Ziua Logo
  19:43, vineri, 29 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Istorii

2008-11-22

Comentarii: 184, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

MirceaS
2008-11-21 23:11:19

procesul lui Iisus

Eufrosin
2008-11-22 00:03:09

Cat de convenabil!

paun costel
2008-11-22 00:44:24

adevar

nu credeam ca e atita prostie in rindul ''alesilor''. totusi au fost citiva evrei de-a lungul istoriei care si-au dat seama de adevar . papagalilor de ce nu ii uraste lumea pe italieni sau pe latini urmasii roamnilor ca doar ei l-au rastignit fizic???
prostilor.ura va intuneca mintile . se crede ca datorita bisericii si credintei crestine lumea ii uraste pe evrei . atunci de ce si arabii ii urasc ?luptati cu atita invesunare impotriva crestinismului prin cele mai pervese cai , de la codul lui da vinci , tot felul de teorii care il neaga pe dumnezeu , vreti sa schimbati religia oamenilor ca pe ciorapi , cheltuiti o groaza de bani totul in zadar . oriunde se vor duce evreii vor fi uriti chiar si pe luna .pt ca este blestemul lui dumnezeu una , apoi ei singuri s-au blestemat: ''singele lui sa cada asupra copiilor nostrii''. daca se gaseste vreun destept printre ei sa-i convinga sa spuna : da , sintem vinovati , noi l-am omorit , atunci probabil se va ridica blestemul . dar deocamdata boala persista , mai rau se complica , se merge pe negarea lui dumnezeu ca doar el este vinovat .evreii au fost poporul ales pina acum 2000 de ani , dupa aia sint poporul blestemat , poporul ales : sint CRESTINII.chiar daca reusiti sa-i exterminati nu rezolvati problema blestemul o sa persiste si PEDEAPSA pe masura .

.Sobru.
2008-11-22 01:06:05

Re: adevar

Romanii nu asteptau atunci nici un Mesia, fiind figuranti in poveste.
Pe de alta parte romanii(italienii) au devenit crestini, asa ca...

Astia se tot chinuie sa pacaleasca pe cine mai pot, desi in afara de tampitii protestanti nu cred sa mai poata prosti pe cineva. Sint disperati si terminati.

Seherezada
2008-11-22 01:53:30

Re: Cat de convenabil!

La 2008-11-22 00:03:09, Eufrosin a scris:

> Cu alte cuvinte, bietii rabini sunt vinovati doar de a fi
> pastrat tacerea si nicidecum de a-l fi condamnat intr-un tribunal
> evreiesc, sanhedrinul, pe Iisus Hristos, la moarte.
>
> Crestinii, sunt oarecum absolviti, caci au suspectat, natural,
> tacerea rabinilor si astfel, singurii vinovati raman unii care nu mai
> pot raspunde acuzatiilor, adica Romanii!
>
----------------------
si ?
care este problema ta ??
de ce este atit important pentru TINE ca evreii sa fie acei gasiti vinovati de uciderea lui Iisus ??
cu ce ar schimba asta evenimentele biblice legate de rastignirea si invierea lui Hristos ??

ceea la ce tu tii cu dintzii, la ``vinovatia evreilor``... este totalmente in afara povestii lui Hristos, este in afara propovaduirilor lui, ...

nici unul din apostolii care povestesc despre cele zise de Hristos dupa Inviere, nu poate zice ca Hristos si-a invinovatit neamul pentru moartea lui.

briel
2008-11-22 02:25:51

O greseala grosolana apare in text. Citez:

"Prezenta soldatilor romani in Gradina Ghetsimani, acolo unde Iisus a fost arestat, este mentionata de toti cei patru Evanghelisti, subliniaza autorul."

Am verificat acum cinci minute toate cele patru Evanghelii si in toate este aratat clar ca impreuna cu Iuda in noaptea prinderii era "multime multa, cu sabii si cu ciomege, de la arhierei si de la batranii poporului" (la Matei), foarte asemanator la Marcu, Luca pomeneste de "o multime" si apoi de "sluga arhiereului", iar Ioan la fel cu Marcu si Matei.

Subiectul este rasuflat, ca sa zic asa, si evreii nu vor intra la comentarii pentru simplul motiv ca nimeni nu-i poate intoarce din nevederea lor.

Pe moment, mai bine zis de sute de ani si in continuare la fel, ei au aceasta impietrire a inimii, ca sa intelegeti ... asa cum s-a intamplat cu faraon in Egipt despre care scriptura zice ca "Domnul a invartosat inima lui". Asa este si cu Israel pana se va ajunge la vremea potrivita.

Toata istoria asta cu venirea Mesiei si rastignirea Lui s-ar fi uitat cu desavarsire in timp, daca Iisus nu ar fi facut in permanenta dovada invierii lui, in fiecare generatie.

