobru.
2009-02-17 04:11:37

Re: Un alt adevar / Dani,

Daca-i barbat e si mai grav, ca se smiorcaie ca o tuta.

.Sobru.
2009-02-17 04:36:58

Re: Foarte bun si adevarat articolul aista al matale, SRS!

Cred ca e cel mai bun articol al lui SRS, cand face prognoze si analize politice e varza.

IISUSCHR
2009-02-17 08:22:31

Domnu Rosca ,

Fiti atent ca Hokusai si Sobru va apreciaza!!!! asta nu va da de gandit?

Mariteea
2009-02-17 08:22:56

Asa o fi, dar

intelectualii la care faceti referire raman INTELECTUALI si Opera lor ramane OPERA. Daca studiati vietilor marilor intelectuali ai lumii veti vedea ca marea majoritate au avut o viata cel putin...ciudata,departe de morala, de credinta, ca au urmat si sustinut personaje dubioase din viata publica sau politica,dar in urma lor a ramas doar Opera. Ea este ceea ce ramane si ceea ce conteaza pt umanitate.

alwis46
2009-02-17 09:07:48

Eu zic sa nu mai continuati maine dom' SRS...

Ce zici talica dom' ?

"Acesti "intelectuali subtiri", asezati ca musca pe politica, seamana teribil de mult cu acei limbrici de presa care, dincolo de suparatorul zgomot de fond pe care il provoaca, nu se pot lauda cu niciun demers serios de presa. Dar despre ei, maine.

Pai eu zic sa nu mai scrii nimic maine stimabile, bagasi esentialul astazi.
Si matale, deh, intelectual subtire, si matale zic, te asezasi ca musca pe politica ba chiar esti parte componenta a limbricilor de presa care cauzeaza un suparator zgomot de fond.
Matale in schimb ai un demers serios de facut, demers evidentiat in celebrele matale vorbe la adresa marinelului : am sa te distrug !

Distruge-l bre, fa-l praf si pulbere, fa-l mata ce vrei dar fa-o mai cu surdina.
In definitiv nu te deosebesti cu nimic de ceilalti limbrici din presa, diferenta, minima de altfel, este aceea ca unii il cadelniteaza pe prezindent iar altii, printre care si talica, il afurisesc toata ziulica.

Sa inteleg ca daca n-ar mai fi Basescu v-ati apuca de scris, ceva pe masura pregatirii 'mneavoastra, niscai articole cu continut intelectual ?
E clar, Basescu e de vina pentru ca nu va puteti produce intelectual, el va ocupa tot timpul...
Zgomot de fond Maestre, deja devenit suparator mai ales prin aceiasi unica, zilnica si terna tema : Basescu.

haritina
2009-02-17 09:11:18

Nu sunteti primul domnule Stanescu care da un raspuns!

jan dinu
2009-02-17 09:16:02

Re: Eu zic sa nu mai continuati maine dom' SRS...

La 2009-02-17 09:07:48, alwis46 a scris:

> Ce zici talica dom' ?
>
> "Acesti "intelectuali subtiri", asezati ca musca pe politica, seamana
> teribil de mult cu acei limbrici de presa care, dincolo de
> suparatorul zgomot de fond pe care il provoaca, nu se pot lauda cu
> niciun demers serios de presa. Dar despre ei, maine.
>
> Pai eu zic sa nu mai scrii nimic maine stimabile, bagasi esentialul
> astazi.
> Si matale, deh, intelectual subtire, si matale zic, te asezasi ca
> musca pe politica ba chiar esti parte componenta a limbricilor de
> presa care cauzeaza un suparator zgomot de fond.
> Matale in schimb ai un demers serios de facut, demers evidentiat in
==========================================================
> celebrele matale vorbe la adresa marinelului : am sa te distrug !
==========================================================
D-le a glumit : a intuit - EL - ceva ca nici parlamentul n-a reushit ...
Astea sunt doar pocnitori - s-a pazeasca - infractori ..-:))..!
JD

