Ziua Logo
  19:46, duminica, 24 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-29
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.18.20...)
2007-12-31 05:28
Spiritele mari se intalnesc in fapte iar noi LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTU

Isi mai aduce cineva povestea "freedom fryes" si boicotul vinului frantzuzesc in momentul cand politica lui Chriac nu a mai convenit warlorzilor da la Casa Alba (corect era sa ii zica Cassa Locco da de gustibus … ).
« America nu are nevoie de vinul frantzuzesc » , de parca viticultorii si zilierii angajatzi de ei muncind zi de vara pana’n sera pe coclauriel din Bordeaux sau Champagne de l-au produs au ceva in clin sau in manaca cu politica lui Chireac da .... asa , ca sa faca presiune din saracie si necaz orice "patriotism" e bun . Similar si "de fapt rusii pot trai si fara vinul moldovenesc".

Ce concluzie putem trage de aici ?
- Ca taria sta in controlul pietezleor de desfacere
- Si ca prietenii nu sunt cei care te accepta ca pe o pomana la masa lor ci cei care nu itzi conditzioneza accesul la masa lor de sedintze publice de limbincurism gretzos si te accepta si atunci cand nu esti cu temeneaua la zi in ftza dosului lor.

Rusia nu e prietena a Moldovei tot asa cupa cun USA nu e prietena a Europei.
Daca vrem un viitor eventual mai bun poate ca n-ar fi rau sa luama exemplul unionistilor lui Cuza si sa puneam Europa si lumea in fatza faptului implinit. Sa facem noi prin noi si pentru noi « pohta ce am pohtit «
Si care e treaba noastra a celor de partea drepata a Prutului ?
Nu sa ne batem cu caramida in piept facand spume la gura ca vrem unirea in prosperitate cu cei din RSSM ci sa asigure conditziile pentru acesata conditziiel care sa garanteze ca unirea de facto duce din primul an la prosperitate .

SA ASIGURAM CONDIZTIIE PENTRU UNIREA IN PROSPERIATE CU RSSM .

SA ASIGURE RSSM CA DACA MAINE S-AR "FEDERALZIA" CU ROMANIA NIMENI NU AR SUFERI BA CHIAR MULTZI , FOARTE MULTZI AR BENEFICIA LA BUZUNAR .
SI ASTA NU INSEMAN POMENI PE MODEL RFG-RDG CI PIETZE DE DESFACERE LA PRETZURI FOARTE CONVENABIEL PENTRU CEEA CE ACUTUALMENETE MOLDOVA STIE SI POATE SA PRODUCA .

CEEA CE ESTE DE FACUT E SIMPLU CLAR SI PRECIS (NU MAI PUTZIN DEOSEBIT DE DIFICIL A INTRODUCE O COTA EXTINSA IN POLTIOCA AGRICOLA COMUNITARA A UE PENTRU ROMANAI CARE SA ACOPERE SI CAPACITATZIEL DE PRODUCTAIE A RM ESTE DEOSEBIT DE DIFICIL , DIFICIL DAR NU IMPOSIBIL)
SI ODATA FACUT ACTUALA POLITICA A LUI VORONIN ..... VA DEVENI DE RASUL CURCILOR . ATUNCI CAND BASTANII BARAONII LOCALI MAI MULTA SAU MAI PUTZIN COMUNISTI MAI MULT SAU MAI PUTZIN RUSOFONI DIN RM II VOR ZICE VERDE-N FATZA
"VALEA IMPOSTORULE CA NE IMIPEDICI LA PROFIT " .
DAR DESIGYUR CA METIDA CARAMIDEI IN PIEPT A SPUMELOR TURBARII LA GURA SI A VESNICEI OPDE A DISPERARUII A LUI "Linia existenta in prezent nu va fi mutata - este mult prea convenabila celor mari, care nu dau multe parale pe idealurile romanesti."

CATA PARALE A DAT EUROPA PE CUZA & CO ? SAU NOI , LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRECUTULUI ?

Caci politica actual de inghitzire a Moldovei cu populatie nu si cu indistrei (agricultura industriala in cazul ei ) alieneza patura conducatoare a respective infarstructuri industriale patura potenta care poate infuelntza orice alegeri libere prin parghiile econimico mediatice de cre dispune .
Daca e sa fie reasimilta Moldova trebuei reasimilata cu totul cu saracanii care alearga cu limba scosa duap cetatzeni ca sa poate slugari in West si cu bogatanii care vor pietze de desfacere unde sa poata obtzien pretzuriu avantajoase la ceea ce sitiu si pot ei sa produca.

Cand vom intzelege asta Voronin & clica lui precum sio oreice cardasie dintre Hitler si Stalin (amandoi de mult mortzi si ingropatzi ) vor deveni irelevante.

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 18:49
Re: Spiritele mari se intalnesc in fapte iar noi LEPRELE PREZENTULUI NU NE COMPOARAM CU TITANII TRE

laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.18.18...)
2008-01-02 05:15
imi dai ce-mi trebuie mie si nu-tzi trebuie tzie itzi dau ce nu-mi trebuei mie si itzi trebuie tzie

Prietenia este in general data de complementaritate strategica, de sincronia intreselor sau de un piggy back acceptat .