Ceea ce bruscheaza nepasarea si uitarea este ca El cheama in permanenta pe cate unii, facandu-si evidenta prezenta in cel mai viu mod cu putinta, viul care a biruit moartea. Pe cei care ii cheama nu-i intreaba mai intai daca vor, nu le cere permisiunea, ci intra brutal in viata lor, asa fel ca nu mai pot fi la fel ca inainte. Nici cuvinte potrivite nu au pentru a descrie acest ceva care nu-i din lumea aceasta.

Deci pentru crestini problema este clara, Mesia a trecut pe pamantul nostru, a facut ceea ce era de facut. Urmarea, pentru noi, este venirea imitatorului sau, a celui numit antihrist si batalia finala.

vida clara
2008-11-22 02:30:43

isus,odata mort,cui mai putea aduce invinuiri?

Isus,stia,asa cum stim si noi,ca moartea cuiva care sustzine niste principii,da o intarire nemuritoare tocmai acelor principii,si stia ca o eventuala cedare i-ar fi negat si facut muritoare munca lui reformatoare.
A murit in mijloc de evrei,pt ca acolo s-a nascut,acolo a trait,acolo a predicat reformarea lumii acelor vremi,mult mai restransa decat cea de azi si cu infinit de putzine posibilitatzi de comunicare in comparatzie cu azi.
Evreii zilei de azi,nu pot fi acuzatzi de altzi oameni de azi pt fapte pe care ei nu le-au facut.
Nici acuzatzii,nici acuzatorii actuali nu sunt implicatzi efectivi ci implicatzi afectivi,mai ales prin autoamagire pe fond de sugerare indusa.
Chestiunea,azi,este similara comportamentului suporterilor din fotbal,unde nu prevaleaza logicul ci afectivul.

Anca2008
2008-11-22 02:44:03

cita nerusinare!

pina unde poate sa mearga nesimtirea evreiasca.. ! Chiar pina la a schimba cartile sfinte! Nu le este suficient ca au schimbat biblia catolica acum au pus ochii si pe cea ortodoxa!
Adicatalea il omoara pe Mintuitorul, pe Cel Promis LOR (si nu noua) iar cind vine timpul sa-si ia plata pentru faptele lor, ca de obicei ei sint doar niste victime!!
Romanii l-au arestat pe Iisus pentru ca asa au procedat intotdeauna evreii: si-au rezolvat treburile murdare prin altii! Pentru ca sint lasi si nemernici! Asa vor sa faca si cu Iranul, asa au facut si cu Irak-ul: Trimit America si restul lumii sa se bata si sa se omoare pentru ca Israelul s-o duca bine mersi! Scrie clar in Scripturi de catre contemporanii Mintuitorului: evreii L-au condamnat si tot ei L-au trimis la moarte! Dar FIINDU-LE FRICA CA POPORUL SA NU SE RAZVRATEASCA au facut-o in timpul noptii! Nu bombardeaza ei Gaza in puterea noptii? Pentru ca ei asculta de stapinul intunericului nu de cel al Luminii! Nu este nici o eroare aici. Eroarea sint ei.

briel
2008-11-22 02:44:50

Sehe, ma vad nevoit sa-ti dau dreptate.

La 2008-11-22 01:53:30, Seherezada a scris:

> si ?
> care este problema ta ??
> de ce este atit important pentru TINE ca evreii sa fie acei gasiti
> vinovati de uciderea lui Iisus ??
> cu ce ar schimba asta evenimentele biblice legate de rastignirea si
> invierea lui Hristos ??
>
> ceea la ce tu tii cu dintzii, la ``vinovatia evreilor``... este
> totalmente in afara povestii lui Hristos, este in afara
> propovaduirilor lui, ...
>
> nici unul din apostolii care povestesc despre cele zise de Hristos
> dupa Inviere, nu poate zice ca Hristos si-a invinovatit neamul pentru
> moartea lui.

Intr-adevar vinovatia este apasatoare, rusinoasa si nu este a intregului neam. Pe Iisus nu-L intereseaza ca unii sau altii sa-si ia pedeapsa, este nu numai sub valoarea si demnitatea lui umana sa ceara razbunare, dar este total indepartat de dorinta si interesul Lui de Dumnezeu. Ca nu a venit sa pedepseasca, ci sa mantuiasca, nu pe cel drept, ci pe cel pacatos.

Fiecare in inima lui este liber sa ceara iertare pentru toate greselile si pacatele sale. Cu cat sensibilitatea duhovniceasca se mareste, cu atat vederea si intelegerea se dilata. Daca tii minte Iov aducea jertfe zilnice pentru pacatele fiilor si fiicelor lui, pacate savarsite cu gandul !! ca altfel erau bine invatati de parintele lor. Moise a facut la fel "negociind" iertarea de la Dumnezeu pentru popor. David a facut la fel.


