Ziua Logo
  18:16, luni, 2 octombrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-01-17

Comentarii: 11, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2009-01-16 21:48:08

Titlul nu este lamurit in articol.

Astazi altii sunt cei carora le e frica de Eminescu. Daca mai ieri rusnacii se potcoveau la urechi cand auzeau de " De la Nistru pana la Tisa tot Romanul plansumi-sa ". Azi dusmaniilor Romaniei nu le place nationalismul sau militant si corect ,ei dorind o romanie slaba pe, care sa o incalece si sa o jumuleasca asa cum au fost obisnuiti prea mult timp.
E vreun mister in a arata cine sunt acesti dusmani ? Ii stim cu totii, au trait printre noi ,au fugit cu voie in "tara lor " si vor sa se intoarca sa jumuleasca ce a scapat de lacomia celor ce ............

Ion Caramache
2009-01-17 00:45:28

Chestie evidenta

Savantul de renume mondial Eungeniu Simonist ma intreaba: "Cui ii este frica de Eminescu?"
Eu ii raspund: lui Cioronin din Kishinev. De ce? Foarte simplu: Transnistria e pe partea cealalta a Nistrului, deci nu doineste.
P.S.
Ce naiba dom' savantule, era asa de greu raspunsul? Esti platit la kilogram sau la carate? Eu cred ca esti la kiloogram.

Octavian Dan
2009-01-17 10:40:35

Eminescu mai actual azi decat acum o 100 de ani

Ion Ionescu de la Brad
2009-01-17 11:43:57

Aladin are dreptate: bun titlu ,dar fara raspuns in articol.Poate urmeaza partea a II-a

Pentru Aladin, o mica erata :"plansu-mi-s-a". E capodopera de rima(cu Tisa)nemaiintalnita nici inainate ,nici dupa. Eminescu a fost primul persecutat si detinut politic al Romaniei, pe mormantul caruia si-au facut averi, cu nerusinare, toti calaii sai. Printre care numei importante, cu descendenta pretentioasa si cu o rautate maxima, cu maxima lipsa de patriotism si o minima moralitate pe care ,de altfel o predica filosofic. De altfel, evident nici nu sunt romani, de nici un fel, si nu ma refer la evrei, ci la la filera germano-austro-ungara, prea mult ingnorata in denigrarea poetului de atunci si pana azi. Prima contestare oficiala postdecembrista a venit atunci cand a ajuns la putere CDR-ul, sustinut oficial de crestin-democratia germana. De altfel aceasta absurda atitudine anticulturala a nemtilor le-a facut foarte mult rau si o sa le mai faca inca, daca nu vor renunta la grandomania lor de "uberalles", de negarea tuturor care nu au putin/mult sange german, dar care admira cultura clasica germana. Acest hiper-egoism si hiper-orgoliu este de neinteles si chiar lipsit de orice logica. In loc sa se mandreasca prin ce au putut "semana" si printre alte neamuri - Eminescu tipic admirator al culturii germane- , ii dau in cap sistematic. Uite de-aia nu au fost in stare sa aiba imperii coloniale, nici macar cat portughezii, dar i-au invidiat pe cei care le-au avut si au pornit chiar un razboi mondial pentru asta. Iar cand au inceput razboiul impotriva URSS, norocul comunistilor si al lui Stalin a fost ca nu au spirijinit resistenta anticomunista locala. Cretinismul unora nu cunoaste margini, dar cere sacrificii.. Eminescu a fost, din pacate, una din victimele obtuzitatii si grandomaniei germano-austro-ungare. Sa faca cineva cu Ady Andre, cu Petoffi sau Holderlin si Goethe ,ce-i fac unii dintre noi lui Eminescu, probabil ar fi linsat cu proces public si mare tambalau mediatic. Pro-poeti , desigur,

Ion Ionescu
2009-01-17 17:33:39

...lui MANOLESCU

http://fr.wikisource.org/wiki/La_Belle_Vieille

...cred
ca bine i s-a rasplatit
la ADACEMIA ROMANIEI...

pentru pozitzia absurda pe care a adoptat-o

in ceea ce il priveste pe Mihai Eminescu!!

Cel mai pur roman a fost si este inca Mihai Eminescu.

jan dinu
2009-01-17 20:23:59

-- EMINESCU -- trebuie criticat mereu ...

Tocmai asha se doveseste permanentza lui ...
Daca nu a luat -Eminescu - premiul Nobel - post mortem ...
atunci macar cineva care se ocupa de opera sa ..
---c-o critica pura shi absoluta -- !
Acel timp vine -...atunci cind lumea este descatushata - politic ..!
JD

Pribeagul
2009-01-18 14:24:03

A mai cazut o stea din Galaxia romaneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Zaharia2
2009-01-18 15:01:07

Nu ne este frica de Eminescu, ne-am plictisit de el!

Orice lucru bun se demonetizeaza prin prea deasa folosire. A fost un poet bun si un politician discutabil. A fost numit "poet national" de un gazetar la sfarsitul sec XIX si sintagma se repeta in prostie. Cine este poetul national al Frantei, dar al Germaniei? Nimeni nu poate fi "poet national". Expresia este lipsita de sens. Nu a fost un geniu ci un poet cu o usurinta a versificarii demna de toata lauda. A scris poezii frumoase pentru noi romanii, care abia ne desteptam din punct de vedere cultural. Inaintasii lui Eminescu erau slabi ca poeti. Pana in 1850 ce poeti a dat Franta si ce poeti a dat poporul roman ca Romania inca nu exista. Premiul Nobel post-mortem? Sa fim seriosi. Academia suedeza nu a auzit de el.
Ce ii spune cititorului francez, german, englez "sara pe deal"? Ne pierdem vremea in autolaudandu-ne!

Pribeagul
2009-01-18 16:40:18

Pt. Zaharia2

Cercul
2009-01-18 20:03:51

Industrialilor

Le e frica de Eminescu industrialilor absolventilor de scoli tehnice care nu au citit o carte in viata lor si au greata pentru cultura. Intelectualii umanisti si realisti, profesori, scriitori il apreciaza cum l-au apreciat intotdeauna.

georgems
2009-01-18 20:25:12

Re: Industrialilor

La 2009-01-18 20:03:51, Cercul a scris:

> Le e frica de Eminescu industrialilor absolventilor de scoli tehnice
> care nu au citit o carte in viata lor si au greata pentru cultura.
> Intelectualii umanisti si realisti, profesori, scriitori il apreciaza
> cum l-au apreciat intotdeauna.
>
>
FRICA , bai voi sante-ti batu-ti in cap, cum sa-ti fie frica de o mortaciune de peste 100 de ani, care a scris niste poezii, hai sa zicem daca fonda o filozofie dupa care mergea natiunea rau, da asa n-are nici o noima,doar efectele indoctrinarii ''eminescoloage'' de tip didacticist. Si inca ceva cercule esti inchis tata la minte, cum sa nu citeasca carti tehnocratii, pai vere asa s-au facut tehnicieni citind carti realiste , analizand logic ceea ce fac adica ''intelectual'' ce vine de la ''inteligenta'' ia uita-ta mataluta la DEX vezi cum se defineste intelectul,intelectualul sau inteligenta. Umanistii il venereaza ,nu numai apreciaza ,ca asa au fost educati in scoala si asa reproduc papagaliceste , avand impresia snoaba ca de aia sant culti.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00600 sec.