> Distruge-l bre, fa-l praf si pulbere, fa-l mata ce vrei dar fa-o mai
> cu surdina.
> In definitiv nu te deosebesti cu nimic de ceilalti limbrici din presa,
> diferenta, minima de altfel, este aceea ca unii il cadelniteaza pe
> prezindent iar altii, printre care si talica, il afurisesc toata
> ziulica.
>
> Sa inteleg ca daca n-ar mai fi Basescu v-ati apuca de scris, ceva pe
> masura pregatirii 'mneavoastra, niscai articole cu continut
> intelectual ?
> E clar, Basescu e de vina pentru ca nu va puteti produce intelectual,
> el va ocupa tot timpul...
> Zgomot de fond Maestre, deja devenit suparator mai ales prin aceiasi
> unica, zilnica si terna tema : Basescu.
>
>
=========================================================

Socrate
2009-02-17 09:17:00

Exceptional articol, SRS. Felicitari.

As mai adauga ceva. Cine se baga in tarate, il mananca porcii. Intelectualii " subtiri" s-au bagat in politica si si-au pierdut credibilitatea pe vecie. De la intelectuali, au involuat la "telectuali".

haritina
2009-02-17 09:20:13

Re: Dreapta autentica domnule Alex Pandrea!

La 2009-02-16 21:59:27, Alex.Pandrea a scris:

>
> Mare dilema pentru dl.Tariceanu:ori dreapta cinstita(a la
> Iliescu-Felix) ori dreapta reala liberala cu PD-L.
> Cu puterea s-a terminat.
> Ea a expirat.PNL s-a facut de ras,si-a batut joc de ideologia
> Bratenilor.
>
> Trebuie sa subliniem ca in ultimele luni si in urma ultimelor
> evenimente(pretinsul pol social Iliescu-Felix si cel pretins de
> dreapta Tariceanu-Constantinescu) o grea dilema s-a abatut pe capul
> conducerii PNL si mai ales a dlui Tariceanu.
> Dl.Tariceanu poate are defecte caracteriale ca tot romanul dar nu
> putem spune ca nu este inteligent iar atmosfera in care a crescut a
> fost liberala iar in casa tatalui sau s-a pus bazele PNL dupa 1989.
> Ultimele evenimente,trecand peste sloganurile propagandistice au dat
> de gandit acestui liberal si chiar lui dl.Olteanu a carei bunica il
> pregatea pentru nomenclatura comunista.
> In ce directie sa mearga PNL mai ales dupa aceste alegerile
> Parlamentare.
> Oare dependenta de Patriciu mai este benefica in 2009-2012 si oare
> ideile acestuia croite in favoarea bussnisului sau nu va duce
> liberalismul in derizoriu.Sa fii aliat cu Iliescu-Mineriade aliat cu
> Felix cel ce castioga o paine,stiti unde, si gasca sa este de
> blazonul liberalului cu papion,crescut de mic ca liberal?
>
> Valeriu Stoica: "Dinu Patriciu se va dispensa de Tariceanu daca nu-i
> va mai fi util"
> Cine conduce astazi PNL,se intreba pe buna dreptate dl.Stoica,
> Patriciu sau Tariceanu?
> O lupta intre doua viziuni. Viziunea Patriciu,o viziune oligarhica
> pentru politica care vede PNL ca pe un SRL atasat-remorca
> ,intereselor sale economice ,in timp ce viziunea dizidentilor si
> poate a unui Tariceanu desteptat este de a transforma PNL, intr-o
> formatiune viabila si apta de a deveni un mare partid de dreapta in
> Romania.
>
> Dar cine conduce azi PNL, Tariceanu sau Patriciu,se intreaba
> dl.Stoica?
> Liderul informal este, indiscutabil, Patriciu. Tariceanu este doar un
> instrument al lui Patriciu.
> Dar Patriciu il poate prefera oricand pe Orban sau Antonescu,si dece
> nu Norica, lui Tariceanu.
> Tariceanu ar putea fi doar un element de conjunctura in actiunea lui
> Patriciu.
> Sau dece nu nu ar corespunde politicii lui Patriciu Crin Antonescu?
> Membrii PNL sint victimele unei sugestii in care li se sugereaza
> autoapararea in fata pericolelor care ar veni numai din exterior,de
> la Presedinte sau PD-L.
> In loc sa vada care sint cauzele reale ale caderii PNL in sondaje,ei
> sunt dirijati a le vedea in afara PNL,oligarhii incurajand un
> peretuum atac asupra Presedintelui Basescu si PD-L,in viziunea
> oligarhului doar PSD fiind aliatul firesc al PNL.
> Grupul dizidentilor il ataca dur pe dl.Tariceanu,acest &#8211;baiat de
> cartier-,cum il numeste dl.Stoica,care a distrus democratia interna de
> partid,traditionala in PNL,si a promovat interesele unor grupuri
> oligarhice.
>
> Dl.Stolojan subliniaza ca lui Tariceanu ii cad mereu mastile in
> spatele carora s-a ascuns,inclusiv cea a &#8211;civilizatiei si
> elegantei-atunci cand spune textual despre Boureanu - tinarul cu
> mucii-n freza si baiatul de cartier .
>
> Si continua dl.Stoica spune:am asistat cu tristete la folosirea unui
> limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon
> se ascunde performanta lingvistica a unui -baiat de cartier-ceea ce
> denota ca, Dl.Tariceanu a suspendat democratia in PNL,mascand un
> profesionalism trucat,iar propunerea de retragere a trupelor din Irak
> a fost o demonstratie a lipsei de competenta in ceea ce priveste
> politica externa.
>
> De altfel nici Olteanu,Orban,Antonescu,Hasoti,Norica ca si alti
> liberali din conducere, nu se ridica la inaltimea functiilor pe care
> le-au obtinut.
>
> Grupul disident nu vede in conducerea Tariceanu (de fapt a triadei
> Tariceanu-Orban-Olteanu) garantia sustinerii principiilor liberale si
> numeste grupul acesta drept unul parazitar,grupul traind din cota
> electorala datorata tocmai celor exclusi din PNL.
>
> Raluca Turcan declara ca solicitarea semnata de mai multi liberali,
> referitoare la revenirea in partid a celor exclusi de catre actuala
> conducere, "reprezinta o dovada certa a delimitarii liberalilor de
> Calin Popescu-Tariceanu si de grupul care il inconjoara".
>
> Mai mult, Raluca Turcan considera ca orice forma de dialog cu Calin
> Popescu-Tariceanu sau sustinatorii sai este imposibila,acesta si
> grupul lui fiind numiti-groparii valorilor si principiilor liberale-
>
>
> -Experimentul Patriciu-Tariceanu-Olteanu-,spune pe drept cuvant
> dl.Stoica,a esuat
>
> Istoria disidentei si decaderii conducerii Tariceanu
> - Iulie 2005: Calin Popescu Tariceanu renunta la demisie, desi
> anuntase anterior ca decizia sa este irevocabila, iar Delegatia
> Permanenta a PNL ii daduse mandat pentru anticipate.
> -Decembrie 2005: Cristian Boureanu este suspendat din PNL pe termen de
> un an, pentru ca a deconspirat negocierile purtate cu PSD de
> Tariceanu&Co.pentru ca ulterior sa fie exclus din partid.
> -Mai 2006: Stolojan reapare in prim-plan si spune ca este dezamagit ca
> l-a desemnat pe Tariceanu presedinte interimar la PNL,dupa ce anterior
> si Dl.Basescu afirmase acelasi lucru.Ulterior si Dl.Stolojan va fi
> exclus din partid
> -Iulie 2006: Noua disidenti semneaza un protest public prin care
> denunta manevra privind retragerea trupelor din Irak. Ca urmare,
> deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu sint avertizati
> public.Acest lucru a durat putin timp si,intregul lot este eliminat
> din PNL,urmati apoi de excluderea lui Mona Musca,Stolojan,radu
> F.Alexandru si multi altii,adica tocmai aceia care au adus PNL la
> putere
> -Urmeaza apoi excluderi sistematice din PNL a tuturor acelora care
> sunt depistati ca opozanti,chiar daca este vorba de oameni de mare
> valoare(cum ar fi rectorul universitatii din Iasi)
>
> In urma acestor greseli fundamentale dl.Tariceanu a ramas aproape
> singur,inconjurat,asa cum m-am mai exprimat odata &#8211;ca Isus
> intre talhari-
>
> Acum,in al 12-lea ceas dl.Tariceanu mai are inca toleranta fostilor
> sai colegi din PD-L sa se schimbe sau sa mearga inainte cu ochii
> inchisi spre disparitia PNL.
>
> Cei care formeaza dreapta reala a eschierului politic romanesc,cu
> rabdare mai pot astepta.
> Dar foarte putin timp.
>
> Acum dl.Tariceanu trebuie sa decida:interesele oligarhice sau ale
> PNL.
> Si sa nu uitam ceea ce spunea Bakonski:un cadacru
> neingropat,intinereste.iar dl.Tariceanu crede ca are o tinerete care
> nu se mai sfarseste.
>
Si nu este o dilema, este o certitudine. Nu va amintiti ca in noiembrie 2007 PNL a ales Polul de centru-dreapta cu Actiunea Populara si PNTCD?!
Intre timp fuziunea cu AP s-a produs, iar PNL, in postura de partid de Opozitie chiar are marea sansa sa coalizeze toate fortele politice de dreapta, autentice, precum si societatea civila pentru a salva Romania- atata de criza morala cat si cea economica.
Asa ca optiunea a fost Dreapta Autentica! Si credeti-ma domnule Alex,minus L-ul din coada PD nu-l poate transforma peste noapte in "dreapta autentica".