Paul din Ohio
2008-11-22 03:01:39

Re: cita nerusinare! Pai daca evreii l-au condamnat

de cine le mai era frica de l-au arestat in puterea noptii? Tu spui ca le era frica de popor. Pai acest popor nu era format tot din evrei?La 2008-11-22 02:44:03, Anca2008 a scris:

> Scrie clar in Scripturi de
> catre contemporanii Mintuitorului: evreii L-au condamnat si tot ei
> L-au trimis la moarte! Dar FIINDU-LE FRICA CA POPORUL SA NU SE
> RAZVRATEASCA au facut-o in timpul noptii! Nu bombardeaza ei Gaza in
> puterea noptii? Pentru ca ei asculta de stapinul intunericului nu de
> cel al Luminii! Nu este nici o eroare aici. Eroarea sint ei.
>
>

alexandru15
2008-11-22 03:12:22

Barabas iertat de multimea evreilor, Iisus preferat sa fie crucificat

Cand s-a pus problema gratierii unui condamnat de catre Pilat si au fost intrebati evreii pe cine prefera intre Iisus si Barabbas.. evreii l-au ales pe Iisus sa fie crucificat si Barabbas eliberat ( vezi Matei 27:16, Marcu15:15 Luca 23:18, Ion18:40. Deci a cui a fost decizia ? Si daca nu a evreilor, DE CE au intarit prin: Sangele Lui pe capul nostru sa cada"?

vida clara
2008-11-22 03:37:23

Mai briel,Dumnezeu ii era tata lui Isus in aceeasi masura in care itzi este si tzie,si mie...

...si tuturor fiintzelor si nefiintzelor din spatziu.
Numai ca e impropriu spus "tata" pentru simplul motiv ca el este in acelasi timp si tata si mama .Corect ar fi pt Creator denumirea de "parinte".
El nu a creat omul,ci a creat VIATZA.

vida clara
2008-11-22 03:40:52

Am gresit spunand ca "a creat viatza"...

...pt ca el de fapt a evoluat pana la aceea ca a devenit VIATZA.

Paul din Ohio
2008-11-22 03:41:38

Re: Barabas iertat de multimea evreilor, Iisus preferat sa fie crucificat. In acea vreme

Iudeea era ocupata de Roma. Deciziile marionetelor Romei erau ale evreilor asa cum deciziile lui Gheorghiu Dej si ale lui Ceausescu erau ale romanilor (si nu ale rusilor). La 2008-11-22 03:12:22, alexandru15 a scris:

> Cand s-a pus problema gratierii unui condamnat de catre Pilat si
> au fost intrebati evreii pe cine prefera intre Iisus si Barabbas..
> evreii l-au ales pe Iisus sa fie crucificat si Barabbas eliberat (
> vezi Matei 27:16, Marcu15:15 Luca 23:18, Ion18:40. Deci a cui a fost
> decizia ? Si daca nu a evreilor, DE CE au intarit prin: Sangele Lui
> pe capul nostru sa cada"?
>

briel
2008-11-22 04:45:58

Re: Mai briel,Dumnezeu ii era tata lui Isus in aceeasi masura in care itzi este si tzie,si mie...

Inainte de-a ma duce la nani vreau sa te salut si sa-ti spun ca esti tare dragut. Acum ca te-am complimentat, poti sa-mi dai un exemplu de nefiinta din spatiu ? Mai incolo o bunghesti bine, pana ajungi la creatul vietii... unde ma darami definitiv.
Good night.

La 2008-11-22 03:37:23, vida clara a scris:

> ...si tuturor fiintzelor si nefiintzelor din spatziu.
> Numai ca e impropriu spus "tata" pentru simplul motiv ca el este in
> acelasi timp si tata si mama .Corect ar fi pt Creator denumirea de
> "parinte".
> El nu a creat omul,ci a creat VIATZA.
>
>

MirceaS
2008-11-22 06:16:31

Re: Barabas iertat de multimea evreilor, Iisus preferat sa fie crucificat. In acea vreme

alexandru15
2008-11-22 07:00:07

Re: isus,odata mort,cui mai putea aduce invinuiri?

La 2008-11-22 02:30:43, vida clara a scris:

> Evreii zilei de azi,nu pot fi acuzatzi de altzi oameni de azi pt fapte
> pe care ei nu le-au facut.
> Nici acuzatzii,nici acuzatorii actuali nu sunt implicatzi efectivi ci
> implicatzi afectivi,mai ales prin autoamagire pe fond de sugerare
> indusa.