Exemple de "mare prietenie mare ' pentrui a o observa mai bine si ai defini limitele .

Germania fatza de intrarea Poloniei in UE
Frantza fara de intarea Romaniei in UE.
Contraexemple Franzta si Germanai fara de intarrea Turcie in UE

Pe merite factuale Turcia merita in 1990 marita in 2000 si merita si acu iar Ro & Po merita doar pe hartie intrucat sunt experet in "da desigur", "numaidecat " "bieneintzeles" spuse in germana si franceza

Exemple de dinafara UE ar fi : poate nu cel mai bun dar ... cel mai folosit
Actualmente relatzaia prvilegiata UK-USA USA are nevoie de o voce propagandistica care sa ii ofere lerverage de dinafara spatziului ei si de aceea ii oferea un anume sprijin militar de in situatziile de urgentza UK. data de sincronia obiectivelor si nesuprapunerea sferelor de exclusivitate .

Un exemplu dat de complementaritate ar fi acutuala relatzie Africa -China poate ca nu stii ca in 2007 China a investit in Africa mai mult decat suma tuturor tzarilro OSCE la un loc. Vei zice ca asta ajuta dictaturile ..... mmmmm ....
Fara asta dictaurile de acolo ar sucomba in foamete la nivel de genocid / plaga biblica daca preferi o alta expresie , uitate la situatzia Zimbabwe sub sanctziuni comerciale britanice sau mai incolo la razboi civil model Somalia etc.

De ce Sudanul nu a colapsat la nivelul Zimbabwe ? Pentru ca fatza cu insurgentza din Darfour si-a putut permite sa o contracareze inghitzind sanctziunile comericiale pe mana chinezilor .

Imi vei zice ca e genocid in Darfour ... da, da in Zimbabwe ce este (speranzta medie de viatza a scazut la 38 de ani si este sub cea de al 1900 toamna) ?
Iar actualul regim de infometare care afecteaza 90% din populatzia Zimbabwe are la baza sanctziunile de facto comerciale britanice. Sa fie si asta o forma de genocid ?

Sa fei politica lui "nu ne convine actele politice ale guvernuli din tzara X (aberante nu contest asta ) , foarte bine , ii infometam populatiza pana la exterminare doar doar s-or revolta si l-or rasturna " Este o asa o politica o politica de stat prieten ? Si daca e prieten atunci de ce mor asa de multzi de pe urma respectivei prietenii fierbintzi.

De regula prietenia nu inseamna pune-mi pomana in traista ci uneori si doar simplul "nu ma discrimaina frate nu ma discrimina lasa-ma sa fac un ban la tine acasa ".

Alt exemplu de "prietenie" Chinezo-Iraniana la modul itzi dau concesiuni petroliere => imi dai veto-ul tau.

Un exemplu mic de prieteniei pe care noi ne-am cam cacat a fost sitiuatzia vizelor la anul de gratzie 1991 .
Unde se puteau duce atunci romani fara viza ?
In fostul Pact de la Vasovia + Turcia.
Considera cineva acuma Turcia ca o mare pritena a Romaniei ? Si de ce nu ?
Cand nimeni din NATO nu dadea viza la granitza ei o dadeau deci .....

Si mai Arogantule ca sa fi tratat de priten poate ca trebuei si sa nu fii luat de Basescu adica de excroc profitor mincinos pe modelul "Fanica Fanica pupa-i in bot si papa tot " care te foloseste la nevoia lui si te abandoneaza la necazul tau adica sa ai un minim de credibilitate in actele de politica externa . Ca deh daca nu ii primeste cadou, pe prieteni trebueie sa tzii mai si faci singur .

Si doar din ploconeala, supusenie sau grandomanie nu prea rezulta prietenie .
Trebuie sa dai, sa ajutzi la la greu, da sa o faci conditzionat si sa fii previzibil.
Si nu zic ca e usor sa faci deosbirea si sa fii luat de prieten si nu de fraier.

Ca pomana la milog sau roboteala sub biciul stapanului nu semana nicidecum cu ajutorul dat unui prieten la greu . Si cu toate astea toate cele trei exista si sunt diferite net unele de altele desi toate presupun in esentza lor sa faci si sa daifara sa asteptzi profit imediat .

Altminteri ce parera ai despre : "Includerea productziei agricole a Moldovei in politica agricola comunitara a UE " ?
E utila si necesara Moldovei?
E fezabila ?
Ca desigur asa la modul teoreteic noi vrem Moldova da ce suntem in stare sa facem pentru ea ? Ca daca nu suntem in stare sa facem nimic pentru mai binele ei de zi cu zi poate ca nu o meritam .

Si in final La Multzi Ani cu sanatate!
Ca o fi fost revelionul si pe la tine , (parerea mea ).

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2008-01-03 08:14
Re: imi dai ce-mi trebuie mie si nu-tzi trebuie tzie itzi dau ce nu-mi trebuei mie si itzi trebuie t


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.