Margot
2009-02-17 09:41:28

Re: Exceptional articol, SRS. Felicitari.

La 2009-02-17 09:17:00, Socrate a scris:

> As mai adauga ceva. Cine se baga in tarate, il mananca porcii.
> Intelectualii " subtiri" s-au bagat in politica si si-au pierdut
> credibilitatea pe vecie. De la intelectuali, au involuat la
> "telectuali".

Este o zicala veche :" Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti!" asa ca lui Mircea Cartarescu ar trebui sa ii spunem ( ca o deputata PD-L) CIOCU MIC!

Hokusai san
2009-02-17 10:00:11

In toate domeniile de activitate justitie, medicina, invatamint, cultura...exista jigodii si oameni

cinstiti.
Si intelectualii din cultura, cei cinstiti se tin departe de murdaria din politica, intelectualii necinstiti, jigodii se implica in politica, vinzindu-si sufletele tocmai pentru a profita material!!!

Jigodiile intelectuale ce se dau cu politicienii sint si extrem de proaste, nu stiu ca vine un moment, pentru fiecare om, cind va da socoteala, cu voie sau fara voie, pentru fiecare gind, vorba, fapta!!!

Constantin Timoc
2009-02-17 10:20:31

Analiza critica Re: Solutia: Separarea artelor de stat

Metoda Formala Folosita in Analiza Critica Politica

Constantin Timoc
MSEE, Columbia University

Analiza critica a evenimentelor politice este o activitate care are ca scop descoperirea si intelegerea comportamentului unor oameni pentru a putea fi folosite la instruirea altora.

Pentru ca activitatile politice sunt complexe, acestea nu au legi deterministice care sa poata prezice cu certitudine rezultatul unui anumit comportament. Tot ce se poate deduce din analize critice ale evenimentelor politice sunt proceduri empirice care dau rezultate probabilistice.

Metoda formala folosita in critica evenimentelor politice contine doua activitati distincte: (1) cercetarea critica si (2) studiul critic.

Cercetarea critica se face pentru a stabili legatura cauza-efect iar studiul critic este indreptat spre a examina interactiunea mijloc-scop in evenimentele politice.