Vida Clara..dupa spusele tale si mutatis mutandis... odata morti Lenin, Stalin, Hitler, Antonescu si etc, cui mai putem aduce invinuiri?
Iti parafrazez spusele, inlocuind numele:: Nemtii, romanii etc zilei de azi, nu pot fi acuzati de altzi oameni de azi, pt fapte pe care ei nu le-au facut.

Sper ca esti de acord cu propria-ti parere: atunci de ce mai discutam ororile facute in trecut, ridicam monumente si cerem/oferim despagubiri?
Probabil pentru Adevar ! Sau cum?

alexandrina
2008-11-22 07:35:09

praf

Aceasta lucrare/"lucratura" istorica nu-i decit praf in ochi. Se discuta numai ptr. a prosti lumea. Pilat a spus "eu nu-i gasesc nici o vina acestui om" si s-a spalat pe miini. Evreii au strigat: " singele Lui sa cada suora noastra si a copiilor nostii". Oare ce dovezi mai vreti?. D-le Tesu, ma dezamagesti!


alexandru15
2008-11-22 07:37:29

Cine l-a platiyt pe Iuda sa-L tradeze pe Iisus ? Evreii; De ce l-au platit pe Iuda?

Cine l-a platit pe Iuda si cu ce scop? Romanii sau evreii??
Citez din Matei 27;3 Atunci Iuda vanzatorul, cand a vazut ca iisus a fost osanditla moarte, s-a cait, adus inapoi cei 30 de arginti i-a dat PREOTILORcelor mai de seama si batranilor si a zis:" Am pacatuitcaci am vandut sange nevinovat "...si a aruncat banii in Templu si s-a spanzurat.
Iuda era evreu, a fot un tradator , pl;atit de marii preoti evrei sa-L prinda pe Iisus. Totul organizat si cu bani achitati pentru tradare.

gili
2008-11-22 08:32:27

De cind lumea si pamintul unii sar calul , n'asa ? Dar sa o si faci cu o asa dezinvoltura ...

Precum aest domn Haim Cohn ..., mai rar ...
Vine dinsul si ne zice in fata , direct , far de pic de rusine , cum ca evanghelistii ar fi niste mincinosi ordinari , iara noi toti niste prostovani de plecam urechea la minciunile dinsilor si nu la adevarul ... hanalizei dinsului ...
Ce are a face ca Matei, Marcu, Luca si Ioan descriu faptele asa cum s-au petrecut ? Ce dinsii erau juristi ca isprava asta de Cohn ?
Iote domnule unde se poate ajunge ...
Adica nu-i de ajuns ca unu ca Mishu Roller ne-a scris istoria noua romanilor , vine si un Haim acuma sa scrie istoria intregii crestinatati , n'asa ?
Mai baieti , nu vi se pare ca ie cam mult ?!

CHIORU
2008-11-22 10:26:14

oare ingerii sunt de sex feminin sau masculin ? (intrebarea isi gaseste fenomenalul

raspuns in bestselerul - "sexul la ingeri - pro si contra").

Sternau
2008-11-22 11:28:21

Obicei

Evreii au mereu obiceiul sa incerce sa pacaleasca istoria si justitia. Este de laudat curajul de a incalca interdicta de a vorbi despre Iisus dar nu-i de iertat stradania de al murdari in continuare. De doua mii de ani iudeii se straduiesc prin orice mijloace sa darame crestinismul si n-au reusit. Daca nu-i ajuta codul lui da vinci al lui dan brown si ni ci asazisa descoperire a pretinsului mormant al lui Iisus - n-o sa-i ajute nici asta.

Tanase Florica
2008-11-22 12:55:04

Oameni buni, fiti logici!

Exista cercetari foarte serioase care arata ca evreimea contemporana este formata in proportie de 5:1, daca nu mai mare, din askenazi - urmasi ai kazarilor, popor de origine turcica din nordul Marii Caspice, care au trecut la mozaism prin secolul 6 - 7, si, in minoritate absoluta, din sefarzi, umasi ai evreilor adevarati care au emigrat in lume. Cu ce sunt vinovati cei care nu au nici o urma de gena semitica de ce s-a intamplat in urma cu 2 milenii si chiar semitii? Tot ce s-a intamplat atunci s-a intamplat pentru ca asa trebuia sa se intample ca Iisus Hristos sa poata salva intreaga lume prin jertfa sa. El a fost constient de jertfa sa si ca va muri in chinuri, i-a fost frica pentru ca era si om, in asta consta maretia sa, dar a dorit-o si s-a impacat cu ea. Evreii n-au fost decat INSTRUMENTUL. Ce s-a intamplat a fost din voia lui Dumnezeu. Nu vi se pare ca este ilogic sa invinovatiti pe cineva care nu are nici o legatura de sange cu "poporul ales" de ceva ce s-a intamplat in urma cu 2 mii de ani? In numele tuturor marilor religii monoteiste s-au comis crime ingrozitoare. V-ar placea sa fiti acuzati de crimele Inchizitiei pentru ca sunteti crestini, chiar daca ortodocsi? xyz Unii (!) evrei ) pot fi detestabili pentru ca ii considera pe toti cei din jur niste straini execrabili, ca isi autoinduc sentimentul unei superioritati nejustificate si se comporta ca atare, ca se promoveaza intre ei (dar nu sunt singura minoritate care face asta ia ganditi-va la Mafia italiana in SUA sau la minoritatile sexuale), ca au o capacitate de adaptare iesita din comun (dar si noi romanii o avem, ca toti cei care au trebuit sa supravietuiasca). Sa nu le punem in carca inutil si vini istorice.

gili
2008-11-22 13:13:30

Pai aia ie ... Nu-i acuza nimeni ... Acuma necazul cu ... minoritatea asta ie ca ...

Ie ca atunci cind fac o traznaie ceva , nici in ruptul capului nu vor sa si recunoasca ca au gresit .
Cine dracu sa-i acuze pentru ce au facut stramosii lor acum doua mii de ani ?!
Dar si-o cauta singuri ...
Pai ie frumos sa vina pacaliciul asta de-si zice jurist si sa se puie sa ne faca vezi Doamne demonstratia ca evanghelistii sunt niste mincinosi ?
Ce demonstratie mai poti sa faci ca ovreii nu ar fi fost amestecati cind iata , bunaoara Iuda cela a fost platit de preotimea ovreiasca sa-L toarne , n'asa ?!

Seherezada
2008-11-22 14:41:59

Exista texte si studii care sustin ca Barabbas si Jesus sint unul si acelasi ...

contraevreu-rus
2008-11-22 15:02:16

PLACEREA ZIARULUI ESTE SA SCRIE ARTICOLE DUBIOASE

si cei care lucreaza la ziar sa se distreze pe contul idiotilor care posteaza antisemitisme la fiecare ocazie,inca nu am reusit sa gasesc in lume un ziar cu mai multe postari antisemite comparabil cu Ziua,AU IESIT VIERMI DIN TOATE GAURILE PE FORUMU.

gili
2008-11-22 15:02:30

Of Doamne !... Fericiti cei saraci cu duhul !

La 2008-11-22 03:40:52, vida clara a scris:

> ...pt ca el de fapt a evoluat pana la aceea ca a devenit VIATZA.
>
Caci a lor va fi Imparatia Ceriurilor !
Bucura-te Vida , bucura-te , dar lasa-ne ... Lasa-ne ca ne pui in situatia de a pacatui ...

Seherezada
2008-11-22 15:17:06

``Fericiti cei saraci cu duhul ! `` ...iata inca o expresie biblica inteleasa anapoda ...

La 2008-11-22 15:02:30, gili a scris:

> Caci a lor va fi Imparatia Ceriurilor !
> -----------------
acei ``saraci cu duhul`` ... sint ``fericiti`` ... ,
nu fiindca ar fi PROSTOVANI, cum insinueaza unii ...,

ci fiindca isi tin mintea DESCHISA inspre MULTE alte descoperiri si minunatii ..., spre deosebire de acei pomposi rigizi care cred ca le stiu ei pe TOATE ...

Hokusai san
2008-11-22 15:34:28

Fratilor o vinit Sfirsitul Lumii?

Haaa?????.

gili
2008-11-22 15:35:36

Ca de-o pilda tu Sehe , n'asa ?

Bine , asa sa fie ...

Paul din Ohio
2008-11-22 15:37:10

Re: Barabas iertat de multimea evreilor, Iisus preferat sa fie crucificat. In acea vreme

.Sobru.
2008-11-22 15:37:43

Re: Oameni buni, fiti logici!

Au trecut la o religie pentru care Hristos e un blasfemiator pentru care pedeapsa e moartea. Deci n-are importanta cine esti, conteaza de care parte esti.
Nu e vorba doar de cei de acum 2000 de ani, e vorba de cei care si in ziua de astazi gandesc la fel.

gili
2008-11-22 15:38:10

Nu . Nu a venit ...

Da de ce intrebi ma rog frumos ?

Greywolf
2008-11-22 15:51:19

Re: praf

La 2008-11-22 07:35:09, alexandrina a scris:

> Aceasta lucrare/"lucratura" istorica nu-i decit praf in ochi. Se
> discuta numai ptr. a prosti lumea. Pilat a spus "eu nu-i gasesc nici
> o vina acestui om" si s-a spalat pe miini. Evreii au strigat: "
> singele Lui sa cada suora noastra si a copiilor nostii". Oare ce
> dovezi mai vreti?. D-le Tesu, ma dezamagesti!
>
>
>
>
Nu-i praf doamna -este pura manipulare!