Pentru ca o analiza critica sa fie completa, nu este suficient ca o persoana sa arate ca mijloacele folosite nu au fost adecvate scopului propus ci este imperativ ca aceasta sa propuna alte mijloace care ar putea realiza acel scop si sa demonstreze acest lucru.

***
www.ConstantinTimoc.ro
Pasadena, California
14 ianuarie 2009
>

Hokusai san
2009-02-17 10:24:58

Re: Domnu Rosca ,

nu va da de gindit ISUSCHR, nu va apreciaza???

Nui va mirati, individul e doar un redus mintal!La 2009-02-17 08:22:31, IISUSCHR a scris:

> Fiti atent ca Hokusai si Sobru va apreciaza!!!! asta nu va da de
> gandit?
>

Hantzy
2009-02-17 10:29:42

Re: Eu zic sa nu mai continuati maine dom' SRS... de ce nu?!

La 2009-02-17 09:07:48, alwis46 a scris:

...
> Matale in schimb ai un demers serios de facut, demers evidentiat in
> celebrele matale vorbe la adresa marinelului : am sa te distrug !
>
******************
SRS a dezmintit ca ar fi facut aceasta afirmatie. Ma rog, e cuvantul unui ex-securist impotriva altui ex-securist. Mata poti sa-l crezi pe unul sau pe altul, in functie de interesul dumitale...
Eu zic ca nu merita sa-l crezi pe niciunul. E cam bizar cum de-a reusit SRS sa-l sune pe presedinte ca sa-i faca o astfel de afirmatie si sa nu fi ramas nicaieri vreo inregistrare, o stenograma macar daca nu vreun biletel roz cu continutul convorbirii respective. Plus ca ZIUA lui SRS avea un procent de 2% rating, fapt cunoscut de acesta.

Cat priveste partea cu limbricii care-l cadelniteaza sau afurisesc, ai dreptate, insa e optica fiecaruia. Importante sunt argumentele pe care le aduc respectivii in favoarea opiniilor lor. Nu stiu cum se face ca aia de-l cadelniteaza aduc aproape exclusiv argumentul <altii au facut lucruri si mai rele>, iar de multe ori nici nu au dreptate. Uita insa, ca si matale, sa-si recunoasca greselile!

Ghita Bizonu'
2009-02-17 10:38:17

Re: Solutia: Tomoc ot Uniunea Sovietica Ailalta : separarea teoriei de realitate

separarea gandirii de gura
separarea responsabiltatii de urmariLa 2009-02-16 23:11:04, Constantin Timoc a scris:

> Principiul separarii artelor de stat
>
> Intr-un stat republican, artele infloresc atunci cand se aplica
> principiul separarii artelor de stat. De exemplu, SUA, artele sunt
> separate de stat. Toate institutiile de arta, cum ar fi muzeele (
> Muzeul de Arta Moderna din NY, Muzeul Metropolitan, etc.) si
> operele/filarmonicele (Opera Metropolitan, NY Philarmonic,
> Philadelphia Philarmonic, etc.) sunt organizatii particulare
> finantate din donatiile cetatenilor; sistemul de taxatie este
> structurat astfel incat suma donata nu este taxata.
>
> Exista un alt principiu de organizare in SUA care merita mentionat
> pentru ca s-ar putea aplica cu succes si in Romania.
>
> In SUA majoritatea centrelor de cercetare guvernamentale sunt conduse
> si administrate de universitati. De exemplu:
>
> -Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California, este un centru de
> cercetare NASA condus si administrat de California Institute of
> Technology.
>
> -Lincoln Laboratory, Lexington, Massachusetts, este un centru de
> cercetare pentru U. S. Air Force condus si administrat de MIT.
>
> -Lawrance Livermore, Livermore, California, este un laborator de
> cercetare pentru Department of Energy condus si administrat de U.C
> Berkeley.
>
> - Marele spitale de cercetare sunt in mare parte "federally funded"
> conduse si administrate de facultatile de medicina. In Los Angeles
> atat UCLA cat si USC au propriile lor spitale cu cateva sute de
> cercetatori. La fel stau lucrurile si in Boston, NY, etc.
>
> - Statiile de radio cu scop educativ (programe documentare
> stiintifice, muzica clasica, etc.) sunt conduse si administrate de
> univeristati. De exemplu, singurile statii de muzica clasica din Los
> Angeles apartin universitatilor USC (KUSC on-line) si UCLA.
>
> Modelul american se va putea aplica in Romania astfel:
>
> - In domeniu artelor, toate centrele artistice (e.g., ICR) sa fie
> conduse si administrate de catre marile centre universitare. De
> exemplu ICR sa fie sub egida Universitatii din Bucuresti care sa
> aleaga membrii acestei institutii (ICR), si sa decida programul
> acesteia. In felul acesta, ICR-ul nu ar mai fi atat de politizat cum
> este acum.
>
> - Toate centrele de cercetare (e.g., electronica, fizica nucleara,
> medicina, hidrologie, lingvistica, istorie, etc.) vor fi admistrate
> de Universitati. Justificare --centrele de cercetare vor fi conduse
> de profesori si studentii vor participa la cercetare.
>
> -Toate statiile de radio si TV care acum sunt guvernamentale sa fie
> administrate si conduse de universitati, Cele din Bucuresti, de Univ.
> Bucuresti, cele din Cluj de Univ. B-B, etc. Justificare --radio si TV
> vor fi foliste in scop educativ.
>
> -Toate spitalele sa fie admistrate de Universitatile de Medicina si
> Farnmacie. Justificare -- Profesorii vor numi directorul spitalului;
> studentii vor face practica la spital.
>
> -Transfer de tehnologie din institutele de cercetare in industrie se
> se faca dupa modelul american de SBIR (Small Business Innovation
> Research) administrat de on consortiu format de profesori
> universitari, oameni de afaceri si investitori similar cu NSF
> (National Science Foundation).
>
>
> Constantin Timoc
> Pasadena, California
>
> M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
>

Ghita Bizonu'
2009-02-17 10:48:33

Re: octaaa poa nu stii da daca vrei sa vezi cu cine ai de-a face

oentru aia nascuti pana prin 70 trebe vazute si dosarele de la PCR.
Fiindca nu toate mancatoriile se rezolvau prin Securitate. Ntz. Ci si la partid.
Si ziceai ca tovaraul (director, sef servicu, sectie, laboator) nu are un compotrtament demn de un tovaras de partid ( e betiv , poarta ghiul , isi inseala nefats, a divortat fiidnca il insela nefasat si alte asemenea) sau ca antecedentele familie sale il arata totusi ca un ins nesigur ( fiu de popa, de leginar, de mosier , rude in strainatea samd samd) si tot veanau comisii de ancheta cate 3 ani pe capu unuia asa degeaba. Stiu unu caz de sef de laborator care 3 ani juma numa asa a dus-o fiindca 3 insi ii doreau locul . Cazu s-a inchis cand omu a zis ca-si da demisia si secretaru de stat a transmis celor 3 o vorbulita: ba asta ramane sef de laborator, Voi puteti cautain alat parte !! (cei 3 erau buni da chici de la cine invatasera meserie?). Si tot in cazul asta gagii deobicei il faceau fiu de popa. Nu-i cunosteau doasru sau nu doreau sa-l stie. gagiu fusese dat afar din armata - era sublocotenet, Dat afara ca fusese dat afara tat'su care era lt col , Ca fusesera mdati afara unchii din partea mamei sale - unu colonel medic si altu geneal maior.