Hokusai san
2008-11-22 15:53:12

Re: adevar / Imi scot palaria cu respect, domnule Paun!

La 2008-11-22 00:44:24, paun costel a scris:

> nu credeam ca e atita prostie in rindul ''alesilor''. totusi au fost
> citiva evrei de-a lungul istoriei care si-au dat seama de adevar .
> papagalilor de ce nu ii uraste lumea pe italieni sau pe latini
> urmasii roamnilor ca doar ei l-au rastignit fizic???
> prostilor.ura va intuneca mintile . se crede ca datorita bisericii si
> credintei crestine lumea ii uraste pe evrei . atunci de ce si arabii
> ii urasc ?luptati cu atita invesunare impotriva crestinismului prin
> cele mai pervese cai , de la codul lui da vinci , tot felul de teorii
> care il neaga pe dumnezeu , vreti sa schimbati religia oamenilor ca pe
> ciorapi , cheltuiti o groaza de bani totul in zadar . oriunde se vor
> duce evreii vor fi uriti chiar si pe luna .pt ca este blestemul lui
> dumnezeu una , apoi ei singuri s-au blestemat: ''singele lui sa cada
> asupra copiilor nostrii''. daca se gaseste vreun destept printre ei
> sa-i convinga sa spuna : da , sintem vinovati , noi l-am omorit ,
> atunci probabil se va ridica blestemul . dar deocamdata boala
> persista , mai rau se complica , se merge pe negarea lui dumnezeu ca
> doar el este vinovat .evreii au fost poporul ales pina acum 2000 de
> ani , dupa aia sint poporul blestemat , poporul ales : sint
> CRESTINII.chiar daca reusiti sa-i exterminati nu rezolvati problema
> blestemul o sa persiste si PEDEAPSA pe masura .
>
>

Hokusai san
2008-11-22 15:55:15

Re: Nu . Nu a venit .../ Acu' nu poci sa spun, da' va zic io mai incolo, vichend frumos!

La 2008-11-22 15:38:10, gili a scris:

> Da de ce intrebi ma rog frumos ?
>

Paul din Ohio
2008-11-22 16:44:12

Re: Cine l-a platiyt pe Iuda sa-L tradeze pe Iisus ? Evreii; De ce l-au platit pe Iuda?Multe

se pot intampla in timpul unei ocupatii. Sa ne amintim ca ierarhi ai BOR (alesi de Moscova) au colaborat cu Moscova la desfiintarea brutala a bisericii greco-catolice. La 2008-11-22 07:37:29, alexandru15 a scris:

> Cine l-a platit pe Iuda si cu ce scop? Romanii sau evreii??
> Citez din Matei 27;3 Atunci Iuda vanzatorul, cand a vazut ca iisus a
> fost osanditla moarte, s-a cait, adus inapoi cei 30 de arginti i-a
> dat PREOTILORcelor mai de seama si batranilor si a zis:" Am
> pacatuitcaci am vandut sange nevinovat "...si a aruncat banii in
> Templu si s-a spanzurat.
> Iuda era evreu, a fot un tradator , pl;atit de marii preoti evrei
> sa-L prinda pe Iisus. Totul organizat si cu bani achitati pentru
> tradare.
>

gili
2008-11-22 16:49:45

Cum adica de ce poporul l-a preferat pe hotul de drumul mare Barabas ?!

Pai , pentru simplul motiv ca Barabas asta avea oarece apucaturi si naravuri native , caracteristice ... poporului , n'asa ?
Poporul totdeauna inclina spre cei care ii seamana ...
Si nu-s ovreii singurul popor care are astfel de apucaturi .
Iata bunaoara la noi ...
L-a preferat poporul pe neispravitul de Iliescu ?
L-a preferat ...
Cind sa scapan de Iliescu ne-am pricopsit cu furul flotei ?
Ne-am pricopsit ...
Pai atunci ce , ati fi vrut ca astia sa-L aleaga pe Cristos ?!
Hai sa fim seriosi !...
Pina si amerlocii ceia ... Nu vedeti ce au ales ?

Smekerezada
2008-11-22 16:54:03

pildele tale, gilica ...