Asa ca nu stiu cum arata dosaru de la secu al Preaiubitului. Da cred ca sefii sai au avut multe defecte sesizate partidului !!1

Mona G.
2009-02-17 11:53:22

SRS

Cand veti deveni si Dv. un INTELECTUAL ,poate ii veti putea raspunde lui MC.Pana atunci ar trebui sa va abtineti.Dupa parerea Dv. MC este un frustrat iar dupa parerea mea Dv. sunteti un obsedat,de Basescu bineinteles!Tot nu v-a trecut?Si nu uitati ca GDS i-a acordat sprijin si idolului Dv.Tariceanu care a tradat (dela inceput si pana la sfarsit si nu prezumtiv cum spuneti Dv) Alianta DA,dezamagindu-ne pe toti care l-am votat!IDupa ultimele alegeri nemaiputandu-se reface Alianta DA(tot din cauza aceluiasi tradator Tariceanu) altceva decat acest Parteneriat PSD-PDL nu se putea face!Sa speram,ca dupa dezastrul produs de Tariceanu si ai lui,tara va putea trece cat mai usor prin aceasta criza!

Ion Ionescu de la Brad
2009-02-17 11:58:26

Daca i-ati excomunicat pe intelectualii fosti detinuti politici si mesajul lor- asta e rezultatul

E de mirare (dar e bine, totusi) ca dl.Cartarescu si dl.SRS is pun problema. Ii rog sa-mi raspunda DE CE nu s-a obosit nimeni sa treaca macar in revista CARE au fost/erau (ca sunt aceleasi) problemele pentru care au fost interogati ,chinuiti si asasinati multi dintre ei ... Daca va veti obosi , veti putea constata ca ,platind foarte greu, ai au avut curajul sa apere demnitatea umana si libertatea de gandire ,in conditii ingrozitoare. Dvs. - liberi, dar nu in gandire -, bogati - dar nu spiritual - , nu ati facut decat sa terfeliti pozitia intelectualului-erou anticomunist si sa va mercantilizati o oarecare inteligenta si un eventual talent ,in slujba unor persoane care va dispretuiesc profund in realitate si va folosesc impotriva menirii dvs. ontologice. Chiar nu va dati seama ca asta e problema?

Shadow
2009-02-17 12:25:35

Re: SRS i-auzi una, i-auzi doua

> Cand veti deveni si Dv. un INTELECTUAL ,poate ii veti putea raspunde
> lui MC.Pana atunci ar trebui sa va abtineti.

Aplicand "perversa" logica folosita de dta la fel s-ar putea spune si despre dta. Cand o sa faci "dovada" de "intelectualitate" si de "jurnalism" numai atunci sa poti sa-l critici pe srs. Dar nu o sa aplic asemenea "metehne" pur comuniste de masura. O sa atrag atentia doar asupra "promotorilor" lor. Precum "coana" mona.

> Dupa parerea Dv. MC este
> un frustrat iar dupa parerea mea Dv. sunteti un obsedat,de Basescu
> bineinteles!

E tare aia cu 20 de volume vandute. Boala e veche la icr "supt" patapievici s-a aplicat si pt plesu in Franta atunci cand directorul ICR Franta si-a dat si demisia.

> Tot nu v-a trecut?Si nu uitati ca GDS i-a acordat sprijin
> si idolului Dv.Tariceanu care a tradat (dela inceput si pana la
> sfarsit si nu prezumtiv cum spuneti Dv) Alianta DA,dezamagindu-ne pe
> toti care l-am votat!

Care te-a tradat pe dta ca pe mine nu m-a tradat decat basecul "jucandu-se" de-anprostalea cu puterea. Ca sa nu vrei sa te "integrezi" in absolutul socialist mai nou popular (peste zi) tine de bun simt nici decum de tradare si eventual de dezamagire. La capitolul "prezumtie" nici macar nu mai trebuie sa ma refer ca nu stii ce e aia.

> IDupa ultimele alegeri nemaiputandu-se reface
> Alianta DA(tot din cauza aceluiasi tradator Tariceanu) altceva decat
> acest Parteneriat PSD-PDL nu se putea face!Sa speram,ca dupa
> dezastrul produs de Tariceanu si ai lui,tara va putea trece cat mai
> usor prin aceasta criza!

ca sa vezi "dupe alegeri" cand ele erau aranjate de vre-o doi ani din spusele pdlaca si psd-iste. Mai minte omul dar matale intreci minciuna.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01178 sec.