La 2008-11-22 15:35:36, gili a scris:

> Bine , asa sa fie ...
> ---------------
poti sa ti le bagi undeva ..., pierderea nu-i mare pentru omenire ...
si nici tu nu vei simti nimica !
ce NU se pierde, NU se cistiga !!

prima
2008-11-22 16:57:25

Re: adevar

de necrezut cata ura si prostie ,raspunsuri shablon de cea mai joasa spetza ,nici nu intzelegi ce vorbeshti shi improshti cu murdaria din tine.De cate ori te-ai intrebat cine va iubeshte pe voi ,cum sunte-tzi privitzi in exterior?oameni de tipul asta murdaresc imaginea romanilor.Cuvinte ca astea au atzatzat ura milenii,au muri 6 mil. de evrei ,dar pentru fiecare din ei au platit cu viatza mai mult de 20 de oameni.In afara de asta habar nu ai cine e acest om Haim Cohen de nivel intelectual shi ca om.

briel
2008-11-22 17:00:20

Alexandru ... Poti sa spui ca nu au luat si aceia plata lor ?

La 2008-11-22 07:37:29, alexandru15 a scris:

> Cine l-a platit pe Iuda si cu ce scop? Romanii sau evreii??
> Citez din Matei 27;3 Atunci Iuda vanzatorul, cand a vazut ca iisus a
> fost osanditla moarte, s-a cait, adus inapoi cei 30 de arginti i-a
> dat PREOTILORcelor mai de seama si batranilor si a zis:" Am
> pacatuitcaci am vandut sange nevinovat "...si a aruncat banii in
> Templu si s-a spanzurat.
> Iuda era evreu, a fot un tradator , pl;atit de marii preoti evrei
> sa-L prinda pe Iisus. Totul organizat si cu bani achitati pentru
> tradare.

Dupa Iisus Templul a fost daramat si asa este pana in ziua de astazi.
Preotii Templului si marele arhiereu au disparut si ei, intreaga casta.

DAR ...

Poporul evreu inca exista.

Smekerezada
2008-11-22 17:01:55

Hoku-San ..., dar tu ai pe ce pune o palarie ???


sau o tii pe cuier ???

La 2008-11-22 15:53:12, Hokusai san a scris:

> Imi scot palaria cu respect, domnule Paun!

Anca2008
2008-11-22 17:10:19

Re: cita nerusinare!

La 2008-11-22 02:44:03, Anca2008 a scris:

> pina unde poate sa mearga nesimtirea evreiasca.. ! Chiar pina la a
> schimba cartile sfinte! Nu le este suficient ca au schimbat biblia
> catolica acum au pus ochii si pe cea ortodoxa!
> Adicatalea il omoara pe Mintuitorul, pe Cel Promis LOR (si nu noua)
> iar cind vine timpul sa-si ia plata pentru faptele lor, ca de obicei
> ei sint doar niste victime!!
> Romanii l-au arestat pe Iisus pentru ca asa au procedat intotdeauna
> evreii: si-au rezolvat treburile murdare prin altii! Pentru ca sint
> lasi si nemernici! Asa vor sa faca si cu Iranul, asa au facut si cu
> Irak-ul: Trimit America si restul lumii sa se bata si sa se omoare
> pentru ca Israelul s-o duca bine mersi! Scrie clar in Scripturi de
> catre contemporanii Mintuitorului: evreii L-au condamnat si tot ei
> L-au trimis la moarte! Dar FIINDU-LE FRICA CA POPORUL SA NU SE
> RAZVRATEASCA au facut-o in timpul noptii! Nu bombardeaza ei Gaza in
> puterea noptii? Pentru ca ei asculta de stapinul intunericului nu de
> cel al Luminii! Nu este nici o eroare aici. Eroarea sint ei.
>


Nu... nu sa fie omoriti de om. A venit timpul sa fie pedepsiti de Dumnezeu! Sau cumva si El e antisemit??

Paul din Ohio
2008-11-22 17:20:41

Re: Alexandru ... Poti sa spui ca nu au luat si aceia plata lor ? Ai dreptate, briel

Eu cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca atat religia iudaica cat si cea crestina au fost "modelate" de Imperiul Roman. Pe vremea lui Iisus exista un "modus vivendi" intre autoritatile romane si marii preoti evrei (chiar un control din partea romanilor). Noua religie era deci o amenintare pentru "pax romana" (cum s-a vazut in secolele urmatoare).
Chiar si religia iudaica a devenit 40 de ani dupa moartea lui Iisus, odata cu rascoala evreilor, o amenintare si Marele Templu a fost daramat.La 2008-11-22 17:00:20, briel a scris:

> La 2008-11-22 07:37:29, alexandru15 a scris:
>
> > Cine l-a platit pe Iuda si cu ce scop? Romanii sau evreii??
> > Citez din Matei 27;3 Atunci Iuda vanzatorul, cand a vazut ca iisus a
> > fost osanditla moarte, s-a cait, adus inapoi cei 30 de arginti i-a
> > dat PREOTILORcelor mai de seama si batranilor si a zis:" Am
> > pacatuitcaci am vandut sange nevinovat "...si a aruncat banii in
> > Templu si s-a spanzurat.
> > Iuda era evreu, a fot un tradator , pl;atit de marii preoti evrei
> > sa-L prinda pe Iisus. Totul organizat si cu bani achitati pentru
> > tradare.
>
> Dupa Iisus Templul a fost daramat si asa este pana in ziua de astazi.
>
> Preotii Templului si marele arhiereu au disparut si ei, intreaga
> casta.
>
> DAR ...
>
> Poporul evreu inca exista.
>
>
>

Anca2008
2008-11-22 17:26:11

Re: praf

La 2008-11-22 07:35:09, alexandrina a scris:

> Aceasta lucrare/"lucratura" istorica nu-i decit praf in ochi. Se
> discuta numai ptr. a prosti lumea. Pilat a spus "eu nu-i gasesc nici
> o vina acestui om" si s-a spalat pe miini. Evreii au strigat: "
> singele Lui sa cada suora noastra si a copiilor nostii". Oare ce
> dovezi mai vreti?. D-le Tesu, ma dezamagesti!
>
>
>
>
Aveti foarte mare dreptate doamna. Ceea ce urmaresc ei insa este a 'demonstra' ca acele pasaje din Biblie in care evreii isi recunosc si ASUMA uciderea lui Mesia sint doar presupuneri si exagerari ale unor 'capete incinse' si prin urmare or sa solicite inlaturarea lor din scripturi. Asa au procedat cu catolicii si acestia s-au supus. Biblia lor este acum 'curata' de acele pasajele considerate 'generatoare de antisemitism'. Tragedia e ca pina la urma inaltii nostrii or sa cada 'la pace' cu ei de dragul asa-zisei 'iubiri' si 'paci in lume'. Dar Dumnezeu nu doarme si va fi vai si-amar de cei ce vor schimba cuvintul adevarului!

MirceaS
2008-11-22 17:26:55

Re: Exista texte si studii care sustin ca Barabbas si Jesus sint unul si acelasi ...

Smekerezada
2008-11-22 17:29:06

iata ca Dumnezeu nu primeste ordine si sfaturi de la tine, pioasa Anca2008 !!!

La 2008-11-22 17:10:19, Anca2008 a scris:

> Nu... nu sa fie omoriti de om. A venit timpul sa fie pedepsiti de
> Dumnezeu! Sau cumva si El e antisemit??
> ------------
De loc, ... se pare ca din contra, Dumnezeu i-a ocrotit pe evrei, ...
din moment ce neamul a supravietuit in pofida atrocitatilor comise impotriva lui, din cele mai vechi timpuri pina in vremurile recente (de`acu 70 de ani) ...

Mi se pare ca ``pioasa Anca2008`` nu prea are incredere in Dumnezeu !

MirceaS
2008-11-22 17:32:28

Re: Barabas iertat de multimea evreilor, Iisus preferat sa fie crucificat. In acea vreme

Anca2008
2008-11-22 17:39:33

Re: Obicei

La 2008-11-22 11:28:21, Sternau a scris:

> Evreii au mereu obiceiul sa incerce sa pacaleasca istoria si justitia.
> Este de laudat curajul de a incalca interdicta de a vorbi despre Iisus
> dar nu-i de iertat stradania de al murdari in continuare. De doua mii
> de ani iudeii se straduiesc prin orice mijloace sa darame
> crestinismul si n-au reusit. Daca nu-i ajuta codul lui da vinci al
> lui dan brown si ni ci asazisa descoperire a pretinsului mormant al
> lui Iisus - n-o sa-i ajute nici asta.Exact. Dar tocmai aceasta lupta a lor cu Hristos dovedeste o data in plus (daca mai era nevoie de vreo dovada) dumnezeirea Lui si confirma tot ce este scris in Scripturi. Pentru ca nimeni nu se lupta cu o himera. Multe secte si culte au existat in istorie si multe zeitati dar nici una nu i-a deranjat atit de tare precum Iisus Hristos. Chiar in sinul credintei lor au existat multi hulitori si sectanti dar despre ei nu se mai stie astazi mai nimic. Insa Mintuitorul este 'Piatra cea din capul unghiului pe care au uitat-o ziditorii (masonii)'. Si piatra a ajuns in 'capul unghiului' (cine stie sa inteleaga). Si dupa doua mii de ani ziditorii inca se impiedica de ea. 'Si cine se impiedinca de ea va fi zdrobit, si pe cine cade ea va fi zdrobit'.

gili
2008-11-22 18:10:51

Vezi Sehe ..., asta-i cusurul tau ...

Esti violent ...

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01062 sec.